PDA

Pokaż pełną wersje : DRAG co i jak?

Stron : [1] 2

Externus
26-09-2004, 21:20
Właśnie 2 minuty temu dostałem szalu widząc temat nr. xxx (tak trzy cyfrowa liczba) o dragach. Temat oczywiście dotyczył czy postać o profesji yy ze skillami zz/ww, z mlvlem qq, z eq vv, poradzi sobie solo z dragonem (zaskoczeni?:D)

No wiec:

Ogólne taktyki:

1. Stoimy ZAWSZE na ukos od draga
2. Jeśli jesteśmy blokerami to blokujemy ZAWSZE na full ataku najlepiej bronią 2handed atakując draga, chyba że mamy jeszcze dość niski lvl (25-30), wtedy to nawet te kilka punktów które potrafi on zabrać z pazurka mogą zrobić istotną róznicę.
3. Dragon Neclace. Zakładamy go ZAWSZE, kiedy idziemy na draga. Jeden tylko wyjątek - jeśli mamy bardzo dobry sprzęt i posiadamy AoLa. Wtedy oczywiście nie nosimy dragon neclace, bo ryzyko śmierci zawsze jest (choćby przez laga), a AoL ochroni nas przed niektórymi jej skutkami.

Tyle taktyk. Dlaczego tak mało? Otóż wyjaśniam: Drag NIE jest wyjątkowo silnym potworem i pisanie pół strony taktyk o nim mija się z celem!

Teraz porady dot. poszczególnych profesji

1. Paladyn

a) solowanie: bezpiecznie od 25 lvla ze skillami 65/~40. Dla sportu można nawet na 20 lvlu ze skillami 50/~35.

b) z blokerem: lvl powyżej 20, jeśli bloker ma dobrego chara i dobrze blokuje to można nieco niższy. Skille powyżej 55 dista do pojedynczego bicia, na dłuższy hunt to tak 65+ i przy odrobinie szczęścia się zwróci za uhy.

c) porady: walczyć tylko, z boltów. Jeśli nie mamy zbyt dobrych skilli (50-60 dista) można sobie pomóc uderzając z hmmow. Uciekamy ukośnie od draga. Vita lub uh jak nasz pasek energii spadnie poniżej ~200 hp.

2. Knight

a) solowanie: lvl 35 skille 70/70 i można bić. bright sword / skull staff / fire axe + tarcza to bicie nieopłacalne. Używanie dwuręcznej broni to bardzo dobre posuniecie. Można powiedzieć ze bicie draga solo knightem robi się opłacalne tylko z dwuręczna bronią a i bez DUŻEJ dawki szczęścia się za uhy nie zwróci. No ale cóż Knight to nie postać do solowania dragów.

b) blokowanie: bierzemy najlepszą dostępną nam broń, najlepiej dwuręczną. stoimy ukosem do draga starając się by drag był obrócony plecami do pallków/sorców. Atakujemy na full ataku (full def + tarcza jeśli mamy 25-30 lvl). Skille mało ważne (wystarcza 50/50, lecz oczywiście im leprze tym lepiej.) lvl 25+. na upartego można blokować kolo 20 lvla, ale zrobi się to 2x bardziej nieopłacalne niż z 25 lvlem. Blokowanie w miarę opłacalne to ~40 lvl i dość dobre skille bolterów.

c) porady: w zasadzie wszystko juz napisałem: stać ukosem, dwuręczną bron, full atak. Dobrze uhać się przy ok. 200 hp. Jeśli mamy dość niski lvl, a chcemy na upartego blokować to można sobie wziąć tą tarcze i full def.

3. Sorc lub Druid

a) solowanie: dla sportu można z 20 lvlem, 25mlvl, uderzać z sdków (polecam metode up&down) i drag dosyć szybko polegnie. Opłacalności w tym zero. Warto zabezpieczyć się mana shieldem (bez mana shielda jedno combo = dead). Opłacalne (względnie) solowanie z hmmow od 30 lvla 40 mlvla. Dodatkowo można solować za pomocą summonow. Tutaj najbardziej opłacają się 2 demon skeletony (Ew. 2 orc lidery), wtedy można nawet nie używać run, tylko ihać/uhać dsy, a one się juz zajmą wielkim zielonym (chociaż jeśli pomożemy im hmmami to wpadnie nam więcej Expo). Opłacalne solowanie w zasadzie jedynie z summonami.

b) z blokerem: 15 lvl(+ mana shielda) + 15 mlvl z sdkow (bardzo nieopłacalne), 25 lvl + 30 mlvl z hmmow (średnio nieopłacalne). Na 50 lvl i 50 mlvlu można już całkiem przyjemnie miotać z hmmów, ale wtedy to już się nie opłaca siedzieć na dragach.

c) porady: od razu mówie, że dragon widzi niewidzialnych, więc wszystkie wybiegi z niewidzialnością odpadają. Stać zawsze ukosem. zabezpieczyć się mana shieldem (sorc i drut maja bardzo mało hp, więc łatwo o deada)

KONIEC

Dlaczego tak mało?

PROSTE: drag to nie jest super, extra, hiper, power, eVul monster, więc nie ma co się zbytnio o nim rozpisywać. podałem juz chyba wszystko, co można powiedzieć o taktykach/sposobach bicia draga

!!UWAGA!! - DRAG ZOSTAWIA LOOTA WYJATKOWO, ZADKO WIEC WYBIERAJAC SIE NA DRAGA NIE SPODZIEWAJCIE SIE ZE WAM COS WYPADNIE.

btw: wogule nie chodźcie na dragi lepiej na guardy :)

Vanhelsen
27-09-2004, 13:36
Mam pare osobistych zastrzerzen do tego poradnika:

2. Jesli jesteśmy blokerami to blokujemy ZAWSZE na full ataku najlepiej bronia 2handed atakujac draga (drag wali bardzo slabo z pazura wiec to nie zrobi większej różnicy)
Tym sposobem zdobędziemy troche expa ale można równierz stracić kilka UH, wiem na swoim przykładzie, zalecam maxdef + BS + Shield

Tyle taktyk. Dlaczego tak mało? Otóż wyjaśniam : Drag NIE jest wyjątkowo silnym potworem i pisanie pol strony taktyk o nim mija sie z celem!
Ja bym tutaj dodał, że należy się UHać na yellow HP [albo, jeśli mamy poniżej "FullHP -300/250"] zawsze są większe szanse na przeżycie. oraz co dla mnie jest bardzo ważne: ruszamy się po dragu a nie przednim, np: Stoimy na skosie z dragiem, on wyrównuje do nas więc my dopiero kiedy skończy swój ruch ustawiamy się po skosie, zawsze radze czekać na ruch draga, to było przyczyną padnięć paru qmpli którzy mieli pecha wejść mu w f-vave.

b) z blokerem: lvl dowolnyTu znowu się mylisz. Na 1oo% nie chciałbyś blokować draga 8 lev pallkowi. Polecam przed 20 nie wybierac sie na dragi [chyba ze mamy dista w ponad 55]

(jesli bloker dobre blokuje to nie stracisz nawet 1 hp...)Zawsze są szanse ze drag się przerzuci, zawsze należy liczyć się ze stratą hp od f-vave lub GFB

a) solowanie: lvl 25 skille 70/70 W porządku, idz na tym levelu solo na draga, ale uhy sam se kupujesz. Ofkors jeśli nie żal ci bp uh na 1draga to spox ziom jesteś. Zalecam dragi na skillach 70/70+ level ~35 2hand weapon. [no chyba ze masz SoV :D]

b) blokowanie: bierzemy najelprza dostepna nam bron, najlepiej dwureczna. stoim ukosem do draga starajc sie by drag byl obrocony plecami do pallkow/sorcow. atakujemy na full ataku. skille malo wazne (wystarcza 40/40 :|) lvl 25+. na upartego mozna blokowac kolo 20 lvla ale zrobi sie to 2x bardziej nieoplacalne niz z 25 lvlem.
2handowa bron to moim zdaniem strata uh, wystarczy dobry shield, crown ??. Nie radze również trzymać draga plecami do atakerów* bo wtedy będą trudności z "odbiciem" go jeśli zmieni cel. Radze stać między dragiem a atakerami. Ja blokowałem na 20lev z skillami ~40/35 z p-set, g-sgield, FS. szło 0-4 uh na draga [nie opłacalne, ale fajnie jest juz blokowac draga] Blokując liczą się tylko shield i rodzaj tarczy.

Do tego wszystkiego dodał bym coś o czym zapomniałeś, według mnie bardzo istotna sprawa: DRAGON NEACLE, choćbyście mieli p-ammy zawsze lepszy jest d-neacle, paręnaście razy zdarzyło mi się, ze zostawałem na polu bitwy z 1-5hp i gdyby nie te 10%dmg zabrane przez d-neacle miał bym deda ;p

Wnioski?: Poradnik moim zdaniem nie jest zbyt profesjonalny, krótki, fakt drag to nie jest żaden hiper monster ale zawsze pierwszy drag jest jakimś wielkim przełomem w życiu każdego tibijczyka :)

Externus
27-09-2004, 15:36
a) solowanie: lvl 25 skille 70/70

Wporzontku, idz na tym levelu solo na draga, ale uhy sam se kupujesz. Ofkors jeśli nieżal ci bp uh na 1draga to spox ziom jesteś. Zalecam dragi na skillach 70/70+ level ~35 2hand weapon. [no chyba ze masz SoV ]

jesli bym powiedzial ze solowac mozna od 40 lvla ze skillami co najmniej 80/80 to by sie do mnie przyczepili ze oni tam solowali na lvlu 25 ze skillami 70/70... nie da sie nikomu nie dogodzic. owszem uhow pojdzie duzo ale gdzie ja do ****** napisalem ze to bedzie oplacalne?

To moim zdaniem wymagalo skomentowania, reszta to kompletna bzdura.

Oprocz jednogo. Mianowicie dragon neclace - rzeczywiscie pominolem to bo zapomnialem juz dodaje thx Wieszok :)

Gremlin
27-09-2004, 21:24
W sumie realistycznie napisany poradnik, przyczepie sie tylko do kilku drobiazgow:
1. Rycerzem na 20 lvl jednak polecal bym jednak isc blokowac z tarcza, tyle ze na full atak albo balanced, dragon moze tak mocno nie bije z lapki, ale jak masz plate seta i skille srednio to dosyc mocno sie obrywa (szczegolnie po ostatnim update mocno bija z lapy).
Ale jesli juz mamy na tyle duzy lvl ze nasze przezycie na smoku nie jest zbytnio zagrozone to faktycznie 2 reczna bron wtedy sie smok zadziej przerzuca.
Btw 2 reczna bron ma sie rozumiec 45+ ataku, jesli nie macie takiej to jednak tarcza i jednoreczna bron.

2. Przy sorcu trzeba by wspomniec ze solujac go wskakuje sie i wyskakuje z dziury.

Tak pozatym to na 35-40 lvl smoki zaczynaja byc dobrymi potworami do trenowania blokowania, na tym poziomie juz tak latwo nie zginiemy (nawet jak dostaniemy f wave) a mozna wyprubowac rozne taktyki ktore w wiekszosci sprawdzaja sie tez duzo mocniejszych potworach.

Externus
30-10-2004, 21:39
Hmm. Nie wiem co się stało z tym tematem, że tak długo go nie było w każdym razie znalazłem go w tematach z subskrypcją i postanowiłem odświeżyć.

Do najbliższego moda: Jeśli jest jakis powód, dlaczego ten poradnik nie może zostać przeniesiony do artykułów to napiszcie go pls :) postaram sie poprawić wtedy.

Ivo 10
31-10-2004, 18:12
Poradnik nie jest zły oprócz błędów które wymienił "Wieszok" :D .

Lord Czaja
31-10-2004, 18:57
tzn że z knightem, 20 lvl, wiem, że ma +60 shielda, k-arm, p-legs, w helmet
a ja 21 pall, +60, c-legs, c-arm, w-helmet ?:)

lkk
31-10-2004, 22:12
Mowicie o przerzucaniu sie smoka. Co w takim razie powinien zrobic bloker, aby smok znowu zaczal atakowac jego?

Czy bede w stanie zablokowac smoka na 18+ lvl skille 65/60 idac z palkiem 20 lvl skille 65/45 i magiem 17+ i 25+ mlvl nie uzywajac uhow?

xemmoe
31-10-2004, 22:40
Zdecydowanie nie!!!
Masz dobre skille ale one sie nie liczą tak bardzo jak ilość życia.
Proponowałbym zwiekszyć lwl do 25 ale i tak użycie UH bedzie konieczne :(

Mój kolega na 38 lwl skille 77/75 z Giant swordem Solując draga nie zużywal ani jednego UHa, dopiero przy drugim.

Raynold
31-10-2004, 22:55
@Externus:
1. Przepuść swojego posta przez chociażby Worda
2. Napisz jeszcze raz artykuł uwzględniając komentarze innych
3. Powiedz mi, jakie masz doświadczenie w zabijaniu smoków...

Potem można się zastanowić, czy dać to do artykułów.

Externus
01-11-2004, 18:57
@Externus:
1. Przepuść swojego posta przez chociażby Worda
2. Napisz jeszcze raz artykuł uwzględniając komentarze innych
3. Powiedz mi, jakie masz doświadczenie w zabijaniu smoków...

Potem można się zastanowić, czy dać to do artykułów.

1. Przepuściłem przez Worda :)
2. Dodałem pare szczegółów które podpiewiedzał Wieszok i Gremlin
3. Mam doświadczenie uwież mi, zresztą to chyba widać po poradniku. Dragi biłem każdą profesja, solowałem, blokowałem, hunciłem w sumie to juz jakby tak podliczyć te wszystkie dragi, które zabiłem z teamem lub solo to z 3k dragów by sie uzbierało (of course nie wszystkie jedną postacią)

Ostra-paladynka
01-11-2004, 19:26
Według mnie temat dragów można tak rozbudować że głowa boli ale dla tych którzy nie widzieli jak dragon bije jest to bardzo dobry tekscik mi się na pewno przyda bo parę informacji jest naprawde cool.

X( A wy się zawsze czepiacie że wszystko nie tak, a według mnie powinniście chłopaka pochwalić za dobra robote. X(

Zygfryd
01-11-2004, 20:32
Ogólnie Twój poradnik nie jest zły i wierzę Ci, że zabiłeś dużo smoków, ale chyba przesadziłeś ;) Jednak jest on napisany tak troszkę chaotycznie. Jakbym miał po przeczytaniu go np. solować smoka knightem to nie wiedziałbym w koncu, na jakich skillach itd. I ciężko jest go zapamiętać. I jak większość mam kilka uwag:
- Zacznę od tego uhania się. Nie powinno się uhac na 200~ hp, gdyż dostaniesz combo i co wtedy (np. knight jako bloker) ? Ja zawsze uham się jak tylko zobaczę żółtą kreskę nad moim imieniem.. (dla ciężko kapujących: na żółtym hp), gdyż po combo albo bym padł albo miał czerwono-czarne hp (można spanikować i się nie uhnać - akurat mnie to nie spotkało :P ). A z mniejszej ilości hp nie uhnę się do końca, wieć na czym tu niby oszczędzać? Oczywiście moje wszystkie uwagi dotyczą się porad dla knighta, gdyż nim solowałem/blokowałem smoczki.
- Co do skilli i lvlu.. Wiecie - można zabić smoka solo na 25 lvlu ze skillami 60~ z fsem+tarczą i pomocą hmmów i traci się wtedy od 4 (mało gfb, żadne f-wave) do 7 (kilka gfb, może 1 f-wave) uhów. Jak coś.. wiem co mówię :) (testowałem to). Hity z ręki mają mniejsze znaczenie - w 1 i 2 przypadku traci sie na nie razem ilość hp równą 1 uhnięciu się, tak mniej wiecej.
- Blokować smoki można od 30 lvlu bez obawy o życie, jeżeli się dobrze ucieka przed f-wave ze stratą 0-2 uhów.. To zależy od szybkości zabicia smoka i gfb, hity z łapy też, ale mniej. Udawało mi się tak mając broń 1 ręczną+tarczę i full def. Z gsem i max atak by się tak nie udało, a tracić dodatkowo 1~ uha za 200~ expa na 1 smoku to kiepski pomysł.

Było by to na tyle :) O solowaniu nie mówię, bo każdy uważa inaczej.
Ja mam zamiar zaniedługo iść na smoki z 1 palkiem (30 lvl i 70 dystans) i bić z gsa. I mi i jemu powinno się opłacać :) Ja postaram sie mieć 35 lvl~, skille po 70+ i dobry stuff. Myślę, że będę tracił tak mniej więcej po 2 uhy na smoka. Zresztą się zobaczy :P Polecam taki sposób hunta na smoczki, gdyż jest i exp i kasa/kasa z loota jeżeli takowy będzie :) Przynajmniej jako jeden z pierwszych huntów na smoki.. Albo tylko blokować broń+tarcza i max def. Idzie od 0 do 2 uhów max przy pechu. Drużyna może składać się z blokera + 1-2 ludzi bijących (palki i/lub sorcki/druidzi). Pall 30lvl i 70 dist to standard i sorc/druid także około 30 lvlu i przynajmniej 40mlvl to także standard. Nie jest to wcale extra ekipa, ale bardzo dobra i w zupełności wystarczy do dłuugiego huncika :) (standard czyli taki najbardziej opłacalny i wybierany przez graczy koluś do hunta)

Z~

wiesio
04-11-2004, 07:59
[QUOTE=Externus]
2. Jeśli jesteśmy blokerami to blokujemy ZAWSZE na full ataku najlepiej bronią 2handed atakując draga, chyba że mamy jeszcze dość niski lvl (25-30), wtedy to nawet te kilka punktów które potrafi on zabrać z pazurka mogą zrobić istotną róznicę. [QUOTE]
kurde niemoge dac cytuj .. cos sie zepsulo .. ale to nic

omg? czemu na full atacku??? przeciez to samobujstwo na 20~lvl ;p i na dodatek z 2 handed weapon..... najlepiej z jakas tarcza i na full defie bo wtedy dostajesz mniej obrazen a to ze dosttaniesz troche expa nie jest wazniejsze od zycia ;p a nawet jak mamy wyzszy lvl to po co tracic uh's jak mamy tylko blokowac ;)

Vaxxia
04-11-2004, 12:59
@up

jemu raczej chodziło o to, żeby na levelach do okolo ~35 używać tarczy, ale od wyższych można blokować z two handed i full atack. Zgadzam się z tym w 100%, gdyż blokowanie dragów i tak głównie polega na unikaniu f wave, a z wmiare dobrym eq, nawet z dwuręczną bronia na full ataku z pazurków drag zabierze max ~20 hp, a to dla knighta na 40 lvlu jest naprawde nieistotnym szczegółem.

