Pokaż pełną wersje : Tolerancja homoseksualizmu?
Dan the Automator
28-09-2004, 18:50
No właśnie , jeden z tych tematów tabu, co nigdy nie zchodzi z łam gazet ;-) Jest ankienta, ale mija się troche z celem... a whatever ;-) Niech zostanie
Polska taka jak Holandia? Do jakiego stopnia dopuszczamy, do jakiego nie...? Adam i Ewa czy Adam i Edward ;-). Nieuleczalna choroba, perwersyjne zboczenie, czy może normalny rodzaj gustu?
Moje zdanie przedstawie później, bo ociera się troche o stereotyp... tzn mam pewną fobie przed gejami... ale cóż, świat idzie naprzód, więc może zmienie poglądy ;-)
Krótko, ale zdecydowanie:
NIE!!!
a mi nie przeszkadzaja... zazwyczaj sa bardzo fajnymi kumplami. kobiety lesbijki juz nei sa takimi fajnymi koelzankami, ale tez w porzadku... jedyne co, to po prostu jakos nieestetycznie wyglada 2 facetow... ale i do tego mozna sie przyzwyczaic, jak sie widzi dosyc czesto ;) nie dalabym pelni praw (np. z adopcja dzieci...) ale nei ze wzgledu na nich, ale na dziecko... wiadomi jakie dzieci bywaja mile... i bardzo prawdopodobne, ze taki maluch mialby przerabane w szkole u koelgow... ale sluby?? czemu by nie...
Mi to nie przeszkadza. Zaznaczylem odpowiedz "Zwisa mi to!", bo nie jestem ani na TAK, ani na NIE. Na pewno bym im tego nie zabronil. Oni poprostu tak juz maja. Wola mezczyzn od kobiet. Tzn. tak jak w poprzednim poscie nie bylbym za adopcja... jednak dziecko mialoby potem jakis "uraz" psychiczny... "Tatusiu... a dlaczego Macius ma mame i tate, a ja mam dwoch tatusiow ?". :)
Dan the Automator
28-09-2004, 19:36
re.up
Nie zapominaj że homoseksualizm to też kobieta+kobieta ;-)
Zastanawiam się czy każdy ma takie szowinistyczne przekonanie, że w ściskających się i trzymających się za ręce dziewczynach nie ma nic złego, a w ściskających się i trzymających się za ręce facetach - już tak ;-)
$corcerer
28-09-2004, 19:57
Wali mi to
Jeżeli ktoś ma inną orientację seksualną, to jego sprawa, tak jak to jakiej słucha muzyki, jak się ubiera, czy jest prawo czy leworęczny.
Faktem jednak jest że jestem PRZECIW ślubom homoseksualistów. Gdyby Bóg uwzględnił taką możliwość, to osoby oi odmiennej orientacji seksualnej mogłyby się rozmnażać...
*sigh*
Temat-rzeka, z którego i tak nic nie wyniknie :D
Bofedojo
28-09-2004, 19:58
Mi to tam zwisa... co mnie obchodzi ze ktos jest gejem lub lesbijka...
re up, up: u mnie w szkole wszystkie dziewczyny sie caluja, sciskaja, trzymaja za rece i raczej nie sa lesbijkami...
Dan the Automator
28-09-2004, 20:02
re up, up: u mnie w szkole wszystkie dziewczyny sie caluja, sciskaja, trzymaja za rece i raczej nie sa lesbijkami...
No właśnie, ale jakby to wyglądało w wykonaniu chłopaków ;-)?
@Scor
Może nic nie wyniknie, ale nie usuwaj ;-))))
Właściwie to nie przeszkadzają mi pary homoseksualne, ich sprawą jest to co robią. A robią tak bo tak czują, tak zostali już stworzeni i nic ich nie zmieni, nawet trapia u psychologów. Nie przeszkadzają mi, toleruje takich ludzi, nie traktuje jak trędowatych, ale jednak nie jest to dla mnie aż nazbyt normalne.
A co myślicie o tym, żeby pary homoseksualne mogły adoptować dzieci?
