Pokaż pełną wersje : Największy złodziej na tibii!??
o jakich największych przekrętach słyszeliście i na ile gp??
Firas Stoniam
08-05-2007, 13:20
Vern Frok.. ok 1kk hauhaau :[[
Największy o jakim słyszałem był na kilku serwerach w odstępach czasu, ofc. hacki. O ile dobrze pamietam koles dorobił się 4 avengerów, 2 arbalestów, 3-4 soft bootow, 10-12 mpa, 10-12 mms, kilku sca, sovów. Pomijam kasę w gp i inne itemki. :)
to all: jeżeli ktoś nie wierzy- jego pech. Ale napewno niektórzy wiedzą :)
Największy o jakim słyszałem był na kilku serwerach w odstępach czasu, ofc. hacki. O ile dobrze pamietam koles dorobił się 4 avengerów, 2 arbalestów, 3-4 soft bootow, 10-12 mpa, 10-12 mms, kilku sca, sovów. Pomijam kasę w gp i inne itemki. :)
to all: jeżeli ktoś nie wierzy- jego pech. Ale napewno niektórzy wiedzą :)
pare dni temu widzialem te itemy i znam goscia, ale bez przesady 12 mpa nie widzialem tylko 4 2 avan~ 5 dh i okolo w sumie 10kk w kasie + inne itemy ktoruych niewarto wymieniac..
OWN TIBIA? !
Ti - po skonczeniu anni (udalo sie 3 osobom) zaproponowal zrobienie screena po czym wzial itemy pozostalych 2 osob :D
Ti - nick knighta, ktory zarabal anni itemy kiedy wszyscy mowili <smile> do ss. Oczywiscie gonilo go pol serva. Bylo to jeszcze przed update 7.7 z tego co pamietam.
@up
aff... szybszy byles bo afka strzelilem >.<
Xzonixek
09-05-2007, 13:10
@Up:
BUAHAHHA XD!
Bubbiish...
pare dni temu widzialem te itemy i znam goscia, ale bez przesady 12 mpa nie widzialem tylko 4 2 avan~ 5 dh i okolo w sumie 10kk w kasie + inne itemy ktoruych niewarto wymieniac..
OWN TIBIA? !
1. nie own tibia
2. to był inny pan w takim razie :)
najwieksze to slyszalem ze gosc wziol domek z 10 abarlest, 7 soft boots, z 14 avangerow + super eq
Dobre z tym GM'em :D. Mój kumpel kiedyś zwinął około 30k, gościu sie pomylił i zamiast bp uh dał kase na trade xD ale miał radoche (dał mi 5k, o.O)
wrogonastawiony
12-05-2007, 22:59
najwieksze to slyszalem ze gosc wziol domek z 10 abarlest, 7 soft boots, z 14 avangerow + super eq
I sie obudziles :baby:
Droopsiik
13-05-2007, 17:01
POI na Refugi ;)
Ponad czterdzieści osób zapłaciło po 100k aby sie na niego wybrać było dużo problemów ostatecznie dziś rano o 10.00 do depo w venore gdzie miała być zbiórka aby wyruszyć przyszedł organizator i podziękował wszystkim za ok. 5kk ;)
Tutaj film mojego autorstwa.. filmik może nie ciekawy ale 5kk suma nie mała ;]
wszystkim opadły gęby jak dowiedzieliśmy się że kase sobie zagarnął :D
tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/24405
skopiujcie bo mam za malo postow aby wstawic linka
oczywiście złodziej to MS 118 lvl - Lucius Ra ;]
wrogonastawiony
14-05-2007, 19:46
I niby ze jego śmieszna gildia miala czyscic POI ? Oczywiste bylo ze nie da rady to po kiego ch..a mu placiliscie ? No chyba ze mial inna ekipe.. no ale glupota was nieusprawiedliwia ^^
teraz pozostaje mu tylko niszczyc hunty o ile gra tym charem ;p
Elberzasty
18-05-2007, 13:24
Na Danubii jakiś czas temu Xoxepin zrobił loterię na... nie pamiętam, ale w każdym razie jakieś dobre itemki... No i zgadnijcie czy nagrody rozesłał :>
haxzproxx_exe
18-05-2007, 13:33
Ti - po skonczeniu anni (udalo sie 3 osobom) zaproponowal zrobienie screena po czym wzial itemy pozostalych 2 osob :D
tak to była ladna akcja :)
ja i moi rl koledzy (112rp,141ms i ja 119ek) Mielismy wspolne Gh ;p i jeden z nas mial haka niepowiem kto ;d..i stracilismy 3x Soft boots,2x Sov Demon Armor 3x avenger,15kk~~I itemki na 2KK :D
Mój kolega z rl jakieś 2kk na all serwach \o/
Myślę ze Wizzardoz z Lucery.Miał invita go guild housa nalepszej gildii (elementalis) i dorobil sie okolo 20kk xD
kolega zakosil DH :D po prostu koles polozyl na dp i odszedl, a kumpel wszedl (wyprzedzil mnie;() i po prostu sobie zabral :D ale tam gdzie to zrobilem dh kosztuje jakies 100k wiec wiele nie zarobil ;P
Napewno Setzer Dill sama dałam się nabrac o 20k ;/
na secura gosc położył soft bootsy i wyszedł niechconcy od skrzynki o mu zakosił gosc te buty.
