zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Witaj w Svargrond.

Dwimenor
18-05-2007, 18:05
Aby przygotować was do nadchodzącego letniego uaktualnienia mamy zamiar opowiedzieć wam o nowo odkrytej osadzie Svarogrond - z pewnością najmroźniejszego miasta całej Tibii. Svaragrond znajduje sie na Hrodmir, największej z Lodowych Wysp. Do miasta można dostać się zarówno za pomocą statku, jak i latającego dywanu. Jeżeli jednak masz zamiar odwiedzić jedna z pozostałych wysp, powinieneś skorzystać z psiego zaprzęgu.

http://images.tibia.pl/static/news/svargrond.jpg

Znajdziesz tez 2 różne typy ludzi zamieszkujących chłodną osadę. Z jednej strony są plemiona nomadów zamieszkujących te tereny od bardzo dawna. Do dzisiaj pewna ich część nadal mieszka w osadach poza Svarogrond, lecz inni wybrali bardziej komfortowe życie w mieście. Z drugiej strony poznać możemy osadników, którzy przybyli z Carlin. Ich przodków przyciągnęły wartościowe rudy metali z pobliskich kopalń. Oni są tymi, którzy założyli malutką osadę na północy, która przekształciła sie w dobrze prosperujące miasto Svarogrond, z charakterystycznym prowincjonalnym stylem - blokhausami.

http://images.tibia.pl/static/news/fishermen_quarter.jpg

W obecnych czasach zamieszkałe jest przez tubylców i potomków osadników z Carlin. Bogatsza część społeczeństwa Svarogrond mieszka w dużych domach udekorowanych rozmaitymi ornamentami. Tradycja mówi, jakoby ilość owych ornamentów świadczyła o zamożności właściciela mieszkającego w tym domu. Pozostała część ludzi zarabia na życie jako rybacy czy garbarze, mieszkający w wygodnych kwaterach na południu.
Gustujesz w ciepłych ubraniach i łowieniu ryb na lodzie? Chodzą słuchy, jakoby w mroźnych wodach znajdowały sie nieznane wcześniej, północne gatunki ryb. Jeśli jesteś posiadaczem Premium Account (pacc.tibia.pl), a dodatkowo nie boisz sie tego niesprzyjającego klimatu, możesz odwiedzić to fantastycznie miasto już wkrótce! Zajrzyj na inne supported fansites (http://www.tibia.com/community/?subtopic=fansites), aby ujrzeć jak najwięcej zdjęć z nadchodzącego uaktualnienia!

Przygotuj sie na mróz!

Ribery
18-05-2007, 18:10
1 :D

Super, świetnie się zapowiada update. Już nie mogę się doczekać wizyty w tym mieście :)

roXen
18-05-2007, 18:12
Raczej czekałem na coś o profesjach, ale dobre i to.. Miasta ładnie się zapowiadaja ;) Ciekawe czy bedą tam jakieś ciekawe respy dla średnich lvli ;P

Always hunted
18-05-2007, 18:13
I wszystko jasne, jeśli chodzi o mamuta.... :)

Tibijczyk222
18-05-2007, 18:15
Fajnie ciekawe czy beda tam sie respic yeti obok maista :D

..::QRAS::..
18-05-2007, 18:15
fajny wilku xD

Zibeq
18-05-2007, 18:16
Juz nie moge sie doczekac :D:

LoluU$
18-05-2007, 18:16
"Znajdziesz tez 2 różne typy ludzi zamieszkujących chodną osadę. Z jednej strony są plemiona nomadów zamieszkujących te tereny od bardzo dawna."

chłodną ? chyba że tam ma być "chodną"

suchyxxx
18-05-2007, 18:17
Nono miasto niby nie takie ładne ale tak:
1.nowe ryby do wyłowienia-ciekae czy będą jakieś rary do wyłowienia z ryb np. ryba co waży strasznie mało a daje full do jedzenia albo złota rybka;p
2.Nowe tereny do expa i nowe potwory
3.Zapewne nowe rzeczy do addonów-być może 3ci addon
4.Jeszcze tego nie podawali ale założę się że dadzą możliwość upgradowania eq yu niektórych npc za jakąś cenę bo w wywiadzie z programistą cipsoftu powiedział on że będą nowe funkcje u npc

Gostex
Hyhy ladnie sie zapowiada :D Juz nie moge sie doczekac przyszlego piatku :P

FMF
Ladnie,ladnie,ale oczywiscie tylko dla tego pACC'a.Oni maja juz za duzo terenow.Facc musi sie walesac na tej malej wyspie...Przeciez nie dlugo bez pacca grac to bedzie g...A kupic se pacc nie oplaca za taka cene(250zl za 9miesiecy za jakas gre?halo?)

Lucyferusek
18-05-2007, 18:21
Rzeczywiscie 250 zl na 9 miesiecy to bardzo duzo:| poroznosisz troche gazet/ulotek i masz... albo nie pojdziesz na kilka imprezek i tez bedziesz miec..
Wiec nie pier~~ farmazonow nabku;]

filczyk
18-05-2007, 18:21
Powtórka z Liberty Bay :] tym razem nowie miasto pod kontrolą Carlin.
Zaraz po update trzeba na statek xD

18-05-2007, 18:23
Ladnie,ladnie,ale oczywiscie tylko dla tego pACC'a.Oni maja juz za duzo terenow.Facc musi sie walesac na tej malej wyspie...Przeciez nie dlugo bez pacca grac to bedzie g...A kupic se pacc nie oplaca za taka cene(250zl za 9miesiecy za jakas gre?halo?)

coz nie musisz grac , wiem ze dla takiego 13-nasto latka jak ty to chociaz 30 zl zebrac to trudnosc.

Michoss
18-05-2007, 18:26
Ładne screeny, fajnie, ale mam jedno pytanie.
JAK KURNA MAM SIĘ PRZEMIESZCZAĆ PSIM ZAPRZĘGIEM MIĘDZY WYSPAMI?!

Tristo
18-05-2007, 18:26
coz nie musisz grac , wiem ze dla takiego 13-nasto latka jak ty to chociaz 30 zl zebrac to trudnosc.

hmm.. powiem tak, kupilbym pacc juz dawno gdyby nie hacki.. i TYM powinni sie zajac w updatach!

Upierz
18-05-2007, 18:30
Cóż... pożyjemy, zobaczymy... wzmianki o ryckach nie ma...

Abus_LoLo
18-05-2007, 18:30
Wszyscy chcieli bysmy wiedziec ;)

Dwimenor
18-05-2007, 18:35
Jakieś 400 lat temu, można było z Polski do Norwegii przejść po Bałtyku w czasie zimy, więc i tu nie widzę problemu.

Lord Dark'Wiz
18-05-2007, 18:35
Naprawde fajnie się zapowiada, trzeba będzie się zmobilizować i kupić PACC'a. A tak btw. mogli by dorzucić pare wpnów dla palka, albo zrewolucjonizować system obrażeń, bo jak na 200 levelu będe zmuszony do biegania z kuszą i boltami (30 atk.) to mi się odechciewa...

exodus style
18-05-2007, 18:37
miasto jak miasto, nie podobają mi się te lodowe budynki.. takie kiczowate lekko.
a z psimi zaprzęgami pewnie będzie podobnie jak z tym wielkim żółwiem na wyspach obok liberty

Niedozwolony
18-05-2007, 18:39
Niedozwolony, Tibijczyk222, Frogger, Smallmacioo, Str4t0s, Clan, Crowned, ..::QRAS::.., Addams, Lord Dark'Wiz, exodus style, Dwimenor, Spongyfhy, T4iFuN, niker25, Upierz, Yoomek, okrzesik, Pomocny Murzyn, Michoss, Goffer, Maki, Knight of Kozak, Ghand, kamil35s, Sir Tibiak, MuTii

duzo:)

No fajnie... myślałem ze zmienią temat na np. balansacje profesji w nowym upie. Co do zaprzęgów, to lepiej se samemu przejść.

Dla paccow to bedzie wesołe miasteczko jeździć na zaprzegach(sam chętnie bym spróbował:P)

Ciekawe co za tydzień

Knorek
18-05-2007, 18:42
zapowiada sie spoxik... graficzka zmieniona nowe miasto itp jakies latajoce dywany wszystko spox... tylko dlaczego wszystko dla pacc...? :(

Michoss
18-05-2007, 18:44
@Niedozwolony
No co ty? Muślisz że sie będzie jeźdźić tym zaprzęgiem? To jesne że będzie NPC z którym będzie mówił "NPC says: Hello Ty! Do you want o use psi zaprzęg to go to Wyspa druga?" "Ty says:Yes" "NPC says: Go!" "Tablica na wyspie says: Welcome in wyspa druga!"

Frogger
18-05-2007, 18:48
pewnie wiekszosc graczy zrezygnuje ze starych domkow
i beda ostre licytacje na domki w Svargrond :)

Ghol
18-05-2007, 18:50
ZApowiada się ciekawie, będą góry ludzi w tym Svarg.... Sragv... nie wazna, w tym lodowym miesice ;P ja tam osobiscie wyrusze moim slabym knightem na zbadanie nowych terenow :) A FACC, nie narzekac, bedziecie mieli przez jakis miesiac wolne expowiska ;]

Ale pozniej bedzie jak z Liberty Bay, 4 osoby w miescie to swieto....

Pozdro all

Tibijczyk222
18-05-2007, 18:51
nom napewno :p moze licytacje w ank zmniejsa sie
i se domek kupie ;p :) (jak dodawac screeny plz odpowiedzcie:confused: )

Raymort
18-05-2007, 19:02
Nono, zawsze zamieszkiwałem orientalne tereny jak np. Ankrahmun, ale chyba się przeniose na północ... :)

Daro93
18-05-2007, 19:11
Ciągle wszystko dla Pacc X( niedługo bvedzietak że jak niebedziesz miał pacca to jak sie zalogujesz to niebedziesz mogl sie ruszyc bo reszta terenu bedzie dla pacca ... -,-' Ale jestem ciekaw co do profesji pewnie znów coś dla Pacc -,-'

Kooxi
18-05-2007, 19:17
Fajnie fajnie :) przynajmiej tereny dla facc opustoszeja troszke B) a kiedy dokladnie bedzie ten update?

18-05-2007, 19:18
Ale pozniej bedzie jak z Liberty Bay, 4 osoby w miescie to swieto....

True true ...

Poprostu Pitbul
18-05-2007, 19:21
Ciekawe kiedy te sprity dojdą XD:P.
Piękne.

<<<Kiemi>>>
18-05-2007, 19:24
Pięknie :) Jeżeli update ma być w wakacje, to dobrze sie składa bo wtedy Pacca kupuje :P Oby zrobili go jaknajszybciej. Narazie to czekam na wiecej zdjęć plax :evul: Najbardziej mnie zatkało kiedy zobaczyłem 2 zdjęcie na tibiabr.com B) Fajnie będzie wygladalo a jeszcze fajniej sie bedzie tam chodzilo! Psie zaprzegi ROX!!!