Master of Usul
19-11-2004, 17:05
Według mnie jest to ładny poradnik i warto by go zamiescic w dziale Artykuły.
Tylko jak już Zygfryd zauważył poradnik napisany chaotycznie.

Ja tam pierwszego Dragona ubilem na 11 levelu(palladyn) z Blokerem level bodajze 33.

Stalmir
19-11-2004, 17:21
Ja na dragach ucze sei bloczyc bo chcem neidlugo na gs'ka pojsc :D. Kolega musial konczyc a juz bylismy kolo dragow to sie wkurzylem i poszlem solowac. Pierwszy smoczek 3 uh (bilem z gs na balance), drugi 4uh, trzeci 4 uh, czwarty 4uh i tak sie pozbylem prawie calego bp uhow :P. LOOT? 200gp i steel helmet. Stwierdzam ze dragi kiepskie do zbierania zlomu na solo, ale w grupie nawet nice bo jak zabilismy 10 dragow (4uh poszly bo blokowalem z bs i tower shield na full defence) to nam dragon hammer wypadl xD Wiec i tak i tak ide na roty po zlomik (na darashi 1-2k na 1h). Moze sie to wydac noobowskie ale zapytam sie. Czy lepiej guardy bic bs'em (bright sword+tower shield) czy gs'em (giant sword)?? Czym lepiej bic przy zbeiraniu lootu a czym przy expieniu?? Bic na balance czy full atack?? Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi. :P

Rafx
19-11-2004, 18:08
Cze.
Ciekawy artykul, interesujace komentarze, na serio napisz jeszcze raz, uwzglednij komentarze innych, nie jednemu sie przyda. Chcialbym jeszcze jednak dodac cos od siebie. Mam 63 lvl, 84/81skills [oczywiscie elite knight]. Przechodzimy do konkretow. Dragi solowalem juz od jakiegos 34-35 lvl. przy skillach 70/70. Jednak zaznaczasz slusznie ze dragi nie sa az tak oplacalne i zadko daja dobry loot- to sie zgadza. Majac ten 60+ lvl zauwazylem ze na dragach tracilem czas i pieniadze [uh]. Tak naprawde ryckiem [innymi vocami nie gralem wiec sie nie wypowiadam] nie oplaca sie solowac smokow ze wzgledu czestego wracania na minusie z huntu. Lepiej isc gdzies poexpic [np do jaskini z soldkami i guardami]. Teraz na smoka trace ok 0-2uhy [zalezy jak bije z gfb]. Wtedy tracenie 3 uh na 1 draga to byla srednia [teraz 1uh=1smok], do tego uzywalem hmm, czesto sword ring i dragon necklace. Nabyte skille sprawily, iz teraz nie trace zadnych ringow ani amuletow a i uhow zdecydowanie mniej idzie:D. Jednak nadal ciezko jest wrocic z takiego huntu na plusie. Owszem zawsze mam jakis d shield i dragon hammer czy serpent sword jednak kasa sie poprostu za hunt nie zwraca.
Dlatego takie hunty solo traktuje jak zabawe, kiedy juz naprawde nie chce mi sie ani expic ani trenowac skilli a mam kase biore pare bp uh i lece do dragon landu poprostu sprawdzic sie w akcji:P Satysfakcje takiego huntu odczuwam nie przez pryzmat zarobionej kasy lecz przez sam fakt iz dalem rade tym bestiom;P [zboczenie dragonowe]
Podobnie spawa ma sie do dli ktore roznia sie od smoka jedynie predyspozycjami- duzo mocniejszy atak lapa, czary mozna powiedziec ok 2 razy mocniejsze i te durne fire fieldy na ktore serio trzeba uwazac.
Blokowanie smokow to jzu inna sprawa, blokowac mozna praktycznie od 30 lvlu, jednak dobrze jest bys mial przy sobie z 2 kumpli co beda lac smoka. Ze wzgledu malej ilosci hp nie radze jednak bic go mieczem na full attack, ustaw na df. Acha smoka blokujemy majac ok 60 defa.
3.Solowac smoki najlepiej od min.40lvl [ofcourse 4fun]<-- mozna wczesniej na wlasna odpowiedzialnosc:P
4.Przy skillach 80/80, 60 lvlu, paru bp uh spedzanie czasu na biciu dragow to naprawde fajna sprawa.
PS.jesli ktos chce wiedzeic cos bardziej szczegolowego pytac, odpowiem.
Ps.2 Dl to juz inna sprawa:P Ale to chyba inna historia.

Taumer
13-12-2004, 23:06
Mam takie pytania co do tematu dragow:
1Czy jak sie bije draga metodą "na schody" i sie jest na dole to drag sie leczy w tym czasie?
2. Jak zostanie na gorze summon to co sie z nim stanie? (drag go zabije czy jak?)
3. Czy jest takie miejsce zeby sie respawnowal 1 drag + schody? (chcialbym go z energy bomby pociagnac ;) )

Rackus
27-12-2004, 03:37
Cze, ja zabilem draga solo na 17lvlu, palkiem ze skilami 54/34:D
Uhałem sie 4 razy a loot to 20 gp, mace i dragon ham:( Także odradzam chodzenie na dragi na niskich lvl (slaby loot a duzo uhow schodzi)

Dragonz
27-12-2004, 08:41
Na 20 lvl pokonalem smoka knightem prawie caly bp uh poszedl walczylem głównie hmm które tez prawie wszystki poszly:P ale nieradze uhac sie dopiero przy 200 hp bo jak potem poszedlem na 25 to przy ok 250 smok kombo puscil calkiem niezle za ok 150 i ok100 i ded wiec lepiej mmiec zawsze ponad 300 hp

watulek
30-12-2004, 17:42
ja mam duzo postaci ,a jak mowimy o pall to ok *******isz mi tu wszystko ok mowisz ale pall moze miec lvl 13 i moze zabic ja mialem swoim pallem 15 lvl i poszlem z knightem 19 lvl niemial 4 magicznego apromo moje skile50/40 i biore belty i jechalem go po 79,58 zalezy od szczescia ,jak mowiles knught stoi na ukos ale smok moze walnoc ogniem wokul siebie dostalem raz hita za 105 i po krutkiej walce smoczek padl uh poszedl jeden
dziekuje bardzo do widzenia :D B) :o

PiXik
30-12-2004, 19:00
Combo Dragona:360hp=160 z fire weave 100 z gfb+100 z łapy...zdarza się to niebywale żadko ale lepiej mieć pewność;p

Bawekabi
07-01-2005, 15:14
sorcem walic w dragona z d hammera i z shieledm czy z warr hammera i bez shield ?? (no hyba ze wogule go wrecz nie walic tak sie pytam tylko xD)

DR.UTi
07-01-2005, 15:19
sorcem walic w dragona z d hammera i z shieledm czy z warr hammera i bez shield ?? (no hyba ze wogule go wrecz nie walic tak sie pytam tylko xD)
.........H...Hy.....BUHAHAHAHAHA....dobre..:P..Sor cem sie przed dragiem zdupca...a nie bije z reki...i takmu nin nie zadasz...,

Vetinaz
07-01-2005, 16:26
Jaka dla mnie spoko! ;) tylko nie wiem czemu jak knightem blokasz to na full ataku ?? prosze powiedz mi

Saterno
09-01-2005, 12:45
Poradnik jak kazdy inny nic specjalne kilka uwag jakies wytyczne w sumie nic nowego. Czy moglbys w podobny sposob opisac hunt na DL ?? :] bylbym wdzieczny ;) w koncu DL to juz nie takie przelewki jak zwykly Drag
mLvL : 41

Aralka
19-01-2005, 12:12
Właśnie nabiłem 28lvl i niezabardzo wiem gdzie hodzić z dsami na draggi,przydało by się jakieś miejsce z szybkim respem :baby: jak ktoś wie to niech napisze,ewentualnie jak nikt niezna miejscówki z szybkim respem to może napisać z dluższym :confused:

Nahham og Galana
21-01-2005, 19:24
Niezły poradnik , gz !! :)

Lord BErtas
21-01-2005, 19:41
a mi sie calkiem niedawno dzis udalo moim knightem 20 lvl zbloczyc 2 dragi na raz :] 2 uszki poszly nie tak zle wogole na huncie padlo z 15 dragow:P jak mi sie uda pojawia sie ss

Tolo
30-01-2005, 10:55
Opłaca się knightowi na nowym serwerze (kilka tygodni stary) blokować dragi? Jest to dobry sposób żeby zdobyć dragon shielda, czy może lepiej kupić? Co się bardziej opłaca?

Wojen
30-01-2005, 12:43
Dragon shield wypada baardzo zadko. Jesli bys sam polowal w pojedynczym spawnie to masz mala szanse zdobycia shielda. Jesli bedziesz blokowal z ekipa to jej tez sie cos nalezy z tego co zdobedziecie. Mala ekipa oznacza ze zuzyjesz duzo uhow. Duza ekipa to wiecej osob do splacenia. Chyba lepiej kupic tarcze. Ale oczywiscie istnieje mozliwosc ze pojdziesz na smoka i z pierwszego wyciagniesz tarcze :) Ale w cuda nie wierz.

patrikoz
30-01-2005, 13:06
Moim zdaniem bardziej oplaca sie jednak kupic, jakby nie bylo - chyba nie pojdziesz blokowac Dragona z Dwarven Shieldem? Inna sprawa, ze na takim serwerze Draggy Shield bedzie cholernie drogi :(

Tolo
30-01-2005, 14:08
Eh... chodzi mi o to czy lepiej wydać 15k na d-shielda, czy kupić 7bp uhów, tylko czy tymi uhami na 100% wyciągne d-shielda, albo d-hammera przynajmniej.
Draga można i wooden shieldem blokowac :P I tak wali z ognia, a z dobrym shieldingiem można "łape" zablokować 8o

Ayde Shoron
30-01-2005, 14:58
Smok i tak wali z magii więc możesz i nawet "goły" sobie iść bo siła magii nie ma nic do tego co masz na sobie.Więc uwaga Pana który zadał pytanie czy masz zamiar iść blokować draga i dwarven shieldem była nie trafiona :p

Bilbo12
30-01-2005, 15:00
ja knight 27 lev 70/70 bs i meduza shield lajtowo blokuje dragona bez strat uh jeżeli dragon cierpi na nadmiar hmmków od sorca 29 lev ;] (Quintin pozdrawiam!)

UWAGA sorcek z łatwością padnie jak bloker to nOOb

osobiście polecam polować na dragi w thais koło greenshore ;]

dla początkujących NIE LICZCIE NA LOOTA Z DRAGÓW :>

aTomo
30-01-2005, 16:09
:) Lajt moze wybiore sie faktycznie na dragi na 25lvlu :]

Master Gibo
10-02-2005, 19:43
"Knight to nie jest postac do solowania dragow" :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :baby: aha czyli mam rozumiec ze lepsza postacia do solowania dragow jest sorc czy drut??...fajnie :baby: po drugie ja jakos na dragi chodze od 11lvla ze skillami 54/43 czasem z blokerem(wtedy nie idzie ani jeden UH)A czasem sam(4 uhy ida max) pozatym udezanie draga bronia dwureczna jesli ma sie wysokie skille mija sie z celem - blokere ma tylko blokowac niewazne czy bedzie walil z carlin sworda(to nawet lepiej bo drag sie nie przezuci a jesli sie ma dobre skille to z pazurka nie pociagnie a osoba dla ktorej knajt bloczy draga dostanie wiecej expa))czy SoV'a!!wiec zaniom napiszesz nastepny poradnik pomysl i sam sprobuj isc na dragi z blokerem i bez blokera....jezeli palladynem biegniesz na skos od draga to : po pierwsze-niezawsze trefiasz(powiedzmy ze jest jakas sciana czy cokolwiek:P)po drugie-jak biegniemy na skos od draga i tak obrywamy F-wavem!!!trzeba biec Z BOKU draga wtedy mozemy spokojnie w niego lac(oczywiscie tylko palladyni bo nikim innym nie ubijalem dragow:P:P:P:P)....i to by bylo na tyle pozdr all

EDIT: Sorki za bledy ale na szybkiego pisalem:P:P

Norbot
12-02-2005, 05:14
E spoko na dragi chodze solo knightem od 24 levelu mam skille 60/59 :( , crown-set, giant sword, crusader helmet, scarf, 2 bp hmm, bp uh, na jednego draga zchodzi po 2 , 3 uh'y (zależy jak podejde). Mam tylko jedno pytanko jak drag ucieka to czasem tez moze nieźle przywalić ja dostałem ostatnio za 159 :( Co mam zrobic zeby unikać takich ataków z jego strony??

Master Gibo
12-02-2005, 14:59
E spoko na dragi chodze solo knightem od 24 levelu mam skille 60/59 :( , crown-set, giant sword, crusader helmet, scarf, 2 bp hmm, bp uh, na jednego draga zchodzi po 2 , 3 uh'y (zależy jak podejde). Mam tylko jedno pytanko jak drag ucieka to czasem tez moze nieźle przywalić ja dostałem ostatnio za 159 :( Co mam zrobic zeby unikać takich ataków z jego strony??
Musisz biec Z BOKU draga NIGDY NIE BIEC ZA DRAGiEM poniewaz moze nam"pierdnac"hita za ~200 8o

Marcin :D
12-02-2005, 20:29
huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauh ahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuaha uhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha huahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahau hauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhah uahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauh auhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahu ahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauha uhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahua hauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhau hahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauhahuah auhauhahuahauhauhahuahauhauhahuahauhauha

xemmoe
19-02-2005, 22:14
Mam małe pytanie...
Chcę iść na draga na nowym serwerze ( okolo 1 miesiąc)
Czy opłaca się iść z 25 lvl skilami 63/62.
Eq raczej nieważny, w każdym razie Dragon neklace będzie.
Ide z sorcem 20 lvl 22 mlvl.
Czy wogóle się to opłaca?
Jaka jest szansa że zginę?
Z czego ma walić sorc?

kleszczman
22-02-2005, 11:12
lols :cup:

Dwimenor
22-02-2005, 11:32
@xemmoe
Jako bloker, czemu nie, jak mag będzie z hmm walił. Ale sporo mu tych hmm zejdzie. Na pojedycze to możecie iść, raczej tak dla wprawy. Na hunt-raczej nie opłacalne(bo raczej nie masz jakiegoś leprzego sprzętu, skoro server nowy). Sporo uh ci zejdzie(Drag słabo z łapy wali, ale jednak wali)

@kleszczman
:spam:
??

Ostry!
22-02-2005, 11:57
Dobry, obszerny poradnik, troche byków ortograficznych ale malo wazne...

Khad
22-02-2005, 12:40
a) solowanie: lvl 35 skille 70/70 i można bić. bright sword / skull staff / fire axe + tarcza to bicie nieopłacalne. Używanie dwuręcznej broni to bardzo dobre posuniecie. Można powiedzieć ze bicie draga solo knightem robi się opłacalne tylko z dwuręczna bronią a i bez DUŻEJ dawki szczęścia się za uhy nie zwróci. No ale cóż Knight to nie postać do solowania dragów.

Nie zgodze sie. Knight so świetna postać do bicia drago. jak wytlumaczysz to ze jak ide z palem to ja dostaje 500 expa a pal 200
lvle te same?

