zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Najlepsza wersja Tibii...

Xzonixek
09-05-2007, 18:21
Dawno myślałem nad założeniem takiego tematu, ale nie wiedziałem czy warto. Teraz gdy zainteresowałem się pracą na forum, postanowiłem stworzyć temat, w którym będzie można ocenić najlepszą według was, wersje Tibii...

A więc pytam was, jaka jest najlepsza wersja Tibii. Proszę podawać swoje za/przeciw w tym temacie. Może w ten sposób znajdziemy wreszcie odpowiedź na pytanie, które zadaję wiele osób.

Temat został zaakceptowany przez Moderatora, jeśli wybrałem zły dział, proszę o przeniesienie.

Dodaje tylko do ankiety wersje, od 7.4 bo wielu użytkowników forum nie grała przed tą wersją.
Wersje Tibii są ogólne, więc 7.4 oznacza iż akceptuje 7.41, 7.5-7.55 itd.
Osobiście uważam że Tibia 7.4 jest najlepsza...

Kwadratowe Koło
09-05-2007, 19:34
Najlepsza była v0.1b

Sozemego
09-05-2007, 19:36
Naturalnie, ze 7.9.

Xantro
09-05-2007, 19:55
A gdzie 7.1 ?? Od niej zacząłem kariere w tibi ;d Całkiem niezła była, ale i tak najlepsze były 1 otsy;d Jeszcze tibia.pl ten fajny (mi sie podobał) niebieski outfit miała ... Ah te wspomnienia ;d Później tylko supported fan site i koniec ots, nowy out (mówie o tibia.pl)... Ahh te czasy...No a co do tibi to od 7.5 zaczeło się wszystko psuć, a 7.9 to już tragedia (tylko mapke dobrze że dorobili i zmienili)

Astral55
09-05-2007, 20:03
6.0 a jak ktos napisal ze 7.9 to jest najlepsza to spadlem z krzesla, tibia zaczerla sie psuc po dodaniu cip bota

Thoder
09-05-2007, 20:05
7.6 :p wtedy zacząłem przygodę z Tibią.
7.9? Rotfl - wersja dla ludzi, którzy nie potrafią grać pvp. Hotkeye to porażka.

wrogonastawiony
09-05-2007, 20:11
A ktos ci kaze uzywac hotkeyS ?

Sozemego
09-05-2007, 20:13
A wy, bucki, nadal uwazacie, ze trafianie z run to cale pvp. Przed cipbotem byly normalne boty i nikt nie narzekal na brak pvp. Jak ci lepiej, to nie uzywaj, proste. Wyjdzie na to samo, jakby nie bylo cipbota.

Thoder
09-05-2007, 20:20
@Panowie up
Mam nie używać? Przegram. Chodzi o to, że jak nie było takiej możliwości to o wiele mniej ludzi trafiało z hotkeyów. Teraz byle 20 lvle potrafią zabić doświadczonego knighta, bo przyciskają F1 -.- Ale nie będę się z Wami kłócił, każdy ma swoje zdanie. Mnie najbardziej się podobała Tibia 7.6, do tego te outfity, co były. To były czasy.

Luka$ek
09-05-2007, 20:22
Dla mnie najlepsza wersja to 7.6 nie było wandów/rodów żaden 11 lvlwiękrzy czy tam mniejszy nie plątał sie że tak powiem pod nogami na soldach... jak na guardy to sorc musial miec hmm i monka jakiegos żeby se expic a teraz ucieka i tylko mfy... a hotkeye porażka i ten atak z run na battle :)

Honasolo
09-05-2007, 20:29
Najlepsza byla tibia 7.1.
Nie bylo tych pier.... hot keysow, a umiejetnosc pekowania byla podziwiana. ;)
Nie bylo tego szmelcu jak stamina czy soul pointy. Nie lamaly sie speary, a runki mozna bylo kupywac od druidow na czym dobrze wyszli. Ceny nie byly tak dramatynie niskie jak to jest teraz, a highy lvelowiec mogl zarobic w godzinke z 10~80k. ;] (oczywiscie na sprzedawaniu eq)
To byly czasy...

