Pokaż pełną wersje : Historia Elysii
W związku z tym, że wiele serverów takowy temat posiada, postanowiłem założyć go także tutaj.
Najlepiej jakby wypowiadały sie osoby, które graja od początku, ale o takie raczej będzie ciężko.
P.S. Ssy mile widziane :]
Mhm, nie będzie to historia Elysii, ale raczej samo Kazo~.
Wszystko zaczęło się od mojego prawdziwego startu na Elysii, jakieś 4 miesiące po powstaniu serva. Kazordoon istniało wtedy jako otwarte miasto, do którego każdy mógł wejść, jednak mieszkał tam ~60 rp Er Puma, który skutecznie utrudniał wszystkim grę. Stworzona przezemnie postać Crooser zdobywała kolejne poziomy i skille, znajdując czas na poznanie kilku wartościowych ludzi, którymi byli: Plstefan, Kommar i Jankes Bon'gos. Idea PA była wtedy dobrze znana, jednak żaden z nas nie miał poważniejszych problemów z highlvl'ami. W kazo~ żyło się dobrze, można było stać ze skullem pod dp, bo nie był on powodem do ataku kogokolwiek. Wtedy w kazo pojawiła się [a może już była] ekipa z Olecka, dokładnie z Siejnika. Lares Cotton, Danny Cotton, Mekixufe i inni byli nam znani z tego, że lubili robić rozpierduchę na mainach i noobcharach. Oczywiście mieliśmy wiele spięć co doprowadziło do dead'ów moich [na innym charze] i Kommara. Mniej więcej wtedy zaczęli na Elysii grać znajomi Plstefana, a także jego brat, których stanowią do dziś ekipę z Wirów ['wioska' pod Poznaniem]. Stanowiliśmy całkiem porządną siłe i nie raz w czas spięć z Siejnikiem wychodziliśmy zwycięsko. Wtedy zostałem shakowany, straciłem chęć do gry i przez ponad miesiąc unikałem Tibii. Wróciłem zastawszy pogodzonych Kommara, Jankes'a [który właściwie przestał grać] i ekipę z Wirów i na nową stworzoną gildię Siejnik. Niestety knight mi obrzydł, więc postanowiłem założyć sorca o nicku Nup Mage. W tym mniejwięcej okresie, po wbiciu przezmnie 37 lvla zaczęło do nas docierać PA i sami zaczęliśmy robić randoma. Początkowe noob-pk, zaczęło się przekształcać w genialne zgranie i pvp. Pkowaliśmy na różnych charach posyłając do piachu wieli hlvli i praktycznie uwłaszczając Kazo dla siebie. Wszystko było pięknie do czasu zapowiedzi update'u i wprowadzenia Aimbota. Wtedy ekipa z miasta Siejnika zapowiedziała koniec gry i wszystko się rozpadło. Mimo tego bywa, że czasem pkujemy w kazo i okolicach, a do tej pory ludzie boją się tam przychodzić mając na ustach tylko 1 słowo: Siejnik.
Ale się rozpisałem : o
na elysi miałem swojego 1 "poważnego" chara mietek podnietek of elysia i junir of elysia :p
Pamietam siejnik hehe dobre akcje robiliście =)
Taa, Siejnik to była wymiatanka Elysii.
Zabiliście nawet mojego rl :D (pozdro Svalin ;))
A pamięta ktoś gildię Grinders?
znam svalina hehe ale nie wiem czy 1 czy next ownera bo wiem że na którymś sellna chara, ale jak go ubił siejnik to do mnie pisał :p
Jak znajdę czas to w skrócie mogę napisać, bo trochę tego jest żeby opisać.
"tequ Taa, Siejnik to była wymiatanka Elysii.
Zabiliście nawet mojego rl (pozdro Svalin )
A pamięta ktoś gildię Grinders?"
Doskonale pamiętam, kto wie czy nie powrócą:-)
__________________________________________________ _______________
Most people can't see the difference with friendship and comradeship.
PRosimy bax prosimy :) może niech mama napisze jeszcze cos od siebie :D
@Bax
Mówisz o pierwszych Grindersach, czy o Reloaded?
p.s. Czekam na Twoja historię
@Bax
Mówisz o pierwszych Grindersach, czy o Reloaded?
p.s. Czekam na Twoja historię
Pierwszych zarówno o późniejszych mogę powiedzieć.
__________________________________________________ ____________
Most people can't see the difference with friendship and comradeship.
Bax, więc czekamy :) bardziej mnie interesuje historia tych pierwszych, ale o tych drugich też możesz napisać.
