zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zapowiedzi nadchodzącej aktualizacji od przyszłego tygodnia

Aversin
11-05-2007, 14:53
Wielu z was prosiło, poprzez dział opinii i sugestii (http://www.tibia.com/community/?subtopic=feedbackform), byśmy zaczęli uchylać rąbka tajemnicy o aktualizacji wcześniej niż zwykle. Dobra wiadomość! Zwiastuny tegorocznej letniej aktualizacji zaczną się ukazywać od przyszłego piątku.

Te lato będzie mroźne. Nowe lodowe tereny kryją wiele sekretów, które oczekują na zbadanie przez graczy posiadających konta Premium. Nie zapomnij zabrać swoich rękawiczek oraz ciepłego szalika gdy zabierzemy ciebie na pierwszą podróż do Svargrond – nowego miasta, którego dachy pokryte są miękką pierzyną śniegu. Dowiedz się więcej o mroźnych wyspach oraz licznych stworzeniach, które przystosowały się do tego nieprzyjaznego klimatu.

Nie zapomnij kupić konta Premium na czas, tak byś od samego początku był gotowy na rozwiązywanie tajemnic nowych lodowych obszarów!

UWAGA! Konkurs na Playstation 3 (http://sms.tibia.pl) kończy się już jutro! Nie zwlekaj!

Wapniak-zupa
11-05-2007, 15:02
juz sie doczekac nie moge !!! ciekawe czy bedzie jakis quest w stylu poi !!! no i jak byl wywiad z programosta cipsoftu to npc miaja miec nowe mozliwosci!!! czekamy czekamy!!!:baby:

Viltherius
11-05-2007, 15:08
New pvp serv przy okazji mogli by zrobic8o

Pomocny Murzyn
11-05-2007, 15:09
Wreszcie zajmą się północą tibii, bo tak to na północ - FACC, południe - PACC

Drzamich
11-05-2007, 15:23
To lato będzie mroźne. Nowe lodowe tereny kryją wiele sekretów, które oczekują na zbadanie przez graczy posiadających konta Premium...

Nie zapomnij kupić konta Premium...

FUCK
NO COMMENT

Bartek153
11-05-2007, 15:32
z czego cieszyc sie jezeli jak wiadomo od zawsze ze to pacc area bedzie?

bosal
11-05-2007, 15:34
nie raz upominalem ich aby dali nowe tereny dla facc, pozostaje miec nadzieje

Peter of Refugia
11-05-2007, 15:38
: s Balansowanie profesji czy tylko o*******anie sie tam? ; x

Goldscorpion
11-05-2007, 15:40
Fajnie, że będą nowe tereny. Pamiętacie może kiedy zaczęły się ukazywac newsy dotyczące świątecznego update?
Chodzi mi oto, żeby oszacować kiedy może być summer update. Według mnie za 4-5 tygodnie najpóźniej.
Bardziej mimo wszystko byłbym ucieszony gdyby powiedzieli kiedy będą nowe serwery non pvp bo teraz wszystkie zapchane na nerane już trzeba stac w kolejkach :/

Powinni dodać przed update, żeby można było wytrenić chara na nowe tereny.

Zaphi
11-05-2007, 15:53
mi juz kapie...

w tibie teraz sie gra tylko po updatach

UP
MAJA DAC PVP A NIE NON.....
non sa zapchane bo ludzie jako na przystanku wyladowali na non bo nie ma gdzie grac
chyba ze reszta nooby ;\

melanica
11-05-2007, 15:53
wspaniale, wspaniale ze znowu nowe update, akurat na to lato jak co roku kupuje sobie pacca , ale sie bedzie dzialo :)..

Euthoria
11-05-2007, 15:56
Drzamich ma racje NO COMENTX( X( X( X(

Medivh Shady
11-05-2007, 16:00
zazwyczaj jest 5 tygodni zapowiedzi miesiąc testa ( prywatny , czasami publiczny ) i dopiero -.- więc jakoś na sierpień.

Ciekawe kiedy sie zaczną komentarze tupu " ale fajnie akurat pac mi sie kończy albo ah niedługo kupie paca ;)" zawsze miałem polew z tego typu komentarzy ;)

Sadze że większość expowisk będzie na hlvl , coś w stylu goromy , hydra island itp. coś dla średnich graczy typu piraci , żółwie . ;)

Makartas
11-05-2007, 16:04
HURA! w końcu ! Już się doczekać nie mogłem ^^ Tylko gdzie coś o knightach?!
I dlaczego dla te tereny są dla pacc? Ale nic, trzeba zacierać ręce i czekać na update ;)

Goldscorpion
11-05-2007, 16:10
@Medvih Shady
Bez przesady. W zeszłym roku świątecznie update było 12 grudnia a test serwer dla vipów 6 grudnia. 6 dni to raczej nie miesiąc. Ja przewiduje update na okolice 10 czerwca.
Co do serwów postaraliby się. Jeżeli podniecają się, że jest już ponad 75 k pacc to za tą kasę zrobiliby po 2 non i 2 pvp

Alanus Lutinum
11-05-2007, 16:12
Pacc,to słowo którego nienawidzę. Czasami, żałuję, że w ogóle zacząłem w to grać.

zoom
11-05-2007, 16:18
Narzekacie na to ze wszystko dla pacc. To jak pojdziesz do pracy to pracuj za darmo :)

Elex Mlody
11-05-2007, 16:18
niektórym pvp w głowie. po co i tak jest ich więcej od npvp. co do aktualizacji to jestem ciekaw jakie nowe potwory i możliwości npc!

Miłosz
11-05-2007, 16:20
Mhm, dziwna nazwa ^^ No ale spox zobaczymy jak to będzie :P

Sert
11-05-2007, 16:27
niektórym pvp w głowie. po co i tak jest ich więcej od npvp. co do aktualizacji to jestem ciekaw jakie nowe potwory i możliwości npc!

Ma starych servach itemy są tanie... Trudno się wybić... I nie masz tej satysfakcji...

Goldscorpion
11-05-2007, 16:31
Jeżeli wprowadzą możliwość kupowania i sellania WszySTKICH itemków w sklepach to główny problem będzie rozwiazny. Chociaż cały serw miałby najlepsze eq i tak możnaby zarobić na huntach sellając itemki w sklepach. Proponowałbym za tanio sellać wszystkie itemki w sklepie a u djinnów za trochę więcej.

Zummer
11-05-2007, 16:36
Mnie tam bardziej interesuję zbalansowanie profesji niż kolejna wyspa dla PACC ^^.

Sorcerereq
11-05-2007, 16:41
Te lato będzie mroźne. Nowe lodowe tereny kryją wiele sekretów
Do tej chwili ZAJEBIŚCIE mi się czytało, ale podnieta ^^ ale tu mina mi zrzedła...
oczekują na zbadanie przez graczy posiadających konta Premium.
(...)
Nie zapomnij kupić konta Premium na czas, tak byś od samego początku był gotowy na rozwiązywanie tajemnic nowych lodowych obszarów!
Nie bierzcie tego do siebie, ale jak w Wiadomościach albo Wydarzeniach albo Faktach będą pisać, że ktoś dokonał udanego zamachu bombowego na siedzibę twórców słynnej internetowej gry Tibia. Zresztą, sami podają namiary na swoją firmę... A na zgliszczach CipHQ postawię taką tabliczkę:
Trzeba było zwrócić uwagę na FACC.

Candi
11-05-2007, 16:54
Możnaby pomyślec o FACC i zrobić im nowe tereny żeby odciążyć przepełnione expowiska. Niestety znowu nowe tereny dla PACC... Tym razem niech zrobią jakieś nowe potworki z jakimiś fajnymi itemkami, nie zalezy mi na potworach z 10000 expa tylko o takie po 500 :P Cip zróbcie coś dla średnich graczy

Sir Nunel
11-05-2007, 16:54
Hehe no fakt zajefajnie bedzie : DDD ale co do tych co chca cos dla FACC jestescie zenujacy to Ci co posiadaja paca utrzymuja tibie a nie facowie ... facowie moga nawet niegrac i cipsoft bedzie nato lac bo im i tak niejestescie potrzebni :) a dziecko, ktore pisze o bombah idz ze do piaskownicy bo sie plakac chce jak cos napiszesz ... WIECEJ INFO BLAX xD pzdr all :) UPADE ROX !! napisali by cos o zbalansowaniu postaci :P

Mroku
11-05-2007, 16:58
Wielu z was prosiło, poprzez dział opinii i sugestii (http://www.tibia.com/community/?subtopic=feedbackform), byśmy zaczęli uchylać rąbka tajemnicy o aktualizacji wcześniej niż zwykle. Dobra wiadomość! Zwiastuny tegorocznej letniej aktualizacji zaczną się ukazywać od przyszłego piątku.

Te lato będzie mroźne. Nowe lodowe tereny kryją wiele sekretów, które oczekują na zbadanie przez graczy posiadających konta Premium. Nie zapomnij zabrać swoich rękawiczek oraz ciepłego szalika gdy zabierzemy ciebie na pierwszą podróż do Svargrond – nowego miasta, którego dachy pokryte są miękką pierzyną śniegu. Dowiedz się więcej o mroźnych wyspach oraz licznych stworzeniach, które przystosowały się do tego nieprzyjaznego klimatu.

UWAGA! Konkurs na Playstation 3 (http://sms.tibia.pl) kończy się już jutro! Nie zwlekaj!

jest! xD akurat paka zamowilem ;D

Ciekawe co za moby wprowadza.. ;] i jak zbalansuja profesje :>

Mordor
11-05-2007, 17:00
Prawda jest taka ze w zapowiedziach CIPsoft bedzie wspominal tylko o PACCach. bo bedzie chcial jak najwiecej osob zachecic do kupienia PACC przed update, zeby jak najwiecej zarobic <wkoncyu to ich glowny cel>, a w updacie i tak zrobi cos nowgo dla facc :), mozliwe ze poszerzy jakies expowiska lub doda nowe jak 2 lata temu DC.

Dwimenor
11-05-2007, 17:09
Powiem tak: W końcu! Na lodowe tereny osobiście czekam od czasów drugiego Ankh update(kiedy to wprowadzono HOTA quest). A, że tylko dla pacc....cóż ktoś musi płacić za to, aby ludzie bez pacca też mogli grać.

drabu
11-05-2007, 17:09
@Sir Nunel
Masz racje ze to gracze pacc utrzymują CIP. Ale jeśli tak jest to niech nie piszą, że ta gra jest za darmo. Bo tak wszędzie pisze:confused: :confused:

Jmaundrell
11-05-2007, 17:17
Tibia jest w pewnym sensie gra darmowa majaca na celu uzaleznic i wymusic kupienie pacca ^^. A co do nowego update to i tak najbardziej jestem zainteresowany zbalansowaniem postaci i stworzeniem nowych serwerow pvp, wszyscy poleca na ten lodowe wyspy a ja sobie tymczasem poexpie w skopoku na tambach ^^.

Pozdrawiam

Mordor
11-05-2007, 17:18
@Sir Nunel
Masz racje ze to gracze pacc utrzymują CIP. Ale jeśli tak jest to niech nie piszą, że ta gra jest za darmo. Bo tak wszędzie pisze:confused: :confused:

Jest napisane*

Ale żeby nie robic offtopa to powiem, że nie jako gra jest darmowa tereny facc sa ogromne i spokojnie mozna sie zadowolic expieniem na nich ;), nie zapominajmy ze wiekszosc anjlepszych expowisk znajduje sie na facc landzie : venore d lair, poh, demona etc...

Tristo
11-05-2007, 17:20
"SVARGROND"??Cipy juz chyba kompletnie nie maja pomyslow:P moze przynajmniej ta wyspa bedzie bardziej ciekawa niz jej nazwa..

Elex Mlody
11-05-2007, 17:37
Ma starych servach itemy są tanie... Trudno się wybić... I nie masz tej satysfakcji...

Jeśli oto ci chodzi to może być..

Astral55
11-05-2007, 17:38
Te lato będzie mroźne.
;]
Nowe lodowe tereny kryją wiele sekretów, które oczekują na zbadanie
;] ;] ;]
przez graczy
?
posiadających
?!
konta Premium.

FUUUUUCK!!!

Goldscorpion
11-05-2007, 17:39
Bardzo dobrze, że kolejne tereny dla pacc. To dzięki nam Paccom wy faccowie możecie grać w tibię i patrzeć jak się rozwija.
Ale tak ode mnie to rzeczywiście chociaż jakijś mały terenik dla facca by sie przydał. Nowe tereny też mnie nie obchodzą. Zbalansowanie postaci (szczególnie wyrównanie knighta) już trochę a najbardziej mnie ciekawi jak rozwiążą problem spadajacych cen. I tak czekam tylko na nowe non pvp :)

Jmaundrell
11-05-2007, 17:45
Podejrzewam ze nie rusza problemu spadajacych cen gdyz jest to nieuniknione i wkoncu kazdy serwer bedzie wygladal jak antica.

pozdrawiam

Mordor
11-05-2007, 17:48
Mozna uniknac spadku cen poprzez podwyzszenie cen u djinnów i dodanie mozliwosci sprzedawania u nich takich itemow jak medusa shield, golden armor czy dsm ;)

Qinge
11-05-2007, 17:51
Ciekawe jak będzie wyglądać to z balansowanie profesji ;) może knight będzie miał ue :D Ja tam się cieszę że dla pacc nie długo go kupuje :cup: :mag:

Sorcerereq
11-05-2007, 17:52
Zapomniałem dodać:
Wreszcie mamuty będą!!! :cup:

Balansacja profesji tylko dla pacc! X(
Tak sobie myślę... że może ulepszą pacca... po promocji lepsze czary można by kupić... to w ogóle żal byłby XD

Goldscorpion
11-05-2007, 17:56
Chyba pisałem top już w tym temacie moja propozycja: w każdym sklepie można sellać WSZYSTKO. W niektórych miastach Bardziej opłaca sie sprzedawac bronie w innych zbroje (tak jak jest teraz). Można by je było sellać tanio a kupowac bardzo drogo. Potem u djinnów sellać trochę bardziej opłacalnie a kupowac taniej. No a w końcu stworzyć coś w rodzaju targu na nowych lodowych wyspach. Oczywiście nie pod samym miastem ale np. gdzieś wysoko w górach albo głęboko pod ziemią. Zrobisz questa i możesz sie teleportować miedzy tym zimowym miastem a targiem. Tutaj możesz sellać drogo i kupowac za tanio :) Quest żeby był nie tyle trudno co od wysokiego lvl np. 140
Takie se ja wymyśliłem rozwiazanie :)

Vaxasus
11-05-2007, 18:04
Jak zwykle dla pacców a o faccach zapomnieli jeszcze jeden powód by pacca kupic.

Zaxevo
11-05-2007, 18:20
Mogliby udostępnić jakąś wyspę dla FACC :/ Bo to trochę zamulone się robi... Niedługo nie będzie się opłacać bez PACC grać :|

Monte
11-05-2007, 18:25
Svargrond... Jakoś tak skandynawsko to brzmi ;- )

Nu i wreszcie wprowadzą tego lodowego demono-cosia, który pojawił się w spritkach zeszłego lata.

Qinge
11-05-2007, 18:26
I o to im chodzi żeby kupować pacc w końcu muszą zarobić :p

roXen
11-05-2007, 18:29
A czego się spodziewaliście darmozjady ? :o Kupcie PACC to pogracie. Zreszta o co wam chodzi? Dostaliscie Katedre koło POH <irony>

Sunray
11-05-2007, 18:29
to skomlenie o tym ze pacc ma lepiej jest dobijające... zastanowcie sie, to dzieki paccom tibia sie rozwija i wogole dziala.. a wy tylko narzekacie.. 30 zl miesiecznie to nie jest az tak duzo, ja uzbieralam i mam jeszcze 35 dni pacca.. i juz odkladam kase na kolejny, mam 75 zl... zanim sie skonczy bede miala pieniadze na kolejnego... do palaczy: zastanowcie sie ile wydajecie miesiecznie na fajki =] a placzecie ze na pacca nie stac.. zrozumcie ze to firma jak kazda inna..

chociaz moim zdaniem troche powinni rozszerzyc mainland, bo w porownaniu do reszty mapy wydaje sie byc teraz troche niekompletny.. i tylko dlatego.. a nie dlatego ze faccowi sie cos nalezy, bo nic im sie nie nalezy.. a tibia to jeden z niewielu mmo gdzie mozna pograc za darmo bez ograniczen czasowych i za to szacun dla cipsoftu =]

a co do lodowatych wysp - nie moge sie doczekac =]
pozdro

--Cienius--
11-05-2007, 19:05
Moze zamiast na statq do tego miasta to na sankach bedziemy jezdzic :D

Hi
sanki
yes

Ardes
11-05-2007, 19:21
super...
znowu dla premiumX( X( X(
ale za to kiedy pacc kupie bedzie jazda:evul: :evul:

krzysheak
11-05-2007, 19:23
W sumie to wszystko super ... tylko daliby nowy server pvp a najlepiej dwa...
1.5 roku juz trza czekac... jak by sie rozchodzilo o koszty czy cos to np. mogliby
zlaczyc nie zaludnione server z jakims innym nie zaludnionym np. obisidia, thoria, berylia, isara, iridia. (tak jak to robia z test servem)
Tak wogole to nice ze beda nowe hunt spoty itp , fajnie tez jakby zbalansowali profesje. Ale generalnie to ja czekam na nowe hunt spoty, new server, reszta mnie gowno obchodzi. :D
Co do facc to moznaby dac im edron bo i facce byliby zadowoleni, i ludzie z paccem (no kto z free account bedzie biegal na hero albo demki :P)

Bartek153
11-05-2007, 19:32
albo wyjdzie taki balans profesji ze dodadza nowe czary dla profesji ale wszystkie dostepne dla pac hahaha wcale sie nie zdziwie jak tak bedzie.

