zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowe potwory!

Rothes
25-05-2007, 16:14
Nie tylko ludzie odnaleźli drogę na lodowe wyspy, wiele stworzeń także było zdolnych przystosować się do lodowatego klimatu. Chcielibyśmy przedstawić wam dzisiaj niektóre z nich. Nie wszystkie są jednak tak niewinne jak słodkie, młode foki dryfujące na krach lodowych. Tutaj nawet pingwiny są agresywne i powinny być unikane, szczególnie przez młodych łowców przygód, gdyż występują one głównie w dużych grupach. Ogromne, jak i ich kuzyni słonie, ale znacznie bardziej owłosione, aby oprzeć się zimnu, mamuty wędrują przez śniegi Lodowych Wysp.

Poza zwierzętami, także barbarzyńcy stanowią zagrożenie dla każdego, kto jest na tyle odważny, aby eksplorować te chłodne tereny. Uważajcie na młodych, lecz nieustraszonych łowców głów (Barbarian Skullhunter), unikajcie spiczastych strzał łamaczy głów (Barbarian Headsplitter) oraz ostrzy krwawych wartowników (Barbarian Bloodwalker). Kobiety są zaś trenowane na brutalne pogromczynie (Barbarian Brutetamer), aby wspierać klan przy pomocy swych drobnych zdolności magicznych.

Gatunek, który rozwinął się jedynie na Lodowych Wyspach to chakoya. Nie należy jednak dać się zwieść ich ładnemu wyglądowi, gdyż atakują one wszystko, co tylko wypatrzą i wręcz kochają siać chaos i zamęt. Na dzień dzisiejszy znane są trzy odmiany chakoya'i. Chakoya Tribewarden to wojownik wręcz, którego zadaniem jest chronić szczep. Chakoya Toolshaper zawdzięcza imię swym umiejętnościom wytwarzania broni i narzędzi. W końcu Chakoya Windcaller - najbardziej inteligentny w swojej rasie, wyróżnia się dzięki swym magicznym umiejętnościom.

http://images.tibia.pl/teaser2007/chakoya.jpg

Nie tylko lodowa pogoda przyprawi was o zimne dreszcze, jeśli ośmielicie się zmierzyć z najbardziej przerażającymi i najsilniejszymi potworami Lodowych Wysp. Kryształowe pająki ranią swoich wrogów poprzez truciznę, która boleśnie zamraża ciało i paraliżuje kończyny. Lodowe golemy są nie mniej niebezpiecznie i z całą pewnością stanowią wyzwanie dla śmiałków, gdyż występują one głównie w większych skupiskach niż ich kamienni kuzyni. Lodowe smoki są potężniejsze i bardziej agresywne niż ich krewniaki z cieplejszych regionów. Lodowe olbrzymy wraz z ich żeńskimi odpowiednikami należą do starożytnej rasy, która zawzięcie broni swych ziem przed wszelkimi intruzami. Braindeath, prastare beholdery, nie tylko dowodzą potężnymi sługami, ale posiadają również duży asortyment mocnych ataków.

http://images.tibia.pl/teaser2007/braindeath.jpg

Ciekawi jak wyglądają nowe potwory? Odwiedźcie inne supported fansites (http://www.tibia.com/community/?subtopic=fansites) po więcej zdjęć stworzeń, które niedługo już będą stanowić wyzwanie dla każdego gracza posiadającego konto premium, jeśli tylko okaże się on wystarczająco śmiały aby stanąć z nimi oko w oko. Warto również odwiedzić lokalne tawerny, gdyż mówi się, iż barmani rozpuszczają tam plotki o nowych terenach.

Przygotujcie się na nowe wyzwania wygrajcie PACC w konkursie sms (http://sms.tibia.pl)!

bosal
25-05-2007, 16:18
jak dla mnie chakoya to po prostu dworc :)

*Vjefroon*
25-05-2007, 16:20
a jak dla mnei to drugie to poprostu beholder.

Kshaq
25-05-2007, 16:20
Oby te chokoya były takie al'a dwarf ;] Mogli by dodać więcej potworów dla średnio poziomowych graczy.

Yugo
25-05-2007, 16:21
Już nie mogę się doczekać update.
Ciekawe jak silne będą te potwory.

Ribery
25-05-2007, 16:22
Tym razem całkiem dużo tych potworów :)

Wydaje się że z tych wszystkich to tylko pingwiny będą mogły bić low-lvle.

Mlecziii
25-05-2007, 16:23
Mi się te iglo podobają na 1 focie xD .Ciekawe czy dojdzie coś w stylu żółwi bo teraz na razie nanich tłoki ;/
Edit
http://files.tibiahispano.com/teaser/public/frost-dragon-big.jpg
http://www.tibiabr.com/imgs/conteudo/imprensa/teasers/2007summer/teaser2/mammoth.jpg
http://www.tibiahumor.net/images/?id=297

VENAEN
25-05-2007, 16:24
Te Chakoya wygląda jak gremlin :] , a te Braindeath pewnie będzie mocne skoro koło niego jest Nightmare

MAMUT :http://www.tibiabr.com/imgs/conteudo/imprensa/teasers/2007summer/teaser2/mammoth_small.jpg
BARBARIAN:http://www.tibiahumor.net/images/?id=297

.::Zydek::.
25-05-2007, 16:25
Niczym szczególnym te potwory się nie wyróżniają, tydzień czasu wyspa będzie oblegana przez masę ludzi, a póżniej dadzą sobie spokój. Ja nadal czekam na wiadomości co do rycka. ;)

@down
No te hackoye z wyglądu są takie łagodne :D

bosal
25-05-2007, 16:25
a mi sie wydaje ze wiekszosc z nich jest dla sredniolewelowych, oprocz smoka, beholdera i tych golemow, ale sie zobaczy :)

Wemxiu
25-05-2007, 16:26
Poprostu zajebiocha 8o8o8o
Obejrzyjcie se inne potwory jakie są... Podobają mi się z nich te "beho" i ice dragi.... Poprostu odlot... Ale pewnie będzie tak, dla mniejszych lvli może ale to może 1 potwór, a reszta dla lvli 130+ :D:D:D
Mowa głownie o poprzednim update, "PoI"
PZDR

Monte
25-05-2007, 16:27
Hm.. Apetyczne potworki ; ) Smoki prezentują się ładnie. Jednak nie mogę znaleźć na innych supp fansites reszty zdjęć potworków.

Dozorca
25-05-2007, 16:28
Zapowiada się ciekawie;>
Najbardziej podoba mi się frozen dragon na jakiejś zagranicznej stronie jest ss z nim:)
<niecierpliwy>

Sie mapes
25-05-2007, 16:32
Jeśli nowy smok będzie miał sile czegoś pomiędzy zwykłym dragiem a dl'em to będzie naaaprawdę milusio. A te Chakoya to na 100% będą o sile dworców :P

Evil Maul
25-05-2007, 16:34
Jak dla mnie Chakoya wygląda jak te pluszaki z Gwiezdnych Wojen epizodu VI :P

Kiełek
25-05-2007, 16:35
Oj, tak... oby te Chakoye, czy jak się tam zwą były dobre do expa dla 30-40 lvli. Przyda się coś takiego bo na tombach, guardach itp jest dużo ludzi.
Btw. Mi ta Chakoya przypomina Pikachu:)

http://www.tibiabr.com/imgs/conteudo/imprensa/teasers/2007summer/teaser2/mammoth.jpg

Użytkowników czytających ten temat: 62 (zarejestrowanych: 29, gości: 33)
Jak zwykle ;o

Kup.Se.Musk
25-05-2007, 16:35
Szczerze to spodziewałem się trochę ważniejszych informacji.Potwory za bardzo mnie nie obchodzą.Potwór jak potwór.Oczywiście te Cahkyoye to nie podobają mi się.Brzydko jest zrobili.Jedyne to ten niby beho mi się podoba.Pozdrawiam

JUNIR
25-05-2007, 16:40
Ja tam czekam na info o profesjach, ale znajac zycie bedzie na końcu :p

maciek_92
25-05-2007, 16:42
A mnie coś innego ciekawi, a mianowicie: spójrzcie na tych barbarzyńców, czyżby szykowały się nowe addony...? np. ten "toporek" jednego z barbarianów czy ten płaszcz i różdżka tej "czarownicy" ( ten barbarian mag), co wy o tym myślicie?

Carlo
25-05-2007, 16:44
Szczerze mówiąc, spodziewałem się czegoś lepszego, ale widać, że będą to tylko "lodowe odmiany" istniejących już potworów. Mimo wszystko jest gdzie expic nawet na takim świecie jak pacera (nie wiem jak na starych światach typu antica), więc dlatego spodziewałem się informacji o sławnej balansacji profesji, lecz takowych jeszcze nie dostaliśmy.

Don^Mokate
25-05-2007, 16:45
chakoya- 1. skojarzenie dworc. Bardzo poodba mi sie nowy beho i barbariany z toporem. Smok przekombinowany.

