zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Letni Update 2007 - Gdybanie i Fakty

Scobel
12-05-2007, 21:52
Miesiac za miesiacem, tydzien za tygodniem, dzien za dniem, godzina za godzina, minuta za minuta, sekunda za sekunda... i mozna by tak jeszcze troszke to pociagnac/rozbudowac... Jak kazdy z nas wie coraz blizej mamy do daty(ktora jest jak zawsze nieznana, chodz jak wiemy juz jest blizej niz dalej)Letniego UpDate 2007.
Wiadomo juz i to nie od dzis ze glownie kazde UpDate jest przygotowywane przez tyle miesiecy dla czesci Tibi zwanej "Mainem". Ale praktycznie zawsze przy UpDate cos kropnie dla Rooka. Ostatnimi czasy kropnelo nam Bossem, ktory dla wielu juz jest rutyna, aczkolwiek wprowadzil cos nowego, co bardziej mozna zaliczyc do atrakcji.

I mysle ze teraz nadszedl czas na pojawienie sie naszych spekulacji(bo jak to mozna nazwac inaczej), co przyniesie nam tym razem letnie UpDate w Tibi, czy wogole cos przyniesie ?? Czy jesli cos sie "zmieni" to w jakim stopniu i jakim sensie.

Zapraszam wszystkich chetnych do udzialu w konwersacji na temat, tego co nasz czego po LETNIM UpDate 2007.

Wedle mnie nadchodzace UpDate nie wniesie nic nowego... niestety. Ewentualnie moze zostac lekko zmodyfikowana mapa - glownie zabiegi "kosmetyczne", no i ulegnie pewnie po raz kolejny zmiana grafiki otoczenia.

Pamietajmy wszyscy ze to tylko domniemania, ale dzieki nim zawsze mozna poznac pragnienia pozostalych graczy z Rooka.

Gofin
12-05-2007, 22:06
Wiem jedynie, że ulepszą Knightów. Może te zmiany wpłyną również na Rookgaard? Fajna by była oburęczność (np.: dwa miecze). Knight miałby 2x więcej hitów i co za tym idzie 2x więcej obrażeń i 2x szybsze expienie. Jeżeli jedna moc knightów będzie polegała na mniejszych obrażeniach od magii to raczej nic nam to nie da. Ta oburęczność to tylko mój wymysł nie potwierdzona informacja (ale dlaczego nie? Kiedy rok (chyba) temu mówiono, że ulepszą druidów kto wpadłby na pomysł o różdżkach?).

Hakuoh
12-05-2007, 22:25
Raczej wątpię, że coś dodadzą. Prędzej nastąpią jakieś zmiany graficzne bądź techniczne. I tak w zimowym update 2006 rookgaard sporo się zmienił (jak choćby Apprentice Sheng i Munster).

Grimer
12-05-2007, 22:30
Mogli by zrobic jakies ataki "bossow" np. mino mag lub ghoul sieje spustoszenie na wyspie

darushu
12-05-2007, 22:47
@up - o takich najazdach mozemy spokojnie zapomniec... co najwyzej za obszarem miasta atak drobnych potworkow typu bugi, wolfy itp.

@Topic - Mi niewydaje sie zeby letni update 2007 zostal szczegolnie zapamietany przez Rookstayerow, no ale miejmy nadzieje ze CIPsoft ufunduje Nam wszystkim pozytywne zaskoczenie. :) a coz to ma byc, tego juz niewiem... Moze jakis czasochlonny quest? :)

vns.rlz
13-05-2007, 11:46
Ja mam nadzieje ze dadza cos w rodzaju duzego wyzwania moze jakis monster cos sie respi normalnie a nie jak boss :p moze jakies tereny kto wie xD

R.R.
13-05-2007, 14:29
Jakby dodali na Rook teren dla FACC to by było bosko :P

Wiechoss
13-05-2007, 15:46
up@

Odpada. Znając styl knightmara napewno takiego czegos nie bedzie ;s.

topic@

Hm. Moze jakąś broń? jak narazie 5 dni left do apdejta ;p

Xziz.

Yyyy jak 5 ? przeciez dopiero w piatek beda zapowiedzi a nie juz update

@topic
motyw z dwoma broniami jest calkiem calekiem ale mozna pomarzyc ;p

GraczzAmery
13-05-2007, 15:56
Jakby dodali na Rook teren dla FACC to by było bosko :P
Marzysz... ;p
Wg mnie mogliby dodać jakieś expowiska z czymś mocniejszym i żeby były za bramką levelową ;>

Baartoss
13-05-2007, 16:28
Myślę, że na rooku nic nie dodadzą ;p Oczywiście poza zmianami w grafice xd O terenach czy monsterach dla facc można pomażyć znowu dadzą tereny, stwory i questy dla pacc... Jak zawsze... Facc'owcą update nic nie daje oprócz lekko zmienionej grafy. Co do najta myślę, że będzie to coś niezbyt znaczącego, jak ktoś mówił wcześniej może zmniejszona ilość obrażen od magii albo coś w tym stylu, co do broni to wątpie aby dodali coś nowego, ponieważ przecież niedawno weszły Arbalest, Avenger i Arcane Staff...

Pzdr

Manion
13-05-2007, 16:33
Słyszałem od qmpli, że dadzą nowe, lepsze expowiska dla facc na rooku, specjalnie dla rookstayerów 8o ale to pewnie kit :/ w końcu CIPy nie popierają ich ;(
Co do maina, będzie nowe miasto, cale skute lodem :D

@edit
sprawdziłem, na tibia.com nie pisze nic o nowych expowiskach

@edit2
zapowiadają zapowiedzi
rotflnąłem się przez cały pokój :D

MasterMapet
13-05-2007, 16:35
Kto wie ... może CipSoft nas zaskoczy i coś fajnego sie pojawi na Rookgaard 8o

Drangir
13-05-2007, 16:37
@2up
Dopiero zapowiadają zapowiedzi o "apdejcie" :D

draenei
13-05-2007, 18:36
Ja chciałbym wyjaśnienia zagadek, typu Mino Mag i jego teleport, Spike sword, maze of fury.

Guivain
13-05-2007, 18:45
imho na rooku nic nie dodadza a jezeli juz to tylko jakies kosmetyczne zabiegi ;0

vns.rlz
13-05-2007, 18:55
imho na rooku nic nie dodadza a jezeli juz to tylko jakies kosmetyczne zabiegi ;0

Przed ostatnim update tez tak mowil ixD

Elder Nagan
13-05-2007, 19:22
Na rooku nie maja po co dawac nowych terenow, to ejst teren zeby sie zapoznac z gra a nie grac tam cale wieki...To ze gracie na rooku jest waszym wymyslem..nikt wam tam nie kazal zostawac..tak mysli CipSoft.

Moze wam domki dodadza na rooku?^^

Drangir
13-05-2007, 19:28
juz nie :) może pare lat temu, ale już nie. Teraz myślą:
"ej, jak damy im bossy to oni bendom się cieshyć. a jak damy im addonsy bendom cieszyc sie jeszcze bardziej i kupować PAKKA!!!!1111! zrubmy im kwezt na super itams, addonsy i bossy i bendom sie cieszyc i kupować PAKKA! bo jak im nie damy to nie bendom grac i nie bendom kupowac PAKKA" błędy celowe

vns.rlz
13-05-2007, 19:32
Na rooku nie maja po co dawac nowych terenow, to ejst teren zeby sie zapoznac z gra a nie grac tam cale wieki...To ze gracie na rooku jest waszym wymyslem..nikt wam tam nie kazal zostawac..tak mysli CipSoft.

Moze wam domki dodadza na rooku?^^

zebys sie nie zdziwil ze sie kiedys zrobi tak glosno o rooku ze sie zdziwisz

Wiechoss
13-05-2007, 21:42
Ja chciałbym wyjaśnienia zagadek, typu Mino Mag i jego teleport, Spike sword, maze of fury.