Ciekawi mnie to jak Noctum przegrało tą wojne
Bax, więc czekamy :) bardziej mnie interesuje historia tych pierwszych, ale o tych drugich też możesz napisać.
Ciekawi mnie to jak Noctum przegrało tą wojne
bax mapisz coś o historii serva :P btw jeżeli chodzi o Ci o Noctum vs. Grinders Reloaded to Lowe'y sie wykupiły...
heh Lowe sie nie wypłaciły... to tylko miało tak wyglądać...
Gdzie są Historie Dj Angelo Bajko Pisasarza?
Legendy Elysi:
Elahrion Avessar
Bax Sho
Keto
Hank Lowe
Rza Shah
Tsaro
Seythan
Lewzo
Hamed Shah
Keivan Shah
Nimrai
Torn Avessar
Cat Noctamoli
Nanotten
Lo Kerim
Symbol of Future
Evil Pauler
Divrael
Kietzel Pierce
Neuter
Bostorm
Dalitas Drayner
Lan vel'Visko
Wagabunda
Daffy von tras
Amorrate
Vivienne de marco
:cup:
Marian87
19-06-2007, 10:20
@up dodaj jeszcze
Epit
i do rodzinki ~Shah
Faslan Shah
Legendy Elysi:
Elahrion Avessar
Bax Sho
Keto
Hank Lowe
Rza Shah
Tsaro
Seythan
Lewzo
Hamed Shah
Keivan Shah
Nimrai
Torn Avessar
Cat Noctamoli
Nanotten
Lo Kerim
Symbol of Future
Evil Pauler
Divrael
Kietzel Pierce
Neuter
Bostorm
Dalitas Drayner
Lan vel'Visko
Wagabunda
Daffy von tras
Amorrate
Vivienne de marco
:cup:
To żart jest?
Wiadomo kto jest legendą tego serwera Elah i Rekrul. Późniejsze losy wiadomo jak to było. Mocno się zaznaczyli na serwerze Grinders(chłopaki pokazali prawdziwe PA) i sieje. Pojedynczych osób nie ma co wymieniać bo to było różnie.
Niestety serw zniszczony i wątpię żeby to się zmieniło. Grałem już na paru innych i tylko na elysce jest taka lipa.
Wiadomo kto jest legendą tego serwera Elah i Rekrul. Późniejsze losy wiadomo jak to było. Mocno się zaznaczyli na serwerze Grinders(chłopaki pokazali prawdziwe PA) i sieje. Pojedynczych osób nie ma co wymieniać bo to było różnie.
Niestety serw zniszczony i wątpię żeby to się zmieniło. Grałem już na paru innych i tylko na elysce jest taka lipa.
Jak Reki może być legendą jak nadal gra?
Do LEGENDY przechodzą osoby znane które już odeszły :cup:
ahahaha to jeszcze Mańka wpisz do legend :P
jaaa Maniek to Mariandpst ;d
Jak Reki może być legendą jak nadal gra?
Do LEGENDY przechodzą osoby znane które już odeszły :cup:
Powiedzmy, że gra
Źle się wyraziłem 2 graczy najbardziej istotnych z całej historii elysii dla mnie ;P
Mańka nie znam żadnego
Marian87
23-06-2007, 02:17
haha taaa:P jestem legenda haha;p zartuje;p
No więc tak ja grałem na Elysi od Tibii 7.4 albo przełom 7.5. Historie serwera znam na pamięć... Moim zdaniem jedyne co na Elysii jest ciekawego to Historia wysokopoziomowych playersów i jedna z największych wojen w Tibii! Noctum vs Grinders Reloaded. Masowe Open Battle to po prostu śmietanka konesera gatunku. Drugą z rzeczy jest jedna z najbardziej wpływowych Gildii na serwerze czyli Darklight. Jednym z najbardziej wpływowych graczy był Elahrion Avessar a dla czego to już chyba nie muszę pisać! A co do Legend Elysii to jak będę umiał się wbić na Photobucket.com od Elaha to wam pokaże co to znaczy historia! Uff no właśnie jeszcze Siejnik gildia pekersów okupujących kazo chyba prze 3 updejty (że tak napisze brzydko) Do teraz ludziom został uraz psychiczny i tam nie chcą expić xD. No ale jak każdy wie Elysia zeszła na psy i coraz bardziej sie pogrąża w Noobostwie :(
@Bax