Dark Brozyn
11-05-2007, 19:35
Moze zamiast na statq do tego miasta to na sankach bedziemy jezdzic :D

Hi
sanki
yes

najpierw skocz do mamy i powiedz
hi
buy brain
yes

Kimo36
11-05-2007, 19:36
Ja myślałem ,że zrobią jakieś górzyste tereny or something w tym stylu przecież folda, senja jest :s

--Cienius--
11-05-2007, 19:37
Co do facc to moznaby dac im edron bo i facce byliby zadowoleni, i ludzie z paccem (no kto z free account bedzie biegal na hero albo demki :P)

OCIPIALES?? wyobraz sobie cyclopolis ... tak jak dzisiaj mount stermont
1 cycek -5 n00bow

Cyzcchesz zeby demce hero dragi i to wszystko przez nabsy??? o nie nie zato bede placil zeby ogladac jak bije sie o kazdego cycka
Kto byl na non pvp na cycach to wie jak to wyglada ;]

@2 up
Wiesz co tez ci moge jezdzic po starych
Na rl taki cwaniak bys nie byl

LoluU$
11-05-2007, 19:37
W sumie to wszystko super ... tylko daliby nowy server pvp a najlepiej dwa...
1.5 roku juz trza czekac... jak by sie rozchodzilo o koszty czy cos to np. mogliby
zlaczyc nie zaludnione server z jakims innym nie zaludnionym np. obisidia, thoria, berylia, isara, iridia. (tak jak to robia z test servem)
Tak wogole to nice ze beda nowe hunt spoty itp , fajnie tez jakby zbalansowali profesje. Ale generalnie to ja czekam na nowe hunt spoty, new server, reszta mnie gowno obchodzi. :D

a pomyślałeś o tym, że naab plax plax !!!!111oneone itd... będą sobie chodzić tam !? ktos bedzie szedł na hunt 8 lvl idzie za nim bo wszystko wyczyszczone... i idzie taki 8 lvl i ci kurwa spamuje etc
zabiera parcele na demcach....na hero blokuje respa.... serv non-pvp ... nic mu nie zrobisz ! tylko czekasz az padnie co moze zająć wieki.... serv pvp ? rs w 10 min ?

@ topic

pvp enfo plax plax :>

@down

hI i sel fakk ju łont buj ?

stop z gadaniem "wow bedzie nowy teren ale fajnie, ale ja mam facc =(", "haa dziś/jutro/wczoraj kupuje pakka i bede pogryfal 24/7 !!!!!!1one"

-.-

Johanes19
11-05-2007, 19:42
No,no,no moze byc fajny ten up.
No ale mogli raz na pare up'ów dac cos dla facc'a :/

Zrywna_Szkapa
11-05-2007, 19:44
or something w tym stylu

Polisz jenzyk rox, nie?.....

horyniec2
11-05-2007, 19:44
ja bym chcial zeby czary dla druta,soeca,pallka itd po tanialy bo wykupienie wszystkich czarow np. dla druta by kosztowalo mnie 40kX(

LoluU$
11-05-2007, 19:52
@offtop (sry ale mnie to rozjebało)

horyniec2
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 05 2007
Lokacja: w Polsce aniby gdzie???
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Zio Bakaczka
Profesja: Druid
Gildia: nie mam PACCA ale wygram w konkursi
Świat: AUREA
Poziom: 17+
Skille: 36.396
Poziom mag.: 24

rox gildia :O
wow nałucz mnje mnieć takjiego szhieldaaaa !!

ja bym chcial zeby czary dla druta,soeca,pallka itd po tanialy bo wykupienie wszystkich czarow np. dla druta by kosztowalo mnie 40k

hmmm...ej spshedac ci exUrEeeeeEEe !?!??!?! bo mam 3 na sel ! wylótówalem na racie !

horyniec2
11-05-2007, 19:54
@offtop (sry ale mnie to rozjebało)

horyniec2
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 05 2007
Lokacja: w Polsce aniby gdzie???
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Zio Bakaczka
Profesja: Druid
Gildia: nie mam PACCA ale wygram w konkursi
Świat: AUREA
Poziom: 17+
Skille: 36.396
Poziom mag.: 24

rox gildia :O
wow nałucz mnje mnieć takjiego szhieldaaaa !!

hmmm...ej spshedac ci exUrEeeeeEEe !?!??!?! bo mam 3 na sel ! wylótówalem na racie !

co ty chcesz????

Mozo
11-05-2007, 19:55
Wg mnie powinni podać date up-date, nie wiem cxzemu jest to zawsze zagadaka...

horyniec2
11-05-2007, 19:57
http://www.allegro.pl/item192334209_aurea_knight_27_eq_i_druid_17_eq_.ht ml

to moje chry ktore kupilem i juz mam je na swoim koncie ;p

Duke Dran
11-05-2007, 19:58
Extra, mam nadzieje, ze styknie mi jeszcze paccka zeby chociaz odwiedzic to nowe miasto. : P

krzysheak
11-05-2007, 20:00
Co do serverow to chyba ociepieli ci co mowia ze powinien wyjsc pvp enfo... No kurde.. na tych co sa i tak nikt nie gra wiec po co nowe?
PVP SERVER PLX!

Falox
11-05-2007, 20:06
Nie rozumiem tych co mowią zeby robic nowe tereny dla free.
Nowy teren free = mniej pacc'ow = kryzys gotowkowy cipsoftu = koniec tibi.
A ci kturzy mowia na facc darmozjady, to tez pojeby. (sorry za wyrazenie) Wkoncu trzeba nauczyc sie grac, rozwinac chara itp. Dopiero wtedy sie kupuje chara... A co do up'date, to ja nie nazekam. Juz jestem przyzwyczajony :D

Chili
11-05-2007, 20:08
http://www.allegro.pl/item192334209_aurea_knight_27_eq_i_druid_17_eq_.ht ml

to moje chry ktore kupilem i juz mam je na swoim koncie ;p

OMFG... WEŹ SIĘ NIE KOMPROMITUJ DO KOŃCA -.-'

żal mi cię -.-'

Muzzores
11-05-2007, 20:09
jestem posiadaczem konta PREMIUM , i ciesze sie ze wychodza nowe update'y

Ale mogli by cos zrobic dla FACC , przecie jak patrze na Liberty bay czy port hope , to w miescie jak za godzien spotkam 5 osob to jest cud , co to za miasto ? dziura chyba!
albo mogli by zrobc cos takiego ze facc moze wchodzic do miasta , ale np, zeby dojsc do dobrych expowisk musi miec pacca juz ( np zolwie na l-bay):]

zrobia nowe miasto lodowe , i przez pierwsze 2 tygodnie bedzie na nich pol servera a pozniej bedzie to co z port hope np .

mogli by dac cos tym faccom zeby przestali jojdac;D

--Cienius--
11-05-2007, 20:28
nom porth hope porazka ;/

bo w pacc citys nikt nie stoi bezczynnie pod depo tylko all na expowiskach!
5 osob w lb zato 20 na zolwiach ;]

leopard
11-05-2007, 20:32
Ehh i ciagle narzekanie "wszystko dla pacc" ja tu nie widze problemu, gra na facc to jest cos w rodzaju "Rookgaard", poznajesz, uczysz sie, jezeli Ci sie spodoba kupujesz pacca, graz sie rozwija tylko dzieki paccom, wiec to jest logiczne, ze premmium userzy beda dostawac nowe tereny, facc tereny i tak sa duze, ja na pacc zarabiam okolo 5 dni(100k) naucz sie troszke grac, a taki pacc tez nie bedzie problem dla Ciebie. Ja tam jestem za tym zeby pacc userzy dostawali caly czas tereny jak bylo dotychczas, oczywiscie facc area tez moga dostac, ale z doswiadczenia wiem ze to i tak nie zmieni, bo i tak bedziecie ciagle narzekac... dostali DC i co? dalej narzekali;]

Frodoriver
11-05-2007, 20:35
K**** a miałem nadzieje, że w tym upadeicie zrobią coś fajnego dla facc.. a tu co?? no k**** to, że znowu ten ch****** pacc;/.X(
A jak ktoś chce mieć satysfakcje z gry a nie ma pieniędzy na pacc lub nie może mieć z pewnych względów nie mających na nie wpływu??!!! Fakt, że to jest dopiero rąbek tajemnicy ale już się źle zaczyna;( X(

Niektórzy są tacy mądrzy, że facc mają więcej expowisk... popierwsze facc jest więcej a po drugi to niech pacc nie chodzą do miejsc facc!! Czy tak mam to rozumieć?

Zaxevo
11-05-2007, 20:47
ja na pacc zarabiam okolo 5 dni(100k)

dostali DC i co? dalej narzekali;]

Koleś rządzisz powiem... Jaki masz lvl? Masz full resp zawsze? Dostali DC, ale pomyśl, że dla takiego knighta dojście na DC jest związane ze stratą UH'ów podczas spotkania z GS'em... Więc to troszku zamulone jest, jeżeli ta balansacja to będzie wielkie "gówno" to pozostaje mi nadal siedzieć pod ziemią i czekać, aż ruszą dupsko lub kupie PACC'a :/
Ktoś tam napisał, że dodanie nowego miasta to strata dla CIP Soft. Właśnie tu się mylisz. Mogliby dać jakieś miasto dla FACC ze średnimi potworami to ile ludu by tam wyemigrowało = szybszy exp (więcej miejsc wolnych na expie) = większa korzyść z kupna PACC'a = większy zarobek.

Monte
11-05-2007, 20:50
Proszę was, skończcie z tą kłótnią o tym co mają PACCe i FACCe. Przez 8 stron tego tematu przewijają się tylko posty tego typu.

Uspokójcie się, wyluzujcie, zrelaksujcie, to dopiero pierwszy teaser. Tak dalej pójdzie to połowa z was umrze na zawał serca przy następnych newsach.

Zaxevo
11-05-2007, 20:51
W sumie to jeszcze nie wiemy co planują CIP'y :)

Ramirez
11-05-2007, 21:19
Ludzie po ile wy lat macie, co 2 post "pls cos dla facc", cipsoft to firma pracuje w niej sporo pracowników, muszą opłacać wszytskie serwery skąd niby na to kase mają mieć, bo na bank nie z kont darmowych.
Mojm zdaniem i tak powinniście się cieszyć że wogóle istnieje możliwość nieogranicznoej gry na koncie darmowym, porywnowując do innych MMORPG taka sytuacja się nie zdarza.
A co do terenów to radze troche pozwiedzać bo tereny na facc są ogromne, sam często expie na facc area i jakoś nie narzekam np. Orc Fortec, Elf Fortec, POH czy też Hellgate.
A co do prośb o nowy świat Pvp mojm zdaniem prędko nie zrobią, bo im się to najzwyczajniej w świecie nie opłaca, znając życie to do obecnych światów PvP dopłacają np do takiej Pandori. Kolejny świat PvP skończy tak samo po początkowym rozkwicie i kolejnych nieuniknionych wojnach świat się wyludni, a szkoda bo też bym pograł na nowym Pvp.

Bigzone
11-05-2007, 21:28
Byle by jakoś ten update nie wpłynął na wyrównanie profesji...B)

HAIL FORTERA

~~AnpeR~~
11-05-2007, 21:56
Pamieta ktos ile bylo teasterow rok temu? Mozna by orientacyjnie podac date update ;p mi sie wydaje ze zaczely sie pozniej niz w tym roku...

suchyxxx
11-05-2007, 22:05
W wywiadzie z programistą Cip softu,owy pan podał informacje ,że zostaną wprowadzone nowe funkcje u niektórych npc.Tak sobie myślę ,czyżby chcieli zrobić aby można było u npc ulepszać eq typu do zbroi odporność na ogień itp? Ciekawe czy tak będzie-okaże się że ulepszać eq będą mogli tylko pacc:) i dobrze bo sam nim jestem

Goldscorpion
11-05-2007, 22:08
Pamieta ktos ile bylo teaterow rok temu? Mozna by orientacyjnie podac date update ;p mi sie wydaje ze zaczely sie pozniej niz w tym roku...

LOL czy tak ciężko poszukac kilka stron w tył. Pisałem, że update będzie koło 10 czerwca

paffelek
11-05-2007, 22:20
Ludzie po ile wy lat macie, co 2 post "pls cos dla facc", cipsoft to firma pracuje w niej sporo pracowników, muszą opłacać wszytskie serwery skąd niby na to kase mają mieć, bo na bank nie z kont darmowych.
Mojm zdaniem i tak powinniście się cieszyć że wogóle istnieje możliwość nieogranicznoej gry na koncie darmowym, porywnowując do innych MMORPG taka sytuacja się nie zdarza.
A co do terenów to radze troche pozwiedzać bo tereny na facc są ogromne, sam często expie na facc area i jakoś nie narzekam np. Orc Fortec, Elf Fortec, POH czy też Hellgate.
A co do prośb o nowy świat Pvp mojm zdaniem prędko nie zrobią, bo im się to najzwyczajniej w świecie nie opłaca, znając życie to do obecnych światów PvP dopłacają np do takiej Pandori. Kolejny świat PvP skończy tak samo po początkowym rozkwicie i kolejnych nieuniknionych wojnach świat się wyludni, a szkoda bo też bym pograł na nowym Pvp.

Wszystko ładnie, pięknie tylko nie MOJM ...

@Temat
Im wcześniej zaczną podawać szczegóły, tym dłużej będziemy czekać w niepewności na kolejny update, a to oznacza więcej spekulacji na jego temat, czyli więcej kłótni... Trzeba przeżyć tą fale 12 latków na 4um przez czas do update i po nim (narzekania, że coś), a potem odliczać czas spokoju do kolejnego update. Zrozumcie, że możecie tu pisać co chcecie. Nawet opisywać swoje spotkanie z UFO (jeśli jest jakaś zbieżność z tibią), ale po co się kłócić?! :| A jak komuś nie chce się przewinąć kilka stron wstecz i zadaje głupie pytania to ignorować... (trolling). Pozdro :D

Oskard
11-05-2007, 22:25
ja bede sie cieszyl jak mi tibia.pl oplaci pacca i dojdzie bo wygralem 9 maja a mamy 11 wiem ze to sa problemy no ale nie rozumiem tego i prossil bym o szybka oplate bo widze ze moi poprzednicy juz maja oplacone konta

Draggy_Slayer
11-05-2007, 22:36
wszyscy narzekaja na to ze update bedzie dla pacc :)
wyobrazcie sobie
macie firme FranioSoft :) ktora stworzyla 2d mmorpg :) w miare popularne
utrzymujecie 70+ serverow (nie wiem dokladnie ile jest wiec nie krzyczec) ktorych nikt nie hostuje za darmo, zatrudniacie ludzi (tez nie wiem dokladnie ilu ale sadze ze okolo 10) i macie duze biuro
to tak chetnie dawalibyscie wsyztsko za darmo?
to tak samo jakby firma motoryzacyjna wypuszczala nowy model samochodu i w salonach rozdawaliby kluczyki do nich za free
ale widac dzieci neo ktore pisza na tym forum nie rozumieja ze za darmo na swiecie najwyzej kopa w dupe mozna dostac

Adrayen
11-05-2007, 23:19
fajna sprawa :] bardzo dobrze ze dla pacc mniej nubstwa:* Ice Demony czekaja pibibipi

Hail Mellows/Adra~

DevilD
11-05-2007, 23:38
(...)Nie zapomnij zabrać swoich rękawiczek oraz ciepłego szalika gdy zabierzemy ciebie na pierwszą podróż do Svargrond(...)

Czyżby zamieżali dodać rękawice do eq?8o

Glopsson
12-05-2007, 00:06
ale fajnie! wreszcie bedzie wiecej zimowisk! napewno zrobia jakies zimowe zolwie dla knighta! super by bylo! moze yeti bedzie tam gdzies?! ROX

Son_blessed
12-05-2007, 00:06
Hehe ju sobie wyobrażam to miasto wychodze za bramy winter wolfy, dalej frost trolle, potem coś ok 100 exp na prykład Ice Spider, zchodzisz down yeati. :P Jakie moliwości dadzą npc zwalanie do 1 hp mają, zabieranie item - zmienianie mają też umią robić tp. ciekawe

Hellraiser
12-05-2007, 03:34
Jedyne moje życzenie co do Tibii na wakacje, to "nju serwer pivał-pe"

@Down

Spokojnie nie będe maniaczył,..

Sadoch
12-05-2007, 05:16
A ja napsize cos takiego :)
Dzisiaj odnowuilem sobie pacca na kolejen 3 miesieace:) I mam nadzieje ze ten update oprocz nowych expowisk jak i zpaenw nowych itemow zrobi pozadek z cenami na swiatach ktore so wedlug mnei za niskie !!

