zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Informacji o serwerach ciąg dalszy

bosal
08-05-2007, 22:31
Cipsoft napisał:
Część z naszych serwerów jest obecnie celem zmasowanych ataków ‘denial of service’, tzn. są zalewane ogromnymi ilościami żądań, mającymi na celu wywołanie problemów, takich jak lagi lub zerwania połączeń.

Żałujemy, że problemy te dotykają wielu z naszych graczy. Robimy wszystko co w naszej mocy by zminimalizować negatywne skutki. Przygotowujemy się również do podjęcia prawnych kroków w stosunku do osób odpowiedzialnych za te ataki.

Proszę o zrozumienie, że nie możemy zresetować serwerów gdyż negatywne tego skutki odczułoby zbyt wielu graczy. Wszyscy gracze posiadający Premium Account otrzymają darmowy dzień jako rekompensatę za stracony dzień. Rekompensata ta zostanie przyznana wkrótce.

Dodano 9 maja:
Z powodu kolejnego zmasowanego ataku, serwery Luminera i Tenebra zostały wyłączone do odwołania.

Str4t0s
08-05-2007, 22:40
Ciekawe co "robią". Wynajeli hakera czy sami podejmuja sie? Jezeli to drugie to watpie zeby Kraker nie zresetowal wszystkich postaci.

Wojtek Speed
08-05-2007, 22:41
hmm 1 dzien pacca nam oddadza ? <wow> a ile stracilismy ? 4?.. przynajmniej cofki nie bedzie

Speed~

Esther
08-05-2007, 22:50
i bardzo dobrze ze cofki nie bedzie :)

.Ghandar
08-05-2007, 22:55
1 dzień pacc, to żal. cała ta sytuacja trwała ok. 3 dni. szkoda, że nie znamy szczegółów w jaki to sposób cipki robią wszystko, co w ich mocy. może kontratak? -,^

Pomocny Murzyn
08-05-2007, 23:04
Cofki nie będzie, extra -.-' Mogli uprzedzić o tych lagach i kickach od razu, gdy ten hacker zaatakował, teraz 3 lvl i 3 mlvle do tyłu i hajs w plecy...

Fuo
08-05-2007, 23:06
No super tylko ci gracze któży mieli pecha grać jak pojawiły sie kicki i padli tak jak ja to jeden dzień pacc raczej niewystarczy do odrobienia strat które narobił nam Cip....8o 8o 8o

Qmarox
08-05-2007, 23:07
No no a już zwątpiłem że wogule coś oddadzą , dobry chociaż ten jeden dzień ;)
btw oby tych wszystkich hakerów w pierdlu zamknęli byłby przynajmniej spokój...

Scobel
08-05-2007, 23:12
Wazne ze chodz 1 dzien pacc bedzie. Czy to ich wina ze taki atak byl hmm watpie. Atakowane sa servery Nasa itp itd a jaka one maja ochrone a co dopiero cipp nie sadzicie ze wazne jest ze cos z tym robia a nie ??

No tylko jako posiadacza PAcc zal mi FAcc graczy bo co oni otrzymaja za strate ... ??

Kowa_l
08-05-2007, 23:15
1 dzien zawsze cos ;) tzn to juz jest koniec tych lagow kickow itd ?

klubmaniak
08-05-2007, 23:37
Ja bym wolal zeby cofneli serv niz maja mi oddac 1 dzien pacca na 1 dniu nie odrobie tego co stracilem, zreszta nie ja jeden wiec niech se wsadza ten 1 dzien w 4 litery.

Korn_Fighter
08-05-2007, 23:42
Ehh... Cipy chcą dobrze ale nie , zawsze Wam mało ja sie ciesze ,że ten jeden dzień bedzie :)

Gaara_warlock
08-05-2007, 23:46
Ehh... Cipy chcą dobrze ale nie , zawsze Wam mało ja sie ciesze ,że ten jeden dzień bedzie :)

własnie, choc raz moglibyscie sie cieszyc z tego co daja a nie ciagle wiecej i wiecej ....

P.S. Na serwach wszystko wydaje sie byc ok ... gz.

hapnik
09-05-2007, 00:02
Wszyscy gracze posiadający Premium Account otrzymają darmowy dzień jako rekompensatę za stracony dzień.

However, premium players will receive a free premium day to compensate for the lost time.