Lipa , gra na rooku stracila by sens ( o ile go ma ) wielu rookstayerow lubi rozmyslac nad tymi zagadkami a gdyby to sie skonczylo bylo by troche nudno

@up
maslo maslane ;p

Drangir
13-05-2007, 22:40
Gdzyby dali w updacie rozwiązanie to by zlamili gorzej niż nie jeden thiev na ratach :P (2 expa i ser!!!111!1! jeah!) myślę że rozwiązanie już dawno jest. tylko my go nie znaleźliśmy :)

vns.rlz
13-05-2007, 23:02
Lipa , gra na rooku stracila by sens ( o ile go ma ) wielu rookstayerow lubi rozmyslac nad tymi zagadkami a gdyby to sie skonczylo bylo by troche nudno

@up
maslo maslane ;p

Moze niekoniecznie gdyby np wiadomo by bylo jak wejsc do pokoju z ghoulem to nielada wyzwanie by bylo go ubic tak samo mozna powiedziec o mino mage.
Inaczej ze spike :p

Kayoshi
14-05-2007, 03:04
Letni Update powinien przynieść nowe facc expowiska i bramki levelowe powiedzmy 9lv +!
Mam dosyć tego że na mh wbijają się nooby z 2 lv a ja nie mogę nic zrobić (VNS potwierdzi tu moje zdanie). Dla rookstayerów powinny być specjalne miejscówki! Na tych miejscówkach były by także ciekawe questy jakieś ;p. No nie wiem, bodajże na brass armor, do zabicia ghoul ;p. To tylko mój pomysł.
@EDYCJA
Jeszcze wpadło mi do głowy takie coś:
Depo od lv ... powiedzmy 20... Ograniczyłoby to używanie mc na dp chary :p
Pozdrawiam, Jesion

Derwan
14-05-2007, 09:40
Terenów z bramką lvl powiedzmy 9+ na bank nie dadzą, a jeśli już by mieli dać to conajmniej 50+ [teren dla pacc oczywiście] żeby sobie byle noob w 1 dzień nie zrobil rookstayera i poszedl tam noobować. Generalnie CIPSoft i tak w ostatnim czasie [a nawet ostatnim update] mimo wszystko umilił Wam [mówię do rookstayerów] po troszku nudę rookgaardowego życia, poprzez bank [mimo wszystko wg. mnie nie było to najmądrzejsze, mogli dać samą wymianę gp -> pc -> cc], bossów [AS, a z nim nowe przedmioty takie jak MLW, czy knife; czy Munster - rozwijając pomysł munstera mogli by wprowadzić 'najazdy' paru munsterów wraz z już istniejącymi najazdami ratów].

Co do qestów, choć sam jestem jednak sceptyczny to odkrycie zagadki zniknięcia SS jest conajmniej początkiem do rozwiązania drugiej części questów, jednakże nie sądzę, że zostanie to odkryte przez 'naszych' rookerów, gdyż, jak zauważyłem wolą oni zamiast na odkrywaniu tajemnic, czas spędzić na zaspamowaniu forum postami.

I może w tym update pojawił by się jakiś 1 silniejszy stworek, nawet nie koniecznie 'najazdowy', a zwyczajny mający resp gdzieś w trudno dostępnym miejscu [może MH, albo Goblin Hell]. Mam na myśli Mino Archera, są Minotaur, MM, AS, a godnym przeciwnikiem z pewnością byłby Archer, no chyba że CIP by zaszalał i dowalił coś naprawde Hardcore'owego, typu Elf Arcanist, czy Hunter... ale do tego jednak naprawdę niezbędna była by ta zakichana bramka lvl, jak wspomniałem 50+ lvl. Echhhh pomażyć zawsze można... No ale tak do codziennego expienia mogliby dać ciutek mocniejsze stworki, mam tu na myśli Dwarf [ew. Soldier], Bandit, czy nawet Valkyrie.

vns.rlz
14-05-2007, 10:45
Letni Update powinien przynieść nowe facc expowiska i bramki levelowe powiedzmy 9lv +!
Mam dosyć tego że na mh wbijają się nooby z 2 lv a ja nie mogę nic zrobić (VNS potwierdzi tu moje zdanie). Dla rookstayerów powinny być specjalne miejscówki! Na tych miejscówkach były by także ciekawe questy jakieś ;p. No nie wiem, bodajże na brass armor, do zabicia ghoul ;p. To tylko mój pomysł.
@EDYCJA
Jeszcze wpadło mi do głowy takie coś:
Depo od lv ... powiedzmy 20... Ograniczyłoby to używanie mc na dp chary :p
Pozdrawiam, Jesion

No tak ale 9+ to moze nie quest na brassa gdyby byl to pewnie 50+ jak nie lepiej :p ale jakis monster co by sie go klepalo w kilka/nascie ludzi to nie głupi pomysl xd

Scobel
14-05-2007, 11:10
Wiec o silniejszych potworach wedle mnie mozemy juz na starcie zapomniec. Po to tak naprawde nie ma sensu dla osoby ktora patrzy z boku. Dlaczego ?? Mianowicie, niektore servery sa przepelnione graczami grajacymi na rooku, ale na niektorych jest zaledwie kilku. Co przy dobrym potworku stanlowilo by nie lada problem z ubiciem bo nie wszyscy gracze chca wspolpracowac, a co za mi z 200 graczy z 5 lev.
Co do nowych terenow, facc jak zawsze chca najwiecej a najmniej daja tibi, najczesciej sa to nooby ktore maja 12 lev na rooku i jak im sie wydaja rzadza, sa tez wyjatki, ale i osoba z 100 lev moze byc n44bem. I trzeba sie zastanowic tez nad tym czy wlasciwie az tak desperadzko sa potrzebne te nowe tereny.
Nowe questy i bramki levelove. O tym drugim mozna juz zapomniec bo to rook, wiec nie ma szans, sensu, powodu by je tu dac. Quest jakis nowy mogl by powstac, mogl by byc to quest przypominajacy postmana w ilosci misji itp itd. A co by za niego bylo, tego sam wsumie nie wiem ... ale mogl by byc to quest ktory robi sie dniami z powodu np. ze jakas rzecz potrzebna do jego wykonania respila by sie raz na miesiac(jedna osoba jedna ow rzecz do wziecia na miesiac). A quest mogl by byc 2 fazowy, pierwsza czesc dostepna dla facc i pacc(oczywiscie z nagroda), a druga juz tylko dla pacc. Tak by bylo najsprawiedliwiej i naj realniej.
Ludzi sie uparli by to SS bylo latwiej zdobyc, lub by byl quest na Brass Armor. A skad wiecie ze SS juz nie mozna zdobyc? A po co wam Brass Armor? Poprostu ludzicie sie iz majac taka "kosiarke" i taka "klate" staniecie sie lepsi w te klocki? Wedle mnie to co aktualnie jest najlepszego na rooku z eq nie powinno byc zmieniane po przez dodanie czegos nowego mocniejszego. Mozna pododawac jakies rzeczy do kolekcjonowania, nowy rodzaj fooda ktory jest zadko dostepny czy cos takiego. A moze z ktorym update zostaniemy dodani oficjalnie do grupy profesji Tibi? Wedle mnie to by bylo to na co wielu o ile nie wszyscy z nas czekaja!
Napewno doczekamy sie kosmetyki, pewnie jakas czesc update ktora jest na rooku skapnie tez i na maina i na odwrot, poprostu bedzie to cos jak np. bank ostatnimi czasy, lub system ownera zabitego potwora.
Z domkami to juz wogole nie realne, a i tak naprawde nie potrzebne. Mogl by powstac budynek z np.4 pokojami do wynajecia jako guild pokoje, lecz w nich tylko stol, krzesla, piecyk, smietnik itp, bez loza-wkoncu to nie main.

Ci co zyja test Serverem to tez mnie dziwi, bo wkoncu 7 dni w roku(no wsumie to okolo 14 dni, 2xTS=14d dni zazwyczaj), to naprawde malo w skali roku. I jeszcze to ze mozna poznac, trafic na ciekawych ludzi. Na TS ludzie zachowuja sie jak zwierzeta, no to fakt mozna ich poznac dobrze i to z dobrej strony .... hyhy aby naprawde ??

PS. Ktos napisal ze MH i GH to naprawde trudno dostepne miejsca w sam raz na resp potworow, takich lepszych ... jak dla mnie to niezle koles dal mi sie posmiac, TRUDNO DOSTEPNE MIEJSCA ?? Hyhyhyhy no tak bo zdobyc 15 lev na rooku to ciezko by tam chodzic expic czy trenic...