Pozdro for all B)

--Cienius--
12-05-2007, 08:37
Ja nie chce knightem siedziec do konca zyciach na "rzufjach" sorc na tym lvlu chodzi na dragi , dle piraty i ma cacy ma ciekawie ... a my najci?

Knight nie jest zly ale musi miec w pizdu dobre skille zeby byc na takich dragach bez waste ;/

RaHak
12-05-2007, 09:24
Ciekawe tylko w ich newsach itd. itp. gryzie zawsze fragment ,,Nie zapomnij kupić konta Premium na czas''. Nosz nerwicy dostaje :/. Ale sam news ciekawy ciekawy...

P.S.

Won z tekstami w stylu ''Idz se na premium zbieraj'' itd. Mialem pacc 3 razy...

Goldscorpion
12-05-2007, 09:41
A w ogóle powinni chyba wynagrodzić żmudną pracę knightów (wielogodzinne skilowanie). Knight ćwiczy gorzej. Musi iść szukac potworków liczyć na wolny resp na pvp zaszyć się gdzieś by uniknąć pkrów a ogólnie na non pvp również trzeba uważać na trapa itp. Knight niezbyt może afkować przy treningu. A Sorc?? Stanie se na non pvp nastawi bota i idzie pograć w piłkę pooglądać tv itp. Wybije manasów i również mu skill idzie:/
Co do Ice Landu :p ciekawe jak to będzie wygladało. Mnie się wydaje, że jak śnieg to i góry :) To by było extra. Jakiejś lodowe dragony nieregularne expy yeti no i miejsce do expienia dla knightów na lvl 100-200 bo oprócz Orc Fortes to nie ma gdzie expić :/

Terry664
12-05-2007, 10:00
Hmmm nazwa wysy brzmi tak fajnie Nordycko ;) , a jak wiemy Nordowie uwielbiaja ziomwe kliamaty . Poczekamy zobaczymy !
Pozdrawiam

Widzewiaczek
12-05-2007, 10:29
Już Się Nie Mogę Doczekać Aż Zrobia Wreszcie Server PvP Najlepiej Ale I Tak Będe Grać Na Takim Jaki Dadzą:cup: Cierpliwości xD

Pozdro 4 all

Lord Gumio
12-05-2007, 10:53
No nareszcie cos o aktulizacji bo sie zaczynalem juz martwic ciekawe czy lodowe wyspy badz kraina bedzie duzym obszarem :P np jak tiquanda

Duke Dran
12-05-2007, 10:58
Domki typu iglo by sie przydaly :p fajnie by to wygladalo.

Goldscorpion
12-05-2007, 10:59
@UP
Właśnie ten temat jeszcze nie był poruszany. Ciekawe jak będa wyglądały tam domki :) Ale jeżeli pisało, że dachy będą pokryte miękką pierzyną śnieżną to chyba nie iglo :/ No ale np. na balkonie walnąłbym se bałwana :p
Miejsce gdzie ma byc nowy teren
http://forum.tibia.org.pl/attachment.php?attachmentid=6551&stc=1&d=1178901501

Prince Anubis
12-05-2007, 11:50
jeśli macie pacca to se możecie już marzyć o bałwankach na balkonie...
niestety ci bez pacca mają gorzej...
by mogli coś wreszcie dla facc zrobić...

nie każdemu chce sie pacca kupować np. knight ciągle skilluje a po co mu pacc tylko straci a chciałby chyba zobaczyć to i owo...
powinni coś dla facc dać

DLA FACC!!!!!

Goldscorpion
12-05-2007, 11:59
@UP
Nie rozumiem takich jak ty. Powinniście dziękować tym którzy kupują pacc. To dzięki nam możecie grać za darmo i w ogóle mozecie grać w tibię.
Knight. Przeciez dobrze wytrenowac knighta to kwestia 2-3 tygodni. Dlaczego twoim zdaniem traci najwięcej? Fakt musi trochę poskilować no ale może szybciej expić ma czar exeta res bez tego trudno na huntach no i ma exori. Moim zdaniem to pall najmniej traci nie majac pacca. Wiekszośc hlvlów i tak expi na pohu.

borekziom
12-05-2007, 12:03
Dla mnie najlepiej by było jak by wyrównali postacie chociaz sam gram druidem to widze ja się męczą inni tzn. knightci i Sorcererowie . ulepszac niema co bo gra stałaby się łatwa najlepiej udupic magów i druidów.
Tak dla mnie wygląda wymarzony update :)

golota318
12-05-2007, 12:18
Dla mnie najlepiej by było jak by wyrównali postacie chociaz sam gram druidem to widze ja się męczą inni tzn. knightci i Sorcererowie . ulepszac niema co bo gra stałaby się łatwa najlepiej udupic magów i druidów.
Tak dla mnie wygląda wymarzony update :)

Chyba cos zle napisales sorkowie i knightci sie męczą a udupcic sorkow i druidow. chyba powinno byc knighci i palladyni sie mecza:p

Encis
12-05-2007, 12:34
tez mam nadzieje na nowe expowiska dla FACC ale i tak nic nie zrobia ;/

dwafmen
12-05-2007, 12:57
Taaa... wszystko pieknie ladnie a okaze sie ze wyrownaja Druidow i Sorcow
Knight sie nie meczy i nie musi chowac sie przed pk jak ma dobre skille...
gorzej ma palek ale przeciez to on pkuje lov lvle... wedlug mnie jest dobrze tak jak jest tylko druidowi brakuje cos w rodzaju UE a knightowi mocniejszego exori i jakies lepsze przyspieszenie.... chociaz nie wiem czy nawet to przyspieszenie nie bylo by przesada podczas walki z palkiem
Osobiscie czekam na nowy server pvp jezeli to nie wypali to ide na inferne i bede gral az mnie nie zabija :baby: potem bedzie juz pewnie tibia w stylu wow i jak mi sie spodoba to skoncze z tibia ^^ pomimo ze pacc moge miec kiedys chce to go nie chce chyba ze wyjdzie nowy swiat pvp :p i nie placzcie ze wszystko jest dla pacc moze chociaz guardy sie rozluznia :)

QbaRy
12-05-2007, 13:24
@2 up
ROTFL, expowiska dla facc i tak sa wystaczajaco duże. Byles juz wszedzie? Najpierw zbadaj caly facc area, a potem kup sobie pacca jak ci sie juz znudzilo!!!
@topic
Po udate'cie oczekuje tylko wyrownania profesji, bo niedlugo na swiatach pvp beda chodzili sami sorcowie i druidzi!!! Ja tam nie potrzebuje wiecej expowisk (sam nie odkrylem wiecej niz 30% mainlandu ;/)

Maciek008
12-05-2007, 14:32
Taa, najlepiej wszystko dla facca...cieszcie sie, ze mozecie grac za darmo. Co do balansu profesji to napewno nie udupia sorca i druta, bo by stracili graczy, a tego nie chca. :) Jak juz cos to ulepsza knighta i palka np knight - wiekszy ataki melee, pall - nie lamiace sie spiry i bylo by ok. To jest moje zdanie.

Brandle
12-05-2007, 15:05
ładnie, ładnie..., ale to, że będą lodowe wyspy było juz wiadomo od kiedy w SPRach pojawił sie mamut. Najbardziej podoba mi sie to, że beda sniegowe czapy na dachach budynkow :), a co do nadchodzacych teaserów to mysle ze beda dawali na przemian, raz dadza cos o profesjach, a na drugi tydzien o lodowych wyspach, i tak naprzemian.;)

semiliren
12-05-2007, 15:33
Cipsoft w koncu wprowadzi troche arktycznego klimatu :)
I dobrze, ze wprowadzaja tereny dla Pacc...bo troche ich za malo, jak dla mnie;)
A co do Facc... to tez powinni cos wprowadzic(ale nie za duzo, bo i tak maja wieksza przestrzen i wiecej noobow niz Pacc:p) ...mimo iz nie placa za gre xD.
Juz sie nie moge doczekac test serwera...:D

Cery
12-05-2007, 15:37
Nie rozumiem tych co mowią zeby robic nowe tereny dla free.
Nowy teren free = mniej pacc'ow = kryzys gotowkowy cipsoftu = koniec tibi.
A ci kturzy mowia na facc darmozjady, to tez pojeby. (sorry za wyrazenie) Wkoncu trzeba nauczyc sie grac, rozwinac chara itp. Dopiero wtedy sie kupuje chara... A co do up'date, to ja nie nazekam. Juz jestem przyzwyczajony :D

Wystarczająco możesz sie nauczyć grać i rozwinąć postać na tych terenach dla facc przecież są one ogromne i w dla każdego w swoim przedziale lvlowym.

Co każdy update jest płakanie noobków facc którzy jarają szlugi kradną itp o nowe tereny. Macie wystarczająco terenów. A co do tego, że "Facc expowiska są zajętę ;(:(::(:(:(" Od czego jest ugadanie się z kolesiem kiedy kończy i wbić się po nim ?

Pozdrawiam
Cery.

Radas123
12-05-2007, 15:48
Mam pytanie moze ktos mi na nie odpowie. Knight i pall beda wyrownani do sorca i druida czy na odwrot.Jestem palkiem wiec denerwuje mnie coraz wieksza ilosc sorcow i druidow kiedys knightowie wymiatali a tera sorc.Jestem palkiem wiec jestem obustronny.

Tibia:Legend never Die
niech zyje familly Rivijscy from Shivera....

czarek74
12-05-2007, 16:07
dlaczego pacc zawsze cos dostaje ale mam jsuz dosc newsuw dla pacca ciogle msuze sluhac jak moi kumple narzekajom ze nie hodze po nowyh terenah a mam pacca mam jsuz dosc hodzenia dajcie mi odpoczoc!

Aiedail
12-05-2007, 16:31
Brzmi obiecująco, ale nie wiem czy pacc starczy do update:(

Efus
12-05-2007, 16:50
No moglo by byc cos dla facc... Ale wiadomo ,ze cipy beda robic wszystko zeby ludzi kupowali pacc chocby dlatego zeby zobaczyc nowe miasto :) (marketing)

IceGacus
12-05-2007, 16:56
Mnie tylko interesuje jak ulepsza knightow ;d

Dozorca
12-05-2007, 16:57
dlaczego pacc zawsze cos dostaje ale mam jsuz dosc newsuw dla pacca ciogle msuze sluhac jak moi kumple narzekajom ze nie hodze po nowyh terenah a mam pacca mam jsuz dosc hodzenia dajcie mi odpoczoc!

HAUSHAUHSUAHSUHASUAHSU ty tak na poważnie??:D

@topic

PACC rox:) <niecierpliwi się>

av0cad0
12-05-2007, 17:01
rozbawia mnie ten napis na stronie tibii --> że mozesz grac za DARMO ! oczywiscie tylko ze facc to wersja demo tibii ~~ kazanie placenia sobie 30 zł / miesiac grania no troche przesada:/ dla CipSoftu złota żyła. Tak jak WoW - płacisz zeby grac. Kazdy gracz wie ze bez pacca moze pomarzyc o dorobieniu sie wysokiego lvla + zajebistego eq:/ takie zycie

Maciek008
12-05-2007, 17:43
rozbawia mnie ten napis na stronie tibii --> że mozesz grac za DARMO ! oczywiscie tylko ze facc to wersja demo tibii ~~ kazanie placenia sobie 30 zł / miesiac grania no troche przesada:/ dla CipSoftu złota żyła. Tak jak WoW - płacisz zeby grac. Kazdy gracz wie ze bez pacca moze pomarzyc o dorobieniu sie wysokiego lvla + zajebistego eq:/ takie zycie

No to jest chyba tez opcja kupna pacca za kase w tibii no nie?

.Ghandar
12-05-2007, 17:50
Kazdy gracz wie ze bez pacca moze pomarzyc o dorobieniu sie wysokiego lvla + zajebistego eq:/ takie zycie
z tym bym się nie zgodził. lvl być może, na pewno łatwiej wbić na pacc area, ale eq? zdecydowanie nie! można się dorobić tak jak na faccu.

luki69
12-05-2007, 18:47
...Kazdy gracz wie ze bez pacca moze pomarzyc o dorobieniu sie wysokiego lvla + zajebistego eq:/ takie zycie

OMFG?
Bobohav <- kumpel z rl, pierwszego pacca kupił 3 lvle (2 tygodnie) temu. Doskonały przykład, że jak ktoś chce to potrafi. Oprócz tego mam jeszcze kilku kumpli na lvlu 50+ którzy nigdy pacca nie mieli ;)

Daro93
12-05-2007, 19:40
Ciągle tylko PACC , PACC ... ;/ Teraz niemyślą o tym jak zrobic zeby sie dobrze gralo wszystkim graczom to oni mysla tylko czym zachecic by gracze kupili PACC -,-' ... Tibia Schodzi Na Psy X(

Dozorca
12-05-2007, 19:47
Ciągle tylko PACC , oni mysla tylko czym zachecic by gracze kupili PACC -,-

Po to jest ta gra żeby CIPsoft zarabiał, a na takich noobkach 10 lvl spod depo nie zarobią-.-

Arcan17
12-05-2007, 21:25
Wyje na nooba, czy innego idiote albo kłamce ale wiem z PEWNEGO źrudła doczekacie się małego skrawka nowego terenu dla FACC, niemacie co liczyć na miasto czy obszar liberty bay lecz będzie to coś w rodzaju expowiska dla wyrzszych leveli bez PACC. A co do nowych qestów to już moje i kolegi przypuszczenia, będą dodane zostaną takrze 2 nowe addony.

Czekam teraz na obrzucenie błotem, ale jeszcze się przekonacie! Więc zapamiętajcie moje słowa i przypomnijcie sobie je w wakacje biegając swoim małym bochaterem po nowym FACC terenie że, niejestem kłamcą i że ta gra to nie ściśle tajny projekt rządowy.

Knorek
12-05-2007, 22:19
Mam nadzieje ze nowosci nie beda tylko dla Pacców... -.- przydal by sie tesh jakish serv PvP. . :] Nie pogardzil bym tesh nowymi potworkami i jak by sie mapka poszerzyla :]

poszukiwacz przygód
12-05-2007, 22:23
omg :PP apropo :) chcecie nowe tereny dla facc... wprowadza jakies ze 40+lv beda mogly siedziec to polowa z was niebedzie tam chodzic -.- po 2 niepodoba sie wam facc to nie grac albo kupic pacc!!!!! proste!!! lamentujecie... co cipy maja sponsorowac z wlasnej kieszeni tibie? to wierzcie mi... ona dlugo niepociagla by... oni zyja z paccow!!! wiec kup pacc albo skoncz lamentowac bez sensu!!!!!!!!
pozdro

Pacz_mag
12-05-2007, 22:36
No extra! Juz sie doczekac niemoglem. Niestety pacc mi sie konczy ale i tak kupie drugiego xD. A tak wogule to ciekwe kiedy uporaja sie z tymi hackami i kickami. Bo jak tak dalej pojdzie i do up'datu tego niezrobia to bedzie dupnie.

Valco
12-05-2007, 23:49
Moim zdaniem, CipSoft robi UpDate tylko dla B) Premium AccountB) , ponieważ, gdyby robili to dla facc, wogóle by Im się to nie opłaciło:] . Wydaja Oni duże sumy pieniędzy na grafików:confused: , a przeciez muszą miec te pieniądze8o . Wiec niestety, gracze nie posiadający Free Account, nie będą mieli tyle radości,X( z odkrywania nowych terenów, chyba że np z Thais zrobią Busz 8o.

Valco
13-05-2007, 00:00
No extra! Juz sie doczekac niemoglem. Niestety pacc mi sie konczy ale i tak kupie drugiego xD. A tak wogule to ciekwe kiedy uporaja sie z tymi hackami i kickami. Bo jak tak dalej pojdzie i do up'datu tego niezrobia to bedzie dupnie.

Moim zdaniem, rzadna osoba nie miała Hacka z tego powodu. DDoS Polega na wysłaniu spamu(:spam:) ( w tym przypadku hackerzy musieli "zescalić* ponad 150tys. komputerów" na serwery co powoduje "zjedzenie" pamięci i zawieszenia serwera, więc ludzie, którzy twierdzą. że mieli "Hacka" z ów powodu, nawet nie wiedzą, jak bardzo się mylą:faceoff:.

zescalić*-połączyć

Draggy_Slayer
13-05-2007, 01:28
@up
nie ma takiego slowa jak zescalic, jest scalic ale nie zescalic
(www.pwn.pl)

Dee_Jay_Bufer
13-05-2007, 01:35
ja też myśle że mogli by zrobić coś fajnego dla facc miejmy nadzieje że coś będzie zobaczymy :D morze jakieś nowe potworki hehe mnie ciekawi jak wyruwnają postacie. Ja gram knightem wienc pewnie coś mu dołorzą to by było spokoB)

--Cienius--
13-05-2007, 09:23
dzieci neo nie pisze sie

Tesh itd...

czemu teraz na komunie nie daje sie zegarkow i łańcuszkow?