Na wysokim lvlu + dobre skille dragi to najlepsze expo dl aknight a po dodani djin questa nawet oplacalne

Hellraider
23-02-2005, 01:00
Nop ja byłem dzisiaj moim palem na pierwszym dragu (do tej pory lałem tylko knightem) i kiedy nawiewał z redem puscił combo 2 f wave prawie naraz (fart, że wczesniej sie posunąłem w bok minęły mnie o 1 kratke ). B)

Thunder87
06-03-2005, 09:34
Jakie summony i ile robić sorciem idąc na dragi? DSy mocno biją, dużo exp zżerają i są powolne, orc lidery słabo biją, mało exp zabierają i są szybkie.
Do tej pory huntowałem z 2 DSami, a jakby teraz pójść z jednym orc liderem? wystarczy?

khazad
06-03-2005, 11:03
lidery sa troche mniej odporne na atak z lapy - trzeba troche czesciej uhac

gerfild86
06-03-2005, 17:52
Ja bilem draga swoim palkiem na 26lvl ze skillami 66/51 a bilem go w malym pomieszczeniu kolo Ab co prwada nie poszedl zaden uh ale zeszla cala mona i kilka mf :P . Aha mialem kusze w rece :D

ModVet
06-03-2005, 19:27
Ja po pierwszym razie (knight 25lvl skile 54/50 bodajrze) poostanowilem chodzic na dragi. Walilem je z dragon lance+dragon necklace i axe ring (w razie czego :baby: ) Bylo to z palkiem 32lvl i kolega knightem jako blokerem(25lvl i lepsze skile od moich) Bloker biegal w kolo kamienia drag go gonil a ja gonilem i lalem (draga oczywiscie :D ) Potem chodzilem do fortecy na wieze kolo Ab'Dendriel. Luzem je solowalem. Teraz mam 30lvl skile 60/56 i nie widze sensu chodzic na dragi bo jest to bardzo nieoplacalne B) Pewnego razu zupelnie nie wiem dlaczego zdjelem tarcze i zapomnialem zamienic dragon lance z fire axe ;( Leje go leje.......... Nagle wydaje mi sie ze cos to za dlugo trwa :confused:. Zuzylem na niego chyba z 9-10 UH ;( ;( ;( ;( Potem zuzywalem po 3-4uhy z aktualnymi skilami. Doszly skladki na gildie i na domek i solowanie dragow stalo sie zupelnie NIEOPLACALNE!! Polecam pojsc na draga ze 2 razy z kims dla nauki a potem jeszcze ze 3 razy zsolowac i jak ktos chce porobic screeny zeby qmplom pokazac. Nie liczcie na zysk z lootu... lepiej isc na dwarfy guardy :p

Pozdrawiam :cup:

Lord kasztanowiec
11-03-2005, 16:40
czy pallem na 30 lvl i 12 mlvl i skillami 66/47 poradze sobie z dragiem w kazz ?
czy poprostu sobie dac spokuj?
prosze o odpowiedz

Psycho Mantis
11-03-2005, 17:18
Master bilbo (albo jakoś podobnie) napisał coś tam że blokuje sam smoki na 11 lvl i IDA UH $... Ciekawe jak na 11 lvl kanjtem masz 4 m lvl zeby sobie samemu UH zaaplikowac B) :]

Jeżeli już ktoś zwrócił mu uwage to sorki , nie miałem czasu czytać wszystkiego ;)

Loxi
07-05-2005, 13:14
Umiesz Czytac????Napisalem ze ja solowalem draga tylko palkiem -.-' Wroc sie chlopczyku do przedszkola to pogadamy :baby: :baby:

lukasz772
23-05-2005, 18:33
Emmm albo nieuważnie czytam albo nie wspomnieliście o Sorcach i Drutach +28 level :p Oni sobie mogą summonować Demon Skeletony ;P i DSy są odporne ne ogień więc smok atakuje je z Pazurka :) ale nie zadaje im dużych obrażeń. Uhamy/IHamy DSy i wszyscy są zadowoleni :D można jescze je bić HMMami dla sportu :p Expa więcej wleci ;) (oczywiscie DSy atakują Smoczka a ty masz full atak) Na Edron jest fajne miejsce jedno :)
Wymagania: +28 lev (Pacc niekonieczny ale sie przydałby), 2 puste BP, BP Mana Fluidów, ze 3 BP UH, 1 IH, 3 BP HMM

Bartek1391
29-05-2005, 18:56
Bullshit!! Zależy to od lvl i bp uhow!! A tą bronią 2-ręczną to albo chcesz mieć exp albo nie idź ty lepiej na raty i bij je z broni 2 ręcznej zanim taką bzdure napiszesz

Kas
29-05-2005, 19:30
Lukasz co ty gadasz fajne miejsce na edron i wymagania 28l+ pacc niewymagany?! ty sie zastanó co ty gadasz jak chcesz byc na edron musisz miec pacca loleq jedne

Rabanbar
30-06-2005, 17:40
Porada: Poszedlem na dragi na 21 levelu. Nie powinienem deadnac ale deadlem. Jaki z tego moral? Na 21 levelu sie ****a nie oszczedza na UHah :)

Ashlon
30-06-2005, 19:05
Porada: Poszedlem na dragi na 21 levelu. Nie powinienem deadnac ale deadlem. Jaki z tego moral? Na 21 levelu sie ****a nie oszczedza na UHah :)

Na 21lvlu raczej sie nie chodzi na smoki, zacznijmy od tego ;)

bhaal
20-08-2005, 02:19
zalamales mnie koles co do palkow znam palka na 15 lv co sam zabil smoka moze nie obylo sie bez stresu ale dal rade ze skilem distansu 48 ja z blokerem 29 lv skile 70/60+ chodzilem na 16 lv skill distans 48 i marnowalismy gora 2 uh a i to zadko ale zgadzam sie ze smok jest latwym potworkiem

Wojtek Wymiatacz
20-08-2005, 09:37
fajny poradnik czuje że początkowym graczom sie przyda

kilokarson
20-08-2005, 11:33
60/56 skille na 30 lvl omg na 30 lvl powinno się mieć 70 + takie ma się na 20 lvl nic dziwnego że ci sie nie opłaca ale loot jak zawsze zależy od szczęścia i zazwyczaj trzeba siedziec pare godzin zeby cos wypadlo a nie raz na rok isc kolo ab'dendriel warto wybrac sie na venore dragon lair i tma spróbowac ... ;)

Buwem00
02-11-2005, 20:32
ok ja teraz mam problemy z dragiem choc mam 96/61 ;/ jak si e wkuzy to wali

Ex twc wice wers bez nerwow...

BUWEM,ROYAL PALLADYN,LVL146,SKLLS96/61 ROSNA ;/ (Annhilator running):D

del toro
18-11-2005, 09:38
Mam takie little question. Jest napisane że od 25 lvl bloczyć najlepiej. Czy z 20 lvl knightem i skilami 50/50 z uhami własnej roboty (;p) moge kolegom bloczyć dragi?

*Dibov*
29-12-2005, 16:05
2. Jeśli jesteśmy blokerami to blokujemy ZAWSZE na full ataku najlepiej bronią 2handed atakując draga, chyba że mamy jeszcze dość niski lvl (25-30), wtedy to nawet te kilka punktów które potrafi on zabrać z pazurka mogą zrobić istotną róznicę.

__________________________________________________ _________________

Mozesz mi wyjasnic dlaczego musze miec 2handed bron gdy blocze?!?!?! Chyba jak bloczysz musisz miec Tarcze i Miecz (przykladowo BS + V-shield)

AbandonAllHope
29-12-2005, 16:27
@up: Dragi sie blokuje z gsem bo z lapy drag bije slabo i to prawie zadnej roznicy nie robi a wiekszy dmg wchodzi czyli szybciej drag pada, wiecej expa dla knighta i latwiej sie jaszczurke dobija jak zaczyna uciekac

marcinszyl
07-01-2006, 18:41
A :) ja zwiedzałem thais i natknołem się na smoka. Z jego jaskini wyszłem na czerwonym zyciu. :)

Acyan Serk
13-01-2006, 18:54
pallek nie musi miec powyrzej 20lvl zeby dragi soolowal a i palladyn niepowinien uzywac uh ;p no i zawsze z hmm w draga

a tak po za tym to spoko ten dalszy ciag :)

Misiaq
17-01-2006, 15:11
A dlaczego piszesz, że draga bloczyć trzeba bronią 2handed?? Przecierz lepiej miec shielda...

Kaczmen
17-01-2006, 16:14
A dlaczego piszesz, że draga bloczyć trzeba bronią 2handed?? Przecierz lepiej miec shielda...

Bo szybciej draga zabijesz, a te hity z "pazurka" :p nie są aż takie duże...

Policja
18-01-2006, 09:32
Miałem knighta na 30 lvlu(miałem) i chodzilem na draga z magiem ja mialem skile 70/68 i musialem zuzyc 2 uha a wiec aby draga solo zabic bez uha to trzeba ze 40 lvl i 75-80 skile,a na 20 lvlu to jest kompletnie nieopłacalne ponieważ dobry loot żadko wypada.

Flisik
31-01-2006, 18:37
Dobra, już nie opyla się już wlec tego tematu więć
PODSUMOWUJĄC:
1. Na dragi dla sportu chodzi się palkiem od ~15lvl ze skilami +60, a knightem 25lvl 65+\65+. Dla expa chodzi się z lepszymi skilami i od 35 lvl.
2. Druidami i sorcami chodzi się od 28-29lvl (mozliwośc summonowania DS-ów-Orców Leaderów)
3. Dragony to nie miejsce na nabicie kasy, tylko na sprawdzenie się, dla expa itp.
4. Dragony bloczy się do 25lvl bronią z tarczą, na wyższych lvl-ach bierzemy 2-ręczne bronie.
KONIEC

Zaq
07-02-2006, 11:12
co daje dragon necacle?

drut
07-02-2006, 15:14
Ja mam problem z dragonem. Jak bo bic z ds'em? stac kolo dragana ukos? biegac do okoła? bo ds zawsze do mnie podbiega i dlatego obrywam z tych f wave ;/ schodza mi 4 albo i 5 uh to zupelnie nie opylalne ;/Jak to rozzegrac?

Rybzor
07-02-2006, 16:46
Ja mam problem z dragonem. Jak bo bic z ds'em? stac kolo dragana ukos? biegac do okoła? bo ds zawsze do mnie podbiega i dlatego obrywam z tych f wave ;/ schodza mi 4 albo i 5 uh to zupelnie nie opylalne ;/Jak to rozzegrac?
Atakuj draga dsami i rob tak zeby bil dsy, atakuj na dystans z hmm itp stojac po skosie do pyska ;]
co daje dragon necacle?
zmniejsza obrazenia od ognia o 10%

mwlodi
25-02-2006, 11:55
bardzo ambitny poradnik :dance:
może napiszesz kiedyś poradnik jak wylootować z draga wand of inferno? :D

!!!! PoZdRo % PoĆwIcZ !!!!

Sebidin
01-03-2006, 10:17
a) solowanie: lvl 35 skille 70/70 i można bić.

nie zgadzam sie z tym
draga mazna spokojnie ubic knightem na 25 ze skilami 55/50

bilem i wiem

Elder Nagan
18-05-2006, 09:24
heh jakis baran pisal ten poradnik o dragu 0o.

Jak masz 2 dsy summonowane to po co waste run robixc nie lepieuj utamo vita + exori vis??

taki sposob jest bardziej oplacalny...

co do palki to masz racje, ale drag jest slaby anwet z 50 skilla mozesz go ubic -.-

Master Mind
20-05-2006, 12:46
3. Sorc lub Druid

a) solowanie: dla sportu można z 20 lvlem, 25mlvl, uderzać z sdków (polecam metode up&down) i drag dosyć szybko polegnie. Opłacalności w tym zero. Warto zabezpieczyć się mana shieldem (bez mana shielda jedno combo = dead). Opłacalne (względnie) solowanie z hmmow od 30 lvla 40 mlvla. Dodatkowo można solować za pomocą summonow. Tutaj najbardziej opłacają się 2 demon skeletony (Ew. 2 orc lidery), wtedy można nawet nie używać run, tylko ihać/uhać dsy, a one się juz zajmą wielkim zielonym (chociaż jeśli pomożemy im hmmami to wpadnie nam więcej Expo). Opłacalne solowanie w zasadzie jedynie z summonami.

b) z blokerem: 15 lvl(+ mana shielda) + 15 mlvl z sdkow (bardzo nieopłacalne), 25 lvl + 30 mlvl z hmmow (średnio nieopłacalne). Na 50 lvl i 50 mlvlu można już całkiem przyjemnie miotać z hmmów, ale wtedy to już się nie opłaca siedzieć na dragach.

c) porady: od razu mówie, że dragon widzi niewidzialnych, więc wszystkie wybiegi z niewidzialnością odpadają. Stać zawsze ukosem. zabezpieczyć się mana shieldem (sorc i drut maja bardzo mało hp, więc łatwo o deada)

LOL! 8o Mam pare uwag odnośnie tego ,,poradnika"

1.uderzać z sdków -lol? w draga z samych sd? Wiesz co to waste?
2. wtedy można nawet nie używać run, tylko ihać/uhać dsy, a one się juz zajmą wielkim zielonym -Chyba nie wiesz po co sie na dragi chodzi, zadko loota daja to po co mam wastowac uhy na dsy niemajac z tego expa?
3.Na 50 lvl i 50 mlvlu można już całkiem przyjemnie miotać z hmmów, ale wtedy to już się nie opłaca siedzieć na dragach- Lol? nieoplacalne? Wlasnie wtedy to jest oplacalne bo mozesz brac draga na klate i uderzac z exori vis, marnujac tylko manasy.

Widac ze sie wogule nie znasz to moze ja powiem conieco zeby wyprowadzic ludzi z twojego bledu :D

-Sorcem albo drutem draga jest najlepiej brac z dsem na malych levelach, uderzajac z hmmow i ihajac dsa.

-Gdy zdobedziemy wyzszy lev dobra opcja jest uzycie wand of cosmic energy-dla sorca i tempest rod-dla druida. Stawiamy dsa i spokojnie uderzamy z rozdzki lykajac manasy.

-Najlepsza opcja to exori vis + exura gran i manasy ; drag szybko pada a my cieszymy sie lootem i zwrotem pieniedzy za manasy.

-Totalna glupota jest uzywanie mana shielda na dragach. Jezeli mamy maly lev i drag moze nas wziasc na kombo to nie wybieramy sie na dragi poniewaz to sie ine oplaca.

-Manashield oplacalny jest tylko na dragon lordach/hydrach/demonach itp. ;)

Nuper
21-05-2006, 02:39
Jestem knight,level 50+(blisko 60,yeea).Na smoki polowalem wiele razy,glownie dla zabawy bo oplacalnosc slaba,czasami koszty run sie zwracaja,ale rzadko i poza tym jest mnostwo potworkow na ktorych wychodzi sie bez wysilku na +,po co wiec probowac zarabiac na dragonach?Wracajac jednak do taktyk.Przy solowaniu MUSI byc giant sword,proby z bright swordem+ tarcza zawsze konczyly sie na waste.Co z tego ze tarcza chroni przed pazurami?Te straty w porownaniu z obrazeniami od ognia sa niewielkie,a od broni dwurecznej smok szybciej dednie wiec i krocej narazamy sie na obrazenia.Swiadczy o tym zwykla,solidna(;p setki zabitych smokow z giant sword i czasem bright sword)statystyka.Z uhaniem nie nalezy czekac az macie 200hp.Jeden lag i ded.Mozna spokojnie sie uhac kiedy hp spadnie do polowy(mmm,przy wyzszych levelach mozna troszke dluzej poczekac,ale w sumie to nic nie zmieni),runa sie juz wtedy nie zmarnuje,a mniejsze ryzyko przypadkowej smierci.Jeszcze zanim smok bedzie na red nalezy mu zablokowac droge ucieczki.Robimy to w ten sposob ze stoimy po tej stronie w ktora moglby nam zbiec.To bardzo nieprzyjemne kiedy smok ucieka i wbiega miedzy inne smoki,pamietajcie tez ze jesli go zostawicie to po jakims czasie sie wyleczy.Jesli zacznie jednak biec w zla strone to trzeba go jak najszybciej dobic-miecz+hmm.
Jesli knight nie chce solowac ale tylko blokowac to tarcze mozna wziac gdy shooter chce zdobyc jak najwiecej exp.Mozna tez tak robic jesli idziecie z cala grupa shooterow-w takim wypadku obrazenia zadawane przez knighta znacza tak malo,ze mozna miec tarcze(;p -pewniej sie bedziecie czuc chociaz)albo nie-to bez roznicy.W innych wypadkach powinien byc giant sword.
Moim zdaniem o solowaniu mozna mowic od 40 lvl.Proby znacznie ponizej tego levelu to juz sztuka(albo patologia,jak chcecie).Od biedy widzialem jak ktos zsolowal dragona na 8 lvl,nie jest tak znow niebezpieczny,ale po prostu czasem potrafi bardzo szybko zabrac duzo hp,zdarzaja sie nieprzyjemne wypadki(glownie przez lagi).Blokowac moznaby ewentualnie od 20 lvl nawet,chociaz taki bloker stanowi biedny widok.Ma sie po prostu uczucie ze nie jest potrzebny na tym huncie. Na takim levelu chyba tarcze lepiej wziac,nawet te pare uratowanych punktow hp moze ocalic zycie a zabicie smoka zalezy i tak wylacznie od shooterow.
Aha,niepislaem dotad o tym bo wydalo sie to oczywiste-stac nalezy zawsze na skos od smoka.Miecz oczywiscie mozna zastapic(:D) toporem albo bronia obuchowa o podobnych statach.

Wro'Bel
21-05-2006, 17:35
Dla knighta 25+ ze skillami 70/70+, walczacego 2handed'em (gs/dl/war hammer) jeden drag to ok. 5-6 uh'ow... straszna strata. Jezeli chodzi o druida, sorca... Level 28+, summonujemy 2 ds'y, i run zadnych nie potrzebujemy. Jedynie pare ih'ow do leczenia ds'ow... jezeli chcemy wiecej expa, mozemy wziasc pare hmm'ow, ale nie sa one konieczne. Palkiem pierwsze solo dragona przeprowadzilem na lvlu 14, z 53 dist'a. Zuzylem dokladnie 27 boltow, zadnych run. Wcale nie takie trudne :)

A tak na marginesie. Jezeli chodzi o blokowanie dragow dla nisko lvlowych palkow... Najlepszym blokerem jest druid/sorc (zalecany elder druid z mass healingiem) na lvlu 30+, ktory summonuje 2 ds'y. Ds'y te blokuja draga, do ktorego moze strzelac nawet palek na lvlu 10+ z 40~ distance skilla. Wiem, bo samemu tak blokowalem, i samemu tak strzelalem. Szczerze polecam ta technike, jest swietna, szczegolnie dla owego palka, ktory na 10 lvlu dostaje ok. 10-18%~ za kazdego draga, przy zerowym zuzyciu run przez kogokolwiek. Najlepszy respawn - single spawn pod thais (nad mintwallin'em).

