Pokaż pełną wersje : Hellgate
Legenda
Cyfry:
1 do 19 - Oznaczenie odpowiednich dziur na różnych poziomach
4a, 4b, 4c - w tych dziurach respują się Bugi, White Mushroom'y oraz 4 krzesła, które mogą okazać się przydatne gdy zapomnisz parceli (jednak aby wyjść przy ich pomocy będziesz potrzebował/a kogoś do pomocy)
16a - Tutaj pierwszy raz będziesz musiał/a użyć parceli, krzeseł lub Lewitacji, jeśli idziesz z kimś to wystarczą tylko 3 parcele/krzesła (jest tutaj rope spot którym możesz wyciągnąć parcele/krzesła i swojego towarzysza/ke)
19 - Ten rope spot prowadzi do pomieszczenia z Waspami, trudno stąd nie trafić na powierzchnie
Litery:
A - Wejście do Hellgate, tutaj będziesz musiał/a użyc klucza, dalej jest komnata z teleportem
B - Cmentarz, możesz znaleźć tam Szkielety, Ghule oraz DSy (o ile dobrze pamiętam to DSy są tylko dwa)
C - Komnata z elfami i scoutami, można także skorzystać z małego jeziorka jeśliby brakowało jedzenia
D - Pomieszczenie z Giant Spiderem
E - Tutaj można spotkać Rotwormy
F - Kilka Ghuli w korytarzu
G - Trzy, może cztery DSy, niepamietam dokładnie, najlepiej isć ostrożnie i broń Boże nie uciekać w góre, w pozostałych miejscach DSy wystepują pojedyńczo lub po dwa
H - Kilka Ghuli i troche więcej DSów, ponadto na znajdującym się tu ołtarzu można było kiedyś użyć Mysterious Fetish'a, aby się wydostać z Hellgate
I - W każdym z tych domków natrafisz bodajże na dwa Beholdery, dwa DSy, kilka Ghuli i Szkieletów
J - O ile dobrze pamiętam znajdziesz tam dwa DSy i dwa Ghule, dalej nie wiem co jest, ponieważ nigdy nie było dane mi sprawdzić
T - Teleport, w tym miejscu się pojawisz po wejściu w teleport wspomniany w punkcie A
http://i2.photobucket.com/albums/y21/penguinruler/tibia/hg-8.gif
http://i2.photobucket.com/albums/y21/penguinruler/tibia/hg-7.gif
http://i2.photobucket.com/albums/y21/penguinruler/tibia/hg-6.gif
http://i2.photobucket.com/albums/y21/penguinruler/tibia/hg-5.gif
http://i2.photobucket.com/albums/y21/penguinruler/tibia/hg-4.gif
http://i2.photobucket.com/albums/y21/penguinruler/tibia/hg-3.gif
Widzę, że się napracowałeś, gdyby ciągle był system reputacji to bym se poszedł do kina.
Dan the Automator
30-09-2004, 21:43
Cudo ;> Przenoszę. Polecam też napisanie innych artów, na temat innych ciekawych miejsc :) BO ten jest naprawde dobry
Dr. Omader
30-09-2004, 21:48
Tego nam wlasnie bylo potrzeba.
Kto wie moze na stronie wyladuje razem z innymi mapami... (jesli autor wyrazi zgode)
zobaczymy ;)
wszysstko fajnie, na pewno się przyda tylko ktoś mi powie, dlaczego do jasnej cholery połowy miejsc wypisanych nie ma zaznaczonych na mapach?
edit
NVM, już mi się pokazał bakujący obrazek
Cristal Relic
01-10-2004, 16:26
Heh pierwszorzędna robota. Widać, że władowałeś w to full roboty. Może opracujesz jeszcze jakieś inne tereny??
RP Pleszka...
01-10-2004, 18:41
Ten Artykul Jest Swietny ... ;)
ale co do tego Hell
Myslalem ze tam sa silniejsze potwory i owiele wiecejj :o
itp itd ....
Calkiem inaczej se to wyobrazalem :(
HellGate ejst do D#$% (To z Tyłu)
Wielkie dzięki!
przez ciebie kolejne fajne expowisko poszlo sie ***ać.
PS. Po co ułatwiacie tak życie? Mi sie zdaje że jednak większą przyjemność sprawia, gdy samemu sie znajdzie wyjscie skads lub questa jakiegos. ja zanim z hg wyjscie znalazlem 4 razy dedlem, wtedy bylo to za***iste expienie, a teraz moge sie tylko spodziewac watahy n00bow ktorzy cala gildia poszli na hunta do hg, przy tym zasyfiajac wszystkie dostepne do hg respy.