Ja miałem hacka i straciłem 300k samej kasy a eq warte 200k ;/
i gosc zakosił babce 200k za oszustwie że za 200k da jej pacca xD
wiem że te historie są słabe ale prawdziwe i ludze zostały okradzone w jakim stylu
A ja widziałem jak ziomek podbiegł do bubble, wziął ją na plecy i zaczął uciekać w stronę Venore. Oczywiście cały serwer go gonił wraz z gmami ale zdążył dać loga na venore d lair i do tej pory się nie zalogował. A bubble jak zniknęła tak jej nie ma :(
Jak czytam te wasze pierdoły to mi się smutno robi i żal dupe ściska za przeproszeniem :)
Maro_104
14-06-2007, 13:04
Ogladalem kiedys filmik o owntibi jak chlop hackowal i spokojnie mozna to liczyc na ok 5+-kk. Osobiscie nie lubie hackerow i zlodzieji wole sam wszytsko zdobyc :)
Piaty_Jezdziec_Apokalipsy
15-06-2007, 15:44
Na Aurerze nazywał się Xentreto. Nie wiem jak na innych serwach, ale miał trochę charów. Mainem grał na Premii. W końcu sprzedał wszystkie itemy na allegro i zarobił 10~tys. zł
Seno'Mage
22-06-2007, 17:36
Ostatnio okradli Kal-Torak jest to 200+ rp na Xanterze. D army itemki z poi itd itp stracil bardzo duzo :] domyslcie sie co taki lvl moze miec w chacie ;)
Niewiele osob to pamieta ale byl jeden szczególny wał...
Jak jeszcze nie bylo opcji trade to wymieniano sie na itemy poprzez zaufanego kolege czyli ktos dawal tej osobie kase druga osobie item a on potem robil trade...
No i raz zrobiono trade na magiclong sworda bodajze i kolesie dali traderowi mls i kase a koles all zawinoł ;) (po tej akcji podajze wprowadzili opcje trade)
ofc nie jestem pewny czy to byl mls ale jakis z rarów
@up
Tak, to prawda, tym thiefem byl Alex - najbardziej zaufany trader tamtych czasow.
Bartek11
23-06-2007, 22:30
Największy przekrent hmm... niech sobie przypomne, a już wiem\. Wo bylo jeszcze gdy z Dl-a lecial Golden Helmet itp. Gościu zwinol 3 great shieldy 2 golden helmety pare mpa chyba demon legsy + jakies badziewie i 5kk w gotówce ;].
Tibinosss
26-06-2007, 08:42
co ja widzialem najwiekszy przekret,hmm , to troche malo wiarygodne ale opowiem/napisze, więc tak serwe Candia , depo w Thais, stoi sobie koles na "parterze" 11lvl knight i najpierw rzuca smieci light wandy itp. potem rzuca crossbow (chyba z 30) i gada potem wyzuci 50 crossbow, nastepnie kasa idzie w ruch oraz p legsy - spoko nic dobrego nie leci - ja i moj kumpel zaczelismy podejrzewac ze hacker nasza "teoria" chyba sie sprawdzila bo wyciągnol na depo 10k i mowi ze teraz bede konkursy "mam jeszcze 30k i k legsy w dp" cos takiego no i wali pytania typu "jacy są brazole" a tu wszyscy bluzgi xD potem wyciaga - nikt nie uwiezy ale - demon shielda no i kolejny konkurs na ten przedmiot (mowil ze jak ludzie sie rozejda to bedzie rozdawal), wyciągal bardzo cenne itemy nie bede all wymienial ale bylo: demon shield, k legs, c arm, 30k w kasie, pelno crossbow i amulety, mój kumpel wygral k legi i do dzis ich nie dostal, kto nie iwerzy moge dac foty bo zrobilem 2 ale na nich widac tylko kilka rzeczy i cale dp ludzi + zaznacze na czerwono kolesia ktory rzucal ;] ps. sam zlapalem crossbow i protection amulet xD
moj kuzyn prawie ostatnio ukradl dsm bo gosc wystawil to na srodku pomiedzy 2 depot chestami ale szybko wziol
He-Sniper(deleted) kradł przez wiele lat i wiele rzeczy(m.in. demon helmet, great shield, horned helmet, winged helmet)
Zerzem - Mówią, że to postać He-Snipera
Alex - skradł największe marzenie knighta - Magic LongSworda. Prawdopodobnie ukradł go dla Lightbringera kiedy nie było systemu trade.
