Pokaż pełną wersje : Czy FACC dostaną cos na ten upade???
Pytanie jak w temacie X( X(
Kup.Se.Musk
20-05-2007, 10:30
Zagłosowałem TAK.Moim zdaniem absurdalny topic jak i ankieta.Przecież zawsze FACC coś dostawał ,czy to addon itemy czy normalne itemy,czy nowe potwory.n/c
Damian_1235
20-05-2007, 10:51
Zagłosowałem TAK.Moim zdaniem absurdalny topic jak i ankieta.Przecież zawsze FACC coś dostawał ,czy to addon itemy czy normalne itemy,czy nowe potwory.n/c
lol jaja se robisz addon itemy chyba na ots -__-
shadow1230
20-05-2007, 11:04
Raczej nic nie dostaną specjalnego, ale czas pokaże
Nic tak naprawdę nie dostaniecie.
Co może być tylko dla PACC - będzie tylko dla PACC
Co nie może- będzie ogólnie.
na nic szczególnie FACCowego nie liczcie.
Ja słyszałem o wyrównaniu profesji ale czy to prawda tego nie wie nikt :p
DominiQ137
20-05-2007, 11:55
wg. mnie to jakis skromny resp czegos tam... tak jak to byl z wywernami...
chociarz niema co liczyc na cos wiekszego..przecierz to nie facc utrzymuje CIP... tylko koledzy z pacc :evul:
pozdrawiam
--Cienius--
20-05-2007, 12:12
Qr..... nie rozuemcie? naby? zobaczcie co dostaliscie sepy w poprzednim updacie
-Piekne Ab
-Wyverny
-Brak n00bow na DK
-Wyremontowane Carlin(to chyba bylo w poprzednim)
Co wy jeszcze chcecie?
Może facc zawsze cos dostawali np wiwerny 0 noob na dk i jeszcze pare żeczyB) B) B) B)
Jak chcecie nowości to kupcie PACC'a, oni Update'y robią dla ludzi, którzy płacą za grę, a nie dla pijawek, z których nie ma zysku.
Damian_1235
20-05-2007, 13:36
Jak chcecie nowości to kupcie PACC'a, oni Update'y robią dla ludzi, którzy płacą za grę, a nie dla pijawek, z których nie ma zysku.
Jaka zgryzliwa wypowiedz jestes be
a 80% ludzi w polsce to slamsy wiec skad 90 zeta na pacc jak na chleb brakuje ?? :baby: :baby:
Pomocny Murzyn
20-05-2007, 13:46
Ludzie FACC zawsze coś dostaje:
- nowy poh
- dc
- gs przed dc
- nowe ab
- wyverny
- itemki do addonów (źródło zarobku)
Więc nie mówcie, że FACC nic nie dostaje.
Przed każdym update jest: ,,Wszytsko dla pacc, facc nigdy nic nie dostaje !!X( X( " Wy jak coś dostaniecie mówicie: "takie gówno to se w dupe wsadź". Przecież cipsoft dla was nic nie musi robić, ONI TO ROBIĄ ZA DARMO, WSZYTSKO DLA FACC JEST ZA DARMO. Chciałbym zobaczyć jacy z was wolontariusze są...
_Modton_
20-05-2007, 13:49
a 80% ludzi w polsce to slamsy wiec skad 90 zeta na pacc jak na chleb brakuje ?? :baby: :baby:
Jak Ci na chleb brakuje, to po co neta masz?
On kosztuje ~50zł więc troche kasy jest.:)
No i to by było na tyle ;]
p0zdr0 ;)
Damian_1235
20-05-2007, 14:12
Jak Ci na chleb brakuje, to po co neta masz?
On kosztuje ~50zł więc troche kasy jest.:)
No i to by było na tyle ;]
p0zdr0 ;)
Mialem na mysli sytuacje Finansowa w POLSCE a nie osobista !!
Down@ sa ludzie co aby grac rezygnuja z chleba znam taka osobiscie ma net kompa z przed 4 lat i na*******a w tibie nie pracuje i ma pacc i neta z zasliku dla bez robotnych ....
No sorry, ale jak ktoś nie ma na chleb, to skąd ma na kompa i internet? Magia?
Poza tym PACC'a można też kupić za gps, żaden problem. Wystarczy tylko chcieć.
Hidenburg
20-05-2007, 14:52
Ja myśle że gracze FACC dostaną nowe tereny na które nie będą mogli się dostać oraz nowe potwory których nie będa mogli bić.
kamil35s
20-05-2007, 15:05
Mam nadzieję, że nie.
//edit
Ah, zapomniałem, że w tym uptade mają balansować profesje - dostaniecie lepszego knighta, jeszcze mało?
Toc Dostanieta wybalansowanego knajta, na nic wiecej nie zaslugujecie xd
Glopsson
20-05-2007, 15:10
Ja słyszałem pogłoski, że FACC i PACC zostaną odwrócone w tym updacie! Będzie płaciło się za facc, a pacc bedzie za darmo. Wszystkie expowiska faccowe byłyby wolne :)
KrEmAs KAc
20-05-2007, 16:02
Chyba to usłyszałeś na dzisiejszym kazaniu ;( może dadzą jakiegoś questa dla FACC;)
Pitch_Black
20-05-2007, 16:05
Down@ sa ludzie co aby grac rezygnuja z chleba znam taka osobiscie ma net kompa z przed 4 lat i na*******a w tibie nie pracuje i ma pacc i neta z zasliku dla bez robotnych ....
Żeby dostać zasiłek dla bezrobotnych, trzeba wcześniej gdzieś pracować.
W Polsce jest tyle roboty że jak ktoś mówi że jest źle bo on jej niema to mnie krew zalewa.
W dwie godziny zarobiłem 120 zeta, więc nie wiem w czym problem.
@topic
Facc zawsze coś dostawali, tylko że dzieci w przedziale wiekowym od 12 do 15 są tak wyjątkowo zdolni że i tak będą darły ryja że nic nie dostali
nie dostaną :>
@up
ale niektóre dzieci w wieku 12-15 lat (ja mam 13) są rozumne w miare -.-
a kupcie 'se' pacc ...
rezydent
20-05-2007, 17:19
praca jest tylko trzeba mieć wykształcenie (to jest problem)
u nas w małym mieście (jak my to mówimy "wiocha zabita dechami") nie ma zabardzo gdzie pracować (na ulotkach trzeba się dużo nalatać, gówno się dostaje za to i przychodzi w dodatku kasa po miesiącu x.X)
@topic
kilka questów dla facc powinno być- tych długich gdzie trzeba pomyśleć nad rozwiązaniem, a nie: wziąć kolege knighta, walnąć 10 razy z gfb i dobić z sd a potem otworzyć skrzynke
na każy update przypada 10% dla facc a 90% dla pacc
Na Arcani pacc za gp kosztuje od 200-240 ( pewniak)
Wiec wystarczy na 24 dni iść na minosy kolo kazz ( mowie juz o najgorszym wypadku) i robić loota po ok 10k oz ( mniej więcej wychodzi 10k) knightem ze skilami po 50/50 i k setem na 30 lvl pójdzie bez straty run mf ( mowie o omijaniu mino magów itp. zabijanie samych Minosów i Archerów)
Tym sposobem po około 3 tyg. macie na pacc i możecie sie Cieszyc all dodatkiem do update i nie musicie narzekać
PODALEM TYLKO NAJPROSTRZY WG MNIE PRZYKLAD (MOJ KUMPEL Z RL TAK ZAROBIL NA 1 PACC) WIEC NAZEKANIE NIC DLA FACC TO ZENADA.BR, BO DLA CHCACEGO NIC TRUDNEGO, ALE JAK KTOS WOLI TYLKO NAZEKAC ZE JEST FACC TO NIE MOJA WINA
Można ewentualnie iść na Mint dwarf itp.. na wszystko, co daje zarobek i porostu nie przepierdaczac kasy na pierdoly jakieś tylko przycisnąć pasa na trochę...
