Pokaż pełną wersje : Bron 2 ręczna a skill shielda
_Her_Kozak_
04-05-2007, 14:39
Nurtuje mnie pytanie ;]
Mam skile 70/62 I expie Giant Swordem
Czy skill shielda liczy sie w obronie GS ?
Czy mając 70 skilla shiedla obrazenia bedą mniejsze niż mając 60 skilla shielda
Prosze o pomoc -.-
Nie. Jak bijesz z broni dwurecznej to mzoesz miec shielding 10 a to nic nie zmieni :). Obrazenia natomiast zmieni def i arm wszytskich rzeczy.
malyjanek
04-05-2007, 17:48
Nie. Jak bijesz z broni dwurecznej to mzoesz miec shielding 10 a to nic nie zmieni . Obrazenia natomiast zmieni def i arm wszytskich rzeczy.
raczej bzdury gadasz,zapewniam Cie ze z Shieldingiem 10 + Giant sword na guardach zbyt duzo nie poexpisz niz by to mialo miejsce przy np 80 shielda + GS
z tego co tu sie kiedys mowilo przy broni 2 recznej Twoj shielding jest dzielony przez 2 + jakies tam dodatki (def broni itp)
LarvaExotech
04-05-2007, 17:54
Nurtuje mnie pytanie ;]
Mam skile 70/62 I expie Giant Swordem
Czy skill shielda liczy sie w obronie GS ?
Czy mając 70 skilla shiedla obrazenia bedą mniejsze niż mając 60 skilla shielda
Prosze o pomoc -.-
Do obrony liczy się wtedy twój skill sworda (ale nie wzrasta kiedy twoja postać się broni giant swordem)
Xenossadon_Olin
05-05-2007, 06:31
Na moje zmien gs na bs i vampirke lub lepsza tarcze jezeli masz kaske bo gs to shit odradzam
Tomcio Pall
05-05-2007, 09:15
Było bardzo dużo dyskusji. Podobno liczy się połowa shieldinga{shildinga? nie pamiętam jak sie pisze) i obrona broni. Ale nie było to nigdy udowodnione. Było dużo testów między SOV'em + MMS i Avengerem i podobno lepiej bloczyło się z tym drugim.
jak masz bron dwureczna albo sama bron jednoreczna bez tarczy to do obrony sie liczy twoj skill broni
a ten co pisze ze pol skila broni i pol skila shieldinga to jest walniety :/ jak moze sie shielding skill liczyc jak nie masz tarczy? lol
LarvaExotech
05-05-2007, 09:48
jak masz bron dwureczna albo sama bron jednoreczna bez tarczy to do obrony sie liczy twoj skill broni
a ten co pisze ze pol skila broni i pol skila shieldinga to jest walniety :/ jak moze sie shielding skill liczyc jak nie masz tarczy? lol
Dokładnie, na zdrowy rozsądek, to jak dobrze będziesz się bronił kijem zależy od tego jak długo trenowałeś nim walke, wiesz jak nim wywijać etc a nie od tego że wiesz jak się zakryć patelnią O_o
Tomcio Pall
05-05-2007, 10:08
A skąd wiesz? Były tematy od tego i nie jest do końca wiadome. Napisałem podobno, a więc to nie musi być prawda. Pokaż mi filmik z twoimi testami jak na paru tych samych potworów testujesz jeden zestaw i drugi a potem na coraz silniejszych. Z chęcią popatrzę.
P.S. Jak tu Vil wejdzie to będzie się działo :)
@enderty
To ty jesteś walnięty bo piszesz i nawet nie potrafisz poprzeć to jakimiś lepszymi argumentami od moic
booobooo
05-05-2007, 10:16
Na moje zmien gs na bs i vampirke lub lepsza tarcze jezeli masz kaske bo gs to shit odradzam
2 dwurczne najlepsze na hunty:2handed:, a 1reczne lepiej na exp na jakis potworkach.:miecz:
A co do zminy na bs ja bym polecal raczej fs, poniewaz ma tylko o 1atk mniej od bs a kosztuje od niego o wiele drozej. I co ztego , ze ma duzo defa, defy sie nie sumuja i licza sie tak naprawde tylko skile.
Wiec gs na hunty, fs na exp. A jesli chcesz expic gs to musisz dobic do 70 shieldingu wtedy mozesz sellnac fs ale tarcze zostaw do skilu sie przyda ;)
Polacy rzadza Harmonia:flaga_pl:
Tomcio Pall
05-05-2007, 10:21
@up Gdyby 1 atk/def nie robił różnicy to jakiś nikt nie kupował by Dragon Lance bo Guardian Halberd bo to tylko 1 atk mniej, albo MMS'a bo Demonka ma tylko 1 defa mniej.
jak moze sie shielding skill liczyc jak nie masz tarczy? lol
Nie jest to tak nielogiczne jak moze sie wydawac, bo firma ktora zrobila z paladyna lucznika mogla rownie dobrze stwierdzic, ze shielding jest umiejetnoscia blokowania ciosow a nie uzywania tarczy. A ciosy blokowac mieczem oczywiscie mozna.
