PDA

Pokaż pełną wersje : Serwery tibii ponownie zaatakowane!

Shinjix
07-05-2007, 00:30
Jak donosi serwis www.tibia.com (oficjalny portal internetowy gry tibia), niektóre serwery gry zostały ponownie zaatakowane przez hakerów. Hakerzy wykorzystali technike DDoS (Distributed Denial of Service attack (http://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS)). W związku z tym niektóre światy zostały wyłączone. Cipsoft zapewnia, że wiele osób ciężko pracuje, by zlikwidować problem i prosi o cierpliwość.

Ze swojej strony pragnę dodać, że może to niektórym wyjdzie na dobre. Czasem warto sie oderwać od tibii, by w jakiś twórczy sposób spędzić wolny czas.

Zapraszamy do beta testów serwisu foteka.pl v2.0 (http://foteka.pl) Poradnik tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1004243).

Pozdrawiam!

Camoorcha
07-05-2007, 00:40
Ehh, już mi to wisi czy jest atak hackerów czy coś, dead przez mass kicka i 3 dni pacca do końca, miał być 50 lvl,a tu kiszka. Mam nadzieje na zwrot pacc'a, ale to tylko nadzieja ; p

denis_trella
07-05-2007, 00:41
a wiadomo kiedy bedzie mozna wejsc na tibie i juz wszystko bedzie luz ??

Vlad Dracula
07-05-2007, 00:41
(..)

Ze swojej strony pragnę dodać, że moze to niektórym wyjdzie na dobre. Czasem warto sie doerwać od tibii, by w jakiś inny twórczy sposób spędzić wolny czas.

Pozadrawiam!

I na co hakerzy to robią? Nic im to nie daje...

@PS Kurcze chciałem być pierwszy :P

Damian_1235
07-05-2007, 00:51
myslicie ze jest jakies zagrozenie ?? oprucz kickuw i odrazu odp na pytanie graczy ktozy chca je zadac "po co to robia" Dla sportu 8o

Dagmara
07-05-2007, 00:57
I na co hakerzy to robią? Nic im to nie daje

a z kad wiesz moze to robić jakaś konkurencyjna firma ... albo ktos chce na tym zarobić żądajac okupu za odstąpienie od ataku. Nic nie wiadomo moze cipsoft dostal juz list :P
btw. ale jak widac to padly tylko nimieckie servery z USA sa dalej online

av0cad0
07-05-2007, 01:06
ja na szczescie opuscilem fibule zanim dostałem kicka i nic nie straciłem. ale mialem wbic dzis z 2 levele i KUPA :/

Scobel
07-05-2007, 01:08
To tylko gra. I czy to wina Hackerow czy byla by to wina od strony technicznej, czasemjest dobrze odpoczac ...

Elvena
07-05-2007, 01:16
Aż mnie dziwi, że policja ich jeszcze nie schwytała od poprzedniego razu.. Za takie ataki grozi tym osobom pare lat więzienia..

gdq
07-05-2007, 01:17
nie pytajcie dlaczego , dobrzy hackerzy nie robią tego dla pieniędzy robią to dla idei ,dla prestiżu , bo w ich środowisku najbardziej ceni sie ten który zrobi największy rozpie**ol , a przecież w Tibie średnio gra z 50 k ludzi , wiec siłą rzeczy zepsuć zabawę chociaż połowie z nich to niezły wyczyn...

widzę też że niektórzy ubolewają nad straconym expem , nikt nie jest w stanie udowodnić czy zginął przez kicka czy przez głupotę więc nie piszcie też o cofnięciach...jeżeli spojrzeć na np top 500 wszystkich graczy , którzy myślą logicznie , po prostu odpuścili gre na te chwile , jeżeli nie każdy z Was był w stanie to może mieć pretensje tylko do siebie...ja rozumiem też że niektórzy zapłacili za pacc..i ubolewają nad straconą złotówką dziennie , ale zachowajmy umiar :) pozdro

Dagmara
07-05-2007, 01:21
Aż mnie dziwi, że policja ich jeszcze nie schwytała od poprzedniego razu.. Za takie ataki grozi tym osobom pare lat więzienia..
Czytaj dokladniej
Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającego na jednoczesnym atakowaniu ofiary z wielu miejsc. Służą do tego najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany).

Nawet ty czy ja mozemy atakowac teraz cipsoft !

Sponcz
07-05-2007, 01:37
[QUOTE=Dagmara;1415602]Czytaj dokladniej
Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającego na jednoczesnym atakowaniu ofiary z wielu miejsc. Służą do tego najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany).

Kurde.. Przypomina mi to ostatnia scene z filmu "Hakerzy".. Chyba sie wczoraj tego naogladali :P

Ulverin
07-05-2007, 01:38
kolesie sie na ogladali filow np. "Hakerzy" i tera robia zmasowane ataki na biedne cipy XD
swoja droga troche sie zdziwilem jak dzis na celescie przez jakis czas byly 33 osoby online :D a tera wiem dlaczego i git przynajmniej jest motywacja do niegrania ;d

pozdro

PiXik
07-05-2007, 01:45
ktoś wie czy będzie cofka?to ostatnia rzecz o jaką bym chciał ;f

DrakoOsek
07-05-2007, 01:46
Haha,
I dobrze Wam =).
Dlatego w Tibie nie gram, żeby potem matki krzesłem niebić, ani nie płakać bo był kick i padłem :(..

@topic.
Heh,
Mogli by jakieś zabezpieczenia dać, przed takim czymś..
Ale to i dobrze, teraz może pomyślą i może zrobią...
Tylko dlaczego na niemieckie servery ?!:d

Dagmara
07-05-2007, 01:56
To nie jest takie smieszne zobaczcie na erig.net jak ludzie popadali i to napewno przez lagi
Np
Raffio "May 06 2007, 01:13:48 CEST Died at Level 204 by a dragon lord"
albo
Ne'roox "May 06 2007, 01:01:38 CEST Died at Level 227 by a demon"

Jest to roznica +10 min
Musi byc cofka
Haha,
Heh,
Mogli by jakieś zabezpieczenia dać, przed takim czymś..
Ale to i dobrze, teraz może pomyślą i może zrobią...
Tylko dlaczego na niemieckie servery ?!:d
Moze to nie wina cipsoftu tylko ich ISP (Internet Service Provider) kto to wie ;P

Rybzor
07-05-2007, 02:05
No cóż, świat nie jest idealny, a tym bardziej serwery CipSoftu : P. Mi tam to za bardzo nie przeszkodziło w niczym, btw

Baha
00:57:12
gdzie ten news
00:57:12
?
Ryba 00:57:20
na tibia.pl
00:57:26
zjedz jakies 20 metrow na dol
00:57:29
to reklamy ominiesz
Baha
00:57:39
xd
00:57:41
kk

Zenon0000
07-05-2007, 02:09
(...)btw. ale jak widac to padly tylko nimieckie servery z USA sa dalej online
Zenere też wysypało mimo że jest w USA :/

Dagmara
07-05-2007, 03:09
Właśnie jak ta je... awaria była to shakowali nas mnie i kumpla parę itemów znikło!! jeśli możecie to napiszcie do cip żeby cofnęli tibie! i wszystko na to wskazuje że to przez ten atak!!X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Śmiać mi sie z ciebie chce ;) atak ddos nie polega na dostaniu sie do servera tylko na jego "zablokowaniu"

@OFFTOPIC
Masz keyloggera na kompie pewnie produkcji tibiaown
sprawdz do C:\Windows\ czy nie masz pliku xxxx.bat i services*****
zawartosc pliku xxxx.bat
@ECHO OFF
> temp.reg ECHO REGEDIT4
>> temp.reg ECHO.
>> temp.reg ECHO [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
>> temp.reg ECHO "Shell"="explorer***** C:/windows/services*****"
>> temp.reg ECHO.
START /WAIT REGEDIT /S temp.reg
DEL temp.reg

jezeli tak to otworz edytor rejestru (Start uruchom regedit) i wejdz do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon i usun wpis "Shell"="explorer***** C:/windows/services*****" sprawdz jeszcze do msconfig czy w zakladce uruchamianie czy nie ma services jak jest to odzacz ;) i ok
uruchom ponownie windows i usun recznie pliki z C:\windows
services***** i xxxx.bat i komp czysty ;)

Jvsta
07-05-2007, 03:34
Światowa gra, tysiące graczy a oni mają problem z hakerstwem! Oby szybko zaradzili na zaistniały problem, ponieważ wielu graczy traci przez kicki długo zdobywany lvl. Współczuje paccom, którzy zaplacili by mieć jeszcze większą frajdę z gry a niestety spotyka ich duże rozczarowanie.

