Pokaż pełną wersje : Firewall?! Który radzicie wybrać..
Tak jak w temacie, szukam darmowego firewalla, który jak najlepiej uchroni mój komputer. Moim antyvirusem jest Avast. Nie znam sie zbytnio na tych sprawach, a chce dobrze zapobiec zainfekowaniu. Prosze o Wasze porady, opinie.
PozDro
Jaki? Najlepszy.
Ja osobiście używam KPF'a (Kerio Personal Firewall) i jestem zadowolony.
Knight Simon Dark lord
08-05-2007, 00:20
ja osobiście używam Sygate ale każdy lubi co innego bo każdy firewall jest dobry jak go dobrze skonfigurujesz
Dzięki Wszystkim wybrałem Zone Alarma. Zobaczymy jak sie bedzie sprawował. Temat do zamknięcia.
PozDro
Honasolo
08-05-2007, 09:58
Ja uzywam panda cos tam cos tam (antywir) i nie potrzebny mi zaden fire wall.
Fire walle cie przed niczym nie ochronia jezeli nie potrafisz bezpiecznie korzystac z internetu.
Honasolo
pozdro
Chesterkaa
08-05-2007, 16:50
Osobicsie uzywam teraz Outposta ; > antyvir i firewall w jednym ;x kiedys mialam ZoneAlarma ale on mi lagi robil i tak mialam trojany : P a teraz wszystko jest git ;]
Osobicsie uzywam teraz Outposta ; > antyvir i firewall w jednym ;x kiedys mialam ZoneAlarma ale on mi lagi robil i tak mialam trojany : P a teraz wszystko jest git ;]
A gdzie ty masz antyvira w outpoście? Może tylko skaner na spyware.
@topic
Poraz kolejny powtarzam: co wy macie do tego avasta? Zmień na Avira Antivir PersonalEdition, wersja Classic jest za darmo i lepszy od Avasta. Co do firewalla, to polecam outpost (może trochę męczyć z tymi pytaniami o pozwolenia do połączenia się z netem przez inny program itd., ale imo to zaleta)
Descartes
10-05-2007, 17:50
Kerio Personal Firewall. Coprawda zdarza się mu sprawiać konflikt z innymi aplkacjami, ale za to jest najbezpieczniejszym i najszczelniejszym firewallem jakiego znam.
Kamil1000
10-05-2007, 20:53
firewall windowsa + routera = dobra obrona
Kwadratowe Koło
10-05-2007, 21:29
Ja nie uzywam FW, ale chyba najlepsza ochrona bedzie wylaczenie modemu ; ) nic sie nie sciagnie
Diego'Odin
10-05-2007, 22:06
Zone Alarm 7 pro - bardzo rozbudowany z wieloma funkcjami (np. ochrona procesow i plików)
Dobry też jest FW z nortona IS
Hellraiser
12-05-2007, 03:48
Sunbelt Software Kerio Personal Firewall
Tylko jest jedno ale, nie pełna wersja jest tylko na 30 dni. B)
Sygate Personal Firewall
Ten jest chyba drugi pod względem użytkowania i bezpieczeństwa, ale nie pamiętam czy freeware.
Reszty nie używałem i nie patrzałem na rankingi,..
Descartes
12-05-2007, 11:53
Sunbelt Software Kerio Personal Firewall
Tylko jest jedno ale, nie pełna wersja jest tylko na 30 dni. B)
A co się dzieje po tych 30 dniach? Bo ja zawsze miałem i jakoś nie zauważyłem żadnej różnicy. :P
Knight Simon Dark lord
12-05-2007, 12:22
Sygate Personal Firewall
Ten jest chyba drugi pod względem użytkowania i bezpieczeństwa, ale nie pamiętam czy freeware.
Reszty nie używałem i nie patrzałem na rankingi,..
Sygate jest Freeware
Hellraiser
12-05-2007, 14:24
A co się dzieje po tych 30 dniach? Bo ja zawsze miałem i jakoś nie zauważyłem żadnej różnicy. :P
KPF jest bezpłatny dla użytkowników prywatnych (po 30 dniach ma ograniczoną funkcjonalność - nie posiada filtrowania treści, blokowania okienek pop-up, reklam skryptów VB, plików cookies i kilku innych dodatkowych funkcji).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.