Stavros
14-05-2007, 13:40
No nie wiem. Nie sądzę aby nastawienie CIPów do Rooka się zmieniło. Tak po prawdzie działamy na ich szkodę. Więcej rookgardczyków = bardziej zapchane tereny = newbie się zniechęcają.. zanim wbiją ten 8 lvl.. i tak już dużo dostaliśmy w kązdym razie. Najlepsze co by mogło być to jakieś nowe tereny z wejściówką od 8lvla dla nas specjalnie. Bo kto ma wyjść to wyjdzie na 8. Nie blokowali byśmy terenów facc, pacc do 8 i oni byliby szczęśliwi.

nosane
14-05-2007, 13:50
Jak dla mnie niewiele się zmieni, jeśli coś dodadzą, to najwyżej 1-2 rzeczy, prawdopodobnie dość małych.
Z resztą, może nie powinienem pisać "prawdopodobnie" bo po Cipsofcie nigdy nie wiadomo czego się spodziewać ;).

Osobiście najbardziej zadowolony byłbym z jakiegokolwiek użytecznego przedmiotu (cokolwiek, nowa broń (nawet nie najlepsza), klucz, jakaś część pancerza, pierścień, amulet, pojemnik, instrument), albo nawet nie użytecznego, ale z możliwością zbierania (jak rzadko wypadające owoce).
Najbardziej cieszyłbym się z np. kolorowego baga/bp (whatever) czy szalika (vide propozycja Master Slayera).

Oczywiście nie pogardziłbym nowym questem czy potworem, ale na to się nie nastawiam.

Ale jeśli nic z tych wymienionych zmian nie wejdzie w życie, to fajnie by było uaktualnić parę "wyglądów", np. wygląd marchewek, jabłek, łososia, ryb, niektórych broni etc.

Jednak ogólnie rzecz biorąc, będę zadowolony z każdej dodanej rzeczy, lub prawie każdej zmienionej ;). Świadczy to bowiem o tym, że Cipsoft pamięta o tej małej wysepce :).

vns.rlz
14-05-2007, 15:50
Jak dla mnie niewiele się zmieni, jeśli coś dodadzą, to najwyżej 1-2 rzeczy, prawdopodobnie dość małych.
Z resztą, może nie powinienem pisać "prawdopodobnie" bo po Cipsofcie nigdy nie wiadomo czego się spodziewać ;).

Osobiście najbardziej zadowolony byłbym z jakiegokolwiek użytecznego przedmiotu (cokolwiek, nowa broń (nawet nie najlepsza), klucz, jakaś część pancerza, pierścień, amulet, pojemnik, instrument), albo nawet nie użytecznego, ale z możliwością zbierania (jak rzadko wypadające owoce).
Najbardziej cieszyłbym się z np. kolorowego baga/bp (whatever) czy szalika (vide propozycja Master Slayera).

Oczywiście nie pogardziłbym nowym questem czy potworem, ale na to się nie nastawiam.

Ale jeśli nic z tych wymienionych zmian nie wejdzie w życie, to fajnie by było uaktualnić parę "wyglądów", np. wygląd marchewek, jabłek, łososia, ryb, niektórych broni etc.

Jednak ogólnie rzecz biorąc, będę zadowolony z każdej dodanej rzeczy, lub prawie każdej zmienionej ;). Świadczy to bowiem o tym, że Cipsoft pamięta o tej małej wysepce :).

Dobrze powiedziane popieram :)

Wiechoss
16-05-2007, 18:44
Moze niekoniecznie gdyby np wiadomo by bylo jak wejsc do pokoju z ghoulem to nielada wyzwanie by bylo go ubic tak samo mozna powiedziec o mino mage.
Inaczej ze spike :p
Tak ale pomysl ile noobow by zostawalo na rooku i kradli by exp nawet gdyby bylo cos dodane od 50 + lvl to i tak byla by lawina rookstayerow:(

CzesioMS
16-05-2007, 18:56
juz nie :) może pare lat temu, ale już nie. Teraz myślą:
"ej, jak damy im bossy to oni bendom się cieshyć. a jak damy im addonsy bendom cieszyc sie jeszcze bardziej i kupować PAKKA!!!!1111! zrubmy im kwezt na super itams, addonsy i bossy i bendom sie cieszyc i kupować PAKKA! bo jak im nie damy to nie bendom grac i nie bendom kupowac PAKKA" błędy celowe

Niestety tak jak powiedział kolega. Cipy kierują się tylko tym że ktoś kupi PAKKA chociaż może to i dobrze. Średnio na 100 rookstayerów powyżej 25lvl 30 ma PAKKA, a jeśli wprowadzą 1 ghoula który będzie sie respił raz na DWA tygodnie czy Mino maga to na pewno ta liczba 30 skoczy na 50-60

Sakkub
21-05-2007, 18:05
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1386365
Oto pare propozycji od bardzo szanowanej gildi na rooku, mogę wam powiedzieć to dzięki nim mamy trade-rookgaard :)
Według mnie wszystkie propozycje są genialne i bardzo je pochwalam. :)

PLague
04-06-2007, 08:06
Z tymi propozycjami od tej gildii, co dałeś, Sakkub, podchodzę sceptycznie. O ile nowe questy i miejsca mi się podobają, to "rookgard vocation" już nie. Czemu? Bo Rookgard to miejsce początku gry, a jego głównym zadaniem jest przygotować i zachęcić graczy do wyjścia na Mainland. Zobaczysz, każdy bo sobie brał taką klasę na samym początku gry (każdy!) i sens jej wprowadzenia będzie stracony.

[QUOTE=Nethalis;1436413]@up
Puknij sie w leb z tymi swoimi wypowiedziami. Piszesz to co si slina przyniesie na jezyk
a ty puknij sie jaja ...
kurde coś opcja cytuj sie zepsuła czy coJak ja uwielbiam takie "mocne" gadki... Aleś mu pojechał, pewnie poszedł sięjuż powiesić.

Sakkub
04-06-2007, 16:06
Ja jednak myślę, że propozycja jest trafna. Wielu nowych graczy zamiast mowić Rookgaard to mówią "pierwsza wyspa" albo inne głupie rzeczy (Rookgaardian-Rookgaard to wyraz blisko znaczny). Ten argument powinien zmienić wasze nastawienie do tej propozycji.

_WrD_
04-06-2007, 20:00
Po co ulepszać Rookgaard? To jest wyspa dla newbie, którą po zdobyciu 8 poziomu trzeba jak najszybciej opuścić... Rookstayerzy sux.

@Moderatorzy i Administratorzy
CipSoft też tak uważa :P

Pan Klocek
04-06-2007, 20:07
Po co ulepszać Rookgaard? To jest wyspa dla newbie, którą po zdobyciu 8 poziomu trzeba jak najszybciej opuścić... Rookstayerzy sux.

@Moderatorzy i Administratorzy
CipSoft też tak uważa :P

Może dlatego, iż rook jest reklamą Tibi? To jest pierwsze spojrzenie potencjalnego klienta na produkt. On nie widzi maina, on widzi zapyziałą wioseczke. Teraz już jest lepiej ale nie idealnie. Jeśli osoba która ma kasę ma ją wydać na Tibie, a nie na np WoW musi mu się ten pierwszy rzut oka podobać.

Co do propozycji? Całkowicie zgadzam się z propozycjami Rookgaard Circle.

Candi
06-06-2007, 23:17
Rookgard nie jest żadną wizytówką i według mnie nic nie powinno być dodawane. Co teraz jeszcze tam chcecie? Postawić wam tam miasto, dodać czary już na rookgardzie, dodać nowe bronie, różdżki, powiększyć teren z 3x? Rook powinien zostać taki jaki jest i kompletnie nic nie powinno się do niego dodawać, a rookstaylerzy jeśli mają ochotę expić 5 godzin dziennie na trolach, bugach i minotaurach to życzę powodzenia i nie widzę w ich grze ani sensu ani przyjemności...

Drangir
06-06-2007, 23:44
ale dużo osób widzi. a wizytówką jest. To dla wielu graczy ostateczna decyzja czy będzie grał czy nie (a później czy kupi PACCa czy nie). Rookgard yest ważny ale nic nie pisaliśmy o bronach i czarach. przynajmniej na poważnie.

Pan Klocek
07-06-2007, 10:41
Rookgard nie jest żadną wizytówką i według mnie nic nie powinno być dodawane. Co teraz jeszcze tam chcecie? Postawić wam tam miasto, dodać czary już na rookgardzie, dodać nowe bronie, różdżki, powiększyć teren z 3x? Rook powinien zostać taki jaki jest i kompletnie nic nie powinno się do niego dodawać, a rookstaylerzy jeśli mają ochotę expić 5 godzin dziennie na trolach, bugach i minotaurach to życzę powodzenia i nie widzę w ich grze ani sensu ani przyjemności...