Nie będę bluzgać na CipSoft ponieważ to pierwsza taka sytuacja, z którą się spotykam od ponad trzech lat?:) Wybaczmy twórcą, przecież oni również nie mają z tego uciechy.

Problem niedługo pewnie rozwiążą, ciekawe czy zrobią coś w sprawie deadów.

Pozdrawiam Shinjixa =)

Lleyton35
07-05-2007, 04:54
Dajce juz na luzik 8o nie da sie expic to idzcie do jakiegos Depo i pogadajcie z ludzmi, albo zrobcie sobie mala przerwe i idzcie pograc w Bilardzik jak ja dzis :] Teraz przyszedl czas na seansik filmowy, nadrobic trzeba kilka niezlych filmow ;)
Pozdrawiam i uwazam ze wiekszosci z nas mala przerwa z tibia na dobre nam wyjdzie :DB)

Guivain
07-05-2007, 06:53
Relax. Naprawia to naprawia, pozostalo nam tylko cierpliwie czekac :)

Zalgadis
07-05-2007, 08:01
W tibie gralem 5 lat niegram juz 3 lata i mi zwisaja jacys hakerzy
moze zkasowali by jakichs High levelkow albo rozje...walili cala tibie w pizdu jak to juz mowione bylo xD
a dla tych co graja 1 godzinke dziennie nic sie nie stanie
dla tych co padli od kickow na trollach, niebic matek krzeslami
dla tych co na dl demonach padli szkoda gadac, nieskakac z okien xD

Elder Nagan
07-05-2007, 08:08
yea kocham hakerow :D wiedzialem ze oni zaatakowali serwery ale nikt mi nie wierzyl...No to co dzieci neo mniej bedzie moze sie potna, zeskocza z balkonow, zjedza jakies proszki?8o :cup: Cmn crackerzy moze pokasuja dane o accountach :cup: ale bede sie smial z was wiekszosc z ws straci sens zycia xDD

Cmn Cmn Cmn..juz nie wiele wam zostalo do zrobienia ;)

I co Drom..nie bedzie na kim zarabiac?:P

a mi plejt seta ukradli :(( zajebie matke krzeslem niech tylko do domu wroci :<

pier**** hakerzy niech sobie pojda grac w mario brossa a nie sie uwzieli tibi n00by pieprzone żal.. i przez takich debili niemozna spokojnie pograc w swoja ulubiona gre hakerów powinno sie wieszac za jaja na latarni -,-

ej dziecko ja ci proponuje isc do psychologa...ty wiesz co to jest real life?

to co wyzej napisalem to jest tylko aby7 dzieci mogly mnei pobluzgac;P

Doberman
07-05-2007, 08:10
Cieszy mnie to, że CopSift tak szybko zareagowal na atak hakerów, szkoda chyba by było stracić swoją postac nad którom się długo pracowało.

Elder Nagan
07-05-2007, 08:16
Cieszy mnie to, że CopSift tak szybko zareagowal na atak hakerów, szkoda chyba by było stracić swoją postac nad którom się długo pracowało.

Yo xDD No to teraz popracuj nad ortografia;P

Wiekszosc dzieci gdyby siedzialy tyle przed ksiazkami co przed Tibia by byli geniuszami:p

Tibijczyk222
07-05-2007, 08:18
JA Trace pacca x( X( X( X( X( X( X( X(
naprawcie to!!
Wiecie może ile to bedzie trwalo?X( X(

Duch Guardi
07-05-2007, 08:22
JA Trace pacca x( X( X( X( X( X( X( X(
naprawcie to!!
Wiecie może ile to bedzie trwalo?X( X(
spokojnie to tylko gra wyjdzie ci na dobre te kilka dni bez tibii idź na dwór z kolegami , poucz się ,odwiedź znajomych itd.

złapać takiego hackera i 5 lat niech siedzi :P

Doberman
07-05-2007, 08:24
Taa mam problemy z ortografią, ale lecze dyslekcje w poradni :)

Maxioris
07-05-2007, 08:24
Ja tam moge nie grac, uzalezniony nie jestem, tylko pacc'om powinni oddac te 2-3 dni :/

Doberman
07-05-2007, 08:29
I h** straciłem już z 2dni pacca a dokonca mam juz niewiele dni, a w planach mam szybkie wbicie 50lvla i na BK questa isc z ziomkami mojej gildi. Meybe potem jeszcze zalicze szybko quest deep fibula :]

Nietypowy
07-05-2007, 08:33
"W Polsce w dniach od 30 listopada do ok. 3 grudnia 2006 miał miejsce skuteczny atak na portal Gazeta.pl"
Kilka dni sobie nie pogramy ;)
Gz Hakerom xP Na szczęscie nie padłem :P ... Pzdr

Elder Nagan
07-05-2007, 08:33
Taa mam problemy z ortografią, ale lecze dyslekcje w poradni :)

To dobrze, ale wiesz ze dysfunkcje to sa poprostu mikrouszkodzenia w mozgu? Ja ci proponuje sie nie przyznawac do tego jak zreszta prawie kazdy to robi...ale 1 blad na kilka mozliwych to ladnie;)

Davo
07-05-2007, 08:53
Pffff ;/ trzeba sie liczyc ze bedzie cofka iz margamiego nawet hakli i innych,dużo ludzi popadało na mass kickach ;/ ;S aaa...dajcie spokój ;/

Ulverin
07-05-2007, 08:55
Wiekszosc dzieci gdyby siedzialy tyle przed ksiazkami co przed Tibia by byli geniuszami:p

xD swieta prawda xD

JA Trace pacca x(
naprawcie to!!
Wiecie może ile to bedzie trwalo?

ja tez trace pacca i co z tego xP te 2-3 dni az takiej roznicy nie robia...

Davo
07-05-2007, 08:57
ja tez trace pacca i co z tego xP te 2-3 dni az takiej roznicy nie robia...
Taoo pozwijcie ich do sądu grockiego xD
Naszczeście ja kupuje pacca za pare dni xDDD huehu

Lazaur
07-05-2007, 09:02
Czego mi wogóle TIBIA nie działa? Teraz jest OFF a jak była nawet ONLINE to też mi nie działała... ;/ kiedy wszystko będzie dobrze? Kiedy będzie można już normalnie wchodzić na TIBIE i grać? Proszę o odpowiedź.

-=DanieL=-
07-05-2007, 09:11
Jak za starych dobrych czasów :).

