PDA

Pokaż pełną wersje : Obsługa TibiCam "idiot-friendly"

The_FaLLen
27-09-2004, 20:59
Obsługa TibiCAM

http://img.photobucket.com/albums/v611/spier/Tibicam/tibicam.jpg

1. Aktywuje Tibicam (Tibia musi być włączona)
2. Rozpoczyna nagrywanie ( Trzeba najpierw aktywować)
3. Rozboczyna odtwarzanie .
4. Wybiera nazwę pod jaką zostanie zapisany film.
5. Informacje dotyczące filmu (czas trwania itp.)
6. Prędkość odtwarzania filmu.
7. Pasek stanu czyli ile filmu obejrzałeś i ile zostało do końca.
8. Informacje o programie.
9. Opcje (zmiana języka itp.)
10. Pomoc tak trudno kliknąć :)

http://img.photobucket.com/albums/v611/spier/Tibicam/pomoc.jpg

Krótko o wersjach Tibicam:
TibiCam 1.0 odtwarza większość filmów pod Tibie 7.27 i starsze niestety działa tylko pod Tibią 7.27
Tibicam 1.1 Odtwarza tylko filmy pod wersje 7.3 i żadnych innych.

Oglądanie filmów:
1. Upewnij się , że film, który chcesz obejrzeć znajduje się w tym samym folderze, co TibiCam.
http://img.photobucket.com/albums/v611/spier/Tibicam/tc1.jpg
2. Uruchom Klienta Tibii i TibiCam
3. Naciśnij przycisk ACTIVATE a następnie przycisk PLAY
http://img.photobucket.com/albums/v611/spier/Tibicam/tc2.jpg
4.W Kliencie Tibii wciśnij Enter Game i bez wypełniania pól wciśnij OK.
5.Powinienieś zobaczyć takie Okno
http://img.photobucket.com/albums/v611/spier/Tibicam/tc4.jpg
Teraz wystarczy wybrać interesujący cię film i oglądać

Jeśli pojawi się jakiś błąd to znaczy, że dany film jest pod starszą lub nowszą wersje TibiCam i żeby go obejrzeć trzeba mieć starszą wersje klienta lub TibiCam.
http://img.photobucket.com/albums/v611/spier/Tibicam/tc5.jpg

Nagrywanie Filmów:
1. Uruchom Klienta Tibii i TibiCam
2. Naciśnij przycisk Activate nastepnie Browse i w oknie nazwa pliku wpisz nazwę swojego filmu.
http://img.photobucket.com/albums/v611/spier/Tibicam/tc6.jpg
3.Naciśnij przycisk nagrywanie i zaloguj się normalnie.
http://img.photobucket.com/albums/v611/spier/Tibicam/tc7.jpg
3. Kiedy skończysz nagrywać naciśnij STOP RECORDING

Kilka porad:
Suwak Speed służy do zmiany prędkości odtwarzania filmu.
Drugi pasek niżej pokazuje w którym momencie filmu jesteś.
Możesz poprostu kliknąć przycisk pomoc i zobaczyć co i jak.
TibiCam odtwarza tylko filmy .rec

Jeśli nie widać screenów to znaczy że Lycos obcieło server trzeba poczekać.

hoomik
27-09-2004, 21:50
kewl, ale odrobinę się spóźniłeś :P

sathard
28-09-2004, 15:25
@hoomik
IMHO ten art jest lepszy. Czemu?
1. Jest bogatszy merytorycznie (błędy, nagrywanie)
2. Ma obrazki na Lycos a nie na republice -_- (tamte już zdążyły się spieprzyć)

Toteż, jak dla mnie, ten powinien zostać umieszczony w artykułach zamiast tamtego. A że tamten był pierwszy? Co to ma do rzeczy? Jak dla mnie, liczy się jakość.