Michoss
18-05-2007, 19:43
Na Boga! Nie!
Zobaczcie 2giego screena na Tibia Humor (http://www.tibiahumor.net/news/)! Jak mogą to robić! Już mi się ten Update niepodoba

PS. Jakby co-tuż przy wschodnim brzegu budynku.

@Edit:
@Caban na dole
Tttaaak....ŁEEEE!Gugu smutne. Bałwan be!

Elendart
18-05-2007, 19:50
w*****aja mnie kolesie ktorzy pisza "o jezu zowu dla pacc"
ale jeszce bardziej W*****AJA mnie cwaniaki ktorzy mowia "o jezu no i ci z tego ze dla pacc, biedaki kucie sobie pacca a nie narzekajcie" -.-

kupowanie pacca uwazam za hmm ... debilne
za 90 zlotych mozna kupic o wiele przydatniejsze rzeczy -.-

--Cienius--
18-05-2007, 19:53
kufno mnie to obchodzi zlodowacone wyspy cekam na polepszenie najta to jest glowny cel

Venderer
18-05-2007, 20:05
Jakieś 400 lat temu, można było z Polski do Norwegii przejść po Bałtyku w czasie zimy, więc i tu nie widzę problemu.

Co do tego, to nawet w połowie drogi budowano taverny dla podróżnych, żeby mogli odpocząc xD

@Ludzie "znowu dla pacc"
Ale jednak jak ktos płati to wymaga... Moim zdaniem niedopuszczalna bylaby sytuacja, że taki pacc nie ma gdzie expić, a na niektórych serverach (950 osób) i tereny PACC są ciasne więc, zamknijcie się ztym, że facc jest poszkodowany... To nie grajcie...

Co do up'a może być... Ale nic specjalnego nie opisano... Tylko geneze, żadnych nowości oprócz nowego środka transportu....

Aneviv
18-05-2007, 20:21
ale jeszce bardziej W*****AJA mnie cwaniaki ktorzy mowia "o jezu no i ci z tego ze dla pacc, biedaki kucie sobie pacca a nie narzekajcie" -.-

Żal komętować.

update zapowiada się fajny. fajny.

up. Co do ulepszania knighta to mogli by zrobić coś takiego że zamiast tarczy i broni może nosić dwie bronie naraz.

Attian
18-05-2007, 20:27
Bardzo mi się podoba grafika tego miasta widać że jest dopracowana sądzę że te miasto będzie godne odwiedzania przez pacców.

Adner
18-05-2007, 20:29
Co do tego, to nawet w połowie drogi budowano taverny dla podróżnych, żeby mogli odpocząc xD

Co do up'a może być... Ale nic specjalnego nie opisano... Tylko geneze, żadnych nowości oprócz nowego środka transportu....

A ryby?:P

Ogólnie nie podobają mi się te grafiki, oprócz lodowych pałaców.

Sir Nunel
18-05-2007, 20:49
Wszystko fajnie cacy, ale mogli by napsiac cosik o wyrownaniu profesji ... to mi sie wydaje najwazniejsze w tym upade :)

Blyskawica
18-05-2007, 20:51
niech dadza kina lepsze leczenie a drutom energy wave xD

patrykol
18-05-2007, 21:02
Żal komętować.

up. Co do ulepszania knighta to mogli by zrobić coś takiego że zamiast tarczy i broni może nosić dwie bronie naraz.

Przeciez mozesz. :D Tylko slabsza nie bedzie uzywana. :)

Daro93
18-05-2007, 21:03
Żal komętować.

oO i co byś robił z tymi 2 broniami ? omg ... żal

Erhion
18-05-2007, 21:05
oO i co byś robił z tymi 2 broniami ? omg ... żal

Br?

To chyba logiczne, że sumowało by się hity z jeden i drugiej broni. W końcu "knajci" by zadawali lepsze obrażenia. Ale sam wątpie w 2 bronie.

Temat: No tak jak zwykle ludzie narzekają, że dla pacc. Połowa z narzekających pewnie nawet nie wie, że to dzięki paccom grają w te grę.

Do zobaczenia na lodowych wyspach. :P (jak kupie pacca xD).

Progmaniak
18-05-2007, 21:14
Nie lepsze hity z dwoma brońmi, ale lepszy casting [raz jedna, raz druga]

Ala duale z lineage.

Eatil
18-05-2007, 21:21
To Drom sobie zarobi tego lata...

Chemi
18-05-2007, 21:22
no nie, no no......
znowu dla pacc? przeciez nie ma tylu paccanow zeby zdązyli wszystko pozwiedzac.... ;/

pacca planuje dopiero kolo 40 lvla ale mogliby dodac cos dla facców, bo np. u mnie powiedzmy takie wyverny są oblegane przez srednie lvle a inne albo za slabe albo za mocne... ;/

Pacz_mag
18-05-2007, 21:29
o.O xtra!
Ten piesek czy wolf nawet ladny jest xD. Juz sie doczekac niemoge! Ale jesli te uporczywe lagi nie mina to malo kto w te wakacje kupi pacc'a. ;)

MetZaken
18-05-2007, 21:31
No,no moze byc ciekawie po tym Update. Mam nadzieje ze Cipsoft postaral sie i tym razem i ten Letni duzy Update bedzie rownie dobry jak zeszloroczny.

Mlecziii
18-05-2007, 21:34
knightowi powinni zrobić jakąś nową broń w stylu avenger tylko ,że jednoręczną
a update się fajnie zapowiada przynajmniej coś nowego ale czy lepszego to się pużniej przekonamy:D

pastersky
18-05-2007, 21:34
W Tibie już nie gram, ale updaty zawsze mnie kręciły.

Nowe miasto mi się nie podoba, ogólnie zamysł lodowych rzeczy nie pasuje mi do Tibii. Zbyt "oczojebne" Jestem ciekaw jakie potwory będą dodane oraz questy?

Do wszystkich facców: Bądźcie wdzięczni, że ktoś płaci za to, że możecie grać! Utrzymanie serverów kosztuję!

~>Salmon<~
18-05-2007, 21:44
http://www.tibiacity.org/library/articles/images/svar2.png
http://www.tibiacity.org/library/articles/images/svar3.png
http://files.tibiahispano.com/teaser/public/furrier_quarter.jpg
http://www.tibiabr.com/imgs/conteudo/imprensa/teasers/2007summer/teaser1/guildhall1.jpg

Michoss
18-05-2007, 21:48
Hmh...Oglądając screeny, wnioskuje, że dojdzie nam nowy smok.
skąd to wiem? Obejrzyjcie dachy na tibia.pl i na jednym ze screenów które dał Salmon
EDIT!
I ściany!

Vetyx
18-05-2007, 22:09
to biedzie dla FACC i PACC czy tylko dla Pacc ?:confused:

Iska
18-05-2007, 22:23
Powiem tam
Juz sie zaczynam szykowac na Yeti hunt ;d

tibia94
18-05-2007, 22:24
zapewne odwiedze te miasto:D

ARESS15
18-05-2007, 22:25
Znowu pacc? Omg niezaduzo tego, ten cipsoft to chyba jakies kretyny! 250zl za 9 miechow?! to tak jak jedna gra na xboxa 360 lub ps 3, albo 2 gry na kompa, a jak kazdy wie gry te beda mialy owiele lepsza grafe i grywalnosc nic to cos... ta... TIBIA!!!!! To jest jeden z powodow dlatego by niegrac w ten SYFFF!!!!

P0nury
18-05-2007, 22:28
Jakie 250 zł za 9 miechów? AFAIR jest tylko 280 zł za 12 miechów. I fakt, 78 groszy dziennie odłożonych przez tego PACC'a to fortuna :|

I już dzieci, nie bulwersujcie się. Wpier*alajcie dalej swoje snickersy, chipsy etc., a potem narzekajcie na brak kasy.

Pacz_mag
18-05-2007, 22:29
to biedzie dla FACC i PACC czy tylko dla Pacc ?:confused:

Jak zwykle raczej dla pacc. Chodz mozesz miec nadzieje jak pozostali ze cus dadza. Watpie w to a nawet jak cos bedzie to jakis szmelc. :D

Michoss
18-05-2007, 22:39
@Aress
To nie graj. Kup se gre na Xboxa czy PS 3, a nie pakka. Kto Ci każe?
Będziesz kolejnym oświeconym. Utrzymanie 74 serverów+wypłacenie kasy programistom kosztuje trochę kasy. A Cipsoft musi skądś ją brać.
Poza tym, 90 naszych złotych to około 30$. To naprawdę mało. Zobacz sobie w internecie.

Erhion
18-05-2007, 22:39
I dalej narzekają, że dla pacc. Cholera na jakim wy żyjecie świecie? Kto płaci ten dostaje. Nie ma nic za darmo. Life is brutal jak to się mówi.

ZenNeron
18-05-2007, 23:11
A ja was zagne bo pewnie będzie też konkurs SMS i spróbuje go wygrać xD i po co będe wydawać 250zł na 9 miechów jak moge sprawdzić w tydzień

Vetyx
18-05-2007, 23:19
Cipy sa nie sprawiedliwe tylko dla Pacc nowe miasto ... -.- a dla FACC to juz gowno X( niech zrobia cos dla FACC bo nie mam zamiaru kasy w tibie ladowac ...

Vasali
18-05-2007, 23:24
niech dadza kina lepsze leczenie a drutom energy wave xD
nie mogę!! co wy chcecie żeby drutek dostał to co ma mag?? Wiec ja chce UHy...

następnie dzieci się drą " pacc łeee łeee!!! noł noł jam chce grać na facc łeeee!! nie uzbieram 90 zł!!!! to jest cała moja kasa!! łeeee"
to nie kupujcie qrwa jakiś zasranych czipsów, pić, snikersów jak już ktoś napisał, a odłóż 1 zł codziennieX( ... Life is brutal jak to się mówi.- mądre słowa;)

a do tematu nawet fajnie się zapowiada ^^ myślę że pacca będę miał bo na wakacje kupuję, a wtedy z 45 lvl na facc wbije i coś pozwiedzam :D
A w zapowiedzi myślałem że dadzą jakieś konkrety a nie opis miasta :P
oby dodali nowe: questy, potworki, addony i przedmioty :] o i wyrównają knigta do innych profesji :)

Duch Guardi
18-05-2007, 23:24
Cipy sa nie sprawiedliwe tylko dla Pacc nowe miasto ... -.- a dla FACC to juz gowno X( niech zrobia cos dla FACC bo nie mam zamiaru kasy w tibie ladowac ...
Po to dają to dla pacc żebyś go kupił ,a oni mogli na tym zarabiać. Co im to da że dodadzą jakieś miasto dla facc ?

