Pokaż pełną wersje : ajTrefny link na tibi.pl;/
otoz wczoraj sciagnelem filmik z fakowanej tibicam wszystko identyczne X(
i otworzylem niestety plik ktory sciagnelem byl to plik exe -.- co mam teraz zrobic zeby byc pewnym tego ze nie zostane haknieytym oporcz formata to nie wchodz w gre zakonczylem ten proces i usunolem plik ale ty chyba nie wystarczy prawda....?
Astral55
22-05-2007, 16:18
zmien passy o0
ale ja chce usuonac keylogera:(
Diego'Odin
22-05-2007, 17:07
start>uruchom>regedit
Hkey_local_machine\Software\Microsoft\Windows\Curr entwersion\run
zaznacz klucz run
w wartościach poszukaj "orcToByloLatwe" (jezeli to owntibia) lub innej podejrzanej wartosci i odczytaj jej dane(ścieżkę). Usuń tą wartość a następnie zrestartuj kompa. Przejdź pod podaną ścieżke i usuń plik
jest plik orctobylolatwe ale pisze ze znajduje sie w dysku /f czyli w napedzie a tam nic nie ma zadnej cd...
Astral55
22-05-2007, 18:03
jak masz shit na dysku to zrob formata
wrogonastawiony
22-05-2007, 18:08
jest plik orctobylolatwe ale pisze ze znajduje sie w dysku /f czyli w napedzie a tam nic nie ma zadnej cd...
to /f to nie jest nazwa dysku, tylko jakis tam parametr do otwierania tego pliku CHYBA.. a plik powinien byc gdzies na dysku C.
owntibia.exe
22-05-2007, 18:53
Start>Znajdź>Pliki lub Foldery:
C:\Windows\services. exe
C:\Windows\update. exe
C:\Windows\system32. exe
Jeżeli znajdzie jakiś wynik, to wywal te pliki do kosza.
Pamiętaj jednak, że jeżeli plik services***** jest w katalogu windows/system32/ jest wtedy plikiem windowsa i nie należy go kasować. Kasuj jedynie inne kopie, które w wyżej wymienionym katalogu się nie znajdują.
Co do pozostałych plików, nie mam pewności.
ok wszystko fajnie ale nie ma jakiegos programu ktorym mozna by usunac ten shit..? bo nie znam sie zabardzo a to co wy piszecie to czrna magioa ;/
Edit: Ale zrobilem tak jak pisales i zadnego pliku mi nie znalazlo tylko ten w services*****
aha i usunolem tez z rejestru ten plik "orctoproste..." dalej mam owntibie.. ;/
i czy jest jakis darmowy program ktorym mogl bym chronic komputer od tych zaje..... keylogerow...
Oscypious
24-05-2007, 18:43
Bodajże na tibia.org... jest taki programik ktory wykrywa i usowa owntibie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.