Pokaż pełną wersje : Windows Vista
Filip Pows
25-05-2007, 11:40
Witam! Mam problem z Tibią na Viście. Chodzi o to, że nie pozwala ona na zapisywanie plików, takich jak mapy, hotkeye. Czy może ktoś z was wie jak można rozwiązać ten problem? Będę wdzięczny.
@down
Jestem administratorem, więc chyba powinienem mieć takie uprawnienia. Ale zobaczę czy coś to da.
Sprawdziłem, to nic nie dało.
LUDZIE POMOCY
Hegemmon
25-05-2007, 12:31
zakładam, że user, na którego się logujesz na Viscie, nie ma uprawnień do zapisu plików w katalogu z tibią ( prawdopodobnie możesz zapisywać tylko w "moich dokumentach). Załatw sobie usera, który to potrafi, albo skopiuj katalog do miejsca, gdzie takowe uprawnienia masz- prawdopodobnie w/w "Moje Dokumenty"
wiesz.. najlepiej zmien system na xp albo 98 ;), i to jak najszybciej ^^ bo na viscie sie jeszcze nie raz przejedziesz.. z zalozenia vista jest systemem do oglagania filmow na oblesnie drogim zgodnym ze standardami bezpieczenstwa [;)] sprzecie..
:D Żeś dowalił. Autor wydał +/- 300zł na Viste a teraz ma jeszcze wydać drugie 300zł+ na Xp?? Pomysl zanim coś napiszesz.
@autor
Widocznie user na którym jesteś tak jak pisał Hegemmon nie ma uprawnień admina.
Filip Pows
26-05-2007, 09:56
Jak mogę nie mieć uprawnień admina jeśli jestem adminem? Ale dobra, coś jeszcze pokombinuję.
Shor'tugal
26-05-2007, 10:08
Ale chodzi o to, czy ty sie logujesz na komputerze na konto admina czy na konto usera sieci. Niewiem jak jest w wiscie ale na win 2000 jak dasz ppm na jakis plik, masz zakladke zabezpiczenia a tam miedzy innymi:
Modyfikacja Zezwalaj/Odmawiaj.
W ten sposob mozesz zrobić z hotkeyami.
Co do mapek, ponieważ są tworzone a nie edytowanne to proponuje sciągnąć wszsytkie mapki ;) .
Spal płytke z Visty, i wywal ją...powinno zadziała c; /
Spal płytke z Visty, i wywal ją...powinno zadziała c; /
Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to lepiej nic nie mow...
Hegemmon
26-05-2007, 12:22
dla userów, co niby pomagają pisząc, żęby spalić Vistę etc, dałem warny.
Autor tematu nie pyta się was o waszą zasraną opinię na ten temat, więc wsadźcie ją sobie tam, gdzie diabeł nawet nie wlezie, bo za ciemno i śmierdzi w dodatku.
Autor:
powiedz na jakie konto się logujesz, popytaj osobę, która instalowała system, jakie to konto ma uprawnienia. Prędzej to ona ci pomoże, niż ktokolwiek inny z forum.
Filip Pows
26-05-2007, 14:19
Dobra, udało mi się. Musiałem zreinstalować Tibię i pogrzebać trochę w ustawieniach. Dzięki wszystkim którzy chcieli mi pomóc.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.