PDA

Pokaż pełną wersje : Bohy czy Steel Boots-y dla Knighta?

Piwus
09-05-2007, 15:42
Witam mam pytanko, mam 35 lvl knighta i co lepiej kupic bohy czy steel boots-y? bo mam dylemat :/ oczywiscie wolal bym jakas bron tylko ze ja clubami bije i mam war hammera oraz skull staffa :P takze chyba se tego nie ulepsze ale za ile Arcane Staff na waszych serverach schodzi?

Fryn
09-05-2007, 15:52
Na tym lvl pewnie śmigasz na EF(Elf Fortess) wiec tu polecam Bohy, ale ogólnie powinieneś mieć to i to bo Steel Boot's sie przydają do bloczenia a Bohy do szybkiego biegania. Nie masz kasy narazie na obydwie te rzeczy to kup Bohy narazie jest to o wiele lepszy zakup.

Co do Arcane Staff to stoi u mnie ok.350k-450k

Piwus
09-05-2007, 16:35
Mam 58k :/ ee to o arcane staff moge se pomazyc :)

tomektrz
09-05-2007, 16:42
Jedno i drugie na zmianę. BoH na elfy, Steel Boots do blokowania.

Monte
09-05-2007, 20:27
Kwestia tego na czym Ci bardziej zależy.

Czy na mniejszych stratach run. Chociaż te steel bootsy zbyt bardzo obrażeń nie zniwelują.

Czy na szybkości expienia. Dzięki boh troszeczkę szybciej byś się między spawnami przemieszczał.

Sądzę, że boh byłyby mimo wszystko lepsze, gdyż sb zbyt bardzo nie zmniejszają strat w hp. Różnica kilku - kilkunastu hp.

Edit: No i jeszcze jedno. Zależy czy Twoja gra polega w większości na blokowaniu potworów, czy też na expieniu.

_Berry_
09-05-2007, 20:41
Polecam na początku wypróbować bohy, a jak już sobie zarobisz kase na steel boots to kupisz sobie steel.

Mam nadzieje, że kupisz tanio i bezproblemowo.

Pozdrawiam
_Berry_
P.S. Berry to ona!:p

Carlo
09-05-2007, 20:56
To zależy, gdzie expisz. Na żółwiach steele są bardzo przydatne(i nie słuchaj tych ludzi, którzy mówią, że to tylko kilka hp, bo to aż 3 pkt. arma). Z kolei na EF lepiej jednak mieć bohy(to samo się tyczy dworców). Wybór należy do Ciebie.

Luthi
09-05-2007, 21:14
Kup BOH'y, bo steel bootsy na Twoim lvlu wiele nie zdziałają. A jednak szybkość będzie widoczna. Polecałbym BOH'y.
Jeżeli juz bedziesz miał większy lvl i w grę będą wchodziły mocne potwory, większe hity itd to możesz sprzedać BOH, i kupić S. bootsy :-)

AxineQ
09-05-2007, 21:27
kupuj bohy, ja mam i to i to i steel bootsow uzywam tylko do bloczenia a w boszkach caly czas smigam:)

Baku'
09-05-2007, 22:14
BOZE! nie rozwalajcie mnie? Czy ktos z was gral knightem?
KUPUJ STEEL BOOTS'Y
roznica w armir miedzy sb a bohami jest jak miedzy MPA i c armor, wiec zadaj sobie pytanie 'czy warto kupic armor za 0,5kk dla 3 arma?'

Adraul
09-05-2007, 22:47
Ja polecam BOH'y, na początku. A Steel Bootsy to se mozesz kupić na dużo większym lvlu. Troche byłoby szkoda blokować na tym lvlu, paść i to stracić:p

Glopsson
09-05-2007, 22:53
A co powiecie na pirate boots?

Carlo
09-05-2007, 23:03
Baku, dobrze mówisz. Bohy to kupuje się, jak się posiada już dosyć dobre eq i to jest jedynie taki dodatek dla knighta. cya

Piwus
10-05-2007, 12:28
Ale to bohy to az tak duzo nie przespieszaja chodzenie:( i jeszcze 0 arm :/ ja narazie expie i skilluje na Mintwalin, bo na elfach za duzo wiary a z minosow dobry loot i siano leci :) dzieki na rady przemysle to jeszcze dzisiaj

Sozemego
10-05-2007, 12:34
Odpowiedz jest oczywista, to i to [ogolnie, tobie radze bohy]
@down.
Wlasnie, i to jest duch! Jak kazdy bedzie obmyslal ekonomiczne strony noszenia bohow to chyba sobie poderzne gardlo. Po prostu jest wygodniej i szybciej z bohami.