Lord Gumio
18-05-2007, 23:30
mistrzowskie city trzeba sie tam wybrac :D

Dudinx
18-05-2007, 23:37
No, ciekawie się zapowiada. =]
Te wilczki są niezłe. W ogóle ta nowa grafa wymiata xD

Reflux
18-05-2007, 23:40
Jak zwykle powiem mądrze ,jak nie chcesz ładować pieniędzy w grę i mieć wszystkie opcje dostępne to: 1)Żyjesz chyba w innym świecie 2)Nie ma nic za darmo 3)Współczesna medycyna czyni cuda. 4)Nikt ci nie karze grać 5)Jeżeli już narzekasz to nie graj jak ci się nie podoba. Dla przykładu ja trenuje postać do 40 levela na facc a potem kupie pacc żeby lepiej się bawić :). A co do nowej wyspy zapowiada się ciekawie, chyba jak już kupie pacc to tam zamieszkam :)

Etoric
19-05-2007, 00:17
wreszcie jak będe chciał sobie zabić jakiegoś szwedka, będe wiedział gdzie szukać(; Svargrond..tam szwedki bedą się czuły jak w domu; )

michalll
19-05-2007, 03:08
A ja tam mrozu nie lubie :p Za to nie mogę się doczekać balansacji profesji, może postarają się zrobić knightom "dobrze" :p

Freest
19-05-2007, 07:56
Jupiiii, po prostu genialny pomysł z tym miastem, bo mamy przecież tyle "gorących" miast ^^:)

Andrealfus
19-05-2007, 08:24
Bardziej niz miasto interesuje mnie poprawka Knighta, bo czasami te obrazenia to poprostu zal.pl

Kup.Se.Musk
19-05-2007, 08:47
Mi się nawet miasteczko podoba ,ale myślałem ,że otrzymamy jakieś lepsze wiadomośći.Chodzi mi o takie cenniejsze np. wyrównanie profesji.

Wszyscy trąbią o wyrównaniu Knighta ,a zapomnieliście także o Palku.

Pozdrawiam

Mallice
19-05-2007, 09:08
A może domki bez pacca i więcej questow byście dali
Nie każdy kupi pacca
A mi sie skączył sie juz :(
I ponawiam pomysl o przenoszeniu sie statkiem do miast carlin i venore

Dragonhearted
19-05-2007, 09:24
Pogłebia się przepaść między FACCem a PACCem ;s

Vegoego
19-05-2007, 09:38
Hoho zapowiada się fajnie ;]
Ciekawe ile Questow dojdzie B)
Niedlugo kraje dla FACC będą tylko malutką wyspą,a PACC nie będą mogli się wyrobić z odwiedzeniem każdego miasta itp.:p
Musze sobie PACC kupic ;]

Alanus Lutinum
19-05-2007, 09:44
Tak, bulcie kase bo jakaś wysepka sie pojawiła. Pacc rotfl -.-.

Erhion
19-05-2007, 09:47
Up: Kolejny niezadowolony, bo nie ma nic dla facc.

EnzaMorix
19-05-2007, 10:00
Juz mnie denerwuja tacy ludzie, ja kupuje sobie na te wakacje pacca (pierwszego :P) ale nigdy nie myslalem o tych co maja pacc jako "nooby ida na latwizne" "szkoda kasy co za debile" etc....
Otworzcie oczy, w kazdej bezplatnej grze jest tak samo, tworcy robia jakies bonusy dla tych ktorzy placa zeby ci ktorym "szkoda kasy" mogli grac....
Chybaze zrobili by platna tibie dla wszystkich, tylko nie w cenie pacca a powiedzmy 10 zl za miesiac (wtedy bylaby kasa na utrzymanie serwerow i kazdy by mial "rowne szanse") ciekawe co wtedy byscie powiedzieli -.-.

@Galeon
Moze nie w tym updeate... ale napewno cos dodadza bo nikt nie kupuje pacca jak tylko zaczyna grac :P, a wiadomo ze jak do dyspozycji dla faccow mialby byc 1 kontynent gdzie jest tyle ludzi ze nie ma jak expic to raczej zaden nowy gracz sie do gry nie wciagnie a co za tym idzie nie kupi pacca :)

Yugo
19-05-2007, 10:02
O balansacji profesji pewnie przeczytamy w następnej zapowiedzi update.
Bardziej ciekawi mnie co za stwory zamieszkają nową wyspę oprócz nomadów,
chodź jakiś nie mały resp nomadów do bardzo dobre expowisko dla małych lvli.

Liper
19-05-2007, 10:08
Fajnie że beda nowe wyspy..W tym tygodniu dojdzie mi pacc to sobie pozwiedzam..Dla facc tez mogli by coś dac bo chyba graja w ta gre..

Galeon
19-05-2007, 10:10
ehh jak zwykle all dla pacc -.- :( ja tak koffam lodowe wyspy... a tera bedzie taka na ktora nie bede mogl sie wybrac ;( mam nadzieje ze bedzie chociaz nowy plecak z tego miasta ;) juz musze sie naszykowac :D

@3up: nom w sumie masz racje :( ale jednak mogliby dodac chociaz jedna nowa wyspe lodowa dla facc :D

RanDaar
19-05-2007, 10:12
myslalem ze zrobia jakies dodatki do profesji albo chociaz nowaa wyspe dla FACC chociaz dobre i to zaczekajmy moze cos wymysla wiecej....:p

seksowna_druidka
19-05-2007, 10:22
Pacca nie posiadam i nie zamierzam posiadac, ale te zdjecia podsycaja oczekiwanie na update. Tibia.spr 8.0 plx :D

Vaxasus
19-05-2007, 10:26
Niektórzy z was narzekają że wszystko dla PACC-a ale za to zwolnią sie expowiska dla FACC mi to odpowiada bo nie mam gdzie expić na FACC-u bo wszystko zapchane.

Morgaroth
19-05-2007, 10:34
Te całe wyspy śmierdzą mi trochę Gothickiem III albo Diablo II. Cóż.. zobaczymy jak to będzie wyglądało. Jedno jest pewne: wreszcie kupię PACC'a :D

Mlecziii
19-05-2007, 10:58
JAPIERDOLE WSZYTKO DLA PACC JAKIE JEBAKI LESNE NIE GRAM W TO JUZ KURWA jakies dzieci z porazeniem mozgowym se kupia pacc i juz pszewyszszaja innych JEBANY PACC KURWA nie gram w to juz i powiem tyle HUJ W DUPE CIPSOFTOWI X( X( X( X( :evul:

Co wy chcecie facce też dostaną swoje np. nowe rzeczy ,więcej wolnych expowisk (jak ktoś up napisał) i może dodadzą jakieś potwory na facc.
Zauważyłem ,że wszyscy co krytykują pacców maja ok. 20 lvl.;)

Pomocny Murzyn
19-05-2007, 11:10
Trzeba przyznać, że facc zawsze też coś dostaje:
poh, wiverny, rzeczy do addonów, katedra...

AdiDet
19-05-2007, 11:29
Ja chce nowy server PVP, czekam na niego już prawie 1,5 roku... =(
A Pacc na koncie czeka, i czeka, i czeka...

_OutsideR_
19-05-2007, 11:39
Ja myśle, że powinni doddac cos nowego na rooku. Nowe potworki lub nowe expowisko :)

Cwenu
19-05-2007, 12:47
omg po co ci nowy serwer pvp jest jeden na którym najwyższy lvl jest 124+ i nie gra na innym znowu 151

alkoOholik
19-05-2007, 12:49
Woww zapowiada się ciekawie... czekam tylko aż powiedzą coś o zbalansowaniu voc... do tego nowy serv pod koniec wakacji i jazda ;]

~alko

Niedozwolony
19-05-2007, 12:50
Mi tam niezależy na teranach tylko na balansacji...ale

ludzie nie piszcie że zwolnią sie expowiska dla facc bo nie!Przecież i tak pacce low lvle expią na darashi na rotkach(chyba tam są niepamietam)wieksze lvl Hydry i inne gówno

Wiec moim zdaniem nic sie niezwolni;/8o

RAULITO
19-05-2007, 12:51
Ja am nie narzekam, mi sie podoba ta nowa wyspa. A ci ludzie co mowia "znowu dla pacc" etc to poprostu "zal"B)

Okrutny
19-05-2007, 12:53
Hmm.. TO wyglada jak RPG Maker.. hehe

semiliren
19-05-2007, 12:55
Update bardzo ciekawie sie zapowiada:)
Nowe budynki bardzo ladnie wygladaja...i ten transport poprzez psi zaprzeg;)
Ciekawe jakie beda nowe potworki i questy(moze dadza troche klimatu RPG)...

Edit:
I bardzo dobrze, ze dla Pacc...

Cwenu
19-05-2007, 12:56
ludzie potworków zawsze bedzie tyle samo bo resp zalezy od ilości ludzi na serwerze i od potworków
Jak gracie na non pvp i narzekacie że dużo ludzi jest na cyckach w thais to trudno jakby nikogo nie było to byście nie nadążyli z zabijaniem i musieli sie manasować
A co maja powiedzieć ci co graja na jakis serwerach co jest ludzi - 500 i czekaja na resp cycka 5 minut?

Sorc-from-hell
19-05-2007, 13:10
Dla mnie to z jednej strony fajnie a z 2 nie bo powinny powstać też miasta dla facca :confused:

szymcio
19-05-2007, 13:16
Gdzieś tak w jakimś newsie wyczytałem, że trzeba będzie nosić szlik i rękawiczki, czyli jak rękawiczki to bez wanda, roda, kuszy czy sworda?:confused: I dlatych co nażekają, że wszystko dla pacców, Tibia dla nas jest fajną grą(no nie każdego) ale dla Cipsoftu to jest źródlo zarobku i zysku, więc są wieksze możliwości po zakupieniu pacca. Ich nie obchodzi, że tam jakieś nóóbki nie mają gdzie expić dla nich liczy się kasa za pacc i żeby jak najwięcej ludzi je kupowało i trzeba przyznać, że im sie udajeX(

CzubiX
19-05-2007, 13:32
@up chyba prędzej na miejsce na strzały ale to pall nie będzie mógł nosić amunicji

Carlo
19-05-2007, 13:34
Gdzieś tak w jakimś newsie wyczytałem, że trzeba będzie nosić szlik i rękawiczki, czyli jak rękawiczki to bez wanda, roda, kuszy czy sworda(

Wydaje mi się, że to po prostu taka przenośnia. A co do nowych gatunków ryb, wydaje mi się, że będą to nowe quary, ale moge nie mieć racji.
Ogólnie miasto fajne, ale ciężko będzie tak kupić domek. Miejmy za to nadzieje, że domki w venore się dzięki temu staną wolne lub będą odsprzedawane za grosze.

Ajron 88
19-05-2007, 13:38

Pacc 3 miesięczny po ostatnich kursach Euro wynosił mnie jakieś 78 zł ? Gdy kupujesz pacca na rok (12 miesięcy) to wychodzi jeszcze taniej , niewiem jakim cudem tobie wyszło 250 zł za 9 miechów.

