Pokaż pełną wersje : Pytanie Wobec Mojego Name.
Mam takie pytanie co po polsku oznacza nick:Nightmare Legionist.
BTW:Jest to moja Postac do pekowania na pvp enfo :D.
@edit Moim zdaniem Koszmarny Legionista.
Vanhelsen
14-05-2007, 00:07
Nah... może czasem w engliszu sprawca się metoda banalnego łączenia wyrazów ale nie tutaj.
To co zaprezentowałeś to "Koszmar Legionista" w dodatku z całkowicie niepoprawnie napisanym "Legionista"...
Poprawna wersja* Nightmarish Legionary
*- na podstawie slowniki.onet.pl
@up - czepiasz się. Pseudo-angielskie nazwy ma połowa Polaków w Tibii. Wmiesza się w tłum i nikt nie zauważy.
Vanhelsen
14-05-2007, 13:49
@up - czepiasz się. Pseudo-angielskie nazwy ma połowa Polaków w Tibii. Wmiesza się w tłum i nikt nie zauważy.
CZepiam się, ponieważ autor uważa, że to co napisał oznacza "Koszmarny Legionista" i po prostu chcę gop wyprowadzić z błędu ^^
Poniewaz w jezyku angielskim nie ma odmiany przez przypadki (jako takiej), to do pewnych sformulowan uzywa sie tzw szyku przestawnego. W skrocie Twoj nick oznacza "Koszmar Legionista", ale po dodaniu "s" (nie jestem pewien co do apostrofu) "Nightmares Legionist" mialbys "Legionista Koszmaru".
W przypadku gdybys mialo to oznaczac "Koszmarny Legionista" jest tak jak mowi Wieszok :-)
BTW: Dopiero po napisaniu tego wszystkiego zorientowalem sie, ze to spam i karmienie trolla :P
Poniewaz w jezyku angielskim nie ma odmiany przez przypadki (jako takiej), to do pewnych sformulowan uzywa sie tzw szyku przestawnego. W skrocie Twoj nick oznacza "Koszmar Legionista", ale po dodaniu "s" (nie jestem pewien co do apostrofu) "Nightmares Legionist" mialbys "Legionista Koszmaru".
W przypadku gdybys mialo to oznaczac "Koszmarny Legionista" jest tak jak mowi Wieszok :-)
BTW: Dopiero po napisaniu tego wszystkiego zorientowalem sie, ze to spam i karmienie trolla :P
Raczej Nightmare's albo Nightmares' ..
Piotrek Marycha
14-05-2007, 19:38
kto ci konto załozył?
Nah... może czasem w engliszu sprawca się metoda banalnego łączenia wyrazów ale nie tutaj.
To co zaprezentowałeś to "Koszmar Legionista" w dodatku z całkowicie niepoprawnie napisanym "Legionista"...
Poprawna wersja* Nightmarish Legionary
*- na podstawie slowniki.onet.pl
Kurcze chcilabym dostac name locka na ten nick Nightmarish Legionary,ponieaz jest to chyba poprawna forma ale pogadam z moim kumplem tutorem jakie sa warunki dostania namelocka.
Warunek jest jeden - nick musi być niezgodny z regulaminem. Twój w żadnym razie tego regulaminu nie łamie.
O ile dobrze pamiętam hinty dla tutorów, to nie można mieć nicku, zawierającego w pierwszym członie rzeczownik (a konkretnie rzecz) - a jakby nie patrzeć "Nightmare" to rzeczownik.
Inna sprawą jest to, że mimo wszystko "Koszmar" brzmi w sumie klimatycznie, nie to co np. "Krzesło"...
@up - chyba coś źle pamiętasz :P
Ogólnie chodzi o to by nazwa opisywała człowieka. Przykład podany przez ciebie: samo Krzesło nadawałoby się na namelocka, ale np. Sir Krzesło byłoby nazwą do przyjęcia.
Koszmarny legionista, chociaż napisany niepoprawnie, opisuje osobę więc zbytnio nie ma się do czego przyczepić.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.