RP Pleszka...
02-10-2004, 08:40
Wielkie dzięki!
PS. Po co ułatwiacie tak życie? Mi sie zdaje że jednak większą przyjemność sprawia, gdy samemu sie znajdzie wyjscie skads lub questa jakiegos. ja zanim z hg wyjscie znalazlem 4 razy dedlem, wtedy bylo to za***iste expienie, a teraz moge sie tylko spodziewac watahy n00bow ktorzy cala gildia poszli na hunta do hg, przy tym zasyfiajac wszystkie dostepne do hg respy.
OoOoOoOoOo Tak Greegor Zgadzam sie z toba ;)
Mati Crusher
02-10-2004, 08:59
super poradnik i normalnie bedzie mozna pochodzic po hg bo joz jakies 3razy tam dednolem
Fajnie tylko wiesz że przez ciebie jest coraz mniej expowisk??będą przychodzić nobki bloczyć respa itp:(Jedyna nadzieja w tym że nie wiedzą gdzie kupić klucz:P
Olorion.
13-10-2004, 20:16
Mam pytanie.. gdzie dokladnie musze uzyc fetysza zeby wyjsc z tamtad?? bo nie mam pojecia a w punkcie H nie dziala ;/
Cristal Relic
17-10-2004, 21:02
Fajnie tylko wiesz że przez ciebie jest coraz mniej expowisk??będą przychodzić nobki bloczyć respa itp:(Jedyna nadzieja w tym że nie wiedzą gdzie kupić klucz:P
Hehe właśnie, tak na przyszłośćdobrze by było wiedzieć gdybym chciał tam pojść.
Gdzie jest ten klucz?
Głupia sprawa... :/
O questach nie można gadać, a o moim ulubionym expowisku można, huh?
Moim zdaniem jest to nie potrzebne...każdy kiedyś by się dowiedział o tym miejcu wraz ze wzrostem doświadczenia :/
kupienie klucza to ma byc quest? ^,- btw do ludzi ktorzy nie wiedza gdzie kupic- ruszcie troche glowa, pozniej dupa i sami troche poszukajcie....
Ja mam taki mały problem :/ Jak juz dochodze do 16a, to nie wiem co zrobic :/ Mam zesoba 7 praceli ale podobno 6 wystarczy... Prosze wiem ze noob ze mnie ale niech ktos wytłumaczy :(
Poradnik świetny!
Tylko.. ee.. myślałem, że tam więcej tych DSów jest, a tu 3 tu, 3 tam itp. Może w rzeczywistości to jest dużo :). Ile exp na godzine mniej wiecej się w HG zdobywa? Powiedzmy taki 25+ lvl Paladyn?
BARDZO ładny poradnik.
Przyda się napewno wielu osobom. Tylko teraz Noobki zaczną sie zbiegać tam i kolejne miejsce na hunt zajmować. Ale tak jak juz ktoś wspomniał NIEMAJĄ pojęcia gdzie ani za ile klucz do hg kupić (każdy kto wie gdzie kupić klucz może być pewein że noobem niejest :] ).
Mario son
06-11-2004, 14:09
Witam.
Gram na nowym Serwerze (Fortera)
Nie dawno kupiłem some Key do hell-gate
wziolem ze soba parcele jednak przyszedl Restrat servera i parcele znikly bo polozylem je na ziemi ;/ teraz nie moge wyjsc. Jesli ktos zna inna droge wyjsia (procz smierci) prosze o pomoc.
ponad to jesli ktos gra na tym serwerze i posiada klucz i chetny był by mi pomoc zaplace.
Witam, witam, a po powitaniu pytam: Czy palkiem 18lvl 8mlvl 55/43 luk, p-arm, p-legs, steel helmet, dwarven shield i leather boots (one rzadza!) poradze sobie bez wiekszego prawdopodobienstwa zgonu na pierwszym poziomie HG? No i czy z HG mozna wyjsc odrazu z pierwszego poziomu czy trzeba wchodzic glebiej (przy okazji napiszcie jak dokladnie stamtad wyjsc)? Czy musze brac ze soba runki UH czy wystarcza mi te z many? Chodzi mi o dosc surowa ocene moich sil, bo nie lubie ginac z wlasnej glupoty ;) Prosze o odpowiedz na priv albo w temacie, z gory dzieki.