Pozatym to nie jest drogo , o ile sie dobrze orientuje to jest jedyna gra online o tak niskim abonamencie ?

Ajron 88
19-05-2007, 13:45

Przykro mi ale będę musiał ci obrazić , zrosum niedojebańcze że pacca kupujesz JAK CHCESZ, jak uważasz że możesz kupić coś innego bardziej przydatnego to zrób tak i skończ pierdolić , Tibia jest tania jak barszcz , nawet dla bezrobotnego nastolatka. A kwestia "debilzmu bo się płaci za grę" , jest produkt / usługa = wykonana praca,a za wykonaną pracę należy zapłacić , pozatym ja sam sobie żałować nie będę na rozrywkę i płacę z uśmiechem na twarzy co 3 miesiące.

EDIT:

@Niżej : Wydaje mi sie że WoW kosztuje jakieś 55-58 złotych na miesiąc , ale niezmienia tofaktu że jest dużo droższy od Tibii.

EnzaMorix
19-05-2007, 14:03
@up
Troche wulgarne ale prawdziwe :)
Jedni wola kupic chipsy/isc do mc donalda/na karuzele, kazdy wydaje pieniadze na co chce i niech inni sie do tego nie wtracaja :D
Faktycznie tibia w porownaniu do innych gier jest tania, np w wowie masz 90 zl za miecha i placisz jak chcesz grac a nie jak chcesz pozwiedzac dodatkowe tereny czy jakos tak :P

Arack
19-05-2007, 14:23
no no no niezlego smaku mi to narobilo juz iei moge sie doczekac a zeby zalozyc rekawiczki i szalik;p

szymcio
19-05-2007, 14:31
Czy przy każdym newsie o zapowiedzi aktualizacji musi byc mowa jaki pacc jest zły?! Pacc kupuje ten kto chce i go stać i takie coś jak pacc zawsze będzie, bo co wy sobie myślicie, że dadzą wam za free gierke z około 70 serverami i oni nic z tego nie będą mieć?:baby: Wszystko kosztuje, utrzymanie, naprawy i nic nie jest za darmo. To co jest fajne zawsze kosztuje... i się do tego przyzwyczicie!!!

Mallice
19-05-2007, 14:36
Kurde.
Powiem jedno
jak są jakieś dzieci to kupią pacca jak rodzice czy ktoś inny da kase z rodziny
Albo jest tez dorosla osoba pracująca i ma kase na pacca i se kupi(ale sa wypadki ze nie musi) POPROSTU tibia to darmowa gra a nowa wsypa dla Pacca to swietny sposob na zarobienie pieniedzy bo wyspa bedzie kusic graczy a cipy zrobia wszystko zeby jak najwiecej osób kupiło pacca :D

Nyana
19-05-2007, 14:53
Po co robili nowe miasta? Przeciez jest juz ich od h....! mogliby dodac cos do profesji(szczegolnie dla najow), cos z addonami lub outfitami pokombinowac albo wreszcie zajac sie rookiem.........:(

Bartek153
19-05-2007, 14:58
nowe ryby to pewnie beda te takie wielkie wieksze od zwyklych na niektorych otsach one sa.
Tak mowicie o knightach zeby ulepszyli bala bla bla a zobaczcie jaki pall jest udupiony -,-

dambibi
19-05-2007, 15:19
A nie mogli by coś zrobić dla facc'ów ?
Nam też się coś należy.
PS:Wiem ze przez pacc ta gra funkcjonuje nadal ......ale.....ale.....****** mnie to obchodzi.
a ten svargrond powinien sie nazywać svarnograd:D

Lagon Night
19-05-2007, 15:46
No nie! Co wy sobie myślicie? Że tyle osób i serwerów oni za darmo opłacą? Wy się cieszcie że możecie wyjść z rooka! Sam nie mam pacca i nie zamierzam go mieć ale jak część osób pisze: Nie ma nic za darmo. Jak dla mnie to mogli by mainland zarezerwować dla pacc ale sprity się przydają ;) .

kelt
19-05-2007, 20:50
Po co robili nowe miasta? Przeciez jest juz ich od h....! mogliby dodac cos do profesji(szczegolnie dla najow), cos z addonami lub outfitami pokombinowac albo wreszcie zajac sie rookiem.........:(

A kto powiedzial ze nie bedzie addonow outfitow etc? Poza tym o ile dobrze pamietam niedawno pisali ze letni update bedzie pod znakiem balansowania profesji wiec i knighty pewnie cos dostana :)
Just don't panic.

Sie mapes
19-05-2007, 20:52
Ech! Czemu wy ludziki nie zakodujecie sobie czegoś w tych waszych pustych główkach.
1) Jeśli jakiś teren nie będzie częścią głównego kontynentu, to nie liczcie na to że bez PACC będziecie mieli się tam szanse dostać.
2) To wy jesteście dla gry czy gra dla was, w tym wypadku gra jest dla was więc albo się dostosujcie albo wypad.
3) Jeśli uważacie że coś wam się należy (nowe tereny, potworki) to pobudka, to jest prawdziwy świat w którym bez kasy nic nie możesz.

Ech no i teraz będzie jakiś miesiąc lub dwa debat na temat co będzie, jakie silne, co kto słyszał na temat update ;)

Iron'knight
19-05-2007, 20:59
Ech! Czemu wy ludziki nie zakodujecie sobie czegoś w tych waszych pustych główkach.
1) Jeśli jakiś teren nie będzie częścią głównego kontynentu, to nie liczcie na to że bez PACC będziecie mieli się tam szanse dostać.
2) To wy jesteście dla gry czy gra dla was, w tym wypadku gra jest dla was więc albo się dostosujcie albo wypad.
3) Jeśli uważacie że coś wam się należy (nowe tereny, potworki) to pobudka, to jest prawdziwy świat w którym bez kasy nic nie możesz.

Ech no i teraz będzie jakiś miesiąc lub dwa debat na temat co będzie, jakie silne, co kto słyszał na temat update ;)

Zgadzam sie. Szlak mnie trafia jak slucham tych noobow "@%^@^ to dla pacc", "niech mi pacca kupiom takto", "Cipsoft suks bo na paca wszystko"
Jaki problem, przez kilka tygodni nie kupujcie chipsow i innych swinstw to bedziecie mieli pacca.

Yugo
19-05-2007, 21:05
Facc jest taką jakby wersją demo i reklamą ,która ma za zadanie zachęcić graczy do kupienia premium.Z tego względu nie ma co liczyć żeby Cipsoft zainwestował w miejsca dla facc poza kosmetycznymi zmianami.

rezydent
19-05-2007, 21:11
zaraz jak się skończy szkoła (oceny nie takie złe mam nadzieje xp) napewno nie kupię pacca (ehh... szkoda 90zł marnować, szczególnie że tyle czasu tą kase zbierałem) zwolnią się zapewne expowiska na facc (zara po updacie), znowu zaczne grać i spróbuję wbić jakiś wyższy lv

cipsoft najpierw by spróbował załatać jakoś system gry i poprawić grywalność a potem dopiero co upa 3-10 nowych wysp itd... (jak co roku)

Vithras
19-05-2007, 21:37
exactly....zwala z tych kolesi co tak gadaja...niech ogranicza te zasrane snickersy and another chips...and they have been premium account ;)
kupie pacca w wakacje to akurat ta wyspeka bedzie....trzeba bedzie ja oblookac :evul:

Ronx
19-05-2007, 21:39
No nie! Co wy sobie myślicie? Że tyle osób i serwerów oni za darmo opłacą? Wy się cieszcie że możecie wyjść z rooka! Sam nie mam pacca i nie zamierzam go mieć ale jak część osób pisze: Nie ma nic za darmo. Jak dla mnie to mogli by mainland zarezerwować dla pacc ale sprity się przydają ;) .

Buhaha! Sorry, że tak powiem, ale za taką biedną grę MMO w porównaniu ddo WoW-a czy eve-online nie pyli się płacić abonamentu, nawet 10 złociszy...

Sorc-from-hell
19-05-2007, 22:28
Gdzieś tak w jakimś newsie wyczytałem, że trzeba będzie nosić szlik i rękawiczki, czyli jak rękawiczki to bez wanda, roda, kuszy czy sworda?:confused: I dlatych co nażekają, że wszystko dla pacców, Tibia dla nas jest fajną grą(no nie każdego) ale dla Cipsoftu to jest źródlo zarobku i zysku, więc są wieksze możliwości po zakupieniu pacca. Ich nie obchodzi, że tam jakieś nóóbki nie mają gdzie expić dla nich liczy się kasa za pacc i żeby jak najwięcej ludzi je kupowało i trzeba przyznać, że im sie udajeX(

No ale ile jest wysp dla pacca a ile miast dla facca? nic by sie niestalo jak by zrobili tylko 1 nowe miasto dla facca :confused:

Adow Adan
19-05-2007, 22:47
No ale ile jest wysp dla pacca a ile miast dla facca? nic by sie niestalo jak by zrobili tylko 1 nowe miasto dla facca :confused:

Dla Facc: Venore,Kazodroon,Thais,Carlin,Ab'Dendriel
Dla Pacc:Ankrahmun,Darashia,Port Hope,Edron,Liberty Bay

Jak umiem liczyc głównych miast jest po 5 chyba nie? ;>
Nic by sie nie stało? Duzo by sie stało.

Co do tego ze cos dla facc , po co? Nie ma gdzie expic? Zartujecie chyba:
Poh,Elf Fortess,Orc Fortess,MOLTS,Draconia,Mintwalin,Ghostland,Dark Catedral,Mount Sterum,HellGate,Kopalnie w Kazz,Fibula <---- Tyle wolnych miejsc dla 8-50 lvl wiec nie narzekajcie small lvl ze nie ma gdzie expic.

Problem jest dla tych większych 50+ bo Dragon Lair , Orc Fortess jest przeludniona.

Co do domków , ceny domku 10 sqm w Veno:2-3k , W tym nowym miescie 10-15k minimum pewnie :P
Powinni coś dodać dla Knighta (przecierz po cos te soula ma xD)
Dla Palla cos nowego , drutowi jakies czary na pacc , a sorkowi hmm , moze nowe tereny z wrl :D.

ps. Pacca Nie mam , Nie becze ze only pacc bo za 1,5 tygodnia leci przelew do DROMU xD

Kacio123
19-05-2007, 23:06
Ciekawie Ciekawie...