To jest moje zdanie NIC, ALE TO NIC NIE POWINNO BYC DLA FACC jak ktoś traktuje ta grę jak oderwanie sie od nudy (gra 1h dziennie albo loguje sie pogadać z przyjaciółmi) facc mu starczy. Komu to przeszkadza weźcie dupy w troki i zacznijcie Myślec albo siedźcie cicho
Mam 10 lat i widze w tym problemX( X( X( X(
a i tak tibia zaczyna mnie nudzić, bo:
-nie ma nowych atrakcji ( a szczególnie na rooku nie jak na test serwerze)
- nudno bez nowych potworów
- bez fajnych wygladów
i niektórzy np: ja nie mogą mieć pacca bo im rodzice nie pozwalają :D X(
A czy można kupić i za ile na guardii pacca???
--Cienius--
20-05-2007, 18:28
@up lepiej sie klockami pobaw a tibie na facc zostaw dzieciom neo
i niektórzy np: ja nie mogą mieć pacca bo im rodzice nie pozwalają :D X(
Kupując pacc za gp wcale nie musisz ich pytać o zgodę (ani nawet nie musisz im mówić ze masz pacc)
Sie mapes
20-05-2007, 19:12
Hoho ciekawe skąd masz takie dane. Chyba nie wiesz co to znaczy "slamsy" robaczku.
A co do tematu FACC dostaną jedną pewną rzecz. Jeszcze większą chęć posiadania PACC'a.
I nie rozumiem jak kogoś nudzi Tibia, no to po kiego diabla w nią dalej gracie, czyżby uzależnienie?
....JAK COŚ SIĘ WAM NIE PODOBA DO KUR**Y ****** NIE GRAJCIE- trudne?
Dobra czas się uspokojić bo nadciśnienie i żyłka na szyi rośnie :D. Ale po co narzekać, na to że ktoś robi wam prawie łaskę, że gracie za darmo? Nikt was nie wychował? Slamsy? Nie? Uzbieraj na PACC zbierając puszki chociaż!!
Nie mogę się nadziwić, że piszę tutaj nawet!
Salarigoth
20-05-2007, 20:12
Ludzie wy sie nie slyszycie chyba dla mnie wogole pierwszy miesiac FACC powinien byc za free pozniej trzeba by bylo placic za tibie bo to jest bez sensu po co nam dziesiecioletnie debile na rooku albo na cycach w thais? FACC to demo ludzie zrozumcie to.
P.s majac 80 ms w ciagu 3 h zarobilem 75 zl <necro z m hurow>
Cieszcie sie że w ogole możecie grać na facc... bo WoW czy Ultima bez hajsu w ogóle 'nidyrydy'
Cieszcie sie że w ogole możecie grać na facc... bo WoW czy Ultima bez hajsu w ogóle 'nidyrydy'
Święte słowa.
Cieszcie się, że dają wam grać za darmo ^^
Widzę ze po kilku słowach prawdy obrońcy Facc, którzy najbardziej jęczą ze nic nie dostają ucichli:P
kamillo-ja
20-05-2007, 21:05
Jakby tibia byla dla FACC, to dalej bysmy grali na 3.45 i nic by sie nie zmianialo, Z czegos musza czerpac zyski. NIE PASUJE NIE GRAJCIE!!!!!!!
KOJOTES ma swieta racje, nic za darmo, i tak ze DK dostaliscie.
Bosh... Czy to takie trudne do zrozumienia? Dzieci... Zaproponujcie swoim rodzicom, żeby w niedzielę poszli do pracy na nadgodziny, ale nie brali za to wynagrodzenia... Good Luck Have Fun, że pójdą -.-'
W Upach zawsze coś jest dla Facc, doceńcie to, że Tibia umożliwia darmową grę, a wbrew pozorom na Faccu też można się nieźle bawić. Podobno ma być ta balansacja profesji, i jestem PRAWIE pewien, że nie będzie to tylko dla Pacc...
Ta, i znów się nie mogę nadziwić że piszę, (offtop_mode_on:<mój rekord 3 posty w ciągu dnia>:offtop_mode_off) ALE SIE JUŻ POWTARZACIE! Na cały temat, licząc z moim postem, jest ok. 15 wypowiedzi narzekajacych na cos, 15 o tym, ze nic za darmo! Co z ta Polska? Widziecie jaka ona jest?
kolejny głupi temat....
nie chcesz- nie kupuj pacca :/ co Cipy mają wszystko za free robić?
a tak na marginesie, kto zauważył że każdy obrońca facclanda to 20 lvl :P a na tym lvl bez pacca da się grać więc po co mają kupować paca na 100 postaci po 20 lvl ;). Gdyby wbili minimum 40-50 to chcieli by kopic pacca :D
sorry za powtórzenia wyrazowe ale śpieszyłem się :}
Malkowicz
20-05-2007, 22:19
Chyba to usłyszałeś na dzisiejszym kazaniu ;( może dadzą jakiegoś questa dla FACC;)
chyba z 2 trollami i się wygrywa skarpetę (nowy item można z niego addon skarpeta men zrobić)
Tak! zawsze coś dostają w updatach chyba że ja czegoś nie pamiętam :P
A co do tego update i Palladyna to powinni mu zrobić taki system ze może wyciągać bolty z zabitych potworków ale psuły by sie po 3-4 strzałach i pallkowie nie mieli by takiego waste, waste, waste!!
FACC cieszmy sie tym co mamy. Podam przyklad z gry dofus:
Facc//(Pacc) maja:
5% dostepnych terenow (pacc 100%).
Potwory do 20lvla (pacc do 500lvla).
Slabe przedmioty ( wszystkie )
Zadnych zwierzakow (wszystkie)
0 specjalizacji typu alchemik (wszystkie)
Nie mozesz walczyc pvp (mozesz)
0 prezentow (all prezenty)
i najlepsze: ZERO POMOCY TECHNICZNEJ OD DZIALU SUPPORT!! (full pomoc)
Jak widac, w tibii jest w miare duzo mozliwosci dla facca.
Dark Sven
20-05-2007, 23:11
chyba z 2 trollami i się wygrywa skarpetę (nowy item można z niego addon skarpeta men zrobić)
Uoooo... aleś ty niesamowicie dowciapny.
Cor Tibiarz
21-05-2007, 09:03
Może cos dodadza moze nie, ale raczej nie. Niedawno dodali nam dc, to duza dosyc budowla i watpie ze co 2 apdejty beda robic kolejne dc dla facc.
Lud ma racje. po co maja robic cos dla facc jak oni nie placa? na ich miejscu tez bym tak robil. A moze niedlguo se kupie pacca bo znow gram w tibie (35 lvl drutem :)) ale z drugiej troche mi szkoda na pudeleczka ;]
Darth'Knight
21-05-2007, 10:05
a kiedy jest ten update?
--Cienius--
21-05-2007, 10:35
Mysle ze za miesiac powinien byc
Update teasery sie pojawiaja miech przed =]
Kwadrat-.-
21-05-2007, 22:27
Rozumiem, że FACC nic nie płacą i dlatego otrzymują mniej od PACC. Wielu uważa, że właśnie tak powinno być, jednak gdzieś na tibia.com, gdy tworzy się konto, jest jasno napisane, że Tibia jest grą darmową i każdy ma prawo w nią grać. Wobec tego, czy ktoś, kogo nie stać na PACC, lub zwyczajnie nie chce na to tracić prawdziwej kasy, a nie ma takich wtyków, żeby sobie załatwić PACC za pieniądze w grze, ma czuć na każdym kroku, że jest gorszym od tych, którzy zainwestowali swoje kieszonkowe? Wg mnie coś tu chyba jest nie tak.
facc moze miec addona zal ale nei wszystkie -.^
Rozumiem, że FACC nic nie płacą i dlatego otrzymują mniej od PACC. Wielu uważa, że właśnie tak powinno być, jednak gdzieś na tibia.com, gdy tworzy się konto, jest jasno napisane, że Tibia jest grą darmową i każdy ma prawo w nią grać. Wobec tego, czy ktoś, kogo nie stać na PACC, lub zwyczajnie nie chce na to tracić prawdziwej kasy, a nie ma takich wtyków, żeby sobie załatwić PACC za pieniądze w grze, ma czuć na każdym kroku, że jest gorszym od tych, którzy zainwestowali swoje kieszonkowe? Wg mnie coś tu chyba jest nie tak.
A wg mnie all jest ok, bo jest taka zasada "Place-wymagam"
I właśnie, dlatego ze wydaje kasę w RL i sponsoruje CIP soft wymagam więcej!!
