zaloguj się

Pokaż pełną wersje : SIŁA : Boltów , P-Boldtów i Infernal Boltów

Lampa
10-05-2007, 00:19
Mam pytanie :
jak siła infernal boltów , p-boltow i zwyklych bardo sie róznią ??
chodzi mi o mneij wiecej stosunki
Wielkie THX za pomoc

p.s. jestem dyslektykiem i dysgrafem wiec przepraszam za błędy

Ri'Pablo
10-05-2007, 00:56
Wydaje mi się , że stosunek jest mniej więcej taki:

Bolty - Power Bolty - Infernal Bolty
1 : 2 : 3

Ale to jest tylko moja opinia i lepiej poczekaj na wypowidz bardziej doswiadczonego gracza.

Malkowicz
10-05-2007, 08:13
Może będzie dostępny jaki support mający royal palla czekajmy
Ps: I am "Nabijacz postów" (hah pół anglik pół polak)

Cashtan
10-05-2007, 08:46
Na tibia.erig.net masz przyblizone ataki:
Bolt ~ Attributes: Atk: 30, stackable
Power Bolt ~ Attributes: Atk: 40, stackable
Infernal Bolt ~ Attributes: Atk: Unknown, stackable
Wiec moze 45-50 :P?

orzechowski
10-05-2007, 16:51
Na wiki.hunted.pl jest wszystko napisane!!! wchodzicie tak>>przedmioty>>amunicja<< :)

Aversin
11-05-2007, 11:39
Gdzieś słyszałem teorie, nie miałem okazji sprawdzić, że infernal bolty są silniejsze, ale jedynie gdy używamy Arbalesta, w przypadku zwykłej kuszy lepiej używać power boltów. Prawda czy fałsz ?

libner
11-05-2007, 12:22
Bolt Atk: 30
Power Bolt Atk: 30 [+0-10]
Infernal Bolt Atk: 50 [+0-10]

Kojotes
11-05-2007, 12:33
Cieżko ustalić jakiś atak dla każdego rodzaju amunicji, bo nie jest ona ogólnie dostępna. Nikt nie ma plecaków p boltów, żeby je testować, a znaleźć u kogoś 50+ infernal boltów to rzadkość. Jednak wersja Eriga, że bolt ma 30 ataku a p bolt 40 jest prawdopodobna. Chociażby dlatego, że z innymi ewentualnościami jeszcze sie nie spotkaliśmy.
W każdym razie moge sie wypowiedzieć na podstawie moich doświadczeń. Otóż moje best hity wynoszą 181 z arbalesta, 201 z power bolta oraz 222 z infernal bolta, wszystko na 95 discie. Nie bede tutaj stosował żadnych proporcji i wyliczeń, bo jeśli w wypadku p boltów możemy mowić jeszcze o jakiejkolwiek argumentacji- wystrzelalem ich ok. 100, to raczej cięzko jest mi sie wypowiedzieć o infernal boltach, gdyż wystrzeliłem ich tylko 4.

W sprawie infernal boltów, widziałem TibiCAM, na którym paladyn z 98-99 dist bodajże testował je na sorcu z marnym shieldingiem i bez eq. Po pomnożeniu hitów x2 (pvp) i dodaniu paru pkt dmg (równoważy shielding) best zadane hity kształtowały się na granicy 250-260 dmg.

Natomiast w kolejnym teście, gdy wystrzelano po 10 p boltow i infernal boltów (postacią z distem 94) na paladyna w porządnym eq, z dobrą tarczą i shieldingiem 65 infernal bolty zadały max 94 dmg (po przeliczeniu na pvm ok. 200 dmg) a p bolty 54 (po przeliczeniu na pvm 115 dmg).

W 1 teście widzimy prawdziwą siłę infernal boltów, natomiast w drugim przewagę, jaka istnieje między nimi a p boltami.

Porównując bolty do broni meele, najprawdopodobniej infernal bolt ma mniejszy atak niż avenger/sca/arcane staff (czyli najlepsze regularne bronie dla knighta, z atakiem 50), o czym mówi best hit z 1 testu (dla porównania mój kolega z 89 axe ma best hit z sca ok.280. Gdyby dotrenował do 98-99, czyli distu pierwszego paladyna, sadze ze granica 300 mogłaby zostać przekroczona). Jednak nie wolno zapominać o tym, że w ogóle wszystkie bolty, mimo że mają nikczemnie niski atk, to w pewnym stopniu równoważy to wyższa średnia zadawanych obrażeń. Chociaż nie zawsze- wspomniany wcześniej kolega i ja z arbalestem i boltami, gdy bijemy równocześnie smoka /zaznaczam że zdążę wystrzelić 1-2 zanim on dojdzie do moba/ on dostaje ~400 expa a ja ~300. Możliwe, że zamienilibyśmy się ilościami expa, gdybym używał p boltów.

Hmm troche sie rozpisałem, mam nadzieje że moje metne wywody choć troche przybliża sytuacje :)

Jak na coś jeszcze wpadne, to dam edita.

Pzdr.

Glopsson
12-05-2007, 00:00
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak to możliwe że power bolt jest gorszy od infernal bolta?;/ Troche nielogiczne:baby:

Tomcio Pall
12-05-2007, 00:09
@up
A czemu Swordy w Tibi są mocniejsze od axe? Przecież jedno uderzenie w RL z jakiegoś topora to uderzenie śmiertelne a z miecza nie zawsze.

@topic
Zgadzam się z Kojotes'em

Darefiend
12-05-2007, 01:19
Ja tam expie arrowami a najlepsze info są chyba na tibiwiki tak jak ktoś mówł wyżej.

KrzysiekAxeUser
18-05-2007, 00:09
Infernal BOlty maja ogromna sile!

Sebcio :)
18-05-2007, 03:08
Kojotes, madrze prawisz :)
@upupup
Jak najbardziej logiczne jest ze infernal bolty sa silniejsze od p boltow.
Dlaczego ?
p bolty leca ze zwyklego DL'a palladyni maja na nie zaklecie a infernale ? mozna je uzyskac przetapiajac soul orby z poi monsters :)
Pozatym sama nazwa pieknielny wskazuje na to ze sa lepsze od "power" boltow ;]