Więcej na ten temat: http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1718742
Nygga789
07-07-2007, 23:23
u mnie na servie organizowali 2nd poi i 80osob zaplacilo typowi po 100k i niedajze spoznil sie 5h to jak poslzi na poi juz zaczeli to on wyszeld przez dle powiedzial ze sie pomylil ;p
z TI widzialem filmik jak gonili go przez cale edron
a jeszcze jedno ogladalem film jak typo z 10+ swiatow na jednym koncie mial nicki te same tlyko ze on furora itd i na kazdym harze mial mpa glegi dh bohy sov/sca mms i kolo 1kk po prostu zawodowy hacker;p
Abuk-repiH
25-07-2007, 05:32
Mój kolega z rl jakieś 2kk na all serwach \o/
A dokladniej to ci sie przysniolo , czy z kolega za duzo na ots'ach grales?:>
Tak teraz patrze kazdy z was wymienia nowe "slawy"a czy nikt z was nie pamieta zopowiesci/filmow/rozmow Alex'a?Tez chlopak sie dorobil.O ile mi wiadomo posiada on rownierz Rp'ka cos kolo 100-/+lvl
Wydaje mi się, że ten koleś nadaje się do elity złodziei ;)
Filmik pod Tibie 7.92
http://rapidshare.com/files/44913608/Acc_owned.rec.html
Kamil_Volf_Druid
21-08-2007, 18:40
Najwiekszy oszust w tibi to taki gość który ukaradl Magic LongSword i wypozyczał za duze pieniadze go swoim kolegom:o
Elder Nagan
22-08-2007, 22:45
Najwiekszy oszust w tibi to taki gość który ukaradl Magic LongSword i wypozyczał za duze pieniadze go swoim kolegom:o
Nikomu go nie pozyczal ;)
2xup
Ludzie, czytu zanika sztuka czytania?! To było powiedziane chyba w tym temacie z 3 razy... Na tej stronie też oO
Capality
28-08-2007, 02:50
No niby było powiedziane 3 razy, ale skoro autor nie wiedział to znaczy, że mógł powtórzyć
Tak więc
Alex podkiełbasił MLS
@EDIT:
O FUCK, nie widziałem że odświeżyłem, Sorrki :D
thewojtek
28-08-2007, 14:57
Alex, reszta to tylko wannabe/hakerzy ^^
Jerkov Thundersword
01-09-2007, 23:01
Xudat, Secura, usunięty rok temu prawdopodobnie za abusing of game weakness, no i nie da się ukryć, account sharing, ukradł łącznie 51 milionów gp...
Eh... po co krasc 0 radochy :p
Na Pacerze niezapomniany Caban Nadbaltycki :** Spoko ziom i chyba jedyny zlodziej którego toleruje :). A to jego część commenta z tibia.com:
CABAN IS THE CHAMPION
CABAN HAS 1800K [all servers 12M+]
Oprócz tego półtora miecha temu prawdopodobnie ten sam hacker orypał z 5 osób z mojego miasta i 1 kumpla z Tibii na jakies 10-11 kk (ja osobiście straciłem 1,5kk)
Mozqito_92
04-09-2007, 18:32
MAYOR BADGER!! Najwiekszy je**ny zlodziej na neranie!
żal.pl xD żal.pl żal.pl =] temat mało ciekawey a ktoś się bawi moim kontem <zły>
wrogonastawiony
28-09-2007, 18:44
Ale jestes fajny, moge cie doktnąć ? 8o
Ten koleś nieźle się obłowił http://youtube.com/watch?v=ijALcNyfP3k.
Abuk-repiH
15-03-2008, 12:56
ja i moi rl koledzy (112rp,141ms i ja 119ek) Mielismy wspolne Gh ;p i jeden z nas mial haka niepowiem kto ;d..i stracilismy 3x Soft boots,2x Sov Demon Armor 3x avenger,15kk~~I itemki na 2KK :D
Co za "debil" trzyma w gh takie itemki ze sie z ciekawosci spytam?:>
Shadow Dragon Mage -cos kolo 15-20kk+ wycofwal wplaty za pacca:>ludzie z hiberny bardzo dobrze go znaja;p
Kavi_Dratrumil
17-03-2008, 15:45
Eh... po co krasc 0 radochy :p
0 radochy, ale jak się to sprzeda na allegro. to całkiem nizła sumka się zbierze :)
Po co odswiezacie taki temat!?X(
Eluthiel_Tinuviel
18-03-2008, 09:04
No cóż, chyba nikt nie wspominiał o tym, co wydarzyło się na Arcanii... ;)
Jeden z czołowych graczy, należący do 3 największych lvli servera i będący członkiem najlepszej (wtedy jeszcze w całości) gildii zorganizował POI. Około 65 osób zapłaciło po 350k. W dzień, kiedy miał się odbyć quest, tuż - tuż przed powiedział, że musi lecieć do szpitala, bo jego dziewczyna czy tez żona rodzi. I uciekł :)
Warto sobie policzyć... 65 x 350 000 = 22 750 000 mln.
O konsekwencjach jego czynu nie będę się rozpisywać ani w ogóle tego oceniać, bo cała Arcania wie, kto to, a reszta może sobie tylko pomysleć, czy to nie był jeden z największych złodziei na Tibii :)
wiewioreq
14-06-2008, 21:52
najwiekszy to był Alex...
BluRegardKazoo
17-06-2008, 11:58
Xeno Elman, świat: Pacera.
Nie jedno krotnie okradł swojego Tate, Brata. Hmm, myślę, że po wszystkich akcjach uzbierał ok. 1,6kk
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.