Nightwalker
28-09-2004, 20:17
MI to zwisa czy ktoś jest homo, czy nie, lecz stawaim pare warunków:
1. Brak parad gejów i lesb. Chłopczyk idzie przez ulice z rodzicami i pyta sie:
- Mamysiu czemu ci smieszni panowie tak sie całują? I czemu tak sa dziwnei ubrani?
2. Zakaz przez gejów i lesby adopcji dzieci. (widziałem twoich starych, jacy mili panowie)
3. Zakaz póblicznego całowania sięi obmacowania (to mnie razi...)
Dan the Automator
28-09-2004, 20:22
Ad parady.
IMHO to właśnie one wytwarzają w ludziach te niechciane wyobrażenie - gej jako lalusiowaty facet w różowych, sterczących i kiczowatych ciuchach... A i w Warsiowie miała być jakaś parada, ale pan Kaczyński stanął w obronie rasy ;-))))
Nightwalker
28-09-2004, 20:34
Ad parady.
IMHO to właśnie one wytwarzają w ludziach te niechciane wyobrażenie - gej jako lalusiowaty facet w różowych, sterczących i kiczowatych ciuchach... A i w Warsiowie miała być jakaś parada, ale pan Kaczyński stanął w obronie rasy ;-))))
I dobrze, że stanął dzięki temu PiS ma u mnei wyższą reputację jako partia no i pan Kaczyński zbobył u mnie uznanie.
Dr.Unknown
28-09-2004, 20:50
Mi tam zwisa, ale osobiście mnie troche obrzydza jak widze 2 :* sie chłopaków(i inne bardziej zaawansowane czynności), co innego 2 panienki=)
Prawo Kruka
28-09-2004, 20:55
Jak powiedzial ówdy Coby Shaddix (vel Dick) z mojego fejwrit zespolu pApA rOACh- "Lubie widok kochajacych sie lasek". Lesbijki rlz! Geje WON!
:evul:
No właśnie, ale jakby to wyglądało w wykonaniu chłopaków ;-)?
nieestetycznie :] jak jzu pisalam... po prostu... nieestetycznie :]
Hmm a ciekawe co mysla dziewczyny te "normalne" moze dla nich kobieta z kobieta fe, a 2 facetow to co innego XD. To ze ktos jest homoseksualista nie obchodzi mnie byle by ta osoba nie okazywala tego w sposob zbyt dynamiczny.
Shardzik
28-09-2004, 21:21
Zyjemy w malo tolerancyjnym swiecie:P, osobiscie dosc wisi mi to, bo to wrodzony 'odruch'(?), co do tedgo, to dla wiekszosci, homoseksualista meski to:pedal ; "cw*l " ; wyrzutek ; gej a 2 less w lozku to: "cool" 'super' 'luz'
'lajcik' u mnie nic nie wzbudza widok homoseksualisty/ski ale gdy widze gdy
para gejow caluje sie 'z jezyczkiem' to niedoj bym na nich sobie beltnol, to na dodatek osobiscie wzialbym siekierke, i im odrabal glowe.
Vanhelsen
28-09-2004, 23:03
Mi to osobiscie zwisa, wszystko można tolerować, ale z umiarem. Umnie:
Adopcje, parady, całowanie się w publicznych miejscach NIE i to dla Gejów jak i Lesbijek [Równouprawienie :P].
A jezeli już poruszamy temat Homoseksualizmu [Przypominam, że na tym forum są userzy w dość młodym wieku, ale to szczegulik] co myślicie o osobach [oby płci] oriętacji Biseksualnej ?
Mi tam zwisa, ale osobiście mnie troche obrzydza jak widze 2 :* sie chłopaków(i inne bardziej zaawansowane czynności), co innego 2 panienki=)
Jakbys byl dziewczyna, powiedzialbys zapewne ''dwie calujace sie dziewczyny = fuuuu, ale za to 2 facetow, spoko".Po prostu nie tolerujesz tego, ze facet moze z facetem, a dziewczyne tolerujesz, bo wolisz je niz facetow.Ja tam nic nie mam do takich osob, jesli taki gej sie do mnie nie dowala :D
Shardzik
29-09-2004, 07:23
Jakbys byl dziewczyna, powiedzialbys zapewne ''dwie calujace sie dziewczyny = fuuuu, ale za to 2 facetow, spoko".Po prostu nie tolerujesz tego, ze facet moze z facetem, a dziewczyne tolerujesz, bo wolisz je niz facetow.Ja tam nic nie mam do takich osob, jesli taki gej sie do mnie nie dowala :D
Niekoniecznie, czasami i dziewczyny niebedace lessbami, lubi patrzec jak sie dziewczyny caluja, a jak 2 gosci, to to jakos choro wyglada :D
@UP : o gustach sie nie rozmawia ;)
Ja sądzę, że kobieta musi być kobieca a mężczyzna musi być męski.