ElynAlvia
13-05-2007, 09:26
Wszyscy z PACCEM są teraz mądrzy bo go mają ale niech postawią się na miejscu innych graczy tych, których nie maja PAACA albo nie mogą go kupić z różnych powodów... Myślę również, że gadanie, że gracze FAAC są niepotrzebni jest zbędne. Przecież każdy z was był nim kiedyś ( no może nie każdy ale większość..), a poza tym co by było bez FAAC? Zapewne zamiast 50k osób online byłoby z 20k... Komu byście pokazywali jakie to macie fajne outfity :P ? Moim zdaniem robienie dalszych updatow nastawionych na PACC jest bezsensu... Wiadomo to oni utrzymują serwery ale wkoncu pisze, że tibia jest darmowa! a tu nam wychodzi z niej darmowa wersja demonstracyjna bo jak tak dalej będzie to FACC będzie miało 20% terenów całej tibi, po której może się poruszać a PACC 100%... Tak samo gdyby nie FACC zlikwidowano by troche serwerów... Więc ludzie z PACCEM nie powinni się wymądrzać, że są niby lepsi, i że jeżeli oni zapłacili za PACC to już ich prosze ozłocić bo są najważniejsi, a ludzi z FACCEM pobanowac! Ciekawe z kim byście się bili? Nie mówie tutaj, że mało osób jest do bicia ale napewno byłoby mniej! Mam tylko nadzieję, że Cipsoft to napsiał aby ludzie kupili PACCA, a i tak mają gdzieś coś nowego dla FACCA...

P.S Zapewne zaraz ktoś z PACCEM powie mi, że jeżeli mi nie pasi to moge nie grać albo sobie kupic PACCA... Tylko ciekawe co będzie jeżeli on znajdzie się po tej samej stronie co ja, my ( z faccem ) ? Zaraz będzie sam protestował...

Sunray
13-05-2007, 09:45
Wszyscy z PACCEM są teraz mądrzy bo go mają ale niech postawią się na miejscu innych graczy tych, których nie maja PAACA albo nie mogą go kupić z różnych powodów... Myślę również, że gadanie, że gracze FAAC są niepotrzebni jest zbędne. Przecież każdy z was był nim kiedyś ( no może nie każdy ale większość..), a poza tym co by było bez FAAC? Zapewne zamiast 50k osób online byłoby z 20k... Komu byście pokazywali jakie to macie fajne outfity :P ? Moim zdaniem robienie dalszych updatow nastawionych na PACC jest bezsensu... Wiadomo to oni utrzymują serwery ale wkoncu pisze, że tibia jest darmowa! a tu nam wychodzi z niej darmowa wersja demonstracyjna bo jak tak dalej będzie to FACC będzie miało 20% terenów całej tibi, po której może się poruszać a PACC 100%... Tak samo gdyby nie FACC zlikwidowano by troche serwerów... Więc ludzie z PACCEM nie powinni się wymądrzać, że są niby lepsi, i że jeżeli oni zapłacili za PACC to już ich prosze ozłocić bo są najważniejsi, a ludzi z FACCEM pobanowac! Ciekawe z kim byście się bili? Nie mówie tutaj, że mało osób jest do bicia ale napewno byłoby mniej! Mam tylko nadzieję, że Cipsoft to napsiał aby ludzie kupili PACCA, a i tak mają gdzieś coś nowego dla FACCA...

P.S Zapewne zaraz ktoś z PACCEM powie mi, że jeżeli mi nie pasi to moge nie grać albo sobie kupic PACCA... Tylko ciekawe co będzie jeżeli on znajdzie się po tej samej stronie co ja, my ( z faccem ) ? Zaraz będzie sam protestował...

To nie tak.. rozumiemy, że nie wszyscy mogą sobie na to pozwolić na pacca, ale uważamy, że nam się należy jednak coś więcej, bo płacimy 30 zł / miesiecznie za gre. I na pewno nie uważamy się za lepszych, przynajmniej nie ja.. ja po prostu uważam że teraz gram w tibie... a sama gra jest darmowa, bo jest. możesz zwiedzać większość kontynentu i walczyć z 70% potworków występujących w grze.. a że tereny są nie oplacalne? to dlatego, że na faccu jest za dużo osób i często nie przestrzegają podstawowych zasad (list przed expowiskiem)..

jEnTkEr92
13-05-2007, 09:49
Ja mam PACCa i mi to wisi czy ktoś jest Pacc czy Facc to ich sprawa chcą to sobie kupią nie chcą to nie kupią (bądź nie mają za co;/)

Mnie najbardziej interesuję to zbalansowanie postaci:D
Gram knightem i mam nadzieje że coś mi dodadzą:D

Albertus
13-05-2007, 10:08
w*****a mnie te forum powoli

wiekszosc to nooby kture nie nabily 40 levela

wszedzie widze komentaze typu

rycerze i palladyni sa gorsi od sorkow i druidow

GUWNO PRAWDA !!!

kazda profesja jest dobra zalezy czy umiesz grac !!!!

co wy wymyslacie !! cos jak UE dla druida ??

DRUID - POstac magiczna specializuje sie w DEFENSYWIE !!!!! a nie w OFENSYWIE !!!!!

wiecej czarow dla knighta ?? LOL wieksze exori!!! szybsze bieganie !!!

KNIGHT - postac silna umiejetnie wlada bronia !! za to noga z magi !!!!

WIEC NIE WKUZAC !!!!!!

a tak pozatym np wesmy 80 lv sorc i 80 lv knight

80 sorc na d lair bez ludzi wyciagnie 50-60 k na godzine
80 knight na zulwiach bez ludzi wyciagnie nawet 80 k na godzine

wiec nie mowic ze to slabsza profesia !
co do palka to akurat nie iem gdzie mogl by expic bo sie nie bardzo na nim znam ale jestem pewien ze tez sa takie pox miejsca tylko poszukac trzeba !!!

NAstepna zecz

I dobze ze dodaja tylko dla pacc !!!

80% Facc = Nooby --- 20 % Facc = to porzadni gracze
80% Pacc = Porzadni gracze ---- 20 % Pacc = Nooby

wiec komu lepiej jest cos dodawac ???
ludziom kturzy to wykozystaja i se poexpia czy cos czy noobom kture beda latac i prosic o free items ????

a pozatym Cip na tym zarabia wiec macie kolejny powod

Sallim
13-05-2007, 10:25
@up
tak tak knight jest według ciepie pro evul.. gówno prawda knight to kaleka, mega kaleka, gdzie ci knight zabije coś silnego (demon, czy coś innego) dla knighta większe hity powinny byc np. z avengera przy skillu 80 sworda nie walniesz mniej jak 130 czy ileś (chyba ze dobijasz potwora) knightem sie nie da grac widze że ty masz sorka wiec nic chyba nie wiesz o grze knightem, na poczatku ta profesja wydaje sie zajedwabista lecz 80+ ek w porównaniu z 80 ms jest jak 20 lvl (tak upośledzony i skazany na żołwie, małpy, lizardy itp.) a 80 ms bierze blokera na poi d lair 3 dle+ na klate dla blokera i e wave i juz wpadlo 6k expa+ w doslownie 10 sekund
@topic hmm lodowe wyspy za fajnie tego nie wyobrazam sobie ale moze przejdzie to moje oczekiwania :) i cos naprawde fajnego bedzie a co do nazwy taka skandynawska wiec jak nie moglo być cos z lodem :P
najbardziej mnie interesuje balansacja profesji, ja tam sie nawet ciesze ze to dla pacc, chociaz gra sie staje oplatna tylko jak sie kupi pacca wiec zaczyna sie robic grą płatną no ale trudno. powinni zrobic 1 miasto dla facca zeby odludnić pozostałe ;q

@edit
80 knight na zulwiach bez ludzi wyciagnie nawet 80 k na godzine z jakimi skillami po 150? :o pozatym ludzie na zólwiach SA ZAWSZE I ZAWSZE BEDA i sorkiem zobacz jak latwo zabic draga pare visów i juz na redzie X(

Htarlov
13-05-2007, 11:37
Według mnie knight powinien dostać:
- minimalny dmg, który mógłby się co lvl zwiększać
- mogliby dodać, że wraz z lvl'em/skillem powiększa się także maksymalny dmg (tak jak w przypadku sorca/druida)

Vodek
13-05-2007, 12:31
Licze głownie na z balansowanie profesji. Częstsze hity po 200+ u wysokich knightow, zlikwidowanie pustych hitów, zrobienie utani gran hur dla rycerza i paladyna bo według mnie to głupi pomysł ze tylko magiczne profesje maja strong haste, powinno być takie same przyspieszenie dla każdej profesji.

Argen
13-05-2007, 13:12
uffff... 14 stron, ostro...

Szczerze mówiąc, mam w dupie z jakich powodów nie chcecie/nie możecie kupić sobie pacc, ja za grę płace, i oczekuje że będe miał większe prawa niż 'noob z calin na 8 lvlu'.
I prosze, nie rozśmieszajcie mnie, pisząc w co drugim poście 'plax terenki 4 facc, k?', bo to i tak nic nie da...

semiliren
13-05-2007, 13:31
Gdyby nie bylo Pacca, nie byloby osob z Faccem. Proste? Osoby z Paccem umozliwiaja gre Faccom, juz o tym gdzies byla mowa...
I jeszcze raz przypominam: KAZDA PROFESJA JEST ZAJE*ISTA!Tylko trzeba nauczyc sie nia grac.

@Salim: Prosze nie mow, ze knight nie ubije demona solo...widac za malo grasz w tibie, zeby to zrozumiec...
Jak jest za duzo ludzi dla ciebie na zolwiach to wstan rano i zacznij grac po save servie!

@Topic: co do upka, to powinni wprowadzic wiecej klimatu RPG...

Sassasea
13-05-2007, 15:04
w*****a mnie te forum powoli

wiekszosc to nooby kture nie nabily 40 levela

Nie kazdy siedzi w grze tyle czasu co ty by nabic 40 lvl w tydzien.
Co nie znaczy ze od razu jest noobem. A ty najpierw ortografie powtórz bo ja w 3 klasie podstawówki wiedziałam, że który sie pisze przez ó :P
Dla mnie większa żenada to wysoki lvl , który się szczyci jaki to jest super extra bo ma Pacc a nie umie nawet pisać.

Co do update , tez jak wiekszość licze na zbalansowanie postaci. Gram knightem i by sie przydało.

Polarnik
13-05-2007, 15:14
ElynAlvia.

Nistety z każdym rokiem tibia staje się coraz bardziej komercyjną grą, nastawioną na zarabianie pieniędzy. Nie możesz więc oczekiwać że Cip urozmaici tzw. FACCa, gdyż ich głównym celem w ostatnich update'ach, jest takie utrudnienie gry, aby gra na facc dalej była możliwa lecz pacc dostarczałby ogromne korzyści i ułatwienia. O to właśnie chodzi, by optymalnie Ciebie zmobilizować do kupna premium i powiększyć ich i tak ogromną kieszeń :D Zatem jeśli poważnie myślisz o grze w tibie, powinnaś kupić niestety PACC. ;)

Albertus.

Od razu widać że jesteś noobkiem 40-50 lvl który zachłystnął się byciem "pseudo high-lvl". Oczywiście twoje wypowiedzi są kompletnie bez sensu więc jako doświadczony gracz chciałem to skomentowac.:p

Aktualnie jest ogromna przepaść między profesjami. Niestety do całego zamieszania doprowadził Cip chcąc "dobrze". Profesja knighta nie uległa poważnej zmianie chyba nigdy. 3~lata temu profesje były wyrównane. Wprowadzenie soul points utrudniło gre sorc/druid, gdyż np. na facc można było expić jedynie poprzez runy. Chcąc to naprawić Cip wprowadził rózgi co spowodowało pogrom. Obecnie banalną do expienia i najłatwiejszą profesją są sorc'erzy.

BTW knight 90~na żółwiach MAX wyciąga 40,45k na godzine, gdyż ich po prostu jest za mało. Musi się przy tym wieeele nasiedzieć. Więc proszę nie opowiadać głupot.

Inny przykład: na D Guardach w dolnych kopalniach aby expić normalnie:
Knight 60-70 lvl, dobre skille, super eq, manasy.
Sorc/Druid 30+ lvl, mlvl nie ważny, eq obojętnie, manasy.
Oczywiście expią z tą samą prędkością 20-30k na godzine.
Od razu widać wielką dysproporcje między lvlami do 100 lvl.

W przypadku lvli powyżej 100 ciężko mi się wypowiadać jednak napewno łatwiej jest solować sobie wszystko przez sorc'a i uderzać 200+ z visa, niż męczyć dragi na 120 knight'cie.

Według mnie (lecz to tylko mój prywatny pomysł) wyjściem by było ustalenie dla knightów minimalnych udrzeń, i tzw. Critical Hit 8o Oczywiście inne mniejsze dodatki też mile widziane jak podwójne uderzenie lub coś w tym stylu.

Są dwa wyjscia albo ulepszyć knighta, albo porządnie utrudnić gre druidom i sorcerom, aby wyrównać profesje.

Pozatym na twoim miejscu nie oceniałbym tak łatwo ludzi, a graczy podzielił na doświadczonych i niedoświadczonych. ;)

Kind Regards

Jmaundrell
13-05-2007, 15:21
Albertuj opamiętaj się :) bo w prawie każdym wyrazie robisz błąd ortograficzny
podobnie jak wiekszość z dzieci piszących na tym forum.

Wskazówka dla dyslektyków!-> "Widzisz w myslach wyraz np "gUwno" to wiedz ze jak jesteś na 100% pewien że nie popełniłeś błędu to właśnie go popełniłeś i pisz odwrotnie - "gÓwno" :baby:

Pozdrawiam :baby:

Polarnik
13-05-2007, 15:22
Może to i złe miejsce ale chciałem się spytać dlaczego nie ogłoszono głośno, na stronie głównej wyników konkursu SMS i dlaczego konsole PS3 wygrał pierwszy lvl... X( Nie znalazłem na forum komentarzy na ten temat, więc jeśli coś mi umkneło sry. Ale i tak coś tu śmierdzi.....

Pozatym nie podoba mi się że te 10 czy ileśtam PACCów wygrały w połowie lvle 10-20, niektóre zbanowane, posiadające np. 10 dedów lub inne bez profesji.X(

Kind Regards

misiekblade
13-05-2007, 15:32
Może mi ktoś powiedzieć kiedy bedzie ta aktualizacja?

rezydent
13-05-2007, 15:38
o boże... kolejne tereny (PACC!) lol
przynajmniej oby zrobili na początek wakacji (chociaż wątpie)

*Kupując Premium Account wspomagacie Cipsoft i zachęcacie ich do tworzenia kolejnych Pacc-landów*

zapewne zrobią na koniec wakacji update (wtedy ludzie będą 2 razy pacc kupować - raz na wakacje aby poexpić w wolnym czasie a potem jak im się skończy to jeszcze raz aby pozwiedzać nowe tereny --- czyli zysk x 2)

niedługo wszyscy facce odejdą (nie na strone pacc ale ogólnie z tibi)

a przy balansacji to pewnie też zrównają elite knighta z master sorcem (także dla pacc, a jak...)

Albertus
13-05-2007, 17:22
nie mowie ze dla knightow powinni nic nie dodawac

ale nie to co wy mowicie !!
powini dodac ruzne czary typu blogoslawienstwo ( ze zwieksza ataki przez iles sekund ) itp ale gran hur dla knighta to przesada
powini dodac coz kazdej profesi !!! ale w miare rozsadku !!

to po 1

po 2
kolejne kujonki co sie do ort. czepiaja , ja chodze do szkoly zadko a jak chodze to sie nie ucze wiec poprostu nie zwracajcie uwagi albo nie czytajcie moich postow. wole ten czas spedzic na grze w tibie lub polazic po miescie i se browca wypic

a tak wogle to sorcer od 50+ levela ciagle wastuje jak chce poexpic a knight na zulwiach nie ma waste nawet ma zysk !!! czyli knightem mozesz se ladnie zarabiac w trakcie expienia a sorkiem tylko jak robisz runy i to musisz kase wydac na expienie

TYLE !!! A NA ZULWIACH DA SIE WYCIAGNAC 80 K Z ZAJEBISTYM SKILEM BO WYCIAGNAL JEDEN KOLES NA MOIM SWIECIE A ZULWI JEST DUZO I NIE ZAWSZE SA LUDZIE KIEDYS TAM EXPILEM TO CZESTO BYLEM SAM

zeczy dla knighta :

-mozliwosc noszenia 2 broni jednorecznych
-mozliwosc ogluszania tarcza
- nowe czary typu ( blogoslawienstwo , furia ) zwiekszaja ataki o jakis czas o iles zalezy od lv i mlv

i to dodlo by duzo knightowi bo kolo z 2 magic swordami walil by ladne kombo

mam swoja opinia o kazdej profesi dalem tu tylko kilka zeczy dla knighta

Diego325
13-05-2007, 17:53
Dla knighta:

* takie blogoslawienstwo czy co tam niekoniecznie, za to exura vita wielce wskazana.

* nie wiem po co 2 bronie, juz widze jak ktos z 2 sov lata.... , zreszta to stworzyloby nowe problemy bo jak nosisz jednoczesnie sca i sova to skille ci leca w obu? Wiec pomysl niedorzeczny

* ataki specjalne których uzycie spala soule.