Lookazz
19-05-2007, 23:16
i znow sie zaczelo :/ ze update dla pacc.. i bardzo dobrze ze dla pacc! wkoncu oni utrzymuja serwery itp. gdyby nie oni to nie gralibysmy wiec cicho siedziec nie marudzic :p

1 zł dziennie to nie wiele wiec sadze ze prawie kazdego z marudzacych ze dla facc nie ma nic nowego i pewnie nie bedzie, stac na odlozenie kasy i kupienie pacca :) a jezeli wolisz kupic abonament na WoW to prosze bardzo wolny kraj :) nikt nie zmusza cie grac w tibie skoro nie odpowiada ci facc a nie chcesz kupic pacca. Pozdro

P.S. sam nie mam pacca ale chyba kiedys kupie jak wbije pozadny lvl i mlvl B)

Sie mapes
20-05-2007, 00:34
Wszyscy smęcicie że żal wam 90zł a pewnie 50% z nas tu obecnych kupowało PACC za pieniądze w grze. I jeśli macie już takie problemy z prawdziwymi pieniędzmi to siedźcie cicho i kupcie sobie "nielegalnie" za kase w grze.
P.S.
I nie mowcie ze nie mozna znalezc uczciwych sprzedawcow, jedynie co to moze sie komus nie chciec.

P.P.S

WoW kosztuje 30zl na miesiac okolo czyli wychodzi prawie jak Tibia.

LomilThol
20-05-2007, 09:04
LOL
Niektórzy się pytają o nowe ryby...
że to moze będą nowe quary albo inne wieloryby
OK
Wejdźcie na tibia.pl i zobaczcie 2 zdjęcie z nowego miasta
tam jest taka łódka(widać ją całą) teraz przejedźcie wrokiem na północ/\
tam wiszą ryby, wiszą po trzy niby nic ale między tymi 2 niebieskimy co je wszyscy znamy jest.... taka jakby innego koloru, co nie ???!!!

piter11
20-05-2007, 09:11
Może dadzo też outfit eskimosa z addonami xD

Cashtan
20-05-2007, 09:16
LOL
Niektórzy się pytają o nowe ryby...
że to moze będą nowe quary albo inne wieloryby
OK
Wejdźcie na tibia.pl i zobaczcie 2 zdjęcie z nowego miasta
tam jest taka łódka(widać ją całą) teraz przejedźcie wrokiem na północ/\
tam wiszą ryby, wiszą po trzy niby nic ale między tymi 2 niebieskimy co je wszyscy znamy jest.... taka jakby innego koloru, co nie ???!!!

No takie na otsie sa xD Ciekawe jak beda odnawialy ^^ Chociaz najbardziej mnie interesuje 3 addon i pozwiedzanie calego nowego kontynentu xD

szymcio
20-05-2007, 10:21
2 up
Podoba mi się ten pomysł z Eskimosem :]

Sorc-from-hell
20-05-2007, 11:30
Dla Facc: Venore,Kazodroon,Thais,Carlin,Ab'Dendriel
Dla Pacc:Ankrahmun,Darashia,Port Hope,Edron,Liberty Bay

Jak umiem liczyc głównych miast jest po 5 chyba nie? ;>
Nic by sie nie stało? Duzo by sie stało.

Co do tego ze cos dla facc , po co? Nie ma gdzie expic? Zartujecie chyba:
Poh,Elf Fortess,Orc Fortess,MOLTS,Draconia,Mintwalin,Ghostland,Dark Catedral,Mount Sterum,HellGate,Kopalnie w Kazz,Fibula <---- Tyle wolnych miejsc dla 8-50 lvl wiec nie narzekajcie small lvl ze nie ma gdzie expic.

Problem jest dla tych większych 50+ bo Dragon Lair , Orc Fortess jest przeludniona.

Co do domków , ceny domku 10 sqm w Veno:2-3k , W tym nowym miescie 10-15k minimum pewnie :P
Powinni coś dodać dla Knighta (przecierz po cos te soula ma xD)
Dla Palla cos nowego , drutowi jakies czary na pacc , a sorkowi hmm , moze nowe tereny z wrl :D.

ps. Pacca Nie mam , Nie becze ze only pacc bo za 1,5 tygodnia leci przelew do DROMU xD

no tylko że dla pacow doszło Svargrond a dla faccow to co nie liczy se nic?

Gharm
20-05-2007, 11:41
Denerwują mnie zarówno ludzie, którzy narzekają że dla PACC wszystko itd. a także ludzie którzy mówią żebyśmy //FACCowie// nazbierali i nie żarli tyle chipsów-batonów itd. Nie wiem kto wymienione świństwa je, ale ja wolę wydać pieniądze na piwo niż na PACC. Nie, nie mam żalu że Update jest tak jakoby w większości dla pacców. Tereny darmowe mi starczą, póki co.

Co prawda to prawda 90zł na 3 miesiące to jest full kasy, a za to można dostać o wiele lepsze gry z grafiką i grywalnością i nie tylko. Zaraz ktoś powie 'to nie graj w tibie bluzg bluzg bluzg' echh Tak to jest.
W dniu Update miłego zwiedzania miasta :)

Sie mapes
20-05-2007, 11:44
no tylko że dla pacow doszło Svargrond a dla faccow to co nie liczy se nic?

No i kolejny. Ale odpowiem na Twoje pytanie, w pierwszej kolejności do nowych terenów są gracze posiadający Pacc'a a na drugim miejscu osoby Facc. Więc do czasu aż ludzi płacących nie brakuje wszelkie update będą skierowane właśnie do tych osób. A jak coś się nie podoba to po foremki i wracać do piaskownicy.

@Up
Wyżej wymienione świństwa jadają głównie dzieci, młodzież i nie mów że sam ich wcale nie jadasz. Ale nie zrozumiałeś o co chodziło z tym wydawaniem kasy. Chodzi o to że własnie ludzie wydają kase na pierdoły które albo zjedzą, albo wypiją albo wyrzucą.

Sorc-from-hell
20-05-2007, 11:55
No ale na przykład kogoś nie stać na i co ma wtedy zrobić jak np: jego rodzice zarabiają no 500 zł miesięcznie no to all idzie na wyżywienie i rachunki ^^ też trzeba myśleć o nich xD

Ja miałem pacca fajne jest na terenie dla paccow i muszę kupić znów pacca xDD

Komarek
20-05-2007, 12:11
No ale na przykład kogoś nie stać na i co ma wtedy zrobić jak np: jego rodzice zarabiają no 500 zł miesięcznie no to all idzie na wyżywienie i rachunki ^^ też trzeba myśleć o nich xD

Ja miałem pacca fajne jest na terenie dla paccow i muszę kupić znów pacca xDD

Ale na komputer i stały dostęp do internetu to już stać ? Haha robisz z siebie błazna, ja ci powiem co masz zrobić przestań w to grać.

--Cienius--
20-05-2007, 12:19
Zdziwilbys sie najbiedniejsze rodziny maja czasami net

Progmaniak
20-05-2007, 13:22
uwielbiam upy z nowymi miastami bo kazdy tam idzise a darashia i edron sa tylko moooje :p
dobrze sie sklada bo nowego chara robie =]

Anarchista
20-05-2007, 13:25
Mam nadzieje ,ze bedzie tam cos dla low lvli... moze jakies nowe roty xD[/QUOTE]
smiesznie by było, jakby był np. jakiś boss cyklopów na poh ^^

orientuje sie ktoś kiedy nastąpi update?

krzysheak
20-05-2007, 13:28
Update powinien byc miedzy 20.07 a 10.08 (tak jak to bylo w ostatnich 3 latach)
Co do nowego miasta to bardzo ciesze sie ze takowe powstanie tylko przydalby sie nowy server jeszcze i byloby slodko =]

Makartas
20-05-2007, 13:55
Update powinien byc miedzy 20.07 a 10.08 (tak jak to bylo w ostatnich 3 latach)
Co do nowego miasta to bardzo ciesze sie ze takowe powstanie tylko przydalby sie nowy server jeszcze i byloby slodko =]

Nie, nie , nie! najlepiej jakby był na początku wakacji
co tam miasto , gdzie jest coś o profesjach??!!

Dr.Unknown
20-05-2007, 15:32
WoW kosztuje 30zl na miesiac okolo czyli wychodzi prawie jak Tibia.
No niebardzo. Prepaid (dwa miesiące gry) kosztuje ~120 ,-. Podzielić przez dwa pewnie już sam umiesz.

Kejmilo
20-05-2007, 15:46
Do tego potrzeba jeszcze oryginalnego wowa (cd keya) żeby zrobić w ogóle konto, czyli razem około 250 zł czyli roczny pacc :P

Gharm
20-05-2007, 15:53
(...)
@Up
Wyżej wymienione świństwa jadają głównie dzieci, młodzież i nie mów że sam ich wcale nie jadasz. Ale nie zrozumiałeś o co chodziło z tym wydawaniem kasy. Chodzi o to że własnie ludzie wydają kase na pierdoły które albo zjedzą, albo wypiją albo wyrzucą.
Tak szczerze to ich nie jem tych 'świństw'. Jeżeli ktoś uważa alkohol za świństwo to jednak spożywam. A tak apropo to życie bez 'rozrywki' a zbieranie na Pacc jest według mnie idiotyczne. Co prawda to prawda, że można choć trochę zostawić i się kiedyś uzbiera (właśnie tak niedawno zacząłem robić :) )

PS: Acha, dla pewności, nic nie mam do ludzi co tak właśnie robią, kupują Pacc, kupują kasę, rzeczy, postacie na allegro itd. To mnie wali szczerze.

Do tego potrzeba jeszcze oryginalnego wowa (cd keya) żeby zrobić w ogóle konto, czyli razem około 250 zł czyli roczny pacc :P
Tak, ale WoW to jest gra, przy której Tibia jest daaaleko daaaleko niżej. Tam masz genialną grafikę, i nawet nie musisz grać, wystarczy pochodzić po miastach i pooglądać panoramę. Klimat jest genialny, w ogóle to wiem dlaczego tam jest abonament (gorzej że dla polaków to jest sporo kasy, a dla zachodnich mieszkańców Europy i nie tylko jest to mało). Sam bym kupił, ale nie jestem człowiekiem który wydaje pieniądze na gry ( w każdym razie nie co miesiąc 60zł czy ile tam).

Tom The Tanner
20-05-2007, 15:56
http://img81.imageshack.us/img81/1961/ostrawiochajd5.png

http://www.vpx.pl/files/nmmjo52m2nyja50mtdy1.png

http://img521.imageshack.us/img521/2959/pojdziezdymemed4.png

http://www.vpx.pl/files/otwjyyonzrfnlg2dkw0e.png

Źródło: http://www.rookgaard.pl/index.php?pid=73

Vial

Vlad Dracula
20-05-2007, 16:35
Lepiej aby druid miał jakiś czar "Plącze wave" bo przecież włada magią natury...,a nie jak ktoś parę stron wcześniej napisał "energy wave"

horyniec2
20-05-2007, 18:11
oh co mnie jakies update czy uaktualnienia jak ja nie moge grac bo jak sie prubuje zalogowajac to mi pisze timeout timeout timeout timeout...X(

Aelder
20-05-2007, 18:54
Hmh...Oglądając screeny, wnioskuje, że dojdzie nam nowy smok.
skąd to wiem? Obejrzyjcie dachy na tibia.pl i na jednym ze screenów które dał Salmon
EDIT!
I ściany!