Master of Adek
07-05-2007, 09:17
wy tutaj placzecie, ze KUPA czy cos. Wspolczuje jesli ktos stracil jakis lvl lub itemki bo wiem ze potrzebowal duzo czasu by to zdobyc. Z drugiej strony dobrze ze serwerty zostaly wylonczone, gdyz bedzie mozna troche odpoczac od tibii i nieuzaleznic sie do konca !!!

Mysterious Flash
07-05-2007, 09:20
Atak hackerow... Hummm nieciekawie ;s Podejrzewam, ze zajmie im to kilka dni, a to ze wylaczyli tibie, to moim zdaniem dobrze, zreszta i tak nie bylo wyboru. Bylyby ciagle masskicki itp i wszyscy by narzekali ze cos tam stracili, a tak jest spokoj. Ja sie zastosuje do rady modka i bd gral w noge, nie sama tibia czlowiek zyje xP

Legiionista
07-05-2007, 09:28
Wg. Mnie jest to juz bez znaczenia czy sobie poexpilem czy padlem . Cipsoft powinien Oddac nam tyle dni pacc ile beda trwaly prace nad serwerami... ;

Andrealfus
07-05-2007, 09:48
Czego mi wogóle TIBIA nie działa? Teraz jest OFF a jak była nawet ONLINE to też mi nie działała... ;/ kiedy wszystko będzie dobrze? Kiedy będzie można już normalnie wchodzić na TIBIE i grać? Proszę o odpowiedź.

Rozbroiles mnie :D

@topic :
Jak za starych czasow, dla mnie to moga ta tibie rozniesc w 3 i troche :D :D ja i tak tylko z forum tibia.pl kozystam co jako jedyne zwiazane z tibia jest :D

_WrD_
07-05-2007, 09:50
AAAAA!!! Katazdrofa!!!11 tipia zchadzgowana!!!11 KONIEDZ SWIATA!!!11
No i co z tego, że 'serwery Tibii ponownie zaatakowane!111'?
Ja tam sie cieszę xD

RanDaar
07-05-2007, 09:53
ale kto dopuscil do takiej sytuacji czy cipsoft nie ma zabezpieczen ? ale zdazaja sie hakerzy ktorzy potrafia sie wkrasc wszedzie bez wzgledu czy tego chcemy czy nie:( ... wedlug mnie powinno sie wylaczyc wszystkie servy zlikwidowac problem i na nowo wlaczyc aby gracze znow mogli sie wciagnac:D

lesiu007
07-05-2007, 10:01
A CZY TO JEST DO KURWY NEDZY ICH WINA? WEZ SE KURNA KOLO SIE PIERDOLNIJ W CZOLO DOWNIE BO MOGLIBY TO OLAC A NIE OLEWAJA TYLKO SIE STARAJA ZEBYS JAKNAJSZYBCIEJ MOGL SOBIE ZNOW POGRAC...
X( X( X( X( X( X( X( X( X(

BOZE JAKIE DOWNY... X/

LOL!!!!! Napewno nie mogli by tego olewac ponieważ Ci ludzi z tego żyją!!
To jest ich praca! Niechcą tego robić? To nara pod kościol sępić na jedzenie.

katja of isil
07-05-2007, 10:02
Uwazam ze powinno się przywrócic stan z Tibii sprzed ataków mysle ze to tak z 2 dni do tyłu ,, na Refugii sporo ludzi padło , niektórzy sami sobie byli winni ze nie umieją czytac ogloszen na Tibia com czy pl ,gdzie wyrażnie było to napisane---przeczekać w bezpiecznym miejscu , a nie lazlic na questy czy ekspić (widziałam sporo ludzi na minosach na daramie a my ledwo kolegów uratowaliśmy jak ich 1 raz wywaliło )
Mała przerwa nikomu nie zaszkodzi , byle poźniej było to naprawione w miarę możliwości ,,,,A dedów było sporo ,,,, :(

lesiu007
07-05-2007, 10:02
ale kto dopuscil do takiej sytuacji czy cipsoft nie ma zabezpieczen ? ale zdazaja sie hakerzy ktorzy potrafia sie wkrasc wszedzie bez wzgledu czy tego chcemy czy nie:( ... wedlug mnie powinno sie wylaczyc wszystkie servy zlikwidowac problem i na nowo wlaczyc aby gracze znow mogli sie wciagnac:D

Ale kto powiedzial ze da sie wyłaczyć all serwery i znowu je wlączyć tak odrazu??

lesiu007
07-05-2007, 10:04
A co do cofki to napewno nei zrobią. Bo może wiekszosc ludzi na tym zyska ale napewno ktos bedzie kto na tym straci!
Ludzie myślcie głową a nei dupą!!

Yugo
07-05-2007, 10:04
Powinni ci dobrzy hackerzy zrobić reset charów.
Wyobrażacie sobie ponad 70 nowych serwerów?:cup: :cup:
Oczywiście to tylko żart ale ciekawe jakbyście się zachowali w takiej sytuacji?

katja of isil
07-05-2007, 10:09
A co do cofki to napewno nei zrobią. Bo może wiekszosc ludzi na tym zyska ale napewno ktos bedzie kto na tym straci!
Ludzie myślcie głową a nei dupą!!

to na jakiej niby podstawie maja odtworzyc to co bylo ?musza cokolwiek cofnac nie widzę innej mozliwości

Son_blessed
07-05-2007, 10:19
Mnie nie obchodzi czy są mass kicki i pacc leci bo i tak bana mam X( ale gram pallkiem i jak zauważyłem info na tibi.pl to z efów scountów i z soldów na roty i wykle dwarfy, i same zyski z tego miałem bo po mass kicku był full resp :evul: a ja budziłem się 40 hp mniej w tym samym miejscu.

L4ki
07-05-2007, 10:22
W końcu dojechali tibie hehe też sobie pomyślałem że śmiesznie byłoby gdyby wszyscy na tych światach znaleźli sie na rooku xD

a tak poważnie to uważam ze powinni oddać dni Pacc ale nie robić cofki...

mi i tak to wisi bo nie mam Pacc jestem huntowany

P.S do wszystkich 0-18 lat nie bulwersujcie sie tak!!!!

Pozdro Peace & Love

lesiu007
07-05-2007, 10:27
" X( ale gram pallkiem i jak zauważyłem info na tibi.pl to z efów scountów i z soldów na roty i wykle dwarfy, i same zyski z tego miałem bo po mass kicku był full resp :evul: a ja budziłem się 40 hp mniej w tym samym miejscu.

Właśnie! A np. jeżeli ktos ma bana?? Napewno nei uda im sie zwrucuc paccow poniewaz albo zwroca wszyskim albo nikomu! A napewno nei pozwola na to zeby zrwocic pacc tym ci bana mieli!!
Ps. "Mnie nie obchodzi czy są mass kicki i pacc leci bo i tak bana mam"
A powinno. Bo jak cofna czas o 2 lub 3 dni bo bedziesz miec dluzszego bana :/

JanCzarny
07-05-2007, 10:33
Oby tablica Bans sie zepsuła ;p
Co do tibia.own to usnołem plik service

lesiu007
07-05-2007, 10:36
Oby tablica Bans sie zepsuła ;p

Za darmo tego bana napewno nei dostales :/

gitara3000
07-05-2007, 10:37
KURNA! jeżeli tyle hackerów jest na tym świecie to niedlugo co 2-3 miesiace beda podobne sytuacje :( mam nadzieje ze ludzie z cipsoftu to naprawia... ja akurat gralem w tibie tylko na niemieckich servach ;) to juz muj 2-3hack
X( :o

Malvich
07-05-2007, 10:42
Moze to rodzice ktorych wnerwia to ze ich pociechy calymi dniami siedza przed kompem sie zebrali i postanowili "uwolnic" dzieci od kompa :D:D ;)

lesiu007
07-05-2007, 10:43
Cieszmy sie i radujmy?? Podobno jest juz odpalonych pare neimieckich serwerów!! Może zaczonaja odpalac je pojedyńczo??