* najlepszą rzeczą wedlug mnie aby zbalansowac profesje to danie palkowi i knigtowi czegos takiego jak mnożnik lvla do ataku.
czyli:
maxymalne obrazenia z danej broni na danych skillach + x% (x=lvl)

Np: knight z sov, przy skillu 90 na obojetnie jakim lvlu wyciagnie max powiedzmy 300
Po update
na 100lvl 300 + 100%x300= 600
na 200lvl 300 + 200%x300= 900
na 50lvl 300 + 50%x300 = 450

Ewentualnie mnoznik może być mniejszy czyli polowa lvla, ale cos takiego powinno isnitec, poniewaz zarowno palek jak i knight w penym momencie zatrzymują się gdy skille rosna co kilka tygodni. Zaś magowie z lvla na lvl jeszcze szybciej wbijaja lvl, ktory to podwoduje, ze zadaja jeszcze wieksze obrazenia.
A u knighta tylko skille, dostanie sov i juz caly czas zadaja to samo damage.

Poprostu Pitbul
13-05-2007, 18:36
up@
Zgadzam się w zupełności.
top@
Należy mieć nadzieję, żeby ta nowa wyspa lodowa odniosła sukces. ; ).

Albertus
13-05-2007, 18:47
2 up

dobze kombinujesz ale jedno sie nie zgodze
exura vita dla knighta ??? LOL to tak jak bys uczyl osla grania na komputeze

a co do 2 broni to moglo by sie miec tylko z jednego rodzaju club / axe / sword

a z tym mnoznikiem ataku to moze i nie glupie

ale wes to na logike

podejdz walnij szczura to zginie na miejscu ale mozesz nie trafic bo moze zwiac ale jak trafisz to z taka sama sila prawie zawsze wiec powino byc

stale hity ale mozliwosc nie trafienia tym mniejszy potwor tym wieksza szansa nietrafienia np. smoka trafiasz 95 % hitow a rata 50 % hitow

Alya
13-05-2007, 19:00
No super, już się nie mogę doczekać, ciekawe co cipsoft tym razem wymyśli :]
Szkoda tylko, że na aktualizacjach zyskują w większości PACCe :/ ale tak już musi być...

Draggy_Slayer
13-05-2007, 19:13
@Albertus
hahah rozwaliles mnie stary z tym 80k/h na zolwaich:)
expie tam DOSLOWNIE od 60 lvl (oczywiscie skacze gdzie indziej ale najwiecej k expa wbilem tam)
i NIGDY nie mialem wiecej niz 65k
niewazne czy latam z SOV + MMS czy z Avengerem
to niemozliwe zeby wiciagnac tam 80k/h (no chyba ze spam gfb ale do tego lepiej na tomb)

Diego325
13-05-2007, 19:18
nadal nie przekonuje mnie pomysł uzywaniem jednoczesnie dwóch broni.

To spowoduje całkowitą bezuzytecznosc broni dwuręcznych.

Hmm jeszcze jedno takie cos, ze exori powinno być stałe, 150 many czy ileśtam.

a i hity zarówno palka jak i knighta powinny miec mniejszą niz teraz, a nawet bardzo mała rozbieznosc.

Taki przyklad: mag z vis bierze powiedzmy 150-200.
mi na skillach 91 z gsem w reku zdarza sie walnac za 240 jak i za 20...

Wogule ataki sorca całkowicie omijaja pancerz, tak samo z vis oberwie hydra czy wampir.

A do tych co tu mówią ze kazda postac jest dobra tylko trzeba umiec nia grac, to normalnie n/c (wypowiadaja sie przewaznie sorce).

Knight jako exp dojdzie do warlocków (sam nie probowalem bo wedlug mnie nieoplacalne dla knighta) Nie jest w stanie expic(chodzi mi o normalne expienie a nie wastowanie hmmow i explo) na hydrach/demonach/behemotah/gsach/lepszych potworach z poi/ nawet dle nie sa zbyt dobrym expem jezeli nie uzywa dodatkowo exori/hmmow.

Mag idzie sobie jednego dnia na demony z blokerem lub bez i w godzine czy dwie wbija 300k expa majac przy tym szanse ze mu się zwroci.

Ktos wczesniej napisal ze "przeciez knight tez moze zabic demca" < no oczywiscie zuzywajac bp explo i kilka bp uhów...

--Cienius--
13-05-2007, 20:11
no wlasnie z blockerem

a blocker to jaka prof ? knight waffelino :D

Eatil
13-05-2007, 20:22
Mnie najbardziej ciekawi, czy CipSoft się postara i zrobi jakieś nowe grafiki do tego miasta, czy zrobi update na tym co już jest. (czyt. grafiki z Foldy , Senji i Vegi)

Ghard Lage
13-05-2007, 21:18
Ciekawe czy vega, senja i folda zostaną dla facc bo tak to te nowe miasto też powinno być dla facc...

P0nury
13-05-2007, 21:46
Ciekawe czy vega, senja i folda zostaną dla facc bo tak to te nowe miasto też powinno być dla facc...

A to niby dlaczego?

Alanus Lutinum
13-05-2007, 22:19
Ehhhh, nasze małe biedne facce, chcecie być cool, szanowani mieć fajny wygląd i w ogóle to SZYBKO KUPIĆ SE PACCA, a jak nie to te 90zł wydajcie na coś innego. Pall też nic nie zrobi, postacie niemagiczne są do dupy w 80% grach MMORPG jak i RPG, coś o tym wiem uwierzcie mi i następny update pogorszy profesje i wtedy będzie 5% paladynów 7% knightów a druidów 39% reszta to sorki-nooby które biją trole z hmmów. Nie mówię, że sorce to nooby, ale z własnego doświadczenia wiem, że własnie sorce takie są.

eerion
13-05-2007, 22:28
Knight jako exp dojdzie do warlocków (sam nie probowalem bo wedlug mnie nieoplacalne dla knighta) Nie jest w stanie expic(chodzi mi o normalne expienie a nie wastowanie hmmow i explo) na hydrach/demonach/behemotah/gsach/lepszych potworach z poi/ nawet dle nie sa zbyt dobrym expem jezeli nie uzywa dodatkowo exori/hmmow.
Znam paru knightów 150+
I uwierz, zę dla nich exp na Behe/Warlockach z Explo to najlepsza możliwa opcja na chwilę obecną. Waste duży, ale exp olbrzymi.
Jak wszędzie

Mag idzie sobie jednego dnia na demony z blokerem lub bez i w godzine czy dwie wbija 300k expa majac przy tym szanse ze mu się zwroci.
Chyba na 150+.
A wtedy warlocki

Nie będzie dla fACC.
Nie łudź się.
A tok rozumowania - beznadziejny

Kumulus
13-05-2007, 22:51
Pacc,to słowo którego nienawidzę. Czasami, żałuję, że w ogóle zacząłem w to grać.

To nie graj, nie bedziemy za toba tesknic.

@ do wszystkich noobów co mowia ze cipsoft evul bo robie updaty tylko dla pacc

Cipsoft musi z czegoś utrzymywać serwer i troche zarobić na tej grze. Jesli wam nie pasuje to kupcie pacc albo nie grajcie

korzen9999
13-05-2007, 22:58
@ All Up.
Spekulacje spekulacjami a Cip na bank zrobi cos, co gdy my ujrzymy zrobimy O.o -.-. Co do pacc to chyba normalne za placisz - wymagasz. Sam bym nic za Bog zaplac nie zrobil skoro to pochlania tyle czasu i mimo ze Tibia jest gra darmowa, to 80% sedna tej gry jestesmy w stanie dosiegnac dopiero po zakupie pacc.

Sirag
14-05-2007, 00:00
No bardzo ciekawe :)

Nuper
14-05-2007, 00:43
Dobrze ze teren sie ciagle powieksza-jeszcze pare lat a bedzie naprawde olbrzymi.Na moim serverze,gdzie graczy wciaz ubywa(bywa ze jest okolo 200 w szczycie,a w nocy potrafi spasc do 20 :) ) expienie stanie sie bardzo wygodne. To ze prawdopodobnie zbyt wiele(a moze nic) terenu nie dodadza dla facc to bardzo maly problem-na facc area juz i tak od dawna nie da sie porzadnie expic.Expowiska sa tam po prostu strasznie puste w porownaniu z pacc area.W ank w tombie w jednej sali z wielu podobnych potrafi byc 10 ghuli+inne potworki a w ghostland za 10 ghulami to trzeba sie niezle nabiegac-co oznacza o wiele wolnijszy exp.Facc area to jakby darmowe demo gry.A dlaczego mieliby ulepszac demo?Chyba tylko zeby zareklamowac pacc,ale wiele przeciez dac nie moga.Na Mainie szerzy sie noobstwo,pkerstwo,zlodziejstwo i.t.p. ;p JA kiedy mam pacc,nawet tam nie zagladam.

krytyk44
14-05-2007, 01:06
hahahaha i dobrze ze bedzie tylko dla pacc przynajmnniej nie zobacze tych noobkow z polski i plix itenc pl? jak nie macie kasy to idzcie pod kosciol wyzebrac albo dac dupy na dworcu!!

@up niech zgadne grasz a selenie ;o?

Elder Nagan
14-05-2007, 09:01
No to na kyrze musze ekipe zwolac i staniemy sobie przy statku, co polak wejdzie dostanie combo hahaha! Evul!

Deemer
14-05-2007, 11:01
Hmmm... Nowe lodowe tereny... W takim razie jest bardzo prawdopodobne że dodadzą też tego Ice Demona [czy jakoś]. Będzie ciekawie :]

Lord Dark'Wiz
14-05-2007, 11:55
Heh, zgaduje że nie ma co liczyć na najmniejsze przecieki, sprit'y itp... ;'(

Jakby kto coś ciekawego znalazł, to niech da znać, strasznie intrygujący wydaje się być ten updt.

Mordor
14-05-2007, 13:21
80 sorc na d lair bez ludzi wyciagnie 50-60 k na godzine
80 knight na zulwiach bez ludzi wyciagnie nawet 80 k na godzine

No człowieku tu mnie rozbiłes miałes może kiedys 80 mastera ^.-, bo jakos nie widze ze wiesz ile on moze expa wyciagnac na d lair, no chyba ze ty nie umiales nim kompletnie expic, albo wiesz to od kolegis ktory bił 1/5 dragow na d lair. Z tego co slyszałem od kumpla 80 ed wyciagal on ~90k expa lekka reka na dragach na edron wiec nie wiem skad ci sie wzielo 50-60k. Widac ze albo jestes jakis glupi albo ciagle usilujesz innym wmowic ze sorc nie jest najszybciej expiaca profesja -.-'. Btw nie wiem co oznacza sformulowanie d lair bez ludzi? U ciebie na serverze d lair jakiekolwiek edron czy venore to jest public place? Bo z tego co widze na swoim servie to wystarczy sobie zajac respa i masz d lair bez ludzi.

Stavros
14-05-2007, 13:49
ogólnie jak najbardziej przyda się ulepszenie palków i knightów.. bo na wyższych lvlach sorkowie i druidzi lekką ręką robią tyle expa dziennie że knight musiałby 3-4 dni expić non stop.

ElynAlvia
14-05-2007, 15:16
hahahaha i dobrze ze bedzie tylko dla pacc przynajmnniej nie zobacze tych noobkow z polski i plix itenc pl? jak nie macie kasy to idzcie pod kosciol wyzebrac albo dac dupy na dworcu!!

@up niech zgadne grasz a selenie ;o?

... Powiem Ci jedno a czy ty aby przypadkeim nie jesteś z Polski? Może jest kilka osób żebrających ale nie przekreślaj każdego Polaka bo sam nim jesteś więc powinenś się inaczej zachować... A dupy to ja juz nie powiem kto tu może dać...

Ja mam PACCa i mi to wisi czy ktoś jest Pacc czy Facc to ich sprawa chcą to sobie kupią nie chcą to nie kupią (bądź nie mają za co;/)

Mnie najbardziej interesuję to zbalansowanie postaci:D
Gram knightem i mam nadzieje że coś mi dodadzą:D

No właśnie bo masz PACCA! Przecież pisze, że tibia do DARMOWA gra! A tu co jest? FACC to też gracze czasem bywają fajniesi niż CI z PACCEM

uffff... 14 stron, ostro...

Szczerze mówiąc, mam w dupie z jakich powodów nie chcecie/nie możecie kupić sobie pacc, ja za grę płace, i oczekuje że będe miał większe prawa niż 'noob z calin na 8 lvlu'.
I prosze, nie rozśmieszajcie mnie, pisząc w co drugim poście 'plax terenki 4 facc, k?', bo to i tak nic nie da...

Yyy, czy jeżeli nie mam PACCA to jestem automatycznie noobem? Osoby na low lvl są newbie (początkujący)...
Jeżeli sugestia z "plax terenki 4 facc, k?" jest do mnie to wyobraź sobie nigdy tak nie piszę... a napisałem tak ponieważ pisze, że wkońcu ta gra jest darmowa! jak już to niech napiszą prawdę ( "free game mmrog version demo " ; when you have a PACC you have full version this game. ) - czy coś w tym stylu ( sory jeżeli coś w tym po angielsku będzie źle gramatycznie :P )

P.S Jeżeli już tak tibia bardziej tą grę przestawia na PACC to niech chociaż obniżą płatności za niego...

edit :

Ehhhh, nasze małe biedne facce, chcecie być cool, szanowani mieć fajny wygląd i w ogóle to SZYBKO KUPIĆ SE PACCA, a jak nie to te 90zł wydajcie na coś innego. Pall też nic nie zrobi, postacie niemagiczne są do dupy w 80% grach MMORPG jak i RPG, coś o tym wiem uwierzcie mi i następny update pogorszy profesje i wtedy będzie 5% paladynów 7% knightów a druidów 39% reszta to sorki-nooby które biją trole z hmmów. Nie mówię, że sorce to nooby, ale z własnego doświadczenia wiem, że własnie sorce takie są.

Jeju dlaczemu każdy kot ma PACCA mysli, że jest cool, szanowany i ma fajny wygląd? Dlaczego niby cool? Cool można być nawet FACCEM... Szanowanym też, no ale z wyglądem to jest już inaczej...

A tak na marginesie Cipsoft powinien robić jakieś nowe rzeczy też dla FACC bo to tylko doda Ci chęci gry, a to, że PACC ma wszystko a Ty wielkie g***o to zniechęca wieć to jest też w ich interesie...

Tyson
14-05-2007, 15:51
P.S Jeżeli już tak tibia bardziej tą grę przestawia na PACC to niech chociaż obniżą płatności za niego......

Nie wiem kolego dlaczego uważasz, że powinni obnizyć płatność skoro to nawet nie wychodzi złotówka dziennie. Wystarczy, że zrezygnujesz z 5 piw albo paczek fajek w miesiącu i masz na pacc. Proste.

ElynAlvia
14-05-2007, 16:05
wybacz "kolego" lecz nie palę ani (jak narazie) nie pije xD wiec... no ale mogli by obnizyc np do 60 zł...

Tyson
14-05-2007, 16:09
wybacz "kolego" lecz nie palę ani (jak narazie) nie pije xD wiec... no ale mogli by obnizyc np do 60 zł...

A no to sorki, ja też nie pale i nie pije :P Ale wystarczy dziennie wrzucać 1zł do skarbonki i jakoś to będzie. Powinno się grać dla przyjemności a nie za wszelką cenę. Pozdro

misiekblade
14-05-2007, 17:10

Pewnie...
... A potem CIPsoft z braku kaski bedzie robił "apdejty" raz na 5 lat :/.

--Cienius--
14-05-2007, 17:59
LOl wy nawet nie wiecie ile to jest dla niemcow 20 Euro to jak u nas 20 zl !!!
wiec nie przesadzajcie =.=

ElynAlvia
14-05-2007, 18:04
eee, Cipsoft bez kasy? :P nie wyobrażam sobie tego... jeżeli by zrobili po 60zł pacc to napewno cos by wymyslili dla wiekszego zysku... moze wieksze updaty aby juz kazdy sobie kupil pacca nie wiem...

@up

to u Niemców nie u nas :/

Albertus
14-05-2007, 19:05
No człowieku tu mnie rozbiłes miałes może kiedys 80 mastera ^.-, bo jakos nie widze ze wiesz ile on moze expa wyciagnac na d lair, no chyba ze ty nie umiales nim kompletnie expic, albo wiesz to od kolegis ktory bił 1/5 dragow na d lair. Z tego co slyszałem od kumpla 80 ed wyciagal on ~90k expa lekka reka na dragach na edron wiec nie wiem skad ci sie wzielo 50-60k. Widac ze albo jestes jakis glupi albo ciagle usilujesz innym wmowic ze sorc nie jest najszybciej expiaca profesja -.-'. Btw nie wiem co oznacza sformulowanie d lair bez ludzi? U ciebie na serverze d lair jakiekolwiek edron czy venore to jest public place? Bo z tego co widze na swoim servie to wystarczy sobie zajac respa i masz d lair bez ludzi.

widac ze nie miales nigdy pacc
i to mi sie w pacc podoba ze jak napiszesz list to ci nikt nie wlazi tylko 1 na 10 zdazy sie co wlezie i to jest wlasnie pacc a facc ?? 10 ludzi na jeden cyc

d lair jest na facc arena ale moze byc wolny jak bys wstal o 4 rano to watpie czy ktos tam bedzie moze jedna osoba

a ed to nie ms wiec moze byc ruznica expa

ja na 64 levelu tez bym tyle wyciagna bo co za problem nawalac z run i mort huruw tylko waste jakie

P0nury
14-05-2007, 19:15
@up

to u Niemców nie u nas :/

A to ich wina, że w Polsce 20 euro to fortuna? Nie. Nie sądzisz zatem, że dla jednego, niewiele znaczącego państewka nie będą obniżać ceny?