Nie roumiem trohe patrze na te dahy ale nic.
a jesli nawet ma byc nowy dragon to lodowy :p?

Chemi
20-05-2007, 19:02
ze swojej strony jeszcze dodam, że przydałoby się uaktualnienie samego klienta Tibii - mianowicie chodzi mi o coś w rodzaju wyszukiwarki dołączonej do kanału "trade" gdyż mnie osobiście wkurza jak w poszukiwaniu "czegoś tam" musze przejechać ją całą - a po godzinie grania jest juz troche dluga...
Chemi
Hooah!

eerion
20-05-2007, 19:09
Śmieszą mnie ci, co po tym smoku na dachu mówią, że nowy smok będzie.
Statki, dachy były często ozdabiane smokami w skandynawii.
Więc to nic nie znaczy

Orube
20-05-2007, 20:18
Jak zwykle, tak zwany "UFP- Update for PACC". Myślałam, że chociaż dadzą coś druidom, ale myliłam się. Taka jest ta nasza "Tibijska Sprawiedliwość". Może by tak jakieś miasto dla Facc zrobili wreszcie X( ...

kret-knight
20-05-2007, 20:20
jeśli chodzi o wowa to ja gram na andeeri - prirackim servie i jestem zadowolony

Kejmilo
20-05-2007, 21:05
Ale to nie jest rozmowa o WoWie, tylko o upie do Tibii.

@Topic: Mam nadzieję, że CipSoft się postara i ten upek to będzie COŚ. W końcu to Tibia 8.0! (choć przewidywania typu: "Tibia 8.0 będzie 3D" mnie rozśmieszały).

Flamon
20-05-2007, 22:17
Jeśli jesteś posiadaczem Premium Account, a dodatkowo nie boisz sie tego niesprzyjającego klimatu, możesz odwiedzić to fantastycznie miasto już wkrótce!

O lol.... BEZ KOMENTARZA

CIPY CHYBA JUŻ NIE MYŚLĄ ŻE KTOŚ MOZE MIEĆ FACC -.-

Yugo
20-05-2007, 22:37
@up
Cipsoft reklamuje Premium Account,bo po co reklamować facc?
Ktoś musi kupować pacc żeby facce mogły grać

Tore
20-05-2007, 22:39
Ja jestem FACC i nigdy nie mialem PACC ale chce miec dlatego łudze sie ze moj har."Rekcoj Knight" wygra w konkursie SMS Pacc:confused: a jak wygram to pojde na lodowe wyspy :] i bedzie git

Ps. czemu jak wyslaem 4 sms to pisalo ze to mój 2 sms:( (Pewnie Pszezto nie wygram bo pisze ze 2 sms a wyslalem 4)
I tak nidy nie wygrywam

Goldscorpion
20-05-2007, 22:40
Już zaczyna mnie to w******ć!!X( X(
czy ktoś pisał, że facc nic nie dostanie??!! Wypowiedzi typu Flamon: cipy chyba już nie myślą, że ktoś może mieć faccaż podnoszą mi ciśnienie. Nie jesteście wkurzeni na cipsoft za to, że nie dał nic dla facca, ale że dał coś paccowi. Zrozumiałbym żal jezeli napisali by w newsie: pacc dostanie nowe tereny outfity itemki i czary, a o gównianym faccu zapominamy w tym update.
Raptem dali jednego newsa, że pacc nowe miasto a do update jeszcze 5-6 newsów X( X(

PLague
20-05-2007, 23:16
A ja właśnie kupiłem sobie PACC ;) . Piękne granie będzie. Osobiście najbardziej mnie interesuje wyrównanie profesji, gdyż gram rycerzem ^_^ .

jeśli chodzi o wowa to ja gram na andeeri - prirackim servie i jestem zadowolony

Lolq, Andeeria to "private server"! Legalny! Możesz napisać o tym blizzardowi, ze wszystkimi namiarami serva i jego właścicielami, a oni nawet nie zareagują, bo jest legalny. "Priracki" - lol.

O lol.... BEZ KOMENTARZA

CIPY CHYBA JUŻ NIE MYŚLĄ ŻE KTOŚ MOZE MIEĆ FACC -.- LOL 8o Jasne: "Wszystkim się należy to samo! (czyt. Ja tesh chceeee!!!!11 Ale placjic nje!!!!!111oneone)" - Coraz popularniejsze twierdzenie dzieci z podstawówki, którym rodzice nie chcą dać pieniędzy na PACC. Widać teoria marksistowska wraca do łask. Ludzie, żal mi was.

Sie mapes
20-05-2007, 23:49
@eerion

Ech widać że nie skapowałeś o co chodzi, ozdoby może były ale do ozdób w Tibii została wykorzystana głowa smoka o wyglądzie innym niż dotychczas! A że smok ma swój wygląd już długi czas to może zmieni się poprostu jego wygląd.

@Orube

Myślę że druidzi nie maja najgorzej więc nie marudzić. Pozatym w ciagu wszystkich update Tibijska Sprawiedliwość jak najbardziej obowiązuje. Płacisz masz, nie płacisz nie masz.

Pozatym jak ktoś już wspominał t dopiero pierwszy news na temat update -.-'

Christoph
21-05-2007, 00:00
exactly....zwala z tych kolesi co tak gadaja...niech ogranicza te zasrane snickersy and another chips...and they have been premium account ;)
kupie pacca w wakacje to akurat ta wyspeka bedzie....trzeba bedzie ja oblookac :evul:

Dziecko drogie!
Opanuj Ty się, jeśli nie znasz jakiegoś języka to go nie używaj na Boga!
"have been" określa doświadczenia z przeszłości (tak w skrócie)
lepiej by wyglądało, would have, albo prostsze will have, w zaleznosci co chciales przez to "have been" wyrazić.
chips po angielsku to frytki (ofc w USenglish to są czipsy, ale czemu używaż USE kiedy jest oryginał?)
Snickers to nie marka czipsów.

Co do tematu, grafika coraz bardziej infantylna, znow nowe nikomu niepotrzebne miasto nastawione na napędzanie kupna PACC'a czemu jestem przeciwny, (pomimo, że należę do osób dla których dla FACC można by pozostawić tylko rook, bo przecież to PACC'e utzymują gre, Jestem faccem i na 100% pacca nie kupie, poprostu ta gra nie bawi Mnie na tyle, znam duzo fajniejsze formy płatnej rozrywki (bez skojarzeń);))

Oby w nastepny piątek było cos ciekawszego.

szymcio
21-05-2007, 00:16
Drodzy modkowie najlepiej zamknijcie ten dział, bo ta rozmowa o paccu i faccu jest denerwująca i bezsensowna:baby:

Zenir
21-05-2007, 08:19
Omg! czy zdarzyło się żeby Facc nic nie dostał na update ?? przynajmnej ja tego nie pamiętam
1. Dzięki paccowi możecie sobie jeszcze pograć w tibię.
2. Facc zawsze coś dostaje na update.
3. Ci co nie mają zamiaru kupić Pacca bo jak to mówią że to szajs. N/C
4. To dopiero 1 pokazanie co będzie w tym upie a na końcu dadzą coś co dostanie Facc albo wy sami w tibii to sprawdzicie, a nie odrazu panika: ONIE JA MAM FAKKA I ...,/ SE NIEPOGRFAM JUZ W TIBGIE !!!ONEONE CIPSAFOT sUx!!!!!1111111

mazgier
21-05-2007, 12:29
Już zaczyna mnie to w******ć!!X( X(
czy ktoś pisał, że facc nic nie dostanie??!! Wypowiedzi typu Flamon: aż podnoszą mi ciśnienie. Nie jesteście wkurzeni na cipsoft za to, że nie dał nic dla facca, ale że dał coś paccowi. Witamy w Polsce, kraju w którym największym grzechem jest mieć coś, czego nie ma "większość" a o czym "większość" sądzi, że jej się "należy" z racji samego faktu, że się urodziła i istnieje... :(

Ragnar666
21-05-2007, 15:12
Witamy w Polsce, kraju w którym największym grzechem jest mieć coś, czego nie ma "większość" a o czym "większość" sądzi, że jej się "należy" z racji samego faktu, że się urodziła i istnieje... :(

to jest 'polactwo', cieszy mnie fakt że jest kilku rozsądnych ludzi który uważają podobnie. Po prostu żal.

saia
21-05-2007, 16:30
podsumowujac wypowiedzi wszystkich "normalnych" osob i moje przemyslenia:
-facc ni jest po to by grac na nim tak se tylko zeby moze w przyszlosci kupic pacc i zeby cipsoft zarobil
-nie ma niczego za free zawsze gdzies trzeba meic interes cipsoft w faccu ma taki ze to zacheca do kupna pacc
-facc jest za darmo wiec rownie dobrze mozecie miec g***o bo macie za darmo
-updaty sa dla pacc poniewaz pacc za nie zaplacili , nie dostaneisz chipsow za darmo bo masz ladna buzie , trzeba za nie zaplacic i tak samo jest z paccem
-to byla dopiero pierwsza zapowiedz czy wy myslicie naprawde ze to tyle?
gdyby isc waszym tokiem myslenia doszlo by do tego ze tam to sa 4 domki +jeden lodowy i koniec jeden npc zero monsterow bo tylko tyle na ssach bylo

wiecie co? jak was czytam to az mi krew buzuje wiec czesciowo dlatego troche moja wypowiedz mogla bys nie skladna i bledy mogly sie wkrasc.

na koniec facc-za free wiec macie i tak za duzo
pacc-placa wiec maja miec wiecej od facc

Demonq
21-05-2007, 17:28
X( Z kad wy się bierzecie. Chcecie żeby Facc miał wszstko to samo co Pacc
ale tak nigdy sie nie stanie bo gdyby bylo to samo to ludzie nie kupywali by pacca. Cipsoft też musi cos zarobic. Ludzią pracujący tam nie robia tego charytatywnie, ale też oczekują jakiejś załaty. Więc twórcy tej gry musza mieć pieniadze na jej utrzymanie. Można dojść do wniosku że Tibia istnieje tylko dzieki ludzią kupujących pacca !!!!!!!X(
Jeśli jeszcze tego nie rozumiecie to proponuje dorosnąć do tej gry i nie pisać głupich komentach że jesteście pokrzywdzenie :baby:

rezydent
21-05-2007, 19:38
no właśnie! tibia powinna być w pełni płatna - musisz zapłacić żeby módz się w ogóle zalogować, po co istnieje takie coś jak facc? zaśmieca to tylko serwery itd. przecież w tibii rządzą ludzie którzy płacą
<ironia>

Kejmilo
21-05-2007, 20:11
Taa... Tibia płatna... Fajnie wygląda to w teorii... Ale nie w praktyce. Nie miałbyś przed kim się chwalić rzeczami, itemki były by tańsze, bo każdy miałby mozliwość ich zdobycia, ogólnie fee ;\ Zresztą, wtedy w Tibię grało by mniej osób, co znacznie zmniejszyło by reputacje gry "takiej jak inne [czyt. płać albo wypier***aj]".