_Berry_
09-05-2007, 20:35
Osobiście uważam, że wersja 7.6 jest najlepsza, ponieważ jest... poprostu OK. Fajna jest też wersja 7.9 jeżeli chodzi o stroje dla PACC. Myślę więc, że wersja 7.6 i 7.9 jest b. dobra. :cup:

Pozdrawiam
_Berry_

Piotrek Marycha
09-05-2007, 20:58
@Panowie up
Mam nie używać? Przegram. Chodzi o to, że jak nie było takiej możliwości to o wiele mniej ludzi trafiało z hotkeyów. Teraz byle 20 lvle potrafią zabić doświadczonego knighta, bo przyciskają F1 -.- Ale nie będę się z Wami kłócił, każdy ma swoje zdanie. Mnie najbardziej się podobała Tibia 7.6, do tego te outfity, co były. To były czasy.
@ty i wszyscy inni nie licząc Soze: śmieszni jesteśscie, a własciwie wasza naiwność, cip bot wam pvp zepsuł? zejdz na ziemie chlopcze, kazdy normalny gracz który chcial cos osiągnac w tibii nie wychodzil z dp bez bota, bo ten system pvp nie byl przeiwdziany na lvle 60-70-80+, bo na tym lvlu trafienie kogos to był cud, jedyne co bym zmienil to usunal hotkeye, bo celowanie na B list jest niezbędne
Najlepsza byla tibia 7.1.
Nie bylo tych pier.... hot keysow, a umiejetnosc pekowania byla podziwiana. ;)
Nie bylo tego szmelcu jak stamina czy soul pointy. Nie lamaly sie speary, a runki mozna bylo kupywac od druidow na czym dobrze wyszli. Ceny nie byly tak dramatynie niskie jak to jest teraz, a highy lvelowiec mogl zarobic w godzinke z 10~80k. ;] (oczywiscie na sprzedawaniu eq)
To byly czasy...
"ahh nie bylo tych pie..... h keysow, dobry bot starczal zeby zabic nooba z wiekszym lvlem ktory miał nie umiał go sciagnac (bota), nie bylo takiego szmelcu jak stamina i SP, mozna bylo botowac tygodniami!!, speary sie nie lamaly, nocka na tibiaauto i juz super skill, ceny nie byly tak niskie, mozna bylo sie oblowic na farmie drutów... ceny byly tak niskie ze nieoplacalo sie huncic, a h lvl mogl zarobic 80k... w tydzień na sprzedaniu eq" <--- to miałeś na myśli?

Edit: @up: Data dołączenia: 09 05 2007 mogłbyś z łaski swojej zmienic podpis?

Emcess
09-05-2007, 21:03
7.1 ftw!
Newbie times.. Aż mi sie łezka w oku kręci =o)
36-37 lvl w tydzień na scarabach druidem, 50 mlvle na 11 lvlu... xd

qq2
09-05-2007, 21:06
Ja zagłosowałem na 7.5 bo na niej zacząłem grać i byłem z tibii zielony jak każdy na początku.
Ale jakby była opcja 7.7 to bym na nią zagłosował, bo na niej grałem już trochę lepiej (nie chodzi mi o to, że w niej pojawiły się wandy/rody)
Chociaż jednak Tibia 7.1 nie była aż taka zła, tylko szkoda że od niej nie zacząłem ;p