Nie widzisz tego sensu i przyjemności co nie oznacza że my teżtego nie widzimy. Skoro nabiłem 1,5kk expa na "bugach i trollach" to chyba coś znaczy? I na pewno nie to, że boimy się maina bo wielu z nas posiada postacie na main (w tym ja) i to na całkiem wyskich poziomach.

A jak możesz mówić, że nie jest wizytówką? A co widzisz pierwsze po założeniu postaci? Ja nie mówie to o wprowadzeniu wandów czy innych pierdół. Rook jest teraz wyważony ale nie zmienia to faktu że potrzebuje zmian. Np kurczaki powinny być przeniesione za miasto żeby choć trochę ograniczyć plagę botterów z facc na 1 lvl zbierających pióra. Chcesz jeszcze kilka przykładów?

Raxev
07-06-2007, 11:27
Noo to jest problem z tymi kurczakami, taki koleś z maina nie ma kasy/chce zarobić, to ściąga tibiaauto albo inny badziew, ustawia żeby zabijał kurczaki i zbierał piórka, potem szybko wbija 8 lvl.

Monolit
07-06-2007, 12:02
Mogliby zrobić jakieś ulepszenia typu lepsza grafika czy nowy przedmiot choćby do zbierania. Bardzo ucieszyłyby mnie pomarańcze :D. Mogliby także dodać jakiś quest z bramką levelową 30-40lv typu "rozwal z kolegami chmarę rotwormów a potem pokonaj potężnego carrion worma". Mogli by także dodać jak ktoś już tutaj zasugerował mino archera, lało by sie go całą ekipą i Sunrise miałby z nim problem. Żadnych nowych terenów, czarów. To zepsuło by obraz Rookgardu. No i mogliby zrobić porządek z plagą noobostwa. Niech siedzi 1 GM na 3 czy 4 serwerach na rooku i patrzy czy przypadkiem nie ma jakichś noobów szalejących i wybijajacych wszystko co się da. A jak chcą grać dalej to niech sobie Pacca kupią i mogą grać dalej. Cipsoft by zarobił hehe :D. Ale siem rozmażył. Pozdro :)

Rav
12-06-2007, 20:49
Jesli chodzi o to co powinni nam dodac na rooka to piszac tu raczej wiele nie zdzialamy juz predzej na oficjialnym forum Tibi tam ktos wazny raczej predzej zauwazy nasze prozby etc... Jesli chodzi o to co powinni dodac jak wyzej piszecie to jest zeczza normalna ze nie dadza nam zadnych 2handed swordow czy innych zeczy myslmy racjionalnie, Ja bym bardziej sugerowal im Zrobienie jak tu bylo napisane bramek lvlowych z fajnymi expowiskami albo czyms co by ozywilo troche monottone juz miejscowki ktory kazdy z nas zna na pamiec ja expie tylko na wilkach na "pacowskich miejscach" bo tylko tam exp jest konkretny waste nie ma i ogolnie super ;p moze dlatego ze nie mam jakiegos wiekszego levelu tak mysle nie wiem ;p mam 20lvl narazie i skille po 20 bo gram dopiero 2 dni na rooku no moze juz 3. Moze pan Klocek mogl by powiedziec ile robi na wilkach expa na godzine ja robie 4k gram na guardi szybki resp jest

Carlo
12-06-2007, 21:34

Granie na rookgardzie jest tak samo głupie jak całą tibia, więc o co ci chodzi? Masz jazde że wpatrujesz się 26 godzin na dobe 8 dni w tygodniu w komputer??? Ja gram obecnie na rookgardzie, bo niosą mi przyjemność moi znajomi rookstayerzy, którzy jeszcze nie stracili całego starego klimatu. Jeżeli grasz w tibie tylko dla głupich cyferek, to nie tędy droga.

Swoją drogą możnaby trochę urozmaicić rookgard, ale bez jazd typu archer/hunter. Nowe, ciekawe questy typu postman byłyby fajną łamigłówką.

Xantro
12-06-2007, 21:43
Rockgard POWINIEN zostać powiększony już dawno... Graliście kiedyś na rooku na nowym serverze? Nabicie 8 lvl trwa ok. 2-3 razy dłużej przez niezliczone ilości graczy / noobow na roku.

Goldscorpion
12-06-2007, 21:47
Facc mógłby dostać jakijś np. górski łańcuch (niewielki), na którym byłby resp: snakeów (w duuużych ilościach) wolfów może trochę trolli i mino.
Dla PACCA na 100% przydałby sie respawn waspów i rotów. Proponuje stworzyć mała wysepkę (dojscie na nią jakąś kładką) a na wyspie zamek-wieża. Kilka pieter na dole: od snakeów po skeletony i mino na rotach skonczywszy. Natomiast up jakijś wasp garden coś tego typu...

Lord'Micu
13-06-2007, 16:17

A jakby zmienić w twojej wypowiedzi słowo Rookgaard na słowo Main w niektórych przypadkach to co byś zrobił?? Wam też po co nowe tereny, questy, wyrównanie profesji. A poczytaj cały ten temat od pierwszej strony masz tu jakieś wzmianki o czarach czy różdżkach? Teren Nowy owszem i by sie przydał ale jak już dadzą to pewnie będzie dla PAKKOWCÓW i pewno nie za duży znając CIP'soft.

P.S. Co to dych kilkunastu ostatnich wyrazów w wypowiedzi Candi a dokładniej "...a rookstaylerzy jeśli mają ochotę expić 5 godzin dziennie na trolach, bugach i minotaurach to życzę powodzenia i nie widzę w ich grze ani sensu ani przyjemności..." mnie tam nie obchodzi czy na biało pokaże się liczba 20 czy liczba 200. Na mainie nie doświadczyłem tego co na roku a więc normalnych kumpli. Nawet jeżeli już znajdziesz jakiegoś kumpla na mainie którego wcześniej nie znałeś to po kilku tygodniach zobaczysz napis "You are dead" a twój tzw. "kumpel" będzie się z ciebie śmiał.

To na tyle pozdro. Lord'Micu

Grimer
13-06-2007, 16:31
Wyspa powinna byc powiekszona ale niezncznie (np. pare dodatkowych przejsc w podziemiach, pare nowych respow, ale nie za duzo).
Pamietajmy jednak ze Rook do wyspa poczatkujacych i zeby nie przesadzac z jego rozbudowa, bo od nadmiaru miejsca jest Main....

Albertus
13-06-2007, 16:38
mogli by dodac wieze jakas i kazde pietro na bramke levelova

5 pieter

1 : kilka troli ( level 5+ )
2 : masa troli ( level 8 + )
3 : duzo orcow ( lvl 15 +)
4 : z 5/6 minoskow i z 3 roty ( lvl 20+ )
5 : ostatnie pietro na kturym quest ; 1 mino , 1 rot , 5 skieletow , 2 spearmany , 3 waspy , 5 goblinow , 1 ORC WARRIOR , 1 ELF , za drzwiami 1 ghoul ( zamkniete na klucz klucz niewiadomo gdzie )

oczywiscie wieza dla pacc

Hakuoh
13-06-2007, 16:51
@up
2 spearmany (średnio 50hp), 5 goblinów (średnio 60hp), elf (średnio 10hp)...loool? I to od 20lvla?
Powodzenia.

Albertus
13-06-2007, 16:59
@up
2 spearmany (średnio 50hp), 5 goblinów (średnio 60hp), elf (średnio 10hp)...loool? I to od 20lvla?
Powodzenia.

sam bys tego nie wypelnial to po 1

po 2 popatrz np. poi taka sama sytuacja

3 mielibysmy wyzwanie zeby trenowac do tego questa

4 nie koniecznie na 20 levelu muisz isc mozesz nabic 40 level zrobic ekipe 20 ludzi all 20+ i wtedy wypelnicie luzem dobruy bloker duzo life fluidow honey flower i all siekaja potwory kture strzelaja czyli elf , spearmany i gobliny z broni miotajacej i gra muzyka

Sirblaze
13-06-2007, 17:06
mogli by dodac wieze jakas i kazde pietro na bramke levelova

5 pieter

1 : kilka troli ( level 5+ )
2 : masa troli ( level 8 + )
3 : duzo orcow ( lvl 15 +)
4 : z 5/6 minoskow i z 3 roty ( lvl 20+ )
5 : ostatnie pietro na kturym quest ; 1 mino , 1 rot , 5 skieletow , 2 spearmany , 3 waspy , 5 goblinow , 1 ORC WARRIOR , 1 ELF , za drzwiami 1 ghoul ( zamkniete na klucz klucz niewiadomo gdzie )

oczywiscie wieza dla pacc

Pomysl moze nie najnizszych lotow, jednakze takie rzeczy to tylko w erze:)

Wedlug mnie niech zostanie tak jak jest, nie chce azeby pod naciskiem graczy cokolwiek zmieniac. Kazdy kto sie decyduje na gre na rooku musi poniesc pewne konsekwencje swojej decyzji.