Dowizul z Inferny
28-09-2004, 19:36
dzięki bardzo mi się przyda

Mich
28-09-2004, 21:01
No ok fajny artykuł, chyba wszystko w nim ujełeś.
A tak offtopic: może ktoś podać linka do strony z której można ściągnąć bezpieczną tzn. bez keyloggerów itp. tibiCam (tak jestem leniwy)

Slayer Monster
11-12-2004, 21:18
fajny poradnik ale ...
niech ktos mi powie czemu kiedy sciagne tibiacam to nie idzie jej zainstalowac
zamiast normalnej ikony , jest taka ze znaczkiem windowsa i jak sie kliknie na nia to zamiast sie wlaczyc isntalator to sie wlacza okno i pisze ,, prosze wybrac program przez ktory mam byc wlaczony ten plik" czy cos takiego
czekam na odp. z gory dziekuje :(

eN!
12-12-2004, 01:08
a co mam zrobic gdzy pisze mi sie =please wait while connecting to the game world
i nic sie niedzieje :baby:

The_FaLLen
13-12-2004, 20:50
@Re: eN!
Taki problem występuje jak masz baaaaaaaardzo starą wersje TibiCam. Ściągnij nową np z : www.tibia.xx.pl lub www.tibia.org.pl z tamtąd napewno działa.

@Re: Slayer Monster
TibiCam to plik w formacie ***** prawdopodobnie ściągnełeś jakieś gówno lub poprostu jakiś film w formacie .rec a do jego otworzenia potrzeba TibiCam.

@Re:Fajowaziomaleczka

Tibicam 1.1 działa pod klientem w wersjii 7.4 tyle ,że na kliencie 7.4 odtwarza filmy nakręcone pod wersją 7.4.

Fajowaziomaleczka
15-12-2004, 23:24
Jest już TibiaCam do klienta 7.4? Czy TibiaCam 1.1 działa pod 7.4??

Thero
31-01-2005, 08:48
Nie działa mi -.-, biorę TibiCam z Tibią -->wybierz-->nagrywanie-->logowanie-->nie nagrywa się ;/, próbowałem też kombinować z "Aktywacja", reinstalowałem nawet TibiCam, pomocy...!

Masakratornik
10-03-2005, 14:51
cy jest możliwosc odpalenia filmików bez win XP ?? bo mam win 98 i nida sie :( wyskakujom bledy :( napiszcie jak cos wiecie na ten temat bo bardzo bym pooglodal te filmiki ..

Jakub Biały Mag
16-06-2005, 16:32
ale jak ja robie to co pisze to klikam aktywuj potem włączam tibie daje OK w tym okienku ze wpisywaniem acc i pass i mi sie pokazuje: You must enter your account number. (mam 7.4) musze mieć 7.3 czy jaką?

EDIT:
ściągnąłem 7.3 i tibicam z tibia.org.pl i 7 filmów... włączam liste i we wszystkich mam tego buga :/

Pietru
11-10-2005, 17:53
I znowu sie czegos nauczylem.

wojak_paladyn
18-10-2005, 09:23
a ja nie mam folderu z tibia cam gdzie on jest bo jak chce zapisac jakis film to nie ma tego folderu pomocy

Burakou
18-10-2005, 09:36
Razem z pobranym programem powinieneś mieć folder Release, jeśli go nie masz, to radzę Ci pobrać program jeszcze raz.

matekk fst bolt
30-10-2005, 23:17
dzieki wielkie:D:D :D

Fell
02-02-2006, 18:30
Dobry poradnik zaraz sprawdze czy działa...:p

Misiaq
11-02-2006, 12:03
A ja mam taki problem. Nauczyłem sie odtwarzać filmy. Chciałem spróbować swoich sił w nagrywaniu. Więc poszedłem na katane questa. Zrobiłem wszystko tak jak było w poradniku. I kiedy chciałem hostnąć plik nie znalazlem go w katalogu

Matrixen
11-02-2006, 12:58
Wogle ta tibia cam nie dziala ... Robie jak pisze a wogle nagrywac sie nie chce ... wie moze o co chodzi ... ja mam wersje Tibia mam TibiCam-11 z tibia.org.pl jesli ktos ma nowsza wersje poprosze o link

Boner3773
11-02-2006, 13:46
a, jak otowrzyc TibiCam na systemie LINUX ?
może wie ktoś ; >

emilok
14-02-2006, 08:58
Nagrywanie Filmów:
1. Uruchom Klienta Tibii i TibiCam
2. Naciśnij przycisk Browse i w oknie nazwa pliku wpisz nazwę swojego filmu.
3.Naciśnij przycisk nagrywanie i zaloguj się normalnie.
3. Kiedy skończysz nagrywać naciśnij STOP RECORDING
w takiej wersji nie dziala, juz na 1 rzut oka widac, ze nie ma nigdzie napisane "Nacisnij przycisk Activate", mial to byc poradnik nawet dla idiotow, a wkradl sie blad