Informacja została troszkę źle przetłumaczona. CipSoft nie odda nam jednego dnia PACC za stracony dzień, tylko za stracony czas (czyli kilka dni, podczas których tak naprawdę nie dało się grać)...

A tak btw dobry i jeden dzień :) I dobrze, że cofki nie ma :cup:

Wolf
09-05-2007, 00:11
A ja sie ciesze ze byly kicki mialem wolne kilka dni od pg xD teraz staminka sie odnowila i lecimy do jutra 90 wbije xD 3 lvl dzis (tak wiem pg jestem) xDDD.
Eh i 100 moze do konca miecha :))

Rybzor
09-05-2007, 00:41
1 dzien zawsze cos ;) tzn to juz jest koniec tych lagow kickow itd ?

Nie jest powiedziane.

karo de'suza
09-05-2007, 01:17
Przynajmniej wyrwaliscie sie sprzed kompa maniacy i poszliscie wludzi a nie tylko grac grac i grac:p a straty zawsze sa do odrobienia:p

Jiibav
09-05-2007, 01:47
poszukajcie sobie lepszego tlumacza;]

HIHOHAHO
09-05-2007, 02:57
po 1. na reke mi jest ze nie bedzie cofki serwerow bo .... mialem farta
po2 to milo ze strony cip-ow ze dadza jeden dzien paca

a tak do sedna :
to byl atak DDoS - czyli atak DOS z wielu komputerow - to jest istotne.
Wielu z nas doswiadzcza atakow/ prub DOS i niezadko te ataki sa udane choc wlasciciel kompa nic nie wie / nie zdaje sobie sprawy
atak DOS ma na celu przejeci kontroli nad komputerem ( doslownie ) lub w inny sposob ( po udanym ataku nasz komputer staje sie "chlopcem na posylki" )
Atak DOS moze miec wiele form / jest wiel sposobow przejecia kontroli nad komputerem
W wypadku ataku DDOS atakujacy jest praktycznie bezradny - po pierwsze jest atakowany z wielu miejsc do tego te ataki moga miec rozna forme a to powoduje ze iezko uzyc jednej definicji do odparcia tego ataku ( mowie o zmasowanym ataku i uzyciu roznych form przejeciu kontroli / zaszkodzenia )

IMO naleza sie w jakims sesie graty dla cipow - umiesciliinformacje o ataku DDoS - wiec nie zaplacili i podjeli walke

Co dzien wielu uzytkownikow tego forum pada ofiara ataku DOS i nawet nie maja o tym pojecia ( bo uzywaja softu typu avast - a o firewalu to slyszeli tylko podzczas wrazen po projekcji matrixa )
To byl DDoS .............

( jakos tak mnie naszlo )
NC

PS, jesli ktos nie zrozumial to proponuje google i przeczytac o ataku DOS a potem pomnozyc "mozliwosci" DOS przez kilka tysiecy i wychodzi DDoS

( wiele firm prowadzacych interesy przy pomocy "kabli" pada ofiara takich atakow )

Dagmara
09-05-2007, 03:38

a tak do sedna :
Wielu z nas doswiadzcza atakow/ prub DOS i niezadko te ataki sa udane choc wlasciciel kompa nic nie wie / nie zdaje sobie sprawy
atak DOS ma na celu przejeci kontroli nad komputerem ( doslownie ) lub w inny sposob ( po udanym ataku nasz komputer staje sie "chlopcem na posylki" )
Atak DOS moze miec wiele form / jest wiel sposobow przejecia kontroli nad komputerem
W wypadku ataku DDOS atakujacy jest praktycznie bezradny - po pierwsze jest atakowany z wielu miejsc do tego te ataki moga miec rozna forme a to powoduje ze iezko uzyc jednej definicji do odparcia tego ataku ( mowie o zmasowanym ataku i uzyciu roznych form przejeciu kontroli / zaszkodzenia )

IMO naleza sie w jakims sesie graty dla cipow - umiesciliinformacje o ataku DDoS - wiec nie zaplacili i podjeli walke

Co dzien wielu uzytkownikow tego forum pada ofiara ataku DOS i nawet nie maja o tym pojecia ( bo uzywaja softu typu avast - a o firewalu to slyszeli tylko podzczas wrazen po projekcji matrixa )

NC

PS, jesli ktos nie zrozumial to proponuje google i przeczytac o ataku DOS a potem pomnozyc "mozliwosci" DOS przez kilka tysiecy i wychodzi DDoS

