Pokaż pełną wersje : Trening, Knight, dwa potwory, blood hit
Moje pytanie może trochę noobskie, ale zawsze drutem grałem i wczoraj założyłem sobie postać o profesji Knight na serwerze Aurea.
Przeczytałem wszystkie poradniki i tematy dotyczące treningu. Tylko jedno pytanie mam.
Trenuje z dwoma minotaurami i zadaje blood hita założmy co 1 min jednemu potworkowi to muszę zmieniać mój cel ataku co 1 min żeby ataki drugiego potwora któremu nie zadaje blood hita też się liczyły?
Wiem że zawiłe pytanie ale może ktoś zrozumiał i będzie potrzafił odpowiedzieć.:)
Wystarczy, że będziesz zadawał tego blood hita jednemu potworowi.
Marshaal
04-05-2007, 12:07
A więc tak:
Musisz zadac chyba 3 blood hity na minute żeby skill sheldingu się nie zatrzymał i obojętnie w co zadasz te 3 blood hity....
Czy zadasz 100 w jednego minosa czy 50 w jednego 50 w drogiego i 2 w trzeciego to nie ma najmniejszego znaczenia, ważne aby były te blood hity... ;D
A więc tak:
Musisz zadac chyba 3 blood hity na minute żeby skill sheldingu się nie zatrzyma
Wielkie dzięki. Ale to zdanie przeczy wszystkim poradnikom w których jest mowa o tym, że trzeba zadawać 1 blood hit na minute :P
Marshaal
04-05-2007, 13:01
Dobra może jeden blood hit ;D
Zresztą jestem sorcererem i nie mam doświadczenia z grania knightem bo grałem nim bardzoooooooo krutko ;d
Shielding blokuje sie po otrzymaniu 30 uderzen (jesli nie zrobiles bloodhita). Dwa minosy, ktore uderzaja co 2 sekundy, oddaja te 30 uderzen w przeciagu 30 sekund. Stad musisz zadac bloodhits co 30 sekund.
PS: Jesli sie myle co do tego po ilu uderzeniach shielding sie blokuje (upewnij sie w poradnikach) powtorz poprostu moje rozumowanie dla liczby innej niz rzeczone 30 ;)
Shielding blokuje sie po otrzymaniu 30 uderzen (jesli nie zrobiles bloodhita). Dwa minosy, ktore uderzaja co 2 sekundy, oddaja te 30 uderzen w przeciagu 30 sekund. Stad musisz zadac bloodhits co 30 sekund.
PS: Jesli sie myle co do tego po ilu uderzeniach shielding sie blokuje (upewnij sie w poradnikach) powtorz poprostu moje rozumowanie dla liczby innej niz rzeczone 30 ;)
Rzeczywiście :p Nie zwrócił bym na to uwagi.
Poradniki są stare więc może coś się zmieniło. Niech wypowie się ktośbardziej zorientowany co do blokady licznika.
Draxim_Lexus
04-05-2007, 16:15
No aj tez jestem zainteresowany mam nowa postac 28 lvl knight sprzydadza mis ie porady
zalfik wszytko juz powiedzial, musisz zadawać bloodhita raz na 30 sekund, bo 2 pootwory w ciagu 30 sekund uderza 30 razy, wtedy zablokuje sie licznik i nie bedziesz awansowal z shieldingu, wiec musisz uderzyc byle ktorego potwora do krwi.
w praktyce warto zadawac mozliwie duzo bloodhitow zeby odcinki 30 sek bez zadanego bloodhita nie zdarzaly sie nigdy.
a ja mam inne pytanie: Czy jeżeli blodne więcej razy niż 1 na 30 sek to skill idzie tak samo jak bym bloodował raz na 30 sekund??
a ja mam inne pytanie: Czy jeżeli blodne więcej razy niż 1 na 30 sek to skill idzie tak samo jak bym bloodował raz na 30 sekund??
Tak. ;)
Tak. ;)
Nie. ;)
Skill shieldingu owszem ale melee najlepiej jest zadac jak najwiecej blood hitow.
@up jak bedzie zadawal raz na 30 sek to bedzie ok i nie potrzeba mu wiecej ...
jak bedzie zadawal raz na 30 sek to bedzie ok i nie potrzeba mu wiecej ...
potrzeba, bo szybko znajdzie sie w sytuacji w ktorej zada 2 hity pod rzad a nastepnie przez >1 min bedzie czekal na nastepnego, co oznacza na dluzsza mete spora strate czasu.
##
@down: czekaj czekaj, zobaczymy czy przed lipcem bede miec czas nagrac ..
I dlatego podczas treningu ja osobiscie przygotowuje wszystko tak, zeby zadawac minimalnie 4 bloodhity na minute. Wtedy wszystko idzie elegancko, a shield zazwyczaj szybciej niz sword(!).
BTW: Vil czekam na filmik caly czas ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.