Problem z ta teoria jest taki, ze pojawila sie baardzo dawno temu i wszyscy w nia wierzyli, do momentu gdy komus objawilo sie, ze przy blokowaniu bronia ( chyba nawet obojetnie czy jedno- czy dwureczna - szczerze mowiac mam to gdzies i nie chce mi sie testowac ) engine gry uzywa skillu ataku ( o prawdziwosci czego latwo sie przekonac ). To "pol shieldingu" moze natomiast pochodzic od faktu, ze bronie dwureczne maja mniejsza obrone, wiec blokujac blokujemy slabiej -> wydaje nam sie na pierwszy rzut oka ze shielding jest slabiej wykorzystywany, choc prawda to ( prawie na pewno, bo kto do cholery jest w stanie to sprawdzic ? ) nie jest.
przy broni 2 recznej shield |NIc nie daje
nieliczy sie bo bnijesz bronia 2 reczna
RobertoIchi
05-05-2007, 16:46
A ja mam taką teorie:
Jak walisz z GS to chyba zależy ci na ful ataku a obronie nie poświęcasz uwagi i przy broni 2-ręcznej jest zasada żeby szybciej ubić potworka,
a jeżeli walisz np. Bs+vamp to zależy ci na dłuższym ubijaniu, ale bez wiekszej straty(chociaż nie zawsze tak bywa).
A więc jeżeli walisz z 2-ręcznej to skill shieldu nie ma znaczenia.
Grałem najtem kiedyś to wolałem walić z Fire axe+ meduza shield niż Dragon Lance.A jeżeli już waliłem z lance to nie widziałem większej różnicy.
Eh a nigdy nie widzieliscie np na filmie jak ktos walczy mieczami to co tylko atakuje i obrywa czy ataki tez blokuje, no ale w Tibii obrania Cie tylko armor jesli nie masz tarczy no bo spujrzcie jak dostajesz w armor to widac na tobie takie gwiazdki a jak w tarcze to chmurka a jak nie masz tarczy to tylko gwiazki... moim zdaniem powinno sie probnic 2 reczna bronia mniej ale tak
booobooo
06-05-2007, 09:52
@up Gdyby 1 atk/def nie robił różnicy to jakiś nikt nie kupował by Dragon Lance bo Guardian Halberd bo to tylko 1 atk mniej, albo MMS'a bo Demonka ma tylko 1 defa mniej.
No tak ale zauwaz, ze to bronie dwureczne a nie jednoreczne. Pozatym lepiej jest walic dluzej fs niz kupowac bs, bo lepiej niz bs zbierac kase na gs, ktore nie jest troche drozszy.
Kiedyś EO testował na zerku broń jednoręczną z tarczą i dwuręczną. Obrażenia zerka na EO prawie się nie różniły z tarczą i bez... Testował tak po to żeby sprawdzić czy opłaca się kupić SOV który jest jednoręczny i można go używać z tarczą czy Avengera który jest dwuręczny i ma lepszy atak i przede wszystkim jest tańszy
Kernalis
09-05-2007, 20:18
Ktos kiedys udowodnil ze lepiej jest naparzac z avangera niz z mms i sovem
Astral55
09-05-2007, 20:46
zmien bron na jednaraczna, nie bedziesz mial problemu :miecz:
Dark Jaro
09-05-2007, 21:26
Mam Avengera i bloczy sie nim tak samo jak mms + bs. Po 1 dniu sprawdzenie mms i bs poszły na sell. Jedyna różnicą w bloczeniu takiego gsa to to że dostaje mi sie troche expa ... a jak na hydrach dam atak po dwóch ds i na balance to spokojnie z 100+ expa łapie ... jak nie więcej :)
Edier Master
11-05-2007, 08:17
Taa? Hm... Powiedzmy że masz bsa i ile ma defa? 30! A ile gs ma defa? 22! Myślisz że po co pisze You see a giant sword (Atk:46 Def:22). def podali na jajca nie? Jakby sie liczył skil broni to by gs mial 0 defa... Wbrew pozorom tibia nie jest taka do konca logiczna.
Ja na beho zaklada w hamer a na cyce skull stafa i tyle
Astral55
11-05-2007, 15:42
Taa? Hm... Powiedzmy że masz bsa i ile ma defa? 30! A ile gs ma defa? 22! Myślisz że po co pisze You see a giant sword (Atk:46 Def:22). def podali na jajca nie? Jakby sie liczył skil broni to by gs mial 0 defa... Wbrew pozorom tibia nie jest taka do konca logiczna.
a w wczesniejszych wersjach bylo przy tarczach atk: 0 (only 0) def: XX
wiec poco dawali ten atk? to ten nie jest logiczne
czytanie ze zrozumieniem sie klania.
A ja myślę że cipy o tym nie pomyślały, bo jeśli knight bronił by sie bronią 2h to dlaczego paladyn nie mógł się bronic łukiem/kuszą ??
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.