P.S. jesli to pytanie powinno byc w jakims innym temacie to przeniescie, ale skoro zawarlem tu tez pytanie o wyjscie z Hellgate to pomyslalem ze to bedzie chyba najlepsze miejsce:P
Dobra sam juz sobie poradzilem, poszedlem, nabilem mase expa, loot tez zwrocil koszty, tak wiec wszystko bylo pieknie, do momentu kiedy to na lagu dopadly mnie 2 ds'y... skutek jest taki ze juz tam nie ide bo stracilem expa, skile i co najwazniejsze, klucz za 5K X(
Dzikuska
13-11-2004, 19:12
OoOoOoOoOo Tak Greegor Zgadzam sie z toba ;)
OooOOOoooOOOoooOOOoOOooOOoOOooOOOooOOOOooOOOoooOOO oooOOooOOOOOooOOOoOoOoOoOOoOOOOoooOOOOoOO!!!!! ale superr sapiesz..podnieca mnie toooo!!!!!!!!!!!! juhuuuuu
RP Pleszka...
13-11-2004, 19:30
OooOOOoooOOOoooOOOoOOooOOoOOooOOOooOOOOooOOOoooOOO oooOOooOOOOOooOOOoOoOoOoOOoOOOOoooOOOOoOO!!!!! ale superr sapiesz..podnieca mnie toooo!!!!!!!!!!!! juhuuuuu
Ty jestes Jakas Choraaaaaaaaa ...
(Przepraszam ze Tu Pisze .... )
Forest Assasin
13-11-2004, 19:48
A no właśnie też słyszałem o tym, że można tam sie teleportować... ale to nie działa.
Gdzie trzeba tego użyć?
ja nie popieram takich mapek :( co to za przyjemnosc z grania i zwiedzania jak nic nnas nie zaskoczy, nie ma zadnych emocji :( jesli tibia.pl nie popiera quest spoilingu nie powinna popierac takich mapek dokladnie ukazujacych dane miejsce.
Dobrze ze nie jest podane gdzie kupic klucz do Hellgate. Ale co z tego, bo niedawno ide do wejscia i jest otwarte, wchodze i czekam, obserwuje ile osób wejdzie i, o zgrozo, wchodza same 8 levelowce ( naliczylem ok 58 osób ). Mnie to zbiło z nóg. Jakby co gram na Calmerze.
Ide, patrze dead human, otwieram i ... Fire Sword i 100 platinum coins. Dead human leżał w kanałach pod Carlin. miales szczescie
wracoj do tematu to dobra jest ta mapka przynajmniej sie nie zgubie jak muj qumpel
To prawda że można wejśc do HG bez klucza? Jeśli tak to gdzie jest to wejście :P
możesz wejść normalnym wejściem tylko jak zastaniesz otwarte drzwi :] bo czasem ludzie zostawiają
Lord Slash
28-12-2004, 22:37
Może ktoś w końcu wyjaśni jak wyjść z HG? Tyle osób o to prosiło(w tym ja), że ktoś powinien na to pytanie odpowiedzieć.
Oto zlepek pytań z wszystkich postów:
a) czy trzeba wchodzić niżej?
b) ile potrzeba parceli do wyścia?
c) czy można się teleportowac?
d) jak uzyć Fetisha?
ANSWERS PLS :D
No to tak. Aby wyjść potrzeba 6 parceli, chyba, że idziesz w 2 osoby, lub więcej to tylko 3 parcele ^^. Przed wejsciem, 1 ustawia parcele, wchodzi pietro wyżej, ty przesówasz parcele pod dzióre, on wciąga parcele i ciebie :).
Co do wyjśćia :
(Będę podawał cyfry, odszukaj je na mapie i znajdziesz droge :D, ale fajna zabawa :P hyhy)
Kupiłeś kluczk itp, wiec wszedłeś do teleportu jesteś na numerze 1 (Mapa : 2), idziesz do numeru 2, wchodzisz do dzióry.Następnie do przez 3 do 6. ( Mapa : 3,4,3) i pędzisz do 7. Schodzisz na dół, później do góry i jesteś w numerze 8. Potem do 10 i 11 (mapa : 4). (Teraz patrz mapa : 5) idziesz, trzymająć sie lewej dolnej strony (chyba, że idziesz zapolować na DS ), i wchodzisz do 13. (Mapa: 6) Idziesz do numeru 16a , tam ustawiasz parcele, wchodzisz do góry i skręcasz w lewo, wciągasz się wyżej i jesteś w małym pomieszczeniu z dźwignią :), poznajesz to miejsce, wchodzisz wyżej i jesteś na waspach koło AB :D
Może ktoś w końcu wyjaśni jak wyjść z HG? Tyle osób o to prosiło(w tym ja), że ktoś powinien na to pytanie odpowiedzieć.