Facc i tak ma dużo za dużo!!
Pomyśl tak:
1
-idziesz do pracy pracujesz 200+h na miecha dostajesz (przykładowo) 1200 zł
-ktoś nie pracuje dostaje Kuronia 500 zł i siedzi na dupie
Nie lepiej żeby i ten, co pracuje i ten, co siedzi w domu dostawali po 1200?
Jak byś sie czul się ze musisz zapierd***c w pracy i dostajesz tyle, co ten, co nie pracuje i sie byczy?
Przeciecz Zycie jest darmowe!! Cos tu chyba nie tak
Duch Guardi
21-05-2007, 23:30
a kiedy jest ten update?
w połowie sierpnia
Kwadrat-.-
22-05-2007, 08:28
A wg mnie all jest ok, bo jest taka zasada "Place-wymagam"
I właśnie, dlatego ze wydaje kasę w RL i sponsoruje CIP soft wymagam więcej!!
Facc i tak ma dużo za dużo!!
Pomyśl tak:
1
-idziesz do pracy pracujesz 200+h na miecha dostajesz (przykładowo) 1200 zł
-ktoś nie pracuje dostaje Kuronia 500 zł i siedzi na dupie
Nie lepiej żeby i ten, co pracuje i ten, co siedzi w domu dostawali po 1200?
Jak byś sie czul się ze musisz zapierd***c w pracy i dostajesz tyle, co ten, co nie pracuje i sie byczy?
Przeciecz Zycie jest darmowe!! Cos tu chyba nie tak
Nie do końca mnie zrozumiałeś. Przecież to jasne, że PACC dostanie więcej, bo finansuje CIPsoft, ale mi chodziło o to, żeby nie zapominali całkowicie również o tych, którzy tego PACCa nie mają. Jeśli w tym update dodadzą miasto Svargrond dostępne tylko do premium, to niech dla FACC dadzą... hmm... powiedzmy nowe kopalnie, żeby nieco zmniejszyć zaludnienie, na tych już istniejących.
Nie do końca mnie zrozumiałeś. Przecież to jasne, że PACC dostanie więcej, bo finansuje CIPsoft, ale mi chodziło o to, żeby nie zapominali całkowicie również o tych, którzy tego PACCa nie mają. Jeśli w tym update dodadzą miasto Svargrond dostępne tylko do premium, to niech dla FACC dadzą... hmm... powiedzmy nowe kopalnie, żeby nieco zmniejszyć zaludnienie, na tych już istniejących.
Ale facc to jest w pewnym sensie wersja demo Tibii, gdzie możesz pograć troche, zainteresować się grą i wykupić pacca, czyli pełną wersję. I taka jest wg. Cipsoftu kolej rzeczy, facc jest wystarczająco rozbudowany, żeby zainteresowac nowego gracza Tibią.
Ale nigdy nie zapominają facc zawsze cos dostaje (odnowione Ab outfity. DC z gs na drodze żeby naaby juz tam nie chodziły pielgrzymkami)
Jak powiedz ktoś up. za inne gry bez kasy nie pograsz a na dobra sprawę w tibii DUZO jest za darmo
Oczywiście że dostaną coś FACC.
Nie wiem czy w upade coś dostaną, ale w update na pewno, jak zawsze.
Jak już coś dostaną to mało. Jak np. zmienili ab czy dodali wyverny. To tak mało, gdy pacc dostaje 10x więcej, ale nie dziwie sie temu. Po co ulepszać komuś co ci nie płaci za rozrywkę.
--Cienius--
22-05-2007, 15:27
w połowie sierpnia
W poprzednim roku bylo opoznienie teraz ma byc koniec lipca max albo srodek czerwca
Oczywiście że dostaną coś FACC.
Nie wiem czy w upade coś dostaną, ale w update na pewno, jak zawsze.
Eee... Słucham? O co chodzi? :confused: Nie wiesz czy dostaną coś na update, ale na update na pewno coś dostaną? Yyy...
nie bylo jeszcze up gdzie facc cos by nie dostali. jaki facc by smigal w bohach na ok.30 lvl gdyby nie wprowadzono hydr(przed nimi cena walacha sie w okolicy50k na starych servach). Pacc jest dla tych ludzi ktorzy maja (przynajmniej teoretrycznie) pograc bez przeszkadzania swierzych graczy ktorzy nie znaja zasad przyzwoitego zachowaia sie (niestety na pacc tez to sie zdarza)
rezydent
22-05-2007, 17:48
schemat jest taki:
pierwsze wrażenie gracza facc, czyli facc i początki maina - wooow zaje***** gra!
późniejsze lv (30,40,50) - bez pacca nie ma jak expić itd...
Cipsoft ma taki plan od lat!
specjalnie tak spycha graczy na strone Pacca (ciemna strona mocy) aby im płacili!!! Czyż to nie jest ZUE???
w sumie nie ma żadnej innej opcji niż sprzedawanie Pacca dla zarobku (np. wyobrażacie sobie sprzedawanie "Stone of Exp" itd.? albo jeszcze inne - giełda xD)
w Polsce to co innego, u nas takie 90zł to jest jak... no 90zł a na zachodzie takie dziecko 10-latek wyda kase (tylko co 20zł dla nas) która dla niego to niemal, że grosze i ma pacc (no to już każdy wie, dlaczego polacy wyjeżdżają na zachód...)
[WSPOMÓŻCIE OBYWATELI 4 ŚWIATA, A ZARAZEM 4 RP !!]
niestety nigdzie nie jest tak jakby ktoś chciał... światem rządzą ci, którzy mają $...
PS. a tak na serio to i tak mi to obojętne, bo tibia jest do dupy i nic tego nie zmieni ^^
Eee... Słucham? O co chodzi? :confused: Nie wiesz czy dostaną coś na update, ale na update na pewno coś dostaną? Yyy...
Przeczytaj jeszcze z 5 razy jego wypowiedź, potem spoglądnij na nazwe tematu. Może zaczaisz.
Facc moze cos dostanie ale napewno nie duzo :/
Pacc spewnoscia cos dostanie ;p
Wirundin
22-05-2007, 21:05
facc na pewno nie dostaną nic interesującego
według mnie w update bedą nowe świetne tereny (dla pacc)
a na nich wiele przygód (dla pacc) wiele przedmiotów do zdobycia ( dla pacc)
A facce dostaną z tego tylko tyle że mogą sobie skupić to co pacce przyniosą
ale z drugiej strony TIBIA jest komercyjną grą i cipsoft musi za coś kase czerpać
;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Salarigoth
22-05-2007, 21:40
Ludzie powiem wam cos mam kolege ktory zbieral truskawki za miastem zeby kupic pacc ,kupil <w weekendy po 15 h siedzal> zbieral na NG,Kupil na ng robil lvl zrobil 85 w nieduzym czasie pozniej szedl na necro mort hurowal i w noc ma 50 zloty .
Adrio PL
22-05-2007, 22:25
A jak sie kupuje PACC za GP?:baby:
PS:Ile trzeba na zakupienie takiego PACCu ?
Bezelowy
22-05-2007, 22:40
Jak bedzie wyrownanie profesji , to facc dostnie tylko to .Niech ulepsza knighta i palladyna ,nic wiecej :) . Na nic wiecej NIE LICZMY !:confused:
Niedozwolony
24-05-2007, 16:00
a z kąd kurwa wiecie ze nie zrobią FACC w bambuko i nie wpierdolą czaru np zabierającego 100 many dla Pacc tylo knightom??i co?wtedy knight vs Knight wygra ten co paca ma;/;/ nie bądzcie tacy pewni... Facc dostanie pewnie cos podobnego do rzeczy addonowych albo jakis upominek ale ... szczerze to jest kiepskie
GhostyxD
24-05-2007, 17:05
znajac zycie FACC dostanie bardzo malo ;( (no chyba ze Cip Soft sie postara i wrzuci cos w podobie DC) a takto to zgadzam sie troche ze FACC to tylko wersja testowa Tibii ale mnie np nie stac na PACC a nie jestem tez tak zawziety zeby 3 tyg siedziec ciagle na tym samym zeby zbierac na PACC, mysle ze jak zwykle FACC dostanie malo choc pozyjemy zobaczymy;) Pozdrowienia dla wszystkich
:cygaro:
Salarigoth
24-05-2007, 21:53
Same nooby tutaj "FACC NIC NIE DOSTANIE :<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
" to kupcie pacc ,co za debile jakwas nie stac to tibia nie dla was pomyslcie nad tym bo na dluzsza mete bez pacc nie pogracie
%#@% Temat się wyczerpał tylko nooby spamują.
