PDA

Pokaż pełną wersje : Eurowizja 2007

OnlyShadow
10-05-2007, 22:38
Temat do ogólnej dyskusji. Mam nadzieję, że Polska tym razem przejdzie.

@down
Masz rację. Z drugiej strony jednak, nie wiem czemu, bardzo ją lubię :P

@down, down & all down
No ale przynajmniej można się pośmiac :P

<3

Delete
10-05-2007, 22:42
Eurowizja sux! To jest istny festiwal kiczu i beztalencia.

Kwadratowe Koło
10-05-2007, 22:58
Ja nawet na to nie włączam telewizora : S

..::QRAS::..
10-05-2007, 22:58
to nie jest pokaz spiewu tylko strojow -.-

Dark Sven
10-05-2007, 23:08
Euroshit? Nie, dziękuje jestem rosjaninem.

Mimo wszystko mam do niej sentyment. 3 lata temu podczas eurowizji komp mi się rozwalił, i nie miałem jeszcze drugiego telewizora. No to upiekłem pierwszego w życiu skubańca. Zajyebyscie wyszedł <3

Rybzor
10-05-2007, 23:12
Ja nawet na to nie włączam telewizora : S

Ja w ogóle nie włączam :P.

Oglądałem eurowizje tylko raz, jak PRo Wiśnia byu! suxando i tyle.

Bastash
10-05-2007, 23:14
To dzisiaj? o_O Kto Polskę reprezentuje?

OnlyShadow
10-05-2007, 23:20
The Jet Set.

Dzisiaj półfinał.

Lista uczestników:
W półfinale wystartują:

1. Bułgaria - Voda - Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov
2. Izrael - Push the button - Teapacks
3. Cypr - Comme ci comme ça - Evridiki
4. Białoruś - Work your magic - Koldun
5. Islandia - Valentine lost - Eiríkur Hauksson
6. Gruzja - My story - Sopho Khalvashi
7. Czarnogóra - Hajde kroči - Stevan Faddy
8. Szwajcaria - Vampires are alive - DJ Bobo
9. Mołdawia - Fight - Natalia Barbu
10. Holandia - On top of the world - Edsilia Rombley
11. Albania - Hear my plea - Frederik Ndoci
12. Dania - Drama queen - DQ
13. Chorwacja - I believe in love - Dado Topic & Dragonfly
14. Polska - Time to party - The Jet Set
15. Serbia - Molitva - Šerifović
16. Czechy - Malá dáma - Kabat
17. Portugalia - Dança comigo - Sabrina
18. Macedonia - Mojot svet - Karolina Goceva
19. Norwegia - Ven a bailar conmigo - Guri Schanke
20. Malta - Vertigo - Olivia Lewis
21. Andora - Let's save the world - Anonymous
22. Węgry - Unsubstantial blues - Magdi Rúzsa
23. Estonia - Partners in crime - Gerli Padar
24. Belgia - Love power! - The KMG's
25. Słowenia - Cvet z juga - Alenka Gotar
26. Turcja - Shake it up şekerim - Kenan Dogulu
27. Austria - Get a life - get alive - Ric Papilaya
28. Łotwa - Questa Notte - Bonaparti.lv

Na zwycięską dziesiątkę w finale czekają już:

1. Bośnia i Hercegowina - Rijeka bez Imena - Marija Sestic
2. Hiszpania - I love you, mi vida - Nash
4. Irlandia - They can't stop the spring - Dervish
5. Finlandia - Leave me alone - Hanna Pakarinen
9. Litwa - Love or leave - 4Fun
10. Grecja - Yassou Maria - Sarbel
12. Szwecja - The worrying kind - The Ark
13. Francja - L'amour a la française - Les Fatals Picards
15. Rosja - Song Number - 1 Serebro
16. Niemcy - Frauen regier'n die Welt - Roger Cicero
18. Ukraina - Dancing lasha tumbai(hmm, a wyraźnie słychać Russia goodbye) - Verka Serduchka
19. Wielka Brytania - Flying the flag - Scooch
20. Rumunia - Liubi, liubi, I love you - Locomondo
23. Armenia - Anytime you need - Hayko

@down
jou jou el0 el0
Dowartościowałeś się?