Regards

crystal12
13-06-2007, 18:30
Skoro update dotyczy lodu to może dodadzą za tą wieżą spiderów w której podziemiach są szkielety lodowy miniteren z respem frosttrolli, winter wolfów, a w jaskiiach polar bearów.
Mniej prawdopodobne są:
- dwupiętrowa piramida niedaleko miasta. Na każdym piętrze z dwoma pomieszczeniami z czego do lewego nie dało się wejść. Na parterze byłby resp dwóch hieny i wolfa, a za murem niemożliwym do przejścia Fire Devil :P. Na pierwszym piętrze byłby resp 2 szkieletów i poison spidera, a za murem niemożliwym do przejścia ancient scarab. Na drugim piętrze byłby NPC Mumia nie wiem np. Numernabis i NPC dziewczyna - Nila, a za murem niemożliwym do przejścia byłby ich skarbiec, a w nim - fire field, golden armor, royal helmet, crown legs, 100 scarab coinów i soft boots, albo bohy. W podziemiach byłby quest na brass armor.
- resp swamp trolli na bagnach
- cos jak plaga ratów tylko w miescie i z innymi potworami np. raz wolfy z 1 war wolfem, raz raty z 1 munsterem, raz 3 minotaury z 1 apprentice shengiem, raz orci z 1 orciem spearmanem itp.
- dwie kopalnie dwarfów. Jedna PACC druga FACC. Kiedy zeszło by się na poziom najniższy kopalni (-5), zobaczyło by się za ścianą dwarfa soldiera, a zdrugiej strony pomieszczenia - dwarfa guarda, lub geomancera.

Wątpie żeby coś takiego było :/

GothicMaster
13-06-2007, 18:39
Facc mógłby dostać jakijś np. górski łańcuch (niewielki), na którym byłby resp: snakeów (w duuużych ilościach) wolfów może trochę trolli i mino.
Dla PACCA na 100% przydałby sie respawn waspów i rotów. Proponuje stworzyć mała wysepkę (dojscie na nią jakąś kładką) a na wyspie zamek-wieża. Kilka pieter. na dole od snakeów po skeletony i mino na rotach skonczywszy. Natomiast up jakijś wasp garden coś tego typu...
Pomysl w porzadku, ale roty to.... robale. Nie moga znajdowac sie najwyzej.

Goldscorpion
13-06-2007, 18:40
Sry źle to napisałem chodziło mi, że te pietra to w podziemiach :p

Pan Klocek
13-06-2007, 18:56
Sry źle to napisałem chodziło mi, że te pietra to w podziemiach :p

A ja twierdzę, że to zbyt duża interwencja i to w dodatku dotycząca praktycznie tylko Rookgaardianów.
Max 5,5k expa/h taka powinna być złota zasada Rookgaardu, aby nie popsuć jego życia.

Mnie martwi ten update. Skoro obrażenia wzrosną w miarę poziomów to obawiam się, że te bestie będą stanowiły jeszcze mniejsze wyzwanie. No chyba, że małe skille zrównoważa ten nadmiar poziomów.
Mam taką nadzieję.....

Hakuoh
13-06-2007, 19:17
Skoro obrażenia wzrosną w miarę poziomów to obawiam się, że te bestie będą stanowiły jeszcze mniejsze wyzwanie. Ale przynajmniej może oznaczać szybsze expienie.
@down
Wiesz, zależy jak kto do tego podchodzi.

Pan Klocek
13-06-2007, 19:25
Ale przynajmniej może oznaczać szybsze expienie.

To po to Ty zostałeś na Rooku? To jaki to ma sens? Nie lepiej non-PvP?
Szybsze expienie.... ludzie zostają Rookstayerami bo to jest trudna profesja. Ciężko zdobyty exp, dlatego ludzie robie wielkie oczy i piszą WOW kiedy widzą 40 lvl na Rooku. Expienie na Rooku z 10k expa /h ma jakikolwiek sens?

kuba1324
13-06-2007, 23:27
A ja twierdzę, że to zbyt duża interwencja i to w dodatku dotycząca praktycznie tylko Rookgaardianów.
Max 5,5k expa/h taka powinna być złota zasada Rookgaardu, aby nie popsuć jego życia.

Heh, Przejdź się na 'bugi+pająki' na pacc area, jeśli sie sprężysz, spokojnie osiągniesz prędkość 6,1 k expa/h. :)

Mnie martwi ten update. Skoro obrażenia wzrosną w miarę poziomów to obawiam się, że te bestie będą stanowiły jeszcze mniejsze wyzwanie. No chyba, że małe skille zrównoważa ten nadmiar poziomów.
Mam taką nadzieję.....
Wydaje mi się, że nie odczujemy znacznej różnicy, z powodu niskich skillów. W teaser'ze napisali, że warunkiem zwiększenia obrażeń jest wysoka umiejętność w walce...

Goldscorpion
13-06-2007, 23:30
To po to Ty zostałeś na Rooku? To jaki to ma sens? Nie lepiej non-PvP?
Szybsze expienie.... ludzie zostają Rookstayerami bo to jest trudna profesja. Ciężko zdobyty exp, dlatego ludzie robie wielkie oczy i piszą WOW kiedy widzą 40 lvl na Rooku. Expienie na Rooku z 10k expa /h ma jakikolwiek sens?

Wtedy powiedzą WOW 200lvl :p

Pan Klocek
13-06-2007, 23:37
Heh, Przejdź się na 'bugi+pająki' na pacc area, jeśli sie sprężysz, spokojnie osiągniesz prędkość 6,1 k expa/h. :)

Wiem wiem (chociaż ja tam maks 6k wydusiłem), jak nie będzie noobków, a mi chodzi o nowe miejsca które projektują ludzie dla rookstayerów. Bo wiadomo że na takiej wieży to tylko my będziemy expic, bo ci mniejsi nie przeżyją :)

Celoz
13-06-2007, 23:50
Wedle mnie nadchodzace UpDate nie wniesie nic nowego... niestety. Ewentualnie moze zostac lekko zmodyfikowana mapa - glownie zabiegi "kosmetyczne", no i ulegnie pewnie po raz kolejny zmiana grafiki otoczenia.

Jak to? A bronie dystansowe, które od tego update nie będą upadać? Zdecydowanie łatwiej się będzie skillować!

Grimer
13-06-2007, 23:55
Zakładam ze w tym updacie dla rooka nie przyjdzie zbyt wiele, mooooooze (!) odblokowany quest z SS'em :),
Nie mozna rozbudowywac rooka, ta wyspa przeznaczona jest dla graczy 1-8, a ci ktorzy zamierzaja na niej zostac powinni zdac sobie sprawe ze nabijanie lvl nie bedzie proste...i takie byc nie powinno!! Rook nie moze sie stac wyspa na kotrej exp "bedzie sie sypal"...wiec niech respy zostana takie jakie sa.

Scobel
13-06-2007, 23:59
Jak to? A bronie dystansowe, które od tego update nie będą upadać? Zdecydowanie łatwiej się będzie skillować!

Wiesz kiedy to pisalem ?? Zanim weszla wzmianka o broniach itp itd. I co z tego ze nie beda wypadaly ale nadal beda znikac po kilku hitach wiec nadal skillowanie to wyzwanie, ale coz dla mnei to i dobrze :P Lubie to :D. Bo jak by inaczej bijesz monsterka mozesz isc na kawe wracasz a on zabity i skille UP :P Normalnie legalny bot :D

Goldscorpion
13-06-2007, 23:59
Moim zdaniem nie będzie nowych obszarów i nowych questów. Przecież to tylko wyspa dla poczatkujacych. Rookslayer to wymysł ludzi a nie osobny rodzaj postaci wymyślony przez cipsoft (oczywiscie respekt dla rookslayerów). Drobne zabiegi kosmetyczne poprawiajace grafikę ew. min zmieniony obszar (tu jakiejś schodki tu jakijś krzaczek głaz itp.) i to na tyle...