( wiele firm prowadzacych interesy przy pomocy "kabli" pada ofiara takich atakow )
hmmm wiesz co zalecam tobie o tym najpierw przeczytac bo mylisz pojecia :) sorki ale jak masz takie glupoty pisac to lepiej nie pisz wcale przeczytaj prosze ;P
pl.wikipedia.org/wiki/DoS
pl.wikipedia.org/wiki/DDoS
hmmm
W wypadku ataku DDOS atakujacy jest praktycznie bezradny przeczytaj 2 razy co napisales :P moze sam z siebie zlachasz

hmmm cos chyba ci sie pomylilo ?! A tak DoS polega na czyms innym ;P btw rozwin tego skrot

To byl DDoS ............. hmmm a ja nie posiadam antywirusa i co ktos mnie zhackowal ? - nie! :) firewall - iptables ;P

HIHOHAHO
09-05-2007, 04:37
mialo byc bez komenta
ale kur.. to forum jest " wjatkowe"

powiem tylko tyle - napisalem wszuystko OK
a teraz jak ktos nie kuma - to prosze poogo0oglowac troche
jak ktos nie znajdzie to mam to gdzies

kufa - ale tu noobiarnia - shit

trole , NEOkids i plewy

czytac edycje :)

Wielki Mancyz
09-05-2007, 06:42
Niewiem czy ja mam fuksa czy co ale jakoś jak wszyscy mówili że są kicki i lagi ja biłem bk , hero , dragi i ani razu mnie niekikło i nadodatek fajnie poexpiłem xD!

Gangrel
09-05-2007, 07:02

a tak do sedna :
atak DOS ma na celu przejeci kontroli nad komputerem ( doslownie ) lub w

A tu figa. Ten atak powoduje przeciążenie systemu. Następuje poprzez połączenie się w jednym momencie z wielu komputerów naraz, często przejętych przez trojany. Atak DDoS niczego nie przejmuje.

Siggurdius
09-05-2007, 08:15
bosal, nastepnym razem nie tlumacz wszystkiego z tibia.com bo to glupio wyglada. to tibia.pl podejmuje kroki prawne w celu ukarania domniemanych hakerów? zmien forme, napisz w 3ciej osobie

LvMenfis
09-05-2007, 08:18
Ja tam do Cipsoftu nic nie mam;] robia co w ich mocy zeby na umozliwic jak najlepsza gre;;] co prawda troche mnie wnerwiało to ze mnie ciagle wylogowywalo ale luzik;]

Pozdro FOR all

BamboMambo
09-05-2007, 08:39
1 dzień?! Nie wiem jak Wy drodzy koledzy, ale ja nie mogłem się zalogować 2 dni... No, ale zawsze coś nie?

Dagmara
09-05-2007, 09:08
A tu figa. Ten atak powoduje przeciążenie systemu. Następuje poprzez połączenie się w jednym momencie z wielu komputerów naraz, często przejętych przez trojany. Atak DDoS niczego nie przejmuje.

racja ;]

HIHOHAHO jak mozna nie czepic sie wypisanej glupoty :)

Honasolo
09-05-2007, 09:32

a tak do sedna :

NC

Nie, nie, nie ludzie. Jemu na pewno chodzilo o przejecie nie swiadomej nad nami kontroli specjalnym pseudo virusem, ktory powoduje nie swiadomy przez nas atak Dos na servery Cipow. :confused: :confused: (nie potrafil sie wyslowic)

Tak, czy siak to jest wina wszystkich ludzi, ktorzy sciagneli tego pseudo virka.
Tego ataku nie da sie powstrzymac(chyba) bo ma forme prymitywnego przeciazenia serva za sprawa ciaglych "pytan". Jakby bylo to takie latwe (znalezie ip sprawcy) to Cipsoft juz dawno rozgromilby tego hackera.

Co do sprawy oddanego pacca... Zenada. Powinni oddac conajmniej 3 dni minimum 2.