<3

Bols
10-05-2007, 23:20
dżet set nas reprezenci yo

zjebali na maxa sam bym lepiej zaspiewal w ogole cala ta euro wizja jest spierodlona, taki lamagi tam "spiewaja" ze rzygac sie chce.

Bastash
10-05-2007, 23:24
The Jet Set

To ten murzyn i ruska?

Fiszbin
10-05-2007, 23:28
W tym roku widać, że zeszłoroczna wygrana Lordi wywarła spory wpływ na tegorocznych wykonawców. W poprzednich latach większość krajów była reprezentowana przez skąpo odziane blondynki, śpiewające słabe, popowe pioseneczki. W tym roku mamy więcej rockowych, pop-rockowych artystów(słabych wprawdzie).

ps Propozycja Duńczyków jest "dość" odważna.

Tompior
10-05-2007, 23:47
Spoko przejdziemy! Tak sie ubrala Sasha, ze w Niemczech sytuacja musiala wygladac tak: "Hans! Was ist das?!?!" Sms'y leca juz na nas :P

Heidar
10-05-2007, 23:48
Eurowizję zacznę oglądać kiedy pokażą na niej Slayera i Iron Maiden. O tyle ^^

Bastash
10-05-2007, 23:52

Tak się dziwnie składa, że Slayer i IM to uznane w świecie muzyki ikony, a Eurowizja wyłania "świeżą krew".

>down
Ja to bym chciał RHCP! Moje moje :* słitaśne aaaah : ** moje moje!

Heidar
10-05-2007, 23:53
Tak się dziwnie składa, że Slayer i IM to uznane w świecie muzyki ikony, a Eurowizja wyłania "świeżą krew".

No i co z tego :P Nie chciał byś ich tam zobaczyć ? Chociaż gościnnie :]

@down
Taa, ale fajnie by było gdyby coś normalnego dali. Np. Grave Digger, albo chociaż polski Vader ;)

Fiszbin
11-05-2007, 00:02
O, właśnie panowie z Austrii pokazali, jak głośna jest niepodłączona gitara elektryczna. Dość komicznie wyglądał ubrany w lśniące wdzianie pan grający, dosłownie, unplugged "ostry riff" na elektryku.

@Bastach i Heidar
Zdaje sobie sprawę, że nie mówicie tego na poważnie, ale gwoli ścisłości przypomnę, ze to EUROwizja, a Slayer i RHCP to amerykańce.

@Down

Toś Tolek chyba Duńczyków nie widział ;p.

MasteR Driv3r
11-05-2007, 00:05
A łotwa dala gay-popis ;]
A co to polski - sasza ma grube nogi, ten coś wiesniacko sie ubiera.
Tekst i melodia beznadziejna.

Najlepsze są czechy i dziadek z izraela :D

Bastash
11-05-2007, 00:15
Zdaje sobie sprawę, że nie mówicie tego na poważnie, ale gwoli ścisłości przypomnę, ze to EUROwizja, a Slayer i RHCP to amerykańce.

Myślę, że gościnnie mogliby zagrać, skoro mogły Sugababes bodajże 2 lata temu. Poza tym Polskę reprezentuje m.in. Amerykanin...

>down
Cicho, ja wiem lepiej : P

Fiszbin
11-05-2007, 00:20
Poza tym Polskę reprezentuje m.in. Amerykanin...

Anglik *

Glamri
11-05-2007, 00:22
O to to! Popieram w 100%. Wtedy to może osobiście nawet bym się tam pofatygował. ; ]

Straznik Monopolowego
11-05-2007, 01:00
A ten coś wiesniacko sie ubiera.

To ten murzyn
Troszeczke mi to polskim rasizmem podsmierduje...

Bastash
11-05-2007, 01:04
Troszeczke mi to polskim rasizmem podsmierduje...

"To ten murzyn i ruska" jako wyrażenie swojego niezadowolenia faktem, iż Polskę reprezentują obcokrajowcy ; )

>down
No i paszli. Tss...