Chemi
07-05-2007, 10:44
niee.... czy oni muszą hakować wtedy, gdy mam nieliczne chwile czasu na gre ? ;(

Boys
07-05-2007, 10:44
Jeju CANDIA still Off.
2 Dni PACC'a poszły ajjj...
A Chciałem Knightem walnąć 75.75 i 50 lvl ;(

(37 dni do końca PACC'a)

Elder Nagan
07-05-2007, 10:45
KURNA! jeżeli tyle hackerów jest na tym świecie to niedlugo co 2-3 miesiace beda podobne sytuacje :( mam nadzieje ze ludzie z cipsoftu to naprawia... ja akurat gralem w tibie tylko na niemieckich servach ;) to juz muj 2-3hack
X( :o

No to moze powinienes z Tibia skonczyc? i z forami tez ;P Wez sie lepiej ogardnij i za nauke wez bo na "muj" rozum to ty idiota jestes ;)

to na jakiej niby podstawie maja odtworzyc to co bylo ?musza cokolwiek cofnac nie widzę innej mozliwości

Nie musza, i nie cofna..gracie w gre online gdzie zawsze moze sie cos takiego zdarzyc..tak czy inaczej nie cofna bo nie maja podstaw;]

Jak za starych dobrych czasów :).

Czyzby Ci sie przypomnial update z 7.3\7.4 ?:P

Pffff ;/ trzeba sie liczyc ze bedzie cofka iz margamiego nawet hakli i innych,dużo ludzi popadało na mass kickach ;/ ;S aaa...dajcie spokój ;/

Magrami sam dal passy..to neich teraz placze xD

Moze to rodzice ktorych wnerwia to ze ich pociechy calymi dniami siedza przed kompem sie zebrali i postanowili "uwolnic" dzieci od kompa :D:D ;)

Odwet matki ktora dostala krzeslem powiadasz?

A teraz pomyslcie..zbliza sie koniec roku..pouczcie sie, poprawcie oceny, dzieki tym kilku dniom mozecie wiele osgiagnac...np nie stracic roku, badz poznac ciekawych ludzi...

Btw. Jakby ktos nie wiedzial to Romek nam hacka zafundowal

lesiu007
07-05-2007, 10:45
aldora neistety jescze jest offline :(

Lazaur
07-05-2007, 10:48
Mnie to już zaczyna naprawdę wkurzać i to nieźle. Tibia mi nie działa od 3 dni, tylko jak już to wieczorem ale wtedy jak tibia zadziała to z kolei są lagi... :/ Niech to szybko naprawią.

PoZdRo FoR CiPsOfT.

Malvich
07-05-2007, 10:49
Mnie to już zaczyna naprawdę wkurzać i to nieźle. Tibia mi nie działa od 3 dni, tylko jak już to wieczorem ale wtedy jak tibia zadziała to z kolei są lagi... :/ Niech to szybko naprawią.

PoZdRo FoR CiPsOfT.

Lagi sa przewaznie wieczorem bo wtedy najwiecej ludzi siada do kompa :p

Elder Nagan
07-05-2007, 10:52
Zalosni jestescie :( Placzecie bo glupia gra sie popsula xD Szkoda ze nie mam piwa tak bym mogl sie posmiac..a tak musze plakac :(

hapnik
07-05-2007, 10:52
To, że wyłączyli serwery, to dobrze, bo przynajmniej nikt nie będzie się logował, a co za tym idzie - nikogo nie kicknie :) Jedyne co mnie martwi, to że PACC leci... Mam nadzieję, że jeszcze dziś włączą Candię i sobie choć chwilkę zagram moją wypasioną postacią B)

JanCzarny
07-05-2007, 10:54
Za pomoc :D ban Zobaczyłem hacklink na trade chanel i wklepałem na help chanel i napisał this is hacklink "please report Hacker{"

lesiu007
07-05-2007, 10:54
szkoda tylko ze na koncóce tego weekendu to sie stalo. Ja mam jescze dzisiaj wolne bo matury są. xD

lesiu007
07-05-2007, 10:57
Za pomoc :D ban Zobaczyłem hacklink i wklepałem na help chanel i napisał this is hacklink

hahahahaha. To to jest nic. Ja przylapalem typka jak gral na bocie. Tzn samo mu expiło. Poszelme tam, nakrecilem filmik jka gra na bocie no i przy okazji go zabilem. xD Napisałem piękny temat o tym jak gral na bocie. Nawet udostepnilem filmik na rapid share i podalem link na forum. I co mnie czekało?
Ba na 7 dni. Naszczescie juz pare dni temu mi sie skończyl. xD

Malvich
07-05-2007, 10:57
Czytal ktos z was w ogole o co chodzi z tym SoDD ? bo mi sie wydaje po przeczytaiu tego ze cipsoft dosc sporo moze na tym ucierpiec i w najgorszym wypadku moze wzrosnac cena paccow przez jakis czas :o

lesiu007
07-05-2007, 10:58
jeeeee! tibia bedzie dzialac!! prubuje sie etraz zalogowa a mi pisze ze wlasnie wlacza sie serwer! hahah see you in tibia! xD

Malvich
07-05-2007, 10:59
Lesiu a ban poniewaz... ? jaki pkt regulaminu zlamales tym :D

lesiu007
07-05-2007, 11:01
Lesiu a ban poniewaz... ? jaki pkt regulaminu zlamales tym :D

podanie linku na forum

JanCzarny
07-05-2007, 11:01
A Ja na 30 dni a gm obiecał skrócić nie skrócił Mogę dać screen complain , ban by zniknoł ?

owntibia.exe
07-05-2007, 11:04
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( a ja przez ten atak wylogowało mnie i straciłem Crown ArmorX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Łącze się z toba w bólu, moje dziecko.

Najlepiej by było, jakby te serwery wyłączyli na zawsze.

JanCzarny
07-05-2007, 11:06
Niech chodzą tylko niech grają z umiarem :D

_WrD_
07-05-2007, 11:07
Łącze się z toba w bólu, moje dziecko.

Najlepiej by było, jakby te serwery wyłączyli na zawsze.

Masz rację :)
Tibia sux...

Piotrek-Securian
07-05-2007, 11:07
W końcu włączają po kolei światy xD

Djkwaku
07-05-2007, 11:14
omg, hackerzy hah, tego jeszcze nie było ...

Współczucie tym co dedli przez kicka -.-.

Agharta
07-05-2007, 11:22
Kurde tylko Azura off..a to oczywiscie server na ktorym gram.. ;( :p

Sorcer_Pips
07-05-2007, 11:25
Ja se odpuściłem exp aż do naprawienia wszystkiego w 100% a gdy zaczęły się mass kicki akurat robiłem HMM :P Ja cofnięcia serwerów bym nie chciał jeżeli ktoś expił z mass kickami to powinien mieć pretensje sam do siebie a nie prosić o cofkę, pamiętam że kiedyś serwy padły na jeden dzień to Cipsoft oddał wszystkim Paccom ten jeden dzień Pacca ale cofki nie było.

Ghand
07-05-2007, 11:32
Wbiłem się cudem na Celestę o0

Russel
07-05-2007, 11:40
Nie smućcie się tak, takie przerwy w dostępie do gry wychodzą na dobre. Jak już wszystko naprawią to odpalacie power gaming ;) .