Kobieta będąc lesbijką dalej jest kobietą. Dalej potrafi kochać, dalej jest wrażliwa i dalej jest uczuciowa.
Ale facet homoseksualista najczęściej 'mięknie'. Gada jak baba, zachowuje się jak baba i wygląda jak baba.
Wniosek: Lesbijki TAK, geje NIE. I wcale nie mówię tak dlatego, że jestem facetem i bawi mnie widok dwóch całujących się lasek :/ !!! Jedynym wypadkiem kiedy mógłbym zaakceptować to że facet jest gejem to gdyby potrafił (ech.. niech strace) chronić i opiekować się innym facetem tak jak prawdziwy mężczyzna winien postępować z damą.
Choć nie "AKCEPTUJE" to jednak "TOLERUJĘ" wszystkich. (z kamienia nikt ode mnie nie dostanie)
@Khan : wtrace sie. Zauwaz, ze w zwiazku lesbijskim jedna z dziewczyn musi 'udawac' faceta, a w zwiazku gejowskim jeden facet udawac 'dziewczyne'.
Jasne,ze toleruje, ale do momentu kiedy jakiemuś wpadne w oko. Odemnie wara....
Mimo wszystko to jakas choroba i tyle... ale to ich sprawa. Politycy tez są chorzy i nic im nie robią
.
To tyle.
Mi to zwisa. Każdy może sobie wybierać miłość i jeśli pociąga kogoś człowiek z tej samej płci.(to niech tam się liża:p)
Nightwalker
29-09-2004, 20:42
Apropo... dla mnie homoseksualizm to choroba... i tak niema dostatecznych dowodów, że nim nie jest.
Coś z D&D (oczywiscie niema takeigo stwora :P)
Homoseksualista
Średnie Wynaturzenie
Charakter: Każdy
SW. Jak stworzenie bazowe
boże co to sie porobiło... jeszcze 300 200 100 lat temu takie cos bylo nie do pomyslenia... to jest wedlug mnie jakis absurd podobnie jak z zaswiadczeniami o dys-czymstam albo biciu kilkumiesiecznego dziecka... jest wiele takich spraw kture się zrespiły :( w ostatnim stuleciu takich kture byly uwazane za coś kosmicznie patologicznego a teraz są na porzondku dziennym
NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE!! W Polsce nie, zagranicą róbta co chceta. Takiego pedałka jakbym zobaczył na ulicy to z chłopakami byśmy go sklepali. To jest choroba. Polska to katolicki kraj i nie będzie przyjmować tutaj jakiś "bezbożników". PRECZ!!
Baron Kaldrick
30-09-2004, 21:37
Zwisa mi to, byle bym ich nie widzial. IMHO, jest to spore dziwactwo i postepowanie wbrew naturze, ale dopoki sie z tym ludziom nie narzucaja i siedza w tych swoich klubach, to moze byc.
Polska to katolicki kraj i nie będzie przyjmować tutaj jakiś "bezbożników".
yeaaaaaaaaaaaaah, fanaaaaaaaaaaaatyyyyyyyk. Zawsze wierzylem, ze katolicyzm(a i ogolnie chrzescijanstwo) to religia fanatyczna, w ktorej na jednego prawdziwie wierzacego przypada 50 fanatykow lub ludzi udajacych prawdziwa wiare. Jestem ateista, wiec w twoich oczach wrecz antychrystem-wypedzisz mnie za inna wiare? -.- To czmeu ich chcesz wypedzic za inny..hmm....styl zycia?
no tak.... jak dobo, mam fobie do homoseksualistów, a wręcz uczulenie. Tolerowałem ich, dopuki nie zaczeli wylazić na ulice i drzeć się że są pedałami, a przy każdej nadarzającej się okazji, jak ktoś wywali ich z roboty to mówią że szef był nietolerancyjny. Jeżeli taki....eee, chory człowiek(?) zacznie wokuł mnie się krećić, a nawet kur*a namawiać na coś, moge wam obiecać że zapoznam go z panem prawą ręką(a raczej prawym sierpowym).