Ragnar666
25-05-2007, 16:47
Jak dla mnie Chakoya wygląda jak te pluszaki z Gwiezdnych Wojen epizodu VI :P

Ewok plx ;]

..::QRAS::..
25-05-2007, 16:52
beznadziejnie wyglada ten beholder moim zdaniem.

s co do smoka to powah http://files.tibiahispano.com/teaser/public/frost-dragon-big.jpg

Zabek46
25-05-2007, 16:52
Niezle potworki. Dziwne ze jeszcze nie bylo "Wszystko tylko dla pacc!";)

beznadziejnie wyglada ten beholder moim zdaniem.

Czemu? Mnie sie osobiscie podoba. Chyba jest najbardziej zajebiaszczy ;p

Sebarka
25-05-2007, 16:57
Znając życie dla Rookgaardu dodadza 3 kratki i Rookgaard zaliczony w uptade ^.^' . Mi sie zdaje, że mają siłe yyy... Dworcow :P, moze jakis ciekwaszy loot ;)

Medivh Shady
25-05-2007, 16:58
nom nawet ładne, ale mam nadzieję że potworki nie będą aż takie mocne tak jak potworki z poi , no i aby dało sie na nich spokojnie expić a nie tak jak na poi ;)

a co do tej peleryny to sadze ze to nie będzie 3 addon , zakrywał by topór ;)

Gatho Gokhinin
25-05-2007, 16:58
Ja tam jestem zadowolony z nowych potworków. Oby golemy i mamuty dawały 150+ expa i były w dużych skupiskach to z powodzeniem można knightem tam będzie expić. Ze smokiem mnie zaskoczyli.. tak samo z beholderem nowym, wg mnie będzie on conajmniej siły elder beholdera lub necro. No i barbarzyńcy, to exp wg mnie 110-130 za maga 90-100 za dystansowego i 80~ za warriora.
Wreszcie jakiś chłodniejszy akcent w tak upalny dzień ;d

Zabek46
25-05-2007, 16:59
Znając życie dla Rookgaardu dodadza 3 kratki i Rookgaard zaliczony w uptade ^.^' . Mi sie zdaje, że mają siłe yyy... Dworcow :P, moze jakis ciekwaszy loot ;)
Eh. Osobiscie nie jestem rookstayerem ale moli by zrobic jak kiedys ghula ;p

Niedozwolony
25-05-2007, 17:03
Suppper:D Super ten dragon ... ale moglo być coś o profesjach...;/ juz mnie nudzi to... ciągle lodowa wyspa... chociaż w końcu i tak by napisali o potworkach

Balansacje dadzą pewnie na koniec...

Ciekawe co z rookiem??8o

Zummer
25-05-2007, 17:03
Frost Dragon wygląda okropnie, reszta nawet ujdzie. I tak wszystko dla PACC, więc jak na razie mi ten update totalnie wisi.

Testament
25-05-2007, 17:05
Że będzie lodowo wiedzieliśmy od dawna przez pozostawionego w spritach mamuta. Ale czy wszyscy zapomnieli o lodowym demonie który także tam siedzi? Co do update to jak dla mnie bedzie kiepski, koniec pacc 15.06 :/

Knill Sorcerer
25-05-2007, 17:07
Niezłe potwory, a w szczególności ten braindeath ;).
Ciekawe, czy ci barbarzyńcy będą silni...
Te chakoye (czy jakoś tak) to rzeczywiście jakaś lodowa odmiana dworców :p.

PS. Użytkowników czytających ten temat: 82 (zarejestrowanych: 37, gości: 45)
Coraz więcej :D

Gatho Gokhinin
25-05-2007, 17:09
--

mój błąd xD

Testament
25-05-2007, 17:11
Przyjzyjcie się zdjęciu z frost dragonem. Nowy addon dla knight outfit? Czy może o czymś nie wiem ;d

http://files.tibiahispano.com/teaser/public/frost-dragon-big.jpg

o czymś nie wiesz. To po prostu female knight outfit z dwoma addonami

Erhion
25-05-2007, 17:13
Haha wiem co mi przypomina nowy smok. Jak ktoś z was ma książke Eragon to niech sobie popatrzy na okładkę i na zdjęcie lodowego smoka. xD

Co do update: Fajnie fajnie oby tak zostało i by nas nie zaskoczyli czymś jak to było rok temu ze staminą.

KrEmAs KAc
25-05-2007, 17:13
PACC się skończył :D

rananel
25-05-2007, 17:16
To będzie powtórka POI update - wcale bym się nie zdziwił jakby Frozen Dragon miał 10 k + HP. Ech... marzy się coś a'la hydra:) do huntowania... i rzeczywiście by mogli dać potwory dla 50 lvli. może coś jak nieszczęsne guardy? Dobry loot + niezły exp.... Marzenia. A co powinni zrobić? Ano powinni dobić sorca... Sam gram sorcem 40+ i z kumplem 40+ ubiliśmy ostatnio 96 najta... nie miał szans... Sorc jest za silny... jeśli poprawią jeszcze siłe knighta to może w końcu da się normalnie huntować POI?

Tensz-in
25-05-2007, 17:19
Chakoya....myslalem ze bedzie co huncic, ale jak zobaczylem rodzaje wiedzialem ze bedzie to shit ( aka dwarf, dworc ).

Frost dragon ( czy cos takiego ) =****.....ale wyglada groznie, bedzie cos miedzy dragiem a dlem ( info - troche lepszy od draga ).

Ten potwor podobny do beho - cos czuje ze bedzie to wrzod na dupie na jakims expowisku ( aka Marid )

No to tyle, czekam na jakies info o addonach ( addon-freak ]:-> ) , profesjach.

Adamsik
25-05-2007, 17:23
Zapowiada sie swietny update :D
Mam nadzieje ze będzie tam duzo mocniejszych potworów, te beholdery wygladaja na mocne, występują razem z nightmarami ;D

Lifter
25-05-2007, 17:26
Tak wszyscy się cieszą że będą expić na nowych potworkach, a Cipsoft zrobi tak jak latem było. Też wszyscy podnieceni jakimiś Undead Dragonami etc, już planowali na nich hunt, a tu BUM. Cipsoft nawrzucał wszystkie nowe potworki do jednej dziury z cholernie trudnym questem. Obawiam się że tak będzie i w tym przypadku.

Michoss
25-05-2007, 17:33
Hmh...Tak myślę...
Chakoya to takie słodkie przytulanki...
Frost Dragon jest ze śniegu, i powinien rozpaść się pod naciskiem kamienia...
A "muzgośmierci" mają mózg na wierzchu, i sychą, popleśniałą skórę, ale na pewno będą miały 10k hp i Def jak huj

Na to wszystko bałwanki i przejeżdżanie psim zaprzęgiem między wyspami.
Zatchepiście.

matiiii
25-05-2007, 17:40
Oby te chokoya były takie al'a dwarf ;] Mogli by dodać więcej potworów dla średnio poziomowych graczy.

Zgadzam się z moim rówieśnikiem. ;)

Lookazz
25-05-2007, 17:44
Tak wszyscy się cieszą że będą expić na nowych potworkach, a Cipsoft zrobi tak jak latem było. Też wszyscy podnieceni jakimiś Undead Dragonami etc, już planowali na nich hunt, a tu BUM. Cipsoft nawrzucał wszystkie nowe potworki do jednej dziury z cholernie trudnym questem. Obawiam się że tak będzie i w tym przypadku.

nie zdziwilbym sie jakby tak bylo.. ale coz.. i tak mam za slaby lvl na takie potworki a przynajmniej tak mi sie wydaje ;) no ale zapowiada sie ciekawie.. szkoda ze nie ma nigdzie screena z tym nowym pajakiem :]

Sir'Matek
25-05-2007, 17:45
Hmm wdlg. mnie w tym update nie obejdzie sie bez czarów :>
Z kąd ten pomysł z tego newsu?