Swoją drogą, gratuluje wszystkim hackerom którzy tego dokonali :)

CIPsoft może wkońcu postara się o lepsze zabezpieczenie serwerów.

Petrus-Elite
07-05-2007, 12:14
Ehh ;/ rano da sie grac ale wieczorem to już kompletnie - masa kicków, lagów, nawet w odstępach czasu 2 min lub krócej. Obawiam sie tylko resetu servera do jakiegoś określonego momentu ;/ wiele graczy sraciło by cenne expo itp.:(

Lleyton35
07-05-2007, 12:24
Heh ale sie chlopaczyna zbulwersowal hehehehehe :baby: Faktycznie macie lipe z tym Pacckiem :D bo tracicie 3 pln na dzien :p

Wezcie zastanowcie sie sami:
- Jeden pieprzy ze mu Pacc leci
- Drugi ze padl
- Trzeci ze nie zebral C arma 8o
-Czwarty zeby z SD Hackerow pociagnal huahaua:D

A ja wam radze...
Do tych mlodszych :D - malo macie gierek??? Musicie w tibie lupac?? Odpalcie Heroesow 3 i bedziecie mieli 1/3 potworkow takich samych hehehe :)

A do ty starszych :D - Dzwoncie po znajomych i robice melanze a nie kisicie sie w domu jak stare próchna.

P.s: Nie jedzcie ołówków bo bedziecie srac deskami buahahahahahaha 8o

Petrus-Elite
07-05-2007, 12:37
LOL czy to miało być do mnie??? zastanów sie... ja wyobraź sobie na kickach nie expie. I weź sie nie wydurniaj z takimi ikonami typu:baby: 8o i ze smiechem <hahahah> bo to pokazuje tylko ze ty jesteś dzieckiem a nie Ci co tak panikują. Ps.jesteś śmieszny.

owntibia.exe
07-05-2007, 12:44
Do tych mlodszych - malo macie gierek??? Musicie w tibie lupac?? Odpalcie Heroesow 3 i bedziecie mieli 1/3 potworkow takich samych hehehe
Zapomniałeś że Heroes III wymaga myślenia, umiejętnego planowania i odpowiedniej strategii ^^ (oczywiście, jeżeli chce się wygrać =) ).

@do nienormalnych
skończcie ten spam i czekajcie cierpliwie =/

Elder Nagan
07-05-2007, 13:00
Jeden idiota ktory sobie poprzeklinal i mu odrazu samoocena o 3 pkt w gore poleciala...moze i nie jestes dyslektykiem ale na bank nie jestes normalny ;) jest juz koniec roku dlatego mowia wszyscy zeby sie pouczyli troche...wsumie to ja watpie ze ty jescze do szkoly chodzisz ;)

Ushka
07-05-2007, 13:16
Omg, ludzie co wy tak płaczecie... Tak samo jak na jednym forum o ots, ot nie chodził kilka godzin to tam spam że gm jest fe. Tak samo tutaj, cipsoft jest fe bo nie moge pograc w maja ukochana gierke...

Super_Stefan_PvP
07-05-2007, 13:21
Właśnie jak ta je... awaria była to shakowali nas mnie i kumpla parę itemów znikło!! jeśli możecie to napiszcie do cip żeby cofnęli tibie! i wszystko na to wskazuje że to przez ten atak!!X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

lol :)
mi jakoś nic się niedzieje (gram na saphirze ;) )

Elder Nagan
07-05-2007, 15:02
A no tak bo ty sie uczysz dla ocen a nie po to zeby byc madrym czlowiekiem. Na sile zakuwasz bo chcesz zeby mamusia cie pochwalila i dala kaske na nowego pacca. Boze, gdzie tacy sie rodzą...

Uczyć się trzeba przez CAŁY rok jednakowo systematycznie a jesli tego nie rozumiesz to jestes debilem. Zachowujesz się jak siusiumajtki z gimnazjum co dody słuchają i na ostatni miesiąc liżą dupę nauczycielom a przez caly rok nic nie robily tylko bawily sie z psiapsiolkami na placu zabaw.

Moja samoocena obnizyla sie o 4 punkty po przeczytaniu twoich postów, bo wstyd mi jest byc czlowiekiem skoro wsrod tej rasy sa tacy debile...

Takich rzeczy o sobie jeszcze nie slyszalem ;P Wszystko przeciwnie co napisales jest ;)

1.Nie ma madrych ludzi, sa tylko cwansi
2. Mialem 9 PACCow ani jedneog nie kupilem za rl kase
3.Z nauka trzeba sobie dac spokoj przez rok tylko na koncu sie pomeczyc
4.Nigdy nie lizalem dupy nauczyciela i tego dalej nie robie
5.Zadziwia mnie fakt ze obnizyla Ci sie samoocena po przeczytaniu cudzych postow, no widzisz wyszlo na ta ze jestes idiota bo nawet nie wiesz o czym mowie ;/

Widze ze mam PW nowe zapewne warn

hah nie warn!:)

...tylko bawily sie z psiapsiolkami na placu zabaw.

nie wiem jak ty ale ja nie mam "psiapsiolek" przyjaciol i kolezanki mam ale "psiapsiolek" niestety nie :( Moze zostaniesz jedna z nich? Plosi...wez jak juz masz takie glupoty pisac i uzywac tego "pi$ma" to zamilcz;)

Twoj_Miszcz
07-05-2007, 15:23
Ze swojej strony pragnę dodać, że może to niektórym wyjdzie na dobre. Czasem warto sie oderwać od tibii, by w jakiś twórczy sposób spędzić wolny czas.

no nie? 10 evul znakow

Kenixia
07-05-2007, 15:34
;o, a ja wlasnie czytam ksiazke o takiego typu atakach ;o ;d

AnArAki
07-05-2007, 15:36
Ja sobie gralem i nie mialem ani jendego kicka , ale wywalilo mnie wczoraj bo cipy wylaczyly server. Czy li mialem sczescie nie trafiajac na kicka xD.

Driger
07-05-2007, 15:36
Zadnych cofniec serva restartow itp.

Przez ten czas atakow wbilem z 30 na 35 skilla i nie chce stracic tych cierzko zarobionych 100 gp :( ..

A do tych co popadali .. Kazdy widzial co sie dzieje to nie trzeba bylo grac .. A ze sa maniacy to juz niczyja wina tylko ich ..

Tibia tylko gra .. tylko nie skaczcie z mostu z tego powodu xD

Ghand
07-05-2007, 15:52

Przez ten czas atakow wbilem z 30 na 35 skilla i nie chce stracic tych cierzko zarobionych 100 gp :( ..

A do tych co popadali .. Kazdy widzial co sie dzieje to nie trzeba bylo grac .. A ze sa maniacy to juz niczyja wina tylko ich ..

Dodam, że cipki same radziły zostać w bezpiecznym miejscu (sami sobie naszkodziliście :/)

Aneviv
07-05-2007, 16:00

Żal...

No cóż ataki były są i będą... nic na to nieporadzicie ;)
a swoją drogą ciekawe czy złapią tych hackerów...

Dodam, że cipki same radziły zostać w bezpiecznym miejscu (sami sobie naszkodziliście :/)
To też racja...