To że lubią innych, niech se lubią, ale oni się tym afiszują i chwalą. Nie łaże gdzie sie da i nie dre się że wole dziewczyny.
Albo sytuacja, gdzie facet z babą się "liżą"..na pewno ktoś by im uwage zwrócił...a takim dwóm pedałom? NIE!
Co do adopcji dzieci przez pedały, to jest chore.
1-to nie jest normalne i dziecko nie będzie się wychowywało normalnie
2-i tyle! to est nienormalne.
Jezeli chodzi o leczenie to mam na nich sposób... 5 KG. of C4 i problem z głowy XD
po prostu kil im
@up...a o kościele to już nic nie mówie XD wieze w Boga, ale nie w Kościuł(jak pani od religi mówi ze kościół przez duże K to ludzie, a przez małe to budynek ;P....jak ja lubie te Kościelne tłumaczenia XD)
Vanhelsen
30-09-2004, 22:31
boże co to sie porobiło... jeszcze 300 200 100 lat temu takie cos bylo nie do pomyslenia...
LóL ?? weżmy naprzykład starożytną grecję, tam to było wręcz na porządku dziennym, i nikt się nieprzejmował, że jego sąsiad za glinianej scianki mieszka z "qmplem". Wtedy świat był 100 razy prostrzy, nikt się tym nieprzejmował a teraz co ??
Polska to katolicki kraj i nie będzie przyjmować tutaj jakiś "bezbożników". PRECZ!!Do tego fragmentu mam dwie uwagi:
1) Niech każdy wipowiada się za siebie, oki ??, ja jestem wierzący, co niedziele [niekażdą] chodze do kościoła i mi to zwisa czy ktoś jest homo czy hetero [W ostateczności bi]
2)@Baron Kaldrick, fanatyk ?, ja bym tutaj dodał rasista. Dlaczego ?? To proste, takie "czystki" są przejawem razismu na tle orientacji seksualnej. Zapewne buddystów i muzłumanów też byś wywiuzł poza naszą "wielką, chrześcijańską i tolerancyjną" ojczyzne ?? [może na sybir ??]
dla mnie homoseksualizm to choroba Tego to nikt niewie, niektórzy twierdzą, że się z tym urodzili, inni uwarzają, że to nagle pojawilo się im w podswiadomości a jeszcze inni mówią, że to może być skutkiem złych kontaktów z matką.
<Mamusiu, plx niebij, nieee, ałaaaaa, buuuuuu>
Lesbijki TAK, geje NIE A gdzie tu ruwnouprawnienie obu płci 8o
A gdzie tu ruwnouprawnienie obu płci 8o
bys przeczytał cały mój post - byś wiedział.
A ja nadal uwazam, ze Khan i niektorzy uwazaja lesbijki za "lepsze" od gejow, bo sa facetami i boja sie, "co to by bylo gdyby facet sie do nich dowalil".Po prostu dziewczyny mysla tak samo, "fu, te lesbijki sa obrzydliwe, ale dwoch gejow to juz nawet fajne".
Hmmm
Temat-rzeka - racja, więc najważniejsze punkty:
1. Tolerancja vs. akceptacja - roróżniajmy te dwa pojęcia. Toleracja - tak; akceptacja - nigdy!
2. Pedały vs. lesbijki: całujące kobiety niekoniecznie muszą być lesbijkami. Wiadomo, że kobiety więcej się obcałowują, ściaskają itp itd - potrzebują więcej dotyku - taki społeczny aspekt; nie musi to oznaczać że dwie kobiety są lesbijkami. Ale zarówno lesbijki jak i pedały to homosekualiści i pomimo, że związek dwóch gejów jest naprawdę dużo bardziej obrzydliwy, to nie powinno się tutaj robić aż tak wielkich rozgraniczeń.
