Pokaż pełną wersje : Fallout 2
Witam! :) Chciałbym w tym temacie porozmawiac o grze cRPG Fallout2. Jestem poczatkujacym graczem w te grę i chcialbym was sie poradzic jak zaczynać, w co inwestowac i wogole. Mile widziane screeny i opinie. :)
..::QRAS::..
19-05-2007, 08:55
a ja ci polecam Fallout : BoS bije na glowe dwojke.
@up
To zależy czy koleś kupił se fallouta z Extra Klasyki tam masz wszystkie części.
Na początku polecam ci gre Narg'iem.
Ogulnie na początku gadaj ze wszystkimi i wykonuj questy.
A w co inwestować? Na początku w jakieś ręczne bronie (włócznie młoty)
Na początku warto wykupić Siluka (czy jakos tam) Później inwestuj w armory a potem w bronie palne.
PS: Nie wstępuj do Gildi Łowców Niewolników! Może dają dużo kasy ale jak jestes jednym z nich tracisz możliwość dołączenia do Teamu 2 jednych z najlepszych NPC...
@..::QRAS::..:
Racja BoS jest fajną grą ale według mnie najpierw powinno sie grać w Fallouta potem w Fallouta2 a potem Fallout Tactics żeby poczuć ten klimat.
@Edit:
To jest według mnie jedna z najlepszych stron o fallout2:
f2corner.prv.pl (dodaj se na początek www i kropke)
Tam wejdz w solucje i wez solucja 1)
Oczywiście to jest najgorsze rozwiązanie ponieważ zepsuje całą gre ;/
Kwadratowe Koło
19-05-2007, 09:36
Dupki! BoS to nie jest prawdziwy fallout!!
@ontop
Stworz postac z duza inteligencja i zrecznoscia. Sila taka potrzebna nie jest, bo pancerz wspomagany dodaje jej sporo.
Gdy znajdziesz pierwsza bron, to w sklepach kupuj cala amunicje do niej. Przyda sie. Dopiero potem mozesz sobie ja olac. Zawsze zbieraj rzeczy i je sprzedawaj. Kazda kasa jest warta zachodu. Jak sprzedawca nie bedzie mial chajsu, to odczekaj dzien (w F2 nie gra sie na czas). Dalej sam sobie poradz, bo nikt cie za raczke nie bedzie ciagnac ; ]
Fallout BoS to strategiczna bardziej niz crpg. Mi bardziej podoba się fallout 2 chociaż BoS tez jest super.
Na początku radzę ci iść do nory zlokalizować nowe reno i tam robić misje, monza robic dla salvatore i opierdzielic z jego pokoju wszystkie rzeczy(cenne np pistolet laserowy) i sprzedac
Zuma najlepsza stronka to 13 schron www.fallout3.phx.pl
Kwadratowe Koło
19-05-2007, 10:15
Imho http://shamo.gry-online.pl
Fallout 2? Boska gra, ten postnuklearny klimat kazda gre przechodzilem z 30 razy (oprocz bos bo nienawidze strategii) szkoda ze nie ma 3 czesci bo bylbym ciekaw kontynuacji (zeby odwiedzic nowe arroyo :) )
Co Ty nic nie wiesz przeciez powstaje fallout 3.
Nawet jesli wyjdzie to jakies gowno (chodzi mi zeby powstalo w tamtych czasach z tamta grafika)
BoS może dwójce co najwyżej sznurówki wiązać. Kotku, BoS to NIE JEST RPG. Ot, taka tam taktyczna strzelanka z rozwojem postaci, bez fabuły. I choćby dlatego nie wytrzymuje porównania z 2.
edit: co nie zmienia faktu, że jedynka była lepsza. Może dlatego, że grałem w nią wcześniej - sentyment - ale bardziej mi się podobała. W każdym razie 1 i 2 były genialne.
@H.L:
Fallout3 ma być chyba w tych czas co 1i2 może później.
ALe jest jeden wał.... grafika 3D
@Lasooch:
Mi sie BoS podoba tylko że to szczelanina bez fabuły... nieno fabułe jakomś ma (zjednoczenia pustkowi?)
Ale BoS to nie to samo co 1i2. 1 to perełka a 2 to niezła kontynuacja.
Chociaz ja gorąco polecam 1... ahh te czasy.....
Ja ostatnio pogrywam w BoS'a ale to nie to samo co 1i2.
Może i lepsza grafika ale nie oto tu chodzi...
Przeciez co to za zabawa zabić mutanta 1 serią z karabinu?
Według mnie w BoS'a powinno sie zagrać choćby ze względu na 1i2.
@down:
Fallout2 tez perełka... heh ja też całe wakacje siedziałem przeczesując pustkowia...
Mmmm, Fallout... Pamiętam jak w wakacje z kumplem zarywaliśmy noce u mnie żeby zrobić wszystkie questy... Podzielam wasze zdanie. BoS nie dorównuje niczym pod względem F i F2. Jednak bardziej wolę Fallouta 2, może dla tego, że po prostu jest większy, itp. :P
..::QRAS::..