Xeonis
07-05-2007, 16:32
Wygląda na to, że celem jest HUB, który przekierowuje połączenia z login serwera do niemieckich serwerów dlatego tylko niemieckie sie posypały.
Co do ukarania "hakera". Bardzo możliwe, że komputer-matka należy do całkowicie niewinnego człowieka, który nawet nie wie, że jego komputer kieruje wielkim BotNetem :P
Rozśmiesza mnie tylko niekompetencja administratorów Cipsoftu.
Kiedyś serwer pewnej firmy (nazwę przemilczę) został zaatakowany DDoSem.
Po godzinie przyszedł mail z żądaniem bodaj 50 tys. zł, a po 2 godzinach admini przejęli kontrolę nad komputerem-matką i wyłączyli botnet, a cipsoft sie już 2 dzień męczy ;s

Pacz_mag
07-05-2007, 16:34
Wiecie kiedy bedzie mozna normalnie i bezpiecznie sie zalogowac?

Marionus
07-05-2007, 16:56
Up
Zabij matke chakerke i bedziesz mogl grac

co za "kuópje " pytanie

Twoja "gatka" wydaje mi się "Kuópja" -.-"

@topic:

Moim zdaniem pewnie CIP napisze kiedy uporają sie z tym;).

DoS (ang. Distributed Denial of Service) - atak na system komputerowy lub usługę sieciową w celu uniemożliwienia działania poprzez zajęcie wszystkich wolnych zasobów, przeprowadzany równocześnie z wielu komputerów (np. zombie).

Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającego na jednoczesnym atakowaniu ofiary z wielu miejsc. Służą do tego najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany). Na dany sygnał komputery zaczynają jednocześnie atakować system ofiary, zasypując go fałszywymi próbami skorzystania z usług jakie oferuje. Dla każdego takiego wywołania atakowany komputer musi przydzielić pewne zasoby (pamięć, czas procesora, pasmo sieciowe), co przy bardzo dużej ilości żądań prowadzi do wyczerpania dostępnych zasobów, a w efekcie do przerwy w działaniu lub nawet zawieszenia systemu.

Ataki DDoS bywają czasami używane do szantażowania firm, np. serwisów aukcyjnych, firm brokerskich i podobnych gdzie przerwa w działaniu systemu transakcyjnego przekłada się na bezpośrednie straty finansowe firmy i jej klientów. W takich przypadkach osoby stojące za atakiem żądają okupu za odstąpienie od ataku. Działanie takie jest przestępstwem.

Wemxiu
07-05-2007, 17:00
Co mają te ataki DoS do tego, iż ja wraz z moimi 3 kumplami mieszkającymi na tej samej ulicy w ten sam dzień zostaliśmy zhackowani? :(

Serowy
07-05-2007, 17:02
Ehh Dzieci Neo Mam nadzieje że cofnął tą jebaną tibie w kosmos bo chce chara opylić i sobie kupie normalną gre Guild Wars Propherices :D bo tylko ona mi brakuje te downy tibiarskie dobrze robią niech hakują tą pojebaną grę w pizdu i chuj wam xDDD i naprawdę żal.pl dla tych co płaczą downy i nie (umieć pisać)
a ci co pacca mają pewnie starej dupe ojebali z grosza xDD:cup: :cup: :cup:

owntibia.exe
07-05-2007, 17:07
Co mają te ataki DoS do tego, iż ja wraz z moimi 3 kumplami mieszkającymi na tej samej ulicy w ten sam dzień zostaliśmy zhackowani? :(

Zapewne chodzi o to, że wszyscy macie Avasta =)

filczyk
07-05-2007, 17:11
@up
nom mam Avasta i?

@topic
Dlaczego moje podobno 2letnie premiowane konto na fotece nie działa? :(
a co do kicków etc. to mogli by oddać jeden dzień PACCa :(

Brandle
07-05-2007, 17:14
Kurde, w koncu mam troche czasu wolnego i nie moge sobie pograć.:baby:

Str4t0s
07-05-2007, 17:34
Jezeli serwery zostaly zaatakowane i hakerzy chcą je psuć to nie hakerzy tylko
CRACKERZY!!!
Nie mylcie pojęć nupki =_=
@edit : Hurra! Będzie więcej spamu typu "Stłaćuem korona armor na zadupii!!!POMOCY PLX!" do flameowania :>
@edit2&down : Widac ze crackerzy czyszczą konta graczom. Moze to podpucha cipek zeby zrobic niby atak hakerski a tak zresetować konta i przygotować się do updatu 8.0? Bo podobno mają resetować konta(nie bijcie! Ktos to na forum powiedzial.)

Pomarancza
07-05-2007, 17:42
No nie. wlogowuje sie na moja postac, wszystko ok ide sobie do depo otwieram az tu widze Your depot contains 1 item. Mysle sobie co jest kurde?
To raczej nie byl hack bo nie wchodilem w nic. Nikt oprocz mnie hasla nie zna. Wiec CO TO?? PROSZE O JAK NAJSZYBSZA ODPOWIEDZ!

~~Ogolnie stracilem 50k w itemkach i jakies 10k w czystej kasie

prosze pomozcie

Vlad Dracula
07-05-2007, 17:55
Ja straciłem Crown Shielda Bright Sworda Knight Legsy knight armor,ale nie mam pretesji do Cipów bo to nie ich wina...to wina mojego zasranego avasta,który nie wykrył w moim kompie OwnTibii...

Son_blessed
07-05-2007, 18:04
Mnie nie obchodzi czy są mass kicki i pacc leci bo i tak bana mam X( ale gram pallkiem i jak zauważyłem info na tibi.pl to z efów scountów i z soldów na roty i wykle dwarfy, i same zyski z tego miałem bo po mass kicku był full resp :evul: a ja budziłem się 40 hp mniej w tym samym miejscu.

Rofocale
07-05-2007, 18:07
avast bez promocji jes warty tyle co 8 sorc bez wand of vortex

Elder Nagan
07-05-2007, 18:25
avast bez promocji jes warty tyle co 8 sorc bez wand of vortex

zle porownanie, kiedys nie bylo wandow uzywalo sie skull staffa i draggy shielda ;)

Hoxiu
07-05-2007, 18:26
Nie wiem czy ktoś to czyta, ale niech ktoś mi powie czemu serwery nie zostały cofnięte ? I tak prawie cały dzień serwer był nieczynny, a jedyne co zdążyli zrobić ludzie to paść.

Rofocale
07-05-2007, 19:08
up
przeciez na tibia.com pisalo zeby zachowac ostroznosc ;)

Hoxiu
07-05-2007, 19:12
Niestety nie czytałem niusa. W ogóle serwery tibii powinny być wyłączone kiedy mają takie problemy -.- Ale nie, oni tego nie zrobią bo wtedy musieli by nam oddawać ten 1 dzień pacca ! Mówię wam, oni myślą tylko o zyskach i nie obchodzi ich nasz biedny los.

Xtremex
07-05-2007, 19:14
Jak już wiadomo wszystko ok ;)
Niech jakiś modek zamknie temat.

drabu
07-05-2007, 19:21
Właśnie już po problemie zamykać!!!!!!!!!!!!!!!!

Glopsson
07-05-2007, 19:27
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=22543

Jakby nie podawali tych adresów IP to nie byłoby tylu hacków... Każdy hacker potrafi haknąć keyloggerem przez IP :/

Hak3r
07-05-2007, 19:44
Tzn nie wiem jak Ty ale ja niepotrafie hakować ip keylogerem :| to sie nietrzyma kUPY ! a zreszta co ma keylog do Ip ?! ... N/c :) myśle ze powinni troche uważać... na podawanie tego Ip. a tak wogule to sądzę ,że te hacki to jakies prymitywne próby.. bo niby poco oni mieli by to haknac? co jakis haker haknie na 1000 k coś i co z tego ma ? przecież to tylko gra.. Tylko że troche wartościowa :) ale takie moje zdanie :) [to mój 1 post] . :)) Pozdrawiam :))

Hoxiu
07-05-2007, 19:46
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=22543

Jakby nie podawali tych adresów IP to nie byłoby tylu hacków... Każdy hacker potrafi haknąć keyloggerem przez IP :/

HAHA LOL TY MYSLISZ ZE TO JAKIS POLSKI HACKER Z TIBIA.PL ZROBIL ? TO ATAK SETEK KOMPUTEROW... poza tym to nie ma nic wspolnego z keyloggerami LOL

Dla hackera nie problemem jest zdobyc adres ip swiatow, BA nawet ja potrafie zdobyc adres X swiata, wystarczy ze sie zaloguje i juz mi pokazuje
nawet program antywirusowy kaspersky pokazuje Ci z jakim serwerem sie laczysz, eh !