P.S.
Czy to jest poczatek 2012? xD
Bo widac, ze tibia podupada. ;(

Duch Guardi
09-05-2007, 10:15
hahaha 1 dzień kpina normalnie ,co najmniej 2 dni powinny być ;p

Elder Nagan
09-05-2007, 10:21
hahaha 1 dzień kpina normalnie ,co najmniej 2 dni powinny być ;p

naucz sie czytac ze zrozumieniem..wyraznie napisali "otrzymają darmowy dzień jako rekompensatę za stracony dzień"

Konwalia
09-05-2007, 13:23
Ciekawe bardzo. Jacy oni sa madrzy za 4 dni w ktore moglabym nabic 4 lvl oni oddaja 1 za free ????!!!!!!! Mam gdzies ta Tibie i tego pacca, radze innym tez sie nie pakowac w niego bo to jest bez sensu, placisz za cos z czego nie mozesz w pelni korzystac. X(

Albertus
09-05-2007, 13:39
o cale szczescie ze nie bedzie cofki zeby byla cofka to by mi poszedl mlv i 2 levelu sie jebac a ten jeden dzien to nawet dobze dla mnie to obojetne tylko zeby cofki nie bylo
:)

@up mozesz kozystac mozesz robic mlv ;) i tak sie ciesz ze wogle cos dodaja , jak by cofli serva wtedy bys mial do tylu

Alanus Lutinum
09-05-2007, 13:57
Cofki nie będzie i dobrze. Ci którzy huncili w tym czasie mają za swoje, bo nie słuchali CipSoftu (przynajmniej raz coś dobrze powiedział). A, jeśli ci z Paccem narzekają, że tylko jeden dzień to pomyślcie-mogliście nic nie dostać.

horyniec2
09-05-2007, 15:05
cieszcie sie ze konta pacc dostana 1 dzin pacca a my czyli facc co dostaniemy nic aja przez te 4 dni bym mial 21lvl a mam 10lvl i bym z kasą byl do przodu bardzo zle ;/

Arrot Hozi
09-05-2007, 15:11
Witam!

powinni oddac 4 dni pacca bo już nie gram 4 dni przez te lagi i kicki!!!X( X(

horyniec2
09-05-2007, 15:25
ales ty glupi ciesz sie ze ci dadza 1 bo nam faccą nic nie dadza

D4n1
09-05-2007, 15:36
dobre pytanie ciekawe co facc za to dostanie xD

Jvsta
09-05-2007, 15:41
kurwa co za cioty z was X( "wszystko przez cipy" to po co gracie w tibie? to ze oni maja profesjonalistów w składzie nie oznacza ze nic im sie nie stanie , "każda bariera do pokonania" , nikt wam nie kazał grać na lagach , sami graliście wiec to wasza wina .

Otóż to! Jestem tego samego zdania. Jeśli proszą o powstrzymanie się od gry na jakiś czas to robią to dla dobra graczy. Ktoś kto dobrowolnie decyduje się na gre podczas kicków i lagów powinien rozważyć tego możliwe konswekwencje. Rozważył i co? poszedł expic? to niech nie plumka się że padł przez kicka, sam się o to graczu prosiłeś!

Co do zwrócenia jednego dnia za stracony czas, mogli dać 2 (bardziej sprawiedliwe), dobrze że w ogóle dali chociaż ten 1, bo mogli wcale.
A że Facc poszkodowany? Przecież i tak korzystasz z tej gry w pełni za darmo... Nie placisz? nie wymagaj...

Contemple
09-05-2007, 15:42
Jezu Chryste!!! Musieli się mścić na LUMIENERZE !?!?! albo TENEBRZE !! CO z ażycie... Ciekawe kiedy znowu włączą te serwery i kiedy zostaną wyłączone następne... Luminere i Ten~ wyłączyli, ciekawe na jakie teraz hakerzy się przenieśli... -.-''

żeby chociaż Zanera i Secura zostala...

Askaral
09-05-2007, 15:46
Jak zwykle kazdy narzeka na CipSoft, chlopaki sie staraja, pracuja zebyscie byli zadowoleni, nawet z uprzejmosci daja wam ten zasrany dzien pacca.
Moze dostane warna ale poprostu niemoge: ODPIERDOLCIE SIE OD CIPSOFTU!!! TRZEBABYLO ICH SLUCHAC I NIE LAZIC NA COS CO WAS MOZE SZYBKO WYKONCZYC...

