zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Firewall?! Który radzicie wybrać..

Rudzik1
07-05-2007, 22:13
Tak jak w temacie, szukam darmowego firewalla, który jak najlepiej uchroni mój komputer. Moim antyvirusem jest Avast. Nie znam sie zbytnio na tych sprawach, a chce dobrze zapobiec zainfekowaniu. Prosze o Wasze porady, opinie.
PozDro

Bastash
07-05-2007, 22:15
Jaki? Najlepszy.
Ja osobiście używam KPF'a (Kerio Personal Firewall) i jestem zadowolony.

Knight Simon Dark lord
08-05-2007, 00:20
ja osobiście używam Sygate ale każdy lubi co innego bo każdy firewall jest dobry jak go dobrze skonfigurujesz

Rudzik1
08-05-2007, 09:14
Dzięki Wszystkim wybrałem Zone Alarma. Zobaczymy jak sie bedzie sprawował. Temat do zamknięcia.
PozDro

Honasolo
08-05-2007, 09:58
Ja uzywam panda cos tam cos tam (antywir) i nie potrzebny mi zaden fire wall.
Fire walle cie przed niczym nie ochronia jezeli nie potrafisz bezpiecznie korzystac z internetu.

Honasolo
pozdro

Chesterkaa
08-05-2007, 16:50
Osobicsie uzywam teraz Outposta ; > antyvir i firewall w jednym ;x kiedys mialam ZoneAlarma ale on mi lagi robil i tak mialam trojany : P a teraz wszystko jest git ;]

Donas
10-05-2007, 14:58
Osobicsie uzywam teraz Outposta ; > antyvir i firewall w jednym ;x kiedys mialam ZoneAlarma ale on mi lagi robil i tak mialam trojany : P a teraz wszystko jest git ;]
A gdzie ty masz antyvira w outpoście? Może tylko skaner na spyware.

@topic
Poraz kolejny powtarzam: co wy macie do tego avasta? Zmień na Avira Antivir PersonalEdition, wersja Classic jest za darmo i lepszy od Avasta. Co do firewalla, to polecam outpost (może trochę męczyć z tymi pytaniami o pozwolenia do połączenia się z netem przez inny program itd., ale imo to zaleta)

Descartes
10-05-2007, 17:50
Kerio Personal Firewall. Coprawda zdarza się mu sprawiać konflikt z innymi aplkacjami, ale za to jest najbezpieczniejszym i najszczelniejszym firewallem jakiego znam.

Kamil1000
10-05-2007, 20:53
firewall windowsa + routera = dobra obrona

Kwadratowe Koło
10-05-2007, 21:29
Ja nie uzywam FW, ale chyba najlepsza ochrona bedzie wylaczenie modemu ; ) nic sie nie sciagnie

Diego'Odin
10-05-2007, 22:06
Zone Alarm 7 pro - bardzo rozbudowany z wieloma funkcjami (np. ochrona procesow i plików)
Dobry też jest FW z nortona IS

Hellraiser
12-05-2007, 03:48
Sunbelt Software Kerio Personal Firewall

Tylko jest jedno ale, nie pełna wersja jest tylko na 30 dni. B)

Sygate Personal Firewall

Ten jest chyba drugi pod względem użytkowania i bezpieczeństwa, ale nie pamiętam czy freeware.

Reszty nie używałem i nie patrzałem na rankingi,..

Descartes
12-05-2007, 11:53
Sunbelt Software Kerio Personal Firewall

Tylko jest jedno ale, nie pełna wersja jest tylko na 30 dni. B)
A co się dzieje po tych 30 dniach? Bo ja zawsze miałem i jakoś nie zauważyłem żadnej różnicy. :P

Knight Simon Dark lord
12-05-2007, 12:22
Sygate Personal Firewall

Ten jest chyba drugi pod względem użytkowania i bezpieczeństwa, ale nie pamiętam czy freeware.

Reszty nie używałem i nie patrzałem na rankingi,..

Sygate jest Freeware

Hellraiser
12-05-2007, 14:24
A co się dzieje po tych 30 dniach? Bo ja zawsze miałem i jakoś nie zauważyłem żadnej różnicy. :P

KPF jest bezpłatny dla użytkowników prywatnych (po 30 dniach ma ograniczoną funkcjonalność - nie posiada filtrowania treści, blokowania okienek pop-up, reklam skryptów VB, plików cookies i kilku innych dodatkowych funkcji).