Shinjix
11-05-2007, 01:07
Nie sadze, by jakikolwiek szanujacy sie zespol rockowy/metalowy tak sie zeszmacil, zeby wystapic na tym pseudo-popowym-balu-przebierancow. Just no f'kin way. Artysci* eurowizji po zwyciestwie grupy Lordi przybrali nowa taktyke. Juz nie chca nas zabic skapo ubranymi panienkami, tylko kosmicznie kolorowo wystrojonymi pajacami. Zal.

Szczerze mowiac, nie obchodzi mnie kto reprezentuje polske w tym cyrku. Polska scena muzyki pop reprezentuje soba tak malo, ze nawet na zaistnienie na eurowizji nie ma szans.

*Wiem, ze niektorym bardzo ublizam tym stwierdzeniem, ale troche ironii nie zaszkodzi.

Walekifa
11-05-2007, 01:16
A łotwa dala gay-popis ;]
A co to polski - sasza ma grube nogi, ten coś wiesniacko sie ubiera.
Tekst i melodia beznadziejna.

Najlepsze są czechy i dziadek z izraela :D

Ma bardzo fajne nogi!

Mi się podobała Islandia o ile się nie mylę (Nie oglądałem całości). Chłopaki dali z siebie i od serca wszystko.

-=DanieL=-
11-05-2007, 08:32
hahaha zawsze mnie śmieszył ten zbiór pajaców na eurowizji : [

Meryba
11-05-2007, 08:43
Same jęczące badziewia się zakfalikowały jakaś Macedonia... ;//

Cloy
11-05-2007, 12:00
To Polska w końcu przeszla czy nie? Bo ich piosenka najbardziej mi sie podobala x]

Bastash
11-05-2007, 12:06
To Polska w końcu przeszla czy nie? Bo ich piosenka najbardziej mi sie podobala x]

Nie. To się nazywa amerykanizacja polskiej muzyki. Czarnoskóry szpaner udaje, że śpiewa/rapuje* a biała dupa, praktycznie nie ubrana** śpiewa refren. I tak to leci.

*Nie wiem co on próbuje.
**Mi to nie przeszkadza gwoli wyjaśnienia

OnlyShadow
11-05-2007, 15:52
Nie sadze, by jakikolwiek szanujacy sie zespol rockowy/metalowy tak sie zeszmacil, zeby wystapic na tym pseudo-popowym-balu-przebierancow. Just no f'kin way. Artysci* eurowizji po zwyciestwie grupy Lordi przybrali nowa taktyke. Juz nie chca nas zabic skapo ubranymi panienkami, tylko kosmicznie kolorowo wystrojonymi pajacami. Zal.

Szczerze mowiac, nie obchodzi mnie kto reprezentuje polske w tym cyrku. Polska scena muzyki pop reprezentuje soba tak malo, ze nawet na zaistnienie na eurowizji nie ma szans.

*Wiem, ze niektorym bardzo ublizam tym stwierdzeniem, ale troche ironii nie zaszkodzi.

No i po tym poście zaraz zbiegnie się banda lizodupów z tekstami "Eur0wizja SUX0R". No bo w końcu mod ma zawsze rację ;)

W sumie, większość piosenek jest słaba i (co gorsze) jednolita. Chociaż zawsze są wyjątki. Ot, rok temu, wygrał zespół, który najbardziej się wyróżnił.

@top
No i nie udało się. Pewnie znowu mamy miejsce 11, a 10 się dostało dalej.

Dark Sven
11-05-2007, 16:00
No i po tym poście zaraz zbiegnie się banda lizodupów z tekstami "Eur0wizja SUX0R". No bo w końcu mod ma zawsze rację ;) Shinjix ma racje!1111 Eur0wuzha SUX0R1!!`111112312

Choć racje ma, kto by się chciał tam zeszmacić.

Dr. Omader
11-05-2007, 16:27
The Jet Set.

KTKJ???

TV nie ogladam praktycznie wcale, a co dopiero tracic czas na eurowizje ;)

Czarna_Mamba
11-05-2007, 16:31
Jeszcze nigdy w życiu nie wytrwałam do końca żadnej Eurowizji, może to i dobrze. W tym roku także nie zamierzam robić wyjątku, jakoś mnie do tego nie ciągnie.