Flisik
23-05-2006, 16:43
@Nuper
Na dragach się chodzi dla expa, a nie dla kasy.

@Sebidin
Można i od 8lvl z good skills i bp uhów tyle ile uniesiesz, a ten 30-35lvl to taki sznur :p bezpieczeństwa, przy którym waste nie wynosi bp uh, czy pół na 1. Ja sam widziałem jak mój kolega na 15lvl solował ale mu 1,5 bp zeszło.

Non'ajbi
24-05-2006, 00:10
Omg ... ja tego nie rozumiem ... Ja swoim palkiem bez czytania poradnikow o dragach itp poszedlem na solo na draga pod thais ...

Majac 15 lvl i skille 50/40 ubilem draga tracac ledwo 3 mana fluidy ... az do 20 lvla siedzialem na dragach ... pozniej poskillowalem az do 65/50 i wybralem sie na GSy, ktore sa rownie proste jak dragi z tym, ze tracilem MAX 15 manasow ... ale mi sie zwrocilo (k-secik xD ^^)

Pozdrawiam ;]

Tomorro(Sarloon madex)
24-05-2006, 00:18
hmmm... nie wiem gdzie expic palem na 45 lvlu skille 75/75.Wybrac dragi na pohu+bicie cycków orców minosów,dragi w ankrahmun+bloker na dragon lordy+shooter,dragi przy kazzo,czy thais?;)

Nuper
24-05-2006, 15:59
Mm,w sumie smoki dla knightow to dla zabawy-ani z tego expa ani kasy.Chyba ze na levelu 80(a moze 100)+.Naprawde-latwiej zabic pojedynczo kilka guardow albo soldierow niz jednego smoka.A exp taki sam.Nie mowie o kasie.Co innego dla palow czy magow-dla nich exp ze smokow jest godny uwagi.

Sidyr
24-05-2006, 20:38
PO CH..A PRZYWOYWAC 2 LEADERY?!
Moj kolega kiedy mial 29 lvl(sorcerer) przywolywal leadera , leader spokojnie rozwalal draga i samemu orcowi zostawala jeszcze polowa HP.

alexuno
24-05-2006, 21:56
kurcze, a ja skonczylem z tibia bo sie zdenerwowalem ze mnie zabila UWAGA !!! WITCH !!! :( a mialem palka lev 15 skill 59 :P pocieszcie mnie :(

Garino Ardielowan
24-05-2006, 22:08
PO CH..A PRZYWOYWAC 2 LEADERY?!
Moj kolega kiedy mial 29 lvl(sorcerer) przywolywal leadera , leader spokojnie rozwalal draga i samemu orcowi zostawala jeszcze polowa HP.

Boże, skąd biorą się tacy kretyni?! :(

BTW. Ja sam dziś wybrałem się na dragi, 33 master sorcerer, mlvl bardzo średni bo 31. No więc byłem solo, nie miałem żadnych runek tylko WoCE + bp manasków. Postawiłem 2 x DS i ubijałem w ten sposób dragi, że DSy blokowały a ja ze skosu waliłem z różdżki (czasem exori vis). Huntowałem może z 2 godzinki, loot nie rewelacyjny ale zwróciło się za manaski (nawet z niewielkim hakiem) no i ładnie sobie poexpiłem. :) Pozdro...

Tomorro(Sarloon madex)
26-05-2006, 00:14
Gdzie mam expic na dragach palkiem 45 lvl skill 75 dista wybrac:
-przy thias
-dragi poh+orci+cycki
-dragi przy kazzo
-dragi+dragon lordy przy ankrahmun z blokerem knightem 50 i shooterem sorciem kolo 45
moze teraz ktos odpowie ?

Palmex
26-05-2006, 20:53
Ide na draga z Palkiem jak mam blokowac draga zeby nieprzezucil sie na Palka??:confused:

Nuper
26-05-2006, 21:56
Ide na draga z Palkiem jak mam blokowac draga zeby nieprzezucil sie na Palka??:confused:
Najprosciej-stoj miedzy smokiem a palem zawsze.Oczywiscie na skos.Mimo to czasami i tak dragon potrafi se przerzucic i tak w 100% nigdy sie na to nie zaradzi.Paladyn powinien stac w miejscu z ktorego latwo moze wskoczyc na inny poziom i po chwili(kilka sekund) wrocic.Powienien to robic kiedy zobaczy ze smok biegnie na niego a nie kiedy juz oberwie od ognia(chociaz na dluzszym huncie pewnie i tak czasem oberwie).Jesli masz pacc mozna probowac "exeta res",ale jakos niegdy nie widzialem zeby ktos to stosowal na smokach-po prostu w jaskiniach dragow zwykle jest duzo miejsc w ktore shooter moze sie ewakuowac i po chwili wrocic.Kontrowersyjne jest stanie blokera na skos od smoka-bo jak wiadomo potwor wtedy najczesciej zmienia cel,ale nie ma lepszego rozwiazania.Stojac na wprost od lba smoka narazamy sie na zbyt duze straty,a i tak czasem moze zmienic cel(chociaz rzadziej niz wtedy kiedy stoimy na skos).

Thyrax
27-05-2006, 00:03

Żeby drag sie na Palka nie przeżucił to musiałbyś stać na wprost do jego pyska...
A jak stoisz na skos to on zawsze może sobie przejść obok i zaatakować palla.
Chyba że masz pacc to "exeta res".
A co do tego jak palek ma uciekać to: nie można sie chować gdzieś na 1sec, bo drag zawsze dochodzi do wyjścia i dopiero wraca atakować blokera, wiec jak sie pojawi palek po 1sec to odrazu dostanie strzała ... :p

Etoric
28-05-2006, 22:47
LOL! 8o Mam pare uwag odnośnie tego ,,poradnika"

1.uderzać z sdków -lol? w draga z samych sd? Wiesz co to waste?
2. wtedy można nawet nie używać run, tylko ihać/uhać dsy, a one się juz zajmą wielkim zielonym -Chyba nie wiesz po co sie na dragi chodzi, zadko loota daja to po co mam wastowac uhy na dsy niemajac z tego expa?
3.Na 50 lvl i 50 mlvlu można już całkiem przyjemnie miotać z hmmów, ale wtedy to już się nie opłaca siedzieć na dragach- Lol? nieoplacalne? Wlasnie wtedy to jest oplacalne bo mozesz brac draga na klate i uderzac z exori vis, marnujac tylko manasy.

Widac ze sie wogule nie znasz to moze ja powiem conieco zeby wyprowadzic ludzi z twojego bledu :D

-Sorcem albo drutem draga jest najlepiej brac z dsem na malych levelach, uderzajac z hmmow i ihajac dsa.

-Gdy zdobedziemy wyzszy lev dobra opcja jest uzycie wand of cosmic energy-dla sorca i tempest rod-dla druida. Stawiamy dsa i spokojnie uderzamy z rozdzki lykajac manasy.

-Najlepsza opcja to exori vis + exura gran i manasy ; drag szybko pada a my cieszymy sie lootem i zwrotem pieniedzy za manasy.

-Totalna glupota jest uzywanie mana shielda na dragach. Jezeli mamy maly lev i drag moze nas wziasc na kombo to nie wybieramy sie na dragi poniewaz to sie ine oplaca.

-Manashield oplacalny jest tylko na dragon lordach/hydrach/demonach itp. ;)
zobacz kiedy byl robiony poradnik nupcze-.- wtedy manasy i w ogole zabawy z maną nie byly tak opłacalne jak są teraz.

Valex
30-05-2006, 22:21
poradnik moim zdaniem jest dobry:) , chociaz sa male bledy w nim ale poza malymi bledami jest goodB) :]

Flo'ra
31-05-2006, 12:59
Chcialbym dodac iz dragony sa bardzo szybkim expem i dosyc oplacalne dla sorca/druida na lvlu okolo 65-70 (oczywiscie jesli ma sie troche oleju w glowie) xD

Cionek2
31-05-2006, 22:55
zobacz kiedy byl robiony poradnik nupcze-.- wtedy manasy i w ogole zabawy z maną nie byly tak opłacalne jak są teraz.

Człowieku -.- jak to przeczytałem to ręce mi na podłoge spadły...
1. Zobacz co oznacza słowo noob-.-
2. Jeśli osoba wzięła się za pisanie poradnika, niech je aktualizuje -.-
3. Nupcze? Czegoś takiego nie ma w Języku polskim -.-

Zastanów sie nad tym, co napisałeś... Widać, dziecko sie do komputera dorwało, i wyzywa każdego kogo popadnie...

@topic

Omfg, widać, że nigdy na dragu nie byłeś. Twój największy lvl to 13 druid he? Jeśli pujde 40 knightem bloczyć draga, ze skilami 70~, z Giant Swordem, to jak myślisz kto dostanie więcej expa? Ja czy 20 pall ze skilem 60~ ?? On nawet połowy z tego nei dostanie -.- Poradnik nie nadający się nawet do podtarcia dupy, zaprzeproszeniem -.-

MATE_666
03-06-2006, 17:31
Ostatnio po zabiciu Huntera zdobyłem Dragon Necklace, czy jego założenie wpływa w jakimś stopniu na walkę z Dragonem?

Sidena Daron
03-06-2006, 23:14
Tak Dragon Neckale chroni nas przed 10% obrazen od ognia. Warto go zawsze zakladac na drag hunt. No chyba ze masz aola:D

shpyo
09-06-2006, 15:31
apropo solowoania smoków przez magów. Mana shield i jazda z exori VIS :) 5 sekund i smok leży, hyhy.

Człowiek D
09-06-2006, 21:56
Masz racje co do opłacalności chodzenia na dragi.
Loot nie za dobry i wypada nie czesto.Raczej jest sposobem
na nude niż źródłem zarobku:(

Kreeze
10-06-2006, 21:52
No to sie usmialismy ; ):D :D :D :D 8o

Poradnik byl dobry, wtedy, teraz to juz nie to samo co kiedys wiec radze Ci to poprawic jezeli nie chcesz dostac wiecej pojazdow tj. "Poradnik nie nadający się nawet do podtarcia dupy, zaprzeproszeniem -.-"

Co do dragow na Dragi chodzi sie na h lvl bo na takim 40 lvl np knightem to ja wole na Elf Fortess. Popatrzcie np taki Eternal non stop na dragach siedzial, tak jak Undead Slayer.Na dragi chodzi sie z duzym lvl bo nie ma nic waste. Jak dla mnie na dragi sie nieoplaca chodzic od 8- 50 lvl ; )
Chyba zeby go tylko powalic x D.

B - D

trzmielu
17-06-2006, 16:06
dragi nie są jakieś specjalnie niebezpieczne jednak dłuższy hunt opłacalny jest dużo, dużo póżniej (jakiś 55-100 lv);(

AdiTheMaster
20-06-2006, 18:53
Yh nawet na OTS'ach sie nie chce chodzić na dragi a co mowić w rl...

heya banan
20-06-2006, 22:50
8o To było bardzo śmieszne. Szkoda że solować dragi da sie już o wiele wcześniej. (Muwie o palu). Nie jest to zbyt zgodne z prawdą, da sie go rozwalić na niskim lvl, z skillami 45+. Trzeba Tylko dobże uciekać tak aby nie dosięgnoł cię ogniem.

Flisik
21-06-2006, 12:51
8o To było bardzo śmieszne. Szkoda że solować dragi da sie już o wiele wcześniej. (Muwie o palu). Nie jest to zbyt zgodne z prawdą, da sie go rozwalić na niskim lvl, z skillami 45+. Trzeba Tylko dobże uciekać tak aby nie dosięgnoł cię ogniem.

Popieram. Na 20lvl i skilami 54 bodajże, gdybym nie miał freeza zabiłbym dziada ;) .

Pro Druidek
22-06-2006, 10:01
Fajnie napisane przez heya banan :)

Pro Druidek
22-06-2006, 10:03
To mi sie podoba

Tengo
22-06-2006, 16:40
[QUOTE=Tengo;852582]chcialbym tutaj dodac jesli jestesmy przy dragu taktyke na jego starzego brata :) Nie bede sie rozpisywal oczywiscie Dragon Lord wyglada groznie. ale dla dobze wyposazonych knightow z backpackiem uhow mozna huntowac nawet na 35 lvl+ .
Oczywiscie zawsze stoimy ukos Dragon Lorda pozniewaz z fire wave moze zadac hita nawet do 280 hp
Paladyn moze huntowac tak samo jak knight. z boltami i dobrym distem [distance fighting] okolo 90 nawet na 40 lvl solo a 30 w teamie
Sorrcer moze przywolywac potworki ale duzo to mu nie pomoze [Jedynie Dsy] poniewaz sa odporne na ogien :) najlepiej udezac z Hmm + woce i huntowac z okolo 40-55 mlvl
Bic oczywiscie z utamo vita bo Dragon Lord sie "wiertoli" i przezuca wiec nagle moze cie udezyc z fire wave a drugim uderzeniem zabic [odnosnie druidow i sorrcerow] wydaje mi sie ze DLe dla dobze doswiadczonych graczy nie moga byc problemem poniewaz nie maja zbyt duzej liczby hp [1900] jak na swoja sile i exp (2100)

Andrealfus
22-06-2006, 16:58
W sumie realistycznie napisany poradnik, przyczepie sie tylko do kilku drobiazgow:
1. Rycerzem na 20 lvl jednak polecal bym jednak isc blokowac z tarcza, tyle ze na full atak albo balanced, dragon moze tak mocno nie bije z lapki, ale jak masz plate seta i skille srednio to dosyc mocno sie obrywa (szczegolnie po ostatnim update mocno bija z lapy).
Ale jesli juz mamy na tyle duzy lvl ze nasze przezycie na smoku nie jest zbytnio zagrozone to faktycznie 2 reczna bron wtedy sie smok zadziej przerzuca.
Btw 2 reczna bron ma sie rozumiec 45+ ataku, jesli nie macie takiej to jednak tarcza i jednoreczna bron.

2. Przy sorcu trzeba by wspomniec ze solujac go wskakuje sie i wyskakuje z dziury.

Tak pozatym to na 35-40 lvl smoki zaczynaja byc dobrymi potworami do trenowania blokowania, na tym poziomie juz tak latwo nie zginiemy (nawet jak dostaniemy f wave) a mozna wyprubowac rozne taktyki ktore w wiekszosci sprawdzaja sie tez duzo mocniejszych potworach.

Zgadzam sięz tą opinią, na 35lvl + od byle badziewia nie zginie się. Dragon tylko straszy nazwa, powyzej 35 lvl niema sie co go bac.

Poradnik w miare dobry

Oryginalnie napisane przez heya banan
To było bardzo śmieszne. Szkoda że solować dragi da sie już o wiele wcześniej. (Muwie o palu). Nie jest to zbyt zgodne z prawdą, da sie go rozwalić na niskim lvl, z skillami 45+. Trzeba Tylko dobże uciekać tak aby nie dosięgnoł cię ogniem.

Zanim sie wypowiesz naucz sie polskiego.

Z palkiem na tych skillach bym sie zgodzil bo sam tak robilem :]

groszek the palek :D
22-06-2006, 17:56
Napisałeś że draga trzeba blokować ZAWSZE na full atk.
Może odrazu napisz, że najlepiej jest miec na sobie wtedy
leather set i 8 lvl!? Wytłumacz mi to bo nie kuamam...
Nie lepiej mieć full blk??

Andrealfus
22-06-2006, 18:28
chcialbym tutaj dodac jesli jestesmy przy dragu taktyke na jego starzego brata :) Nie bede sie rozpisywal oczywiscie Dragon Lord wyglada groznie. ale dla dobze wyposazonych knightow z backpackiem uhow mozna huntowac nawet na 35 lvl+ .
Oczywiscie zawsze stoimy ukos Dragon Lorda pozniewaz z fire wave moze zadac hita nawet do 280 hp
Paladyn moze huntowac tak samo jak knight. z power boltami i dobrym distem [distance fighting] okolo 70 nawet na 30 lvl
Sorrcer moze przywolywac potworki ale duzo to mu nie pomoze [Jedynie Dsy] poniewaz sa odporne na ogien :) najlepiej udezac z Sd i huntowac z okolo 50-60 mlvl aby udezac dosc mocno
Bic oczywiscie z utamo vita bo Dragon Lord sie "wiertoli" i przezuca wiec nagle moze cie udezyc z fire wave a drugim uderzeniem zabic [odnosnie druidow i sorrcerow] wydaje mi sie ze DLe dla dobze doswiadczonych graczy nie moga byc problemem poniewaz nie maja zbyt duzej liczby hp [1900]

Czekaj czekaj, czegos tu nie kumam, jak 35 knight moze huncic dl'a z bp uh; przynajmniej z 5 bp by mu zeszlo o ile by nie padl, moze gora bloczyc ale i tak ma ryzyko.
dl z fire wave gora 280? z tego jag bloczylem to za 300+ zdarzalo sie ze zerwalem.
"Paladyn moze huntowac tak samo jak knight. z power boltami i dobrym distem [distance fighting] okolo 70 nawet na 30 lvl" power bolty sa drogie, i jagi idiota poszedl by z np 500 power boltami na pare dl z ktorego exp bedzie gowniany i loot nieciekawy jak na 30lvl, lepiej sie mu guardy oplaca,

"Sorrcer moze przywolywac potworki ale duzo to mu nie pomoze [Jedynie Dsy] poniewaz sa odporne na ogien :) najlepiej udezac z Sd i huntowac z okolo 50-60 mlvl aby udezac dosc mocno"

z SD !!?? sorcek zadko kiedy idzie sam !! po drugie idzie z blokerem i z jeszcze z przynajmniej jednym strzelcem i nie z SD !! bo sa drogie tylko hmm'y

"Bic oczywiscie z utamo vita bo Dragon Lord sie "wiertoli" i przezuca wiec nagle moze cie udezyc z fire wave a drugim uderzeniem zabic [odnosnie druidow i sorrcerow] wydaje mi sie ze DLe dla dobze doswiadczonych graczy nie moga byc problemem poniewaz nie maja zbyt duzej liczby hp [1900]"

dla lvl 70+lvl palka knighta moze i nie.............

