Thanal
09-05-2007, 13:05
Witam, wpadłem na pewien pomysł który teraz Wam zaprezentuję. Zapewne większość graczy od czasu do czasu ma ochotę wykonać questa (czy to dla nagrody, czy też czystej satysfakcji), ubić jakiegoś konkretnego niebezpiecznego potworka, skompletować team na questa itd etc...I tu najczęściej pojawia się problem: "Jak i gdzie znaleźć potrzebne nam osoby?". Wielu graczy w tym momencie otwiera game-chat i po prostu pyta:). Jednak z własnego doświadczenia wiem, że znalezienie chętnej/odpowiedniej osoby trwa, a i często (zwłaszcza na non-pvp, jakim jest np Harmonia) okazuje się, że jest to oszust który w najgorszym przypadku idzie z Tobą tylko po to by na koncu zablokować Cię na potworkach i ubić. Dlatego włąsnie wpadłem na pomysł tematu, w którym gracze z Harmonii będą mogli porozumiewać się co do wzajemnej pomocy :). Wg mnie powinno to wyglądać tak: w swoim poście każdy powinien określić w czym potrzebuje pomocy i...pewnie po kilku godzinach będziemy mięli tutaj 20+ postów "help plax" :] - aby tego uniknąć KAŻDY kto poprosi o pomoc jest ZOBOWIĄZANY do opisania też w czym może sam pomóc! Czego moga dotyczyć prośby i zobowiązania? Może kilka przykładów: "Pomogę/pobloczę w queście/na dlach", "Pójdę pallem na desert q", "Oddam/pożyczę klucz do (...) questa" ale też "Poexpię Twoimi mf w zamian za loot", "Pomogę w (...) queście po kosztach run/mfów" itd - myślę, że jest to jasne, nie chodzi mi tylko o czysto charytatywną pomoc (chociaż oczywiście też!) ale i o proste znalezienie np blockera na dragi - z zyskiem dla obu stron. I na koniec, bardzo ważne - po znalezieniu osoby/wykonaniu questa itd możemy a nawet powinniśmy OCENIĆ i opisać jak poszło poprzez edit posta- to umożliwiłoby wyeliminowanie chociaż części złośliwych graczy o których pisałem wyżej. Ode mnie przykład i jednocześnie pierwsza oferta:
POMOGĘ W:
- Palem (w miarę wolnego czasu) pomogę w desert q (czego oczekuję: pełnej ekipy, prócz pala ofkorz i crossbowa dla mnie)
- knightem (po zrobieniu 35 lvla - kwestia max tygodnia) pomogę w queście w którym do zdobycia jest Crus Helm (pobloczę za zwrot kosztów)
- Sorcem 45 lvl pomogę w newbie-questach, np tym w Amazon Camp, w queście z Dwarfem Geo itd
PROSZĘ O POMOC W:
- czyszczeniu Orc F by spotkać się z ich królem :] Oczywiście za zwrot kosztów/lekką "górkę" dla czyszczącego :)
- zdobyciu Crus Helm bo sam sobie nie pobloczę przecież a itemka zdobyć chciałbym Sorcem
- generalnie polecam siebie jako Shootera (chcoiaż może nie tak od razu, muszę wcześniej trochę run skompletować :] )
Wszystkie oferty pomocy oczywiście są obligatoryjne w miarę wolnego czasu, polecam umawiać się na konkretny dzień i godzinę...Mam jednocześnie wielką nadzieję, że temat ten nie zahacza o QS - nie podaję przecież drogi do questa itd, a pomoc w grze nie jest chyba naganna :o . Jeszcze kilka technikaliów: Wszystkie posty (prócz tych których wyłącznym celem jest komentarz) proszę o zachowanie takiej struktury (Pomogę, od myślników w czym, Proszę o pomoc, od myślników w czym). Pamiętaj, jeżeli jesteś choćby 20 lvlowcem Ty też możesz i powinieneś pomóc - wielu 15 lvlowców chciałoby wydrzeć skarb np Goblinom,w czym możesz im pomóc :). Cóż, to tyle, zobaczymy co z tego będzie :). NAWET JEŻELI TEMAT ZOSTANIE ZIGNOROWANY/SKASOWANY ETC - MOJA POMOC I TAK JEST AKTUALNA! Wystarczy tylko pm i jakoś się spróbujemy dogadać :). Pozdrawiam, pomagajmy sobie nawzajem :P !
~ Yours, Blath Bassa
POMOGĘ W:
- Palem (w miarę wolnego czasu) pomogę w desert q (czego oczekuję: pełnej ekipy, prócz pala ofkorz i crossbowa dla mnie)
- knightem (po zrobieniu 35 lvla - kwestia max tygodnia) pomogę w queście w którym do zdobycia jest Crus Helm (pobloczę za zwrot kosztów)
- Sorcem 45 lvl pomogę w newbie-questach, np tym w Amazon Camp, w queście z Dwarfem Geo itd
PROSZĘ O POMOC W:
- czyszczeniu Orc F by spotkać się z ich królem :] Oczywiście za zwrot kosztów/lekką "górkę" dla czyszczącego :)
- zdobyciu Crus Helm bo sam sobie nie pobloczę przecież a itemka zdobyć chciałbym Sorcem
- generalnie polecam siebie jako Shootera (chcoiaż może nie tak od razu, muszę wcześniej trochę run skompletować :] )
Wszystkie oferty pomocy oczywiście są obligatoryjne w miarę wolnego czasu, polecam umawiać się na konkretny dzień i godzinę...Mam jednocześnie wielką nadzieję, że temat ten nie zahacza o QS - nie podaję przecież drogi do questa itd, a pomoc w grze nie jest chyba naganna :o . Jeszcze kilka technikaliów: Wszystkie posty (prócz tych których wyłącznym celem jest komentarz) proszę o zachowanie takiej struktury (Pomogę, od myślników w czym, Proszę o pomoc, od myślników w czym). Pamiętaj, jeżeli jesteś choćby 20 lvlowcem Ty też możesz i powinieneś pomóc - wielu 15 lvlowców chciałoby wydrzeć skarb np Goblinom,w czym możesz im pomóc :). Cóż, to tyle, zobaczymy co z tego będzie :). NAWET JEŻELI TEMAT ZOSTANIE ZIGNOROWANY/SKASOWANY ETC - MOJA POMOC I TAK JEST AKTUALNA! Wystarczy tylko pm i jakoś się spróbujemy dogadać :). Pozdrawiam, pomagajmy sobie nawzajem :P !
~ Yours, Blath Bassa