KrEmAs KAc
09-05-2007, 21:14
7.1 pamiętam te wielu godzinne skillowanie moim pierwszym knightem w Carlin nad wodą z kumplem :) no i tych sorcer i druid z Fire Swordem chodzących na roty ze skillami 23/22 :p

libner
09-05-2007, 21:30
LOL? Ktos tam napisal ze tibia 7.9 pfff... napewno jestem sorcerer i nie grales za czasu tibi 7.4. Tibia to juz nie jest zabawa =/ jak ja pamietam jak za czasow 7.4 wszyscy sie podniecali bo gdzies anni zrobili, hunt na demach to byl cos, runy byly tansze, nie bylo cip bota co prawda byly farmy 11 drutow ale to wlasciwie nie przeszkadzalo, palek byl najlepszy a nie teraz sorc ktorym jestem w stanie w 2 tyg wbic 50 lvl -.- taki taifun kiedys expil i sie meczyl a teraz mu wyleci kilka 100 sorcow robionych w miesiac i go ubijaj gdzie tu sprawiedliwosc? -.- zal mi ludzi ktozy mowia ze tibia 7.9 dobra owszem jest kilka plusow ale np. wandy to doslownie przesada kiedys ich nie bylo i nikt nie nazekal ze sorcerer ma zle wszytsko wszytskim pasowalo. Zawsze bylo po rowno profesji mozna byl fajnie huncic a teraz to wleci sorc i sam wszytsko rozjebie -.- fajnie sie huncilo na gsach a teraz? sorc bierze knight on luruje 5 gsow sorc wali mort hura i cala sztuka huncenia -.-' Juz nie ma tego klimatu tej trudnosci... 0 zabawy... spytajcie starszy graczy kiedy bylo lepiej ja to widze po swoim servie jak za czasow 7.4 nie bylo takiego czegos ze pierwsze na servie sa sorki robione w 2-3 miechy servem rzadzila 1 osoba a nie 15 postaci jak wyzej powiedzialem robione w 3 miechy macx-.-' tyle mam do powiedzenia chuj mnie to co bedzie dalej niech sobie cipy ulepszaja palkow i knightow tego kilimatu nie bedzie co kiedys...

Xzonixek
09-05-2007, 21:58
LOL? Ktos tam napisal ze tibia 7.9 pfff... napewno jestem sorcerer i nie grales za czasu tibi 7.4. Tibia to juz nie jest zabawa =/ jak ja pamietam jak za czasow 7.4 wszyscy sie podniecali bo gdzies anni zrobili, hunt na demach to byl cos, runy byly tansze, nie bylo cip bota co prawda byly farmy 11 drutow ale to wlasciwie nie przeszkadzalo, palek byl najlepszy a nie teraz sorc ktorym jestem w stanie w 2 tyg wbic 50 lvl -.- taki taifun kiedys expil i sie meczyl a teraz mu wyleci kilka 100 sorcow robionych w miesiac i go ubijaj gdzie tu sprawiedliwosc? -.- zal mi ludzi ktozy mowia ze tibia 7.9 dobra owszem jest kilka plusow ale np. wandy to doslownie przesada kiedys ich nie bylo i nikt nie nazekal ze sorcerer ma zle wszytsko wszytskim pasowalo. Zawsze bylo po rowno profesji mozna byl fajnie huncic a teraz to wleci sorc i sam wszytsko rozjebie -.- fajnie sie huncilo na gsach a teraz? sorc bierze knight on luruje 5 gsow sorc wali mort hura i cala sztuka huncenia -.-' Juz nie ma tego klimatu tej trudnosci... 0 zabawy... spytajcie starszy graczy kiedy bylo lepiej ja to widze po swoim servie jak za czasow 7.4 nie bylo takiego czegos ze pierwsze na servie sa sorki robione w 2-3 miechy servem rzadzila 1 osoba a nie 15 postaci jak wyzej powiedzialem robione w 3 miechy macx-.-' tyle mam do powiedzenia chuj mnie to co bedzie dalej niech sobie cipy ulepszaja palkow i knightow tego kilimatu nie bedzie co kiedys...

Signed.
7.4 rox

Od 7.6 są wandy, a Tibii 7.7 nie było(?) bo nie widziałem klienta na tibicams:P

Michnik of Celesta
09-05-2007, 22:12
Dla mnie najlepsza była Tibia 7.4 - wtedy zacząłem grać i mile wspominam te czasy :)
A najgorszy - 7.6 czyli różdżki...