OnlyShadow
11-05-2007, 17:44
Ech, nie spamujcie. Czy cała dyskusja musi składać się z postów typu: "Eurowizja, pajace, shit mehmehmeh"?

Czarna_Mamba
11-05-2007, 18:02
Ech, nie spamujcie. Czy cała dyskusja musi składać się z postów typu: "Ech, nie spamujcie. Czy cała dyskusja musi składać się z postów typu: "Eurowizja, pajace, shit mehmehmeh"?"

Nie mogłam się powstrzymać.

Nikast Shynix
11-05-2007, 18:23
Mi w Eurowizji najbardziej podoba się... podliczanie punktów :) Zawsze lubiłem patrzeć na te przeskakujące belki z nazwami krajów xD No i to "Blablabla of Masedła"... Piękne... Wprost poezja...

Poza tym to raczej Eurowizji nie oglądam... Może jak mnie jakiś występ zainteresuje... Tak to siedzę na kanapie przed telewizorem i czytam gazetę.

Str4t0s
11-05-2007, 18:25
Ech, nie spamujcie. Czy cała dyskusja musi składać się z postów typu: "Ech, nie spamujcie. Czy cała dyskusja musi składać się z postów typu: "Eurowizja, pajace, shit mehmehmeh"?"

Ja tez nie moglem.

Etoric
11-05-2007, 18:31
osobiście powiem tak: eurowizja to festiwal, który nie wymaga imponujacego głosu, tylko IMAGE. Czy zespół Lordi był tak dobry, żeby zająć 1 miejsce w 2006 roku? Nie.

NervGal
11-05-2007, 18:47
Po prostu nie macie jaj na Eurowizję. Ja jakoś też nigdy nie przepadałem za tym festiwalem, ale wczoraj mi się naprawdę podobało ;] Muzyka nie jest ambitna, ale potrafi wpaść w ucho. Ogólnie przyjemnie grali ;p

Fiszbin
11-05-2007, 19:09
Muzyka nie jest ambitna, ale potrafi wpaść w ucho. Ogólnie przyjemnie grali ;p

Dokładnie, szczególnie ze względu na większą ilość rockowych zespołów. Islandię, Czechy i Chorwację reprezentowały zespoły, w stylu naszego Perfect'u(starszy pan w długich włosach, z przepitym głosem na wokalu + proste, przyjemnie gitarowe granie), byli pop-punkowcy z Andory grający i wyglądający prawie jak Blink182 czy inne Good Charlotte, chłopcy z Czarnogóry nieźle grali tylko zabił ich pedalski wygląd i głos wokalisty. Węgry reprezentowała taka "ichna" Edyta Bartosiewicz. Zabawny był również murzyn, który łączył w sobie(zarówno wyglądem jak i wykonaniem) bee gees, prince'a i jackosn'a (z raczej marnym skutkiem ale dość zabawnie to wyglądało). No i oczywiście transwestyta z Danii ubrany i śpiewający jak w słynnym "it's okay to be gay".

Generalnie nie była to żadna rewelacja, ale na tle poprzednich festiwali Eurowizyjnych było naprawdę nieźle. Jutro finał, zobaczymy jak będzie, nie pamiętam dokładnie, ale chyba większość wykonawców o których wspomniałem nie dostała się do finału ;P. Może wśród artystów z zapewnionym udziałem w finale znajdzie się ktos ciekawy.

Lasooch
11-05-2007, 19:20
@Mamba 'n Str4t0s: Ech, nie spamujcie. Czy cała dyskusja musi składać się z postów typu: "Ech, nie spamujcie. Czy cała dyskusja musi składać się z postów typu: "Ech, nie spamujcie. Czy cała dyskusja musi składać się z postów typu: "Eurowizja, pajace, shit mehmehmeh"?"?"

... jeszcze bardziej nie mogłem się powstrzymać ^^'

@top: to jakaś ojhrowizja była/jest/będzie? Mnie to obchodzi tyle co słabe plony na plantacjach gruszek w południowej Korei Północnej, więc terminu nie znam, a i oglądać mi się nie chce...

edit:

2x down: :O Przepraszam! Tak się na 4 i 0 skupiłem, że r zjadłem, sry ;s

Andrealfus
11-05-2007, 19:36
Eurowizja od paru lat jest poprostu zalosna.