globe
25-02-2006, 12:13
Poradnik bardzo ładnie napisamy.
A czy niewie ktoś skąd moge teraz sciągnąć tibicam, bo na tibia.org.pl dział download nie działa :(

svsv
07-03-2006, 23:20
Chciałbym zapytać, ponieważ kilku osobom wypowiadającym się w tym temacie dzieją się podobne rzeczy z TibiCam. Otóż kiedy zainstalowałem program filmy dało się odtwarzać bez problemu (jak? przeczytajcie helpa i postępujcie DOKŁADNIE według instrukcji w kolejności jaka jest podana!). Natomiast z nagrywaniem były problemy. Przy kliknięciu Activate wyskoczył mi alert od NIS że "TibiCam***** próbuje dokonać nasłuchu połączeń z innych komputerów". Przezornie dałem "blokuj", co jak sie okazało nie wpływa na odtwarzanie filmów, natomiast na nagrywanie tak. Dzisiaj chciałem spróbować w końcu coś nagrać, więc w firewallu zezwoliłem na połączenia programu TibiCam z internetem i... filmik się wspaniale nagrał. Chcę się dokładnie dowiedzieć więc co oznacza "TibiCam***** próbuje dokonać nasłuchu połączeń z innych komputerów" w praktyce i czy może to mieć związek z próbą "nieautoryzowanego dostępu do mojego komputera" czyli jednym słowem czy mogą mnie haknąć?
PS. ściągnąłem TibiCam ze stronki którą podaliście na konkurs.

bedziu
17-03-2006, 22:27
mam tibie 7.6 a wiem ze tibivam chodzi tylko na 7.4 wiec wyskakuje mi ten error.txt. Co mam zrobic zebym mogl odtwarzac filmy na wersji najnowszej a wiec tiia 7.6

Ve'roon
18-03-2006, 09:32
cool poradnik

Kidziman
03-04-2006, 21:39
Mi też tak nie działa, chociarz nacisne activate, a potem tak jak w poradniku wogule mi sie acc nie loguje. Wyłącze tibiecam i od razu sie loguje:/ Mam tibiecam z tibia.org.pl. Próbowałem na tibiamovie, ale także się nie loguje:. Co zrobić?

DJ Necro
07-04-2006, 09:54
Czy ktoś wie gdzie moge ściągnąć tibiecam pod tibie 7.6??X(

great space dwarf
22-06-2006, 16:03
Zamiast punktu 5 wyskakuje mi to: http://i77.photobucket.com/albums/j44/eumenes_photos/UO0030.jpg
mógłby mi ktoś pomóc?

sir'zizu
05-07-2006, 22:40
dajcie link na tibiacam pod tibie 7,72

Sebastian Skibinsk
07-07-2006, 22:27
Fajniutki poradniczek;)
podoba mi sie bo dbrze go opisalas :cup: i na dodatek durzo jest ilustracji jak cs zrobc naprawde

gratulacje!!!!!!!!!!:) :) :) :) :) 8o 8o 8o :p :]

Niggellis
04-08-2006, 21:30
Mam duży problem, lepiej opisze wszystko po kolei :
1.podłączam neostradę (wszystko gra)
2.uruchamiam klienta tibii
3.włączam program "tibiCAM" (version7.8) - filmik w formacie rec. znajduje się w tym samym folderze
4.klikam "aktywacja" i "odtwarzanie"
5.w kliencie tibii "enter game" - nie wypełniam pól - i potem "ok"
6.zamiast listy filmików wyswietla sie wiadomość "Cannot connect to a server - Error:connection refused ......"

Co zrobić, żeby chodziło?

Rocker
06-08-2006, 13:04
Ja mam windowsa XP w starych wersjach tibii TibiaCam działała mi normalnie, a teraz wyskakuje mi komunikat: "You must enteraccount number" czemu tak sie dzieje. plz odpisz.

SirHontis
21-08-2006, 12:40
Czesc zroblews wszystko wedlug poradnika ale jak biore game chate i nic wpisuje pasuw to mi zamiast filmnu se pojawia ze zle passy ;( a wogule co to jest tibia klijet prosze nieck ktos mi pomoze moje GG:1563361

Wihex
21-08-2006, 13:11

Naciśnij: aktywacja, odtwarzanie i nagrywanie. Mi przynajmniej działa...