Zawsze FACC coś dostaje, dostanie też i teraz.
polaczek121Piotrek
25-05-2007, 06:56
A ja mam nadzieje i zaglosowalem na TAK.Chcialbym zeby zrobili cos z paladynem bo sie tak skiluje ze... ah szkoda gadac;(
Kerin Tale
25-05-2007, 09:18
zamiast tej ankiety zrobiłbym "Czy to forum to banda zadumanych dzieciaków czy normalnych ludzi?"
Ja bym zagłosował na bande zadumanych niedorostków. Ludzie wy ciągle spamujecie. Płace - rządam ?
A ja jestem uzytkownikiem forum - i z tego co widzę to większość z was jest naprawdę lekko mówiąc - walnięta i to zdrowo. Takimi gadkami nic nie zyskujecie a jedynie karmicie trola. Admini czemu nie banujecie ?
Żeby nie było nie na temat. Co update FaCC dostaje całkiem całkiem sporo. Może są to pierdółki ale jednak są i z tego wypada się cieszyć
Independence
25-05-2007, 19:36
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=1434127#post1434127
Otóż azaliż ino link do strony z postem mojego autorstwa, który każdy przeczyta i przestudiuje.
Przeczytajcie również i komentarze innych osób, które są, by tak rzec "spojrzeniem na wywody innych graczy" (nie rozumiem tylko tego, że jeden z użytkowników komentujący powtórzył kilka razy to o "dorosłym życiu i zarabianiu" skoro ja to powiedziałem dokładnie na początku postu (FACC(18))
Komentujcie moje wywody i innych, bo to najprostszy sposób, by zmienić poglądy na te właściwe.
@Topic
Fajne te nowe stworki i myślę, że niektóre jak choćby silver rabbity albo pingwiny dodadzą na FACC Ice Lands.
btw. żal mi Facców(nie mnie, choć jam także jest FACC), którzy ronią łzy nad nowymi terenami, bo Tibia, gra MMORPG z podgatunku ZTBMWM (zapłacisz, to będziesz miał więcej możliwości) jest dla niektórych naprawdę nałogiem.
-----------------------------------------Komentował to Niepodległy--------
edit# - mają prawo zarobić więcej, czemu nie? tylko czemu przy zysku
75000 x 90 = 675000 (zakładając, że wszyscy, którzy mają pacc, kupili na 90 dni, liczone w zł) na 3 miesiące, rocznie zarabiają
675000 x 4(4 kupna 3-miesięcznego pacc) = 2700000 (słownie - dwa miliony siedemset tysięcy)
przyjmijmy, że utrzymanie 70 serwerów kosztuje ich miesięcznie 70000
2630000 (mają tam ile programistów głównych? około 20? ok)
2630000 : 20 = 131500
tyle zarabia jeden rocznie, przeliczając miesięcznie
131500 : 12 = ok. 11000 (uważacie, że to jest miesięczna pensja?)
chyba, że mają ich 100 to jeden miałby pensję miesięczną ok. 2000
używano magicznego kalkulatora do obliczenia tych liczb.
(btw. jakby ktoś miał jakieś dokładniejsze dane bądź ogólne przypuszczenia proszę mi powiedzieć, z chęcią obliczę) ej czy ostatnim razem nie pisano, że głównych programistów cipsoftu jest 5?
@UP:
Ale tam nie są tylko główni programiści... Wg. mnie cipsoft liczy ok. 50 (max) pracowników choć i to pewnie zawyżona ilość + powinieneś to obliczać w euro (19.99 chyba euro) a nie przeliczać na nasze polskie złote...
@topic: Może, ale wątpie.
Alanus Lutinum
25-05-2007, 22:35
Biedne FACCki (ja też facc), zrozumcie chcecie być cool, szpan, level szacunek i w ogóle? Kupcie se pacca, ja jestem happy, że Tibia jest za darmo i nie trzeba bulić, żeby w ogóle grać. Facce i tak już dużo mają, wyspy, miasta, outfity, potworki i to wszytsko za free? Co wy ludzie jeszcze chcecie? 500k dla każdego i MPA za free?
Avallach
25-05-2007, 23:31
Tibia jest grą komercyjną i pogodzcie sie z tym.
Gdyby facc dostawali wiecej lub rowno z paccem to cipsoft zarabial by 3-4x mnie ;(
Niech zapanuje czas WoWa wszystko płatne.
Jak facce nie dostana nic w next 6 uptadeach to ich ilosc zmiejszy sie 10x wiec na faccu bedzie grac sie lepiej. ONI TO ROBIA DLA WAS!! kochane noobki!!
a pod 7.8 to co? citizen facc mógł mieć addon z piórkiem i backpackiem X(
Robert Lublin
26-05-2007, 12:02
@UP
Powiedz ze żartujesz... xD
Facce pewni nic nie dostaną nawet pisze na tibi.pl "ze jeśli chcesz cieszyć sie nowym update kup pacca" :p
Ale wg mnie to dobrze, bo kiedyś jeszcze jak zaczynałem (tibia 7.1) facce duzo sie nie rózniły od pacców bo wtedy nie było większości pacc areny (Dla pacc było tylko edron,cormaya,Darashia i tyle) Addonów jeszcze nie było były inne outfity ale i tak większość h lvli z nich nie korzystało, pacca głównie kupowało sie dla promoci i dla czarów ;p
Wiec tak nie mogło być długo... Teraz facc a pacc to duzo wieksza różnica... ;)
Rubeus_Venon
26-05-2007, 15:35
Mi sie wydaicje, że facc nic nie dostają.
zamiast tej ankiety zrobiłbym "Czy to forum to banda zadumanych dzieciaków czy normalnych ludzi?"
Ja bym zagłosował na bande zadumanych niedorostków. Ludzie wy ciągle spamujecie. Płace - rządam ?
A ja jestem uzytkownikiem forum - i z tego co widzę to większość z was jest naprawdę lekko mówiąc - walnięta i to zdrowo. Takimi gadkami nic nie zyskujecie a jedynie karmicie trola. Admini czemu nie banujecie ?
calkowicie sie z tym zgadzam
po jaka cholere zakladac tematy typu "mi sie wydaje..."
nie macie zadnych informacji o tym co dostana FACCowie
pogloski typu "zbalansowanie profesji" to tylko glupie bezpodstawne pogloski
nadejdzie update to zobaczymy...
jak dla mnie temat jest zbedny
powinien byc zamkniety ,a raczej skasowany...X( zasmieca tylko forum
zeby nie bylo offtopa:
wg. mnie ten update ma na celu zwolnienie wiekszosci expowisk co jest korzystne dla FACCow
facc nic nie dostanie na poprzednich upade co dały faccom??
lightshowel,pirate set,pirate backpack,nędzne outfily??
a jakie miejsca??rzadne!!!
przedmioty mają tylko dlatego bo gracze z paccami je przywiozły i sprzedawały na mainie.
NIE
Shor'tugal
28-05-2007, 08:52
Facc dostanie jednego potworka tak jak to zawsze w update :D . Raz dali vapire , wyverne...
A wy myśleliście, że co? Że dadzą wam niewiadomo co? Po to są pacc'e. Jaki interes miałby CipSoft gdyby FACCom wszystko dawał? Po to daje dużo dla PACCów, aby was, FACCów, zachęcić do kupna płatnego konta.
Nędzne 100k i macie pacc'a.
*Radzę zamknąć ten temat, gdyż gdybanie tych ludzi jest conajmniej idiotyczne. FACC jak dla mnie i tak ma za dużo.*
- mają prawo zarobić więcej, czemu nie? tylko czemu przy zysku
75000 x 90 = 675000 (zakładając, że wszyscy, którzy mają pacc, kupili na 90 dni, liczone w zł) na 3 miesiące, rocznie zarabiają
675000 x 4(4 kupna 3-miesięcznego pacc) = 2700000 (słownie - dwa miliony siedemset tysięcy)
przyjmijmy, że utrzymanie 70 serwerów kosztuje ich miesięcznie 70000
2630000 (mają tam ile programistów głównych? około 20? ok)
2630000 : 20 = 131500
tyle zarabia jeden rocznie, przeliczając miesięcznie
131500 : 12 = ok. 11000 (uważacie, że to jest miesięczna pensja?)
chyba, że mają ich 100 to jeden miałby pensję miesięczną ok. 2000
używano magicznego kalkulatora do obliczenia tych liczb.