ElynAlvia
14-05-2007, 19:31
czy aż tak małonieznaczącego to nie... wkoncu Mateusz jest z Polski tak jak i reszta świetnyh graczy... dużo Polaków gra w tibie :)

horyniec2
14-05-2007, 19:34
pomyslcie przyszlosciowo na start gry kazdy facc by dostawal 30 dni pacca a potem 90 dni pacca by kosztowalo 60zł a jak by pacc kosztował przynajmniej 60 zł to duzo wiecej ludzi by kupilo pacca ni z teraz trza troche pomyslec
teraz 7% graczy z tibii ma pacca o wartosci 90zl a jak by kosztowalo 60zł to by mialo 57% graczy pacca i to jest roznicas barzdzo duza az 50% wiecej ludzi z paccem:evul:

P0nury
14-05-2007, 19:41
pomyslcie przyszlosciowo na start gry kazdy facc by dostawal 30 dni pacca a potem 90 dni pacca by kosztowalo 60zł a jak by pacc kosztował przynajmniej 60 zł to duzo wiecej ludzi by kupilo pacca ni z teraz trza troche pomyslec

A kumasz dziecko, że dla reszty świata 20euro to nie jest nie wiem jaka fortuna? I tylko z powodu Polski nie będą obniżać jego ceny? Zresztą to nadal jest 1zł na 1 dzień. W porównaniu z WoW'em to taniocha. Wystarczy odpuścić sobie dziennie dwie fajki/batona albo coś w ten deseń i już można uzbierać.

horyniec2
14-05-2007, 20:01
jak ty palisz to nie pal i se zbieraj ja mam 14 lat i nie pije anie nie pale ani nie biore narkotykow mam 90 zl na pacca ale dla mnie to jest za drogo ;pX( :evul:

P0nury
14-05-2007, 20:03
mam 90 zl na pacca ale dla mnie to jest za drogo ;pX( :evul:

I dlatego CIPSoft ma obniżać ceny? Bo małpka nie chce banana kupić, bo za drogo? To chyba jednak jest problem małpki, nie?

Driger
14-05-2007, 20:40
Omg .. uptade uptade .. i ciekawe czy dadza te servy pvp czy te syfiaste non pvp .. Padlo kilka wypowiedzi ze po co pvp jak jest ich pelno .. A no bo to bo one juz sa stare i ludzie sie powybijali robia PA a low lvle sa tylko pionkami .. Na starych servach jak nie sharujesz i botujesz to ciezko ci raczej jest sie wybic .. Taka juz jest ta gra xD

horyniec2
14-05-2007, 20:41
kto malpka ten malpka niech dadza dla faccow na start 30dni pacca

to wtedy bedzie duzo ludzi testowalo pacca i beda kupowac
a pacca ja chyba kupie w 2012 roku za 20euro bo bede mial euro ;p
albo za tydzien kupie za 85 zeta ;p;p;pX( :D :p :]

Driger
14-05-2007, 20:48
a i jeeszcze co do cen paccow .. Jak dla kogos 90 zeta to za duzo zeby wydawac na zwykla gre to przecierz zawsze jest mozliwosc kupowania od PEWNYCH ludzi za kase w tibi albo po prostu pojeb*c pacc i sobie grac spokojnie knightem albo palkiem na faccu .. Przecierz Palkowi praktycznie pacc jest tylko na h lvlach potrzebny bo tak mamy expowiska , rzadnych czarow takich przydatnych na pacc nie dostajemy , i w dodatku palki sa dobre w pvp .. Tak wiec jaki problem ?

rezydent
14-05-2007, 20:57
kto malpka ten malpka niech dadza dla faccow na start 30dni pacca

to wtedy bedzie duzo ludzi testowalo pacca i beda kupowac
a pacca ja chyba kupie w 2012 roku za 20euro bo bede mial euro ;p
albo za tydzien kupie za 85 zeta ;p;p;pX( :D :p :]

to bym co miecha nowego chara zakładał <lol>

za drogo - ale niedokładnie w tym rzecz
jak bym miał stałe źródło kasy to oczywiście, że bym kupował (kupie pacca a potem by mi się nie chciało bez niego grać)
nie dostaję kieszonkowych, ciężko się kombinuje żeby kase mieć (oszczędzam na wszystkim, podczas gdy bracia już nic nie mają)

Kumulus
14-05-2007, 20:59
teraz 7% graczy z tibii ma pacca o wartosci 90zl a jak by kosztowalo 60zł to by mialo 57% graczy pacca i to jest roznicas barzdzo duza az 50% wiecej ludzi z paccem:evul:

nastepny 17 lvl noob sie wypowiedzial... Ja bez problemu zbieram kase na pacc, poprostu kiedys palilem LM a teraz pale Viceroye ktore sa prawie zlotowke tansze, jesli nie widac roznicy to po co przeplacac? I tak zbieram ta zlotowke dziennie na pacc :P

Lucidus
14-05-2007, 21:06
Facc urozmaica rozgrywke, jak by nie patrzec 2x potezniejsi gracze pacc kochaja pojawiac sie na terenach facc by moc szpanowac i dominowac. Dlatego uwazam ze obszar facc jest najlepsza rozrywka dla graczy pacc i jezeli bedzie dalej zaniedbywany zniknie, przez co gra dla pacc bedzie mniej atrakcyjna

Albertus
14-05-2007, 21:09
2 up. popieram w calosci

90 zl to nic !!

a co do tych euro ja mieszkam w Belgi i dla mnie 20 euro to jest naprawde nic bo zamiast isc do szkoly to se pojde na jakas budowa 2-3 h i mam pacc

co do tych nalogow

papierosow nie warto palic puki sie rosnie ale wodeczka to jest spox polecam absolwenta ;)

co do tematu
nowe zeczy tylko dla pacc !!! dla facc powini robic takie ulepszenie grafik jak bylo ostatnio w ab zeby to jakos lepiej wygladalo a nie same puste sciany itp.

zaraz powiecie ze mowie zeby dawali dla pacc bo sam ma pacc

lepiej jak dodaja na pacc ! bo na pacc jest bardzo malo noobow to jest na takiej zasadzie

zrobisz prace domowa

prosi cie zeby spisac 2 kumpli a mozesz wybrac jednego bo zaraz lekcia

kogo wybiezesz
super kumpla ktury jest w pazadku pomoze w potzebie

czy jakiegos kozojada ktury tylko cie prosi o wszystko

Ragnar666
14-05-2007, 21:25
WNOSZĘ PROŚBĘ O ZAMKNIĘCIE TEMATU ORAZ O ZMIANE REGULAMINU TAK ŻEBY OSOBY PSIOCZĄCZE I NIE POJMUJĄCE ZWYKłYCH REGUł MARKETINGOWYCH CIP SOFTU DOSTAłA BANA CZY JAKIEGOś WARNA... TO PRZECIEż JEST CHORE W CO DRUGIM POśCIE PISAć żE 'CIPY Są BłE I CHCą NASZEJ KASY' -_-'

Pozdrawiam,
a faccowe-dzieci niech idą grać w ogame czy inne full dArmowe gry.

Nespiss
14-05-2007, 21:28
Ja, mimo, że jestem facc to nie narzekam tylko piszę: róbcie tereny dla PACC :D !!! Bo będzie ich mniej na faccowych landach :p ! Pozdro!

kelt
14-05-2007, 21:48
WNOSZĘ PROŚBĘ O ZAMKNIĘCIE TEMATU ORAZ O ZMIANE REGULAMINU TAK ŻEBY OSOBY PSIOCZĄCZE I NIE POJMUJĄCE ZWYKłYCH REGUł MARKETINGOWYCH CIP SOFTU DOSTAłA BANA CZY JAKIEGOś WARNA... TO PRZECIEż JEST CHORE W CO DRUGIM POśCIE PISAć żE 'CIPY Są BłE I CHCą NASZEJ KASY' -_-'

Pozdrawiam,

Czujesz sie lepszy tylko dlatego ze masz PACCA? Kazdy moze grac w tibie, sam idz grac w ogame.

Uprzedzam odpowiedz i pisze, ze tez mam pacc

Dwimenor
14-05-2007, 21:51
Pozdrawiam,

Ale przecież ogame też nie jest do końca darmowe. Komandor, oficerowie, proGame....normalnie jak pacc.

I ludzi, naprawdę dajcie sobie na wstrzymanie. Jeżeli chcecie narzekać, że nie ma nic dla faccy, to róbcie to na tibia.com. Tam przynajmniej macie szanse coś zmienić. A tu to tylko czcze gadanie.

horyniec2
14-05-2007, 22:40

Pozdrawiam,

jak ragnerr chce sie zamknac to niech sie zamknie a nie pierdzieli o czyms bezsensownymX( :evul:

BWG
14-05-2007, 22:46
Pewnie dodadzą pare wysepek lodowych z mamutami :D Fajne bo niedługo pacc dojdzie :]

Egon_Abus
15-05-2007, 00:07

Pomyśl co by się działo np. na Daramie (roty dla low-lvl) albo w tombach, gdyby rzeczywiście tych 57% ludzi miało PACCa. PACC jest po to, żeby ludzie szybciej expili i mieli gdzie chodzić expić. A gdyby połowa graczy miała PACCa to nie byłoby takiego udogodnienia :p

Ja też w sumie nigdy nie miałem kasy na PACCa, ale zacząłem robić (tak jak ktoś tu już wspomniał) tak, że codziennie wrzucam do skarbonki po złotówce i po 3 miesiącach jest tych 9 dyszek :D

Ragnar666
15-05-2007, 01:31
haha ... tak czuję sie lepszy bo nie płacze na forum że nie mam czegoś bo nikt mi nie da kasy albo że mam kasę ale nie zapłące tyle ;]

żrecie czipsy? żrecie lody? żrecie w ogóle to co jest do jedzenia? żrecie ale jakoś nie drzecie się w sklepie że nie kupicie coli bo to aż ~1,2PLN za puszkę ;]

zastanowił sie ktoś? sam byłem faccem i nie płakałem że nie miałem exori i innych super dupereli dla pacca.

a tutaj co update ktoś zaczyna słodkie pierdzenie o tym że nie ma nic dla facc. żenada. dobra. olać. jedźcie mnie dalej ale tylko się wygłupiacie z tymi waszymi fochami na CIPsoft ;]

@horyniec2
twoja osoba to chyba jakiś żart Boga ;]
ps. Ragnar, a nie to coś tam nabazgrolił.

@kelt
po co mam iść grać w coś innego skoro mam Tibię ża którą zapłaciłem? hmm.

@Dwimenor
aj.. no tak zły przykład. przesadziłem z tym ogame. no ale logiczne że jak coś ci nie pasuje to tego nie robisz, a wy kurde gracie i na siłę chcecie pokazać jak to nic nie macie. ech. ważne że chociaż ty się zgadzasz z tym żeby sobie poszli gdzie indziej.

@down
uważaj bo jeszcze cie zjada że jesteś idiota i kupiłeś sobie pacca bo oni mają kasę ale nie wydadza na gównianą grę w którą non-stop grają ;]

Atheling
15-05-2007, 03:10
Czytac was nie moge, nie dosc ze CIP daje wam mozliwosc grania za free gdzie 60% garczy jak nie wiecej to free to jeszce mialczycie jak cipki wiecie ile oni dorzucaja kasy za ruch internetowy zebyscie mogli wogule grac???

A zamknac sie w cholere i expic gdzie wougule mozecie nie dosc ze nie placicie to jeszcze chcecie. to tak jakby zebrak was prosil o bulke i narzekal ze szynki wytrawnej na niej nie ma......

Tyson
15-05-2007, 08:06
Mi się coś obiło, że knight będzie mógł walić dwoma mieczami naraz :> Hmmmm

Kup.Se.Musk
15-05-2007, 09:16
Ludzie spokojnie.Przestańcie narzekać na tego facca.CIPSOFT zawsze w jakimś UPTADE DAJE COŚ DLA PASOŻYTÓW(czyli nas facców) ,więc w czym problem?Po drugie mamy tyle samo terenu co PACC tylko ,że nasz jest trochę bardziej przeludniony.Sam nie mam aktualnie PACCa ,ale zamierzam kupić.Spójrzcie w prawdzie w oczy.Nawet 10 latek może kupić sobie PACCa.Wystarczy ,że odłoży kasę od babci na tego PACCa.Nawet jak ktoś nie dostaje kasy to niech idzie do jakiejś firmy i zgłosi się ,że chce roznosić ulotyki.Pare dych wpadnie akurat na PACCa ,a dużo noszenia to też nie ma.Kilka dni i masz już kase.Najlepiej tylko narzekać i siedzieć z dupą na krześle...

"Jeszcze taki się nie narodził co by wszystkim dogodził"

horyniec2
15-05-2007, 09:41
mom dobra moge roznosic ulotki ale powiedzcie mi gdzie w rzeszowie mozna zglosic 14 latka zeby roznosic ulotki??:evul:

Kup.Se.Musk
15-05-2007, 09:55
Poszukaj na tej stronie

Aby nie robić offtopa:

Ruszczie dupy ,zróbcie coś i będziecie mieli na PACCa

EDIT:
Niestety nie mogę podawać linków ,bo mam zało postów ,wiec macie skrówcony

company.yellowpages.pl/Polska/lubuskie/Gorzow_Wielkopolski/60359/index.html .Możesz także posprzedawać niepotrzebne rzeczy na Allegro.Każdy ma ich tysiące.

Tu poszukajcie

horyniec2
15-05-2007, 11:27
Poszukaj na tej stronie

Aby nie robić offtopa:

Ruszczie dupy ,zróbcie coś i będziecie mieli na PACCa

EDIT:
Niestety nie mogę podawać linków ,bo mam zało postów ,wiec macie skrówcony

company.yellowpages.pl/Polska/lubuskie/Gorzow_Wielkopolski/60359/index.html .Możesz także posprzedawać niepotrzebne rzeczy na Allegro.Każdy ma ich tysiące.

Tu poszukajcie

to podaj mi gdzie moze 14 letni chlopak znalesc prace w rzeszowie?oco kupie pacca jak ja nie moge juz 11 dni sie zalogowac na serwer ? pisze timeout timeout timeout...X(

elfo.del.bien
15-05-2007, 14:57
KUWA ale mi was zal glupie dzieci ;/ To oczywiste ze kto placi ten ma wiec, nie placzcie a sie cieszcze glupie newby ze macie w ogole jakies tereny na ktorych gracie za darmo a nie uzalac sie tutaj bo mi sie zygac chce jak to slysze, nikt kurwa nie bedzie pracowac za darmo, i przestancie sie podniecac, ze tylko dla pacc, wiadomo ze jak sie placi to sie ma.:baby:
A teraz czekam, na niewyzyte bachory, TAK TERAZ JEST TEN MOMENT W KTORYM MOZECIE SIE NA MNIE WYZYC TYLKO DLATEGO ZE NIE MACIE PACCA, ALBO WAM SIE COS NIE UKLADA. Z gory to przewidzialem, i jak chcecie to dalej, mam to w dupie co mysla o mnie jakies pierdolniete niewyzyte bachory.

Machrumczas
15-05-2007, 15:50
tibia sie zamienia w gowno tylko dla zysku, a pacca i tak nei kupie bo juz wole sobie kupic jakas gierke za ta kase, heroes 3 z dodatkami mozna kupic za 20 zeta a pacc na 3 miechy sie ma za 90zeta i sie jedzie na updatach

Goldscorpion
15-05-2007, 16:00
Wyrównanie knighta-jedyna na co czekam. Oprócz tego, że obrażenia jak i obrona powinna rosnąć oprócz wzrostu skilla to jeszcze wraz ze wzrostem lvl. nie głupim pomysłem jest również by wprowadzić jakiś atak zabierający trochę many i kilka soul pointów (jakiejś uderzenia albo aury zwiększajće obrażenia coś w tym rodzaju)

Lookazz
15-05-2007, 16:08
no coz sam nie mam PACCA ale pewnie kiedys kupie.. i nie narzekam ze nam faccom nie dodaja praktycznie nic.. takie prawa rynku :) przeciez CIPy musza oplacic serwery, ludzi itp .. tibia jest darmowa i da sie grac na faccu przeciez, nie gadajcie ze nie mozliwe zrobic hlvl na facc :/ wiadomo jest to trudniejsze z powodu przepelnionych expowisk.. mam sorka jako glowna postac i wiem ze PACC mi ulatwi gre :D i jeszcze jak piszecie ze wystarczy napisa list ze sie expi gdzies i mamy wolne to juz wooogole ;) hehe zrobie jakis wyzszy lvl i mlvl to kupie PACC.. a kasa? ze niby 90 zł na 3 miechy to problem? Wcale nie.. jak ktos juz powiedzial to 1 zl na dzien. Wiec mozna odmowic sobie fajki/browara/loda/chrupek czy czego tam jeszcze :] oczywiscie najbardziej sie oplaca kupic od razu na rok heh ale to nie kazdego stac az tyle na raz wydac :D

pozdro i faccowcy nie narzekajcie, zrozumcie ze CIPy musza zarabiac.. wolicie zebyscie mieli wszystko przez np 2 tyg jak PACC a potem nie mogli grac bez PACCa wogole? he? chyba jednak lepiej ze jest jak jest.. przymusu wykupienia PACCa nie ma wiec albo graj na faccu albo nie graj skoro nie chcesz/nie mozesz kupic PACCa..

