zaloguj się

Pokaż pełn± wersje : Format kompa

Alton
05-05-2007, 22:03
Mam taki problem że chce sformatowac dysk c, a jak próbuje sformatować to zawsze sie d formatuje.
Próbowalem juz sposobu ze zmian± w biosie na cd rom, z naciskaniem F8(nie działało) przez mój komputer, prawy przycisk na dysk lokalny C i formatuj tez nie chce sformatować, jeden typ powiedział mi żebym zapisał (juz nie pamiętam jak to szło dokładnie) w notatniku i dał nazwe dowolny.bat uruchomił to i zresetował komputer, ale to tez nie działa.
Bardzo prosze o pomoc.

PS. Zrobiłem podobny temat na tibia.org.pl ale tam jak nie masz 50 postów (czyli nie mozesz dać tzw. reputa) to ci nikt nie pomoże.

@Edit
Mam win xp

@Times
No tak ale mogl bys mi powiedziec co kolega ma takiego w kompie czego ja nie mam że nie moge sformatować?
@chrzanu
Ci chodzi o formatowanie sposobem mój komputer prawy przycisk formatuj...a to nie jedyny sposób.

Times
05-05-2007, 22:14
Wymontuj dysk z kompa, zanie¶ do kolegi i niech on Ci go sformatuje przez Mój Komputer albo przez Windowsa.

@down
Pratycje "systemow±" da sie sformatować.

chrzanu5
05-05-2007, 22:15
NIe bardzo się na tym znam, ale jeżeli jest do partycja systemowa(czyt. masz na nim Windowsa) to raczej nie sformatujesz.

Kajusz931
05-05-2007, 22:43
po co chcesz formatowac? reinstalka systemu? przeciez przed instalacja windowsa sie to robi...

nie sformatujesz partycji systemowej przez windows żadnym sbosobem

Alton
05-05-2007, 23:00
@up
Chce zrobić formata bo mam jaki¶ syf na kompie na 99% zreszt± nie miałem formata już z 3 lata.
To powiedz mi kto¶ jak sformatować ten komputer...

Times
05-05-2007, 23:09
Może masz biosa skopanego. Następnym razem radzę poszukać zanim sie założy temat.

http://www.windows-xp.pl/format.php (po 5 sec szukania)

Rethfing on Aldora
05-05-2007, 23:17
Nie sformatujesz tak po prostu partycji z Windowsem. Jedyna droga to reinstall systemu.

balun
06-05-2007, 00:10
Da się sformatować spod windy, np. Partition magic'iem. Ale lepiej przed instalacj±.

Knight Simon Dark lord
06-05-2007, 01:07
jest jeden sposób który ja używam:jak masz płyte z windowsem 98 (przynajmniej ja mam 98 i sie udaje) wkładasz płyte zanim sie urcuhomi system,w biosie dajesz by bootowało najpierw z płyty i powinni pojawić Ci się 2 opcje obojetne któr± dasz powinien Ci się pojawić jakby system ms-dos wtedy nie jest uruchiomy żaden dysk i możesz bez przeszkód sformatować który dysk chcesz

p.s tzn po zaznaczeniu opcji masz ten sam efekt jak "uruchom ponownie w trybie MS-dos"

Alton
06-05-2007, 01:29
Może masz biosa skopanego. Następnym razem radzę poszukać zanim sie założy temat.

(po 5 sec szukania)

Dzięki udało mi się sformatować kompa, nie pisać więcej odpowiedzi w tym temacie.