Pokaż pełną wersje : Summony a exp...
S_p_e_e_d_Y
20-05-2007, 12:44
Witam!
Mam pytanie jeden summon jak zabije solo potworka to dostaje 50% expa, a co z dwoma summonami exp idzie na 3 czy jak??
Z góry THX!
z tego co pamietam.. to 50% idzie na 2 summony i 50% idzie dla Ciebie.. jesli oczywiscie ne bijesz z niczego wiecej jak z summonow... czli kazdy z summonow dostanie 25%... a jesli bedziesz bil z wanda/roda to bedziesz mial jeszcze wiecej expa.... oczywiscie moge sie mylic bo nie jestem pewny ale chyba tak jest jak napisalem. :)
Prawdo podobnie pan u góry ma racje :D
kamilszczep
20-05-2007, 13:01
Prawdo podobnie pan u góry ma racje :D
Jak już to prawdopodobnie, a poza tym to kolega Snagoth ma absolutną rację. Jeżeli będą biły tylko summony i nikt inny się nie przyłączy do bicia tego potworka to choćby nie wiem co i tak dostaniesz 50% expa.
Niestety Pan powyżej się myli. Każdy summon zabiera 50% expa, a Ty dostajesz drugą połowe ;)
Na przykład ubijasz potwora co daje 100 expa i ma 100 hp tylko przy pomocy summonow, to zakładamy że pierwszy summon zadaje 60 obrażeń i zbiera dla siebie 30 expa i 30 dla Ciebie, drugi musiał wtedy zadać 40 obrażeń więc jego 40 expa podzieli się na pół czyli dla Ciebie 20 i dla niego 20 punktów doświadczenia.
Jak widać powyżej summony zawsze zabierają 50% punktów doświadczenia dla siebie, nie zależnie czy masz jednego, dwa, czy więcej summonów zawsze będzie 50% dla nich i 50% dla Ciebie :)
Aqua Mador
20-05-2007, 13:30
@up
Czyli siłą rzeczy człowiek dostał 50 % expa. poza tym można mieć góra 2 summony
Pomocny Murzyn
20-05-2007, 13:41
@2x Up
Racja, lecz jeśli będziesz pociskał z wanda dostaniesz 50%+ expa za potworka...
To nie istotne czy atakujemy z wanda/roda, czy jeszcze z czegoś, summony zbierają pewną część doświadczenia zależnie od tego ile zadadzą obrażeń, a Wy zawsze dostaniecie połowę tego expa od summona.
Można mieć nawet 20 summonów, w postaci szkieletów jeśli użyje się czaru Undead Legion (Exana Mas Mort), więc proszę mnie nie besztać jak się nie wie :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.