"W końcu Chakoya Windcaller - najbardziej inteligentny w swojej rasie, wyróżnia się dzięki swym magicznym umiejętnościom"

a o ile wiem żadnego czaru wiatru w tibi jeszcze nie ma :p. A co dopiero lodu ;]
....
Te nowe beholdery będą musiały być bardzo dobre, skoro są w otoczeniu nightmare. BTW. widocznie nightmare nie tylko na poi beda :D

Letnia zmiana zapowiada sie fajnie ...... dla posiadaczy pacc ;p

Wemxiu
25-05-2007, 17:49
Taki pojedynczy resp nightmara będzie zajebiszczy... Nie tylko elitarni blokerzy wykonujący PoI będą mogli je bloczyć, a tera może i by średniolevlowcy będziemy mogli se powalczyć z nimi ;8o8o8o

ZenNeron
25-05-2007, 17:52
to coś małe białe i owłosione wyglada zupełnie jak pikachu xD

Lord Motizu
25-05-2007, 17:56
To będzie powtórka POI update - wcale bym się nie zdziwił jakby Frozen Dragon miał 10 k + HP. Ech... marzy się coś a'la hydra do huntowania... i rzeczywiście by mogli dać potwory dla 50 lvli. może coś jak nieszczęsne guardy? Dobry loot + niezły exp.... Marzenia. A co powinni zrobić? Ano powinni dobić sorca... Sam gram sorcem 40+ i z kumplem 40+ ubiliśmy ostatnio 96 najta... nie miał szans... Sorc jest za silny... jeśli poprawią jeszcze siłe knighta to może w końcu da się normalnie huntować POI?

nie zdziwilbym sie jakby tak bylo.. ale coz.. i tak mam za slaby lvl na takie potworki a przynajmniej tak mi sie wydaje ;) no ale zapowiada sie ciekawie.. szkoda ze nie ma nigdzie screena z tym nowym pajakiem :]

Watpie, bo bedzie cala wyspa, a nie tylko podziemia z qestem :)
Ci barbarzyncy beda pewnie jak amazonki lub bandyci, albo bk/hero :P
Smoki - pewnie silne jak undead dragon
Mamuty - pewnie cos w stylu slon
Mózgi - jakis ciezki do zabicia shit

Sir'Matek
25-05-2007, 18:00
@up
Moim zdaniem to mocą nie bedzie przypominać undead dragona......

Bardziej jak wcześniej zostało powiedziane, coś pomiędzy dragon a dl. Na zdjęciu są pokazane chyba trzy frozen dragi więc jeżeli będzie to odmiana undead draga, to to będzie kolejne miejsce by odebrać knightowi zabawe..... (sorc up/ue/down lub up/mort hur lub nowy czar / down)

Lord Gumio
25-05-2007, 18:02
No ciekawe szkoda tylko ze na innych stronkach jeszcze nic niema tibia.pl byla najszybsza ;p potworki spx z wygladu ale mnie interesuje bardziej oplacalny loot. Jak ktos napisal mozliwe beda respy nightmare a jesli nightmare to moze glebiej pod ziemia beda juggernauty. mamuty cos jak slonie, chakoye mysle ze cos jak dworce albo slabsze orki,lodowe dragi(moze jakis nowy armor ala dsm ;p) ten beholder napewno silniejszy od elder beho:P

Honasolo
25-05-2007, 18:05
Te male chakoye beda cos ala dworc. omg
0 loota 40 exp, a mag bedzie napier*** z lodu jak fire devil... Co gorsza one beda elementem krajobrazu tak samo jak gobliny ... nic tylko wqr**** beda potrafily. ;/
Jak to bedzie z barbarzyncami? A to juz inna bajka. Wepchna ich w jedno miejsce gdzie bedzie mld magow...
Beho? Nastepny niepokonany stwor pokroju hero tylko, ze atakowac bedzie szybciej niz fire devil...
Smok? Obrzydliwie wyglada i rownie przewiduje jego zarabiscie mocny def + 23456 hp... (jakby tego bylo malo bedzie nawal z ice wave za 500..)
Lodowe golemy natomiast nigdy nie beda sie rozstawac z mocnymi stworami.
Najgorsze w tym bedze jednak to, ze z tych wyzej wymienionych monsterow wypadnie co najwyzej dark shield..

Tyle z mojej strony.
Tymi e"RPG"owatymi potworami juz zygam...

Str4t0s
25-05-2007, 18:05
Chakoya - kotki
Braindeady - Undead beholdery? Fajnie wygladaja.
Ice dragon - ni to pies ni slon.
Barbariany - nawet fajni. Ale zeby taka babka z odslonietymi nogami i brzuszkiem to nie jest jej tak zimno?

Mallice
25-05-2007, 18:12
ten niby potwor jest podobny jak by beholder był uszyty ze szmatek
Kurde znowu nie dostaniemy nowego yeti który jest lepszy i wypada wiecej sniezek i itemki =]

Alva Soka

RookK
25-05-2007, 18:19
A gdzie info o wyrównaniu profesji? ;(

Xzonixek
25-05-2007, 18:21
Ten Beho fajny :D Wg mnie te biale to coś w stylu małp...

Cvonio
25-05-2007, 18:26
Po 1:
Mogli by coś dodać dla FACC tzn. jakieś nowe potworki.
Po 2:
Ten Ice Dragon wygląda jak Undead Dragon tylko ze niebieski :):).
Po 3:
Czekam aż będą nowinki co do Knighta bo też gram Knightem i troszke cieżko się nim gra np.jak by dodali takie coś, że troszke szybciej lecą skile bo na dużych skilach jest naprawde ciężko skilowac :p

Cashtan
25-05-2007, 18:33
Moze zmienia wyglad dragow i dli bo undead i ice sa robione na nowym szkielecie wiec :P

#P.S.
New beholder bedzie silny, zapomnijcie o nim.
Na zdjeciu z nim widac w poblizu nightmare czyli bedzie sila rowny potworkom z poi.
Nowym beholderom mowimy pa.

Draggy_Slayer
25-05-2007, 18:38
jak to znowu beda potwory klasy poi (te nowe beholderki) to komus chyba zapier*ole :P

Vadem
25-05-2007, 18:45
no fajnie fajnie xD

Ale co z balansacją postaci :confused:

Dragor
25-05-2007, 18:49
No co wy... czytać nie potraficie?? Chakoye tylko wyglądają łagodnie... osądzam je na ala bandit (wojownik), hunter (dystansowy), mino mage (mag).
Beho jako starożytna rasa będą moim zdaniem silne jak BK.
Mamut?? >> kapa... może tylko dla kości słoniowej, siłą taki jak zwykły słoń.
Barbariany będą silniejsze od dwarfów (guard) coś pokroju geo i wyżej (nie ma podobnych).
Co do frost draggy.... jak wspominano... drag<frost drag<DL.

I to by było all z potworkami.
Liczę na to, że udostępnią jakiś obszar dla FACC!!! :D

Zaphi
25-05-2007, 18:52
oby te smoki byly silniejsze i sie dalo je jakos pobic,
wogole zeby tam bylo cos trudnego do zwiedzania
bo nie gra sie chyba po to zeby ogladac "piekna" grafike tibii

ta reszta to wyglada na klicz dla noobs ;f

Vanhelsen
25-05-2007, 18:52
Smoki smoki smoki smoki!!11!!111 :*
Mój Tibijski fetysz! :D

Elex Mlody
25-05-2007, 18:53
mi się beholdery z wyglądu podobają.

Może będą nowe outfity albo addony dla paccy np.
wagi mnie na tym zdjęciu ze smoczkami ten kolo ma hełm i inny płaszczyk z tyłu... oczywiście tylko tak sądzę bo sam pacca nie mam :(

enderty
25-05-2007, 18:55
pingwiny pewnie beda nowymi zolwiami dla knajtow :/

H.L
25-05-2007, 19:01
Mnie bardziej ciekawi ankieta "czy lubisz pvp"

Madrista
25-05-2007, 19:29
Jak dla mnie bomba tylko te beholdery w towarzystwie nightmare uuuuuuuu;)

-------

ma ktoś moze zdjęcie tego pająka?

Emcess
25-05-2007, 19:44
Ten smoczek najlepszy ^^

Sir Tibiak
25-05-2007, 19:52
Widzieliście golema? To dopiero bydle!

http://www.tibiamx.com.mx/

Son_blessed
25-05-2007, 19:53
Hmm..
Jak dla mnie to mm propozycje niech polacy zrobią super team, a nie sie zabijają i idą razem odkryc te tereny, bo nikt nie chce iść sobie śrotkiem lodowej wyspy lać te Chakoye i nagle podbiega lodowy smoczek i smutek "po co pk-owałem na test serverze".....:evul:

JUNIR
25-05-2007, 20:14
Smoki - pewnie silne jak undead dragon
Mamuty - pewnie cos w stylu slon
Mózgi - jakis ciezki do zabicia shit

Przypomne tylko ze poprzednio w zapowiedziach skomentowali Hand Of Cursed Fate jako potworek dla low lv dający 40-60expa

slimaczek
25-05-2007, 20:22
Chackoya - Jeżeli to będzie coś ala dworc, to możliwe że będzie kolejne niezłe expowisko na którym nikt nie expi ;d
Mamuty - Mam nadzieje że będą miały lepszy loot od słoni i podobną moc - byłoby to dobre expowisko dla knighta, gdyż słonie w dżungli po prostu za mocno walą a nie zrzucają wcale złota.
Barbarzyńcy - Tutaj może być różnie, być może coś jak lizardy/małpy.
Braindeath - może coś słabsze od diabolic impa albo jak najlepszy cult z 2x większymi hitami.. W końcu występuje na screenie z nightmarem.
Golemy, frost dragony - Większe pole gdzie się tutaj wybrać po loot z blokerem.. zwłascza przyda się to starym światom, bo Neranie to mi hydry spokojnie wystarczą ;p
Frost gianty, crystal spiders - Nie mam zielonego pojęcia w jakiej sile to moze być.. Myślę że tym giantem może być ten 'lodowy demon' który siedzi w spritach już od większego czasu. Czyżby coś o sile behemotha, demona? Tibiacity, erig i TibiaNews nie wstawiły jeszcze newsa z teaserem, więc czekam na dalsze screeny (a zwłąszcza co do crystal spidera).