Andrealfus
22-06-2006, 18:40
Człowieku -.- jak to przeczytałem to ręce mi na podłoge spadły...
1. Zobacz co oznacza słowo noob-.-
2. Jeśli osoba wzięła się za pisanie poradnika, niech je aktualizuje -.-
3. Nupcze? Czegoś takiego nie ma w Języku polskim -.-

Zastanów sie nad tym, co napisałeś... Widać, dziecko sie do komputera dorwało, i wyzywa każdego kogo popadnie...

@topic

Omfg, widać, że nigdy na dragu nie byłeś. Twój największy lvl to 13 druid he? Jeśli pujde 40 knightem bloczyć draga, ze skilami 70~, z Giant Swordem, to jak myślisz kto dostanie więcej expa? Ja czy 20 pall ze skilem 60~ ?? On nawet połowy z tego nei dostanie -.- Poradnik nie nadający się nawet do podtarcia dupy, zaprzeproszeniem -.-

czepiając sie punktu 3.

w j. Polskim niema słowa ani NOOB ani NUPCZE wiec po cholere wyskakujesz z takim czyms ;p

widac ze tez byles na dragu..........

z punktem 2 sie zgadzam

Tengo
22-06-2006, 19:56
LOL 300 + DL
;/ mi najwiecej siepnol 276 ;/ demony po 350 wala z exevo gran vis lux energy wave ;/

:angry:
Sorc Se sam robi SD moze do druta sie pomylilem ;/

Andrealfus
22-06-2006, 20:21
@up

Tak sorc robi ale teraz wymaga to 45lvl i 5 souli czyli sie nie oplaca ich robic

a co do tego 300+ moze przesadzilem ale w okolicy 300 sypnol ;D

Barber
22-06-2006, 22:26
Fajnie wszystko napisane ja byłem na ragu na 20lvl i miałem 50 distans i tylko 2 uh'y poszły nawet niebyło tak groźnie :P:P

Nitro Evil$
25-06-2006, 10:48
Zapomniałes wspomniec o jeszcze jednej taktyce dla Sorcow/Drutow :P

Zakładasz Wand of cosmic energy lub Tempest rod, stajesz frontalnie do draga i Exori Vis :> oczywiscie exura gran w miedzy czasie :P

Mercurion
25-06-2006, 11:30
Za dlugi temat jak na kwestie w ktorej nie ma co gadac. Drag niczym specjalnie trudnym nie jest i nie sadze zeby mozna bylo tyle czasu walkowac taktyke na niego :) Sorcem/Drutem mozna go spokojnie ubic juz na 20~ lvlu, palem na 6 ( SIC !!! gdzies czytalem o takim rekordzie :evul: Ale to raczej tylko z blokerem) tylko knight ma troche ciezej i koniec tematu.

siakiestakie
25-06-2006, 15:37
co za ludzie wymyslaja poradniki ... draga po 1 nie oplaca sie blokowac po 2 na dragach na wyzszym lvl zawsze sie oplaca ... Pozdro

dawidh13
29-06-2006, 06:53
Ja solowałem draga na 21 lev z 24 lev mg :)

kisiel95
29-06-2006, 19:08
1. Nie czepiajcie sie chłopaka napracował sie
2. Rzeczywiście jest pare błędów, ale nie krytycznych
3. Ludzie mówią co innego, bo mają pewnie inny ekwipunek

ten poradnik jest jak 1 lvl ubić orshabala

bombek
29-06-2006, 19:51
co do DL'i to mozna bloczyc nawet na 30lvl niewiezycie??

http://rapidshare.de/files/20327170/dragi_wojtek_i_ja.rec.html
tibia 7.6 i jazda

loocik slaby ubite pare dragów 1 DL ja knight moj kuzyn sorc

slammer
29-06-2006, 23:25
a ja zsolowalem DLa na 46 lvl ze skillami bodajze 73/71 nie pamietam ile uhow poszlo (1 albo 2 bp). no i co z tego? nie krecilem filmiku bo co to kogo obchodzi. tak jak i mnie nie obchodzi czy ktos uwierzy.

ps. najsmieszniejsze, ze nigdy dla nie blokowalem :P tylko raz zsolowalem xD

lobek bobek
30-06-2006, 00:08
a ja jak bylem moim 103 palem. nazywa sie trishien to mnie tak zajeeeeeeeeeeeeeeeeeepsał dragon ze sie nie pozbierałęm normalnie sluchajcie wy mnie. to nie jest opowiastka zadnej baby jagi tylko moja i tylko moja i moja jest mojsza od twojszej i on mnie zajepsał za około tysiocpecsetstodzeiwiecset i skonczylko sie to tragincznie i deduem bo jakze by inaczej. od tej pory i od pory kiedy oszukali mnie na paca moja dewiza to tibia to guwno

lobek bobek
30-06-2006, 00:10
a teraz ide spac bo ten smrut tibijski guwniany mnie usypia

Maxis1
30-06-2006, 13:52
http://www.streetofrace.com/start.php?p=zarob&user=191338
Wejdzbardzo mi pomoesz. plz.:( Sorcem na jakim lvl solo DL>>??<<

Kalisiok Knight
30-06-2006, 23:00
Hah, a wy lole jesteście że tak powiem :D Ja wziołem Draga na Solo na 7 lvlu!!! a wy na 40 lvlu sie pytacie czy dacie sobie rade! Naprawde musze stwierdzić że nie umiecie grać!

Arnlam
02-07-2006, 15:18
Powiedzcie mi jedno. Czy mogę iść bloknąć draga kumplowi na 20 lvlu ze skillami 55/55 knight armor,plate legs,fire sword,warior helmet,scarf,dragon shield,i ih'ami? Kumpel to druid na 20lvl'u i 19 m lvl'i.

Marek Tibioman
02-07-2006, 19:02
Ogólnie spoko poradnik dla low leveli, ale dodałbym jeszcze, że jesli idziemy na dragon hunt z jakas wieksza ekipa (np. bloker, 2 palow, 2 magicznych) i jesteśmy blokerem to najlepiej atakować jako trzeci. Dlaczego? Bo potwor normalnie może odbierać ataki 2 przeciwników, a każdy kolejny atakujący, będzie mu zabierał więcej hp, tak samo jest z resztą z Hydrami :p

ssjgt
04-07-2006, 10:16
3. Sorc lub Druid

a) solowanie: dla sportu można z 20 lvlem, 25mlvl, uderzać z sdków (polecam metode up&down)...

No nie zgodze sie.. dla sportu jak Ty to mówisz to można od 15 lvl czasami nawet... i to jeszcze teraz gdy mana sie tak szybko regeneruje... a nawet i od 14 lvl bo wlasnie od tego lvl jest mana shield... ale jest to NIE OPLACALNE... chyba ze chcecie komus cos udowodnic...

Andrealfus
06-07-2006, 20:41
co do DL'i to mozna bloczyc nawet na 30lvl niewiezycie??

http://rapidshare.de/files/20327170/dragi_wojtek_i_ja.rec.html
tibia 7.6 i jazda

loocik slaby ubite pare dragów 1 DL ja knight moj kuzyn sorc

Mozna ublokowac racja ale jakis lag albo niefortunne zdarrzenie i?? :p

Andrealfus
06-07-2006, 20:43
Fajnie wszystko napisane ja byłem na ragu na 20lvl i miałem 50 distans i tylko 2 uh'y poszły nawet niebyło tak groźnie :P:P

No widzisz :) tez tak tego dokonalem ale mi zeszlo 3 uhy i jakiegos nooba ztracilem dragiem jak bieglem xD

Sorry za double posta ale ja wpierw cytuje potem czytam :P

Mastermind Toothy
06-07-2006, 22:12
@up

a co do tego 300+ moze przesadzilem ale w okolicy 300 sypnol ;D

Ciekawe :P Mojemu z wave'a walnął równiutkie 400 :baby:
Troszkę się zdygaliśmy ale udało się.
Poradniki od początku troszkę słaby dla mnie był ale brak aktualizacji to lekka przesada, skoro jest to w poradnikach to autor powinien iść z duchem czasu.
Pozdro ;]

Ludwik Mati
06-07-2006, 22:26
Można by było walnąć jakiś obrazeczek co do tego draga

Mati66
09-07-2006, 05:04
Hah, a wy lole jesteście że tak powiem :D Ja wziołem Draga na Solo na 7 lvlu!!! a wy na 40 lvlu sie pytacie czy dacie sobie rade! Naprawde musze stwierdzić że nie umiecie grać!
No co ty!na 7lvl NIE da sie zabic draga!Masz mało hp,jedno kombo,i dead!
Piszesz bzdury :p
Poradnik spokoB) tylko sam jestem druidem i na draga można iść z Explozion rune o ile nie wiesz nie czeba hmm:)

kamil35s
09-07-2006, 09:13
@up I tu się mylisz. Oglądałem film jak 6 lvl solował draga, fajnie to wyglądało leczył sie lfami i nawalał go z hmmów (to było przed uptade i hmmy były od 1 mlvl)

Mati66
10-07-2006, 09:21
@up I tu się mylisz. Oglądałem film jak 6 lvl solował draga, fajnie to wyglądało leczył sie lfami i nawalał go z hmmów (to było przed uptade i hmmy były od 1 mlvl)
Troche nie wieże,ale jak możesz daj link na ten filmik:p bo jak muwisz prawde to bedzie ciekawy:)

Talron
12-07-2006, 07:47
2. Knight

Chodziło ci chyba o low leveli?Bo knight powiedziałbym nawet że jest stworzony do expienia na dragach a na wyższych levelach loot się prawie zawsze zwraca..

A co do techniki do góry i na dół sorcem to chyba też chodziło o low levele

Nevir
12-07-2006, 22:39
Moim zdaniem jestes bardzo smieszny:baby: i masz male doswiadczenie jako knight, jako bloker i w zabijaniu smokow. Po 1 to zabijanie smokow knightem jest oplacalne, moze nie bardzo ale oplacalne:) oczywiscie na wiekszych levelach, hunty na dragi z knightem sa wogole nie oplacalne tak samo jak na Gsy. Poradnik bardziej przypomina bajke. "Vita lub uh jak nasz pasek energii spadnie poniżej ~200 hp."ja dopisze swoj ciąg dalszy... wtedy dostajemy f wave i combo z gfb i padamy :)... "Opłacalne solowanie w zasadzie jedynie z summonami." tak tak..... :D Drag oplacalny jest od 40-50 lvlu(sorcem) tylko ze pozniej od 60(sorcem) juz nie.... dlaczego? bo bez mana shielda stoisz + summony, a dlatego nie oplacalny bo za malo expa no i ten loot to do dupy jest. Poradnik 2/10. 0 profesjonalizmu.... to byl raczej poradnik dla srednio zaawansowanych bo newbi nie wie gdzie sa dragi itd... ;( sory za bledy ale wali mnie to. :)

MInDeK
14-07-2006, 09:03
Poco no poco sie nooby wypowiadaja o dragach ktore Nigdy go nie widzialy.
Ja gralem Palem 85 rp tera gram knightem 66ek i moge sie wypowiedziec o tych 2 profesjach co lepiej na dragach i od ktorego lvlu.

Palek-Mozna expic od 40 lvlu [mozna i wczensiej wiadomo ale nie opalcalne i niebezpieczne].D-lair od 50+ i lepiej chyba ze dajesz rade czasem z 4 dragami na wejscie to i od mneijszego Ale tak naprawdę na 50 okolo polecam vampy a dragi na 60+ bo wtedy sie często zwraca,nizely exp i mozna juz Miare bezpeicznei expic.Pisze tak oniewaz wiele osob na nizszych lvlach mysli ze jak kto ma np 50 lvl to on juz jest niepokonany a to bzdura bo tak naprawde 100 lvl nie jest duzy i latwo zginac wystarczy dluzszy lag i zgon.
LooT jest poje bany z dragow poniewaz czasem malo co wyelci ze jest sie ze tak powiem w dupe Np.mi na 80lvlu sie czasem i nei zwrocilo zrobilem 150k expa a wypadl mi dragon hamme-.-. A czasem posiedze 2 godiznki i wypadnie np.d shield, 3 wandy [leca czesciej niz d hammer czy serpent-prznajmniej mi]

Knight-Prawie nigdy sie nie opalca solowac.Mozna oczywiscie zsolowac draga i na 20 ale poco to robic jak sie nei opalca i jest sie w dupe chyba ze jacys idioci aby sie tylko chwalic ze expia na dragach na 20 lvlu [nooby].
Na 60+ lvlu sie zwraca czasem ale glownie jest sie w dupe.
Ktos mi pewnei zaraz wyjedzie z tesketm ze on to ma 50 lvl i mu sie zwrocilo z dragow...
Osttanio siedizalem na dragch knightem przez pareg dozin i bylem sporo w dupe bo sie nei zwrocilo wypadl mi chyba d shield .
A raz mi wyapdlo w 30 minutek d shield i 3 wandy. [bardzo zadko tak wypada]
Knightem oplaca sie blokwoac dragi [lepiej gsem jesli chchemy tez troche expa] ale jak idziemy glownei po loot o bs + df.Knight jak umie blokowac i nei dostawac fire wawow to nic nei tarci a jak ma druia w tamie to mzoe go leczyc exura sio.
Jesli chdozi o loot to idzie sie wiadmo na fuksa ale lepiej ma knight na wyzszym blokwoac bo nic prawie nei traci juz wiecej wteyd palek traci a loot czasem podpieprza knight jak nieuczciwy bloker a wiec lepiej z knightem palom nei chdozic chyba e kumpel zaufany.

Z gory za błędy przepraszam jak zawsze :p

Cvonio
14-07-2006, 14:14
ja mam 20 knight skile 58/57 i giant sworda moge solowac dragi i oczywiscie 4 magiczny
musze wytrenowac bo padlem ale juz mialem

Talron
14-07-2006, 16:29
Mam 103 knighta i najczęściej expie właśnie na dragach...Loot się poprostu zawsze zwraca (na 50+ nieraz się nie zwracał) a exp jest naprawdę zarąbisty ;] jeżeli wy stoicie na wprost do draga to moze się wam nawet na 150 nie zwrócić, a nie zdziwiłbym się bo niektóre wypowiedzi ludzi którzy zabili 3-4 dragi są godne pogardy.

Sir'Matek
20-07-2006, 14:39
Poradnik spoxik bledy te same co w pierwszej odpowiedzi. Tylko mam jedno zastrzezenie ze ja shoterowalem draga z blockerem 30 EK i MS 28 lvl, miałem wtedy 11 lvl i skille 45 dista i lecialy hity 20-40 z arrowsow. To znaczy, że jestem ryzykantem. To sie stało przypadkowo bo szłem po fooda na zamek kolo ab i spotkalem dwóch gostkow którzy szli na questa, zapytali sie mnie
"Ej, chcesz znami isc na questa??" a ja powiedzialem że moge. I tak shoterowalem draga zdobylem 100 expa (zawsze coś). Potem dobrze ich poznalem i są to moji najlepsi kumple na harmoni :D.

Ocena 8/10 :D

Tasman
20-07-2006, 17:32
Ja bilem draga swoim palkiem na 26lvl ze skillami 66/51 a bilem go w malym pomieszczeniu kolo Ab co prwada nie poszedl zaden uh ale zeszla cala mona i kilka mf :P . Aha mialem kusze w rece :D

a bolty w dupie tak?

zeby niebylo, ze spam to dodam ze poradnik nawet fajny...

chociaz mi jako dowsiadczonemu graczowi sie raczej nieprzyda... (gram w pikselki od 3 lat..)

sosik
21-07-2006, 17:41
Ja mam mieszne uczucia co do poradnika, poniewaz nie jestem specjalista od smokow.

Sie pozyje sie zobaczyxDD

FORCE
24-07-2006, 08:55
Po pierwsze nie radzę knightowi blokować draga tylko w niego walić! W dragu nie liczy sie defa więc nie bierzemu tarczy tylko broń dwuręczną. Tylko jest problem. Poradniki są dla słabszych graczy (nie mówie ja), więc wielu nie będzie stać na twojego giant sworda. Paladynem wyłącznie z blokerem i kuszą. Najlepiej z power boltami. Sorkiem i Druidem należy mieć (jakby co) backpack uh i backpack sd, a od ich 28 lvla można summonnąć 2 dsy wziąsć energy różdżke i bez użycia runy można draga sklepać (mnie sie udało że jak zobaczył dsy to nie walił z ognia, ale chyba różnie bywa). Jednak lepiej (to już każdą profesją) brać runy, nawet jeśli nie zapadnie konieczność ich użycia dobrze jest je wziąść. Nie chciało mi sie dalej pisać....