JUNIR
23-08-2006, 14:51
Mam duży problem, lepiej opisze wszystko po kolei :
1.podłączam neostradę (wszystko gra)
2.uruchamiam klienta tibii
3.włączam program "tibiCAM" (version7.8) - filmik w formacie rec. znajduje się w tym samym folderze
5.w kliencie tibii "enter game" - nie wypełniam pól - i potem "ok"
6.zamiast listy filmików wyswietla sie wiadomość "Cannot connect to a server - Error:connection refused ......"

Co zrobić, żeby chodziło?

Ja mam to samo tylko że ja chce oglądać filmy :/

A jak robie tak: Aktywacja, odtwarzanie to wyskakuje mi błąd i pisze:

The Tibia client encountered a criticalerrror and had to be stopped.

;/

Niggellis
24-08-2006, 23:26
Hmm, wywalilem tibiCam i sciagnalem old tibicam a do tego patch do wersji klienta 7.8 - to teraz mi wyskakuje "You must enter your account number...)

Grand
25-08-2006, 15:15
:cup: Brawo fajny poradnik. Duze screny, wszystko fajnie cool

Grand
25-08-2006, 15:17
Zaden GM ci nie da xD B)

kkk_000
26-08-2006, 09:11
Mam pytanko skąd wziąc filmy do tibicam 7.8?
Z góry dzięki.

Skarabeusz Pustyni
31-08-2006, 15:53
Usuncie tego posta, przedtem mi niedziałał edit i dalem kolejne posta ;( sorka

Skarabeusz Pustyni
31-08-2006, 15:56
Kto mi może powiedzieć gdzie sie sprawdza jakiego sie ma klienta tibii?? Bo mi nie chodzi tibiaCam wcale i chce sobie zmienić, a czy po zmianie wszystko w tibii będzie takie same??? Z góry dzięki :)
Dobra już znalzałem, tylko teraz takie pytanie: Jaki TibiaCam działa z Tibią 7.8.1.0???????

Avrerk
05-11-2006, 10:53
Spoko poradnik.
Juz 2 filmy nakrecilem B)

Michcio PL
23-11-2006, 10:32
Poradnik troche pomógł ale prędzej czy później sam bym doszedł co i jak B) Alduralam Fanyok

Voldusd
03-12-2006, 17:20
Wytłumacz mi co mam zrobić jak prz opcji aktywacji i odtwarzania naciskam tylko enter game i wyskakuje mi " The tibia client encountered a critical error and had to be stopped.

A detalied error report has ben written to the error file which you are asked to sumbit at your next login." Pomocy !!!
X(

TomekTeko
07-01-2007, 12:44
BUUUUUUUU ;( nie moge otworzyć
POMOOOCY
Sądze że błąd to to, że nie mam win*****a.

A ściągam z tych stron które są tu pokazane POMOCY!!!!!!!!!! ;( ;( ;( ;(

P.S.
Ściąga mi się ciągle jako archiwum win*****a

Rubeus_Venon
10-01-2007, 20:07
Może mi ktoś powiedzieć, jak edytować filmiki z TBICam?? Tj: dodawać napisy obrabiać... Dużo razy widziałem takie na You Tube. Mam program do tworzenia filmów (Pinnacle) i co dalej??

Yurza
13-01-2007, 12:23
Zrobiłem wszystko wg. instrukcji (ściągnąłem tibiaCam, wsadziłem do folderu z TibiaCam ten plik do obsługi 7.92, wsadziłem film robiony pod 7.92 do folderu z TibiaCam, potem wszedłem w TibiaCam i w Tibie nacisnąłem Activate, potem play, na tibi wcisnąłem enter game i nie wpisując hasła i numeru kliknąłem OK), ale cały czas pojawia mi się błąd:

,,The Tibia client encountered a critical error and had to be stopped.

A detailed error report has been written to the error file which
you are asked to submit at your next login."

Po kliknięciu OK tibia sama się zamyka i gdy włączam ją ponownie pojawia się okienko do raportowania błędu...

Help plx ;(

Domino Mag
13-01-2007, 14:18
plz pomóżcie.

jak próbuje włączyć to pokazuje mi sie cos takiego

http://i123.photobucket.com/albums/o292/domin94/tibiaerror.jpg

co to znaczy i co mam zrobić??

Harry^
15-01-2007, 21:55
kurde ja robie tak jak karze poradnik tzn. wlaczam klienta tibii , pozniej tibii cam , klikam activate i play pozniej enter game i OK i nic , pisze ze musze wpisac numer konta a poradnik nic o tym nie mowi :/ filmy mam w dobrym folderze :/ pomozcie

Aruna
15-01-2007, 22:25
@Harrry
Wciskasz Activate Play i jak masz podać Numer i Haslo to poprostu wciskasz enter!