Tomaszewski
25-05-2007, 20:31
nowe miasto - nowy plecaczek!!! tylko jaki? :)

Barteus
25-05-2007, 20:44
Bardzo fajne potwory, najbardziej podoba mi się golem (tak z wyglądu). Mam te ż nadzieję, że kiedyś będzie dostępny dla Facców.

Lord Motizu
25-05-2007, 20:45
Potworki sprawdzi sie na test servie bo po update to tam bedzie latac pelno ludzi :P lubie ten tydzien po update bo wiecej exp place wolnych bo ludzie siedza na nowych terenach i zwiedzaja :)

Sie mapes
25-05-2007, 20:46
Heh, Cipsoft znowu poszedł na łatwiznę podbierająć pomysł z Diablo II. Akt 5, barbarzyńcy, zimowe tereny, Ice Golemy podobne do potworów z Diablo. Ale mimo wszystko szykuje się kolejny niezły update :)

Darkss
25-05-2007, 20:48
Narazie, to ja mam ten uptade głęboko w dup*e. Dlaczego? Bo dla PACC. tylko. Gdyby dali cały teren pacca faccom na test serwer, to było by super. Mozye bym kupił pacca, zobaczył i rozjrzał się?
To białe coś - lodowe pikachu
Mamut - słoń z lepszym lootem.
beho - udoskonalają PoI czy co?
Golem - Bygle, pewnie jag juggernaut.

Wemxiu
25-05-2007, 21:12
Dalibyście namiary na crystal spidera i frost gianta? Będę wdzięczny :):)

Lifter
25-05-2007, 21:28
nowe miasto - nowy plecaczek!!! tylko jaki? :)

Biały w różowe ciapki.

xardas997
25-05-2007, 21:32
Fajnie potwory :)

bosal
25-05-2007, 21:36
Ok skoro juz wszyscy wszystko widzieli oto reszta artworkow:

http://images.tibia.pl/teaser2007/barbarians1.jpg
http://images.tibia.pl/teaser2007/barbarians2.jpg
http://images.tibia.pl/teaser2007/crystal-spider.jpg
http://images.tibia.pl/teaser2007/frost-dragon.jpg
http://images.tibia.pl/teaser2007/frost-giants.jpg
http://images.tibia.pl/teaser2007/Ice-Golem.jpg
http://images.tibia.pl/teaser2007/mammoth.jpg
http://images.tibia.pl/teaser2007/penguin-and-silver-rabbit.jpg

Gharm
25-05-2007, 21:42
W przyszłości dalekiej jak kupię PACC to rozejrzę się a póki co to mała zazdrocha w stronę PACCów ;)

Tak odlatując w inną stronę update bym chciał żeby wprowadzili pasek jedzenia, czy bohater nasz jest głodny itd. I np. udko by dawało 25%, szynka 35% a smocza szynka 70%, czy jakoś tak, nie ja to ustalam. To się przydaje choćby do skillowania, czekasz do 0 paska i wcinasz ile wlezie, i możesz znowu pójść poczytać książkę itp. ;)

Do stworków: Smoki zrobili słabo, nawet bardzo.
Za to beho mi się podoba. Inne były już wałkowane setki razy, nie ma sensu mówić że Chakoya do dworcow podobne itp.
Przecież każdą rasę muszą dać i różne odmiany: minotaury, elfy, krasnoludy itd. itp.

Co do stworków ogólnie by pościągali więcej z Heroes III. Nie będę wymieniał bo tam tego mnóstwo jest.
Oczywistą rzeczą jest wyrównanie naszego Knighta.

Addams
25-05-2007, 21:43
Ha! A widzicie co jest obok tego beho nowego na screenie?
Wygląda na vampira chyba. A jak coś summonuje vampira to raczej jest silne , nie?

JUNIR
25-05-2007, 22:01
A skad pomysł że ten vampir to summon

Biorek
25-05-2007, 22:02
Wszystkie potworki mi się podobają tylko myślałem że więcej bendzie artworków.
Fajnie by bylo jak by z crystal spidera wylawtywalo crystal arrow :)
A ten nowy beholder to napewno bendzie sila kolo the evil eye xD

Alanus Lutinum
25-05-2007, 22:17
Jak dla mnie to następne potwory robione na siłę.

Ksingming
25-05-2007, 22:17
Fajnie by bylo jak by zrobili jakiegoś potwora co byłby bardzo mocny i bardzo ciężko było by go zabic:D Taki Ferumbras i Morgaroth razem:) to by bylo coś.
Gdyby zrobili tez kilka potworków dla Facc tez bym się nie obraził:)

Vrith
25-05-2007, 22:18
ehh panikujecie jak by to juz byly ostateczne wersje potworow
grafika sie napewno zmieni jak w poprzednich update..

Alanus Lutinum
25-05-2007, 22:19
@Up

Pewnie bez problemu by zabili takiego ferumbrasa czy morgarotha poraz enty raz. Powiedzmy szczerze CipSoft nie umie wymyślać potworków.

Ragnar666
25-05-2007, 22:22
Tak odlatując w inną stronę update bym chciał żeby wprowadzili pasek jedzenia, czy bohater nasz jest głodny itd. I np. udko by dawało 25%, szynka 35% a smocza szynka 70%, czy jakoś tak, nie ja to ustalam. To się przydaje choćby do skillowania, czekasz do 0 paska i wcinasz ile wlezie, i możesz znowu pójść poczytać książkę itp. ;)

Hmmm stopień 'najedzenia' jest od dawna, jeno do tej pory nie wprowadzili widocznego paska ot co ;]

VENAEN
25-05-2007, 22:30
Crystal-spider wygląda jak jakaś niebieska owca z odnóżami :/ a frost giants to juz totalna porażka :/
Ale za to pingwiny fajne to jest chyba rasa królewska nie ?

Erhion
25-05-2007, 22:33
Te króliczki są trochę pedalskie. xD A barbarzyńcy przypominają mi nieco piratów tylko inna grafika. ;)

Albertus
25-05-2007, 22:49
kiedy bedzie ten update??

wszystko mi sie podoba

+tylko dla pacc ( bardzo dobra mysl )
+ nowe potworki ( super )
+nowe expowiska dla knighta ( sam jestem sorkiem ale wiem ze knightom przydalo by sie wiecej miejsc do expu )
+nowe expowiska dla sorca ( barbariany cos w stylu piratoiw )
+ nowe silne potworki na kturych bedzie mozna wziasc blokera i isc pohuncic

Super wywaliscie fajnie

Madrista
25-05-2007, 23:05
Czy ta wyspa jest juz dostępna prosze o szybką odpowiedz

Saviour
25-05-2007, 23:08
@up troll

@topic :
jestem ciekaw czy dadzą kolejne bydlaste questy, oraz czy te wyspy będą dość obszerne bo Cichy musi mieć co nam pokazać do zwiedzania :D

Michoss
25-05-2007, 23:17
Zastanawia mnie jeszcze tylko...
Czy to są wszystkie potwory z UP'a?
BO ZNOWU QRVA NIE MA LODOWEGO DEMONA!

PS. Oto nasz straszny mroźny królik zsummonowany przez starego gracza (http://artykuly.animalia.pl/zdjecia_art/org/__1140647513.jpg)

~>Salmon<~
25-05-2007, 23:30
Warto również odwiedzić lokalne tawerny, gdyż mówi się, iż barmani rozpuszczają tam plotki o nowych terenach.
Byłem w tavernie w Venore i nie mogłem wyciągnąć żadnych informacji. :s

BO ZNOWU QRVA NIE MA LODOWEGO DEMONA!
Jest możliwość , że będzie to coś podobnego do orshaabala i będzie pojawiać sie na jednej z nowych wysp.

sallceson
25-05-2007, 23:46
pewnie bedzie biały plecaczek :)

te crystal spidery wydaje mi sie ze beda tak miedzy tarantula a GSem

co do tych chajaka czy jakos tak to skoro maja byc jak dworce to oby mialy nizela miejscowke do pvp w stylu most dworcow w dzungli :D

w sumie nawet pasuje update klimatem - w koncu nie bylo jeszcze w tibii duzego obszaru ze sniegiem... potwory po prostu 'zupgradowane' do wersji ICE :)

i koniecznie musza dodac jakiegos boossa

to tyle :D

RanDaar
25-05-2007, 23:55
mi te potowrki podchodza pod dworca i beho ( doswiadczony gracz powinien rozroznic)ja rowniez nie moge sie doczekac update poniewaz po pol rocznej przerwie gram znowu w tibie na harmoni ale wczesniej na aldorze pozdro tibia.pl fans ;p

Tsunami-Knight
26-05-2007, 00:07
Mi sie potworki podobaja... :p jak juz nabede PACC'a to trzeba wyprubowac mojego knighta :p (ciekawe czy dam rade:p)

Michoss
26-05-2007, 00:13
Hhm, jakby co, macie Galerię wszystkich potworów z Update'a (http://www.michossnielubi.ulotka.org/p100.html) żebyście nie musieli szukać.

lvlanius
26-05-2007, 00:19
Czyżby jakiś nowy addon zostanie wprowadzony wraz z letnim update? :D Ale takie trochę dziwne te potworki takie nie tibijskie :P

Vasali
26-05-2007, 00:50
Fajnie by bylo jak by zrobili jakiegoś potwora co byłby bardzo mocny i bardzo ciężko było by go zabic Taki Ferumbras i Morgaroth razem to by bylo coś.
Gdyby zrobili tez kilka potworków dla Facc tez bym się nie obraził

tak i jeszcze pójdziesz z tym swoim 30 lvl i go z solujesz ...

a co do tematu, potwory nawet nawet :] ice golem wymiata :PP

Shuki
26-05-2007, 00:52
Michoss wielkie dzięki. Co do potworów to przydadzą się do fake'ów. Pierwszy raz mówię: "Dzięki Cip".