Kup.Se.Musk
15-05-2007, 16:10
to podaj mi gdzie moze 14 letni chlopak znalesc prace w rzeszowie?oco kupie pacca jak ja nie moge juz 11 dni sie zalogowac na serwer ? pisze timeout timeout timeout...X(

To po co się pytasz jak nie możesz się zalogować?Poszukaj sobie na stronię którą podałem.Znajdź sobie jakąś firmę z ulotkami zgłoś się i może coś dostaniesz za dobrze wykonaną pracę.Po drugie poproś rodziców ,abyś mógł wykorzystać ich dane do rejestracji na allegro.pl i sprzedaj niepotrzebne rzeczy.Następnie proś mamę codziennie o pare złotych do sklepiku szkolnego i sobie uzbierasz.Możesz także zaproponować swoim starszym sąsiadom pomoc np.pójście do sklepu na pewno coś od nich dostaniesz.Jest wiele sposobów na zarobek dla 14 latka.Tylko wiesz co najpierw trza zrobić?Ruszyć trochę głową i dupą ,a na pewno coś znajdziesz.Pozdrawiam

Miroon
15-05-2007, 17:51
nie stać mnie na pacca wiec ja sie nie jaram tym:/

Tyson
15-05-2007, 19:09
Tylko wiesz co najpierw trza zrobić?Ruszyć trochę głową i dupą ,a na pewno coś znajdziesz.Pozdrawiam

Pozostaje powiedzieć tylko...

AMEN

Modlic się trzeba aby PACC nie podrożał ;-)

elfo.del.bien
15-05-2007, 19:37
ktos tam UP, swieta racja, co to jest 1 zl dziennie?, a moge sie zalozyc ze ci co marudza dziennie wydaja wiecej, na jakies gowna....
A z ta praca to roznie jest, ale zawsze mozna prosic rodzicow i pare zl do sklepiku.... Szybko sie uzbiera...
Kazdy update to duzo pracy, wielu osob, cieszcie sie ze macie choc cos, za darmo, bo wiadomo, daj palec a wpierdolili by cala reke.

Anaboll
15-05-2007, 20:53
hahahah, "te lato"

wioska.pl

sloma z butow wystaje mr newsman

Independence
16-05-2007, 12:17
"Żal mi tych facc(..)CipSoftowi wy nie potrzebni(..)na was leje"

GŁUPOTA GŁUPOTA GŁUPOTA

Bez facc nie ma ludzi, którzy po zylionie updejtów kupią pacc!

A tak poza tym, CipSoft powinien zrobić coś dla facca, bo tibia to nie powtarzam NIE JEST INWESTYCJĄ, ANI ŻYCIEM! tibia to jest gra mmorpg (nie wierzysz? sprawdź! więc skąd 12-13-14 a nawet 15-16 latek ma mieć kasę na pacca?

oto niektóre schematy:

FACC(18+) -> granie -> kolejne updaty dla PACC -> "ale fajowo" -> PACC

FACC(13) -> granie -> kolejne updaty dla PACC -> "tylko dla PACC... ta gra jest juz nudna..." -> koniec gry (jedna osoba, która mogłaby kupić pacca mniej!) -> kolega "niegracz" - "grać?" odpowiada jużniegracz - "nie"

I MNIEJ OSÓB, KTóRE MOGłYBY KUPIć PACCA!

a może to:

FACC(13) -> granie -> update PACC (poczekam do następnego) -> update FACC (ale super czad extra gra) -> granie granie granie granie -> update FACC -> granie granie granie granie granie granie granie granie -> update PACC -> update PACC -> update PACC(ciekawe co tam może być lepszego niż na FACC land?) -> kupno PACC (jedna osoba więcej!) -> granie dalej ->

kolega nigdy nie grający: grać?
kolega PACC: jasne! to super gra!

i teraz kolega nigdy nie grający staje się tym

FACC(13) etc.

a to są skutki kupowania pacc:

PACC -> granie (+nowe tereny,+czary,+gildia, i tak dalej) -> granie (stężenie 9999%) -> koniec PACCa -> granie (-nowe tereny,-czary,-gildia, i strata wielu innych przywilejów) -> kupno kolejnego PACCa -> granie.......

NAŁÓG!!!!

btw. robienie updatu kolejnego dla PACC robi nawet mi się trochę nudne o ile dobrze pamiętam, to ostatnia POWAŻNA(nowe tereny) aktualizacja dla FACC to... 7.5 Dark Cathedral 7.2 Ghostland 6.2 Ab, Ice Lands, Fields of Glory, 6.1 - kazordoon, rookgard, orc fortress (łącznie 4-OGROMNA ILOŚĆ, czyż nie?) podczas 40 aktualizacji tylko podczas 4 zrobiono nowe tereny dla FACC

@down: rzeczywiście, ale to chyba lekko przesada, żeby tylko co 10 update robić aktualizację dla FACC? to odstrasza ludzi... poza tym to ma być gra, a oni tylko by kasę ciągnęli

FACC=trzy wyspy + część rooka dla facc+kontynent Tibia (4 miasta)
PACC=FACC+Edron, Port Hope, Ank, LB, Shattered Isles, Treasure Island, Eremo's Island (AOL), Kha'zeel (góry koło Daramy) Tiquanda + to co będzie teraz (nowy kontynent lodowy)

Dozorca
16-05-2007, 12:27
"Żal mi tych facc(..)CipSoftowi wy nie potrzebni(..)na was leje"

GŁUPOTA GŁUPOTA GŁUPOTA

Bez facc nie ma ludzi, którzy po zylionie updejtów kupią pacc!

A tak poza tym, CipSoft powinien zrobić coś dla facca, bo tibia to nie powtarzam NIE JEST INWESTYCJĄ, ANI ŻYCIEM! tibia to jest gra mmorpg (nie wierzysz? sprawdź! więc skąd 12-13-14 a nawet 15-16 latek ma mieć kasę na pacca?

oto niektóre schematy:

FACC(18+) -> granie -> kolejne updaty dla PACC -> "ale fajowo" -> PACC

FACC(13) -> granie -> kolejne updaty dla PACC -> "tylko dla PACC... ta gra jest juz nudna..." -> koniec gry (jedna osoba, która mogłaby kupić pacca mniej!) -> kolega "niegracz" - "grać?" odpowiada jużniegracz - "nie"

I MNIEJ OSÓB, KTóRE MOGłYBY KUPIć PACCA!

a może to:

FACC(13) -> granie -> update PACC (poczekam do następnego) -> update FACC (ale super czad extra gra) -> granie granie granie granie -> update FACC -> granie granie granie granie granie granie granie granie -> update PACC -> update PACC -> update PACC(ciekawe co tam może być lepszego niż na FACC land?) -> kupno PACC (jedna osoba więcej!) -> granie dalej ->

kolega nigdy nie grający: grać?
kolega PACC: jasne! to super gra!

i teraz kolega nigdy nie grający staje się tym

FACC(13) etc.

PACC -> granie (+nowe tereny,+czary,+gildia, i tak dalej) -> granie (stężenie 9999%) -> koniec PACCa -> granie (-nowe tereny,-czary,-gildia, i strata wielu innych przywilejów) -> kupno kolejnego PACCa -> granie.......

NAŁÓG!!!!

Może to również zadziałać w drugą stronę (a po co kupować pacc'a skoro update i tak zrobią dla facc?)

mazgier
16-05-2007, 15:17
A tak poza tym, CipSoft powinien zrobić coś dla facca, bo tibia to nie powtarzam NIE JEST INWESTYCJĄ, ANI ŻYCIEM!Muszę Cię rozczarować - dla ludzi, którzy pracują w CIPsofcie i z tej pracy utrzymują siebie i swoje rodziny Tibia JEST "inwestycją i życiem" więc i nie dziwota, że starają się zarabiać. (może dotrze to do Ciebie kiedy sam zaczniesz pracować na swoje utrzymanie).
więc skąd 12-13-14 a nawet 15-16 latek ma mieć kasę na pacca?Wiesz, w "cywilizowanych" krajach młodzi ludzie wcześnie uczą się pracować chcąc mieć własne pieniądze. Tylko u nas panuje nadal żałosne przekonanie o tym, że cos się "należy" za sam fakt życia i oddychania. Naprawdę uważasz, że nastolatek nie jest w stanie zarobić uczciwie 90 zł w ciągu 3 miesięcy? Żal...

NAŁÓG!!!!Przypomnij mi, bo może coś przeoczyłem, czyżby granie i kupowanie PACC było przymusowe? Chcesz - kupujesz, nie chcesz - nie.

poza tym to ma być gra, a oni tylko by kasę ciągnęliPewnie, na 100% jedzenie, ubranie, mieszkanie itd. mają za darmo więc na co im kasa? Mam dla Ciebie propozycję - kiedy już dorośniesz i zaczniesz sam na siebie pracować nie zapomnij o zawarciu w umowie z pracodawcą klauzuli, że za połowę czasu pracy nie będziesz otrzymywał wynagrodzenia ponieważ kłóci się to z Twoim światopoglądem...

Albertus
16-05-2007, 15:47
moge dac wam kilka sposobow na pacc

-ja jak mialem 11 lat chodzilem z babcia na grzyby

w tydzien 70 zl dla mnie wpadlo wiec policz ile by w 3 miechy wyszlo

- mozecie se odkladac 1 zeta dziennie

- jak ktos starszy moze sobie is na jakas budowa dorobic

jest sposobow wiele

a jak meczy cie facc to sie nie zal bo oni z tego zarabiaja tak samo jak ty bys

chcial zarobic na pacc i zbieral bys niedopalki papierosow kturych nikt nie kupi wiec praca w bloto

PsiakoS
16-05-2007, 16:19
qest powinen byc i jakis nowy axe bo jak narazie same cluby i swordy widze:]

Iontz
16-05-2007, 17:40
-ja jak mialem 11 lat chodzilem z babcia na grzyby

w tydzien 70 zl dla mnie wpadlo wiec policz ile by w 3 miechy wyszlo

Sprzedawaliście, czy wyłudzałeś od biednej babci? B)

IMHO, cena PACCa jest wręcz absurdalnie wysoka biorąc pod uwagę korzyści, które z niej płyną. Trzy miesiące płatnego konta w MMORPGu, gdzie nie można robić niczego poza biciem potworów, "zwiedzaniem" terenów (pomijam "powiązania" - robienie run, etc) czytaniem tych parunastu trzyzdaniowych "książek" i wypowiedzi NPCów, kosztuje 90zł. Za 80 zł możemy mieć, jeśli już zostajemy przy tematyce komputerowej, 4 gry z eXtra Klasyki, a są tam naprawdę świetne tytuły. Dlatego też, PACCa zostawiam tym dla których Tibia stała się czymś więcej niż rozrywką.

Żeby nie było offtopu, coś na temat:

Fajnie, że dodadzą nowy, lodowy teren, jednak to, że tylko dla PACC mówi samo za siebie. I nie mówcie mi, że "muszą zarabiać" - dużo większe firmy ( = większe koszty utrzymania) zarabiają ogromne kwoty na grach, które sprzedają tylko raz, bez abonamentu (a i tak kosztują w okolicach tego, co PACC na 3 miesiące w Tibii). Rozumiem, że to MMORPG, co wiąże się z dodatkowymi kosztami, problemami, ale już lepiej by było zrobić Tibię w pełni, raz, z góry płatną tudzież znacznie obniżyć cenę płatnego konta. Gdyby każdy z graczy FACC mógł sobie na niego pozwolić (i kupił go) to i tak wyszliby na to samo/zarobili więcej.

Polarnik
16-05-2007, 17:50
Independence:

Zgadzam się z tobą tibia jest nałogiem (jak fajki czy alko :p )

Chciałbym Ci jednak przypomnieć że kolejne update'y mają być nietylko rozwijaniem możliwości PACC, lecz głównie kolejnym ZACHĘCENIEM facców do kupna premium account.
Pozatym FACC jest powiedzmy miejscem przejściowym, gdyż albo poważnie zaczniesz myśleć o tej grze i zaczniesz życie na PACC, albo będzie to dla ciebie miejsce odpoczynku w okresach bez PACC, lub gdy nie będziesz grał (lub gdy po prostu lubisz "lajtową gre". Jest to bardzo użyteczne, nistety nie ma w innych grach jak np. WoW.
Liczba graczy w tibie szybko rośnie, więc ogromnym biznesem jest zachęcanie ich do kupna PACC.:baby:
Greetings

BTW troche się zgubiłem w twoich wywodach xD

Mazgier:

Po 1 nie sądzisz że odkładanie pieniędzy od rodziców na drugie śniadanie przez 12 latka na PACC jest PATOLOGIĄ??
Tibia jest strasznym nałogiem który dotyczy coraz młodszych dzieci.
Jak ja byłem mały to jeździłem na wycieczki rowerowe i grałem w piłke a nie siedziałem przed kompem i rosłem do rozmiarów 80 kg w wieku 12 lat.
Przejdź się czasem po ulicy i zobacz ile dzieci jest kure*sko grubych...
zgroza.
Albo czy nie uważasz że w naszych czasach (jak to mówisz) 15 latek nie powinnien się uczyć zamiast zarabiać na PACC?

Po 2 już nie opowiadaj że ludzie pracujący w Cip Sofcie pracują na chleb gdyż nawet sobie nie zdajesz sprawy jakimi pieniędzmi oni obracają!!!
Mają tak zajebiście kasy że szkoda słów, i większość z biednych, głupich Polaków...;( Gra zamiast stawać się przyjemniejsza staje się zależna od PACC.

Po 3 nie broń tak tibi i Cipów gdyż od razu widać że jesteś zajebiście uzależniony od tej gry, mam nadzieje że kiedyś ci przejdzie bo masakra.

Osobiście też jestem wielkim fanem tibi jednak wszystkim nowym odradzam zaczynanie gry w nią :evul:

Albertus:

Jestem ciekaw czy teraz o tym myśląc wydałbyś to 70 zł z grzybów z babcią na PACC, i czy byś poszedł z nią za drugim razem siedząc już na jakimś Liberty Bay... ^.-

Tak ode mnie to nowy UPdate powinien bardzo poszerzyć możliwości djinów :/

Polarnik
16-05-2007, 17:58
Iontz

Pamiętaj że tibia jest grą ogólnoświatową a np. 30 dolców czy 15 funtów(90PLN~) możesz na lajcie zrobić w dosłownie 2,3 h roboty.
Zawsze można patrzeć z innej strony gdy jakieś orginalne hiciory idą za 250 pln ( prawie Pacc na rok), lecz owa gra znudzi się bardzo szybko, a w tibie można grać przez pare lat. :evul: Greets

Iontz
16-05-2007, 18:22
Iontz

Pamiętaj że tibia jest grą ogólnoświatową a np. 30 dolców czy 15 funtów(90PLN~) możesz na lajcie zrobić w dosłownie 2,3 h roboty.
Zawsze można patrzeć z innej strony gdy jakieś orginalne hiciory idą za 250 pln ( prawie Pacc na rok), lecz owa gra znudzi się bardzo szybko, a w tibie można grać przez pare lat. :evul: Greets

Co do zarabiania, owszem, masz rację, lecz, jak mówisz, na świecie, a niekoniecznie w polskich realiach. Zresztą, w życiu bym nie kupił gry za 250pln.
Zastanawiam się jaki hit ostatnio był w takiej cenie? Bo dobre strategie, z generatorami "losowych" map, w które również latami można grać (na upartego, ale tam) nie wychodzą powyżej 150zł.