Euthoria
09-05-2007, 16:01
Ja mialem fuksa bo statnio bylem sobie 6 lvlem kolo poision spiderow a tu bum nie ma grania a wlasnie paccom dali 1 dzie gratis a faccom tez powinni dac 1 dzien facca nie wiem kiedy moze po tym jak to wszystko sie skonczy :) ;) :p B) :] :D 8o a jakby cofka byla to bym mial 2 lvl :(

Pacz_mag
09-05-2007, 16:13
No xtra! Wylaczyli dwa swiaty i ciekawe co zrobia z tymi ludzmi co maja pacc'a. Mogli by wylaczyc wszystkie z powodu bezpieczenstwa. Przez te ataki sam niegram a mam pacc'a. Tibia sie sypie, mam nadzieje ze do konca tygodnia sie z tym uporaja. ;(

Drypcik
09-05-2007, 16:29
Ztego co widze to nie tylko hackerzy zaatakowali te 2 servy ale rowniez inne...po ktorych to jest odczuwalne jak 120+ pada na 50.....A po 2 co wy mowicie ze cofki nie powinno byc jak i tak malo ludzi przez kicki/lagi malo expilo..wienc co za roznica?:baby: ;(

Jvsta
09-05-2007, 16:36
malo ludzi przez kicki/lagi malo expilo..(
A taka różnica, że w tym czasie mogli:
skillować
trenić mlvl
kupić/sprzedać coś
i są też tacy co nabili lvl.

A dlaczego przez nie rozsądnek innych (epxienie podczas kickow) reszta (rozważna :P) ma cierpieć? :P

Jvsta
09-05-2007, 16:37
Edit/ btw: 15:32 You advanced in axe fighting. :D

double post? -.^ srry...

pup
09-05-2007, 17:08
Pan up/\ ma racje.
Jak widzieliście ze są lagi i kicki to poco się pchacie na exp? Skillujcie, róbcie mlvl.
Expijcie na rotach. Tylko narzekacie. Wszystko ok-do dupy. Wszystko źle-do dupy. Odpierdolcie sie od cipów bo to są tylko ludzie.

owntibia.exe
09-05-2007, 17:42
Rany boskie, najlepiej to cały świat wysadzić w powietrze, bo ktos wam serwery tibijskie powyłączał.

Maggic
09-05-2007, 18:09
yeaaaaaaaaaah dostane 1 dzień pacca za free, szkoda że na aldorze kicki i lagi panowały od 4 maja czyli pięć dni --.--

Aneviv
09-05-2007, 18:14
:) 1 dzień pacc'a Gz.
Mam nadzieje że zamkną tych gości co zaatakowali te servy

daniel40
09-05-2007, 18:37
Ja sie ciesze :) W koncu doczekali sie swojego za to ze nic nie robili dobrego z ta gra :) Mam nadzieje ze ataki teraz sie zmasuja jeszcze bardziej :) Cipsoft nic nie moze zrobic w walce z takimi ludzmi, sa poprostu za dobrzy dla nich, a Cip niema pojecia o walce z Krakerami :) Moze sie calkowicie ta gra rozpadnie :) Mam nadzieje

eoth666
09-05-2007, 18:50
Paccą dadzą 1 dzień a co dadzą faccą???
I czy to juz koniec mass kick-ów???
niech opublikuja na fomu na jakie serwey sie włamali!!!

horyniec2
09-05-2007, 19:00
hehehe smieszne wlamali sie nawet na serwer AUREA tam gdzie ja gram;(

P0nury
09-05-2007, 19:03

Zapewne 100 zł i całusa w lewą nogę. Nie zdziwiłbym się też, gdyby padli na kolana i błagali o przebaczenie.

Aneviv
09-05-2007, 19:20

A za co maja im coś dawać? I za co mają im dawać?

Schwenkler
09-05-2007, 19:50
hehehe smieszne wlamali sie nawet na serwer AUREA tam gdzie ja gram;(

OMG człowieku to jest atak DDOS(google.pl) nikt sie nie włamał na którykolwiek z serwerów, nie bój się niezabiorą ci twojego p-seta.

Zaxevo
09-05-2007, 19:52
okrzesik zatrzymałeś się w czasie widze... tekst "żal" już długo jest cienki :|

a co do kicków itp. to nie jest aż tak źle :P nie expiłem przez kilka dni i żyję (szkoła ważniejsza), wczoraj Crus Helm Questa zrobiłem z 56ms, jakoś żadnego z nas nie wywaliło ;)

~>Salmon<~
09-05-2007, 20:19
a faccom tez powinni dac 1 dzien facca

@Okrzesik

ziom sie skarzyl zeby dali 1 DZIEN PACC DLA FACCOW slepoto ....
Uhm...I kto tu jest ślepy ; ) ?