Nikast Shynix
09-05-2007, 22:43
a Tibii 7.7 nie było(?)

Była.

@topic: Oczywiście, że 7.1... 7.4 i 7.5 jeszcze przejdą, ale pozostałe to już coraz cięższe grzechy... Stamina i soule były znośne, ale pierwsze łamiące się speary były porażką (łamały się zdecydowanie za często, ale na szczęście CipSoft to naprawił i teraz łamią się rzadziej).

Thoder
09-05-2007, 22:55
@Piotrek Marycha
Śmieszny to jesteś Ty i Twój nick chłopczyku.
bo na tym lvlu trafienie kogos to był cud
Ten Twój cud to właśnie dobre pvp, a skoro Ty nie umiałeś wtedy grać w Tibie, to nie mój problem. Wielki wszechwiedzący się znalazł, co wpadł do tematu i po każdym jedzie.

Glopsson
09-05-2007, 23:00
tibia 7.4 rox...

Marsyl
10-05-2007, 16:24
oczywiście, że 7.6
Pozdro dla Theodera

Kojotes
10-05-2007, 16:34
Zawsze będe powtarzał, że to 7.4 była wersją najlepszą, najbardziej wyrównaną i dajaca najwięcej funu.

Djkwaku
10-05-2007, 17:00
jak pan @up

także uważam, że nie było lepszej tibii od 7.4 - mogli już nic nie zmieniać, tylko dawać nowe tereny :] i w taki sposób urozmaicać tibię :]. Tibia 7.4 zawsze pozostanie klasykiem :].

ciemne dropsy
10-05-2007, 17:36
Hmm zaczynalem grac na 7.21 i wg mnie to byla najlepsza wersja. Palek z dobrymi skillami mogl bic gsy na 25 lvlu... wiecej expa za guardy, ladowanie uhow na 5 mckach na 11 druidach, potwory nie wychodzily z bomb, TRAPY (!), mozliwosc robienia run i uzywania czarow na nizszym lvlu...

No i przede wszystkim: w porownaniu z terazniejszoscia, zerowy procent noobow.

Ale jest pare zdecydowanych plusow m.in Dzisiejszy system regenerowania many, dzisiejsze manafluidy, bardzo fajne nowe tereny, uzywanie run na battle.

Xzonixek
10-05-2007, 20:55
@up
Tak;] Kilkanaście;]

Teraz brakuje mi tego, że rp jest praktycznie samotny... Max Warlo/Demki w teamie bije i to bardzo rzadko... W tibii 7.4 chodzilo się 2x rp+ek na warlo... ahh to było wspaniałe...

BaaDeeN
10-05-2007, 23:14
Widać, że autor ma krótką przygodę z tibią... jeżeli sondę zakładasz od tibi 7.4 ... żaled wiadomo, że TIBIA 7.3 najlepsza ;| teraz Tibia traci klimat

Kolczu12
10-05-2007, 23:20
Moim zdaniem tibia 7.9, ponieważ we wcześniejszych tibiaj było dużo boterów, uważam jednak że jeśli ktoś nie grał na bocie to liczyły się umiejętności pvp. Cieszyłem się kiedy zabiłem gościa, było to satysfakcją, bo nie używałem bota, lecz kiedy spotykało się gościa z botem to już była lipa;/
A w tibi 7.9 Cipsoft daje graczą(zaznaczam wszystkim) w pewnym sensie bota i wielu graczy zaniechała używania "oryginalnych" [botów]. Dlatego zdecydowanie tibia 7.9...

Exodus
11-05-2007, 08:46
Gram chyba od 7.21 ale najbardziej optymalna była wersja 7.4. Nie było załatwo(e bomby i gs etc) i było mało noobów.Można było lurować etc teraz Tibia staje sie coraz latwiejsza , ulatwili sorcow teraz pewnie ulatwia palkow i knightow i za kilka lat beda w to graly 4 letnie dzieci...