Byłoby miło, gdybyś zamiast "magicznego kalkulatora" najpierw użył rozumu ale nie wiem czy wolno mi wymagać od Ciebie tak daleko idącego poświęcenia... Całe to, pożal się Boże, "wyliczenie" dowodzi tylko rozpaczliwej niedojrzałości i kompletnego braku rozeznania w zasadach funkcjonownia jakiegokolwiek biznesu (za to dziwnie przypomina teorie "profesora" Leppera na temat gospodarki).
A teraz, żeby nie być gołosłownym:
- po pierwsze: PACC na 30 dni kosztuje nie 90 tylko ok. 76zł (19,95 EUR - przy okazji możesz sobie policzyć marżę polskiego pośrednika) i jeśli już, to tę kwotę możnaby próbować brać jako podstawę do obliczeń (jeśli zdecydujemy się pominąć graczy kupujących PACC na okres ponad 90dni, gdzie cena jest jeszcze niższa).
- po drugie: w swoich radosnych obliczeniach, z uroczą nonszalancją pominąłeś parę "drobiazgów" takich jak na przykład: podatki, VAT, prowizja dla firm obsługujących zakupy PACC przez internet, koszt utrzymania budynku w którym mieści się siedziba firmy, koszty bieżącego działania firmy, pensje wszystkich pracowników poza wymienionymi przez Ciebie programistami itd. itp. (Twoje założenie, że są w stanie utrzymać 1 serwer przez rok za 1000zł, pominę litościwie milczeniem...)
- i wreszcie, po trzecie: gdybyś zdobył się na heroiczny wysiłek choćby orientacyjnego oszacowania ile wynoszą wymienione przeze mnie powyżej koszty (a zaręczam, że to nie jest wszystko) zobaczyłbyś ILE tak na prawdę zostaje z pieniędzy, płaconych przez graczy i ile mogą przeznaczyć na swoje własne pensje "te pazerne CIP-y".
Edier Master
28-05-2007, 14:40
A wasi rodzice albo wy pracujecie za darmo? -.-
Pijawek?Nie ma zysku?Pomyśl najpierw zanim napiszesz
Wnioskując z tego,co napisałes ten co nie ma pacca nie ma po co grac :confused:
"Moze" ; d Moim zdaniem powinni dac cos dla FACC aby zachecic na kupno PACC. A gdy Cip's beda robic co kolejny update to wszystko dla Pacc to Facc stanie sie swojego rodzaju Demem i coraz mniej ludzi bedzie grac. Imo, mysle ze nie zapomna o ludziach ze standardowym kontem i dadza jakies ciekawostki.
Pozdrawiam
HayeN
Wendaren
03-06-2007, 00:29
Raczej nic nie dostaną specjalnego, ale czas pokaże
Może nic specjalnego, ale zawsze coś B)
Adow Adan
03-06-2007, 00:36
A ja wierze że dostana nowy Quest - "Jak sie lognąć bez pacc" xD
Czy FACC może coś dostać na tym upie? Taaak , większe kolejki do logowania ^^
Z tego co wnioskuje 97% bedzie dla Pacc(tak powinno byc) i te marne 3% dla facc (jakies balansowanie,nowe itemki sprzedane od paccniętych , resp 1 monstera , zamienianie sie w nowe monstery i może jakies nowe addonowe itemki) bo przecierz facc nie potrzebuje dużo , nic nie daje - nic nie dostaje , normalka xD
LookamZzaRogu
03-06-2007, 00:41
Niektórzy ludzie z pacc już mnie nieziemsko wkurzają! "ci z facc to pijawki", "nic im nie dawać!" :( CipSoft wie dobrze co robi. Gdyby zarabiali za mało, Tibia stałaby się płatną grą i nie grałyby w nią "darmozjady" z facc. Wszystko zależy od nich.
Jesteście po prostu chamscy. Zachowujecie się dosłownie jak hitlerowcy - "my jesteśmy ludźmi, a wy gatunkiem podrzędnym, zwierzęciem!". Może kogoś nie stać na kupno pacc, a chce się tylko rozerwać przy Tibii (tak jak to już wyżej ktoś wspomniał) 1h dziennie lub pogadać z kumplami.
@Topic
Zagłosowałem na TAK, gdyż ulepszenie profesji (mam nadzieję) będzie dotyczyło także facc.
Pozdrawiam,
LookamZzaRogu ;)
Ja zagłosowałem na dwie ostatnie możliwości.
Myślę że może Cip~ weźmie też pod uwagę postacie FACC .. kto wie .. dowiemy się już niebawem :)
Jerkov Thundersword
03-06-2007, 01:22
Oczywiście, że dostaną... kopa w... B)
Adow Adan
03-06-2007, 01:36
Niektórzy ludzie z pacc już mnie nieziemsko wkurzają! "ci z facc to pijawki", "nic im nie dawać!" :( CipSoft wie dobrze co robi. Gdyby zarabiali za mało, Tibia stałaby się płatną grą i nie grałyby w nią "darmozjady" z facc. Wszystko zależy od nich.
Jesteście po prostu chamscy. Zachowujecie się dosłownie jak hitlerowcy - "my jesteśmy ludźmi, a wy gatunkiem podrzędnym, zwierzęciem!". Może kogoś nie stać na kupno pacc, a chce się tylko rozerwać przy Tibii (tak jak to już wyżej ktoś wspomniał) 1h dziennie lub pogadać z kumplami.
@Topic
Zagłosowałem na TAK, gdyż ulepszenie profesji (mam nadzieję) będzie dotyczyło także facc.
Pozdrawiam,
LookamZzaRogu ;)
jak my hitlerowcy , to wy judasze.
chcecie coś za darmo , pomyślcie troche czy jak idziesz do sklepu to dadzą ci za free bo masz ładne oczy? NIE!!!!
Wiec zastanów sie , gdyby nie było pacc , cipsoft by upadł bo nie miał by z czego robić nowych update .
Każda nowa możliwość(nie tereny ) jest najczęściej dla obu stron , tylko to co jest na wyspach dla pacc jest tylko dla nich.
Macie 50 questów na mainie , rozbudowany kontynent i czego wy jeszcze chcecie? My sie ledwo zapychamy bo na pacc area większość miejscówek zajętych a wam dalej mało . Najlepiej to niech was wyślą na kontynent na którym nie mozna się spotkać(facc i pacc ) i nie mozna rozmawiać z paccem/faccem bo jak jakiś up to wina cipsoftu ze pacca wymyślił -.-
Ps. znam takich co nie stać na pacc'a ale nie jadą ich od najgorszych bo są "lepsi" . Nie ma w tibi lepszych i gorszych , zrozumcie , mozna kupic pacca "nielegalnie" przez gp's , mozna też wygrać w konkursie więc to nie zalezy czy kogos na to nie stać .
Sam pierwszego pacca zamuwiłem w styczniu a zbieralem na niego pół roku , na tego zarabiałem 1 miesiąc , i to będzie mój ostatni pacc więc nie wiem o co wam chodzi.
po 1 zł dziennie i zawsze sie uzbiera( u mnie po 5 zł :P)
@Wszyscy "uważam że fakki to pijawki bo nie płacą xS":
A czy wy nie rozumiecie, że Facci to ponad połowa społeczeństwa Tibijskiego? Gdyby tak wszyscy skończyli grać to ile osób by grało w Tibię? I oczywiście mało by dochodziło, bo wyobraźcie sobie: znajdujesz grę 2D (!), w którą gra kilkanaście tysięcy osób, i do tego istnieje tu system Premium (czyt. płacę wymagam więcej od tych gówniarzy). Kolo patrzy chwilę, a potem wyśmiewa i zapomina o tej gierce. Trochę później Paccom nudzi się taka gra, też odchodzą, aż w końcu Tibia upada. Tak właśnie myślą Cipy i dlatego robią coś dla Facc czy tego chcecie czy nie. Starają się zatrzymać graczy przy grze, a to czy kupią potem Pacc czy nie, to decyzja tylko i wyłącznie GRACZA.