Tomtrade
10-05-2007, 13:34
Ja bym kupił steele ale zalezy na jakim serwie grasz bo np na Asterze są bardzo tanie a na nowszych swiatach ceny sa jeszcze wysokie. Ale wnioskuje z pytania że masz na swiecie podobne ceny boszkow i steeli wiec kup steele.

Marsyl
10-05-2007, 16:15
Steel Bootsy przydają sie do blokowani jak już wiele osób wymieniło...a z BoHami szybciej chodzisz. Ja bym w 100% wybrał BoHy, bo czas to pieniądz, sczególnie jak ktoś ma u starych limit na kompa (czy ja to skądś znam :/ ?)
aa ten jeden punkt obrony Steel Bootsów za wiele nie daje....a potwory bloczy sie nie aż tak czesto.....
wiec BoHy ! :cup:

-Arhenio-
10-05-2007, 17:13
Zdecydowanie boszki.
Prędkość daje więcej niż się wydaje.
A te 3 defa steel boots'ów można nadrobić nosząć p ammy ;)

Withord
10-05-2007, 17:38
aa ten jeden punkt obrony Steel Bootsów za wiele nie daje....a potwory bloczy sie nie aż tak czesto.....
wiec BoHy ! :cup:
Steel Boots mają 3 punkty obrony...

Xzonixek
10-05-2007, 18:00
Jak dla mnie bohy, wole expić szybciej niż z mniejszym waste:P

Piwus
12-05-2007, 21:10
Ja gram na swiecie Silvera. Kupilem narazie Steel Bootsy za 50k bo na tym servie przewaznie za 50k schodza a raz slyszalem nawet propozycje 65k :P takze cena jest dosc zroznicowana i teraz zbieram jeszcze na Boh-y. Bohy oczywiscie cos kolo 30k, 3 arm to jest duzo :P

--Cienius--
13-05-2007, 09:56
nie polecam steel boots jak juz je bedzisz miec to nie sprzedaz ich tak szybko , bo knightci juz nie sa potrzebni do blokowania ;/ niestety z kad my to znamy

mort, mort , mort, sio , mort, sio ,mort,mort (zbiera loota) ah ah ah i bije dalej

misiekblade
14-05-2007, 18:28
Powiem krótko:
a) Jak chcesz szybciej chodzic kup Boszki
b) Jak chcesz miec ciut wiecej arma i dostawac mniej obrazen kup Steele.
Uważam że ta odpowiedz wystarczy i nie bedzie trzeba dalej kontynuowac tego tematu.

Derilt
14-05-2007, 20:50
KUPUJ STEEL BOOTS'Y
roznica w armir miedzy sb a bohami jest jak miedzy MPA i c armor, wiec zadaj sobie pytanie 'czy warto kupic armor za 0,5kk dla 3 arma?'

jedyna inteligentna odpowiedz..
Sb lepsze wiecej ci dadza niz bohy co ci po szybkosci jak hity dostajesz wieksze??

MestyrioPszowik
14-05-2007, 22:06
KUPUJ STEEL BOOTS'Y

PRAWDA!!
A dotego wkurza mnie to ze kumple sa ździwieni ze nie mam bohów...
A nie lepiej wydac te ciezko zarobione 35k na 11-12bp uhów zamiast jakis bohów co troche cie przyspieszają ?:/
Bohy nie uratują tobie zycia tyle razy ile 11bp uh majac przy sobie, prawda?
A dotego ja wole jeszcze kilka lv wbic i isc quest zaliczyc, i bohy miec za friko :D B)

Melther
15-05-2007, 02:30
Bohy=szybszy exp
sb= mniejszy waste

Ale na takim lvlu nie zauwazysz roznicy w szybkosci

a staff chodzi u mnie po ~200k :P

King Mati
15-05-2007, 03:21
na twoim lvl 58 k zrobisz w tydzien to pierw bohy a nstepnie steel

kondom69
15-05-2007, 16:52
ht tp://tibia. org. pl/static/out/tar/Amera-obuchowa .ht ml