Oto zlepek pytań z wszystkich postów:
a) czy trzeba wchodzić niżej?
b) ile potrzeba parceli do wyścia?
c) czy można się teleportowac?
d) jak uzyć Fetisha?
a) HG to nie kopalnie! Tam nie ma zasady że im niżej tym trudniej. HG to dość przyjazne miejsce (wbrew pozorom) - żeby zginąć trzeba mieć talent tudzież chorobliwą ciekawość. Poza dwoma większymi expowiskami (do których trzeba umieć dojść) korytarze są puste, od czasu do czasu trafi sie jakiś ghul, szkielet, pare rotów. Najniebezpieczniejsze miejsce to samo wyjście - bo jeśli nie idziemy "przy ścianie" mogą nas dopaść trzy DSy i jeśli mamy laga to po nas. A jeśli laga nie mamy to kulturalnie udajemy że ich nie widzimy, nie reagujemy na zaczepki tylko idziemy do rope-place'a i jesteśmy bezpieczni.
b) 0 - jeśli masz PACC, 3 - jeśli jesteś z kimś, 6 - jeśli jesteś sam.
c) teleportować? Gdzie? Mówisz o fetish'u?
d) "use with..." i klikasz w pewne miejsce, stojąc w innym pewnym miejscu. Jedni mówią że działa, inni że już to zlikwidowali. Ja osobiście nie próbowałem bo nie wypadł mi nigdy fetish z DSa. Ale żeby go użyć musisz najpierw się tam dostać... Jeśli do HG dostałeś sie przypadkiem, "bo drzwi były otwarte", możesz zapomnieć. Ew. możesz sie teleportować do świątyni ale to kosztuje więcej niż fetish.
Pozdrawiam.
fajne miejsce hehe wszedlem tam na 8 lvl i nie wiedzialem co tam jest wogole :D hehe poszedlem na prawo od razu do pkt B i nie mialem szans z ghoulami bo byly 4 wiec szedlem dalej gonilo mnie coraz wiecej potworow ghulle , skeletony ide do konca bo mysle ze dalej jest gdzie wyjscie . Ide ide:) a za mna juz chyba okolo 60 skeletonow i 50 ghulli wiec BOJE sie :)
az dochodze do sciany i czuje strach widze tylko duuuuuzo zombiakow :P i mysle to koniec smierc nadeszla :) . YOU are Dead . Nice nie jestem n00bem tylko ciekawilo mnie co tam jest :)
bardzo ladne wykonanie natomiast ja jeszcze polecam obejrzec film Disco Beara "wycieczka po hellgate" link do tematu z tym filmem znajduje sie tutaj (http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=10637)
PS ile robiles ten poradnik ? :p
Cudo ;> Przenoszę. Polecam też napisanie innych artów, na temat innych ciekawych miejsc :) BO ten jest naprawde dobry
Jak tak dalej pójdzie nie będzie gdzie expić ...
Czy wszystko trzeba innym podsuwać pod nos?
Może jednak coś samemu odkryć? Pójść na żywioł, adrealina to cześć życia Tibijskiejgo!.
Zgadzam sie z Gregorem!
Master Gibo
10-02-2005, 14:24
Wielkie dzięki!
OmG aleś ty madry-.-' jak masz bluzgac za tak dobra prace to wypad z forum :baby: :baby: BTW kozi mapka teraz wiem gdzie chodzic zeby sie na GSa nie natknac ;) 8o
jak chcecie zaliczac ded za dedem szukajac wyjscia to prosze bardzo po co to czytacie?? X( ja tam nie mam ochoty padac 40 razy bo szukalem wyjscia z HG :p :p
Shardzik
10-02-2005, 15:12
Ja mam taki mały problem :/ Jak juz dochodze do 16a, to nie wiem co zrobic :/ Mam zesoba 7 praceli ale podobno 6 wystarczy... Prosze wiem ze noob ze mnie ale niech ktos wytłumaczy :(
Parcelami już nei można się TPnąć, trzeba skombinować trash chara, wziąść 1 szkieleta i się TPnąć, ale BTW jest to nielegalne :]
Poradnik ekstra ... Ale nie dopatrzylem się jak wyjść z hellgate... Niech ktoś to dokładnie opisze... Jak wyjść... Bo utknałem tam a nie chce zaliczyć deda ;) ... Czekam na pomoc i szybki odpis ...
Edit :
Sorka... Poprostu nie dokladnie sprawdzilem... :)... Strasznie mi sie wtedy spieszylo i ominalem wszystkie strony :)... Sorry za nabijanie postow...