Dardoth11
16-05-2007, 18:50
juz niemoge sie doczekac :)

Gra'velo
17-05-2007, 00:02
Przepraszam za robienie offtopa ale chcialem zapytac ile trwa dojscie pacc po wygranej w konkursie sms??:baby:

mazgier
17-05-2007, 07:47
[B]Mazgier:

Po 1 nie sądzisz że odkładanie pieniędzy od rodziców na drugie śniadanie przez 12 latka na PACC jest PATOLOGIĄ??Odkładanie pieniędzy na coś na czym mu zależy może nauczyć takiego dzieciaka oszczędności i w zasadzie jest pozytywne. Odkładanie pieniędzy na PACC kosztem jedzenia to oczywiście JEST patologia. Tyle że ja nic nie mówiłem o takim akurat rozwiązaniu.
Tibia jest strasznym nałogiem który dotyczy coraz młodszych dzieci.
Jak ja byłem mały to jeździłem na wycieczki rowerowe i grałem w piłke a nie siedziałem przed kompem i rosłem do rozmiarów 80 kg w wieku 12 lat.
Przejdź się czasem po ulicy i zobacz ile dzieci jest kure*sko grubych...
zgroza.Kiedy ja chodziłem do szkoły to internet jeszcze nie istniał a "komputer" to była dwumetrowa szafa z kręcącymi się wielkimi szpulami taśmy magnetycznej więc nie miałem problemu (a przy okazji, do dziś ważę poniżej 70kg :P). A już bardziej serio - naprawdę chcesz mi wmówić, ze to wina CIPsoftu, że dzieciaki wypalają sobie oczy przed monitorami??? Bo mnie się dziwnie wydaje, że takie sprawy powinny być raczej w gestii rodziców...
Albo czy nie uważasz że w naszych czasach (jak to mówisz) 15 latek nie powinnien się uczyć zamiast zarabiać na PACC?I dorastać na garnuszku rodziców do lat 20-kilku a potem się dziwować, że ma problem ze znalezieniem "odpowiedniej dla swoich aspiracji" pracy? Od poświęcenia kilku weekendów na pracę, spadnie komuś korona z głowy? Oczywiście, prościej jest wyciągnąć łapkę do rodziców albo stękać, że "to nieuczciwe" że innych stać a mnie nie.
Po 2 już nie opowiadaj że ludzie pracujący w Cip Sofcie pracują na chleb gdyż nawet sobie nie zdajesz sprawy jakimi pieniędzmi oni obracają!!!
Mają tak zajebiście kasy że szkoda słów, i większość z biednych, głupich Polaków...;( Gra zamiast stawać się przyjemniejsza staje się zależna od PACC).Jak rozumiem, Twoim zdaniem, skoro mają n pieniędzy to nie wolno juz im zarobić więcej? Chyba muszę cię rozczarować - to jest ich produkt i mają go prawo sprzedawać w taki sposób jaki uznają za stosowne. Podobnie jak Ty, jako potencjalny klient masz prawo "zagłosować" swoim portfelem czy postępują słusznie czy nie. Witamy w dorosłym swiecie...

Po 3 nie broń tak tibi i Cipów gdyż od razu widać że jesteś zajebiście uzależniony od tej gry, mam nadzieje że kiedyś ci przejdzie bo masakra.Na "zajebiste uzależnienie" to jestem chyba już ciut za stary B). Bronię nie CIPsoftu jako takiego tylko próbuję niektórym wytłumaczyć (po co ja się wogóle staram?...), że w normalnym świecie producent ma prawo zarabiać na własnym produkcie a pierdoły w stylu "istniejemy, więc nam się należy" to tylko w Samoobronie...

Moorti
17-05-2007, 08:32
Ojojoj co druga odpowiedź tylko słychać:
A bo to dla pacc a nie dla facc....itd.

Ja osobiście mam FACCa ale planuje kupić tego PACCa.

Przy każdym uptade powinni cos zrobic dla FACCa zarówno jak i dla PACCa. Dla FACC jakieś nowe potwory lub niewielkie tereny. Dla PACC podobnie tylko wszystkiego więcej żeby wciąż zachęcać do tego PACCa. Myślę że kto już zażył grania na PACCu prędko z niego nie zrezygnuje i będzie kupował następne. Trochę mi szkoda ludzi na FACC którzy maja coś oleju w głowie ale nie maja na PACC. Gdyby były nowe nawet niewielkie tereny to prawdopodobnie byś my trochę spokojniej poexpili, poskilili. A co do zarabiana to jeśli ktoś jest ambitny i młody to sobie poradzi ;]. To już chyba wszystko jak coś jeszcze mi się nasunie to napisze.

Ribery
17-05-2007, 17:26
A co do zarabiana to jeśli ktoś jest ambitny i młody to sobie poradzi ;].

Zgadzam się w całej rozciągłości. Jest tyle sposobów na zarabianie dla młodego człowieka, że ho ho. W dodatku jakby niektórzy nauczyli się oszczędzać to spokojnie co 3 miesiące uzbierali by na PACCa. Co chwilę widzę jak niektórzy wychodzą ze szkół, idą do sklepiku i codziennie kupują paczki chipsów (osobiście nie jadam).

Obserwując rozwój tibii wydaje mi się że rośnie amplituda grywalności między PACC a FACC. Niedługo może się okazać, że gra będzie tylko dla tych co wydzadzą trochę grosza (euro?).

Shadow_Wing
17-05-2007, 18:41
nie rozumiem ludzi którzy piszą żeby nie dodawać niczego dla pacc bo nie płacą... noi co z tego? przeciesz tibia to gra z archaiczną rozgrywką,bardzo prostymi qestami,głupim pvp,niezbilansowane postacie,i nudne hunty...po co mam kupować za 60zł pacca(czy więcej-nie oriętuje sie) skoro za tą kase moge kupić WoWa,L2...Dlaczego Silkroad online jets za fRee? chociasz ma super grafe fajne pvp system karawan...(co prawda qesty też są głupie...) jak dla mnie powinni wprowadzić jakieś tereny dla FACC i dużo dużo dla PACC ...wtedy FACC by sobie naostrzyli ząbki na Pacca noi go kupywali...PS:a co im szkodzi spędzić 2 -3 dni na zrobieniu jakiegoś spota dla Facców?? ech...

Brandle
18-05-2007, 08:17
@up
to jest prawda, Silkroad Online ma świetną grafike, wiele opcji, a z płatnych rzeczy masz tylko bonusy... I jakos sie tak utrzymuje. PACC Jeszcze przed wprowadzeniem tiquandy był takim małym dodatkiem za 20 Euro, i jakoś wtedy też się utrzymywali za zarobione pieniądze.
Owszem, jestem za tym żeby świat tibi sie rozrastał, ale nie tylko strefa dla PACC... przecierz teraz jest wiecej miast w samej strefie dla pacc niz na głównym kontynecie^^, a to własnie on powinien być najwiekszy, miec najwiecej expowisk i najwiecej miast. Dobrym było by rozwiązaniem gdyby co UPDATE cipsoft dodawał większy teren dla PACC, a dla FACC jakieś expowisko, mniejsze miasto itp.

Mordor
18-05-2007, 09:18
W zimowym updacie dfacc dostali Dragon Lair na POI :P, i własnie takie expowiska powinni dodawac w updatach dla facc, a dla pacc nowe miasta etc.

Progmaniak
18-05-2007, 10:33
1. Co do pacca, to rozczaruje wasz, ale płacę po to BY ZYSKAĆ dużo i nawet bardzo dużo (a nie jak w ogame konto komandor, bo to jakis zart!).
2. Tibia N I E uzależnia, to MY uzależniamy się kompem i grami.
3. Cipsoft robi to co musi, to jest firma, to są LUDZIE którzy chcą $ jak każdy w XXI wieku.
4. To że dzieciak odkłada sobie pieniążki i umie nimi "obracać" (to troszkę za mocne słowo) to tylko plus.

Powiem tak... Tibia jest grą (nie tabaką ani kokainą), a my jesteśmy ludźmi i robimy to co uważamy za stosowne.

Przestańce się czepiać tych którzy czerpią przyjemność z XX, a wy z YY.

To że jeden je trawę, a drugi mięso to nie oznacza żeby tępić innego, bo każdy jest inny.

Draggy_Slayer
18-05-2007, 10:36
W zimowym updacie dfacc dostali Dragon Lair na POI :P, i własnie takie expowiska powinni dodawac w updatach dla facc, a dla pacc nowe miasta etc.

hahaha rozwaliles mnie :)
sproboj wejsc faccem na d lair na poi to ci place 100k na refugii :)

Sir Nunel
18-05-2007, 15:19
CZy nie od dzisiaj (tj. 18.05.2007) powinny byc nowe zapowiedzi co nas czeka w tym upade :>?

Borucao
18-05-2007, 15:57
Na tibia.com juz jest x]

--Cienius--
18-05-2007, 16:18
update teaser plax ;D

Pomocny Murzyn
18-05-2007, 17:14
na org.pl jest

Bobcio
23-05-2007, 13:20
Independence:

Mają tak zajebiście kasy że szkoda słów, i większość z biednych, głupich Polaków...;( Gra zamiast stawać się przyjemniejsza staje się zależna od PACC.

A czy Ty masz mózg? Palnij sie w makówkę i pomyśl po co PACC sprzedają... nie wiesz? To Ci powiem ! Pieniądze z PACCów przeznaczają na utrzymanie serverów..
z resztą n/c, a polacy nie są głupi

Edit
@Topic

Update będzie mhmm w sierpniu, najszybciej w lipcu więc też n/c
Mogliby dodać jakieś potworki z expem 200-1000 dobre dla knightów, co do monsterów;
Natomiast wyrównanie profesji.. Sorców i Druidów powinni zostawić, gdyż pogarszając ich mało osób będzie brało ich na szoterów ponieważ np takie exori vis (teoretycznie) będzie kosztować 200 many, czy też obrażenia magiczne będą miały wolniejsze tempo.
Knightom powinni ulepszyć atak (wielkość obrażeń) czy też prędkość ataku.. Może też jakaś ulga w robieniu mlvla, w końcu nie jeden knight marzy o 15 mlvlu, chociaż problem jest wbić 9..
Paladyni hm. Jednoręczna kusza? Dobry pomysł, jednocześnie nikt by nie używał łuków.

Jednym zdaniem - pożyjemy, zobaczymy

Goldscorpion
23-05-2007, 13:33
A tak w ogóle to również po to się kształcili tyle lat studiowali i rozwijali swoje umiejętności żeby godziwie zarabiać i żyć w luksusie. Po za tym koszty utrzymania serwerów są kolosalne.
Może lepiej to policzmy.
Pacca dziennie kupuje gdzies około 100 osób. Liczac, że nie wszyscy kupują tylko pacca na 3 miechy średnia wyjdzie no +- 120zł za pacca czyli 12 000zł dziennie. Teraz podzielmy przez 4 (cena euro) wychodzi nam 3000E. Pomnożyć przez około 25 dni roboczych 75000E miesięcznie. Według newsa z poprzedniego roku nad tibią pracuje około 30 osób. Więc średnia płaca to 2500E. Oczywiscie nie liczyłem to kosztów eksploatacyjnych (na jakimś sprzęcie muszą pracować) kosztach utrzymania serwerów. I co szczęka opadła?

Oczywiscie dane podane są w dużych zaokrągleniach więc mogą się mijać z prawdą, jednak chciałem tylko pokazać te miliony które zarabia cipsoft na paccach.

nepton
25-05-2007, 02:37
http://hunted.pl/2007/05/25/update-przeciek-2/

już jest przeciek :)

mam nadzieję, że to nie wszystkie nowe potworki... jeśli tak to ten update to będzie porażka...
mam nadzieję, że te nazwy potworków spisali z opisów pod obrazkami :P

Lookazz
25-05-2007, 02:44
Pingwiny (słaby atak, ale występują w grupach)
Silver Rabbits
Barbarian (podział na 4 odrębne potwory)
Chakoya (białe stworki, 3 odrębne osobnik)
Crystal Spider
Ice Golem
Braindeath (lodowe beholdery)
Frost dragon
Mammoth
Frost Giants

mnie najbardziej ciekawi Crystal Spider, czy bedzie potezny jak GS czy taki ot sobie zwyczajny pajaczek 8o
i jeszcze Barbarian i Chakoya :] ciekawe ciekawe :P

nepton
25-05-2007, 03:07
Crystal Spider pewnie będzie gdzieś w połowie drogi między Tarantulą a Giant Spiderem... Coś grożnego, ale do pokonania w zwarciu... dzięki temu Rodzina Spiderów będzie pełniejsza

Jeśli chodzi o Barbariany... moim zdaniem jest do dość kiepskie nawiązanie do "nie wiadomo czego", a mianowicie eskimosów... pewnie będą to stworki podobne siłą do piratów, albo do potworów z dark catedra... wątpię żeby dali coś mocniejszego.

A te białe potworki zwane Chakoya? To pewnie będzie powtórka z Quar... z tym że tym razem w stylu Yeti...

Ogólnie oceniając potwory po samych nazwach, to jest poniżej oczekiwań... zupełnie jakby nie mieli pomysłów i zżynali z poprzednich update.

Mogli by zrobić krasnoludy-wikingów, elfy-drowy, albo coś w tym guście... problem jest taki, że jak się na siłe robi coś orginalnego, to potem wychodzi to mdłe...

Przynajmniej z tym Frost Dragonem mnie nie zawiedli B)

Lord Dark'Wiz
25-05-2007, 08:40
up@ no i dobrze ze maja zamiar dac potworki dla med-leveli, no i chyba cos mocniejszego tez wrzuca, np. frost dragon, po prostu wszystko dla wszystkich.

A co do barbarzyncow, jak dla mnie spoko, i jak mowiles ze to jest nawiazanie do eskimosow, to powiem szczerze, malo trafne..

Nie czytales Thorgala nigdy? Przeciez daje glowe sobie uciac ze to beda jakies pol dzikie plemiona stylizowane na "nordyckich" wojownikach, czyli jak dla mnie bardzo fajne i trafne..

to all, ciao.

Piotrek Marycha
25-05-2007, 21:59
Sprzedawaliście, czy wyłudzałeś od biednej babci? B)

IMHO, cena PACCa jest wręcz absurdalnie wysoka biorąc pod uwagę korzyści, które z niej płyną. Trzy miesiące płatnego konta w MMORPGu, gdzie nie można robić niczego poza biciem potworów, "zwiedzaniem" terenów (pomijam "powiązania" - robienie run, etc) czytaniem tych parunastu trzyzdaniowych "książek" i wypowiedzi NPCów, kosztuje 90zł. Za 80 zł możemy mieć, jeśli już zostajemy przy tematyce komputerowej, 4 gry z eXtra Klasyki, a są tam naprawdę świetne tytuły. Dlatego też, PACCa zostawiam tym dla których Tibia stała się czymś więcej niż rozrywką.

Absurdalnie wysoka? omfg roftl lol ffs , to jest 15 godzin zbierania truskawek/jablek/pomidorow, w czym problem?
Btw, 4 gry z eXtra klasyki? po 20 zl jedna? ej nie wszystkich bawia Herosi I-II albo inne shity s przed 5-8 lat
Co do zarabiania, owszem, masz rację, lecz, jak mówisz, na świecie, a niekoniecznie w polskich realiach. Zresztą, w życiu bym nie kupił gry za 250pln.
Zastanawiam się jaki hit ostatnio był w takiej cenie? Bo dobre strategie, z generatorami "losowych" map, w które również latami można grać (na upartego, ale tam) nie wychodzą powyżej 150zł.
1: nie kupisz? wiadomo, lepiej pirata - do tibii nie ma piratow? a to shit!!?11!
2: no wlasnie... "na upartego"... jezeli jest sie tak upartym zeby grac w jakiegos RTSa single player przed kilka lat to chyba starczy mu "zaparcia" zeby garc na faccu?

I dorastać na garnuszku rodziców do lat 20-kilku a potem się dziwować, że ma problem ze znalezieniem "odpowiedniej dla swoich aspiracji" pracy? Od poświęcenia kilku weekendów na pracę, spadnie komuś korona z głowy? Oczywiście, prościej jest wyciągnąć łapkę do rodziców albo stękać, że "to nieuczciwe" że innych stać a mnie nie.

z twoim pierwszym postem sie nie do konca zgadzalem ale tu "you're right brotha!"
po co mam kupować za 60zł pacca(czy więcej-nie oriętuje sie) skoro za tą kase moge kupić WoWa,L2...Dlaczego Silkroad online jets za fRee? chociasz ma super grafe fajne pvp system karawan...(co prawda qesty też są głupie...) j
Wow, l2? za 60 zl? xDD w WoWa 4 miechy kosztuja wiecej nizw Tibii pol roku pacca + nie mozna grac za free, nie wiem jak L2 ale nie ebdzie duzo taniej pewnie...

Daram
25-05-2007, 22:21
nie moge sie juz doczekac tego update
mam nadzieje ze beda tez potworki dla facc
chociaz takie zebym mogl solowac z roda
np cos w stylu ds tylko nie odporne na ogien:p

jak widac ten savoground jest spox chetnie
bym ubil crystal spidera czy frost draga

Cya

Sallim
28-05-2007, 16:53
@up z czego widze narazie nie masz pacca wiec o savarground (jak to nazywasz) mozesz pomarzyć
@topic
braindeath napewno bedzie silny bo jak widzialem na zdjeciu występował także nightmare który nie jest słabym potworem ^^

Euthoria
31-05-2007, 16:15
Dobra mam zamiar kupic PACCA na wakacje wiec GIT pomysl

Lord Dark'Wiz
01-06-2007, 16:21
A gdzie dzisiejszy teaser, mam nadzieje ze wkrotce sie pojawi...

Boczq
11-06-2007, 13:20
Powninni dodac jakies nowe tereny dla FACC!

Kermitozol
22-06-2007, 20:44
Nie dadza nic dla facc -.- niestety :/ I jeszcze musze wbic 35 lvl na kina bo inaczej f axe wyladuje w dp ;p