Arvenna
26-05-2007, 00:52
Pozostaje nam tylko czekać na letni update!!
Już sie nie moge go doczekać

Lord Dark'Wiz
26-05-2007, 01:35
A mnie cholernie ciekawi loot, sila i exp takich potworkow jak Ice spider, golem i dragon... Chociaz klimat tych wysp i wikingo-barbole tez zajob...

Kejzi
26-05-2007, 08:00
Ehhh ludzie poczekajcie z komentarzami typu<na czym będzie knight> aż ukażą jaką siłę będzie posiadał rycerz po tym updacie .Mam nadzieje że to knight oraz paladyn zostaną najbardziej zmodernizowani ponieważ Knigth jak wiadomo na wojnie znaczy tyle co kukła na której sie ćwiczy a o ile wiem w każdej mmorpg knight jest potęgą co do potworków to mogli by umożliwić knightowi takie coś jak samotny hunt na dlach<i takich większych potworach> albo coś takich dużych strat każda profesja może zrobić demona solo w ciągu 5min? a knight będzie walił go 30min? o ile użyje explo . Z Palladynem zaś co do wojen sie zgadzam nie wali zbyt mocno mogli by go ulepszyć ,ale moi drodzy co do potworów to jest lipa nawet na 150lev pall niema innego wyboru jak nie expić na dragach,dlach,gsach i ciupać z kuszy po 150+?przesada .
Także mam nadzieje że tym razem się postarają i wyrównają wszystkie klasy postaci chociaż do tego stopnia aby np:100 knight,pall,mag,druid mógł położyć solo swojego rówieśnika.

A co do potworów to nc iż każdy potwór w tibi ma jakieś znaczenie dlatego każdy potwór będzie mi się podobał :)

Son_blessed
26-05-2007, 09:15
A może to być coś w stylu tiqandy pingwiny jak raty sneaki mamuty jak słonie chokya dworce, A ta wyspa co jest dostępna po wykonaniu questa z serpens spawnami to bedzie kawałek terenu "poqestowego" bo serpent spawn występuje np tylko tam i tak moglo by byc tymi beholderami itp.

Goldscorpion
26-05-2007, 09:45
No co do tego, że bedzie to miejscówka dla med lvl nie jestem pewien dla h lvl na 100%. Chakoya chyba cos pokroju merklinów barbarian też nie będą słabi. No a o reszcie już nie mówię. Chyba, że pingwiny. Jezeli mają występować w grupach. Gdyby dawały +- 100 expa to będzie dobrze ale wątpię w to. No i co mnie zaciekawiło. Na zdjęciu z tym lodowym beho- braindeath był nightmare?? Chociaż widać tam również wampa. Więc może ten beho bedzie miał moc zsumować nieumarłych albo coś w tym rodzaju. Jednak nie widziałem nigdy, żeby jakijś potwór summował potworka lepszego od siebie. Więc jezeli nightmare został przez niego zsummowany to już lepiej nie pytam jak silny będzie braindeath.

Albertus
26-05-2007, 10:01
co do tych pingwinkow to mi sie wydaje ze one beda dawaly 40-50 expa a sila bedzie jak rot czy larva bo to na logike taki pingwin to nic nie ?

Wemxiu
26-05-2007, 10:28
Co do potworów - wyglądają zajebiście, ale wole, jakby leciały z nich jakieś ciekawe itemki które można użyć jaki dekoracje:p:p:p

namlessone
26-05-2007, 10:32
A zauważyliście może na obrazku z ice golemem bałwanka przypominającego Ferumbrasa?

LookamZzaRogu
26-05-2007, 10:35
co do tych pingwinkow to mi sie wydaje ze one beda dawaly 40-50 expa a sila bedzie jak rot czy larva bo to na logike taki pingwin to nic nie ?

Chyba oszalałeś! Mordercze pingwiny najpierw łapią ofiarę (najczęsciej są to rządni przygód podróżnicy), następnie rozpruwają jej ciało, po czym wyjmują wnętrzności (czyt. jelita, wątroba i serce) i wykonują mroczny rytuał, czego wynikiem jest przywołanie Pana Ciemności Pingwina IV. Ten zaś zabija duszę ofiary i daje pingwinom pożywić się nieszczęśnikiem. Następuje konsumpcja zwłok.
Czy nadal sądzisz, że taki 35 lvlek je pokona? Nie sądzę^^ :p

Pozdrowienia,
LookamZzaRogu

@Edit:

Poszukajcie sobie na innych stronach. Ja już znalazłem zdjęcia wszystkich, mianowicie: chakoya, braindeath, mammoth, frost dragon, ice golem, penguin (z dopiskiem "Don't call us cute!"), silver rabbit, barbarian (headsplitter, skullhunter, brutetamer, bloodwalker), crystal spider, frost giants! :D

Don^Mokate
26-05-2007, 10:41

pamietam jak dzis ze na logike ludzie wnioskowali w swiatecznym update ze raczka tez jest slabiutka

zoom
26-05-2007, 10:57
Juz nie maja co wymyslac to robia stare potwory z nowym wygladem..... niech skasuja tibie najlepiej xD

Kumulus
26-05-2007, 11:00
Pamiętajcie dzieci: potwór nie potwór, byleby miał otwór ;)

elfo.del.bien
26-05-2007, 11:32
A co do beho, nie zdziwilbym sie jakby vampy przywolywaly, wkoncu kazdy beho jakiegos nieumarlaka przywoluje, zielony szkielty, elder crypty, a evil eye ds, wiec ten pewnie bedzie vampy, a co do nightmare moze to poprostu zart cipow?
Hmn wydawalo mi sie ze jak kiedys patrzylem, dla najta byl tylko miecz i cos wystajacego z ramion ;0

Wemxiu
26-05-2007, 11:52
@up
A czy ty wiesz wogóle jakie my mamy teraz addony?? Dla twojej pewności to ten hełm już jest... Popatrz se po addonach...X(X(X(
N/C
Pozdro

SperowKnight
26-05-2007, 12:09
Potwory fajne zwłaszcza ten lodowy pająk i ice golem;] Wszystkie potworki zostały zamieszczone w niusie na pewnej stronce. Jej adres macie w podpisie.

Candi
26-05-2007, 12:23
Czy cipsoftowi brakuje już pomysłów? Udał im się smok i naprawdę dobrze sie na nim expi, ale jeśli już ludzie lubią smoka to najlepiej zrobić 5 innych odmian smoków. Za rok będzie już pewnie kilkanaście smoków: lodowe, leśne, wodne i nie wiadomo jakie.
Zawiodła mnie większość z tych potworów, bo są to tylko przerobione strare już potwory i dodane są im jakieś nowe umiejętności.
Te pingwiny to już komedia. Jescze może najlepiej niech im dodają jakieś magiczne moce itd. Jak dla mnie to pinwginy powinny być czymś w rodzaju deera dającego mięso i uciekającego, a jak zobaczyłem te silver rabbity to już naprawdę się zmartwiłem. To w następnym update będą dodane wściekłe psy, zmutowane kurczaki i świnie zjadające ludzi?
Jedynie czego chcę to zbalansowania postaci i mam nadzieję, że palek dorówna innym profesjom...

Maxoo
26-05-2007, 12:28
Cipsoft za bardzo sie nie napracował z potworami...
Co to za problem zmienić kolor smoka, lekko zmienić jego kształty i to koniec. to beznadzieja.
letni update-dają zimowe potwory. ciekawe...

@elfo.del~

tak tak robią sobie żarty. świetny żart postawić nightmare przy jakims nowych boheloderze.
Może ten beho bedzie lepszy od eldera ?