Scobel
14-06-2007, 00:01
Moim zdaniem nie będzie nowych obszarów i nowych questów. Przecież to tylko wyspa dla poczatkujacych. Rookslayer to wymysł ludzi a nie osobny rodzaj postaci wymyślony przez cipsoft (oczywiscie respekt dla rookslayerów). Drobne zabiegi kosmetyczne poprawiajace grafikę ew. min zmieniony obszar (tu jakiejś schodki tu jakijś krzaczek głaz itp.) i to na tyle...

Boss na rooku nie powstal dla 8 lev, no wsumie dla 7 lev bo na 8 lev juz powinno sie mykac na main :P ,,, jesli o mnie chodzi moga dawac raz na 4 update cos dla rooku ale by to bylo WIELKIE :P na miare rooka :P

Celoz
14-06-2007, 00:06
Wiesz kiedy to pisalem ?? Zanim weszla wzmianka o broniach itp itd.
Wybacz, nie spojrzałem na datę założenia.
I co z tego ze nie beda wypadaly ale nadal beda znikac po kilku hitach wiec nadal skillowanie to wyzwanie
Noo, nie można mieć wszystkiego, ale to i tak lepiej, bo nigdy nie nadążałem łapać tych spearów :p

Scobel
14-06-2007, 00:36
Wybacz, nie spojrzałem na datę założenia.

Noo, nie można mieć wszystkiego, ale to i tak lepiej, bo nigdy nie nadążałem łapać tych spearów :p

hehe to nie to ci kiedys :P ehhh te dawne czasy :D

Michoss
14-06-2007, 09:36
@Goldscorpion
T! T! Nie L! T!

@Topic
Mogliby dać więcej takich prościutkich questów jak np. Banana quest czy Amber's notebook. Lub takich jak First Torch i Doublet. Ale, napewno nic sie nie zmieni...

Pan Klocek
14-06-2007, 10:56
Boss na rooku nie powstal dla 8 lev, no wsumie dla 7 lev bo na 8 lev juz powinno sie mykac na main :P ,,, jesli o mnie chodzi moga dawac raz na 4 update cos dla rooku ale by to bylo WIELKIE :P na miare rooka :P

Ależ on jest dla osób na 7 lvlach! Wystarczy takich 3 i on pada. Na Titanii właśnie taka ekipa zabiła Shenga.
Na pewno nie jest przeznaczony dla Rookgaardianów, bo jest cienki jak polsilver! Ostatnio zabiłem go solo tracąc 5 fluidów i to tylko dlatego że nie chciało mi się go blokować pod ścianą i pozwalałem minosom się bić.

7lvl bloker
7lvl z lukiem
7lvl z lukiem

Sheng dead proste :D

Scobel
14-06-2007, 10:58
Ależ on jest dla osób na 7 lvlach! Wystarczy takich 3 i on pada. Na Titanii właśnie taka ekipa zabiła Shenga.
Na pewno nie jest przeznaczony dla Rookgaardianów, bo jest cienki jak polsilver! Ostatnio zabiłem go solo tracąc 5 fluidów i to tylko dlatego że nie chciało mi się go blokować pod ścianą i pozwalałem minosom się bić.

7lvl bloker
7lvl z lukiem
7lvl z lukiem

Sheng dead proste :D

No tak ale wiesz, ciezko czasem zebrac ludzi nawet tych troje na takim lev ... poprostu poki co jest on atrakcja wiec sie go leje jak tylko mozna :P

R.R.
15-06-2007, 18:35
Nowo graficznie będzie wyglądał small axe i chyba spear :)
http://www.loos.biskupin.wroc.pl/tibia80/

@edit
PO bliższym przypatrzeniu się bronią to jadąc od góry w rzędzie 3 jadąc w dół 3 pozycja. To jest mace lecz z większą kulką na czubie :P

Natah
15-06-2007, 19:33
To jest hatchet i spear i nie bedzie nowych terenów ani potworów.Ale za to bedzie niespodzianka.

piotrinho
15-06-2007, 23:51
@Natah
Nie mogę doczekać się tej "niespodzianki" :) , niech zgadnę , hmm czy to będzie nowa grafika arrows'ów ?? :P
@Instynkt
Widzę ,że nasz "kofany" Moderator powrócił :p i oby pozostał jak najdłużej :evul:

i... pozdr.

Michoss
16-06-2007, 00:01
INSTYNKT! TO TY, TO TY! TATUSIU, TATUSIU, MAMUSIA WRÓCIŁA!... Ups, zagalopowałem się.

Zmieni się na pewno grafika sweterka (zamiast jacket, u kobiet) i włóczni, chyba hatheta. A rookgaardowe bronie chyba nie mają ograniczeń. Poza SSem ;).

Scobel
16-06-2007, 00:23
Nie mam tota ale cos malego dodam:

http://foteka.pl/full/c4c646eae89c2d39ea63210032bb5372.jpg (http://foteka.pl/c4c646eae89c2d39ea63210032bb5372)

Myslicie ze stad cos do nas trafi pomijajac nowa ikonke ??:)

Evol
16-06-2007, 00:50
o.O

Spear już nie wygląda jak zapałka ^^

def:12 +1 ? Taka różnica będzie odczuwalna? ;>

Pan Klocek
16-06-2007, 00:56
o.O

Spear już nie wygląda jak zapałka ^^

def:12 +1 ? Taka różnica będzie odczuwalna? ;>

A jak masz 31 skill to nie chciałbyś mieć 32 :D
Ja się tam ciesze :D
Teraz nasz def będzie wynosić 20 (copper 19 + 1 katana)!

Ciekawe co jeszcze będzie nas czekać ^.-

Natah
16-06-2007, 14:47
Instynkcie oto i niespodzianka
http://img386.imageshack.us/img386/3259/32bo3.jpg

Tom The Tanner
16-06-2007, 16:25
@Up,
Ale mi niespodzianka. x[ Buuuu...

Vial

Natah
16-06-2007, 16:54
Już nie będzie trucia dupy o poison daggera ani że noob ci podbije i więcej expa zabierze od potwora jak się nie podoba to nie graj i tyle.

Pan Klocek
16-06-2007, 20:23
.... no to przerzucam sie na fista :P

Natah
16-06-2007, 20:37
Z fista też kozacko wchodzi.

Raxev
17-06-2007, 17:01
Z fista też kozacko wchodzi.

To jest średni hit na tym ss czy jakiś best?

Natah
17-06-2007, 20:09
Best był w skeletona za 35 ale nie uchwyciłem ssa bo nie byłem przygotowany natomiast fajnie sie hunci na mino ze spearów bo nie trzeba ich podnosić i oczywiście best na 18 dyście za 44.

Pholtus
17-06-2007, 20:31
No to powracam do rookstayera, do czasu aż nie wyjdą nowe servy PvP ;-].

Ameriov
18-06-2007, 15:50
[Senior Tutor] Players have to try hard to level on Rookgaard.. It's the beginning island. That's why it has been reduced, I do not know the new statics, sir.

Also balansowania postaci ciąg dalszy, mógłby ktoś zobaczyć jak bardzo hity sie zmieniły?

Scobel
18-06-2007, 20:01
No wiec tak Hity na rooku wzrosly od 20 do 27 % wyliczajac srednia z 40 uderzen w orka z kazdej mozliwej broni na rooku. Najlepiej widac to na Katanie i Wloczni :)

Ameriov
18-06-2007, 20:25
@up

Nie dobijaj mnie...

btw. gratz bana za "acc trading xD" (no co, nie miałem okazji ;<)

2x down

Nie dobijaj mnie było skierowane do tego jakie będą hity, a historie znam ^^.

Sanyol_Master
18-06-2007, 20:37
najpierw,niech wiekszosc 8 lvli na rooku,nazywajacych sie "rooksleyerami" niech odrozni slowa
"RooksLayer" i "RooksTayer" >.>

Scobel
18-06-2007, 21:14
@up

Nie dobijaj mnie...

btw. gratz bana za "acc trading xD" (no co, nie miałem okazji ;<)

Ban zostal dany za uzycie Sarkazmu :D, wiesz sa ludzie i ludzie ale przede wszystkim sa CM nie rozumiejacy slowa :"JOLK":, wiec jak juz piszesz o jednym to pisz od poczatku do konca, no chyba ze nie znasz histori to po co sie mieszac ... OKI Jak cos to na PW bo po co OFF TOP :P

A Hity o tyle wzrosly sa filmiki na tibiabr chyba z 3 ktore to pokazuja :), ale jak wiemy TS a rl update tibi czesto sie rozni :)

Wiechoss
18-06-2007, 21:16
najpierw,niech wiekszosc 8 lvli na rooku,nazywajacych sie "rooksleyerami" niech odrozni slowa
"RooksLayer" i "RooksTayer" >.>

Ja siebie "nazywalem" Rookslayerem , moze najpierw przetlumacze sobie slowa potem sie wypowiadaj.