Oris'litho
09-05-2007, 20:23
Dla graczy facc też by mogli dac 1 dzien pacc :P
musi być równouprawnienie

Anarchista
09-05-2007, 21:06
no cóż... pieknego dnia wybrałem sie na tomby -> kick -> ankrahmun temple -.-

cofka nie jest zbyt dobrym pomyslem, ale 1 dzien pacca -.- to jets smieszne... niech dadza tyle pacca ile dni kickow....

cóż, mam nadzieje, że jutro już bedzie ok.. właśnie mam kicka na Menerze ...

Driger
09-05-2007, 21:07
popadaliscie popadaliscie nie pasuje wam ten jeden dziuen + pacca , nie grajcie w tibie i juz .. jaki problem .. Opylcie postac na allegro bedzie na ladna zabawe i sie zajmijcie czyms pozytecznym a nie plakanie ojej padlem bla bla stracilem lvl bla bla .. Odpalcie Pasjans i sie zrelaksujcie ;o

ktos tam tez napisal "niech sie ciesza ze wogole moga w Tibie grac" .. a bo jez sie tez z czego cieszyc .. gra jak gra .. jakby nie chodzila znalazloby sie wiele inych ciekawych tytulow .. nie tylko tibia jest na tym swiecie ;D

horyniec2
09-05-2007, 21:14
cip powinien nam faccom tez dac rowno 5dni pacca jak i tym paccowcomX(
no wiecie jako odszkodowanie!

P0nury
09-05-2007, 21:16
cip powinien nam faccom tez dac rowno 5dni jak i tym paccowcomX(

Niby czym sobie na to zasłużyliście?

Dla graczy facc też by mogli dac 1 dzien pacc
musi być równouprawnienie

Równouprawnienie należałoby się wam, gdybyście też mieli PACC'e. A że ich nie macie, to nie dostaniecie nic. Bo niby z jakiej okazji? Za samo to, że gracie? Może jeszcze całować was po nogach za to?

horyniec2
09-05-2007, 21:27
no ale to dobra powinni facc dostac 3 dni pacc a pacce powinni 5 dni pacca:D
ja to jeszcze teraz sie nie moge zalogowac i co mam powiedziec?

Mallice
09-05-2007, 21:29
Zauważyliscie ze ten maniak atakuje tylko pod wieczor albo od 19:00 do 23:00 albo od 20:00 do 23:00
:p

owntibia.exe
09-05-2007, 21:32
no ale to dobra powinni facc dostac 3 dni pacc a pacce powinni 5 dni pacca:D
Potrafisz czytać ze zrozumieniem, ignorancie?

Mallice
09-05-2007, 21:44
?????????????
Powiedz tak:Z POWODU TYCH NAGMINNYCH KICKÓW ZROBIE SOBIE PRZERWE Z TIBIĄ

...a pozatym niektóre servy wyłączone :p

horyniec2
09-05-2007, 21:50
no a ja na Aurea nie moge sie zalogowac a inni moji kumple sie moga a mi wyskakuje timeout ;/

Mallice
09-05-2007, 22:08
Mi czasami tez wyskakuje timeout:p albo disconet
ale nie wpadam wtedy w panike bo tibia to nie wszystko bo skile slabe -.-

Son_blessed
09-05-2007, 22:18
HAHAHA Dostałem bana na miesiąc a mam pacc dostane nowy dzień za free Huuray.:cup:
offtop Mallice zgapił mój podpis.

Lord Duszlik
09-05-2007, 22:19
no ale ja teraz tez sie nie moge zalogowac i co mam powiedziec?????X( ;(

Ja ci powiem weź sznur i się powieś, a nie zaśmiecasz bezsensownymi postami forum. Najlepiej wyjdź na dwór albo się poucz mówiąc poważnie.

Malvich
09-05-2007, 23:53
Zauważyliscie ze ten maniak atakuje tylko pod wieczor albo od 19:00 do 23:00 albo od 20:00 do 23:00
:p

Bo to jest po dobranocce i tak sobie mysli "a na dobranoc se jeszcze hakne" i zabiera sie do dziela :PP a potem lulu :D

Sert
10-05-2007, 00:11
Cipsoft napisał:

Dodano 9 maja:
Z powodu kolejnego zmasowanego ataku, serwery Luminera i Tenebra zostały wyłączone do odwołania.