Frodoriver
26-05-2007, 12:32
Śmiech na sali powiem szczerze. W zapowiedziach jest o potworach... i mieście... a przecięż Cipy mówiły, że letni upadate bedzie polegał głównie na balansacji postaci. A tu narazie wyspy i potworki...:(

elfo.del.bien
26-05-2007, 12:33
Ja szczerze powiedziawszy, zawsze lubilem lodowy klimat w rpg'ach, i jak dla mnie moglo by byc nawet 10 rodzaji smokow :)

LookamZzaRogu
26-05-2007, 12:45
Jedynie czego chcę to zbalansowania postaci i mam nadzieję, że palek dorówna innym profesjom...

Ja tak samo. Na chwilę obecną palek to delikatnie mówiąc ciota. Palków z lvl'em 200+ można policzyć na palcach jednej ręki.

Gered
26-05-2007, 12:57
zamiast Chayoka powinno być Dweti, Dwarfeti albo Dwarfyeti :p

@ frost dragon : dragon, dragon lord, demodras, wyvern, undead dragon, bones, dracola, hydra i jeszcze frost dragon... troche dużo :P żeby przynajmniej był opłacalny i tak, jak ktoś napisal - coś pomiedzy zwyklym smokiem i dragon lordem (1300-1600 xp). no cóz, los pokaze ;)

@ barbarian - czyżby 3 addon?

Lord Gumio
26-05-2007, 13:19
Jedna rzecz mnie intryguje mianowicie Braindeath, prastare beholdery
czyli starsze od i tak juz starozytnych elder beholderow troche dziwny pomysl mial cipsoft ;p

Abdul
26-05-2007, 13:21
I znowu cos tylko dla pacc... Ostatnim update'em ktory dal cos sensownego ludziom z FACC'iem, jest chyba Dark cathedral tylko, chociaz tez jest takie srednie...

Co do potworow, to jak ktos wspomnial braindeath na SS'ie wystepuja w poblizu Nightmare'ow czyli exp za takiego pojedynczego "mozga" bedzie rzedu 1000-2000 exp, a moze to byc tez taki tylko dodatek do nightmare'ow i tym podobnych potworkow (tak jak water elementale do Gs'ow na GS island, czy ghoule do Ds'ow na undead island).

Boje sie tylko ze bedzie to nastepne miejsce z cyklu "Damy wam jeden w huj dlugi quest, i 10 nowych expowisk zebyscie mieli na czym boty wlaczac".... Mam tez nadzieje ze powstana wreszcie jakies nowe, sensowne itemy a nie shity typu sentinel shield czy banana staff -.^ Mozna by urozmaicic troche EQ, bo ile mozna patrzec na tych 40-50 lvl'owcow wszystkich majacych ten sam monotonny eq....

Ogolem up jak up, znowu walna druga tiquande czy LB i wyspy... Nic tylko expic i expic i expic i expic i [...]

A co do zbalansowania klas, to jest to dopiero poczatek update teaser'ow, poczekajcie tydzien-dwa a wyloza wam wszystko na glownej stronce co i jak. Najciekawsze zostawia sie z reguly na koniec.

Albertus
26-05-2007, 13:39
te pingwiny to bedzie expowisko dla 8-20 leveli

bo cipy nie moga tylko robic expowisk dla 100+
bo jaki byl by sens kupienia pacc jak ktos ma 8 level

jest kilka expowisk na male levele zapchanych

ostatnio robilem se druida

wyszlem w 3 h z rooka pozniej poszlem na roty na darashi a tam biega 2 kolesi ! place za pacc to wymagam ludzkiego expienia to poszlem do innej dziury nabilem ten 15 level do IH w 4,5 h ale jak wracalem to juz przylazly nastepne kolesie . i

wiec mysle ze bedzie tak :
pingwinki ( 8-20 levele )
te lodowe pikaczu ( 20-30 )
Barbarzyncy ( 30-50 )
crystal spidery i te gianty ( 50-75 )
lodowe smoki i ice golemy ( 75-100 )
te beholdery (100 + )

i jak by tak bylo to wszystkie levele mialy by dobze a nie tylko 60+

( sam mam 60+ ale chce zeby kazdemu sie dobze gralo )

co do tych profesji

nie powiem ze knight or pal sa gorsi ale mozna by im dodac kilka zeczy
bo teraz troszke nie pasuja na knighta i palla

nie zabierac nic sorkom i drutom !!

dla profesi magicznych mogli by dodac jakas ruzdzka od 50 levelu i jakas od 100

dla palka i knighta

o wiele wiecej eq !!

dla palka z 5 rodzai kusz , lukuw i innych broni oraz z 10 rodzai amunici

dla knighta wiele wiecej broni i tarcz i zbroi a co to jest ze kupisz se na 80 mpa i chodzisz w niej do 200++
powinny byc z 3/4 lepsze zbroje od mpa

i jesce duzo duzo inych

Sorka za ortografje ale pisalem szybko bo na exp lece

--Cienius--
26-05-2007, 13:48
Malo ci ze masz vis za 11 gp? to kup sobie gta i tam masz wyrownanie gangow ;d

Odrazu rozdzka od 340 lvla dla mateusza n00ba wielkiego strzelajaca z sd?

Candi
26-05-2007, 14:05
I jeszcze czego?! Najlepiej to żeby sorcowi dodawali różdżki co 20 leveli i każda waliła o 30 więcej. To co macie już wam powinno wystarczyć. Cieszcie się z tego visa za 20 many!
Jak dla mnie to mogliby dodać jakąś jedną porządną broń dla paladynów, która nie wypadałaby z co 10 dwarf soldiera tylko albo z questa na 60+ levelu albo z jakiegoś silniejszego potworka. Paladyn powinien lepiej przebijać się przez zbroje przeciwnika, bo walić na 80 distance po ~50 w przeciwnika z boltów, a mag walnie Ci z visa za 100 + sd + rożdżka + [...]
Zbalansowac postacie to znaczy według mnie dodac coś palkowi i knightowi, a zostawić druida i sorca tak jak jest. Cipsoft nie jest w stanie odjąć nic magowi, bo wtedy przyznałby się do błędu, że dali mu zbyt wiele.
Albertus Twoja wypowiedź to marzenia 12 latka, który popełnił w swojej wypowiedzi tyle błędów, że aż głowa boli...

Finch
26-05-2007, 16:02

wyszlem w 3 h z rooka pozniej poszlem na roty na darashi a tam biega 2 kolesi ! place za pacc to wymagam ludzkiego expienia to poszlem do innej dziury nabilem ten 15 level do IH w 4,5 h ale jak wracalem to juz przylazly nastepne kolesie . i

Barbarzyncy ( 30-50 )
te beholdery (100 + )

co do tych profesji

dla palka i knighta

o wiele wiecej eq !!

dla knighta wiele wiecej broni i tarcz i zbroi a co to jest ze kupisz se na 80 mpa i chodzisz w niej do 200++

i jesce duzo duzo inych

Człowieku chyba nie wziąłeś tabletek zanim zacząłeś pisać tego posta.
Różdżki dla postaci magicznych od 50~, 100~ lvla itd itp etc, puknij sie w łeb jeszcze co byś chciał, może ue za 100 many i jakiś czar podobny do ue tylko że walący z sd? I myślisz że co waliłbyś z takiej różdżki od 100 lvla po 100 na potworze i 50 na ludziach<lol>. Dobrze wyskillowany pall czy knight po tyle walnie a skillowanie jest uciążliwe i czasochłonne, a po za tym postacie magiczne mają w H** czarów które powalą każdego potworka * chodzi mi tu o to że postacie magiczne mają czary takie jak ue, exori mort itp, na które żaden z potworków nie jest odporny). I na h**pallowi 10 rodzaji kusz, a knightowi 50 rodzaji swordów jak i tak ich hity są żałosne i do tego zależą od skilli a nie od lvla jak to w przypadku postaci magicznych.

Dobra teraz coś na temat up'a. Moim zdaniem powinni ograniczyć postacie magiczne, pozabierać im parę czarów, ale niestety jak to jeden z ludzi myślących wcześniej napisał to raczej CipSoft tego nie zrobi gdyż wtedy wyszedłby na głupka i udowodnił .że popełnił błąd. Co do knighta powinien mieć większe hity, trochę więcej eq do wyboru i może jakiś czar na ringi (bo w końcu po co mu ten soul?) no i jeszcze może jakieś czary podobne do exori ( nie mówię że ma byći ch 10 czy 50) oraz szybciej rosnące skille. Co do palka to proponuję jakąś lepszą amunicję dostępną dla wszystkich a nie jakieś infernal bolty co nie dość że są niewiele lepsze to jeszcze cholernie trudne do zdobycia i nieopłacalne. CO do kuszy to nie sądzę aby był to dobry pomysł gdyż kusza ma służyć tylko do strzelania a hity zależą od używanej amunicji, a po za tym yo także szybciej idące skille i jakieś ringi czy amulety zwiększające skille ( jak to ma knight).

Co do potworków to ładne ale przekombinowane i pewnie cholernie silne (większość), jak to było we wcześniejszym up'ie gdzie potworki trudniejsze do zabicia, mające dużo życia dają mniej expa niż demona (np. Hellhound, Undead dragon, Son of Verminor).