3. Parady itp - żadnych parad! Won do domu i tam róbcie sobie co chcecie (chociaż tego nie popieram)
4. Homo a prawo - żadnych legalizacji związków homoseksualnych; żadnych rodzin homo; żadnych adopcji; żadnych praw, które są należne małżeństwu kobiety i mężczyzny. To nie jest dyskryminacja. Pojedynczo, każdy człowiek jest równy wobec prawa, ale nie pozwolę na bezczeszczenie praw rodziny!
Howgh!
Takiego pedałka jakbym zobaczył na ulicy to z chłopakami byśmy go sklepali. To jest choroba. Polska to katolicki kraj i nie będzie przyjmować tutaj jakiś "bezbożników". PRECZ!!
you are idiot... najlepiej w 10 idzcie na geja... i wezcie jeszcze ze 2 czolgi... i koniecznie 2k pociskow do miniguna... albo lepiej... idzcie na czowanie calonocne do kosciola... ja jestem zawodowym antychrystem z piekla rodem i co z tego? podpalicie mnie? taki cwaniak z ciebie? w przewadze 10 do jednego to jestescie madrzy ale jak dojdzie do mano-o-mano to juz wam sie krzywda dzieje bo mnie zbil ten niedobry antychryst... :evul:
nie jestem gejem... jestem 100% lesbijka bo wole kobiety i co? przyznaje sie do tego otwarcie JESTEM LESBIJKA!!!
mi absolutnie nie przeszkadza to, ze 2 kobiety/2 facetow sie caluje czy cos innego robia. mnie to malo co obchodzi.
moge sie zalozyc ze wiekszosc z was w zyciu nie widzialo golej kobiety live, a co dopiero mowic o sexie...
nie wiem czemu u was stareotyp geja to jest facet ktory jak zobaczy innego goscia to go ciagnie do lozka czy gdzie indziej. jak wy zobaczycie jakas fajna laske to jak reagujecie? a kobiety jak zobacza jakiegos fajnego faceta jak reaguja? jezeli kobiety moga uprawiac sex z facetami, to dla czego faceci nie moga z facetami? i na odwrot? a w "czekoladowe sloneczko" mozna rowniez kobiete...
jak to powiedzial juedys owsiak "robta co chceta".
@UP : Czekoladowe sloneczko = kakaowe oczko? :D Faktycznie, geje nie musza uprawiac seksu, ale nie lubie, gdy stoi ktos np na przystanku autobusowym, caluje sie i maca po tylku. I nie jest to wylacznie w przypadku gejow / lesbijek - nawet normalnej pary nie chcialbym tak widziec. Czemu? Poniewaz nie kazdy ma ochote ogladac jak ktos sie caluje...Rozumiem, Polska byc wolna kraja, ale co za duzo, to nie zdrowo. Uwazam sie za czlowieka tolerancyjnego (Kaldrick moze miec inne zdanie, ale to pozory ;) ), wiec TOLERUJE takie zachowanie. A za najwieksza glupote uwazam postepowanie "katolikow" w stylu hinola....To to debilizm jest! Gdzie Bog napisal / powiedzial, ze facet nie moze z facetem,a kobietka z kobietka? A pozatym - ich wybor, a nie twoj. Nie wtracaj sie. Rozumiem, parady homoseksualistow tez sa glupie, ale jesli taki homo woli faceta / babke, niech se woli. Chyba nie wezmiesz kamienia i nie rzucisz w niego, cyz nie?
re up:
dedukcja sluszna ;P
tacy ludzie nie sa katolikami tylko debilami
Zaczyna sie robić troche niesmacznie...:) Ciekawie się czyta posty w których ktoś twierdzi że nic do homoseksualistów nie ma, a po chwili przeczy temu w krótkich i dosadnych słowach. A już teksty o "Panu prawej ręce" doprowadziły mojego sorca nieomal do śmierci - afk'owałem pod stołem ze śmiechu:)
Z innej beczki: większość (jakieś 99%:) ) ludzi woli widok dwóch kobiet niż dwóch mężczyzn, i nie ma w tym nic dziwnego (już nie pamiętam uzasadnienia, ale to zbadane).