I nie mówcie, że gdyby Facców nie było, to było by super, bo wy także zaczynaliście z Facciem, jakby było tak jak "myślicie", to nawet byście w tą grę nie grali i nie było by dyskusji, gra by wam się znudziła, bo nie mielibyście komu sprzedawać rzeczy, możliwe do zdobycia na Pacc Area, komu się chwalić domkiem itp. AMEN.
@Wszyscy "uważam że fakki to pijawki bo nie płacą xS":
A czy wy nie rozumiecie, że Facci to ponad połowa społeczeństwa Tibijskiego? Gdyby tak wszyscy skończyli grać to ile osób by grało w Tibię? I oczywiście mało by dochodziło, bo wyobraźcie sobie: znajdujesz grę 2D (!), w którą gra kilkanaście tysięcy osób, i do tego istnieje tu system Premium (czyt. płacę wymagam więcej od tych gówniarzy). Kolo patrzy chwilę, a potem wyśmiewa i zapomina o tej gierce. Trochę później Paccom nudzi się taka gra, też odchodzą, aż w końcu Tibia upada. Tak właśnie myślą Cipy i dlatego robią coś dla Facc czy tego chcecie czy nie. Starają się zatrzymać graczy przy grze, a to czy kupią potem Pacc czy nie, to decyzja tylko i wyłącznie GRACZA.
I nie mówcie, że gdyby Facców nie było, to było by super, bo wy także zaczynaliście z Facciem, jakby było tak jak "myślicie", to nawet byście w tą grę nie grali i nie było by dyskusji, gra by wam się znudziła, bo nie mielibyście komu sprzedawać rzeczy, możliwe do zdobycia na Pacc Area, komu się chwalić domkiem itp. AMEN.
Masz racje.
Ale te dzieciaki, które tylko krzyczą "ja jestem FACC, chce dodatku! O nie! Czemu znowu dla PACC tylko!" czy "Nigdy nie kupie PACCa! A chce update dla FACC! blablabla...." są pijawkami. Wychodzą z założenia "ja mam nic nie dawać, a tylko otrzymywać".
Tylko w tym momencie trzeba założyć że FACC =/= pijawka.
I po problemie.
Linkater
03-06-2007, 10:52
@Up (1,2,3)
Z tym że Facc'owcy to pijawki musze się zgodzić, ale wg. mnie Facc został stworzony do zaprezentowania gry i zachęcenia do zakupu Pacc'a! Takie demo ;]
@Top.
Myśle dla Facca zbyt wielu rzeczy nie dadzą ;d (jeśli w ogóle coś dadza). Najpewniej bedzię to standardzik - 4-5 heksów na Rooku :D i jakieś expowisko. Może nawet jakiś czar? Się okaże...
Nie.
A teraz wyjaśnie to wam Faccowie na przykładzie z życia wziętego.
1.Ide do sklepu. Obok mnie stoi taki typowy faccowiec (co krzyczy po depo free itans itp.), a na forum jęczy że nic dla fac nie ma. I taka sytuacja. Kupuje sobie cukierka za 1 zł. Dostaje go, bo zapłaciłem. A ten obok może sobie krzyczeć na cały sklep ile wlezie, że ON też chce i nic to nie będzie obchodziło sprzedawczyni, bo nie zapłacił. Ja zapłaciłem i mam lepiej. Tak to wygląda.
2. Ja zapłaciłem za kino moge obejrzeć film. Ty nie zapłaciłeś nie możesz.
3. Ktoś kupił sobie grę i może grać. Typowy facc ściągnie z neta i będzie narzekał, że nie może np. skorzystać z pomocy technicznej wydawcy.
Tak samo jest z tibią. Coś jak wersja demo jak mówili wyżej. Ściągasz ją itp. ale nie możesz liczyć na to, że dostaniesz coś darmowego lub wiecej, bo nie posiadasz pełnej wersji i pełni praw jakie ma PACC.
Co do osób, które mówią, że nie mają pieniedzy na pacc. Ja w to nie wnikam. Macie nie macie nie moja sprawa. Ale to, że nie macie kasy na pacc, a ktoś inny ma nie znaczy, że wy też MUSICIE coś dostać, bo tak będzie niesprawiedliwe.
Wbijcie sobie to do głowy. Jak nie rozumiesz to czytaj ten post aż zrozumiesz.
Andrealfus
03-06-2007, 15:27
Nie.
A teraz wyjaśnie to wam Faccowie na przykładzie z życia wziętego.
1.Ide do sklepu. Obok mnie stoi taki typowy faccowiec (co krzyczy po depo free itans itp.), a na forum jęczy że nic dla fac nie ma. I taka sytuacja. Kupuje sobie cukierka za 1 zł. Dostaje go, bo zapłaciłem. A ten obok może sobie krzyczeć na cały sklep ile wlezie, że ON też chce i nic to nie będzie obchodziło sprzedawczyni, bo nie zapłacił. Ja zapłaciłem i mam lepiej. Tak to wygląda.
2. Ja zapłaciłem za kino moge obejrzeć film. Ty nie zapłaciłeś nie możesz.
3. Ktoś kupił sobie grę i może grać. Typowy facc ściągnie z neta i będzie narzekał, że nie może np. skorzystać z pomocy technicznej wydawcy.
Tak samo jest z tibią. Coś jak wersja demo jak mówili wyżej. Ściągasz ją itp. ale nie możesz liczyć na to, że dostaniesz coś darmowego lub wiecej, bo nie posiadasz pełnej wersji i pełni praw jakie ma PACC.
Co do osób, które mówią, że nie mają pieniedzy na pacc. Ja w to nie wnikam. Macie nie macie nie moja sprawa. Ale to, że nie macie kasy na pacc, a ktoś inny ma nie znaczy, że wy też MUSICIE coś dostać, bo tak będzie niesprawiedliwe.
Wbijcie sobie to do głowy. Jak nie rozumiesz to czytaj ten post aż zrozumiesz.
przyklady jak najbardziej trafne :)
@topic
FACC wbrew przekonaniom zawsze cos dostaje (nowe itemki , nowe miejsce z nowymi potworkami np wyviern w ostatnio upie, grafiki, ) i zreszta ma jzu duzo (tyle miast terenow itd) runki, funkcjie typu quest book, wbudownay boot (czego nie popieram , precz z tym badziewiem !) itd.wiec nie jeczec tylko sie cieszyc ze za darmo wogole mozecie grac. Chcesz to plac nie
to graj i nie marudz. Co update musze wyjasniac jak kolega wyzej ale ludzie sie nigdy nie naucza ! BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY !
A skąd ja mam to wiedzieć, miszdżu?
Co ty kur***pierdol***niedosc ze piszesz to samo co wszyscy.Zobacz se ze ta gra jest inna od wszystkich ma grafike taka a nie inna i jak spojrzysz na screen to cie nie przyciaga jak np:Lineage lub Muonline.Powiedz kto by ci zaczol grac w gre 2D jak by 1 raz to zobaczyl i jeszce by mial placic ponad 100 zeta.Ty pewnie tez zaczynales na facc i twoi 1 ziomkowie byli z facc ktorzy pomagali ci jakos w grze...Jak by 4/5 osob na facc to bybly by nooby to nie mogl bys sie ruszyc by lazili za toba i pierdo***
-"free items plzz,free items plzz,a jednak wiekszosc chodzi skilowac i expic
Wieszkosc ludzi ktorych poznalem to byli kolesie z facca i ktorzy dopiero pozniej kupili pacca.Moim zdaniem dobrze robia ze co jakis uptade daja nam gowno ale h***ten ktos moze isc i sie przekonac jak to jest,a ze na pacc jest tego wiele wiecej to go jeszcze przekona do jego kupna bo kolega cie raczej nie przekona,musisz sam w to zagrac z pare godzin.
Draggy_Slayer
07-06-2007, 10:28
glos na TAK bo facce cos dostana - balans profesji
malo wam? to kupcie pacca
nie wiem ile razy to bylo walkowane:)
jak jezdzisz w rl maluchem a nie mercedesem to idziesz do salonu merca i mowisz - dajcie mi jakis fjany samochodzik bo inni maja lepsze, inni maja wiecej a ja jestem biedny i nieszczelsiwy.
wiec przestancie plakac ze nic nie macie...