@Domino Mag
masz starsze lub nowsze filmiki które są pod twoja wersje tibi cam :p tzn pliku MDA

Volerasi
19-01-2007, 13:43
@Domino Mag
masz starsze lub nowsze filmiki które są pod twoja wersje tibi cam :p tzn pliku MDA[/QUOTE]

Napisz wyrazniej bo nieidzie sie z tego rozczytac o co chodzi.

Co do tibii cam to wydaje mi sie ,ze 1 dziala a 1 nie i tyle mi tak samo nie dzialal mimo, ze mam wszystko ok a laskawy pan moderator nie laska tu wejsc i pomóc?

Vein
23-01-2007, 14:33
mam problem - wlaczam Tibicam a ona po chwili znika, i tak w kolko, chwile jest okno i znika. Ktos wie o co chodzi?

Viltherius
23-01-2007, 15:35
A wie może ktoś skąd można ściągnąć TibiaCam do najnowszego klienta?

Noc
24-01-2007, 13:32
Mi tez niedzala -.- biore a... browse... rec... koncze nagrywac chcem uscic niema jakby sie nienagralo czy cos X(

Zillek Edonek
25-01-2007, 19:59
Mam problemik , jak nagrywam filmy , to mi się nie zapisują , a próba odpalenia:
The Tibia client encountread a critical error and had to be stopped.

A detalied error report has been written to the error file witch you are asked to sumbit at your next login.

proszę o szybką pomoc...

myanato
25-01-2007, 20:13
sprobuj wlozyc tibiecam do floderu z tibia

Zillek Edonek
25-01-2007, 21:35
To nic nie daje.

Muneowan
03-02-2007, 17:20
CZy ktoś mógłby mi powiedzieć co robię źle, a robię tak:
1. urchamiam tibiCAM
2. klikam "aktywacja" a potem "odtwarzaj"
3. włączam tibię i klikam "enter game" po czym tylko wciskam ENTER
4. pojawia się napis żebym wpisał account numbera
5. CO robić?
:(
prosze o szybką odpowiedz na priv. lub w temacie

Rebeh
03-02-2007, 17:38
CZy ktoś mógłby mi powiedzieć co robię źle, a robię tak:
1. urchamiam tibiCAM
2. klikam "aktywacja" a potem "odtwarzaj"
3. włączam tibię i klikam "enter game" po czym tylko wciskam ENTER
4. pojawia się napis żebym wpisał account numbera
5. CO robić?
:(
prosze o szybką odpowiedz na priv. lub w temacie

1. Uruchom TibiCam
2. Uruchom Tibie
3. Kliknij "activate" i "play" (nie wiem jak jest w polskiej wersji...:P)
4. Enter Game i Ok
5. Wybierz filmik :P

mi tak działa...

Muneowan
03-02-2007, 18:24
zrobiłem jak mówiłeś i dalej :enter account numberX( X( . Czy trzeba coś w setingsach[ustawieniach] pozmieniać?
Sry, może to noobowate pytanie ale filmiki nakręcone w 7.5 moge oglądać w 7.9?

Gucias
07-02-2007, 22:21
mam pytanie. Czy to normalne ze jak ustawię nagrywanie i się zaloguje to nie widać kolejki?(nie widze w ogóle tego okienka z kolejką, nigdzie go nie ma)??

Krycho_16
25-02-2007, 14:47
Idzie przewijac film ?? jesli tak to jak to zrobic?? boniechce mi sie czekac 30 min aby akcj dopireo zobaczyc:;// odp

Super_Stefan_PvP
27-02-2007, 15:24
Lepiej Sobię Pobierzcię HypeCam 2 Łatwa Obsługa Z Dzwiekiem Można Nagrać Coś Można Ustawić Jaką Częsć Obrazu Ma Nagrywać POLECAM!!!;)

Grabadia
13-03-2007, 17:39
A mi wyskakuje debug i kij ;S

Eddy_505
13-03-2007, 20:05
same debugi mi wyskakują ;/ "the tibia client encountered a criticial error and hat to be stopped..." plz help.......probowalem juz chyba z 8 razy i ciagle to samo, mam film w folderze z tibicam, robie wszystko tak jak opisane i debug ;//

