PDA

Pokaż pełną wersje : Historia Obsidii

Pyro Aris
14-05-2007, 14:32
Wpadlem sobie na taki pomysl ,zeby ktos kto gra na obsidii dosyc dlugo ,moglby napisac historie obsidii ,ja sie za to nie wezme ,bo gram na obsidii od niedawna (zaczolem za czasow Dejavu ,Kuci Kuci) ,a pozatym zawsze dostawalem 3-4 z opowiadan ,wiec nie jestem najlepszy z pisania :D

Enverox
14-05-2007, 19:37
Ja, niestety, grałem tylko 1 miech na tym servie ( od powstania Obsidii ).
Powiem tyle - grała tutaj taka rodzinka Boneshardów z Lordem Erusem na czele ; robili PA na Polakach od samego początku, więc my, gildia Ge Raxtor, mieliśmy z nimi wojnę :cup:, którą wygraliśmy :]
No i życie dalej toczyło się na Obsidii, a my ( Ge Raxtor ) wypadliśmy z powodu pewnej gildii ( Next Generation ? X( )
No i tyle wiem i jestem w stanie powiedziec B)

hugo'odyn
16-05-2007, 21:11
Dejavu-to byly najlepsze czasy na obsidi;]:)

Pyro Aris
16-05-2007, 22:33
Dejavu-to byly najlepsze czasy na obsidi;]:)

dla mnie tez ,tzn lepsze od tych ktore sa teraz :D
mogles sobie stac swoim 30ms'em ze skullem pod dp i nikt nic nie robil ,nie to co teraz "PK IN AB ,31LVL HE HAS BOH AND BLUE ROBE KILL HIM"

Misterio
16-05-2007, 23:41
@Pyro
Wg. mnie to tak było za czasów SoBS lub Et kiedy to rle członków kozaczyły ;]

Guodek
16-05-2007, 23:43
Ja najlepiej wspominam czasy od Boom Vs Ng do okolic powstania Dejavu, ale to takie tam moje dziwactwa ;)

Fin'er
17-05-2007, 00:52
Ja sobie przypominam piękne czasy gdy Kiroy Wind - moj najlepszy pro :* - byl w NG, a ja z wieloma juz nie grajacymi przyjaciółmi oraz m.in z Olkiem bylem w:cup: Nova Ordo Mundi :cup:

Pyro Aris
17-05-2007, 01:05
@Pyro
Wg. mnie to tak było za czasów SoBS lub Et kiedy to rle członków kozaczyły ;]

czasy Et napewno nie ,wlasnie wtedy sie wszystko zaczelo

slayerarchi
17-05-2007, 14:05
bylem w:cup: Nova Ordo Mundi :cup:

to była dobra guild byłem w niej zaraz potym jak Michaellus wy***ał ludzi i zarąbał all z GH

Guodek
17-05-2007, 14:49
Archi byłeś w Progression? Bo już nie pamietam bardzo :) Ale to były dobre czasy mimo wszystko i Nova~ Crudelisa ehh :D Miło się wspomina te czasy :)

slayerarchi
17-05-2007, 15:16
a no byłem :) nawet mam jeszcze screena jak jestem ja, micha, gara i spoko patrych na hyderkach :P to były dobre czasy tylko szkoda ze tak szybko sie skaczyły ;( odezwij sie kiedys do mnie :P teraz mam 2 dni picia na gliwicach to raczej mnie nie bedzie jedynie może w piątek wbije na max 1h

Fin'er
17-05-2007, 16:01
A wie ktoś może czy Crudelis~ gra gdzieś ? Bo ja z nim już dawno straciłem kontakt ( bodajże sprzedał swojego chara).

Ze starych znajomych to pomyka jeszcze chyba Druid Denton, Puella Bona, Harap też był chyba u nas i Elshar czy jakoś tak :)... Ahhh stare czasy

slayerarchi
17-05-2007, 16:08
trzeba by kiedys cos wypic za dobre stare czasy :P B)

Guodek
17-05-2007, 16:15
Fin'er mam GG Crudelisa i Druida jak coś to zagadaj na Tibi bądź w wyślij PM to ci podam. Jeszcze Megaroll new charem gra i Puella Bona z Nova :>

FoRa1
17-05-2007, 16:37
Byl Progression i po Progression ;p
Btw. Micha~ gra dalej na Obsidi ? ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie ?

slayerarchi
17-05-2007, 17:06
z tego co ja wiem to sprzedał all na allegro i grał troche na Xerenie

Sardrin
19-05-2007, 11:31
jak zaczalem grac na obsidi to dorpaz mial z 90 lvl :D

Cle-O
24-05-2007, 22:32
no prosze nie wiedzialem ze crudelisa pamietacie

bosal
27-05-2007, 03:26
No i ja mialem dzisiaj chwile i postanowilem zagrac, wbilem 2 lvl zrobilem DTD :) dawno mnie nie bylo, ale widze ze starzy znajomi tez wracaja. Ja nie gralem z powodu braku czasu, teraz mimo tego braku mimo wszystko bede sie staral poswiecic min. pare godzinek w tygodniu :)

Guodek
27-05-2007, 22:31
No proszę, ile ludzi :D Ja sie zbieram po hacku, ale od nowego tygodnia powinienem wrócić...