Khalak
25-07-2006, 14:58
Poradnik całkiem dobry - dragów jeszcze nigdy nie biłem więc przed pierwsza wyprawą jeszcze raz go przeczytam B) I gratz dla tasmana - to bylo dobre :cup:

P.S. Właśnie sobie przypomniałem - raz poszedłem z kolegą dla zieji bodajże 13 knightem na draga (ale mieliśmy ubaw 8o )

orion137
30-07-2006, 13:39
Ja byłem 29 sorcem na dragach jako bloker służył mi jeden summonowany demon skeleton. Ja biłem draga z hmm i jak już mi się bardzo nudziło to z exori vis ;) Hunciłem troche ponad godzinę, nie zszedł mi ani jeden uh, za to pół bp ihów poszło na ds-a. Prócz tego troche hmmków i manafluidów :P

Loot też był nawet znośny (akurat miałem szczęście) - 2x wand of inferno, 300 gp i dragon shield (!).

Pozdrawiam

Kaper2005
01-08-2006, 11:45
Ja jak blokowałem dragi na 27 levelu (70/70), to mi schodziło 2-3 UH na jednego draga. Teraz szykuje się do solowania. Wiem że się nie zwróci.

Nie mam dużego dośwaitczenia bo blokowałem tylko 3 dragi :p

Myśle że zabije go solo bez problemów, ale szacuje że zejdzie od 3 do 10? UH
na jednego draga:o

RaHak
01-08-2006, 12:15
jak dobrze pujdzie to 2 uhy a jak zle to 7-10 uh (ja solowalem na 33lvl bodajze z skillami 66/65) wysolowac wysolujesz chyba ze dostaniesz f wave + fireball + lapa i wyjdzie jakies 250-300 to mozesz sie lekko zaczerwienic i wpasc w panike wiec latwiej o deada.

Kaper2005
01-08-2006, 15:01
Zabiłem solo bez problemów.
Dzisiaj mi wychodzi że na solowanie trace 3 UH
a na blokowanie 1 UH.

czerwona czerwien
06-08-2006, 18:21
to co wy tu piszecie to jest dla mnie czarna magia. :(:(

Rzabulec
06-08-2006, 19:20
1 pytanko, ile hp potrafi zabrac drag waląc z f-vave?
ogulnie poradnik spox(brakuje mi tylko tego:ile hp potrafi zabrac drag)

Frost Yeti
06-08-2006, 19:30
2. jeśli jesteśmy blokerami to blokujemy ZAWSZE na full ataku najlepiej bronią 2handed atakując draga, chyba że mamy jeszcze dość niski lvl (25-30), wtedy to nawet te kilka punktów które potrafi on zabrać z pazurka mogą zrobić istotną róznicę.

Ja juz troch obeznany z tibiom jestem ale czemu z broniom 2handed???8o

Peter of Refugia
06-08-2006, 19:47
Blokować z bronią two handed? hmm two handed to ja teraz zabijam draga :)
@up2
w granicach 0-150 ;)
Tak mi się chociaż wydaje bo on tak mi wali. ;)
Tylko czemu drag na moim poziomie daje mi tylko 2%... Dlatego boję się już następnych poziomów.

Wiatrak
07-08-2006, 00:34
jak na to spojrze swom okiem to moge sporo jeszcze dodac a wiec:

1. drag moze walnac maxymalnie z f wave 160 +/- 5 do tego 105 +/- 5 z fire balla i z lapy zaleznie od sprzetu ale przy farcie nawet 90 wiec combo w okolicach ~350 nie powinno nikogo zdziwic(hity oparte na tym co zanotowalem z mojego expa). zapomnialem dodac ze mowimy tutaj o knighcie z shieldem, palek albo knight z 2 handerem moze zlapac nawet 100+ ale mi sie zdarzylo pare razy wiec nie iwem ile maxymalnie

2. zbierajac loot z dragow nawet ten drobny jak mace jest 80% szansy ze sie zwroci(mowimy tutaj o expie i to nei takim 10 uh na draga ale powazniejszym jak 3 dragi na 2 uhy) wiec dragi do expa dla knightow polecane sa graczom 80+.(zalecane skille 90+ bo ja na sword ringach(96 sworda) w d lair robie ~61k na godzine a tak patrze ze ciagle malo)

3. dla palkow od 60~ lvla drag zaczyna sie zmieniac w maszynke do robienia pieniedzy, osobiscie na 15bp uh czyli 52,5k potrafilem wynosic dodatkowo 20k zysku ale to zalezy od farta a palkowi potrzebne sa life ringi(polecam palkom do expa) i bolty(to tez tak z 85 dista to minimum zeby exp byl dobry i sie zwracal bo wiadomo im dluzej sie biej tym wiecej hitow sie dostaje).

4. aktualnie sorc na 28 lvlu znajdzie lepszy exp niz na dragach aczkolwiek w przeszlosci to byl rarytas(w porownaniu z siedzeniem z skull staffem/f axe/b swordem na rotach a pozniej larvach)

5. widzialem filmik na ktorym ~11 lvl palek z 38 dista solowal draga na ponad 180 bolt wiec wszystko jest mozliwe ale sensu to raczej nie ma.

6. nie neguje tych wszystkich slabszych graczy ktorzy lubia isc sobie zabic jednego draga na xxx uh poczuc ten dreszczyk emocji moze cos lootnac ale osobiscie mowie wam bedziecie mieli ich dosc pomyslcie o tym ze czas poswiecony na dojscie do tego draga i czas jego bicia powrot przelozylibyscie na duzo wiecej expa siedzac na soldach bo wystarczy zabic 10 soldow i macie exp za draga wiec jak drag to tylko dla rozrywki.

7. sposoby na zatrzymanie draga biegnacego na ekipa sa 3:
a) exeta res(pacc)
b) wbiec przed pysk i narazic sie na f wave(zauwazylem ze przy zmienianiu celu bardzo czesto psuzcza f wave Oo)
c) cala ekipa ucieka do dziury/na drabine itp.

8. knight ktory idzie z ekipa i nei chce expa bierze shielda; zeby wszyscy expili to w hammer/d lance/g sword(opcjonalnie sov, sca ale to jzu sie samemu zwykle biega)

DiznerGalana
07-08-2006, 15:26
Zaczne od tego ze ze skilami 55 -60 draga bedziemy walic 30 minut jesli chodzi o palka knightem zeby go uwalic na takich skilach trzeba miec pszynajmiej stonecutera bo inaczej nam nie wyjdzie :cup: gratz:cup: pomyslu dla tego noba ktury twierdzi ze draga na 35 lvlu palkiem nie da rady zabic to jakies zarty dajcie mi 20 palka i zabije draga bez problemu i wykorzystam do tego 5 mana fluidow i 100 boltuw (jak bedzuie mial skile ponizej 65 dista) :baby: tak wiedz noobku ic na rooka i pobaw sie tam z ratami a nie szykujesz sie na dragi :D

Stan: Aktywny gracz
Imię: Peter of Refugia
Profesja: Knight
Gildia: Nazwy nie pamiętam
Świat: Refugia
Poziom: 25
Skille: 57/54
Poziom mag.: 4 <<<<<<<< expisz na dragach 25 knightem z takimi skilami hahaha prosze wyslij mi demko z twoim dedem buahahaha

Pawii
07-08-2006, 18:59
Jaki tam 20 lvl dla sportu do blokowania haha.Ja chodziłem z 2 palkami 26 i 27 lvle ze skillami 70~ a aj mialme 14lvl i skille 70/69 i uhy zadko szly tylko trzba umieć blokwoac poradniki mało pomagają.

Gicio
09-08-2006, 01:10
Siemka jestem nowy :P

Ja tam na draga poszedlem swoim sorcem dopiero na 28 lvlu.Oczywiscie bez manasów HMMów i magic shielda bym niedal rady bo wtedy jeszcze niewiedzialem jak bic draga :)

mardin
10-08-2006, 09:57
Ja se Poszłem na Draga na :mag: 27 lvlu i 33 m lvl . Summonowałem stone golem i juz nawalalem z hmm 2 razy ihnelem stone golema łatwy hunt ale ;( nic w dragu ani gp ani bag ani dragon ham :(

Fire glutek
28-08-2006, 20:38

Moj pierwszy drag to byl na 26 lvlu wtedy moglem uzywac "wand of cosmic energy" no i ujebalem calego smoka tylko z wanda bez zadnych runek czy czegos tam oczywiscie z utamo vita stracilem tylko 4 manaski no a loot to szkoda slow polecam guardy.

Abeks2
29-08-2006, 09:07
ja tam mam 35 ms eq blue robe,k legs,crus helmet,boh,v-shield. bije dragi na edron z 2 ds'a mi i niezle idzie tylko trza ihac te ds'y

zipper
29-08-2006, 20:14
Tym sposobem zdobędziemy troche expa ale można równierz stracić kilka UH, wiem na swojim przykłądzie, zalecam maxdef + BS + Shield

Lol,On wiecej Wali z magi , czyli gfb.A tarcza na gfb nie pomoże
Nie schluchajcie tego newbie.Bo najlepiej draga zatluc jak najszybciej.

piesio
30-08-2006, 09:27
Jestem Paladynem i na 17 lvl zabilem dragona to nie jest trudne 8o

Blady Kruk
31-08-2006, 17:58
dzisiaj byłem na time ring quest ze sporą ekipą, tam u elfów. po nim poszliśmy na 2 dragi w osobnych pomieszczeniach. pierwszy blokowała 35 ek, ubiliśmy. na drugim prawie odrazu wyszła bo dostała z f wave, nie skapnołem się dopóki nie dostałem pierwszego hita z pazura. przełączyłem się na full deff i tak sobie stałem na ukos xD tyle co straciłem to z 50 z łapy, i na koniec jak uciekał jebnął z f wave i dostałem 150 =o

mam knighta na 23lvl 52/50 3 mlvl, który jest tylko 4fun, ale czy da rade zawodowo blokować 1 draga?

Etoric
31-08-2006, 21:19
powiem wam tyle; ) kazdy mowi jak to on solował te dragi na levelu ponizej 20.
Pewnego pięknego razu, jakiś newbie przeczyta takie brednie jak wy piszecie i przy pierwszym dragu oberwie kombo i się złoży. Tak samo bedzie z tymi fachowcami co expią na dragach od 15 levela; )
A po 2. to rzadko kiedy DS pokona draga ; ) nie uzywajac zadnych wspomagaczy typu ih na dsie, albo hmm'y na dragu.

Azkabanczyk
03-09-2006, 12:11
A czytajac ostatnie posty napisane przez moich ruwiesnikow sa raczej juz nie potrzebne poniewaz ten temat zostal napisany w 2004 roku (!!) a wy jeszcze odpowiadacie na te pytania ktore zostaly zadane... Osoba ktora napisala ten temat juz pewnie zapomniala ze istnieje i ma juz bardzo dobry lvl i potwory typi Dragi omija z daleka bo szkoda mu/jej czasu... Ale to tak tylko pisze abyscie mieli swiadomosc kiedy temat byl pisany. :P

McCichy
03-09-2006, 13:32
Bylem w Ancient Temple na pojedynczym respie draga wiec summonuje dsa (poniewaz ma duzo hp i na ogien jest odporny) ide... ide... ide.... i ide... ds przede mną oczywiście i nagle moje battle zmienilo sie:
1.
Demon Skeleton
2.
Demon Skeleton
Dragon

wiec bije go (WOCE + hmm) a ds pieknie bloczy i dragus padl :p
Loot: 7 burst arrows 78gp i bag
zastanawiacie sie co w bagu? w bagu piekny draggy shield i Wand of inferno!

PS: Niech ktos poda na priv (lub normalnie) na jakiej stronie hostuje sie obrazki i zdjecia!!! plaxxx fast...

a to udany loot :]

bl@di
04-09-2006, 17:52
@up
i nie wiem czym sie szczycisz - zal

Wiatrak
06-09-2006, 18:07
@up
i nie wiem czym sie szczycisz - zal

uwierz mi ze na 97~lvlu lootnelem wand of inferno i dragon hammera w jednym dragu a bylo to moje pierwsze double z draga i cieszylem sie jak dziecko(mim oze zdarzalo mi sie lootowac po 3 rare pod rzad) ale to i tak zalezy tylko od farta(np rh + tower shield? tez sie cieszylem) a przez twoj post przemawia do mnie tylko i wylacznei zazdrosc(typowa polska, nie bede cieszyl sie z kims, ja sie bede cieszyl jak cos zlego stanie sie komus)

Czyngis
06-09-2006, 20:52
Najlepiej bić draga po ukosie na max attacku z 2 handet broni

Rater
06-09-2006, 21:20
Najlepiej bić draga po ukosie na max attacku z 2 handet broni

Genialne w swojej prostocie Oo...szkoda, że wszyscy o tym wiedzą :P

MlodyPL
07-09-2006, 14:03
mam knighta na 23lvl 52/50 3 mlvl, który jest tylko 4fun, ale czy da rade zawodowo blokować 1 draga?

Zapomniales o 4 mlvlu

Arthiel
10-09-2006, 19:48
Soryy jesli juz o tym bylo ale przeczytałem tylko 1 strone... Czy mi sie wydaje czy nikt nie wspomnial ze jesli sorc ma blokera powinien 2 ds postawic? Są odporne na ogień, i moim zdanie świetnie sie nadaja na draga

kasii
12-09-2006, 08:33
skoro stawia 2 dsy to po kiego wala bloker?
pozatym jak jest bloker to sumony aby exp kradna ;D

migulu
14-09-2006, 15:02
Nie gram juz w tibie ale przypadkiem czytam sobie to i poradnik jest w miare ok nie mam do niego jakichs wiekszych zarzutow. Wieksze zarzuty mam do nijakiego uzytkownika "Wieszoka". Powiem ci dzieciaku NEOstrady siegnij najpierw po slownik ortograficzny lub odwiedz strone www.ortografia.pl. Mala uwaga: prosze nie komentuj jezeli nie umiesz pisac. Dzieki pozdrawiam

Refugius
15-09-2006, 15:50

przecież napisal nie? ze up/ down

Refugius
15-09-2006, 15:53
Zapomniales o 4 mlvlu

raczej nie... Mój kumpel ma skile 50/50 na 11 lvlu i tez nie dawal rady... ale jak juz sie uprzesz to wez dragon necka 8o :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

tiker
23-09-2006, 19:30
Powiem ci tyle widzilem kolesia 14 lvlu z ihami solowal draga i byl to knight ja sma zaczel;em na 13 : )P ale to szczegol

marcin071
11-10-2006, 15:09
Spoko poradnik:D B)

andy12
22-10-2006, 17:31
Planuje wypad na draga z moim kumplem i sie zastanawiam czy dam rade blokowac ( 30 lvl skile marne 63/62 4mlvl) a moi kumpel 60 dist moze walic z hmm i czy mam blokowac z 1-recznoa bronio czy two-handet

PS Na codzien wale z fire axa a dragon lance moge porzyczyc :cup:

plx odpowiedz nie chcialem zakladac nowych tematow wiec napisalem tutaj

Sorry za bledy.:cup:

Leothyr
22-10-2006, 18:51
Wal dwuręczną, jak najlepszą.

V.Kitthix
22-10-2006, 19:49
Planuje wypad na draga z moim kumplem i sie zastanawiam czy dam rade blokowac ( 30 lvl skile marne 63/62 4mlvl) a moi kumpel 60 dist moze walic z hmm i czy mam blokowac z 1-recznoa bronio czy two-handet

PS Na codzien wale z fire axa a dragon lance moge porzyczyc :cup:

plx odpowiedz nie chcialem zakladac nowych tematow wiec napisalem tutaj

Sorry za bledy.:cup:
Jak byś przeczytał poradnik to byś wiedział, a żeby Ci nie utrudniać tego szukania to odrazu odpowiem na twoje pytanie: Dragi blokuje się z oburęczną bronią, czyli w twojim wypadku z Dragon Lance. Miłego Hunta:)

andy12
24-10-2006, 16:13
Byłem na tym huncie (p legs polecialo :P ) ale waliłem z fire axe na full atack i dostawałem połowe expa. Ale do rzeczy, nie stać mnie na dragon lance :/ (23k) a czy moge zastąpić to gurdian halbardem? Plx odpowiedzi GH (8-10k)

PS Kolega chcial zebym mu pobloczyl GS'y czy dam rade? Plx odp.

Kermar
11-11-2006, 14:00
Czemu nie uwzględniłeś najlepszej metody dla sorc/dru z pacc?(vis style) po prostu podchodzisz do draga i go z visa jedziesz... szybko pada na prawde a waste nie taki duży

Zotemut
11-11-2006, 14:26
A czemu nie napisales ze pallek tez moze zazucic UTAMO VITA?

Tibia Player
16-11-2006, 15:49
3. Sorc lub Druid

ja z summonami na 20lvlu spokojnie go bije mana shield + na wszelki wypadek uh:p i hmmki ze 3-4 i tyle i ladnie exp leci ;] pozdro

Vandoz
16-11-2006, 15:52
ja z summonami na 20lvlu spokojnie go bije mana shield + na wszelki wypadek uh:p i hmmki ze 3-4 i tyle i ladnie exp leci ;] pozdro

NA 20 LVL summony?
Ciekawe ...