Ameriov
18-06-2007, 23:15
Dobra, to czego sie teraz dowiecie zmieni wasze życie (;<) Informacja jest PEWNA, ale może ulec zmianie (ah, ten cipsoft)

21:59 Nyamia [32]: The only change for people at rookgaard is the spears.
21:59 Nyamia [32]: Spears will not fall on the ground anymore, they will stay in your hand.
21:59 Ameriov Rookstayer [38]: You said
22:00 Ameriov Rookstayer [38]: The damage will no change?
22:00 Nyamia [32]: It had changed bfore, but they changed it back.
22:00 Nyamia [32]: Nothing will change eventually on Rookgaard.
22:00 Ameriov Rookstayer [38]: But why?!
22:01 Nyamia [32]: There have been reasons for it. Rookgaard was made to introduce the game features to new players.
22:03 Ameriov Rookstayer [38]: It is Certainty?
22:03 Nyamia [32]: The changes on Rookgaard are certain for this coming update, sir.
22:04 Ameriov Rookstayer [38]: So why on test server rookstayers have more dmg?
22:05 Nyamia [32]: First it was because all the weapon fighting vocations were boosted up, but it has been reduced a lot again.

A więc na 80% nie walniecie w orka z katany za 30+ ^^

Pan Klocek
18-06-2007, 23:28
No to mi ulżyło! Uffffff ....

Tocallo
18-06-2007, 23:40
A to szkoda :/ Jednak liczyłem na jakieś większe zmiany, ale jak widać raczej ich nie będzie. Chociaż patrząc na to z innej strony: obrażenia zadawane przez profesje walczące bronią "nie magiczną" się zwiększą, to może jednak coś kapnie dla rooka pod względem siły ataku.

@down
Przeczytaj ten post jeszcze raz i uważniej.
Musiałem dopisać to co podkreślone, bo widzę, że się nie zrozumieliśmy :)
No a tak na marginesie to nie wiemy na 100% czy coś kapnie pod innymi względami oprócz grafiki. o.

Natah
18-06-2007, 23:46
@up to że kapnie jest już przesądzone więc ameryki nie odkryłeś.

Macunio
18-06-2007, 23:55
Nie sadze zebyscie cos dostali ,poniewaz cipsoft byl bardziej zajety ' balansacja profesji ' niz rookiem :baby: a pozatym cipy nie przepadaja z rookem xD.

GothicMaster
19-06-2007, 00:21
Cos slyszalem o zwiekszeniu damage z broni o 15%. Nie pamietam tylko czy ogolnie. czy dla knighta.
No to mi ulżyło! Uffffff ....
@Pan Klocek
Srry ale nie zrozumialem. To ironia, czy Ty jestes temu przeciwny?
Nie sadze zebyscie cos dostali ,poniewaz cipsoft byl bardziej zajety ' balansacja profesji ' niz rookiem a pozatym cipy nie przepadaja z rookem xD.

Za rookstayerami jesli juz. Ale racja, chociaz cipy dali rookstayerom addony. To dla nich motywacja do grania, a wiec zrobili cos dla rooka. Moze i tym razem sie cos ukruszy:D

Pan Klocek
19-06-2007, 09:40
@Pan Klocek
Srry ale nie zrozumialem. To ironia, czy Ty jestes temu przeciwny?

Nieeeeee, żadnej ironii. Na prawdę ulżyło mi że CipSoft nie popsuje rooka i nie zwiększy obrażeń. Teraz jest dobrze i tak powinno zostać. Lece na pacc do jaskini z Trollami im to powiedzieć, pewnie chłopaki się ucieszą.

Tom The Tanner
19-06-2007, 13:13
Czyli ten [+1] przy opisie np. katany zwiększa skill sworda o jeden? W przypadku mace zwiększa się moc cluba? A będzie taki bayer z tarczami? 0o'

I o co chodzi z tym opisem mace? Coś nie widzę, żeby się zmienił. Jakieś to takie tajemnicze i chyba jakieś zue moce przez tą mace przemawiają.

You see a mace (Atk:16 Def:11).
It weighs 38.00 oz.

Vial

Kokio
19-06-2007, 13:21
Te +1, +2 przy opisie broni, zwieksza def twojego shielda. Np. Cooper Shield (19def+1) jesli trzymasz katane w drugiej rece.
A mace sie nie zmienilo wiec nie wiem o co tu chodzi hmm.. :(

Tawer Redeye
19-06-2007, 13:21
def + 1 oznacza że dodaje 1 do obrony shielda
np:
masz
You see a katana (Atk:16 Def:12 +1).
It weighs 31.00 oz. oraz coper shielda
jak założysz samą katane to masz 12 defa
jak założysz tarcze np: copper shield to DEF= Def tarczy + bonusowy def broni
copper shield p+ katana =21 def nie 20
Troche może skoplikowanie napisałem

kuba1324
19-06-2007, 14:23
Czyli ten [+1] przy opisie np. katany zwiększa skill sworda o jeden? W przypadku mace zwiększa się moc cluba? A będzie taki bayer z tarczami? 0o'

I o co chodzi z tym opisem mace? Coś nie widzę, żeby się zmienił. Jakieś to takie tajemnicze i chyba jakieś zue moce przez tą mace przemawiają.

Vial

Mace jest dla porównania... Gdyby nie dała 'you see a mace...' to by zaraz wszyscy się pytali ile dodatkowego defa ma owa broń, a tak nie ma żadnych wątpliwości.

Po tym update w końcu będzie wiadomo, co jest lepsze, Mace czy Katana.
Copper Shield + Mace = 16 atak/19 obrony.
Copper Shield + Katana= 16 atak/20 obrony.

Bo do tej pory obydwie kombinacje wyglądały tak samo: 16 atak/19 obrony(Teoria EO widocznie była słuszna, a obecne dodatki w defie broni doskonale to potwierdzają).

Ps. Wysokopoziomowy Rookstayer + włócznie = płatny Sword of Fury z dużym obciążeniem wagowym.:confused: Czego więcej trzeba? Marzenia rookstayerów się spełniły...

Edit:
Hatchet rox.
http://img341.imageshack.us/img341/6329/rookgz9.jpg
Zdjęcie z tibiabr.com.

-Royal-
19-06-2007, 15:33
Ps. Wysokopoziomowy Rookstayer + włócznie = płatny Sword of Fury z dużym obciążeniem wagowym.
A może troche jaśniej??

Withord
19-06-2007, 15:40
A mace sie nie zmienilo wiec nie wiem o co tu chodzi hmm.. :(
Mi się wydaje, że tylko miecze zyskały bonus do obrony.

Ptahun
19-06-2007, 16:22
A może troche jaśniej??

a co tu jest do tlumaczenia? Chodz to nie do konca jest tak. Wkoncu na dystansowe bronie nie ma wplywu def tylko arm, no i trafialnosc jest inna (na roku rzadsza bo maly skill no i speary maja mniejsze accuracy od strzal, a na mainie dobry palek klepie rowno, podczas gdy knight zezuje trafiajac w shield)

kuba1324
19-06-2007, 16:32
Ps. Wysokopoziomowy Rookstayer + włócznie = płatny Sword of Fury z dużym obciążeniem wagowym.
A może troche jaśniej??
Jaśniej? Niech będzie.
Spike sword=24 ataku.
Spear=25 ataku.
Od tego update włócznie nie będą upadać na ziemię, czyli możemy je zaliczyć jako normale bronie.

Tak więc Rookstayerzy spokojnie mogą polować za pomocą dzid, które są znacznie potężniejsze od Katany, a w dodatku przewyższają o 1 pkt siłę legendarnego Miecza Furii.
Trzeba jednak spełnić kilka warunków:
- Duża liczba capa(dlatego 'wysokopoziomowy Rookstayer'). 50 lvl spokojnie uniesie ~20 włóczni, które wystarczą na ~30 minut wyprawy.
- Spora ilość złota(dlatego'płatny'). Za te 20 spear'ów będzie trzeba zapłacić 200 gp. Rookstayerzy są jednak bogaci, nie będzie więc z tym problemu.
- 'Z dużym obciążeniem wagowym', patrz pkt 1.
20 spear = 400 oz.