Sznapek
11-05-2007, 10:24
hmm... ja gram od tibii 7.4 i najbardziej byłem zadowolony z 7.5 ;)

Piotrek-Securian
11-05-2007, 12:14
Ja gram od tibii 7.4 ehh....
to były czasy jak lurowało się gsy i dle pod dwarf bridge ;d (padłem tam z 10x)
Ale najfajniejsza jest tibia 7.92 bo są fajne outfity :P

libner
11-05-2007, 12:20
Moim zdaniem tibia 7.9, ponieważ we wcześniejszych tibiaj było dużo boterów, uważam jednak że jeśli ktoś nie grał na bocie to liczyły się umiejętności pvp. Cieszyłem się kiedy zabiłem gościa, było to satysfakcją, bo nie używałem bota, lecz kiedy spotykało się gościa z botem to już była lipa;/
A w tibi 7.9 Cipsoft daje graczą(zaznaczam wszystkim) w pewnym sensie bota i wielu graczy zaniechała używania "oryginalnych" [botów]. Dlatego zdecydowanie tibia 7.9...

LOL!?!?! Kiedys bylo wiecej botow? To teraz w kazdej jaskini za*******a jakis koles na bocie i nie mozna expic -.- Kiedys bylo mnie i tak nie przeszkadzaly bo komu przeszkadzal 11 druid co sobie stoi na wysepce?

Dronezz
11-05-2007, 20:48
Wg mnie tibia 7.4 albo 7.5 - jak bym wtedy wiedzial ze zrobia soule- klient7.6 to bym robil tyle runek ze by sie w dp niezmiescily.Juz niepamietam od jakiego lvlu mozna bylo robic uhy ale chbya bylo na nie potrzebne ze 100 many(jak zle to mnie poprawcie:) )<- mana rosla co 1 point. Tera 400 many needed a mana rosnie co 2-> z tego wynika ze na klientach 7.5 i wczesniejsze robienie(w tym rpzypadku uha bylo o polowe krotsze^.-.Nie mam racji?;p.
Zupelnie inna sprawa hotkeyow-.- .To bardzo ulatwia sprawe podczas expienie bo nietrzeba meic np. miec otwartego bp z uhami ale strzlanie z hotkeyow w ludzi albo za pomoca battle list to przegiecie. Teraz byle gowniarz moze zabic doswiadczonego tibijczyka-wystarczy ze ma klawiature i troche kaski(gp). W starszych wersjach liczyly sie prawdziwe umiejetnosci "snajpierskie":D.
Jezeli mialbym wybierac tera wersja na jakiej chcialbym grac bylby to klient 7.5 lub wczesniejsze- jedynie zostawil bym nowe terany- bo to dobra rzecz:D...no bo przecie kto milo niewspomina tamtch czasow...:]

Asthan
11-05-2007, 20:54
Wg mnie tibia 7.4 albo 7.5 - jak bym wtedy wiedzial ze zrobia soule- klient7.6 to bym robil tyle runek ze by sie w dp niezmiescily.Juz niepamietam od jakiego lvlu mozna bylo robic uhy ale chbya bylo na nie potrzebne ze 100 many(jak zle to mnie poprawcie:) )<- mana rosla co 1 point. Tera 400 many needed a mana rosnie co 2-> z tego wynika ze na klientach 7.5 i wczesniejsze robienie(w tym rpzypadku uha bylo o polowe krotsze^.-.Nie mam racji?;p.

Nie nie masz racji na zrobienie uha potrzebny był 11lv i 100 many (11mlv zdaje sie)
Mana rosła 4x wolniej niż teraz a potrzeba było 4x mniej many wiec czas na zrobienie każdej runki byl taki sam jak teraz tylko ze potrzebny był mniejszy lv

LOL!?!?! Kiedys bylo wiecej botow? To teraz w kazdej jaskini za*******a jakis koles na bocie i nie mozna expic -.- Kiedys bylo mnie i tak nie przeszkadzaly bo komu przeszkadzal 11 druid co sobie stoi na wysepce?