Str4t0s
11-05-2007, 20:10
@upup : Zagryze. Zagryze cie bo przekreciles moj nick!!!
@topic : Eurowizja... taaa... kolejny bezwartosciowy program w telewizjii polskiej. I tak zawsze jakis chinczyk ktory mieszka w japonii i urodzil sie w tajwanie wygra chociaz nie jest z europy.

H.L
11-05-2007, 20:23
Eurowizja od kilku lat staje sie komercyjnym badziewiem, akurat malo kogo obchodzi ze polacy sie dostali (nawet dobrze)

Czarna_Mamba
11-05-2007, 22:05
Łasuch, nie wlepienie do mojego posta dalszej części układanki to efekt tylko silnej woli. :>

Na czyją wygraną liczycie*/stawiacie?

*dziwnie powiedziane.

Bastash
11-05-2007, 22:44
Na czyją wygraną liczycie*/stawiacie?

*dziwnie powiedziane.

Jak dla mnie to nawet Dżibuti może wygrać.

Mua - ha - ha - ha. Na dole strony "Korektor" z piękną krechą : * Zabawny widok.

Shinjix
11-05-2007, 23:56
No i po tym poście zaraz zbiegnie się banda lizodupów z tekstami "Eur0wizja SUX0R". No bo w końcu mod ma zawsze rację ;)
Nie kazdy kto ma podobne zdanie jak admin, mod czy zwykly uzer musi byc zaraz jego lizodupem.

osobiście powiem tak: eurowizja to festiwal, który nie wymaga imponujacego głosu, tylko IMAGE. Czy zespół Lordi był tak dobry, żeby zająć 1 miejsce w 2006 roku? Nie.
To zalezy jak na to patrzec. Bo widzisz, porownywanie zespolu rockowego z reszta wykonawcow (w wiekszosci) pop dalo taki kontrast, ze ludzie sie pogubili i zafascynowali Lordim. Szczegolnie, ze utwor (zreszta - niezbyt wysokich lotow) jest z rodzaju tych, ktore szybko wpadaja w ucho, a jeszcze szybciej odlatuja w niepamiec. Lordi wygral dlatego, ze pokazal cos innego. Cos, czego ludzie zafascynowani eurowizja na ogol nie znaja, a tym bardziej nie sluchaja. Dodajac do tego bijacy w oczy image wychodzi nam zwyciestwo finow.

Jasno rzecz ujmujac - moim zdaniem, jakiekolwiek porownania miedzy zespolami odmiennych gatunkow (np metal/rock z popem, techno z Hip-hopem, hip hop z metalem) jest lekko bez sensu. To jak porownywac cukier i chili - jedno slodkie, drugie ostre, choc i jedno i drugie ma swoich zwolennikow.

Po prostu nie macie jaj na Eurowizję. Ja jakoś też nigdy nie przepadałem za tym festiwalem, ale wczoraj mi się naprawdę podobało ;] Muzyka nie jest ambitna, ale potrafi wpaść w ucho. Ogólnie przyjemnie grali ;p
Pop ma to do siebie, ze nie musi byc ambitny, tylko wpadac w ucho. Bo dla jakich sluchaczy jest przeznaczona ta muzyka? Do zwyklych ludzi. Do czlowieka, ktory przyjdzie po 8 godzinach charowki do domu. Taki wycienczony gosc nie ma sily, zeby posluchac jakiejs trudnej, ambitnej (tu tez - inspirujacej) muzyki z psychologicznymi, wjezdzajacymi na ambicje tekstami. On chce usiasc, odpoczac i posluchac czegos, co szybko i gladko wpada w ucho. Co go nie zmusza do kolejnego wysilku, tym razem umyslowego.

OnlyShadow
12-05-2007, 22:31
Nie kazdy kto ma podobne zdanie jak admin, mod czy zwykly uzer musi byc zaraz jego lizodupem.
Ale zdarzają się takie przypadki.

