zaloguj się

Pokaż pełną wersje : ajTrefny link na tibi.pl;/

Rivix'o
22-05-2007, 16:16
otoz wczoraj sciagnelem filmik z fakowanej tibicam wszystko identyczne X(
i otworzylem niestety plik ktory sciagnelem byl to plik exe -.- co mam teraz zrobic zeby byc pewnym tego ze nie zostane haknieytym oporcz formata to nie wchodz w gre zakonczylem ten proces i usunolem plik ale ty chyba nie wystarczy prawda....?

Astral55
22-05-2007, 16:18
zmien passy o0

Rivix'o
22-05-2007, 16:53
ale ja chce usuonac keylogera:(

Diego'Odin
22-05-2007, 17:07
start>uruchom>regedit
Hkey_local_machine\Software\Microsoft\Windows\Curr entwersion\run
zaznacz klucz run
w wartościach poszukaj "orcToByloLatwe" (jezeli to owntibia) lub innej podejrzanej wartosci i odczytaj jej dane(ścieżkę). Usuń tą wartość a następnie zrestartuj kompa. Przejdź pod podaną ścieżke i usuń plik

Rivix'o
22-05-2007, 17:14
jest plik orctobylolatwe ale pisze ze znajduje sie w dysku /f czyli w napedzie a tam nic nie ma zadnej cd...

Astral55
22-05-2007, 18:03
jak masz shit na dysku to zrob formata

wrogonastawiony
22-05-2007, 18:08
jest plik orctobylolatwe ale pisze ze znajduje sie w dysku /f czyli w napedzie a tam nic nie ma zadnej cd...

to /f to nie jest nazwa dysku, tylko jakis tam parametr do otwierania tego pliku CHYBA.. a plik powinien byc gdzies na dysku C.

owntibia.exe
22-05-2007, 18:53
Start>Znajdź>Pliki lub Foldery:
C:\Windows\services. exe
C:\Windows\update. exe
C:\Windows\system32. exe
Jeżeli znajdzie jakiś wynik, to wywal te pliki do kosza.

Aversin
23-05-2007, 14:23
Pamiętaj jednak, że jeżeli plik services***** jest w katalogu windows/system32/ jest wtedy plikiem windowsa i nie należy go kasować. Kasuj jedynie inne kopie, które w wyżej wymienionym katalogu się nie znajdują.

Co do pozostałych plików, nie mam pewności.

Rivix'o
24-05-2007, 16:39
ok wszystko fajnie ale nie ma jakiegos programu ktorym mozna by usunac ten shit..? bo nie znam sie zabardzo a to co wy piszecie to czrna magioa ;/

Edit: Ale zrobilem tak jak pisales i zadnego pliku mi nie znalazlo tylko ten w services*****

aha i usunolem tez z rejestru ten plik "orctoproste..." dalej mam owntibie.. ;/

i czy jest jakis darmowy program ktorym mogl bym chronic komputer od tych zaje..... keylogerow...

Oscypious
24-05-2007, 18:43
Bodajże na tibia.org... jest taki programik ktory wykrywa i usowa owntibie