Pokaż pełną wersje : Keylogger? I zmiana Acc.
Biovital
04-05-2007, 10:44
Witam. Mam problem. Chyba mam keyloggera. Nie wiem skąd ale jednak mam. Ostatnio nie mogłem się zalogować na chara i zmieniłem passy. I z postaci znikło EQ nie są to wartościowe żeczy ale jednak znikły. Właśnie skanuje kompa i mam nadzieje że wykryje mi keya. Jak zmienić account bo jak robie że zgubione czy coś tam to mi podaje jakie jest teraz acc :/ A rec keya nie mam... Prosze pomóżcie zanim strace więcej niż to co teraz...
owntibia.exe
04-05-2007, 11:04
Jak nie zrobiłeś wcześniej rec keya, to już masz po charze : D
Biovital
04-05-2007, 11:14
Nie... Rec key był zrobiony ale się zgubił... Passy zmieniłem już drugi raz... i mogę grać, tylko sęk w tym, że ja żadnych programów nieściagałem... Może komuś się udało... Scan nic nie wykrył, a całego kompa przeskanowałem... jak wykryć keyloggera?
P.S Kumpel dał mi passy do postaci z pacc żebym mu mlvl wbił... dobrze, że się nie zalogowałem na tamtego chara.....
Owntibia i nic nie wykryjesz. Może expolit?? Używasz zIEbanej przeglądarki??
Biovital
04-05-2007, 11:22
Hmm... A możesz mi powiedzieć jak tą owntibie usunąc i jak wykryć jeśli nie skanerem ? Plx Odp...
Hmm... A możesz mi powiedzieć jak tą owntibie usunąc i jak wykryć jeśli nie skanerem ? Plx Odp...
owntibia deleterem bytywy vip jest juz wykrywalny : D
Biovital
04-05-2007, 11:27
Głupie pytanko ale gdzie ten deleter xD Nie jestem zabardzo dobry jeśli chodzi o kompa :) Niewiem skąd mogę mieć tą owntibie, bo tibie.com itd, wpisuje własnoręcznie...
owntibia.exe
04-05-2007, 11:36
Głupie pytanko ale gdzie ten deleter xD Nie jestem zabardzo dobry jeśli chodzi o kompa :) Niewiem skąd mogę mieć tą owntibie, bo tibie.com itd, wpisuje własnoręcznie...
Start, szukaj>services
Jeżeli w folderze C:\Windows będzie plik services. exe, to usuwasz go do kosza.
W ten sposób pozbywasz się owntibii.
Bo wiesz, owntibia to taki key zrobiony przez debila, którego można usunąć w kilkanaście sekund z kompa, a wykryć ją można zwykłym hexeditem.
weźcie nie przeginajcie... owntibia deleter nic nie usuwa!!
Biovital
04-05-2007, 11:42
O-ho-ho-hoh... Ładnie, wykryło C/Services ale pozatym są jeszcze jakieś C/Servces system 32... Czy to też usunąć ?
O-ho-ho-hoh... Ładnie, wykryło C/Services ale pozatym są jeszcze jakieś C/Servces system 32... Czy to też usunąć ?
Nie te od system 32 sa systemowe
Biovital
04-05-2007, 11:48
Jak robie usuń pisze odmowa dostępu -.- acha znalazło m ijeszcze coś takiego : C/Windows/servces/servicepack coś tam.... usunąć ???
nie tylko services***** z system reszta to systemowe
a jak nie mozesz usunac services***** z system uzyj owntibia deletera
Biovital
04-05-2007, 12:08
Dzienx :D "Owntibia została usunięta" Ale pytanie jeszczze jedno, przypadkiem włożyłem services na pulpit i nie moge go usunąc, lecz skaner owntibi poinformował że plik ten zostął usunięty i już nie wykrywa, czy już nie musze się bać o postać ???
Krzychos_CALMERA
04-05-2007, 23:45
raczej :d :d
_Her_Kozak_
05-05-2007, 03:08
ja tez wziolem Wyszukaj Services i mi znalazlo:
C:\WINDOWS\system32\drivers\et
C:\WINDOWS\system32
C:\WINDOWS\system32\SoftwareDistribution\Setup
Innych nie znalazlo :)
I czy ten plik ma byc taki? np.
c:\services
c:\services~~
Prosze o odp. gram w tibie od 4 miechow :/ Mam dopiero 35 knighta skile po 72 i Boje sie go stracic :/
Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem na keloggera jest przeinstalowanie windowsa, rzadko programy antywirusowe usuną to coś ; i przy okazji zrobi się porządek na kompie ;p
Na przyszłość nie wpisuj pasów na klawiaturze, kiedy grałem zawsze używałem klawiatury ekranowej start<wszystkie programy<akcesoria<ułatwienia dostępu<klawiatura ekranowa
Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem na keloggera jest przeinstalowanie windowsa, rzadko programy antywirusowe usuną to coś ; i przy okazji zrobi się porządek na kompie ;p Popieram ;)
Na przyszłość nie wpisuj pasów na klawiaturze, kiedy grałem zawsze używałem klawiatury ekranowej start<wszystkie programy<akcesoria<ułatwienia dostępu<klawiatura ekranowa
Teraz większość keyów ma opcje robienia screenów więc czasami nic to nie daje.
A jak ktoś chce byś bezpieczniejszy to niech se ściągnie:
http://pliki.forall.pl/other/ubuntu.pl-6.12-desktop-i386.iso nagra na cd i tego używa ;)
radze Ci pogzrebać w rejestrze albo format
CzesioMS
05-05-2007, 11:12
Witam przy starcie systemu pokazywał mi się antyvir i pisał że znalazł Trojana właśnie c/windows/services (nie wiem jak to sie pisze) i zaznaczałem delate ale nic. Ściągnołem Owntibia Fucker i wszystko ok. Tylko dziwi mnie to że miałem tego Gejlogera ponad tydzień, passy niezmienione, nic nie znikło, dziwne nie?
Witam przy starcie systemu pokazywał mi się antyvir i pisał że znalazł Trojana właśnie c/windows/services (nie wiem jak to sie pisze) i zaznaczałem delate ale nic. Ściągnołem Owntibia Fucker i wszystko ok. Tylko dziwi mnie to że miałem tego Gejlogera ponad tydzień, passy niezmienione, nic nie znikło, dziwne nie?
Moze koles nie logowal sie do panelu albo zle skonfigurowal
To nie musiała być owntibia, wiele wirów podszywa się pod pliki systemowe takie jak svhost, albo servicess.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.