Poza tym, czy te ataki maja na celu hakowanie waszych kont? Śmiem wątpić !

Hori
07-05-2007, 20:09
eeee... jakies lebki chca popsuc zabawe graczom. bylo juz x razy!! to zwykly DDoS. Nic nie mozna zrobic bo ciezko wytropic 100xx komputerow. Ale jest smiesznie :P

Pramus
07-05-2007, 20:23
Znajac CIPsoft, to pewnie tylko mowia, ze to hakerzy, a w rzeczywistosci to srednio zaawansowany hax0r

Elder Nagan
07-05-2007, 20:24
Wezcie skoczcie z mostow na glowke :D Pokazcie ze jestecie ludzmi z zasadami i potraficie wziac sprawy s woje receX( Bynajmniej bedziecie slawni xD

Wemxiu
07-05-2007, 20:34
Czy to jacyś zasrane hakerzy czy jakieś crackerzy to faktu nie zmienia, że 1/5 ludzi z servera straciła swój majątek.... Cipsoft po pierwsze powinien wyłączyć server, ale oni muszą go mieć włączonego ponieważ stracą część tego pieprzonego zarobku... Wydaje mi się, że Cipsoft stracił dużą liczbę graczy(w tym mnie) i to tylko dlatego, że boją się tylko o swój tyłek...

Pzdr!

chwedus
07-05-2007, 20:44
juz mam dosc tych mass kickow !!
kick !! loguje sie padam od dragona :P trace 3 bp manasow,4p legs,2wand of inferno,3k w kasie + loot cos okolo 4k oz.

ja pierdole

Machrumczas
07-05-2007, 20:49
pytacie dlaczego hakerzy to robia, a ja pytam dlaczego gracie w tibie to tak samo bo jest fajnie niektorzy graja bo maqja manie expa i bycia lepszym od innych, mi to wisi bo ja i tak gram tylko zeby pograc i dlatego nic nie osiagnolem wiekszego jak dedne to tylko tyle ze cos strace i sobie gram najwyzej 2,5h dziennie ale tak bardziej 1,5h:)

Lord Duszlik
07-05-2007, 20:50
Czy to jacyś zasrane hakerzy czy jakieś crackerzy to faktu nie zmienia, że 1/5 ludzi z servera straciła swój majątek.... Cipsoft po pierwsze powinien wyłączyć server, ale oni muszą go mieć włączonego ponieważ stracą część tego pieprzonego zarobku... Wydaje mi się, że Cipsoft stracił dużą liczbę graczy(w tym mnie) i to tylko dlatego, że boją się tylko o swój tyłek...

Pzdr!

Weź się opamiętaj to tylko gra i ty się przejmujesz że straciłeś ten swój wirtualny majątek? Pomyśli ile czasu straciłeś na graniu w tą grę, nad tym mógłbyś ubolewać co najwyżej.

Cipsoft może i stracił część graczy ale w krótkim czasie zdobędzie nowych machina się kręci i nic ich to nie obchodzi. Atak hakerów/crackerów pokazał jak są servery zabezpieczone, dzięki temu w przyszłości będzie można uniknąć
takich incydentów jeśli wyciągną z tego wnioski.

Prince Anubis
07-05-2007, 20:52
ja gram na Nebula'i
i mam czasami kicki jak skillam
według mnie w news'ie jest źle napisane, że to HAKERZY włamali sięX(
Haker to osoba która wchodzi na czyjeś konto ale nic nie zabiera z niego
tylko sprawdza czy dany użytkownik nie używa botów...(jeśli chodzi o Tibie - GM):o
Natomiast crasher to osoba która wchodziX( i kradnieX( ,zabijaX( ,udaje głupiego (nOOb'a)X(

A i chciałbym coś od siebie

Popytałem kilka kumpli czy też mają kicki
ale dokładniej czy mają neostrade:confused:
wychodzi na to, że ci co maja Neostrade i inne tanie łącza nie moge się zalogować lub po dłuższym czasie...
ja natomiast mam łącze ,,Multimedia,, i odrazu wbijam...
no chyba, że już taki los
I nie moge się połączyć

Najlepiej poradzam:
- Pograć sobie w karty przez 5 min
- Pouczyć się 5 min :evul:
- Poprostu można też posiedzieć wygodnie fotelu 5 minB)

Duch Niespokojny
07-05-2007, 20:59
O kurwa, współczuję wam. Teraz będziecie musieli sobie znaleźć życie.
(to do wszystkich narzekających na kicki i nieczynne serwery, oczywiście)

.Ghandar
07-05-2007, 20:59
straci, czy nie straci... jedno jest pewne, że ludzie wastują swoje pieniądze wyłożone na te pixele, czyli pacc. jestem przekonany, że cipki to jednak "wynagrodzą". i nie rozumiem czemu upieracie się expić (np. chwedus), by wbić te cholerne kilkanaście/kilkadziesiąt %, stracić drugie tyle, a później mówić jaki to CipSoft jest zły i wogóle. uprzedzali, by pozostać w bezpiecznym miejscu, ale co poniektórzy swoje.

Tic-Tac
07-05-2007, 21:02
Kurcze no dość poważna sprawa, ale jak napisano można przeznaczyć ten cel na dobre uczynki czyli pouczyć się.

Black'Rainbow
07-05-2007, 21:03
Patrze na posty co niektorych i chce mi sie smiac.
Get a life.

Str4t0s
07-05-2007, 21:18
Wezcie skoczcie z mostow na glowke :D Pokazcie ze jestecie ludzmi z zasadami i potraficie wziac sprawy s woje receX( Bynajmniej bedziecie slawni xD

O rly? A sam ubolewales jak to straciles crown armor...

Sarmat
07-05-2007, 21:20
Hahaha, nawet jak nie będziecie grać to i tak nie zdacie , wyjdzie granie w tibie :p . Omg to NARAZIE 2 dni dacie rade pograjcie na kurniku.pl czy co , tam tez sa zaje** gry , (i tak jak w tibi) dźwiek oddaje tam sens gry ^^ B)

Vidrava
07-05-2007, 21:25
ktoś wie na jakich to jest światach??? Już mam tego dosyć!!!!!!!X(

.Ghandar
07-05-2007, 21:28
Patrze na posty co niektorych i chce mi sie smiac.
Get a life.jeśli chodzi o mnie to zakładałem sobie wbicie skilli ponad tydzień wcześniej niż to osiągnąłem. zawsze jak zabierałem się za skillowanie to po 1 godzince szedłem biegać albo rowerem na drugi koniec Warszawy.
tak jak ktoś up, radzę poświęcić ten czas na powtórzenie lekcji (bo nie wierzę, że każdy ma same 5-tki), spotkanie z przyjaciółmi i rekreacyjnie sport.

@2x up
zapraszam na oficjalną stronę (http://www.tibia.com).

