Pokaż pełną wersje : Blacklisty opinie i błędy.
Myślałem, że niewielu z Was korzysta z bl.tibia.pl, jednak wgłebiłem się i widze, że całkiem sporo ludzi używa naszego systemu, a moderatorzy chyba dobrze odrzucają i moderują niepoprawne informacje. Proszę o opinię co mamy tam poprawić/zmienić co działa żle?
tak szczeze to slysze o tym pierwszy raz :P
jak teraz o tym wiem to moze kiedys skozystam :P
pzdr !
Oj, dawno tam nie zagladalem. Kiedys zagladalem czesto, ale wykonanie bylo fatalne - jedne rzeczy wlazily na inne... teraz widze, po paru miesiacach przerwy, ze jest lepiej. Ale...
Caly czas dla mnie pozostaje tajemnica, kiedy zgloszenia sa odrzucane a kiedy nie. Widze, ze sporo zgloszen bez zadnych dowodow jest podpisywanych jako sprawdzone - a moje kiedys bez zdjec byly odrzucane. Ciekawe, jaka jest metoda oceny wiarygodnosci zgloszenia.
Moim zdaniem, zgloszenia powinny pozostawac wszystkie. najwyzej z adnotacja - pewnie - brak dowodow. I kazdy bedzie mogl sam ocenic - jak bedzie 20 zgloszen jednego zlodzieja, bedzie sytuacja jasna. nawet jak filmow nie bedzie...
Na razie prowadze wlasna black liste - mam ponad 100 nickow...
Thor of heaven
31-05-2007, 22:26
Hmmm... czasem jest masa idiotycznych zgłoszeń, a czasem wręcz odwrotnie.
Według mnie teraz BL nie ma "poparcia", trzeba dokonać jakiś gruntownych zmian.
widze, że całkiem sporo ludzi używa naszego systemu,
Reportuje sporo, ale co do przeglądania jest już o wiele gorzej.
Taka jest prawda. Trzeba by było się zastanowić co trzeba zmienić aby czarne listy stały się przydatniejsze i użyteczniejsze.
Czekam na wasze propozycje. Marfu na jakiej zasadzie to robisz?
Pozdro
PS: Co do sprawdzania, zatwierdzamy te, które wyglądają na prawdziwe.
Nie można stwierdzić w 100% czy to prawda. BL są rzadko odwiedzane, i ludzi nie potwierdzają lub nie zaprzeczają skargom ;/
I jeszcze jedno. Mam prośbę do któregoś programisty aby ten umożliwił kasowanie już zatwierdzonych skarg, ponieważ czasem nawet niechcący można zatwierdzić coś beznadziejnego.
Todix Dain
02-06-2007, 15:23
prawie na BL nie zaglądam wole sam załatwiać kolesi co mi podskakują
Powiem tyle:
1.nie którzy robią na tej blackliscie jaja
2.kto bedzie sie tak bawil weznie ekipe i tego kogos rozwali
3.nie da sie zalogowac daje ten kod na tibia.com i nic
moim staniem to tylko strata czasu B)
@ Thor of heaven
Hmm - jak ja to robie - ano zapisuje kto i co brzydkiego zrobil. :-) I tyle.
A dlaczego jest zle - ano z kilku powodow.
Po pierwsze - jak wchodze i widze, za na Harmonii jest 30 zgloszen, to znaczy, ze nikt nie zglasza, bo pewnie 20% naszej populacji sie tam nadaje :-(
Po drugie. jak mam szukac, czy ktos jest OK, czy nie - musze wachlowac po kolei zgloszenia. Powinno byc w druga strone - Ano znajduje cialo "Zbuntowany Harmonijczyk" - i szybko patrze, w ukladzie alfabetycznym, czy sa zgloszenia na takowego.
Po trzecie - caly czas mnie bardzo interesuje, jak sie skargi zatwierdza. na jakiej podstawie... Na wielu nie ma zadnych zdjec dowodowych - wiec jak??
Hmm... Norddam... Sprawdzam... Nie ma :-) Znaczy sie - czysty!
Druid'inio
09-06-2007, 15:28
Bl to dobra rzecz. Można Się Dowiedzieć Kto Jest Oszustem..B)
hmm mam jedno pytanie ?
jak mozna huntowac kogos na np. na Harmoni i wogule na no-pvp? -.^...
Thor of heaven
24-06-2007, 00:37
Twoje pytanie wydaje sie idiotyczne? :P
Jest funkcja że huntuje się gracza ale nie jest wyłączona dla non-pvp.
to po co pisze Goła Dupa Hunted By Goły Ptak on Harmonia (to przyklad)
i to chyba jest idiotyczne ...