Jeśli byl na mc albo macro to każdemu uczciwemu graczowi

Sozemego
11-05-2007, 20:58
OOOO, wlasnie. Jedyna rzecz, ktora mnie nadal boli to brak mozliwosci lurowania. Ah te gsy i dle na drodze miedzy thais-kazz-veno :')

Promel
11-05-2007, 21:11
7.4 oczywiscie. Powod=stary outfit Knighta, Ahhh nigdy tego nie zapomne. sorce z wh etc na rotach, wojny, hmmy na dragach itp..

.Ghandar
12-05-2007, 00:33
7.6 z tego względu, że na niej się wychowałem i te outfity. <łezka>

edit: outfity > avatar.

Darefiend
12-05-2007, 02:10
Mimo wszystko uważam że im nowsza tym lepsza gogo 3d :)

aripck
12-05-2007, 02:19
moim skromnym, nie wyrafinowanym aczkolwiek rzetelnym zdaniem 7.6 rulezzzz

ed19
12-05-2007, 03:26
ah dawne stare czasy z tibia 7.6 jakę były viale a ludzie :P

więc postawiłem na 7.6 bo to najlepsza jest wersja tibi.

Rybzor
12-05-2007, 08:27
Jak dla mnie 7.1.

CzesioMS
12-05-2007, 09:28
Ja zacząłem grać od 7,4 i uważam że ta wersja jest najlepsza
podobało mi się w niej:
uhy od 11lvl
sd od 15lvl
brak souli
brak staminy
szybsze łowienie ryb
lepsze boty
Super knight outfit dla pacc
ALE I TAK NAJLEPSZY BYł TEN KLIMAT KTóREGO W OBECNEJ tIBII NIEMA
nie podobało mi się:
słabsza grafika
kilka outfitów

Mimo wszystko uważam że im nowsza tym lepsza gogo 3d :)

Panie przebacz mu bo nie wie co czyni.

Erhion
12-05-2007, 09:42
7.6 była dla mnie najlepsza. Od niej zaczynałem i chciałbym znowu te stare outfity. :P

Yokomashaki
12-05-2007, 09:50
No to byly czasy... Tibia 7.1 byla najlepsza
niebylo tych hotkeyow... to jest ku*wa jak jakis bot -.-
Mialem tam jakiegos qumpla... 80 ms~ mial 15 charow pod domkiem 5ciu robilo uhy a reszta sdki i 5 ktore robily Hmmki a tak to sam robil explo/GFB.
Tez sam mialem sorca 16 LvL i 47 mlvl a eq to zajebiste bo tak ciongle hmmki i sdki palilem:D
Chce tibie 7.1 :/:/

Glacial
12-05-2007, 10:40
Także uważam, że 7.1 była najlepsza. te outfity, te beholdery, te krzaki i drzewa. Po prostu ta grafika miała swoją magię i czar. No i jak już powiedział Xantro te otsy ;p Nigdy nie zapomnę tych pierwszych otsów RPG, które wtedy nazywały się "Survivale" i na wszystkich była ta sama mapa ; )
O niee, przez ten temat zebrało mi się wspomnienia starych czasów. Kiedy to ja dzielny i odważny knight na 20 lv ze skillami 50/45 w plate secie, spike swordzie i tym pięknym dwarven shieldzie, razem z moimi kolegami : druidem 13 lv (który miał już swoje hmmy i uhy) i jakimś palkiem poszliśmy pierwszy raz na dwarfy soldiery! Jak to po drodze opowiadaliśmy różne mity i legendy o tych mocarnych potworach.
A gdy zeszliśmy na drugi poziom z dwarfami i rotami dwójka ~40 lv. zlurowała guarda, rzuciła na rope spota od cholery śmieci i tak się zakończyła nasza przygoda z huntem w kopalni.

Edek Rozprowacz
12-05-2007, 11:12
Ja pomimo że gram od 7.4 zdecydowanie naj.. wg była 7.5 ;p