Zobacz se ze ta gra jest inna od wszystkich ma grafike taka a nie inna i jak spojrzysz na screen to cie nie przyciaga jak np:Lineage lub Muonline.Powiedz kto by ci zaczol grac w gre 2D jak by 1 raz to zobaczyl i jeszce by mial placic ponad 100 zeta.Powiem Ci kto - ja zacząłem grac w Tibię właśnie dlatego, że ma taką a nie inna grafikę. Poprostu nie lubię 3D i już :p. A przy okazji, to skąd wziąłeś te "ponad 100 zeta" płatności za Tibię?
Przepraszam!!!!!!pomylka o pare zlotyX(X(X(X(...jush nie mogles sie przyczpic do czegos innego?Chodzi mi o to ze typy tam wczesniej mowili ze i tak jest dobrze ze za to zeby grac trzedba placic,a powiec szczerze jak bys zobaczyc przypadkowy screen i bys musial zaplacic bo to bylo by platne(mi sie tez podoba ta gra ze wzgledu na kimat i grafike)
Niektorzy wczesniej jeszcze mowili ze ma byc pare godzin free fajnie macie,mnie ta gra jakos przyciagnela po wyjsciu z rooka jak zaczelem poznawac nowe trenery,chodzic na lepsze potwory...
@up: BR?!
@topic: Jeju, tak fakowie dostaną coś, więc po co ta dyskusja, kłótnie i Bóg wie co jeszcze...
KUPCIE SE PACCA MUAHAHAHA!
Waampirek
07-06-2007, 21:33
Mysle ze dostana, chociaz malo i nie wiem co to moze byc.
@offtop
Jak mozna kupic pacc przez tibijska walute?
I ile to gdzies kosztuje?
Czy FACC dostaną cos na ten upade???
Po ryju...
#topic
IMHO jedyne co bedzie dotyczylo facc to te obiecywane zbalansowanie profesji ^^
IMHO jedyne co bedzie dotyczylo facc to te obiecywane zbalansowanie profesji ^^
Tego wcale bym nie był pewien :P Cipsoft znowu może wpaść na genialny pomysł i zrobić coś w stylu e-visa (chodzi mi o to, że tylko dla pacc), a faccowi najci nie będą mieli nic lub będą mieli to znacznie ograniczone.
Przepraszam!!!!!!pomylka o pare zlotyX(X(X(X(...jush nie mogles sie przyczpic do czegos innego?Gdybyś nie "pomylił się" w cenie o dobre 30% to bym się nie "przyczepiał" :P
Jak mozna kupic pacc przez tibijska walute?
I ile to gdzies kosztuje?Nie ta strona, nie to forum Panie Kolego... Dla wyjaśnienia - proceder nielegalny, przyłapanie skutkuje banem w Tibii.
Phoelerius
09-06-2007, 16:17
facc = demo
pacc = pelna wersja gry
Nie ma tu o co plakac, watpie zeby facca dostali cokolwiek, bo czemu Cip Soft mial by to zrobic? Nie robiac tego zyska wiecej niz robiac to, poniewaz czesc faccow zdecyduje sie na zakup platnego konta. Chyba prosta kalkulacja? :D
Zreszta popatrzcie na takie gry jak L2 czy WoW, tam nawet nie ma mozliwosci gry za darmo, a w Tibiii jest. :p
Kurwa zajebiste z was kozaki tylko szkoda że w chacie przed kompem i czy wy umiecie czytac??? Jak nie to s*******ac do przedszkola a nie w tibie grac pytanie nie brzmi czy FACC to pijawka???, co FACC dostali w powszednim upade??? tylko: Czy FACC dostaną coś na ten upade??? Więc kurwa nie pierdlolic że FACC to cioty tylko co dostanom w nowym upade.
Andrealfus
10-06-2007, 23:00
@up
kultury moze troche co? w domu cie ie wychowali?
@topic
Facc zawsze cos dostaje posluze sie przykladami z gory, Facc dostaje jakis poczatek, zalazek drobny updatu aby przekonac ze moze byc jeszcze fajniej na paccu.
Np. Dostanie (strzelam teraz !!!) teraz palek i knight po jakies 4 czary (przypominam to tylko moj wymysl !) i 1 dostanie facc a 3 pacc, zazywaczaj tak jest z potworami, ze facc dostanie drobne expowisko z 2 -3 takimi nowymi rodzajami potworow a reszta jest dla pacc i to ma na celu zachcecenia jeszcze wiekszego do zakupu premium
Cenarius
10-06-2007, 23:07
nie czytałem tematu(całego) więc może któs już pisał coś podobnego no ale....:p
moim zdaniem FACC dostanie 2 bezużytczne zaklecia typu "silniejsze utevo lux" i może ze 2 nowe potworki a tak to prawdopodobnie nic....
Piotrek Marycha
11-06-2007, 18:59
CO NAJMNIEJ POLOWA nowych czarow bedzie dla facc, i btw skonczcie rozmowe czy CIPsoft to zdziercy czy nie, bo jezeli kogolowiek tu nie stac placic 1 zl dziennie (ok 70groszy kupujac pacca na rok) to widocznie dopiero co przestal skakac z dywanu na podloge i nie powinien grac w tibie, pwned i koniec i kropa
Mysle ze FACC dostanie cos ale bardzo bardzo niewiele np. Jedna z tych 60 broni to wylotowania z potworka dla FACC`a
FACC dostanie jakiegos shita jak zwykle bo jak chcecie cos nowego = przyjemnosc musicie za to zaplacic niestety taki jest swiat a ze Polakowi zal 95 zl (choc nie zawsze to ten powod) to mowi ze Cipsoft sax etc...
MasteroD
13-06-2007, 22:06
X(X( wiecie co?? przeglądam te wszystkie strony tego tematu i... 99% wypowiedzi brzmią następująco (prawie identycznie): FACC coś dostanie ale będzie tego bardzo mało i będzie to jakieś shit... wiecie zmieńcie płytę albo się nie wypowiadajcie. Co prawda CIP skupia się dużo bardziej na PACCU ale nie zapomina przecież o większości swoich graczy czyli FACC (stawiam, że jest ich jednak trochę więcej;)). Wg mnie da i to sporo żeczy dla FACCA a zresztą jak tak lubicie tibie (ja lubie;]) to kupcie sobie ten cholerny PACC... chodźby żeby zobaczyć jak to jest.
No i to by nyło na tyle.B)
Salarigoth
13-06-2007, 22:15
Dla mnie granie bez pacc to nie jest tibia ludzie juz na rooku bez pacc sie gra do dupy ,szczerze mowiac sram na facc bo jak gram to napewno nim nie jestem od 1 lvl jak chcecie 40 lvl na facc robic miecha to prosze bardzo ja tam wole wydac 90 zl zrobic przez ten czas z 80 lvl pojsc na necro i w noc zarobic 50 zl i mi to zlewa czy 15 sorc placze .
oczywiście, że tak. Jasne jest, ze nie będa to nowe tereny, bo to odwieczna sekcja dla PACC :), ale wszystkie te nowe bronie, przecierz to nie jest przeznaczone tylko dla graczy z pacc, bycmoże nowe czary też beda dostępne dla facc. I nierozumiem tych odpowiedzi na NIe, skoro cipsoft jasno w swoich odsłonach to przedstawił.
Moim zdaniem CipSoft powinni dać jakąś starą wyspę na FACC, tak jak dali Venore. Bo PACC już trochę tych wysepek ma ;)
Wiadomo, że PACC'e muszą mieć lepiej, bo to oni sponsorują CipSoft i nie mam o to pretensji. Mogliby dać też jakieś nowe (lub stare) czary dla FACC.
Takie moje zdanie :)
Krzysiekkrzysiek
14-06-2007, 16:53
knighci i palkowie facce tez beda przeciez mieli ponusy co kilka lvli (zawsze to cos :P )
Sorcer_Pips
15-06-2007, 18:17
Dostaniesz może małe coś ale i tak o eretycznej włóczni zapomnij czyli to taki jakby HMM więc o HMM też zapomnij guehehehe
Tak to jest, nie płaci się to się nic nie ma, cipsoft też ludzie muszą zarabiać i nie dawaj tych emotek X( bo równie dobrze cipsoft mógł zrobić tibie płatną.