Kup.Se.Musk
27-06-2007, 16:51
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł ,lecz troszkę niedopracowany.Po pierwsze jest "Oficjalne Blackilisty" ,a tam tylko 10 serwerów.Jeżeli jest taka Blaclista to powinna obejmować wszystkie serwery ,a nie tylko część z nich.W dodatku najbardziej oburzającą dla mnie rzeczą jest zatwierdzanie tych skarg.Moim zdaniem do każdej takiej skargi powinien być załączany film ,lub zdjęcie z przewinieniem danego gracza.Teraz mógłbym napisać wielkie sprawozdanie o xxx graczu ,który zrobił to i tamto.Wyglądałoby to na wiarygodną skargę ,a tak naprawdę byłaby to tylko zmyślona przeze mnie historyjka.Dodam tylko jeszcze od siebie ,że gratulacje osobom moderatującym Blaclistą za wielką cierpliwość ,bo ja widzac niektóre zgłoszenia dostaje bóle głowy.W dodatku jeżeli dana osoba robi sobie jaja powinny zostać wprowadzone bany na IP i postać.
Pozdrawiam
~Kup.Se.Musk
Moim zdaniem to jest non-sens...
Kompletna bzdura...
Robisz fake i już ktoś jest oczerniony pomimo tego, że czegoś nie zrobił...
Piottros
16-07-2007, 18:03
Slyszalem o tym ale nawet tego nie uzywam :baby:
dawid000
07-08-2007, 15:04
a czemu blacklisty sa tylko na kilku swiatach?
Monsword
18-12-2007, 18:18
17:21 You see a glacier mask (Arm:5).
It can only be wielded properly by sorcerers and druids.
na tibi pl niema nic podanego o jego armie wienc podaje ;] widziałem ten helmet na dachu czyjegoś domku
elo mam problem bo jak wpisuje dane na stronce otserv.pl wpisuje wszystko jak zakladam swojego ots i pisze mi ze server musi byc online prosze o co tu chodzi pomocy?????;(;(;(
StrikeMen
20-12-2007, 00:11
Ten ostatni post to chyba nie do tematu... żal
Blacklista jest bardozo przydatna lecz szkoda że niema jej na wszystkich śiwatach.
System BL mógłby działać dużo sprawniej jeśli włożyć w niego więcej pracy, kożystam z niego czasem jest to bardzo dobry pomysł,
ale..
jak mówiłem może być lepszy
Shady1991
11-02-2008, 19:40
Ludzie macie najebane we lbie z ta popierdoloną grą, jestescie chorzy, niektorzy by sie pozabijali gdyby nie grali w tibie chociaz godzinę, no ludzie KURWA opanujcie sie, przeciez nie ma nic satysfakcjonującego w tej spierdolonej muzulmańskiej grze...LUDZIE OPANUJCIE DOWNA...wysmialem was wogole....NO na serio opanujkcie sie....w mojej klasie to polowa z nich gra w to chujstwo i wogole oni przez ta gre tacy sie zrobili ze to tylko poezja..gdzie ich nie zobacze tylko o tibia rozmawiaja wogole sie nie ucza, w szkole caly czas siedza na kompie i grają w to..no ludzie opanujcie sie, kim wy chcecie w przyszlosci zostac z takim czyms...No ja pierdole....nie idzie wam wogole do rozumu przemowic..szkoda slow...LOTA
Masterofflamaster
19-02-2008, 21:31
Sądze ze black list jest bez sensowny i nie potrzebny nikomu to denna stronka
Uważam że black list byłby bardziej znany gdyby było wprowadzone więcej światów, bynajmniej takie jest moje zdanie. W tej chwili nie korzystam gdyż nie ma tam świata na którym gram.
Kunik123
14-04-2008, 10:16
Mam taki problem. Sciagam tibie 8.1 (Najnowsza). Uruchamiam, i dziala, loguje sie i patrze: Pokazuje sie ponad 20 reklam o tresci np: You win! Taka reklama ze mam sie zalogowac na jakoms strone! Wiec sie zalogowalem i nic!! Nadal pokazuja sie te reklamy a jak wyloncze tibie to przestaja! Co mam zrobic???? Pomocy
Z góry dzieki!:)
Odpowiedz prosze przeslac mi na prywatna wiadomosc bo wiecie jestem tu nowy i troche sie nie znam!
Mam pytanie
dlaczego strona bl.tibia.pl mi nie działa? pokazuje sie jakaś wyspa fiji a na dole domy >.>
tibiarz309
27-01-2010, 17:42
nic niedziała zle.To super stronka;):p:p:p:p:p:p
morfeusz462
12-07-2011, 20:11
już 3 miesiące ponad czekam na pacca jak nie dłużej który wygrałem nie uważacie że to za długo ?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.