Pokaż pełną wersje : Lepiej life ringi czy manasy?
Mam pytanie, czy lepiej brac na hunt lf czy mf? Life ring odnawia 1600 many i kosztuje 900gp, bp mf kosztuje 1,1k i odnawia srednio 2k many, ale life ring wazy 1oz~ a bp many 54 oz wiec sie pytam co lepiej brac?
Ja osobiscie hunce w miejscach gdzie nie trzeba dostawac szybko duzych dawek many wiec odnawianie many za pomoca lf mi wystarczy.
Moim zdaniem przydatniejsze sa manasy. Po 1. jak zaatakuje cie pk life ring bedzie co chwile dawal ci po kilka many a tak wypijesz manasa uleczysz sie. Po 2. z manasem jest wieksze bezpieczenstwo ze nie padniesz na potworach, nawet jesli expisz na czyms slabszym. Moim zdaniem life ring nada sie na robienie runek a na expienie manasy ale oczywsicie twoj wybór, zawsze możesz wziaść i to i to.
Mudbloods
24-05-2007, 20:50
Manasy r0x ... Dają tą mane od razu ... Jakbym miał czekać aż life ring mi mane naładuję to bym chyba zasnął :P
@Mleczak
Gram na non-pvp wiec pk'row sie nie boje :)
@Up
Mowilem ze czekanie na mane to dla mnie nie problem.
Jeśli czekanie na manę to nie problem, to wg mnie lepsze będą liferingi, ponieważ za tyle samo gp dostajesz chyba troszkę więcej many, no i możesz czasem kupić u ludzi l ringa za mniej niż 900 gp. :>
ja zawsze jak szedlem np. na dragi to bralem life ringi (3-4) z 5 bp mf i expilem na prawie calym venore d lair i tak do konca life ringow akurat manaskow starczylo :)
@edit: najczesciej sie zwracalo, okolo 5k oz loota + jakies itemki z dragow (zawsze jakis woi/dragon shieldzik)
Lepiej normalnie bez niczego ale jak coś to na life ringach, a jak masz dużo kasy z Allegro.pl to na manasach:).
Kasztaniaczek
26-05-2007, 17:21
np. zamiast 5 bp mf wez 2-3 ringi i 2-3 bp mf i bedzie najlepiej ; ]
Jeszcze zalezy na czym sie expi...
Polecam life ringi. Dużo opłacalniej expi mi się używając life ringów niż manasów.
paluch89
26-05-2007, 19:09
Zależy jaka profesja. Wiadomo dla sorca i druida potrzeba szybko i dużo many więc wtedy mf ale jak sie gra kina lub palkiem to można brać life ringi bo wiadomo te profesje tyle nie potrzebują many.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.