Ja nigdy nie wejde do HELLGATE ( Prosta przyczyna: mam za mały level, a nigdy nie zdobęde powyżej 20 lvl [ bo jestem łamaga ] )
michalius
22-02-2005, 14:56
ja sobie szedlem w ab w podzziamiach bo mi sie nudzilo i wreeszcie zobaczylem jakis korytarz szedlem korytzarzem widze portal wchodze w niego jestem gdzies gdzie jest lawa to ide dalej nagle na battle widze 2 ghoule mnie gonia ucieklem nie wiefdzialem gdzie to jest i co to jest ale wreszcie dedlem bo mnie trucizna zabila jak prubowalem wejsc do dziur gdzie byly ps-y
naprawde to bylo strzaszne nie wiedzaialem co to jest balem sie strasznie :baby:
Dziekx przyda mi się tak profesnonalnie zrobiony poradnik...
gorczaker
11-03-2005, 08:25
tia mapki nie ma naprawcie bo poszedlbym sobie do hg poexpic ale nie mam mapki :P
mi tez obrazki nie dzialcza... nie wiem co sie stalo ale prosze was naprawcie to szybko... prosze....
zdjecia nie dzialaja a bez nich ten poradnik nie ma sensu...prosze was niech ktos wkleji te zdjecia jeszcze raz lub naprawi tamte
plz, niech ktos naprawi linki do zdjęć
blazej95
24-03-2005, 13:56
Co to jest hellgate?
Marcinzyzol
05-04-2005, 09:35
Dobrze ze napisales ten poradnik !!! naprawde niezla robota!! bede wiedzial jak pomoc koledze ktory raz wlazl dp hellgate nie wiedzac co tam jest i wlazl do pomieszczenia z GSem!!! Gs raz go walnal za 215(bo tylko tyle mial HP:P:P:P)od razu padl !!! drzwi otworzylk jakis 54 elite knight a on za nim poszedl :D :D :D
tak wiec poradnik Spox!! oby tak dalej B) B) B)
Wielkie dzięki - bardzo pomogło !
sorka ze odwiezam temat ale wiecie moze gdzie jest hellgate? W jakim miescie ;p
Mishima Kazama
01-05-2005, 13:51
Zejscie do hellgate jest w ab
Mam pytanie. Jak sie wydostac teraz z Hellgate? :confused:
Revor Gavi
16-05-2005, 20:27
chodzi mi o takie pomieszczenie w ktorym jest jakis budynke otoczony magicznymi wallami i jest zamkneity to tam gdzie jest resp GSa
"D - Pomieszczenie z Giant Spiderem"
widziałem gdzies screena o tym na tibia news i pisało
ze "jest to jeden z najwiekszych sekretow tibi.. nikt jeszcze
niebyl tam" i ze to jest niby wejscie do Hell a to wszystko jest
( jak sama nazwa mowi Hell Gate - Brama Piekla ..)
"Deep Hellsgate. Probably one of the best-kept secrets in Tibia, this mysterious building in the single Giant Spider lair in Hellsgate. It is rumored that some has the Key... others says the room is forever closed. Nice place to ride GSs anyway! :)"
czy to prawda prosze o szybki odpis i wiecej info na ten temat.. :)
Tibio-gracz
20-05-2005, 16:41
Bardzo profesjonalny poradnik.Tylko mam mały problem.Wejście jest podobno w Ab'dendriel.Tylko gdzie jest to wejście dokładnie.Przeszukalem cale miasto i nic.Bardzo proszę o pomoc.
Colorion
28-05-2005, 15:55
Zejdź pod dp i na tym poziomie jest pare domków(chyba na prawo od jubilera)
Przy tych domkach są schody w dół. Zejdź 2 pietra niżej i na prawo powinny byc drzwi i tabliczka cos o HG. Na prawo jeszcze i powinna byc drabinka do góry i elf sprzedający klucz.
re: Revor Gavi
No cóż, możemy się tylko domyślać co tam jest. Może owy ukryty resp Black Knight'a ? Albo coś związanego ze skarbcem w HellGate (tym którego bronią Ghoule oraz chyba 3 Demon Skeletony, co są różne ciekawe rzeczy do których blokują dostęp kamienie).
Siemka wszystkim co to jest te HellGate bo w świecie lucera jest taka giildia a tu jakaś mapka dołonczona czy ktoś może mi wytłumaczyć co to jest?? :confused:
@up
Hellgate - wrota do piekieł
Tibio-gracz
01-07-2005, 13:44
Hell gate jest to podziemne miasto(tak słyszałem).Żeby do niego dojść trzeba stawić czoła wielu groźnym potworom(wymienione są na mapce).Helgate jest to dobre expowisko i podobno(nie wiem czy to prawda, kumpel mi mówił), że w mieście można kupić fajne rzeczy , których nie można kupic w zywkłych miastach.