Sir Radzio Angelus
16-11-2006, 16:02

hahahahaha...ale kompromitacja xD

Poczes
18-11-2006, 20:11

no nie ma co niezly wyczyn na takim lvl summony xD.

a tak po za tym nie zgadzam sie z autorem tego tematu co do chodzenia na draga z blokerem od 20 lvl ja tam mam 16 lvl i chodze na draga z 26 sorkiem i jakos go zabijamy :D

Buziak
26-11-2006, 17:34
~~Nie Mam Zatrzerzen do tego poradniki
Aby ulatwic blokerowi Zycie Bierze Sie ~~Elder Druida
Który Za Pomoca Czaru Exura Sio "~~Leczy Blokera
Mozna Jeszcze Uzywac Exori Vis Dzieki Temu Drag Szybko Pada I Nie Ma
Za Duzego Waste!!!____Sprawdzony Sposób____!!!

zux
27-11-2006, 18:12
Artykuł dość dobry dla newbie (nie mylić z noobie!), nie mających żadnego kontaktu ze smokiem. Sam się na nim wzorowałem, po raz pierwszy solując smoka ;).

cichydg
02-12-2006, 04:54
wedlug mnie expienie 27 lvl sorcem na dragah to jest smieszne przez ten czas co drag sie zrespi zabijesz znacznie wiecej potwrkow innego typu i dostaniesz wiecej expa Spokojnie na dragi macie jeszcze czas a i tak loot slaby. z blokerem najlepiej chodzic na bk kupic sd i uh i jak sirc ma pac to z morta warrior helmet napewno spadnie ;] po kilku bk ;/ ;p dragon jest dobry dla wyzszych lvl np 50 + od tego lvl mozna powwedziec o chuncie na dragah a ze zsolujesz na 26 lvl to i tak bez ruznicy ;] marnotractwo uh Poza tym kiedys przeczytalem na forum ze jakis koles soluje draga na 30 lvl ze skilami 70 bez uha -.- (zawsze) lol brednie ;] gralem 106 ek skile 90/85 bez sova i szedl 1 uh na 2 dragi ;] Co jak co ale drag z lapy tez ladnie wali ;] :baby:

Flisik
02-12-2006, 10:16
@up
Wszystko prawda oprócz tego, że nie da się zabić draga be uha. Mialem filmik jak koleś ze skilami 75, level chyba 35 i sca rozwalil draga prawie bez uha, bo uzyl go dopiero jak smok się zaczął miotać.
PS. A jak się ma sczęście to da się tak zabić draga.

Dymano
04-12-2006, 22:26
Właśnie 2 minuty temu dostałem szalu widząc temat nr. xxx (tak trzy cyfrowa liczba) o dragach. Temat oczywiście dotyczył czy postać o profesji yy ze skillami zz/ww, z mlvlem qq, z eq vv, poradzi sobie solo z dragonem (zaskoczeni?:D)

No wiec:

Ogólne taktyki:

1. Stoimy ZAWSZE na ukos od draga
3. Dragon Neclace. Zakładamy go ZAWSZE, kiedy idziemy na draga. Jeden tylko wyjątek - jeśli mamy bardzo dobry sprzęt i posiadamy AoLa. Wtedy oczywiście nie nosimy dragon neclace, bo ryzyko śmierci zawsze jest (choćby przez laga), a AoL ochroni nas przed niektórymi jej skutkami.

Tyle taktyk. Dlaczego tak mało? Otóż wyjaśniam: Drag NIE jest wyjątkowo silnym potworem i pisanie pół strony taktyk o nim mija się z celem!

Teraz porady dot. poszczególnych profesji

1. Paladyn

a) solowanie: bezpiecznie od 25 lvla ze skillami 65/~40. Dla sportu można nawet na 20 lvlu ze skillami 50/~35.

b) z blokerem: lvl powyżej 20, jeśli bloker ma dobrego chara i dobrze blokuje to można nieco niższy. Skille powyżej 55 dista do pojedynczego bicia, na dłuższy hunt to tak 65+ i przy odrobinie szczęścia się zwróci za uhy.

c) porady: walczyć tylko, z boltów. Jeśli nie mamy zbyt dobrych skilli (50-60 dista) można sobie pomóc uderzając z hmmow. Uciekamy ukośnie od draga. Vita lub uh jak nasz pasek energii spadnie poniżej ~200 hp.

2. Knight

b) blokowanie: bierzemy najlepszą dostępną nam broń, najlepiej dwuręczną. stoimy ukosem do draga starając się by drag był obrócony plecami do pallków/sorców. Atakujemy na full ataku (full def + tarcza jeśli mamy 25-30 lvl). Skille mało ważne (wystarcza 50/50, lecz oczywiście im leprze tym lepiej.) lvl 25+. na upartego można blokować kolo 20 lvla, ale zrobi się to 2x bardziej nieopłacalne niż z 25 lvlem. Blokowanie w miarę opłacalne to ~40 lvl i dość dobre skille bolterów.

c) porady: w zasadzie wszystko juz napisałem: stać ukosem, dwuręczną bron, full atak. Dobrze uhać się przy ok. 200 hp. Jeśli mamy dość niski lvl, a chcemy na upartego blokować to można sobie wziąć tą tarcze i full def.

3. Sorc lub Druid

KONIEC

Dlaczego tak mało?

PROSTE: drag to nie jest super, extra, hiper, power, eVul monster, więc nie ma co się zbytnio o nim rozpisywać. podałem juz chyba wszystko, co można powiedzieć o taktykach/sposobach bicia draga

!!UWAGA!! - DRAG ZOSTAWIA LOOTA WYJATKOWO, ZADKO WIEC WYBIERAJAC SIE NA DRAGA NIE SPODZIEWAJCIE SIE ZE WAM COS WYPADNIE.

================================================== ========
Moim zdaniem majac sorca na 40 lvl z Mlvl okolo 50 mozna spokojnie solowac z "exori vis" na pojedynczym respie np kolo thais czekajac na next resp draga mana sie ładoje i mamy 0 waste.Oczywiscie nalezy sie ustawic tak aby z jednej strony przyslaniala cie sciana i jak drag wuyjdzie to ladowac mu z vis :P oczywiscie dla ostroznosci M shield :D

Diego'Odin
04-12-2006, 22:51
wedlug mnie expienie 27 lvl sorcem na dragah to jest smieszne przez ten czas co drag sie zrespi zabijesz znacznie wiecej potwrkow innego typu i dostaniesz wiecej expa Spokojnie na dragi macie jeszcze czas a i tak loot slaby. z blokerem najlepiej chodzic na bk kupic sd i uh i jak sirc ma pac to z morta warrior helmet napewno spadnie ;] po kilku bk ;/ ;p dragon jest dobry dla wyzszych lvl np 50 + od tego lvl mozna powwedziec o chuncie na dragah a ze zsolujesz na 26 lvl to i tak bez ruznicy ;] marnotractwo uh Poza tym kiedys przeczytalem na forum ze jakis koles soluje draga na 30 lvl ze skilami 70 bez uha -.- (zawsze) lol brednie ;] gralem 106 ek skile 90/85 bez sova i szedl 1 uh na 2 dragi ;] Co jak co ale drag z lapy tez ladnie wali ;] :baby:

1. Tak idź sobie na bk z sd na 26lev albo mortem ciekawe jak bedziesz w niego cisnaol. po 30? albo po 100 z sd? gratuluje

2. tym swoim ek to chyba na ots grales albo z sabre draga solowales

ze skilami 80/80 50lev~ zwykle shodzi 0-1 uh na draga -.-

Grubyzamus
05-12-2006, 13:20
jasna cholera niema zadnego good poradnika jak wrzucac zdjecia -.-X( X( X(

ale mimo wszystko jeszcze poszukamB)

a jesli chodzi o dragi to nieiwem czemu piszesz ze najt to nie char do solowania draga wg. mnie good lvl,good skils, i drag pada a ty exp i uha nie tracisz.Taki 35lvl ze skilami 70/70 rozwala draga z góra jednym uhem a jak masz lepsze skile i lvl to luzik:)

Basler
12-12-2006, 19:23
1. Tak idź sobie na bk z sd na 26lev albo mortem ciekawe jak bedziesz w niego cisnaol. po 30? albo po 100 z sd? gratuluje

Hehe a to dobre Black Knight na 26 lvlu ;) z tego co wiem BK jest od 50 lvla :P

@Topic

Poradnik średni... trochę zbyt skrótowo opisane. Bloczyc smoka z gsem i full atk <- waste? pozatym bloczyc a huncic to inna sprawa jak sie bloczy to bsik shield i full def. Nie opisałeś huncenia smoków magiem powyzej 50 lvla gdzie można spokojnie huncic bez Mana Shielda.

a) solowanie: dla sportu można z 20 lvlem, 25mlvl, uderzać z sdków (polecam metode up&down) i drag dosyć szybko polegnie.

SD ;) egzotyczna myśl jak dla przeciętnego 20 lvla :)

Można powiedzieć ze bicie draga solo knightem robi się opłacalne tylko z dwuręczna bronią

Racja Sov, Sca to śmiecie :)

Mógłbyś zaktualizowac poradnik o metody z użyciem wandów/rodów i exori vis :)

Ogólnie średnio jak poradnik wyświetlający sie na stronie głównej...

Pozdrawiam.

Player.
17-12-2006, 09:15
A ja mam takie pytanie... Jak miałem pacc'a to selowalem draga z 1 ds bez run. Stałem naprzeciw draga i waliłem z exori vis (zjadało mi całą mane wtedy miałem coś około 700 many) Teraz nie mam pacca i 37 lvl z 41 M lvl i nie wiem jak położyc draga... Dałbym rade z hmm 2 summony i wand of cosmic energy? 8o Prosze o odp...

Jesion
19-12-2006, 20:30
Fajnie,bo jak juz pisalem tam kiedys wlasnie wyszlem knighcikiem z rooka i po trainie juz 17 lvl i gratz! :p Dobry pomysl zeby robic solowanie potworkow na forum!!!

Seradino
Knight
Skille 70/68 (club :( )
lvl 17 i 3 % do 18

ThX!!!

Tengo
22-12-2006, 10:47
[QUOTE=Tengo;852582]chcialbym tutaj dodac jesli jestesmy przy dragu taktyke na jego starzego brata :) Nie bede sie rozpisywal oczywiscie Dragon Lord wyglada groznie. ale dla dobze wyposazonych knightow z backpackiem uhow mozna huntowac nawet na 35 lvl+ .
Paladyn moze huntowac tak samo jak knight. z boltami i dobrym distem [distance fighting] okolo 90 nawet na 40 lvl solo a 30 w teamie
Sorrcer moze przywolywac potworki ale duzo to mu nie pomoze [Jedynie Dsy] poniewaz sa odporne na ogien :) najlepiej udezac z Hmm + woce i huntowac z okolo 40-55 mlvl
Bic oczywiscie z utamo vita bo Dragon Lord sie "wiertoli" i przezuca wiec nagle moze cie udezyc z fire wave a drugim uderzeniem zabic [odnosnie druidow i sorrcerow] wydaje mi sie ze DLe dla dobze doswiadczonych graczy nie moga byc problemem poniewaz nie maja zbyt duzej liczby hp [1900] jak na swoja sile i exp (2100)

Tengo
22-12-2006, 10:56
Ciekawe :P Mojemu z wave'a walnął równiutkie 400 :baby:
Troszkę się zdygaliśmy ale udało się.
Poradniki od początku troszkę słaby dla mnie był ale brak aktualizacji to lekka przesada, skoro jest to w poradnikach to autor powinien iść z duchem czasu.
Pozdro ;] dl za 400 z f wave ciekawe do 300 wali najczesciej kolo 250 (sorry ze napisalem 280 wczesniej ale tyle mi high walnol

erwu
22-12-2006, 20:51
Od kturego levelu druidem powinienem isc na draga z uhhami i bloerem

bo suie nie orir\entuje

elfo.del.bien
24-12-2006, 22:03
Moze to bylo, napsaine ale przeczytalem tlyko 8 stron.... poradik ogolnie bardzo fajny napewno skorzyustam mam tlyko male pytanko, jak knight ma dobiec do draga zeby uniknac kombo z ognia?

i taktyka dla pallka, jak ma biegac iwalic z ksuzy zeby byc na ukosie...

cichydg
28-12-2006, 04:42

2. tym swoim ek to chyba na ots grales albo z sabre draga solowales

ze skilami 80/80 50lev~ zwykle shodzi 0-1 uh na draga -.-

hehe czy ja napisalem solo ?? napisalem ze z blokerem a na 30 lvl i np 40 mlvl walisz w Bk okolo 70~ bk czesto sie przezuca wiec mana shield drago z blokerem. a jak chcesz wiedziec ja nawed demona zabije na 30 lvl z BLOKEREM ;] wiec niewiem co sie czepiasz. A pozatym powodzenia w dalszybm expieniu tym 50 ek na drgah a otsy niedalmnie;] dla porowania mojemu kumplowi 120 ek idzie 1 uh na 3 dragi wiec niepisz bzdur jak dragon zacznie sie miotac walnie ci 2 erazy za 100 a ty juz uh ;p niemuwie o wawe jak trafi + lapa... i ty tym 50 ek idz sobie na scaraby.. albo zolwie -2 ;] bo -3 to na 60+ uhy i mf wiec niepiernicz bzdur...X( :)

elfo.del.bien
28-12-2006, 12:57
jestem pallem, 30lvl mam 66 dista i dragowi ledwo po 10-20 zadaje czy to normalne?, autor pisal ze ze skillami 65, da rade a ja ledwo z 66 daje, znaczy sie jeszcze neida elm bo nie udalo mi sie utluc smoka..

Grzesiek414141
01-01-2007, 20:38
jestem pallem, 30lvl mam 66 dista i dragowi ledwo po 10-20 zadaje czy to normalne?, autor pisal ze ze skillami 65, da rade a ja ledwo z 66 daje, znaczy sie jeszcze neida elm bo nie udalo mi sie utluc smoka..

Albo miales wyjatkowego pecha, albo zmien gre ;P B) Nie tak powaznie na 30lvl ze skillem 66 powinnienes spokojnie rozwalic smoka, oczywiscie pod warunkiem ze nie solujesz go w pomieszczeniue 3 na 3 kratki, Palkiem najlepiej na jak najwiekszej przestrzeni zwlaszcza na low lvl, pozniej to juz nie ma znaczenia, a i mam jeszcze jedno pytanko, z czego go biles?:cup: :)

koziLbn
02-01-2007, 21:45
Elo! mam 30 lvl skile 70/40 ( troche slabe ale nie bylo okazji zeby poskilowac :P) i chcialbym wiedziec ile poexpie na dragach kolo veno z 2bp hmm i jedenym uhow i czy jest spora szansa aby mi sie to zwrocilo??
POZDRO!

Harna$
03-01-2007, 21:26

10-20 o.O'
Ja mam 29 lvl 68 dista i best hit do draga za 103 -.-
Coś mi się wierzyć nie chce...

koziLbn
04-01-2007, 15:45

HEHE albo twoja postac ma zeza rozbierznego...;)

Daxxy
06-01-2007, 19:18
Po przeczytaniu tego poradnika zacząłem chodzić na pojedyńcze resp-y dragow:D juz na 25lvl solowalem tego potworka:) ale tym co jeszcze na niego nie poszli radze wziąć troche manasow,uh(2-3 zalezy od lvl)i duzo runek radziłbym hmm zwlaszcza dla palkow z 20-30 lvlB)

Yurza
07-01-2007, 12:54
Nie wiem czy pokimś nie powtarzam ale do blokowania knightem dodałbym, że shooter powinien się zaopatrzyć w kilka sd/power boltów na wypadek jak drag zacznie uciekać. (Wskazane na większych respach gdzie może nas zaprowadzić wprost na DL'a.

Heram_Elion
07-01-2007, 13:26
ale bzdety kto w ogole pisal ten poradnik....do dupy

Asim
12-01-2007, 16:09
...

moje zdanie jest zupełnie inne, Druidem solować mozna od 33 lvl, tempest+hmm bez summonów, wtedy zależnie od humoru smoka strace 200-500 many na jedną bestie, a właśnie 2x ds mnie strasznie wkurza bo mi koles na 28 lvl przychodzi i nie moge poexpic :/ nawet nie wali z tym hmm bo mu szkoda, i jaki w tym sens? niech nabije te kilka poziomów i zacznie sie na serio bawić a nie jakieś cackanie się. mnie biała gorączka zalewa jak widzę takiego 28lvlowca który cieżko orzec co właściwie robi?

Hoxiu
12-01-2007, 16:32
moje zdanie jest zupełnie inne, Druidem solować mozna od 33 lvl, tempest+hmm bez summonów, wtedy zależnie od humoru smoka strace 200-500 many na jedną bestie, a właśnie 2x ds mnie strasznie wkurza bo mi koles na 28 lvl przychodzi i nie moge poexpic :/ nawet nie wali z tym hmm bo mu szkoda, i jaki w tym sens? niech nabije te kilka poziomów i zacznie sie na serio bawić a nie jakieś cackanie się. mnie biała gorączka zalewa jak widzę takiego 28lvlowca który cieżko orzec co właściwie robi?

EE co ty gadasz ? Myslisz ze jestes lepszy bo masz te 5 lvli wyzej? On traci mniej many na jednego smoka niz ty wiec o co ci chodzi, jemu bardziej sie oplaca siedziec tak pare godzin. Co z tego ze mu szkoda hmm ? Dlatego jest gorszy? Ty jestes dziwny bo solujesz dragi na 33 lvl z hmm i na 100% ci sie nie zwraca. Co to znaczy na serio sie bawic? To znaczy wastowac kasy ile wlezie ? Robi 2 dsy i siedzi pare godzin, a traci na tym pare bp mf ( jesli facc, pacc duzo mniejszy waste ), zalezy jeszcze od respa. A ty jak chcesz sie "na serio bawic" to idz na arene i poszpanuj swoim 33 druidem BEZ SUMMONOW

Mowisz jeszcze ze przychodzi 28 lvl i nie mozesz poexpic, powiedz mu zeby wyszedl to sobie poexpisz na pojedynczym respie z hmm ... o ile byles pierwszy. Albo wykorzystaj jego dsy jako blokera jak ci sie wrypal na resp :]

Mowisz ze ciezko ci orzec co wlasciwie robi ... w takim razie co ty robisz skoro na 1 draga marnujesz 200-500 many i hmmy ?