MasterMorduk
14-03-2007, 12:23
Mi tam nic nie działa i chyba nic nie jarze weźcie mi na pw napiszcie wszystko od początku jak zrobić filmik z tego jak gram w Tibie ale prosty proszę bo nic nie jarze serio....pls bo chciałem nagrać filmik jak idę na questa a tu nic bo nie wiem jak to zrobić.. -.-

POZDRO

Kimo36
21-04-2007, 23:12
@ 2x up
Mi to samo :(
niewiem dlaczego, również zrobiłem tak samo jak w poradniku, ściągnołem film do folderu gdzie jest tibia cam, uruchamiam tibie i tibie cam i "debug coś tam, coś tam i critical error -.-

Domgrom
23-04-2007, 01:06
Przyda sie :)

Bulwix
28-04-2007, 10:20
biore tak jak wszystko pokazane

wciskam ok bez wpisywania passow i mi pisze ze mma podac ac....
o co chodzi?

grzesiekadmin
07-05-2007, 17:48
Pomuzcie mi bo mi to jakos niewychodzi ;/ gg 3778770 :(;( ;( ;( ;( ;( ;( :( :( :( :( :(

Maczo696
21-05-2007, 23:25
Poradnik na pewno dobry, wszyscy mówią mi że właśnie tak się uruchamia filmy ale u mnie jednak to nie działa co włączam (tak jak w poradniku) film to wyskakuje mi jakiś error, a mianowicie :
"Tibia Error - Debug Assertion
The Tibia client encountered a critical error and had to be stopped.
A detailed error report has been written to the error file which you are asked to submit at your next login."

Wyłącze error i jak załącze tibie to mam jakieś informacje których szczerze nie kumam. Jak ktoś zna na to rade to proszę pisac na gg 7721150 :)

(a i jeszcze jedno, próbowałem z różnymi filmami, z różnymi clientami i z różną tibącam)

G17
08-07-2007, 17:49
yoyo ;p

Ja mam taki problem...
Przy nagrywaniu filmu.
Robie wszystko tak jak trzeba ale mi coś nie wychodzi ;/

A więc tak :

1. Otwieram tibie i tibie cam
2. klikam activate
3. klikam BROWSE i ustawiam że ma zapisać w folderze z tibia cam
4. (mam już włączone okno z postaciami w tibii) i klikam żeby nagrywało
5. loguje się do gry.
6. Film się skończył to klikam żeby przestało nagrywać
7. Wyłączam tibie cam.

no i problem polega w tym że nie zapisuje mi tego pliku mojego filmu *.rec

prubuje już kilka razy i nadal nic nie chce mi zapisać ;/

Proszę o szybką odpowiedź.:(

Duch Niespokojny
09-07-2007, 17:16
1. Otwieram tibie i tibie cam
2. klikam activate
3. klikam BROWSE i ustawiam że ma zapisać w folderze z tibia cam
4. (mam już włączone okno z postaciami w tibii) i klikam żeby nagrywało
5. loguje się do gry.
6. Film się skończył to klikam żeby przestało nagrywać
7. Wyłączam tibie cam.
Zła kolejność. Powinno być: activate -> record -> browse -> wybierasz gdzie zapisać -> logujesz się do gry.

dawid000
23-07-2007, 14:07
a ja mam taki problem
gdy sciagam tibicam do tibi 8.0 pojawia mi sie szereg komunikatow
czy to normalne?

tak-nie
26-07-2007, 08:26
No cóż tu dużo pisac gratuluje poradnika dzięki tobie nauczyłem się obsługiwac tibie cam i za to thx...

Kurde obejrzałem 1 film i było dobrze pobrałem 2 następne już chcę je oglondac odpalam tibie, tibie cam klikam na aktywacja wyskakuje mi error klikam ok, odtwarzanie, enter game, ok i dostaje debuga??? Co jest wcześniej działało???

Już se poradziłem...

duuKi
30-07-2007, 02:11
Dlaczego gdy klikam na STOP RECORDING wyrzuca mnie z gry...?

Slythia
30-07-2007, 02:36
Mnie tez ;P. Moze tak to dziala? Sama nie wiem, lecz... Mi to nie przeszkadza.

duuKi
31-07-2007, 02:16
Mnie tez ;P. Moze tak to dziala? Sama nie wiem, lecz... Mi to nie przeszkadza.