Cle-O
28-05-2007, 11:51
skoro sie stara ekipa zbiera to moze i ja wroce... w sumie tak to planuje od jakiegos czasu. ofc nie ta sama postacia

Ptak~
05-06-2007, 15:35
ja pamietam jak bylem z Elixerem, Archinem, Dare Drixem, Fosilsem i kims tam jeszcze w Aurorze. pozniej z Polakami w Heyah a dalej juz zostalo opowiedziane. pamietam ze NG zabilo Fosilsa bo mial wyzszego dista niz Skulterpa :p

pamietam tez, ze ryba mial hacka(?) i bana okolo 40tki. a ogolnie zaczalem grac jak mannow mial ~30.

Calen Futh
07-06-2007, 14:01
Ja miło wspominam czasy, kiedy istniała gildia Order of Glory.

btw.
Elshar czy jakoś tak
Eleshar Gordian xd? Fajny koles ^^'

A siegając do czasów kiedy zacząłem grać na obsidii to może ktoś powie o Muatorze. Czemu kolesia nima ?

Blacov89
07-06-2007, 15:57
Muator dostal haka jakos w maju 2006 i zostal zjechany ze 110 na 51, potem zaczal grac ze mna Angatevonem, ktory natomiast zostal skasowany za account sharing poniekad przeze mnie, nastepnie muatorem zaczal grac jego stary owner, ktory postanowil zrokowac go dokonca. Co mnie osobiscie rozbawilo wyszedl on ponownie z rooka nabijajac nim okolo 15 level wybierajac profesje magiczna. Na dzien dzisiejszy Muatorem chyba nikt nie gra. Stary owner skonczyl z tibia, ten ktory nabil wiekszosc expa na muatorze, gra dzisiaj na Xusodove i Lady of Abaddon.

Elder Nagan
07-06-2007, 16:16
a ja nie zapomne jak moim 25 lvlem robilem pa XDDD to wszystko bo Xarab mnie procil wtedy..

wojna z boneshardami..ta fraga mialem na supreme pineapple :) Z furoxonem..i padlem raz i mi bp sd wypadl:baby: bo...ktos...spierdolil zamiast mi pomoc xDD ablo jak mielism w trapie bonesharda bonek padl i erus sie w trapa wjebal na moscie to xarab zaczal uciekac bo erusa zoabaczyl..i tyle z trapa bylo xDD

Felyorielf
18-06-2007, 23:17
Ja pamiętam czasy jak na Obsidii rządzili;
Xarabek, Baajka, Ampowski, Kiroy Wind. Pamiętam te czasy to były samiutkie początki, najlepsze było to że akurat Baajka, Ampowski i Xarabek byli moimi pro ;* A grałem na Obsidii hmm.... Nie pamiętam co się takiego stało kiedy skończyłem tam grać. Wiem że to było kilka miesięcy po Boom vs NG. Grałem na Obsidii półtora roku~

@Up
Elder Nagan!? OMG to ty !?XD
Może mnie pamiętasz, miałem tam peeełno charów:
Zenek Kambodza, Tryla De'Vandal, Alyrt, Bat'Mobil [a sry ty już przestałeś grać jak ja zrobiłem bat'mobila], mój best RL to był Madan Margor. Na bank pamiętasz :):)

hugo'odyn
24-06-2007, 15:55
No czasy Muatora i Angatevona to byly moje najlepsze czasy,Fajne ludziska no i oczywiscie jak bym mogl zapomniec cala klike z gildi Dark Star.bo pozniejsze czasy to tylko same wojny i nic wiecejX(

Aduska
02-07-2007, 00:32
Ja milo wspominam czasy jak byl Xarabek , Xivoz , Waleczny Pegaz(chyba jeszcze gra) Te osoby wiedza kim jestem ;]

ojciec_chrzestny
10-11-2007, 00:26
;(aż mi sie łezeczka w oku zakreciła ja pamietam dobry czas daroty angatevona peero i gasusa dagosa sklep 2 pietro AB[domek jego]
i moj słynny textcik kto zgadnie kiedy

HAIL DAROTA DAROTA IS ZIOM

Czepez
12-11-2007, 18:37
No miło jest powspominać stare czasy na obsidii :)

ja zacząłem tu grać przed wojną Boom vs Ng jak istniała gildia Grinders (czy jakoś tak) :p

Yaroshy
12-11-2007, 20:28
No milo powspominac czasu starego Boomu.

Nazgool
12-11-2007, 22:59
Miło było powspominać stare czasy : D Przypomniało sie jak Ampowski z Kiroy-em latali dziobając wiare gdzie popadnie :P Xarab był do tego jeszcze no i jak wspominacie Baajka :P osdro

Thavenix
13-11-2007, 12:03
@UP
LOL, Nazgool !

Dawaj natychmiast gg na priv'a!

Nazgool
13-11-2007, 19:31
Masz : D Nie moge też zapomnieć o Zull Jin, z którym mam kontakt do dziś, posdro

Nazgool
13-11-2007, 22:09
DZiewczęcy głos Awolvera :D na TimSpiku oraz odgłosy z caffe ( Yunka czy tam Galaxa ) Własnie wspominam stare czasy z 2 ziąąbalami. Jak macie czas to bardziej rozwincie swoją wypowiedź :P z miłą checią poczytam.

______
Pamiętacie Dark Dranzora i Lesse?:P

Pozdrawiam: Lolika, Borga, Sol, Klamke, Zulla, Awo, Vixi, Galax'iego, Yunich'iego, Perro, Ferro, Vylkano, Walecznego Pegaza, Kiroya oraz stara gildie BOOM.