Fpitolony w sprawe
19-06-2007, 17:01
Zeby tylko tego nie spieprzyli i jak ktos bedzie wiecej, niz kratke dalej, to nie beda wracac ;p, bo jak beda... To na mino hell minosow nie bedzie ;d

Tom The Tanner
19-06-2007, 18:41
Wychodzi na to, że teraz każdy rookstayer ma swojego Spike Sworda. Nawet broń potężniejszą od SS... czyli zdobyty będzie pełnił rolę co najwyżej rar'e. xD

Vial

Valderor
26-06-2007, 21:19
Omg. Właśnie oczyściłem Rotworm hell tracąc może ze 100 hp. Największe trafienie w rota: za 30. Cipsoft chyba nieco przesadził z tym balansem, populacja Rookstayerów znów wzrośnie.

Edit: 33 w orka (katana oczywiście).

MasterTusk
26-06-2007, 21:29
taa...hity duzo sie zwiekszyly... teraz rookstayerzy beda wyciagac 10k/h jak nie wiecej przy wolnych respach:p

Vantage
26-06-2007, 21:29
Hmm, zdążyłem już przetestować bronie dystansowe i co zauważyłem?

- hit kalibru ze speary 60 - 65 na skillu 21 nie powinien już nikogo dziwić
- po wystrzelaniu 30 poison arrows max hit wyniosl 53 + zatrucie
- strzały biją mocniej, max hity oscylują w granicach 50

Jak uchwycę fotki to może wrzucę :P

Mógłby jakiś inny "hunter" wymienić swoje doświadczenia po aktualizacji?

Scobel
26-06-2007, 23:45
No ja nie moge. Po raz 5 z kolei gdy jest update mam bana :D No wrrr ... do 08 07 07 sobie nie pogram, a jak sie mnie macie czepiac za bana to najpierw dowiedzcie sie za co go mam. Tak tak Mialem w zyiu z 15 banow z czego okolo 8 to zgodne bany a 7 to bany typu-uzylem sarkazmu na forum tibia.com ;/

Kawalec91
27-06-2007, 18:11
@Reaktywacja
Juz po Updajcie XD z tego co widzialem na rooku to :
-speary wygladaja jak obsandian lance
-hatchet wyhlada inaczej
-sword i hatchet maja dodatkowy atak?+1
-coat wyglada bosko XD

to tyle :)

Pan Klocek
29-06-2007, 15:11
Mam pytanko odnoście trofeów. Wiem że z huntera spada lion trophy, a z smugglera (podobno) deer trophy. Z cycka "cycek trophy", więc tak pomyślałem, ma ktoś może trofeum jakieś na rooku?
Logiczne by było że deer zostawia.
No i ork może zostawia - chyba że tylko te lepsze je zostawiają.

Xzizikur
29-06-2007, 15:45
Jeśli cipsoft nie pomyslal tak jak z atakami na rooko, to pewno są.

MasterTusk
01-07-2007, 12:56
Zauważyliscie, że teraz wystarczy "pushnac" 1 kratke w dół od bankiera gracza, i juz bankier mówi "good bye" ? troche to uciazliwe przy noobkach:p
Niewiem czy ze wszystkimi npc tak jest, pozniej sprawdzę.

kuba1324
04-07-2007, 23:41
Witam!
Zauważyliscie, że teraz wystarczy "pushnac" 1 kratke w dół od bankiera gracza, i juz bankier mówi "good bye" ? troche to uciazliwe przy noobkach
Niewiem czy ze wszystkimi npc tak jest, pozniej sprawdzę.
Mylisz się... Po prostu npc był kratkę dalej, przy ścianie. ;)

Postanowiłem sprawdzić, jakie zmiany przyniósł ostatni update. To co zobaczyłem, przeraziło mnie...

Jeleń na hita z fista...:confused: Kiedyś ~15 lvl z kataną nie mógł tego dokonać.
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/update2007/porfisthits.jpg

Dist:
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/update2007/pordisthits.jpg
Na pewno obrażenia byłyby większe, gdyby zechciało mi się dłużej testować.

Nie obyło się również bez małych przygód:
Pseudo rookstayer blokował noob charem przejście do 'Minorath Hell'... Na szczęście Gm był online.;)
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/update2007/porMCblocker.jpg

Botter na miśkach. Jak widać, nawet duże hity nie są gwarancją bezpieczeństwa. 24 lvl padl w niecałe 30 sec.
http://i10.photobucket.com/albums/a147/kuba1324/update2007/botterbears.jpg

Pozdrawiam!

tibia94
06-07-2007, 21:52
fajnie ze pal nie traci arrowsów:cup::cup:

Scobel
09-07-2007, 10:23
Nie wiem ale wydaje mi sie ze zostaly zmienione nogi od lozek :D ... tak jaos wpadlo mi to w oko :P

Raxev
09-07-2007, 10:56
Nie wiem ale wydaje mi sie ze zostaly zmienione nogi od lozek :D ... tak jaos wpadlo mi to w oko :P

Możliwe, że zmienili firme na nowocześniejszą..;>

Scobel
10-07-2007, 17:18
Zejscie do Depo na Pacc arenie zostalo zmienione(wejscie jak i schody), o ile si enie myle kiedys jak w ow depo wchodzilo sie do kratki sciekowej(chyba tak to trzeba okreslic) wchodzilo sie w mini labirynt z kamienia, teraz jest normalne zejscie do podziemi z ratami(ale moglo mi sie cos pomylic). A i czy Norma miala wczesniej BP na sobie ??:D

MasterMapet
10-07-2007, 23:33
Dziwi mnie trochę te +1 w danej broni :confused:
Czemu dali dla katany Def:12 + 1 ,a nie od razu Def: 13.

Iris_Lightbringer
10-07-2007, 23:41
Dziwi mnie trochę te +1 w danej broni :confused:
Czemu dali dla katany Def:12 + 1 ,a nie od razu Def: 13.

Zal Zal Zal.
te +1 dodaje 1 defa do tarczy, podczas gdy def broni sie nie liczy.
CZYTAJ wiecej forum.
Pozdrawiam

MasterMapet
11-07-2007, 01:26
@up

Zdawałem sobie sprawe że to może być nooboskie pytanie ,ale forum jest też po to aby znaleść odpowiedz na swoje pytanie.

Btw. Thx za wyjaśnienie

Scobel
14-07-2007, 00:50
Hmm czy mi sie zdaje czy NPC-nie wszyscy, pewnie ci wyjatkowi :D, podostawali addony na rooku ??:D

Pan Klocek
14-07-2007, 03:35
Co z tym trofeum z deera? Ktoś zlootował?

Michoss
14-07-2007, 03:50
Niestety, wychodzi na to że jednak trofeum deera nie leci z deera ;/.

Kshaq
14-07-2007, 10:15
Trofeum leci z huntera...

Scobel
14-07-2007, 15:55
Co z tym trofeum z deera? Ktoś zlootował?

Z ciekawosci pobilem troszke tego na rooku przez ostatni dni i na 150 deerkow nie polecialo, no wiec przesiadlem sie na maina, na mainie tez ciezko bo po zabiciu 100 nadal nic ... ale dowiedzialem sie w miedzy czasie ze ow Trofeum leci na takiej zasadzie(nazwa moja wlasna)regionalnej, czyli z tego co sie dowiedzialem na POH`u i miedzy Amazonkami a OFC. No i tam tez spedzilem troszke czasu lecz wiadomo wiecej biegalem na POH`u z GS itp itd niz bilem deery, lecz po okolo 2h wylootowalem 1 <JUPI> i wtedy zmienilem rewir na ten drugi, tam spedzilem 3h i nie polecialo mi nic-zarownona poh jak i w drugim miejscu deerow wystepuje bardzo malo i chyba maja bardzo wolny resp ;/ ... Za tem mozliwe ze na rooku nie beda lecialy :) ... lub beda tak zadkie ze ho ho ho ... lecz stawiam na pierwsza opcje, bo jak wszyscy wiemyniektore rzeczy leca tylko w konkretnych regionach ... :) Tak jak BP na OFC :)