A mi tak:P
Bo filmy robie glownie pkujac a troche niewygodny jest exit podczas pkingu gdy chce sie szybko wylogowac, lub poprostu wylaczyc zeby ludzie nie zobaczyli czego nie powinni ozbaczyc;P

MasterMorduk
31-07-2007, 20:06
Jak klikam Ctive to jest ciągle to :

http://img122.imageshack.us/img122/9450/tibiacambladkv2.jpg

No wszystko robie ok filmik mam w folderze z TibiaCam i jak klikam w TibiCam actived to pisze i chce się bez passów wlogować jakiś błąd i koniec... :(

Albo pisze to co koledze na samej górze :

"Tibia Error - Debug Assertion
The Tibia client encountered a critical error and had to be stopped.
A detailed error report has been written to the error file which you are asked to submit at your next login."

:(:(:(:(:(

sQller
04-08-2007, 13:36
A ja mam pytanie, jeśli nagrywam film TibiCam, a nie chce niektórych kawałków mieć, to moge wcisnąć recording stop, a jak akcja się zacznie na nowo, włączyć ponownie? Jeśli nie, może mi ktoś powiedzieć, jak robić te i inne obróbki, żeby gotowy filmik wrzucic potem np. na youtube? Pomóżcie plz

Chuckname
09-08-2007, 22:10
mam problem
korzystałem z twojego poradnika o oglądani filmów z tibii wszytko jest ok do momentu kiedy aktywuje (jestem bardzo oporny ostrzegam) klikam odtwórz w kliencie tibii wyskakuje mi że muszę wpisać passy ale ja nie chce nagrywać anie grać tylko obejrzeć plx pomóżcie biorę enter game bez wypełniania pul klikam ok

i wyskakuje mi że muszę wpisać passy ale ja nie chce nagrywać anie grać tylko obejrzeć plx pomóżcie napiszcie mi wiadomość plx pomocy;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

sQller
10-08-2007, 10:28
mam problem
korzystałem z twojego poradnika o oglądani filmów z tibii wszytko jest ok do momentu kiedy aktywuje (jestem bardzo oporny ostrzegam) klikam odtwórz w kliencie tibii wyskakuje mi że muszę wpisać passy ale ja nie chce nagrywać anie grać tylko obejrzeć plx pomóżcie biorę enter game bez wypełniania pul klikam ok

i wyskakuje mi że muszę wpisać passy ale ja nie chce nagrywać anie grać tylko obejrzeć plx pomóżcie napiszcie mi wiadomość plx pomocy;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

Skoro włączasz TibiCam, aktywujesz, włączasz odtwarzanie, potem grę bez wbijania passów, to powinna ci od razu wyskoczyć tabelka z filmikami. Ja mam TibiCam od niedawna, ale wszystko chodzi ok. Może spróbuj przeinstalować TibiCam?

smikki
16-08-2007, 02:29
Mam identyczny problem jak Chuckname...i nie wiem co robić :(

FoXxX
28-08-2007, 08:24
Ja zrobiłem wszystko tak jak jest napisane w instrukcji i mi lajtowo działa. ^^
Próbujcie.

FoXxX
05-09-2007, 20:53
Chcę sobie nagrać film, ale nie potrafię...
Robiłem wszystko zgodnie z instrukcją a film sie nie nagrał ;/
Why?

Sorki, że post pod postem, ale chciałem żebyście zauważyli, że jest nowy post. ;)

Dobra, już wszystko jest OK... ;p

LoluU$
08-09-2007, 20:32
a z kąd to mam ściągnąć itp ?? poradnik blix :D (instalka itp)

Kanciapa
23-11-2007, 16:35
Pobrałem TibiCam, która nagrywa filmy pod tibie 8.0
Wypakowałem ją.
Włączam Tibie 8.0 i następnie TibiCam
Loguje się na swoim koncie, wchodzę na postać i klikam w tibicam active i następnie record
i niby nagrywa a jendak kiedy przerywam nagrywanie i chcę znaleźć ten plik .rec to nigdzie go nie ma:(

Czy powinien pojawić się jakiś komunikat o rozpoczęciu nagrywania?
Czy zmienia się coś w oknie gry, jest coś co informuje o prawidłowym działaniu tibicam?
Bo wydaje mi się jednak, że coś nie tak z tym nagrywaniem

Help!;(

Kopyt1992
26-11-2007, 19:52
Witam chciałbym nagrać filmik i wrzucić go później na Youtube. Jak mam to zrobić?? Może ktoś z was ma jakiś poradnik? Proszę o wiadomość na prv lub na forum. Z góry ty :)

KrEmAs KAc
27-11-2007, 17:46
Witam chciałbym nagrać filmik i wrzucić go później na Youtube. Jak mam to zrobić?? Może ktoś z was ma jakiś poradnik? Proszę o wiadomość na prv lub na forum. Z góry ty :)

nagraj to poprzez program filmujący okna lub cały pulpit. zajmuję to trochę i nie znam nazwy. W Ubuntu masz do obrazu zainstalowane chyba.