P0nury
21-05-2007, 22:19
Taa... Tibia płatna... Fajnie wygląda to w teorii... Ale nie w praktyce. Nie miałbyś przed kim się chwalić rzeczami, itemki były by tańsze, bo każdy miałby mozliwość ich zdobycia, ogólnie fee ;\ Zresztą, wtedy w Tibię grało by mniej osób, co znacznie zmniejszyło by reputacje gry "takiej jak inne [czyt. płać albo wypier***aj]".

Nom, faktycznie. Bo to by był wielki problem wprowadzić możliwość sprzedawania wszystkiego u NPC. Tak na siłę, to Tibia mogłaby być w pełni płatna.

Ghol
21-05-2007, 22:21
Jestem juz poprostu wpieniony! Ludzie, zrozumcie 2 podstawowe zasady:
1) Jak jesteście FACC to cieszcie się, że jeszcze gracie
2) Jak jesteście PACC... to bardzo dobrze.

Sam jestem PACC i sie ciesze ze Facc nic nie dostaja (darmo zjady) CipSoft musi za wszystko placic, a poza tym musza tez miec na wlasne utrzymanie, nie tylko gry, wiec laskawie prosze.... Facc, jak cos sie nie podoba to wy*******ac.

Przepraszam, ponioslo mnie :baby: X(

Pozdro dla.... PACCów i wyrozumialych FACCów

Mateusz Majchrzyk
21-05-2007, 22:40
Jeśli nie zajęli byście sie od razu kłótnią zauważylibyście, że jest tam wspomniane w tym newsie coś o kopalniach i złożach metali. Nie sądzicie ze może to być kolejne expowisko dwarfów, lub jakichś nowych potworków do nich podobnych?

Tore
22-05-2007, 08:18
Tez Tak Pomyslalem Ze Moze Z Tymi Kopalniami Dwarfy Maja Cos Wspulnego
Moze Nawet Bedzie Ice Elementall I Oczywiscie Mamuty :) :)

Venderer
22-05-2007, 08:40
Witamy w Polsce, kraju w którym największym grzechem jest mieć coś, czego nie ma "większość" a o czym "większość" sądzi, że jej się "należy" z racji samego faktu, że się urodziła i istnieje... :(

Ładnie ujęte, naprawde ładnie.

Co do owych kopalni to może być tak jak z dworcami. One, tez mają jakby swoje kopalnie, choć sądze, że w tym przypadku będą to silniejsze potwory (jeśli wogóle).

denis_trella
22-05-2007, 09:54
Zal mi facc ludzi gozej niz nooby:baby: . Bulwers wlaczony bo nic nie dostaja zadnych faknych miejsc na expa itd... Cieszcie sie ku**a X( z tego co macie a macie i tak duzo. Moim zdaniem wszyscy facc powinni nic nie dostawac i zostawic ich tylko z tym co maja a wiecej pakowac w pacc.

PS: Ja sam jestem facc ale wyrozumialy a nie tak jak k***aX( X( X( X( inne ludziska

A tera wszyscy powiedzcie sobie ze mam racje:) :) tak jak inni ludzie co sie wypowiadaja tu na temat facc:)
POZDRO DLA PACC-ow
no i w drodze wypadku dla facc

Zenir
22-05-2007, 14:56
Ciekawe czy tam będą jakieś potworki bo z tego co jest napisane w newsie to ludzi ściągnęły tam złoża metalu to pewnie jakieś inne plemię (zimowe) krasnoludy 8o .A pomyślcie sobie jakie będą ceny domków ;/;/ z początku będą dochodzić do 50k++ ?? a jaki tłum będzie jak każdy bedzie zwiedział

Marvolis
22-05-2007, 15:45
tych terenow to juz tak duzo ze az sie niedobrze robi.
nie zebym sie czepial tych co sie czepiaja tych co sie czepiaja tego ze to dla pacc ale jednak trzeba wziasc pod uwage ze w tych czasach nie wszystkich stac na pacca i jednoczesnie w tych czasach nie ma nic za darmo... :/
mam nadzieje ze zrozumiale to co napisalem

Madrista
22-05-2007, 18:26
LUDZIE!!! Dosc gadki o tym ze tylko dla pacc. faccowizce wy chcecie przy kazdym updatem dostawac wszystko co najlepsze.a to pacc ma prawo do zeczy lepszych od facca. jezeli chcecie dostawac fajniejsze zeczy zainwestujcie w pacc to tylko 90 zl to tanio.jak ktos wyzej powiedzial to malo bo w wowie jest ok. 120 zl za miesionc.

wienc koniec glupich postów o tym ze dla facca nic.

Bambuko
22-05-2007, 18:38
Podaj mi przykład takiej gry, która kosztuje tyle, co PACC na 9 miesięcy i nie znudziłaby się w tym czasie.

Goldscorpion
22-05-2007, 19:07
Diablo 2 (zaraz po wydaniu)
Abe's Oddysee (gierka na psx początkowo cena wachała się od 250-300zł ;p)

Ale tylko tibia nigdy sie nie nudzi :p

MS434
22-05-2007, 22:51
wszystko fajnie, tylko dlaczego tylko dla pacca.

Irwin546
22-05-2007, 23:34
hehe... GTA san anderas?
Zauważyłem coś dziwnego... Otóż to postaci na scereenach towarzyszy wilk\husky czy będzie mozliwość wynajęcia ,,huskiego" lib summowania\przywołąnia go?

mazgier
23-05-2007, 05:34
wszystko fajnie, tylko dlaczego tylko dla pacca.Uważaj dziecko, uważaj pilnie bo będę się starał tłumaczyć w sposób, który nawet Ty powinieneś być w stanie pojąć... :
Otóż są takie miejsca na Ziemi, gdzie ludzie wykonujący jakąś pracę, wytwarzający pewne dobra (materialne bądź nie) lub oferujący określone usługi oczekują, że za swoją pracę otrzymają godziwe wynagrodzenie. (Dziwni to ludzie, nieprawdaż?) Z tego też powodu, owi ludzie tkwią w przekonaniu (jakże błędnym, prawda?), że ich suwerennym prawem jest samodzielnie ustalać cenę i warunki sprzedaży owych dóbr bądź usług. Najdziwniejsze jest w tym wszystkim to, że w tych (jakże dziwnych) miejscach na Ziemi, klienci kupujący wzmiankowane wyżej dobra bądź usługi rozumieją relację produkt - zarobek i jeśli chcą posiadać coś co ma dla nich określoną wartość to uważają za normalne iż trzeba za to zapłacić. Oczywiście u nas, w Polsce, kraju szalejącej "sprawiedliwości społecznej" na takie idiotyzmy nikt nie zwraca uwagi. U nas za oczywiste uważa się, że lekarz za operację ratującą pacjentowi życie dostaje mniej niż mechanik za wymianę filtra powietrza w samochodzie jak też i to, że jak "gupie CIP-y" coś wymyśliły to każdy pie... w krzesło przed komputerem gówniarz w Polsce powinien mieć wszystko za darmo...

Pacek
23-05-2007, 10:07
no tak zaczyna sie podgrzewanie atmosfery przed update, znowu ludzie masowo zaczną pacc wykupować żeby popłynąc na wyspe i tam zginąc na nieznanych potworach, już widze te tamety "zmaścili update" ale póki co będzie niepewność i ciekawość co tam cip wymyślił. Ja nie mam wątpliwości że update nie wniesie nic szczególnego do gry ale przynajmnej poszerzy sie swiat i bardzo dobrze oby tylko wprowadzili balans profesji bo inaczej bedzie dalej po stremu

Lord Gumio
23-05-2007, 18:21
Uważaj dziecko, uważaj pilnie bo będę się starał tłumaczyć w sposób, który nawet Ty powinieneś być w stanie pojąć... :
Otóż są takie miejsca na Ziemi, gdzie ludzie wykonujący jakąś pracę, wytwarzający pewne dobra (materialne bądź nie) lub oferujący określone usługi oczekują, że za swoją pracę otrzymają godziwe wynagrodzenie. (Dziwni to ludzie, nieprawdaż?) Z tego też powodu, owi ludzie tkwią w przekonaniu (jakże błędnym, prawda?), że ich suwerennym prawem jest samodzielnie ustalać cenę i warunki sprzedaży owych dóbr bądź usług. Najdziwniejsze jest w tym wszystkim to, że w tych (jakże dziwnych) miejscach na Ziemi, klienci kupujący wzmiankowane wyżej dobra bądź usługi rozumieją relację produkt - zarobek i jeśli chcą posiadać coś co ma dla nich określoną wartość to uważają za normalne iż trzeba za to zapłacić. Oczywiście u nas, w Polsce, kraju szalejącej "sprawiedliwości społecznej" na takie idiotyzmy nikt nie zwraca uwagi. U nas za oczywiste uważa się, że lekarz za operację ratującą pacjentowi życie dostaje mniej niż mechanik za wymianę filtra powietrza w samochodzie jak też i to, że jak "gupie CIP-y" coś wymyśliły to każdy pie... w krzesło przed komputerem gówniarz w Polsce powinien mieć wszystko za darmo...

Dobrze napisane tylko wiesz sa ludzie do ktorych nic niedociera i jak juz postawia na swoim to beda sie tego trzymac...ahh i wiekszasc osob na tym forum niema pojecia o ekonomice wiec nie zdziw sie jesli tego niezrozumieja :D

@ co do upka Mogly by powstac ze 3-4 nowe kopalnie z dwarfami oczywiscie cos w stylu guardy i soldki z podobnym lotem cos dla palkow (wolne kopalnie bez nobkow marzenie :P ) no i pozatym ciekawi mnie jak duzy bedzie to teren moze cos ala Tiquanda .

elfo.del.bien
23-05-2007, 18:51

Bo zupa byla za slona

Dartos
23-05-2007, 19:56
Drodzy Faccowie do których sam należe nie bądźcie źli na Pacci, przecież oni płacom to mają. Ale Faccowie też nie narzekajcie, na terenach dla Facc też jest dużo rzeczy których nie wyjaśniono dam wam pare pomysłów jak nie nudzić sie na tibi jeśli jesteś Faccem:
-Czy naprawde zwiedziłeś całe Hell Gate wzdłóż i wszeż?
-Czy udało ci się dostań na Drakonie na 2 różne sposoby?
-A skarbierc w Kazzo? Może idzie się tam dostać.
-A NPC w kazzo Dwarf Technomancer, mówi że zrobi ci Spikesword napędzany parą wodną jak dasz mu pewien przedmiot.
Więc dużo jest jeszcze rzeczy dla Facca, więc nie narzekajcie, ja jestem Faccem i mi jest dobrze ;)

Lord Dreathan
23-05-2007, 20:15
O tak:P Wielu nie docenia HellGate'a.