To co ma być to będzie i my niczego nie zmienimy. Pozostaje tylko nadzieja (matka głupich dlatego ja takowej nie posiadam), że CipSoft naprawdę się postara i ten up ucieszy wszystkich.

p0zdr :)

Robert Lublin
26-05-2007, 17:54
Ey dajcie spokuj o czym wy piszecie to chyba temat o potworach a nie o profesjach... W sumie jestem troche zawiedziony bo tez czekam na wyrównanie profesji ale cos tego nie widze... ;l
A tak btw teraz pingwiny za rok pewnie gumisie i smurfu.... -.-
Czy te nowe potwory was nie irytuja? :D

Albertus
26-05-2007, 19:28
prosze o odpowiedz

jezeli uwazacie knightow i palkow za takie guwno to po co nimi gracie ???
no po co nie umiesz grac palkiem/knightem to nim nie graj i zrob se sorka druta albo nie graj wogle a nie grasz nabiles 15 level i tylko narzekasz i narzekasz to sie nudne robi wiekszosc tematow na tym forum zaczyna sie normalnie a konczy sie

" knight gorszy !! zabrac sorkom ue !! "
" palek gorszy !! zabrac druidom visa "
" i znowu all dla pacc kiedy oni pomysla o darmozjadach i zrobia cos dla nas "

to juz sie nudne robi zrobcie 1 teamt gdzie beda skargi i zazalenia a inne tematy zostawcie w spokoju

wszyscy pisza ze sorki tak z sd wala czy wy myslicie kiedys o slowie waste

sork ma na srednim levelu waste i waste a jak wy jesce mowcie o sd to naprawde widac ze kasa na alegro wam rodzice kupuja ze expicie z sdkami

sorka za ortografje ale jestem dyslektykiem ( czy jak to sie mowi )

Tyson
26-05-2007, 19:41
Ehhh ludzie poczekajcie z komentarzami typu<na czym będzie knight> aż ukażą jaką siłę będzie posiadał rycerz po tym updacie .Mam nadzieje że to knight oraz paladyn zostaną najbardziej zmodernizowani ponieważ Knigth jak wiadomo na wojnie znaczy tyle co kukła na której sie ćwiczy a o ile wiem w każdej mmorpg knight jest potęgą co do potworków to mogli by umożliwić knightowi takie coś jak samotny hunt na dlach<i takich większych potworach> albo coś takich dużych strat każda profesja może zrobić demona solo w ciągu 5min? a knight będzie walił go 30min? o ile użyje explo . Z Palladynem zaś co do wojen sie zgadzam nie wali zbyt mocno mogli by go ulepszyć ,ale moi drodzy co do potworów to jest lipa nawet na 150lev pall niema innego wyboru jak nie expić na dragach,dlach,gsach i ciupać z kuszy po 150+?przesada .
Także mam nadzieje że tym razem się postarają i wyrównają wszystkie klasy postaci chociaż do tego stopnia aby np:100 knight,pall,mag,druid mógł położyć solo swojego rówieśnika.

A co do potworów to nc iż każdy potwór w tibi ma jakieś znaczenie dlatego każdy potwór będzie mi się podobał :)

Zrób sobie 150 lvl rycerzem i bedziesz expił sobie na dlach.

prosze o odpowiedz

no po co nie umiesz grac palkiem/knightem to nim nie graj i zrob se sorka druta albo nie graj wogle a nie grasz nabiles 15 level i tylko narzekasz i narzekasz to sie nudne robi wiekszosc tematow na tym forum zaczyna sie normalnie a konczy sie

to juz sie nudne robi zrobcie 1 teamt gdzie beda skargi i zazalenia a inne tematy zostawcie w spokoju

sork ma na srednim levelu waste i waste a jak wy jesce mowcie o sd to naprawde widac ze kasa na alegro wam rodzice kupuja ze expicie z sdkami

To, że jesteś dyslektykiem nie znaczy, że możesz robić błędy. Od tego jest np Word.

Finch
26-05-2007, 19:58
prosze o odpowiedz

Boże dzieciaku twoje pismo, styl i szyk zdania (nie mówiąc o ortografii) wyraźnie pokazują że jesteś 10+- latkiem albo jesteś zapóźniony w rozwoju. Jeżeli coś piszesz i chcesz aby inni to przeczytali to pisz poprawnie a przede wszystkim przejrzyście używając kropek, przecinków itp, itd, etc.
Druga sprawa jeżeli chodzi o umiejętność grania pallkiem, knightem to zauważ dziecko, że tu chodzi o to że gra tymi postaciami jest bardzo trudna, wymaga czasu i umiejętności. Widać że sam nie umiesz grać skoro wybrałeś sorca/druta, bo co to za umiejętnośc stanąć obok potworka, zaznaczyć go i wciskać hotkeye. Po za tym nie chodzi tu o to że jeżeli komuś się nie podoba pall/knight to ma nim nie grać tylko o to że wszystkie postacie powinny być wyrównane i tak samo silne. W tibii mamy cztery profesje i żadna z nich nie ma prawa zaniknąć.(pomyśl co byś powiedział 100+- pallowi/ knightowi, który podziela moje zdanie, że jego postać z powodu, że nie jest postacią magiczną jest słaba - co ma se zrobic sorca/druta bo nie umie grać? <naab.pl>)
Jeszcze jedno czytając cały temat nie widziałem żeby ktoś pisał zażalenia do tego że sorce/druty mają SD? Jeżeli coś przeoczyłem to zacytuj takową wypowiedz.
Co do Facca to uważam że im się też coś należy bo taka jest prawda bez graczy z pacciem gracze z facciem nie mogliby grać a za to pacc nie miałby komu sprzedawać itemki itd, itp, etc.
Ale to czy CipSoft poszerzy możliwości facca zależy to tylko od niego. I proszę nie wyzywać wszystkich facców od naabów, gdyż nie wszyscy nimi są, a po za tym każdy kto ma/miał pacca zaczynał jako facc.

p0zdr

CaymaN
26-05-2007, 20:59
Świetnie ! tibia z roku na rok sie polepsza ! Slyszalem ze dojda rowniez inne potwory Frost Dragony i Ice Golemy niemoge sie doczekac kiedy wyrusze na takiego hunta :D napewno dojdzie wiele nowych bajerow nie tylko potworow :D czekam na 3 addon :D

LookamZzaRogu
26-05-2007, 21:15
@Edit
Sorki, przez przypadek wysłałem dwa posty traktujące o tym samym^^
Text macie w poście poniżej :)

LookamZzaRogu
26-05-2007, 21:20
prosze o odpowiedz

Gdyby robić samych nudnych sorków i drutów, to granie nimi stałoby się nieopłacalne. Poza tym wtedy nie byłoby pallów czy knightów! Pomyśl trochę człowieku. Nie chodzi tu o to, że nie umiemy grać fighterami, ale o to, że są one słabsze od profesji magicznych i coraz mniej opłacalne. Czekamy, aż CIPy coś z tym zrobią, gdyż knight i pallek to profesje ciekawe.

Przepraszam, ale 20 pall ma większy waste niż druid. Tak samo na lvlu np. 250... Sorc lub druid może solować demona, a pallek czy knight - nie sądzę.
Nie trzeba sorkiem bić z SD... Wystarczy różdżka i visy.

Nie każdy ma kasę na kupno pacc lub nie ma zamiaru wydawać prawdziwej forsy na grę. Gra to ma być przyjemność. Jeśli komuś Tibia sprawia przyjemność, niech w nią gra, i nie ważne, co Ty o tym myślisz. Gdyby CIPy myślały o posiadaczy facc jak o darmozjadach, Tibia byłaby grą wyłącznie za pieniądze. Jeśli CipSoft chce więcej graczy, musi robić też coś dla facc, bo może to się szybko znudzić. O tym, co się będzie działo w Tibii decydują jej autorzy i nic Ci do tego.

Twój post bardzo mnie zirytował i wkurzył. Gdzie takie dzieci się rodzą!? To, że masz pacc nie znaczy, że masz wyższość nad posiadaczami konta free (który wg Ciebie jest noobem). Dla mnie jesteś po prostu rozpieszczonym gówniarzem.