Hell gate jest to podziemne miasto(tak słyszałem).Żeby do niego dojść trzeba stawić czoła wielu groźnym potworom(wymienione są na mapce).Helgate jest to dobre expowisko i podobno(nie wiem czy to prawda, kumpel mi mówił), że w mieście można kupić fajne rzeczy , których nie można kupic w zywkłych miastach.
Bzdury ci opowiadal. To nie jest miasto - zwykly kompleks jaskin...
lechu nika
02-07-2005, 13:22
siemka. nie zalecam wybierania sie na hellgate poniewarz nooby szykuja tam pulapki. mojego kumpla i kilku innych jush to spotkalo. nie warto tam sie wybierac przynajmniej na xanterze(* nie wiem jak to jest na innych serv.) a pozatym tam slaby exp jest, jush leprzy jest poh
lechu nika
xantera
25lvl
67/64<-- dopiero zaczelem trenic
bye bye
milej zabawy w tibie
Bubu Druid
07-07-2005, 21:05
Czy naprawdę mając Pacca i "Exani Tera" (Magic Rope) mozna wyjść z HellGate bez parceli ? :confused:
Czekam na jeszcze pare odpowiedzi :p
Czy naprawdę mając Pacca i "Exani Tera" (Magic Rope) mozna wyjść z HellGate bez parceli ? :confused:
Czekam na jeszcze pare odpowiedzi :p
Nie, nie można.
Rycerz Gobo
26-07-2005, 23:08
Świetna mapka tylko mam pytanie . Skąd wziąść ten klucz.
:D
szalony druid
26-07-2005, 23:13
Jak idziesz na HellGate to sa drzwi co trzeba otwozyc kluczem to dalej idzies w prawo po schodach do góry spotkasz Elfa i piseś Hi->Key->Yes 5k kosztuje klucz B)
Darko Polo
08-09-2005, 21:37
Mozesz podac mi dokladna mapke jak wyjsc z hell gate poprzez parcele ale zeby nie natrafic na zadnego groznego potwora!! prosze cie napisz na na gg 2162035 lub na maila
[email protected]
Darko Polo
08-09-2005, 21:52
;( Utkwilem w hellgate i nie wiem jak wyjsc mam red hp X( i zero run i many jestem sorcem na 24 lvl mam 6 parceli i nie wiem jak wyjsc z hellgate zeby nie spotkac jakiegos groznego potwora pomozcie mi plx!! mozecie dac jakas mapke i pokazac szczegolowo na co uwazac i co i jak robic prosze o szybka informacje dla mnie. Z gory dziekuje!! B)
Czy w hg sa moze mumie jakies respy po 3 + ??
Galrathiel
23-09-2005, 00:55
Z tego co sobie przypominam to w Hg raczej ich niema ,ale na Draconii sa (do Draconi prowadzi wejscie z Hg) jednak czesto przy wsparciu dsow wiec raczej ciezko bedzie znalesc czysty potrojny spawn.
Nie, nie można.
update to zmienil? bo przed update mozna bylo o ile sobie dobrze przypominam wyjsci z HG bez parcelli z uzyciem levitate?
żabka007
04-10-2005, 13:30
Ej nie zapominaj :) ze teraz po upadate na Hellgate Sie duzoo zmienilo :)) wiec jak mozesz to opisz ... :]
pozdro
Skils : 54.54 :mag:
Mlvl :4
Druid Swiata
21-03-2006, 18:54
Mój kolega utknął w HellGate..
Legenda
H - Kilka Ghuli i troche więcej DSów, ponadto na znajdującym się tu ołtarzu można było kiedyś użyć Mysterious Fetish'a, aby się wydostać z Hellgate
Co to znaczy kiedyś?!?! Że teraz już nie można? :( bo mo kolega ma fetisha ale nie wie gdzie go uzyc :( i nie wie jak sie z hella wydostac...
Mój kolega utknął w HellGate..
Co to znaczy kiedyś?!?! Że teraz już nie można? :( bo mo kolega ma fetisha ale nie wie gdzie go uzyc :( i nie wie jak sie z hella wydostac...
Nie mozna juz fetishem, ale mozna parcelami lub exani hurem.
Jestem w miejscu, gdzie powinienem pierszy raz użyć parceli, wg mapy autora - 16a wrzucam pod siebie 3 parcele i co ? Nic... nie mogę się ruszyć nigdzie, stoję w jednym miejscu... pomocy ludzie... ! ;(
EDIT: parcele ustawialem w złym miejscu - już wyszedłem ;)
Yugigorre
20-06-2006, 10:22
spoko ale moglbys napisac czy mozna gdzies znalezc klucz do hellgate i jak sie wydostac z niego ;/
wie ktos czy da rade wynies loot z hellgate w bagu ?? czy tylko mozna wziasc tyle i ile masz capa??