@up
żal.br

Duch Niespokojny
07-05-2007, 21:59
Człowieku, opanuj się.

Dark Deni
07-05-2007, 21:59
DEKALOG
HAKERA

Pierwsze. kazde zabezpieczenie
mozna złamac.

Drugie. włam sie tam, gdzie jeszcze
nikt sie nie włamał.

Trzecie. informacja chce byc wolna.

Czwarte. wina jest zawsze po stronie
admina.

Piate. w sieci wszyscy sa równi.

Szóste. jesli nie mozesz złamac hasła
po prostu o nie zapytaj

Siódme. badz nieprzewidywalny

Ósme. haker nie potrzebuje spac

Dziewate. hakera moze złapac
tylko inny haker

Dziesiate. kto ma władze nad komputerem
ten ma władze nad ludzmi

Haker Włamuje sie dla Fanu Nie po to aby kraść

Matijasek
07-05-2007, 22:03
Teraz jest fajnie:D mam nowe CD-ACTION jupi!!!!!!!!:D :D :D :D :D :D :D :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D !!!!!!!!!

Silver'tibia
07-05-2007, 22:07
Ja gram na Mytherze, tego serweru nie wylaczyli ale ciagle sa kicki wiec wolalbym zeby wylaczyli i wlaczyli dopiero kiedy te wszystkie lagi i kicki sie skoncza :) Ale i tak jest good :]

Vaxasus
07-05-2007, 22:10
Ja tam nie narzekam ale szkoda że są kicki w spokoju nie mogę skilować ale za to sie pouczę muszę zadbać o oceny żeby znowu mieć czerwony pasek.

Qmarox
07-05-2007, 22:11
Ludzie przestańcie sie zachowywać jak skończone maniaki co jednego dnia bez tibi nie wytrzymają, kij mnie też wydymało w samym środku respu 4 dragów , ale jakoś sie tym nie martwie, niektórzy to chyba nie mają innych zajęc niż tibia...

pozdro

Witq
07-05-2007, 22:24
jacy maniacy szkoda tyko zatakowali na sobote niedziele kiedy jest wolne i wiecej czasu jest na granie

Qmarox
07-05-2007, 22:24
LoL mialem DSM,crown legi,bohy,gs,bs,demonka.kolo 30 k.uhy,crusader helmet i mnie HAKNELI WAAAAAALIC Cipsoft !! Od czego oni tam sa ?? To ich zasrany obowiazek pilnowac servow a nie myslec o nastepnym upade !! Mam miec passy ... Jak nie to sam zostane hakerem !! :baby: X(

Jak ściągasz coś typu filmiki.. e x e to sie nie dziw że cię hakują....

gdula
07-05-2007, 22:38
o jejku padlem od rata przez te kicki a sie meczylem 6 godzin zeby wbic 2 lvl :(:(:( X( X(

bananowyjacek
07-05-2007, 22:42
Ciekawe czy loki oddadza nam kilka dni Pacc
W koncu placimy wiec powinnismy rzadac zwrotu

Jess Veronique
07-05-2007, 22:43
nadal to samo? jak dlugo? co oni wyprawiaja:| nie znam sie, ale ile mozna?
meczy mnie to... ;(

Qmarox
07-05-2007, 22:46
Ciekawe czy loki oddadza nam kilka dni Pacc
W koncu placimy wiec powinnismy rzadac zwrotu

Prędzej Lepper odejdzie z Rządu niż oni coś oddadzą.....

wrogonastawiony
07-05-2007, 22:47
Narzedzia do tego typu atakow sa udostepniane dla wszystkich. Troche smieszne tylko jest ze 80% ludzi nie umie szukac przez google, a reszta jak juz znajdzie to nie umie uzywac : )

Diego'Odin
07-05-2007, 23:05
Na męskiego członka po co karmicie trola jakim jest Matijasek albo Szatanas?

@up
90% tego forum nie wie co to DDoS, a o hakerach wie tyle co widzieli w filmie np. "Hakerzy".

@topic
Jak zwrócą ten pacc to sie nawet nie pogniewam

Hoxiu
07-05-2007, 23:42
LoL mialem DSM,crown legi,bohy,gs,bs,demonka.kolo 30 k.uhy,crusader helmet i mnie HAKNELI WAAAAAALIC Cipsoft !! Od czego oni tam sa ?? To ich zasrany obowiazek pilnowac servow a nie myslec o nastepnym upade !! Mam miec passy ... Jak nie to sam zostane hakerem !! :baby: X(

kid, oni maja ciebie pilnowac ? Ty sam siebie pilnuj, nie oni ci wgrywaja wirusy tylko ty sam sobie :]

Fajnie, stracilem 500k exp ( 30k/h - 17h expienia? ). W ogóle bym sie nie pogniewal jakby zrobili cofke serwa i oddali pare dni pacc. Ale pewnie nie zrobia nic, bo uznaja, ze to nie ich wina i nie musza nic robic :o Nie przeszakdza mi to, ze na pare dni nie ma tibii, jednak oni musza placic za takie przerwy w dzialaniu ...

Suk Suk
07-05-2007, 23:44
Pff Ciekawi mnie tylko jedno czy ten atak jest po to aby zablokować serwer czy mają w tym jakiś ukryty cel np zdalny exploit? W teori przy tego typu ataku można by odpalić jakiś exploit (ofc to jest mało prawdopodobne) ale żeby zablkować aż takie łącza to muszą używać naprawde wielu komputerów a co za tym idzie nie są dzieciakami w kawiarence :P Wiec kto wie....

W sumie to już od dawna się dziwiłem że tibia tyle czasu stała spokojnie bez większych problemów jak ten ale no cuż im więcej graczy tym większy odsetek hakerów i zdolnych programistów którzy w to grają więc może to dopiero początek?

./Pozdrawiam

.Ghandar
07-05-2007, 23:52
@up dot. cofki
nie żebym był złośliwy, ale dla przykładu MDW nie logował się 2 dni. trzeba było postąpić podobnie i nie było by problemów z utratą expa i złudną nadzieją cofki.

można powiedzieć, że ja jestem w gruncie rzeczy zadowolony z kolei rzeczy... spokojnie skllowałem na slimkach, a to że wywalało, no cóż... jednak ok. 1 skilla się wbiło. aczkolwiek rozumiem graczy, którzy domagają się cofki.

Etoric
08-05-2007, 00:03
Ty Matijasek niebadz taki kozak bo cie mama w ucho posmyra. :| zal niekozacz czlowieku . ! nawet niejestes admem tego forum wiec Nie odpierd*aj maniany ! spokój !

za to ty jesteś tak obcykany, że twoj podpis to 200kb+, a dozwolone jest..20kb..więc twoj podpis to 10razy większy kloc niż zezwala regulamin.

Ov3r
08-05-2007, 00:13
Po pierwszym mass kicku na pytherze(byłem na pohu) pobiegłem do depo i ogólnie to z niego na razie nie wychodzę :P). Nie żal mi dzieci co 24/h przed tibią,
dobrze im to zrobi;D , współczuje tylko tym co tracą pacc...ja sie cieszę że mnie nie podkusiło i nie aktywowałem jeszcze swojego :) pozdro

Hak3r
08-05-2007, 00:26
za to ty jesteś tak obcykany, że twoj podpis to 200kb+, a dozwolone jest..20kb..więc twoj podpis to 10razy większy kloc niż zezwala regulamin.

Bywa :) Jutro wejde pomyśle nad czymś innym :p:/ malo te 20 kb;/;/;/;/ ale cóż :) ok. pozdrawiam :) ide ogladac wladcy móch :D:D