PDA

Pokaż pełną wersje : Co lepsze GS czy BS?

golota318
22-05-2007, 22:11
Witam
Co według was jest lepszed do expienia GS czy BS?
Expie na dc niedlugo na scarabach skile 75/75 38 lev
Prosze o wasze opinie
Pozdro

Endrju9
22-05-2007, 22:21
imo GS.
:p :p

GothicMaster
22-05-2007, 22:35
Zapowiada sie niekrotki temat:D Mysle ze zalezy do czego ma sluzyc (oczywiscie zabijania ale czego) Nie walczylem ani jednym ani drugim ale moim staaaarym knightem mialem skull stafa i war hammer i lepiej mi sie chodzilo z war hammerem :D

Vil
22-05-2007, 22:41
zalezy na czym chcesz expic.

i w zasadzie mozna na tym temat zakonczyc.

golota318
22-05-2007, 22:46
do zabijania oczywiscie:p to co na dc czyli slimy, tarantule, ghoule, bandity, wild wariory

Mam GS od kilku godzin (wczesniej BS+Demon Shield) i takie sa moje uwagi GS dobry jak atakuje malo potworow 1-3 to szybko padaja ale jak wiecej na mnie idzie 5-6 to bardzo duze hity dostaje z BS minimalnie i na slimach nawet jak 1 mnie leje dostaje nawet spore hity z GSem (z BS jak 2 mnie laly bardzo rzadko dostawalem)
narazie to tyle prosze o dalsze opinie;)

Osks
22-05-2007, 23:00
GS jezeli chcesz expic na dc. Na scarabach lepszy raczej bs + demonka

Memku
22-05-2007, 23:12
up
raczej na odwrot ;s

topic:
na skillach 80 + mozesz z bsem szales
a jezlei chodzi o facc land to bs only poza of i ew guardy
-mint, ef, mino tower, dc, poh cyce

na skillach twoich... hmm
radze bsa az zaczniesz huntowac mocniejsze potworki

P0nury
22-05-2007, 23:14
Na scarabach lepszy raczej bs + demonka

Żartujesz, prawda? Dużo lepiej biegać z 2-handed - szybciej ubijasz scaraba, a tarcza w gruncie rzeczy niewiele Ci daje, bo większość ataków scaraba to poison, który i tak przeważnie mija tarczę. Nie mam co prawda GS'a, ale mam skull staffa+demon shield i arcane staffa i dużo lepiej biega mi się z tym drugim.

Duch Niespokojny
22-05-2007, 23:34
Nie mam dużego doświadczenia w grze rycerzem, ale według mnie praktycznie zawsze lepiej używać giant sworda. Może co najwyżej np. na takich dworcach, które i tak padną z head shota prawie zawsze, lepiej używać bright sworda, żeby zaoszczędzić capacity i przy okazji trochę shielding poćwiczyć. Bo tak poza tym, to lepiej trochę mocniej oberwać, ale szybciej wykończyć przeciwnika.

PS. Mój rycerz ma 31 lvl i skille 58/56, więc nie uważajcie mnie za wyrocznię w tej kwestii :p

Neqromantha
22-05-2007, 23:37
Tylko, że arcane staff ma 30 defa, a GS 22, a to spora różnica.

Mam bs + vampire shield i GS i skille 70/70. Najczęściej robie loota na minotaurach i minotaurach archerach, gdzie znacznie lepiej mi bylo używać bsa, więc polecam go na słabsze potwory, które występują bardzo licznie. GSa używałem, gdy chodziłem na beholdery, wchodziły mi dużo lepsze hity, beholder nie walil wcale mocniej (w koncu uzywa magii), a jego skelety nie stanowią zbyt dużego problemu. Na scarabach nie byłem, więc się nie wypowiem. GSa polecam na mocniejsze, ale występujące w mniejszych ilościach potwory magiczne. BS jest lepszy na potworach fizycznych (walczących z bliska, jak i z daleka).

Draggy_Slayer
22-05-2007, 23:41
potwory ktore zadaja z magi wiecej niz z lapy - two handed oczywiscie
potworki lejace mocno z lapki - one handed + shield

frick
22-05-2007, 23:45
Smieje sie jak czytam to co wyzej pisza;p
Masz spoko eq - gs
Masz jakis k set - lataj z tarcza
Bedziesz troche dluzej bil potworku z 1 handed, ale mniejsze waste...
Na scaraby oczywiscie gs...
Tam gdzie bija Cie potworki z dystansy - archery, czy scouty (mint i ef) ja lazilem z tarcza ,a przy skillach 72/72 z Fire Axe bralem czasem elf scouta na hita

P0nury
23-05-2007, 01:45
Tylko, że arcane staff ma 30 defa, a GS 22, a to spora różnica.

Tylko 8 defa. Między taką dragon lancą a gs'em jest 6, czyli bardzo podobnie. Mimo wszystko nie widziałem zbyt wielu knightów z f-axe na scarabach. Przeważnie większość z nich expi z dlance i te 6 defa mniej od gs'a wcale im nie przeszkadza.

mikiawm
23-05-2007, 10:03
Na ef/of/mint/guardy/cyce-lepszy BS
Na żółwie/scaraby/malpy/beholdery/lizardy/dragi/tomby/-lepszy gs
To zalezy od potforkow...

Vil
23-05-2007, 13:13
Bedziesz troche dluzej bil potworku z 1 handed, ale mniejsze waste...

wbrew pozorom wcale niekoniecznie.

pup
23-05-2007, 22:30
wbrew pozorom wcale niekoniecznie.

Pan up ma racje. Bijac potwora z bs czy co tam chcecie taki archer walnie nas pare razy wiecej niz z gs czy d lanca. Ja gs polecam na dc(jak jest pelny resp tarcza i tak malo daje jak wali nas 7 wild warriorow) i tak samo na scaraby ktore s*******ajac nam(jak walisz z fire AXA) luruja nas w 3 innych scarabow. Bs i shield mozesz zakladac na guardy i na wyskoich skillach na zolwiach. Powodzenia w grze.

Neqromantha
23-05-2007, 22:59
Pan up ma racje. Bijac potwora z bs czy co tam chcecie taki archer walnie nas pare razy wiecej niz z gs czy d lanca.
Archer to raczej niezbyt dobry przykład, gdyż pada od maks dwóch hitów z bsa (od skilli 70). Przez ten czas rzadko w nas trafi i może z raz więcej będzie próbował, niż w przypadku GSa. Goniąc archera z GSem, oberwiemy kilka razy oraz zabijemy go na jednego hita. Moim zdaniem lepsze są na niego bronie jednoręczne+tarcza (no chyba, że mamy Avengera lub Arcane Staffa, ale wtedy to już raczej na nich nie expimy).

Kassazi
26-05-2007, 15:02
Krótko:GS:).

Flisik
26-05-2007, 15:48
Na DC polecam GS, bo ~25% potworow idzie na hita, a hity jakie zadaja WW, czy bandity sa zalosne.

Zetuss
26-05-2007, 16:55
Musisz sam zobaczyc jak idzie z Gsem i jak idzie z BS+shield apozniej to juz wybierasz to couwazasz ze lepsze bylo,ja osobiscie chodzac na scaraby uzywalem gs'a, nigdy nie expilem z jednoreczna bronia i tarcza to zostawiam na bloczenie

pozdro