Dziwi mnie, że CipSoft nie może sobie poradzić...

Co do wyłączenia światów... Na pewno mniej zła stanie się w takim stanie, niż nagle światy miały by paść...

$mRoGoL$
10-05-2007, 01:09
@up
a mnie to nie dziwi o.o. ddos to taki typ ataku przed ktorym obrona jest niemozliwa niemal.. no bo jak zablokuja ip tych co atakuja to sie okaze ze polowa graczy nie moze grac ;). bycmoze dopiero zlapanie hakera cos da ;). albo sam sie wystraszy i przestanie..

co do ilosci oddanych dni [1 ;p], osobisie uwazam ze powinni oddac ze 2-3, a czemu? a temu ze oni i tak za to nie placa tak naprawde ;). jak rozdawali 1000 paccow za darmo na 10 lecie to sie nie cackali, ale nie myslcie ze oni wydali 1000x 90 zeta xD. dla nich to zmiana 0 na 1 na waszych kontach :). jasne ze musza utrzymac servery ale i tak rozdajac pacce robili sobie autoreklame no i.. wiecie to mialo jak narkotyki dzialac, ze za pierwsza dzialeczke nie placisz, a potem to kto wie ;]. a w tej sytuacji mowimy tylko o tych 2-3 dniach co by ich napewno nie zbawilo... ale co tam :P. ja nigdy pacca nie mialem i nie narzekam. faccland i tak jest duzy i nie zbadalem nawet 10% tego co oferuje ^^.

fakt faktem to malo dodali X(
ale przynajmniej cos ;)

hahah to ty wedrownik jestes ^^ 10% odkryles :D
lol.. ;p

ale looz ;]

ja tam sie martwie by servy nie padly ^^
a hakerzy predzej czy pozniej by i tak zaatakowali tibie -.^
pozdr

Hellraiser
10-05-2007, 01:32
Website Not Available

The website is currently not available due to maintenance. Please excuse the inconvenience.

Kind regards,
Your CipSoft Team

Gah?, znowu coś, ale też wiem że nie wszyscy mają to na stronce,..

Ksuri
10-05-2007, 08:14
Wszyscy gracze posiadający Premium Account otrzymają darmowy dzień jako rekompensatę za stracony dzień.

Za każdy stracony dzień dostaniecie 1 dzień pacca czyli nic nie stracicie!
a nie jak niektórzy myślą, że za wszystkie stracone dni dostaniecie 1 dzień...-.-'

Hoxiu
10-05-2007, 08:20
Hm... odpowiedzcie mi na 1 pytanie

Serwer był wyłączony około 14h, przez pozostałe 10 były lagi i co chwile kicki, jedyne co ludzie robili przez ten dzień to gineli lub siedzieli pod dp , a mimo to CIPSOFT powiedzial, ze zbyt wielu graczy byloby niezadowolonych z cofki... ZBYT WIELU GRACZY? Zdecydowana większość nawet na serwer nie mogła wbić ( co tłumaczy o godzinie 12 w niedzielę czy tam sobotę? 200 osób online ). Pewnie nie robią cofki bo im się nie chce, nie mają pojęcia chyba jak poważne były ich te usterki :|

Mallice
10-05-2007, 08:23
Bo to jest po dobranocce i tak sobie mysli "a na dobranoc se jeszcze hakne" i zabiera sie do dziela :PP a potem lulu :D

Ja to powiem inaczej bardzo mnie irytujesz bo to nie moja wina że jakiś 5 latek gada bezensownie a tak naprawde to nic sensownego nie mówi:blazen:

Mallice
10-05-2007, 08:27
A po zatym skad taka pewność może ty jestes tym hakerem :D :D :D
Myśle że sie dowiemy jak go złapia
Ale w dzień od rana da sie grać ;)

JanCzarny
10-05-2007, 09:58
Przegięcie z tymi hakerami Do pudła na 30 lat !

paluch89
10-05-2007, 10:06
Ja już nie gram 5 dzień bo mam cały czas strach, że będzie kick ;[ Ale chociaż wpadlo troche kasy za runki. Także widze w tym jakiś plus. A druga sprawa to ten 1 dzień pacc..przesadzili troche. 3 dni to już było by ok.