To zalezy jak na to patrzec. Bo widzisz, porownywanie zespolu rockowego z reszta wykonawcow (w wiekszosci) pop dalo taki kontrast, ze ludzie sie pogubili i zafascynowali Lordim. Szczegolnie, ze utwor (zreszta - niezbyt wysokich lotow) jest z rodzaju tych, ktore szybko wpadaja w ucho, a jeszcze szybciej odlatuja w niepamiec. Lordi wygral dlatego, ze pokazal cos innego. Cos, czego ludzie zafascynowani eurowizja na ogol nie znaja, a tym bardziej nie sluchaja. Dodajac do tego bijacy w oczy image wychodzi nam zwyciestwo finow.
No bo w sumie o to chodzi. O wyróżnienie się z tłumu, oryginalność. A ludzie zafasnynowani Eurowizją tego nie znali, bo w końcu słuchają tylko popu.

Jasno rzecz ujmujac - moim zdaniem, jakiekolwiek porownania miedzy zespolami odmiennych gatunkow (np metal/rock z popem, techno z Hip-hopem, hip hop z metalem) jest lekko bez sensu. To jak porownywac cukier i chili - jedno slodkie, drugie ostre, choc i jedno i drugie ma swoich zwolennikow.

Pop ma to do siebie, ze nie musi byc ambitny, tylko wpadac w ucho. Bo dla jakich sluchaczy jest przeznaczona ta muzyka? Do zwyklych ludzi. Do czlowieka, ktory przyjdzie po 8 godzinach charowki do domu. Taki wycienczony gosc nie ma sily, zeby posluchac jakiejs trudnej, ambitnej (tu tez - inspirujacej) muzyki z psychologicznymi, wjezdzajacymi na ambicje tekstami. On chce usiasc, odpoczac i posluchac czegos, co szybko i gladko wpada w ucho. Co go nie zmusza do kolejnego wysilku, tym razem umyslowego.
Tutaj w połowie się zgodzę, w połowie nie. Bo gust większości (w szczególności młodych) ludzi jest wyrabiany na siłę przez media. Jeśli w Bravo napiszą, że TH jest fajne to będzie fajne. Jeśli po miesiącu napiszą, że to wiocha, nastolatki powiedzą, że to wiocha.
Ja, gdy mam zamiar odpocząć, również chcę posłuchać czegoś łatwego(i właśnie w tej części się zgadzam), ale dla mnie to może być równie dobrze rock, jakieś fajne utwory, których gatunku nawet nie potrafię określić, czy chociażby jazz.

Btw, ładnie posprzątane.

@edit
I jeszcze link do tematu:

http://www.deviantart.com/deviation/33935215/?qo=36&q=eurovision&qh=boost%3Apopular+age_sigma%3A24h+age_scale%3A5

OnlyShadow
13-05-2007, 12:07
Bump, bump

No i po Eurowizji. Polska w półfinale zajęła 14 miejsce. 1 miejsce, dość nieciekawa (acz ładnie wykonana) piosenka Serbii, druga Ukrainy.

@edit
Przypomniałem sobie o zajefajnym pokazie i wykonaniu piosenki przez zespół <bodajże, bylem dosyć senny i mogę nie pamiętać nazwy> Apocalypto.

@down
Dokładnie.

NervGal
13-05-2007, 13:17
@UP:
A może Apocalyptica ;]?

@Topic:

Moimi faworytami byli: Turcja, Słowenia, Łotwa i ew. Gruzja. Nie znam całego rankingu, ale pewnie byli nisko ;p

RozP
13-05-2007, 14:22
Apocalyptica rox! Do tego gość, który połykał świetlówkę... To było najciekawsze w całej transmisji. Dość fajnie wyglądał też "latający" rower. Było tylko kilka wykonawców "na poziomie"... Ogólnie kiepsko :S

;[ Och, ach!
|\_;[ Spyerdalay?
)) \\

Tanivupo
13-05-2007, 16:38
Miala wygrac Andora ;p ale nie przeszli ;]

a Portugalka byla bardzo nice ^.^ nice nogi ;]

Bastash
13-05-2007, 17:28
A wiecie, że zwycięzca to kobieta? Patrzyłem tylko na zdjęcia a dzisiaj przeczytałem artykuł o.O

Arfyd
13-05-2007, 22:34
A mnie się podobała jedna piosenka, a mianowicie:

Natalia Barbu - Fight

Całkiem przyjemna.