AgaRyba10
01-12-2007, 14:51
Kiedy robię stop recording wywala mnie z gry, tak powinno być?

Kaszubss
04-02-2008, 01:27
Z kad wziasc tibicams 7.6?

Plax pomocy :D.

Smerf.Secura
04-02-2008, 14:58
Z kad wziasc tibicams 7.6?

Plax pomocy :D.

Dwa wyrazy i dwa błędy?
Wy*******aj.

Kashtaniak
04-02-2008, 15:28
jak robicie formata i instalujecie windowsa to tez czytacie na forum poradniki jak to zrobic? tak trudno sie domyslic, poprobowac na wszystkie sposoby, ew. poczytac errory, ktore sie wyswietla i przetlumaczyc sobie je na polski?

Kaker
01-03-2008, 21:50
Co zrobić żeby grać w tibie

Slythia
02-03-2008, 02:37
Co zrobić żeby grać w tibie
Zapraszam do manuala: http://tibia.pl/show_page.php?p=manual-przygotowanie

loonyxd
06-04-2008, 16:50
Poradnik Super. Nic dodać, nic ująć :)
Dzisiaj po raz pierwszy zainstalowałem i już Filmik zrobiłem xD.

asdf1906
09-04-2008, 21:08
Może mi ktoś wytłumaczyć (w miarę dokładnie) jak połączyć 2 filmy nagrane w TibiaCam w 1, dodać napisy, może jakieś efekty np. typu deszcz i poprawić jakość na tyle, żeby w oknie youtube można było zobaczyć co postać pisze. Help :D

Gelt
09-04-2008, 21:23
Do tego nie służy TibiCam. Od tego sa programy do obróbki filmów.

asdf1906
09-04-2008, 21:26
w miarę dokładnie

Możesz dokładniej? :D

Gelt
09-04-2008, 21:33
Ehhh.. Jeśli masz Windowsa XP to masz wgrany tam program który ma podstawowe funkcje do obróbki filmu. Windows Media Player. A dokładniej.? Pobaw się tym, nikt Ci nie da recepty na zrobienie filmu.

asdf1906
10-04-2008, 14:50
A jeśli nie mam? ;(

Micros
30-05-2008, 15:59
wlasnie z kad mozna sciagnac?

Duch Niespokojny
30-05-2008, 23:44
Wystarczy pogooglować :p
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=817&Windows+Movie+Maker+2.1+PL
(bo chyba jednak o Movie Makera chodziło, a nie o Media Playera)

K4R0L
30-06-2008, 17:37
Jak umieścić film zrobiony TibiaCam, np. Na YouTube ?

Slythia
30-06-2008, 17:43
Jak umieścić film zrobiony TibiaCam, np. Na YouTube ?
Bezpośrednio się nie da, musiałbyś nagrać filmik innym programem. Na forum jest poradnik o podobnej tematyce.

K4R0L
30-06-2008, 17:50
I tak, ja chcę obejżeć filmik pokazuje się "Debug Error", a jak włączam po tym tibię, to pokazuje mi się, że prosza o pomoc, i żebym napisał report o bugu

K4R0L
01-07-2008, 12:58
Halo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

K4R0L
05-07-2008, 20:51
Czy ktoś tu mi qrde odpowie ?!

Duch Niespokojny
06-07-2008, 14:19
Report o bugu olej, bo to dotyczy błędów w grze, a nie Tibicam. A błąd w filmiku może być spowodowany tym, że ktoś daje 'trade', ale klika 'cancel', po czym daje 'trade' znowu. W filmiku to 'cancel' nie jest uwzględnione i dlatego, kiedy ktoś chce trade'ować znowu, powoduje to błąd. Trzeba wtedy po prostu ręcznie klikać 'cancel' podczas oglądania filmiku.