Co do newsa. Nowe miasto i expowiska mnie za bardzo nie interesują. Ja osobiście czekam na nadchodzące (mam nadzieję) zbalansowanie postaci.

Dartos
23-05-2007, 20:29
Na zbalansowanie postaci czeka dużo osób, więc miejmy nadzieje, że się odbędzie.

Tsunami-Knight
23-05-2007, 20:51
Ja osobiscie sie ciesze z nowego UP'a mimo iz nie jestem posiadaczem PACC'a... ale mam nadzieje ze to "cos" dotyczacego wyrownania profesji bedzie dostepne dla FACC'ow... zycze wszystkim PACC'om milego zwiedzania i expienia na nowych terenach... :p

Erhion
23-05-2007, 22:03
Facc nic nie dostanie w tym updacie? A ja myślę, że wyrównanie profesji będzie dotyczyło każdego wiec, co narzekacie. A jak nie to pech.

Co do osób narzekających na to, że tylko dla pacc. Mam wrażenie, że jesteście w większości jedynakami, którzy w ciągu całego swojego życia zawsze dostawali to, co chcieli i to za darmo. Jakbyście mieli brata czy siostrę to byście się nauczyli jak to jest konkurować o coś i cieszyć się jak się coś dostało za (nazwijmy to) prace. Jak zapracuje w jakiś sposób, kupie pacca i oczekuje czegoś dobrego. Dobrego produktu, który da mi coś więcej. NIE wywyższa mnie to nad tymi, co nie mają pieniędzy na pacca. Po prostu dostaje czegoś więcej niż inni.

Inna opcja, że jesteście tzw. dzieciami neo, które po dostaniu neostrady uznały się za władców Internetu i muszą mieć wszystko. Oraz to, że możecie klnąc bez obaw, że was znajdą.

Uważam też, że wielu z was narzekających nie potrafi korzystać nawet z tego, że dostajecie sporą część tibii za darmo. Dostajecie to dzięki paccom, którzy za was płacą byście wy mogli cieszyć się mniej lub bardziej tą grą. Myślę, że powinniście być nie tyle wdzięczni i dziękować na kolanach, ale pomyśleć, że oni dają wam grać.

Poza tym wiele osób nie rozumie tego, że jak się robi jakiś produkt (Tibia) to się ją sprzedaje za pieniądze by na niej zarobić. Jeśli ktoś spędza nad czymś tyle czasu to należy mu się wynagrodzenie. A WY MACIE TO W DUPIE. Czy jeśli ktoś z was narzekających zrobiłby nowy model telewizora TO CZY DAŁBY GO ZA DARMO? Nie. Byście go sprzedawali i robili do niego "update" za pieniądze. (To ostatnie zdanie to porównanie - trudne słowo).

Płacisz - masz. Nie płacisz - nie masz. Lub masz mniej jak to w Tibii.

Koniec żalenia. Post adresowany do tych największych maruderów i osób wielce zaskoczonych tym, że na świecie rządzą pieniądze.

Pozdro.

Gold_Kelvin
23-05-2007, 22:44
Święte słowa

Tomciu
23-05-2007, 23:17
Płaczecie że macie mało faccynki ... Ja się dziwię że miasta typu carlin,ab itd są za free ... Dostalibyście Thais i okolice i byłoby by dobrze ... a nie się panoszycie"mi sje wsytko naledy"

Nyana
23-05-2007, 23:26
Wydaje mi się, że to po prostu taka przenośnia. A co do nowych gatunków ryb, wydaje mi się, że będą to nowe quary, ale moge nie mieć racji.
Ogólnie miasto fajne, ale ciężko będzie tak kupić domek. Miejmy za to nadzieje, że domki w venore się dzięki temu staną wolne lub będą odsprzedawane za grosze.

no i chyba nie masz racji bo quara to nie ryba :) np quara constrictor to jakas osmiornica, quara pincher to jakis skorupiak itp ;]

Nyana
23-05-2007, 23:29
usuncie tego posta ;s

Tsunami-Knight
24-05-2007, 14:54
@Bloodwin

Zgadzam sie z toba w 100%

od zawsze wiadomo ze PACC ma lepiej... bo placi
a FACC nie placi i dostaje znikome ilosci przy UP'ach...

@Tomciu

nie dziw sie iz miast na FACC jest tyle samo co na PACC bo to gra za free i nie moglo by byc tak ze FACC ma 1miasto i liczmy na to DK a PACC reszte bo wtedy by to niemogla byc gra za free... (to jest moje zdanie ale moge sie mylic...)

@FACC'e

mysle iz tak jak to duzo osob wspomnialo nazbierania na PACC'a to kwestia 1zl dziennie... w 3 miechy mamy 92zl akurat na PACC'a... a jak juz nie chcemy oszczedac to zaczela sie wiosna moze macie jakas starsza sasiadke ktorej trzeba np skosic trawnik... napewno rzuci wam jakies pieniadze... ja osobiscie odkladam sobie 1zl dziennie... i mysle ze zdaze nazbierac do UP'a... i teraz do palaczy :p zamiast kupiwac L&M'y tak jak np jeszcze niedawno ja kupowalem przerzucic sie na VICEROY'e sa tansze o okolo 1zl i juz mamy kolejna kase uzbierana na PACC'a

sorka za ewentualne bledy i pozdro :]

Zabek46
24-05-2007, 15:39
Super upade sie szykuje tylko ta nazwa miasta taka jakas dziwna. Akurat 100zl od starego dostalem 8o

Zabek46
24-05-2007, 15:42
Drodzy Faccowie do których sam należe nie bądźcie źli na Pacci, przecież oni płacom to mają. Ale Faccowie też nie narzekajcie, na terenach dla Facc też jest dużo rzeczy których nie wyjaśniono dam wam pare pomysłów jak nie nudzić sie na tibi jeśli jesteś Faccem:
-Czy naprawde zwiedziłeś całe Hell Gate wzdłóż i wszeż?
-Czy udało ci się dostań na Drakonie na 2 różne sposoby?
-A skarbierc w Kazzo? Może idzie się tam dostać.
-A NPC w kazzo Dwarf Technomancer, mówi że zrobi ci Spikesword napędzany parą wodną jak dasz mu pewien przedmiot.
Więc dużo jest jeszcze rzeczy dla Facca, więc nie narzekajcie, ja jestem Faccem i mi jest dobrze ;)
Srry ze post pod postem ale nie tlumacz im. Hell Gate 40 lvl a te naapki 25 max :baby:

Kejzi
24-05-2007, 17:08
Ciekawe czy ulepszą rycerzy i paladynów jak dotąd miało być specjalnie sie przerzuciłem z maga na rycerza po to ;) w każdej Grze rycerz <wojownik> najwięcej znaczy na polu bitwy a w tej tylko stoi jak c***a zbierając hity na siebie a co do nowego miasta -->JEST W Pytke zawsze powtarzałem że mogli by sie zająć zimnymi klimatami :)

Avallach
24-05-2007, 17:44

Płace i wymagam i tak juz macie kur...cze dk
myslicie ze po o jest ta gra?? oni sie z paccow utrzumuja, cieszcie sie ze wogole gracie za darmo.

Wemxiu
24-05-2007, 19:09
@Co do facców...
Wiecie, że tak zawsze było i będzie "Płacimy to mamy"... Pacc zawsze będzie miał więcej bo za tą grę płaci...Facc - powiedzcie co on robi na rzecz tibii... Otóż właśnie nic, dlatego na update dostaje mało...
Zgadzam się z kolegami wyżej... Ja też zabrałbym wam kilka miast i zostawił jedno.... Jak na facc macie dużo i jeszcze czegoś chcecie...X( X( X(
@Co do miasta...
Nazwa jest dziwna, ponieważ jest to nazwa Szwedzka B) B) Ja i tak licze tylko na zbalansowanie profesji... Oczywiście wierze w knigta... Wiem że jest dobry.
Ale mógłby być jeszcze lepszy ;) ;)
PZDR

horyniec2
25-05-2007, 16:50
Dobre piwo jest jak halny - wzmaga popęd seksualny!:cup::evul:8o

Kejmilo
25-05-2007, 17:02
@up: Lol? Reported za spam.

Kula29
25-05-2007, 23:31
ale troche to dziwne bo to jest letni uptade a dają lodową wyspe...
powinni dać np. jakąś letnią wyspe :]

Adow Adan
30-05-2007, 00:53
dlatego zimowe bo od b.dawna nic nie jest zrobione na północy :P

@Monstery
co do potworów myśle ze te nowe beho , bedą przypominać siłą dl'a bo popatrzcie - Przy Nightmarze jest ich aż 3 więć nawet MDW miałby problemy rozwalic nightmara & 3(lub wiecej) nowych beholderow naraz.
Co do Frost Dragon , pewnie siłą miedzy normalnym dragiem a dl'em.

Badzo intrygują mnie te crystal spider , pewnie wyglądem przypominaja normalnego gs'a ale pewnie 2x silniejsze będą.

Ciekawi mnie ten Frost Giant , czy będzie taki jak ston golem czy moze cos w rodzaju orka warlorda? ;>

te nowe monstery w rodzaju małp/dworców nie będą aż takie silne jak zapowiadaja

Ps. Niech dodadzą wiecej spawnów Yeti , Nowe spawny Arcanistów xD , Ice Demona , Jakiś quest 80+ z nowymi itemkami typu POI'a/DHQ

PureChaos
01-06-2007, 18:09
nono czekamy.. rok temu plaża teraz zima :)

emeble
04-06-2007, 23:30
Wszystkie te informacje na temat nowego update są bardzo ciekawe, jednakże w dalszym ciągu z niecierpliwością oczekuje informacji na temat zbalansowania profesjii!!

FMF
06-06-2007, 16:27
Dobra,przyznam tym co mowia o pacc racje,odkladac 1zl dziennie to nie problem a tym bardziej euro w moim przypadku.Nowa wyspa w porzadku,potwory tez,ale ja niestety jak zamowie to moge czekac 2 tygodnie albo nawet nie dostac,bo nie moge zamowic przez tibia.pl(ani allegro),przeliczajac euro na zlotowki to place taniej,ale musze kupic przez tibia.com a tam nigdy nie ma pewnosci ze dojdzie...

Elite-Faru
08-06-2007, 17:00
Fajnie sie zapowiada nowe potworki miasto mogli by coś o knighcie jeszcze napisać :))

Lookazz
08-06-2007, 17:24
Fajnie sie zapowiada nowe potworki miasto mogli by coś o knighcie jeszcze napisać :))

a nie zauwazyles newsa o wyrownaniu profesji na tibia.pl ? :baby:

Znikacz
20-06-2007, 22:44
I co zamiast mrozu niedługo prześle screena z ss :):cup:

PoDsIaD
03-07-2007, 23:02
FaJnA tA
LoDoWa WySpA
mI pAsUjE:]:]:]:]:]