Jak jesteś prawdziwym ownerem Baxa Sho i Vivienne~ czy jakoś tam to chyba wiesz kto to Filip?? I co to za postać Frozen Infectiv?? Odpiszesz to już będę wiedział :evul:
ps: Zobaczcie sobie na photobucket RL_Elysia Tam są legendy i wpiszcie sobie na Photobucket hicham tam to jest cała historia Elysii B)
@offtopic
Jak gdzieś zrobiłem błędy to sorry ale się spieszę grać :) Bo nowy update :D
Marian87
27-06-2007, 11:12
co do najbardziej wplywowych gildi hmm masz racje "Darklight" nawet bylem w niej jakis czas ale dowiedzieli sie ze jestem polakiem i polecialem ;]
Gildia Divine , Autorithy czyli w wiekszosci pozniejsi Grinders a teraz WRI
pozatym przez jakis czas na servie duzo do powiedzenia mieli Noctrum chociaz do konca nie wiem jak to sie stalo ze to wlasnie oni placili ;<
troszke starsza historia to "Shah" Familly< nazwalem ich tak bo zawsze trzymali sie razem a slyneli z Ping Ponga i innych mniej ciekawych rzeczy typu PA:P czyli Faslan , Reza , Epit , Keto , Xanaxor
NAstepna sprawa kto pamieta Ank Thais Venore i inne miasta okupywane przez Tidoncius i Infercius chyba tak sie ten 2 nazywal nie pamietam dokaldnie tlukli oni kazdego i bez umiaru;]
Pozniej weszla era noob charow .. Dalitas i Little gi Pala Swoimi noobami "terroryzowali Carlin Veno i inne miasta" czasem sie wlaczyl mrs.Jape i tez lazil po roznych miastach..
Jesli chodzi o Carlin to przez jakis czas bylo niszczone przez Vatos'Locos , Faslan Shah , Skunky i paru innych SWE z fioletowo-czerwono-zoltych outfitach
Osoby ktore pamietam ktore starcily duzo lvli;p
Hank Lowe
Nimrai
Elahrion Avessar
Zherat Darklight
w miedzy czasie oczywiscie Siejniki panowaly w Kazz i okolicach
Jak sobie przypomne jakies fakty to dam wam znac
Pyro Aris
28-06-2007, 00:26
NAstepna sprawa kto pamieta Ank Thais Venore i inne miasta okupywane przez Tidoncius i Infercius chyba tak sie ten 2 nazywal nie pamietam dokaldnie tlukli oni kazdego i bez umiaru;]
Pozniej weszla era noob charow .. Dalitas i Little gi Pala Swoimi noobami "terroryzowali Carlin Veno i inne miasta" czasem sie wlaczyl mrs.Jape i tez lazil po roznych miastach..
do teraz czasem ogladam filmiki tych dwoch 'teamow'
Pawel-ziom
28-06-2007, 10:47
Ehh, oplaca sie tu zaczynac grac, czy to kolejny swiat pa?
zlobinski
28-06-2007, 11:20
Jeśli nie jeden z największych PA.
Pyro Aris
28-06-2007, 17:05
jesli jestes polakiem to nie oplaca sie tu zaczynac ,bo to kolejny swiat pa
A Iskierkę ktoś pamięta.? ^^
No cóż, Elysia... Miło wspominam ten serv. Ale to nie dla mnie, zwłaszcza że mam słabą cierpliwość i łatwo się poddaję. Siejniki. Wiele o nich słyszałam, na szczęście do czynienia nie miałam. ;D
Pozdrawiam. ;*
up: Iskra nadziei / Oszukam czas?? do dziś pamiętam jak stałaś w carlin na tarasie i uhy robiłaś non stop :P
Pan Jordi
07-07-2007, 01:21
Iskre tez pamiętam ale tylko z widzenia :)
Hmmm historia Elysi... nie można pisać o jej historii bo jej dzieje były zawiłe i zakręcone... trzeba by duzo czasu żeby ją opisać... Wydaję mi się że dla prostego Elysijczyka teraz są czasy spokoju. Nie ma jakiegoś większego PA tak jak kiedyś w carlin... nie dało się grać bo wpadał Ove i ekipa wyjść z depo się nie dało... Chyba że ktoś preferował TP do Temple to trzeba było wyjść i poczekać aż ci je zafundują :P. Póki co spokuj jest i mam nadzieje że tak zostanie...