19-05-2007, 12:33
Ja powiem wam tak szczerze w przeciwienstwie do was ze po zainstalowaniu F2 niczym specjalnym nie zwrocila mojej uwagi naprawde , dla mnie BoS to jest klasyka , mozliwe ze poziom trudnosci moze odstraszac (przyznam sie ze ani razu nie przeszedlem jej do konca xD) lecz ma w sobie to cos! ;]
J, mozliwe ze poziom trudnosci moze odstraszac
Lol? perwsze 10 misji jest banalna w późniejszych jest troszkę trudniej.
Tylko w krypcie zero jest trudno.
Ale BoS ujdzie w tłumie. Sam w to gram i wiem co i jak.
BoS jest totalnym niewypalem. Dano tam umiejetnosci, ktore w ogole sie nie przydaja. Jesli chce sie przejsc gre, to trzeba z siebie zrobic pieprzonego rambo.
Co do jedynki i dwojki - jak sie milo wspomina granie z kumplem. Wspolne wrazenia, pomaganie sobie w ciezkich sytuacjach i informacje o niektorych rzeczach (kazdy gral u siebie w domu). Grafika idealnie pasowala do tego klimatu. Oczywiscie - nie byla gra doskonala, bo zawsze mozna cos poprawic (jak chocby sztuczny tlok, czy bardziej zywe otoczenie), ale nie przeszkadza to w delektowaniu sie.
Jesli chcesz zaczac, to wejdz na www.fallout3.phx.pl (http://www.fallou3.phx.pl) i poczytaj troche o mozliwosciach perkow i innych rzeczy. Ja Ci jednak radze samemu wszystko poznawac i rowniez samemu stworzyc sobie nowa postac, gdzie ukreujesz ja jak Ci sie podoba.
Ach... chyba bedzie trzeba sobie zainstalowac na nowo Fallouty xD
Ghost Nieudany
19-05-2007, 14:22
ROTFL!
No tak, w F2 jest turowy system walki, dodatkowo nie trzeba brać udziału w żadnych potyczkach i w ogóle rozmawiać. F:T lepsze. ;-)
Trailer Fallout 3 juz za 14 dni (juz mi sie nie podoba muzyka ze strony glownej)
Yoh Asakura
27-05-2007, 01:28
Trailer Fallout 3 juz za 14 dni (juz mi sie nie podoba muzyka ze strony glownej)
I co z tego skoro jest w rękach Bethesdy ? IMO lepiej jakby Bioware stworzył kontynuację, już wole KotORa niż TESa...
Dobrze prawisz! Bioware umie robić dobre gry o czym potwierdził wypuszczając JE:SE.
Ghost Nieudany
27-05-2007, 15:52
Przecież jest Obsidian pod wodzą BioWare, ci panowie robili KOTORa II jako firma założona przez gigantów z BI - m.in. Avellona. Panowie się nie mogą upomnieć o swoje?
Kogo obchodzi, kto robi gre. Wazne, zeby gra byla dobra. IMO powinni troszke dopiescic graficzke z tacticsa, zrobic ja bardziej broodna (cos w stylu F2 - bynajmniej ja mam takie wrazenie), dac wiekszy dobor pancerza, rozwoju postaci, mozliwosci wykonania zadan. Powiekszyc troche swiat, czyli ogolniej - wiecej, lepiej, ciekawiej i z klasa.
I tak pewnie wyjdzie jakies gowno, dzisiejsze gry załamują mnie ...
Pamietam jak wymiatalem w heroski III - wyszla V jakis shit ;s
Pamietam jak wymiatalem w Age of Empires II conquerors :D
Wyszla III niby rewelacja - huj a nie gra ....
teraz tez fallout bedzie reklamowany
DIREXT 10 !! GRAFA MASAKRA !! Grafa grafa grafa ... Tibia nie ma grafy praktycznie, ogame tez, wszystkie gry na stronach internetowych nie maja grafya graja w nie ludzie na calym swiecie... zal.pl jest z dzisiejszymi grami :(
Mozna ssac juz teasera wiecej na
http://fallout.bethsoft.com/
http://www.youtube.com/watch?v=_t5zrFYPJ2g
Pamietam jak wymiatalem w heroski III - wyszla V jakis shit ;s
Pamietam jak wymiatalem w Age of Empires II conquerors :D
Wyszla III niby rewelacja - huj a nie gra ....
Subiektywna opinia, wg mnie zarowno AoE3 jak i HoMM V to gry rewelacyjne.
A ja się wstrzymam z oceną Fallout'a 3 do czasu jego wydania. I sprawdzę jak to będzie wyglądać jako całość.
Teron-Gorefiend
18-08-2007, 19:50
Ostatnio naszło mnie żeby sobie poszperać w moich CD'kach z Clika! i znalazłem właśnie tę grę i mam takie pytanie: czy ta gra ma multi?
Zalgadis
18-08-2007, 20:40
Pamietam Fallout 1 to byla super gierka przechodzilem ta gre x razy za prawie za kazdym razem inaczej :)
z innymi bronmi zabijalem innych bossow(supermutant boss jakis tam inny itd.)
poprostu super gierka a BoS sux wogole inna jak caly fallout za bardzo przypomina mi Starcrafta ;p
Cu
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.