Duch Niespokojny
23-06-2006, 16:16
wie ktos czy da rade wynies loot z hellgate w bagu ?? czy tylko mozna wziasc tyle i ile masz capa??
Jeżeli posiadas dragon fetish (dostępny z questa na Draconii (nie z Draconia Quest)), to możesz wynieść loot przez teleport na Draconii, ale jest to tylko jednorazowe (więc loot się teleportuje a ty zostaniesz i musisz wyjść inną drogą, więc jest też szansa, że ktoś go zakosi). Po użyciu teleportu dragon fetish najprawdopodobniej znika.
Veni Klysir
24-06-2006, 14:31
zeby wyjsc z Hell trzeba miec taka lalke drewnianą ktora wypada z demona skeletona (nie doll i nie lalak voodo)
Veni Klysir
24-06-2006, 14:32
A ja mam teraz pytanie. Jak tam dojsc? (Do HELL)
urlich grzes
24-09-2006, 11:04
Pisze ze zeby wyjsc przez parcele trzeba ich uzyc w miejscu 16a, ale jak sie do niego dostac??
Kiedyś się wper.... do hellgate na 8 lvlu :D...
Dopadły mnie dsy...
Ej zna ktoś drogę, taką aby nie spotkać nic strasznego i wyjść z hellgate (wliczając dsy, elder beho i podobne)??
Johanes19
05-11-2006, 15:21
Wydawało mi sięże w hellgate był zawsze The Evil Eye.
Skarabeusz Pustyni
21-11-2006, 20:50
Elo! Nie chciało mi sie czytać całego tematu z góry nadól, więc nie wiem, może to było, ale gdzie kupie ten klucz?? Z góry Dzienks ;) .
@UP
ZDJĘĆ SIE NIE CYTUJE!! Czytałeś regulamin?
Pozdro - Skarabek ;)
A ty czytałeś? Szukaj.
Podpowiem Ci, że niedaleko drzwi są schody, a tam czeka na Ciebie niespodzianka. :P
Gz naprawocowales sie ;p. Oby tak dalej ;)
Podobno po ostatnim update na Draconii jest duzo nowych respow draga, które udtradniaja zrobienie questa to prawda?
Diego'Odin
02-03-2007, 18:30
@up
raczej nie
robilem tego questa dosc niedawno i drag byl do ubicia tylko jesli tego chciales (poziom nizej od drogi)
DranAnleth
07-03-2007, 20:12
Siemka, a ja mam takje pytanie:
Czy z HG da sie wyniesc lootbaga?? Z gory dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam
Duch Niespokojny
09-03-2007, 18:35
Siemka, a ja mam takje pytanie:
Czy z HG da sie wyniesc lootbaga?? Z gory dzieki za odpowiedz.
Pozdrawiam
W zasadzie nie ma takiej możliwości.
@down
To znaczy...? Chcesz teleportować lootbag czy co?
Można, ale wiąże się ze sposobami, które są nielegalne.
Diego'Odin
09-03-2007, 20:36
W zasadzie nie ma takiej możliwości.
@down
To znaczy...? Chcesz teleportować lootbag czy co?
robisz lootbaga
przychodzi twoj kumpel bierze lootbaga na siebie a ty z innym graczem/mobem robisz mu tp
albo mozna zostawiec lootbaga w miejscu w ktorym nie ma reset floorow i po malu wynosic
bardzo dobry poradnik, brakuje mi tylko poziomu na mapkach
Ps. od jakiego lvl mozna tam expic palem?? chodzi mi o ten poziom gdzie respi sie the evil eye
DranAnleth
11-03-2007, 16:29
A nie ma tam skrzynki pocztowej??
KrEmAs KAc
11-03-2007, 16:36
Ostatnio tam padłem czytając ten poradnik 7+/10. Na szczęście to była postać do zwiedzania.
długo czekałem na coś takiego... 10/10;)
bardzo dobry poradnik, brakuje mi tylko poziomu na mapkach
Ps. od jakiego lvl mozna tam expic palem?? chodzi mi o ten poziom gdzie respi sie the evil eye
70, ale elderowe summony + elderowy paraliż potrafią bardzo szybko wysłać do świątyni...