Lukaszek08
18-06-2007, 22:01
Tak. Np.:
Fur Boots
These boots keep your toes warm in even the iciest regions but they feel kind of heavy.
Item Class: Boots
Attributes: Arm: 2
Weight: 12.00 oz.
Loot value: Negotiable gp.
Dropped by: War Wolf
Buy from: Players.
Sell to: Players.
Notes:
Sie mapes
18-06-2007, 22:54
Na pewno FACCmani dostaną jedną pewną rzecz, mianowicie kolejny powód do kupna PACC. Ew. jakiś jeden czar na zachętę, np ten rzut bronią i "wymyśloną włócznie" paladynów ale nic więcej.
Gowno dostana, zreszta jak zwykle i nic w tym dziwnego. Ewentualnie nowa grafike lopaty czy liny i wszystko -.-;;
FACCE dostana niewiele, bo facc jest po to zeby zapoznac sie z gra i kupic PACC...
Andrealfus
19-06-2007, 09:26
@up
Dokładnie, facc dostaje tak jakby bardzo okrojoną wersje updata, np. jakis maly resp potworow (wyviern ostatnio) tu jakas funkcje klienta, tu jakis przedmioty, teraz "balansacje" postaci itp. grafiki i wiele innych, ma to na celu poprostu zacheciec jeszcze bardziej do kupna pacc
befavaza
19-06-2007, 13:36
gówno, tak jak zwykle..
@up
Facc wcale nie dostaje gowna...
Dark Cathedral to co?
PoH (dla pallków świetne) to co?
Dobry, duży resp dragów czyli Veno Dragon Lair, to co?
Ładne, fajnie zrobione AB, to co?
Bardzo Dobry resp warlockow, czyli Demona, to co?
Orc Fortress (świetne dla knightów), to co?
Elf Fortress (także świetne dla knightow), to co?
I ty to nazywasz "gównem" ?
Za wiele wymagasz od życia, i CipSoftu...
Moze UE maja dać faccom, i jeszcze Annihilatora?
A skoro tak narzekasz to kup Pacc i sie ciesz, a jesli chcesz mowic
"nie zamierzam wydawac kasy na "glupia gre", to nie narzekaj...
Lux19R20teR
19-06-2007, 13:54
watpie w to, zeby facce cos dostali. jesli CIPsoft robilby duzo dla facc, to ludzie nie kupowali by pacca i by nie mieli zarobku z tibii..... tak wiedz nie spodziewajcie sie jakiegos nowego terenu(chyba, ze jakis maly resp nowych potworow) i nowych czarow....po prostu im sie to nie oplaca, sam kiedys nie mialem pacca i mysle, ze do 30-40 (knightem wiekszego)lvla mozna expic na faccu
lecz tibia bez pacca to wersja demo tibii ;s
Elitek70
19-06-2007, 13:55
Tak, FACC dostanie cos po update np. nowe rzeczy, u palka i knighta wieksze hity, sorek i drut mniejsze hity :P
Chicki331
20-06-2007, 00:35
nie widzialem zadnych newsow na temat nowosci dal facc wiec pewnie nie dostana lecz cuda sie zdarzaja (lecz nie warto na nie liczyc) :(
Ale wy to jesteście...
Jak ktoś pisał facc dostanie np. nowe bronie. Dostępne dla facc i pacc.
Salarigoth
20-06-2007, 00:55
Dla mnie of i ef powinny byc dla pacc dlatego ze pijawki czasami blokuja ef ...
Wiadomo, standardowa polityka, kolejny update = większa przepaść między PACC i FACC, ale wejdą przecież ogólne zmiany mechaniki gry które będą może trochę korzystniejsze dla tych z Pakiem, ale Facc też będzie mógł użyć np. assasin starsów, też będzie mocniej uderzał paladyn i knight zarówno pacc, jak i facc
Hunter Of Mystery
20-06-2007, 16:22
Ja tylko prosze o 1 ofensywny i spontaniczny czar dla kini... groundshaker albo whirlwind throw...
Swoja droga, wkurzaja mnie pacce ktorzy mowia ze facc to pijawki.Ktos powiedzial ze 4/5 faccow to debile... A POMYSLALES ZE CI DEB ILE POWODUJA ZE RESP JEST "TROCHE" SZYBSZY?!
Xerionis_Family
20-06-2007, 16:35
Ale wy to jesteście...
Jak ktoś pisał facc dostanie np. nowe bronie. Dostępne dla facc i pacc.
Zawsze przedmioty są dostępne dla facc i pacc - wszystkie :kat:
Nawet jeśli jest do zdobycia tylko na pacc to można go kupić więc nie wiem o co ci chodziło.
P.S. Swoją drogą mogli by jednak trochę powiększyć facc ;P
cichaczek
20-06-2007, 16:56
Powiedzcie mi co to by bylo za wybalansowanie profesji jak by nie dali czarow dla facc? Zabanie hmm,gfb itd i nie dostanie nic w zamian... Czekam z niecerpliwoscia na upd ale zeby tez bylo cos dla facc, a nie tylko dla pacc. Rozumiem, ze pacc to jest ich zrodlo utrzymania, ale faccowie tez powinni cos dostac....
Questa na twoja naiwnosc : P
Malo im brakuje ze pallki i knightci beda bic lepiej?
W dodatku taniej bo assassin shurikeny sa jak sd ( nawet lepsze ) a nie sa jednostrzalowe.. W dodatku knight jak uzywal run to wiecej tracil niz jak wypije manasa lub 2 i walnie exori, za 100-170 ale taniej niz jakby bylo to explo.
:D:D:D:D:D weś mi niemów że facc dostali addony X(
Przeważnie FACC dostaje coś, mam namyśli qesty i czary, tylko są one przeważnie beznadziejne i nie opłacalne:baby:
:D:D:D:D:D weś mi niemów że facc dostali addony X(
Addon itemy a addony to nie jest to samo
@up
Pisze się questy a nie qesty
Piotrek Marycha
21-06-2007, 01:09
Malo im brakuje ze pallki i knightci beda bic lepiej?
W dodatku taniej bo assassin shurikeny sa jak sd ( nawet lepsze ) a nie sa jednostrzalowe.. W dodatku knight jak uzywal run to wiecej tracil niz jak wypije manasa lub 2 i walnie exori, za 100-170 ale taniej niz jakby bylo to explo.
taa napewno bede bic mocno jak cholera jak mi zabiora all runy -.-
a co do shurikenów - sa jednorazowe chyba i kosztuja 500 gp i maja wchania (jak to bron fizyczna) wiec sa gorsze... w sumie jedyna zaleta to ze nie robia exhausta...
Co z tym wyrownaniem pofesji czy to prawda ze knightowie i palkowie maja walic mocniej?????
up@ Nie, będą osłabieni. Nie wiesz? Przecież up już był, idź i sprawdź jak knight na 100 lev 90 skill robi tylko hity po 10.
Po To kupowalem pacc zeby miec Rozne dodatki
Cipsoft dodaje tylko tereny i potowry do pacc bo maja ztego zysk B)
Dostaną, że im się w kieszeniach nie pomieści w końcu tyle dają grze od siebie. Chcesz mieć łatwiej, lepiej i więcej to kup pacca nic za darmo.
Gracze FACC nic nie dostaną!
mam facca i nie musze nic dostawać chciałbym tylko aby było więcej gm .
bardzo się ciesze że w tym updacie polepszą trochę knighta szkoda że nie powiększą mapki dla facc ale co tam ja im nie płace...
FACC dostaną to co zawsze, od ostatnich update'ów - jedno, wielkie G~!
I tak być powinno, bo w rzeczywistości 4/5 FACC to nooby i inne "stfory" uprzykrzające życie.
EDIT@: Blood~(za dużo gothica :-D): Trafne.
ta czyli w dniu w którym kończy ci się pacc teoretycznie zostajesz noobem no bravo. "4/5 FACC to nooby"- statystycznie to może i tak bo każdy może za darmo se pograć a większość nie umie grać. Ale znam kilku faccy którzy nie są noobami. A to że ktoś ma pacca czy wysoki lvl nie musi oznaczać żę nie jest noobem...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.