Trzy: gejów dwóch znam, lesbijki żadnej (choć może znam ale o tym nie wiem). Fajni kolesie, różnicy żadnej w porównaniu z "normalnymi" ludźmi.
Pozdrawiam serdecznie
Dolacze sie do tych co pisze, ze maja to gdzies...byleby ich nie widziec.
No ale teraz moze z innej manki:) Ostatnio bylem we Wloszech, myslalem, ze spotkam tam ladne panie itd. No wiecie, jak to w filmach pokazuja:) A tu jednak nie! Te z filmu to wyjatki...A faceci to same pedalki, no ale doslownie. Wszedzie ich widzialem! Chodza tak ubrani, ze glowa boli. Jakby tak sie w Polsce ktorys pojawil, sam Bog wie co by sie z nim stalo :P Chodza se pedalki i sie za rece trzymaja...masakra.
Nie dopuscmy jednak do tego, zeby tak w Polsce bylo!
Nightwalker
01-10-2004, 17:11
@ sesaj - niebedzei tak jak bedzie rzadzic prawica, byle jaka partia, ale prawicowa.
SLD, UP, SDPL, APP RACJA (niektórzy złośliwie nazywają ją Antyfeministyczną partią podstępu "Gracja" :P) te i inne partie lewicowe mągą doprowadzić do tego, że homo beda mogli brac sluby i w ogole.
Dla mnei homo moga byc jesli siedza cicho.
jezeli chodzi o mnie to juz mowilem... mnie to wisi i powiewa... sa hetero, moga byc homo... wolna amerykanka...
re up: przemodlilismy glowke? juz raz polska rzadzila solidarnosc, raz aws... jakos nie wspominam tych czasow zbyt dobrze...
Nightwalker
02-10-2004, 10:21
@atkus:
Niemówie tutaj jaki buł rząd, kto jest lepszy, a kto gorszy, tylko mowie, że partie lewicow, ktore dojda do władzy maja duze prawdopodobienstwo o wprowadzeniu tych reform z homoseksualizmem. Prawica tego nie zrobi, poniewaz prawica ma inny "system wartosci" niz lewica
no coz... dochodzi do tego, ze moze dojsc do "wylania dziecka z kapiela". najwazniejsza jest ustawa o homoseksualizmie, natomiast niewazne sa inne ustawy i poczynania politykow... tak... jezeli mial bys brac to pod uwage malzenstwa homoseksualistow i poprawienie jakosci gospodarki oraz brak malzenstw homoseksualistow i pogorszenie stanu gospodarki, to mam to odczytac w ten sposob, ze u ciebie cel uswieca srodki?
Nightwalker
03-10-2004, 21:39
@atkus
Nie oto mi chodzilo, tylko mowilem laikom jak sytuacja sie przedstawia z prawica i lewica!
Teraz to do tego co napisales:
Poczynania polityow:
SLD kradło bardzo wiele, niektorzy nalezeli do Mafii a na dodatek lewica niedba o tradycje i wartosci, które (DLA MNIE) sa wazne. Rozumiem, że ktos powie, że za czasów Buzka i MAzowieckiego tez sie kradło, ale powiem tyle SLD to KOMUCHY i tyle. Co dziennia po kilka razy ogladam dzienniki i wiem jedno - napewno w zyciu niebede glosowal na lewice.
PS: polepszenei gospodarki to jest tylko na papierku. Nic sie niezmienilo w mojej, moich znajomych sytuacji. A osiedle wyglada jak wygladało. Jest tyle samo żuli, co było i wywózka śmieci też tyle samo w tygodniu sie odbywa.
Ehhh...
Ja jestem na tak, nie uważam aby homoseksualizm lub Biseksuksalizm.
Nie powino to być karalne. Jeżeli chcą brać ślub niech przekonają Polaków...
Nie uda się to pewnie bo jesteśmy nietolerancyjni.
Oczywiście każdy ma własne zdanie i pod rzadnym pozorem nie myślcie, że coś zarzucam.
Myślę tak:
Wybrali taki styl życia, więc niech żyją !
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.