Iskre tez pamiętam ale tylko z widzenia :)
Hmmm historia Elysi... nie można pisać o jej historii bo jej dzieje były zawiłe i zakręcone... trzeba by duzo czasu żeby ją opisać... Wydaję mi się że dla prostego Elysijczyka teraz są czasy spokoju. Nie ma jakiegoś większego PA tak jak kiedyś w carlin... nie dało się grać bo wpadał Ove i ekipa wyjść z depo się nie dało... Chyba że ktoś preferował TP do Temple to trzeba było wyjść i poczekać aż ci je zafundują :P. Póki co spokuj jest i mam nadzieje że tak zostanie...
To ty jeszcze w Tibie grasz i na dodatek na Elysii?
Pan Jordi
09-07-2007, 00:33
To ty jeszcze w Tibie grasz i na dodatek na Elysii?
Jak nie jak tak xD napisz mi na gg my old firend :) tylko sie przedstaw ze to ty :)
http://img444.imageshack.us/img444/367/35lvlkroliklb0.png (http://imageshack.us)
Shot at 2007-07-12
Co ma ten ss do tego tematu? Jeżeli chciałeś pokażać ze masz bohy to gratuluje.
a Ja chciałem wymienić
Michael Davidoff
Słynną Akcję pod Goblin Hills
przprowadzona przez "Czterych zacnych magów"
to Chyba pamietacie?
4 UE :)
Szacuneczek dla celej Gildi 'Justice League'
późniejszej Dragon Ball i Underground
a Ja chciałem wymienić
Michael Davidoff
Słynną Akcję pod Goblin Hills
przprowadzona przez "Czterych zacnych magów"
to Chyba pamietacie?
4 UE :)
Szacuneczek dla celej Gildi 'Justice League'
późniejszej Dragon Ball i Underground
haha pamietam kolo dywanu na goblinach, chyba Rekrul Pauler Mag, Neuter i Creghan (moge sie mylic) 4 ue rach ciach i po sprawie ;s byl gdzies ss chyba nawet na tym forum ^^
Evil Pauler * :P
nom dokładnie filmkik przedstawiajacy jak sie ugadywali na darashi w domku
potem hop na Hills dywanikiem
zeszli obczaili i pyk
poszli na odsiecz Michaelowi Davidoff
bo swe go tam trapneli:P
i po tych 4 UE padl Elach :)
a pozniej podobijali all :)
Pyro Aris
16-08-2007, 19:59
Evil Pauler * :P
nom dokładnie filmkik przedstawiajacy jak sie ugadywali na darashi w domku
potem hop na Hills dywanikiem
zeszli obczaili i pyk
poszli na odsiecz Michaelowi Davidoff
bo swe go tam trapneli:P
i po tych 4 UE padl Elach :)
a pozniej podobijali all :)
masz moze jakis filmik ,albo cos ?
na elysii wogole nie ma i pk elysia to serwer non pvp
xxx :selling uh's depo venore
keitho aceleus : come ship pr bye
Pan Jordi
21-12-2007, 21:55
A wszyscy żyją w spokoju i dostatku…
Chcialbym wiedziec, czy ktos pamieta ziomka 'Master Rango' ?
Chcialbym wiedziec, czy ktos pamieta ziomka 'Master Rango' ?
Pfff. Fidduś.;)
Gniewosh, chyba nie miales racji co do fredrika, bo z tego co sie dowiedzialem, to byl kozakiem ;)
Dvawerniak
08-01-2008, 21:35
To będzie historia Carlin, Gdy z kumplami sie podniecaliśmy L-setem
Potem na Amazonki, Zabijały nas, My do nich "PK!"
Następnie na Hunterka, Zabił nas w 2 hity
I jeszcze do Kazo, Siejnik już tam był
I tak się skończyła przygoda w Carlin
Dvawerniak
08-01-2008, 21:41
No ale jak każdy wie Elysia zeszła na psy i coraz bardziej sie pogrąża w Noobostwie :(
Ta, elysia zeszła na psy z powodu (przepraszam za wyrażenie) lizo dupstwa. N.P taki Jomppa Dawał mi party a jak je przyjąłem i go zabiłem, przyszedł Eino i zabił z 5 razy mojego 2 chara
Pyro Aris
09-01-2008, 18:17
Ta, elysia zeszła na psy z powodu (przepraszam za wyrażenie) lizo dupstwa. N.P taki Jomppa Dawał mi party a jak je przyjąłem i go zabiłem, przyszedł Eino i zabił z 5 razy mojego 2 chara
o kvrwa !!!!!!
to niezly z niego hvj
Ta historia Kazo niezła jest
omg sieje jakie kozaki wielkie xd
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.