Jak z tad wyjsc??????????Bo weszlem do teleportu i nie wiem jak!!!!
polaczek121Piotrek
30-04-2007, 09:04
Swietny poradnik.Ale wyobrazalem to sobie inaczej wiecej stworkow lepszych stworkow itp. itd. A lazenia to...
mam pytanie, czy w hellgate jest mail box zeby wyslac loota?
Duch Niespokojny
19-05-2007, 12:43
mam pytanie, czy w hellgate jest mail box zeby wyslac loota?
Nie ma i gdybyś przeczytał cały temat, to wiedziałbyś, że nie da się stamtąd wynieść lootbaga w zasadzie w żaden sposób.
Da się wynieśc lootbaga. Jest tam droga, gdzie trzeba przejśc po parcelach, o ile mnie pamiec nie myli, da się tamtędy ciągnąc nasz cenny worek.
Duch Niespokojny
19-05-2007, 15:30
Da się wynieśc lootbaga. Jest tam droga, gdzie trzeba przejśc po parcelach, o ile mnie pamiec nie myli, da się tamtędy ciągnąc nasz cenny worek.
Tuż przed jaskinią os wychodzi się przez dziurę "jednokierunkową" - da się wyjść w górę, ale jest ona zamknięta i nie da się jej rozkopać łopatą.
@down
Nie próbowałem, ale nawet jeśli się da, to i tak potrzeba by do tego dragon fetish, więc byłoby to rozwiązanie jednorazowe (no, chyba że fetish nie znika po teleportowaniu loota...).
A da sie loota teleportowac z draconi do ab? (tp tam gdzie jest resp draga)
PLZ fajne to miejsce jest ale ja mam 26 lvl sorc i dzisiaj wlazlem tam nawet nie wiedzilam gdzie ide ! ten teleport pod ab ! i nie wiem jak wyjsc ! HELP PLZ :(
sprostowanie po przeczytaniu calego !
mam taki problem ze w miejscu oznaczonym literka F ! nie ma tylko ghuli ! tam jest beholder !!! a to juz wiekrzy problem szczegulnie dla mnie ! najgorsze to ze jak tam beho jest to co moze byc dalej ? a do teog oc jest naj zejde na poziom jeszcze nizej ?? jednego gsa juz spokalem ale ucieklem up :P
Ogólnie spoko poradniczek, tyle tych informacji i mapek, że musiałem czytać 2 razy (ale to może być też przez to, że jest 02:48 nad ranem/w nocy).
panterowsky
29-06-2007, 11:28
witam.poradnik swietny ale prosze o pomoc
otoz, chcialbym sie dowiedziec gdzie w hg znajduje sie resp elder beholdera i evil eye'a?
z gory dziekuje
leoniton
29-06-2007, 13:37
mam pytanie ktoś wysłał na mnie raport.Ile muszę czekać żeby sobie znowu pograć
Poradnik nalezalo by troche przeedytowac. Napisac gdzie są respy Elder Beho. Tak poza tym od 27 lvl sorkiem/drutem mozna bardzo ladnie tak expic z monkiem. Kasa za manasy zwraca sie 3 krotnie bo z ghuli leci bardzo dobrze. A jeżeli trafi sie jeszcze beho shield lub bquatimka to wogule zawodowo. A i jak trafisie na ed beho. nie bojcie sie go on nie ejsttaki straszny. Tyle ze paralizuje. najpierw 2 gfb n wybicie cryps shamberow i gazeli i pozniej juz mozna z rozgi ciskac i monkim. Ewentualnie pomagas sobie hmm. A jak poleci Beho helmet wo wogule ejstescie duuuuuuuuuuuuuuuzo na plusie. :) lota sie nie da wyniesc. Mozecie uzyc takiego malego błędu w grze sobie sobie tp zrobić do temple. Idziecie na bugi tam gdzie sa elfu i wchodzicie w dziorebugi was otaczaja wychodzicie i znowu wchodzicie. I tak do skutku az uda wam sie stać na bugu. wtedy inne bugi was otaczaja i tamten co z nim stoisice na 1 polu ejst strapowany zamykacie tibie okienkiem zamknij
czekacie minute logujecie sie. I jestscie w temple z bp ze wszystkim :D Bugi raczej nie wala was tak ostro ze padniecie. Zadko sie rpzebijaja przez p seta wiec niemozliwe zeby na nich pasc. :)
Zgadzam sie z przedmówcą. bardzo by to ułatwiło grę a dużo czasu to nie zajmie.
Dobry poradnik 8/10 zapracowane
Tibijczyk222
29-09-2007, 12:42
Zrób respy Elder Beho :P
Tibijczyk222
29-09-2007, 12:42
Zrób respy Elder Beho :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.