Data zalozenia tematu: 26-09-2004, 20:20
Wiec nie mowcie ze poradnik jest do dupy, teraz wymaga malej edycji ze wzgledu na wprowadzone zmiany w tibii :)

A ostatnia edycja jest z Ostatnio edytowany przez Externus - 01-11-2004 o 18:52. Powód: korekta No więc ... :]

Asim
13-01-2007, 23:03
Loool, narazie na dłuższym huncie byłem tylko dwa razy (zwykle po 3-4 dragi bije 4fun)i pierwszy mi sie zwrocilo byłem chyba 7k na plus ;p troche farta było bo 2x WoI ale narazie mi się zwraca. na d-lair 2 raz byłem z kolegą i 2k na plusiku :)

Tyreal
14-01-2007, 13:23
Nie wiem czy ktoś tego nie napisał, ale jedna rzecz mi się strasznie nie podoba, a mianowicie to, że w ogólnej poradzie napisałeś "1. Stoimy ZAWSZE na ukos od draga". Ja jestem drutem (mam pacca) i kiedy bije draga to tylko kilka sekund... czemu? zwsze stoje przed dragiem bije tempest rodem i z exori vis. wtedy mniej się traci łącznie manybo kiedy tak robisz to rzadko się zdarza, że ci drag walnie fire wava(poprostu nie ma na to czasu) a do tego mniej razu cie walnie łapa i z gfb niz gdy stoisz na ukos.

Zalety stania przed dragiem:
-krótszy czas bicia draga
-mniejsze spalanie many (przez to robie sobie uhy na dragach w ank z respem 1 draga (mam 39 lvl))

Jednakze, aby to zrobic trzeba miec jednak pacca ;p

Dreath
18-01-2007, 20:18
poradnik napisany dobrze moja ocena 10/10

Drag jest dobry tylko do expa, loota mało kiedy cos dobrego zostawi. Co do blokera to two handowa broń na full ataku, a nie taj jak piszecie ze bron + shield.

Janiol9393
18-01-2007, 21:23
Czy na pallku 8-9 lvl ze skillami 65/40 moglbym pojsc solo draga uciekajac przed nim czy raczej powinienem pojsc z kolegom?? i co mam zabrac 3 bp ihow czy 1 bp uhow?? :baby: :confused:
PS:A moze powinienem na tym lvlelku isc na dwarf guardy prosze o dopowiedzi bo chcialbym szybko nabic lvl z gory za odpowiedzi i pomoc dziekuje

katja of isil
19-01-2007, 16:34
Rzeczywiscie na wyższych lvl sorcem i druidem można zapomnieć o summonkach i jeśli ma się pacc to po prostu najważniejsze stanać prosto i walić z visa jak najszybciej , czasami się udaje zabić draga , zanim on nam cokolwiek zrobi,Do takiej zabawy polecam wąskie korytarze , żeby drag nie miał za duzo luzu,Na lvl powyżej 50 można i bez mana shield,,,jak sa dwa naraz dragi , to lepiej włączyć.Bez pacc polecam dla druida tempesta i kilka hmm.Hmm sie przydają , jak drag ucieka.W każdym razie im szybciej, tym lepiej8o
Co do loota zawsze zwracaja mi sie koszty ,a nie sa one duże,a dam dobra radę , warto wiekszy respawn zajmować z kolega i na zmiane nosić loot do depo (np Ank) ladować manasy i jazda

Magnifikus
30-01-2007, 12:17
Nie wiem czy ktoś tego nie napisał, ale jedna rzecz mi się strasznie nie podoba, a mianowicie to, że w ogólnej poradzie napisałeś "1. Stoimy ZAWSZE na ukos od draga". Ja jestem drutem (mam pacca) i kiedy bije draga to tylko kilka sekund... czemu? zwsze stoje przed dragiem bije tempest rodem i z exori vis. wtedy mniej się traci łącznie manybo kiedy tak robisz to rzadko się zdarza, że ci drag walnie fire wava(poprostu nie ma na to czasu) a do tego mniej razu cie walnie łapa i z gfb niz gdy stoisz na ukos.

Zalety stania przed dragiem:
-krótszy czas bicia draga
-mniejsze spalanie many (przez to robie sobie uhy na dragach w ank z respem 1 draga (mam 39 lvl))

Jednakze, aby to zrobic trzeba miec jednak pacca ;p

Zobacz na date poradnika.

Ribery
10-02-2007, 14:49
Poradnik pisano bardzo dawno. Przydałby się nowy :)

Dwa pytania:
Mniej więcej co ile dragów wypada dragon shield?
Czy druidem 30 lvl z Demon Skeletonami dam radę nie korzystając z hmmów ubić draga?

Elwag
13-02-2007, 11:15
Myśle że dasz rade..jak jak miałem druida na 29 lvl(zhackowany)to na luzach utworzyłem 5 demon szkieletów i padł...a dragon shield wypadł mi za 7 razem...:p

Xaviour
14-02-2007, 09:25
Ja mojego pierwszego draga wysolowalem jak bylem n00bem :P na 17 lvl nie wiem jak mi sie to udalo ;D. Zuzylem 11 manasow i 3 uhy. JESETEM PALEM !!

Matysek24
14-02-2007, 22:50
jesli bym powiedzial ze solowac mozna od 40 lvla ze skillami co najmniej 80/80 to by sie do mnie przyczepili ze oni tam solowali na lvlu 25 ze skillami 70/70... nie da sie nikomu nie dogodzic. owszem uhow pojdzie duzo ale gdzie ja do ****** napisalem ze to bedzie oplacalne?

To moim zdaniem wymagalo skomentowania, reszta to kompletna bzdura.

Oprocz jednogo. Mianowicie dragon neclace - rzeczywiscie pominolem to bo zapomnialem juz dodaje thx Wieszok :)

Zgadzam się. Byłem na dragach na 32 lvl skille 65/64 i uh waste... tak wiec polecam solowac z GS skille 70+/70+ lvl 35++ powinno sie zwrócić:cup:

fiftyfifty
17-02-2007, 03:46
ja mojego 1 draga ubilem za pomoca 1 summona DS'a
troche to trwalo ale udalo mu sie :)
wylutowalem chyba ze 2 Dragon Ham (nie myslcie ze dragon hammery tylko szynke smocza)

Lord Maniek
17-02-2007, 19:09
Myśle że dasz rade..jak jak miałem druida na 29 lvl(zhackowany)to na luzach utworzyłem 5 demon szkieletów i padł...a dragon shield wypadł mi za 7 razem...:p

o rly ?
tylko przypominam że można max 2 summony ale trzymaj się dalej swojej opowieści

Voldemort
21-02-2007, 13:50
Po ostatnim update smok z pazura wali już troche mocniej;( szkoda, nie trzeba
było wtedy zużywać tyle UH knightem.:crusader:

Den92
23-02-2007, 18:57
Powiem tak mam 44 ms. I ubicie draga na 30 lvl z summonami to nie problem.
Runek nie zuzyjesz ale kilka manasow i ihow stracisz na dluzszych huntach.
Nie oplaca sie chodzic na dragi bo jest to NIE OPLACALNE ;)
Na 30 lvl polecam cyklopy np. Mount Stermun kolo Thais albo na guardach sie sproboj ale badz OSTROŻNY

Pozdro

$$$GarGamel$$$
24-02-2007, 20:44
KOzacki poradnik dobrze opisany i takie tam :)
ocena 10\10
przydały by się mapki respawnu dragów

machopl
25-02-2007, 22:03
mam palla 45 lvl ,skill 73, boszki
czy dalbym rade EKSPIC na dragach ?? (kolega mi mowil ze pallowie z moim lvl to na dragach ladnie ekspia)
bylby to waste ??
jesli tak to gdzie jest jakis fajny resp dragow (nie piszcie mi ze pod thaos jest fajny bo nie jest -.-[chodzi mi o ekspowisko a nie tluczenie dla sportu])

(najlepiej niech by sie wypowiedzial jakis pall ktory ekspil

pozdro

Spectro
25-02-2007, 22:25
czy dalbym rade EKSPIC na dragach ?? (kolega mi mowil ze pallowie z moim lvl to na dragach ladnie ekspia)
bylby to waste ??
jesli tak to gdzie jest jakis fajny resp dragow (nie piszcie mi ze pod thaos jest fajny bo nie jest -.-[chodzi mi o ekspowisko a nie tluczenie dla sportu])

pozdro

bezproblemowo... 0 waste jest. pojedynczy resp draga jest po prawej kaz. tylko strasznie wolny resp tam jest, nie polecam jesli chcesz huncic. niestety bez pacca to oprocz dragon lair nie jest za ciekawie ;/ mozesz sprobowac jest 1 drag na EF . po drodze jest 1 arcanist takze fajnie nie jest. zapewne jest ich tam wiecej ale nie chcialo mi sie calego plądrować. nie radze tez do zamku isc bo inaczej niz metoda up i down jest zle ;/ jedna rada ;d kup pacc ;d

siniestro
25-02-2007, 22:46
@machopl

fajny resp dla twojego lvl jest na pohu :)) tyle ze trzeba uwazac na gs ;D Ja tam bilem dragi na 35 lvlu juz, i nawet sie zwracalo <ale to bylo w 10-lecie tibii, wiec troche inna sprawa>
jezeli masz pacc to niezle jest w ankh, tyle ze tam dl :/

mmwo
02-03-2007, 13:05
Mam 52 lvl i 52 mlvl bije dragi z tempesta + exori vis stojąc na skos po każdym jego ciosie bije z exori vis a nieustannie z roda kiedy hp spadnie exura gran w razie deep yellow exura sio bije bez utamo i szczerze to nie trudno o deda zwłaczsza jak wybiegną dwa bo wtedy trza lurować ostrożnie ale zazwyczaj się zwraca na 5 bp mfów około 20 - 30 % lvlu no i jak zrobimy lootbag z shitami nawet mace i longswordy to nie ma bata że się nie zwróci oczywiście ryzyko jest zawsze. Na draga schodzi średnio 200 many ale równie dobrze może pujść i 500 i 50 więc to zalerzy czy wpadł w furie czy nie. Najlepiej zabić jak najszybciej nim on zabije nas. Expie tak od 49 lvla i od takiego polecam zacząć.

Sorry za błędy xD

Fagaro
02-03-2007, 13:29
bylby to waste ??

pozdro

sproboj venore dragi

Astral55
02-03-2007, 22:17
mam pyt, co to jest dragon neclace?

Fagaro
02-03-2007, 22:23
mam pyt, co to jest dragon neclace?

Jest to naszyjnik zmiejszajacy obrazenia od ognia o 10%, mozesz to znalesc w dziale przedmioty na Tibia.pl

Zoltek
07-03-2007, 21:03
Mam pytanko ;)
Czy moim sorcem zsoluje draga na 26 lvl waląc z exori vis itp. ??
Eq : Crown armor , Knight legs , Crusader helmet , Crown shield , Wand of cosmic energy , crokodile boots.
Prosze o szybką odpowiedz.
Zapomniałem dodać jaki mam m lvl :p
M lvl : 28

turbo2005
08-03-2007, 18:48
mam pala 28 lvl 10 mlvl skilel 62 i mi zchodza 2-3 vity na draga slabe to jest niemowcei ze wam schodzi caly bp uh na draga pozdro

KrEmAs KAc
11-03-2007, 13:17
Zastanawiam się poco palkowie podają jakie mają EQ. No chyba ,że walą z male:confused:

Maro88
11-03-2007, 14:04
na 33lvlu druidem sie soluje draga z hmm i tempestem tracac 200 many wiec dragon to mniejszy problem niz wynevra bez d-ringa

acha po zabicu ~65 dragow wypadlo mi 1kgp i 20 burstow i pare dupereli typu kusze... drag jest zajebiscie malo oplacalnym potworem

Eye
11-03-2007, 21:26
"Dlaczego tak mało?

btw: wogule nie chodźcie na dragi lepiej na guardy :)" (orgynianlny tekst autora :P)
prawda guardy lepsze...
poradnik dobry
8/10

Fagaro
13-03-2007, 13:54
na 33lvlu druidem sie soluje draga z hmm i tempestem tracac 200 many wiec dragon to mniejszy problem niz wynevra bez d-ringa

acha po zabicu ~65 dragow wypadlo mi 1kgp i 20 burstow i pare dupereli typu kusze... drag jest zajebiscie malo oplacalnym potworem

Ja na na ostatnim huncie zuzywajac 40 bp uhow mialem ~250k loota :confused: Wiec nie zgodze sie ze drag jest malo oplacalny. Bijac guardy czy orki na 8 levelu tez mozna stwierdzic ze sa nieoplacalne

Sorcse
23-03-2007, 08:26
Ja wam powiem mój sposób blokania dragona sorciem :)
Więc zaczynamy :) 1.Nalerzy biz z daleka zeby sorc mugl uderzac z sd
2.Mlvl musi byc minimum 28
3.lvl musi byc powyrzej 25 lvl zezby pokonac Dragona
to były plusy blokanie dragona w tibi
:o B) :] :p ;) :) ;( :evul: :cup:

Bzyku_1992
23-03-2007, 12:32
Ludzie ja moim sorciem solowalem draga na 18 lvlu 21 mlvlu z bp hmm i na mana shieldzie. Jesli nie wierzycie to tutaj zamieszczam link do screena:
http://rapidshare.com/files/22374827/foto*****.html
(jakby nie chcialo wejsc to haslo do archiwum : mojafotka).
A co do draga to sa z nim porownywalne klopoty na powyzszym lvlu i mlvlu co bicie sie na 9 lvlu sorciem z 8 mlvl z Cyclopem.
Pzdr.B)

Kaver13
23-03-2007, 13:13
[QUOTE=Externus;131031]

napisales ze jak ma sie okolo 200 hp sie uhnac dopiero a przecierz drag morze z samego wave walnac 200+ albo lapka+fire ball i tez jest 200+ wiec lepiej sie uhac przy 350 albo jak sie jest sorcem/druidem/palem dawac exure gran czy vite a knightem uh

Eye
01-04-2007, 22:01
Ja na na ostatnim huncie zuzywajac 40 bp uhow mialem ~250k loota :confused: Wiec nie zgodze sie ze drag jest malo oplacalny. Bijac guardy czy orki na 8 levelu tez mozna stwierdzic ze sa nieoplacalne

ja sobie dzis dla zabawy zabilem 2 dragi a loot byl cineki ale tez nie taki zly - tak z 500 gp :P (plate legi chyba.. mace i cos :P)
ale loot jest sredi, no moze byc b. dobry, jak sie ma sczescie

Cezzar
12-04-2007, 22:39
Pallek
"Vita lub uh jak nasz pasek energii spadnie poniżej ~200 hp."
Drag potrafi uderzyc z wave za ~230 X( wiec jest to ryzykowne, a combo moze byc mocniejsze nawet do 250 albo i wiecej...
Wiec lepiej stracic 1 uh wiecej i nie zaliczyc ciemnego ekranu z napisem "You Are Dead."
Pzdr

Shor'tugal
13-04-2007, 09:46
Ludzie ja moim sorciem solowalem draga na 18 lvlu 21 mlvlu z bp hmm i na mana shieldzie. Jesli nie wierzycie to tutaj zamieszczam link do screena:
http://rapidshare.com/files/22374827/foto*****.html
(jakby nie chcialo wejsc to haslo do archiwum : mojafotka).
A co do draga to sa z nim porownywalne klopoty na powyzszym lvlu i mlvlu co bicie sie na 9 lvlu sorciem z 8 mlvl z Cyclopem.
Pzdr.B)

Zastanawiam się czemu tego posta nieusuwają moderatorzy :confused: .

PS. Wybrales najlepszy serwer to umieszcania keyloggerow :D . Nawet jakbym chcial twojego keyloggera to nie sciągne...

boromeusz
13-04-2007, 10:36
Wszystko zalezy od szczescia. Bywa ze pojde na 2h i przyniose 2 woi i dragonke a bywa ze nie przyniose nic z eq. Ale jak macie hmm + 2 dsy to expi sie bajecznie, ja na dragon lair to w kilka godzin (2-3h) potrafie 35 druidem wbic lev.

tomusmasterous
14-04-2007, 14:31
mam pare uwag:
1.Nienapisales dlaczego trzeba stac po skosie(ja oczywiscie wiem ale poczatkujacy gracze raczej nie)
2.Brak srednich obrazen jakie zadaje drag...
3.poco piszesz o sposobach ktorych nikt nieuzywa???(np:co za debil uzywa sdy na draga< no chyba ze z sda bierze draga na hita to inna sparawa)
4.Co za debil chodzi na dragi z blokerem......????(looool)!!!!to bylo najsmieszniejsze, jedynym dobym blokerem jest...ds i orc leader. Ja draga zabilem na 20 lvl( bez blokera bez sdow) tylko z rod i hmmy<oczywiscie to nieoplacalne bo duzo mf schodzi na drago powinno sie chodzic (druid 33 lvl , straty minimalne, sorc 28 lvl, straty minimalne... wtedy nieuzywa sie run tylko dsow i rozdzki!!!!!!). takie 25 lvl to niech se na draga ida z blokerem(bo to sie baedziej opaca i exp lepszy)
5. duzo jest bledow ortograficznych(tak jak w moim poscie ..hehe..)
6. A tak ogolnie to ten "poradnik" jest beznadziejny
7. brak zdjec