Mallice
10-05-2007, 10:24
Przegięcie z tymi hakerami Do pudła na 30 lat !
JA bym to powiedział na dożywocie ale to na pewno jakies dzieci ;]

Zlatan1988
10-05-2007, 12:00
Ja to powiem inaczej bardzo mnie irytujesz bo to nie moja wina że jakiś 5 latek gada bezensownie a tak naprawde to nic sensownego nie mówi:blazen:

to teraz pomysl czy twoje zdanie ma jakis sens...

horyniec2
10-05-2007, 14:33
no caly czas mi wyskakuje timeout przez caly tydzien i co godzine prubuje sie zalogowac a tu pisze timeout i ja se jeszcze chara kupilem ;/ a tu maja na na mysli robic cofke ;//

Urgothiri
10-05-2007, 15:31
wie ktos keidy to wkoncu sie skonczy? ledwo przezylem 7hp na cultach -.- 14:20 You lose 10 hitpoints.
14:20 Using one of 96 spell runes...
14:20 Using one of 95 spell runes...
14:20 Using one of 94 spell runes...
14:20 You lose 1 hitpoint.
14:20 Using one of 93 spell runes...

nastepnym razem sie to skocnzy dedem ;/

PrZ'eMo
10-05-2007, 16:29
Moji zdaniem powinni zrobic taki pakiet z paccem, ze zuzywa sie tylko jak grasz. W takich sytuacjach nikt by wtedy nie ucierpial.

horyniec2
10-05-2007, 17:11
tak tak powinni zrobic ze czas pacca by mijal wttedy gdy by ktos gral anie tak ja teraz to jest wiec to chyba blad gry?X(

horyniec2
10-05-2007, 17:15
jednak ja wole zeby zrobili cofke ;p

a o ile dni ma byc ta cofka jak juz???:p

Mallice
10-05-2007, 17:40
to teraz pomysl czy twoje zdanie ma jakis sens...

A myslisz ze to ma jakis sens???.

horyniec2
10-05-2007, 17:52
:baby: :evul: no kurczaki no dalej mi pisze timeout timeout timeout no ainni za Aureii sie moga zalogowac a ja nie ;(

Hoxiu
10-05-2007, 18:28
jednak ja wole zeby zrobili cofke ;p

a o ile dni ma byc ta cofka jak juz???:p

Cipsoft powiedzial ze nie bedzie cofki bo za duzo graczy by bylo niezadowolonych... omg ale nedzna wymowka, serwery pol dnia nie dzialaja, a jak juz dzialaj to wszystkich ciagle wywala i jak tu ktos ma byc zadowolony? :S

witekr77
10-05-2007, 20:00
Moji zdaniem powinni zrobic taki pakiet z paccem, ze zuzywa sie tylko jak grasz. W takich sytuacjach nikt by wtedy nie ucierpial.

noob plz -.-

co kupujesz se pacc na 3 miesiace i co wykozystujesz go w rok ??-.-

widac ze legionista -.-

NicekLW
10-05-2007, 20:57
noob plz -.-

co kupujesz se pacc na 3 miesiace i co wykozystujesz go w rok ??-.-

widac ze legionista -.-

ale idiota...i sie jeszcze wymadrza. A nie pomyslisz ze moze mu chodzilo o to ze mogli by zrobic pacci na mniej dni np na tydzien itp. albo poprostu podwyzszyc ich cene. Ale za to by mijaly wtedy gdy gracz jest online.

Schwenkler
10-05-2007, 21:41
Z tym pacc'em ktory by sie konczyl tylko wtedy gdzy gracz jest online to nieglupi pomysl ;]

seravok
10-05-2007, 21:52
Chcialem sie zalogowac na Harmonie i nie moglem, ale to denerwowalo ;o Ale na szczescie juz jest wszystko dobrze :D

Mallice
10-05-2007, 22:29
Zdaje raport że na Astera już jest wszystko w pożądku
Pokonaliscie hakera??:)

DragonX
10-05-2007, 23:36
Ale jak by dali Tibie na niskich portach to by nikt nic nie zwalił. Ale jak na OTSy jest 7171 a ktoś ma firewalla to widzi że na logowanie i na harmonie i inne też jest 7171 filozofia prosta albo niski port i DDoSy B) albo nic i DDoSy :p

elfo.del.bien
11-05-2007, 00:06
Tak ja pokonalem, walnelem mu z LMM, ale waste bylo ;/
Wiecie co tibia wam muzgi zlasowala, przezywacie jakas pierdolnieta gre...