Pozdrowienia,
LookamZzaRogu;)

Albertus
26-05-2007, 22:40
nie mowie ze ludzie z facc to nooby tylko mowie ze
nic nie daja od siebie a tylko chca czegos od tibi
bo cip tez musi placic grafikom zeby robili wiec po co maja robic cos za darmo??

poprostu podsumowujac

wiekszosc nie dokladnie zrozumialo co mialem do powiedzenia ale to np.

mowie ze knight i palek to nie sa slabsze profesje ale tak jak ktos mowil nudne

moze by je urozmaicic ale nie zalic sie ze sa slabsze

czyli Tibia jest dobra gra i nienazekajcie a jak macie nazekac to lepiej przestancie grac

bo po co macie grac i nazekac ?? to tak jak bys robil cos czego nie lubisz !
a po co robic cos czego nie lubisz?

a co do tej ortografi
poprostu nie lubie chodzic do szkoly i pojawiam sie tam zadko ( mam 15 lat a nie 10 ) dlatego nie znam zasad ort bo od 1 klasy chodze na wagary
prosze juz w to nie wnikac bo bedzie nastepna glupia gadka

~>Salmon<~
26-05-2007, 22:57
Może dzięki tym prastarym beholderom , będzie można rozwiązać zagadkę języka 469.

poprostu nie lubie chodzic do szkoly i pojawiam sie tam zadko ( mam 15 lat a nie 10 ) dlatego nie znam zasad ort bo od 1 klasy chodze na wagary
Jestem z Ciebie dumny.

Saviour
26-05-2007, 23:05
bo cip tez musi placic grafikom zeby robili wiec po co maja robic cos za darmo??

poprostu podsumowujac

czyli Tibia jest dobra gra i nienazekajcie a jak macie nazekac to lepiej przestancie grac

a co do tej ortografi

To lepiej wracaj do szkoły i naucz się co to takiego ta kropka, zamiast której używasz "enter" co widać w twoich postach. Skoro mamy w to nie wnikać to po kiego to pisałeś? Myślenia logicznego też się w szkole nie nauczyłeś jak widać. Współczuję twoim opiekunom bo naprawdę o wychowaniu dzieci nie słyszeli, skoro leją sobie an twoje wagary i jeszcze pacca kupują (a także podejrzewam że i chara na allegro) tylko pogratulować.

@topic
Potworki pewnie będą bydlaste, ale bardziej mnei obchodzą questy jakie dodadzą. Były już może jakieś przecieki? :P

Gharm
26-05-2007, 23:49
a co do tej ortografi

Bój się Boga chłopcze. Kiedyś też robiłem błędy (może nie takie katastroficzne jak Ty, ale się zdarzało) i kopiowałem tekst do Worda, sprawdzałem błędy, i poprawiałem w poście. Także istnieje coś takiego jak przeglądarka Firefox Mozilla, która sama z siebie podkreśla błędy. Taka mała reklama, zainstaluj ową przeglądarkę i stosuj się do jej 'podkreślaczy'.

Dzieci Neo naprawdę są denerwujące.
Przepraszam za Offtopic, lecz takich to bym poprawił małym banem, a nie pouczaniem za każdym razem.

Do tematu: ludzie, to dopiero drugie odsłonięcie letniego update, więc jeszcze nie tylko pokemonowate stworki obejrzymy, ale i upragnione wyrównanie postaci :) Myślę, że na FACCowych wyspach lodowych by mogli dać jakieś mamuty czy beho, nie mówię że wszystko. Coś tam by mogli ukazać i nam.
Pozdrawiam!

Edit: Wiem, że jest system 'jedzenia', ale taki pasek by się i tak przydał :)

Michoss
27-05-2007, 00:20
@up
Beho może nie, ale pingwiny i króliki tak.

--Cienius--
27-05-2007, 09:36
:berserk::berserk::berserk:Patrzcie na 1 z obrazkow Barbarian trzyma 2 miecze w 2 rekach czyzby knight mogl biegac z 2 sovami ?:D tylko jak to bedzie liczone te 2 bronie?:confused::zimno:

Yugo
27-05-2007, 09:42
@up
Ciekawa sugestia,też o tym myślałem przed update.

--Cienius--
27-05-2007, 10:02
Update bedzie na koncu czerwca lub poczatku lipca czekamy :D

Qrcze zamiast jakis kroliczkow mogli by wyjasnic na czym polega balansacja ;/
Knight nie jest zly tylko ze po 100 lvlu szajsowy a sorc na 100 lvlu dopiero zaczyna gre ;)

Bulwark_Kovski
27-05-2007, 11:59
Nom nieźle się cipy postarali :) Myślałem, że coś znowu coś spartolą(czy jak to się pisze).A co do tego zbalansowania postaci to całkiem dobry pomysł jest. Módlmy się żeby za mocno nie przesadzili np. w kwestii knightów :] . Myślę, że pogorszą maga albo druida bo już rycerza i paladyna nie mają już jak pogorszyć xD

Finch
27-05-2007, 12:31
Nom nieźle się cipy postarali :) Myślałem, że coś znowu coś spartolą(czy jak to się pisze).A co do tego zbalansowania postaci to całkiem dobry pomysł jest. Módlmy się żeby za mocno nie przesadzili np. w kwestii knightów :] . Myślę, że pogorszą maga albo druida bo już rycerza i paladyna nie mają już jak pogorszyć xD

W pełni popieram zdanie kolegi, chociaż wątpię w to, że CipSoft pogorszy maga/druida gdyż wtedy przyznałby się do błędu, których i tak popełnia wiele (dając sorcom i druidom visy za 20 many ;/).

elfo.del.bien
27-05-2007, 12:41
Mam nadzieje ze bedzie duzo epxowisk ala jaskinie rotow, bo grajac nowa postacia na darashi sie expic nie da ;/

cieju04
27-05-2007, 13:06
O na tibiahispano pokazany jest frost dragon, ciekawe czy bedzie lepszy od dragon lord :P

Robert Lublin
27-05-2007, 13:25
prosze o odpowiedz

Skoro tyle osób narzeka to coś w tym musi być nie? :p
A tak btw ja miałem 85Rp jeszcze przed update z wandami i wtedy były bardziej wyrównane profesje chodz sorkiem/drutem dużo trudniej sie grało...
A jeszcze rok temu miałem 110EK i załowałem ze nie zrobiłem sorka bo mimo zalet knighta expilem max 70k/h podczas gdy moi qumple expili na tym lvlu sorkami 2-3x szybciej bez waste a nawet z zyskiem...

A co do stworków to juz sie wypowiedziłem strone wcześniej... ;p

Albertus
27-05-2007, 15:34
To lepiej wracaj do szkoły i naucz się co to takiego ta kropka, zamiast której używasz "enter" co widać w twoich postach. Skoro mamy w to nie wnikać to po kiego to pisałeś? Myślenia logicznego też się w szkole nie nauczyłeś jak widać. Współczuję twoim opiekunom bo naprawdę o wychowaniu dzieci nie słyszeli, skoro leją sobie an twoje wagary i jeszcze pacca kupują (a także podejrzewam że i chara na allegro) tylko pogratulować.

NIE kupuje nic na alegro !! tym bardziej postaci !!! to po 1

po 2 Na Pacc zarobilem se sam a rodzice nie dolozyli mi ani grosza !

najlepiej bedzie skonczyc ten temat bo to sie denerwujace robi

Verious
27-05-2007, 16:02
Że będzie lodowo wiedzieliśmy od dawna przez pozostawionego w spritach mamuta. Ale czy wszyscy zapomnieli o lodowym demonie który także tam siedzi? Co do update to jak dla mnie bedzie kiepski, koniec pacc 15.06 :/

To nie był lodowy demon. To jest Magic Water Elemental.
down@
Widziałem filmik jak jakiś gracz robił questa.

Saviour
27-05-2007, 16:42
A ja mam na imię wojtek i też mam 12lat. Skąd niby wiesz że to jakiśtam magic water elemental? Z OTSA? n/c...

Gered
27-05-2007, 17:37
:berserk::berserk::berserk:Patrzcie na 1 z obrazkow Barbarian trzyma 2 miecze w 2 rekach czyzby knight mogl biegac z 2 sovami ?:D tylko jak to bedzie liczone te 2 bronie?:confused::zimno:

orc lider tez ma 2 miecze w rękach a knight i tak nie może trzymac 2 broni na raz :/

--Cienius--
27-05-2007, 18:31
No tak ale wiesz moze Cipy jakis klimat rpg dzadza anie tylko

Vis vis vis ah ah ah exura sio sio sio sio
hi
buy 100 manafluid
yes

Vis vis ahh ahhh

ALbo knight zaznaczaj wez loot exurnij sie itd

Tibia staje sie monotonna

Michoss
27-05-2007, 18:36
down@
Dupa dupa sraka jajco.
To nie MASSIVE water elemental, tylko nowy potwór, którego jeszcze nie ma w zwykłej tibii. Co najwyżej mógłby to boss typu yeti, który ma nowy wygląd, bo nie posiada żadnego przyporządkowanego potwora.

@Temat Mamuta
A zauważył ktoś że mamutowi urosły kły od ostatniego Up'a? ;)
Wtedy miał takie małe jak słoń, a teraz ma dużo dłuższe.

Gulikuliku
27-05-2007, 19:20
Dupa dupa sraka jajco.
To nie MASSIVE water elemental, tylko nowy potwór, którego jeszcze nie ma w zwykłej tibii. Co najwyżej mógłby to boss typu yeti, który ma nowy wygląd, bo nie posiada żadnego przyporządkowanego potwora.

@Temat Mamuta
A zauważył ktoś że mamutowi urosły kły od ostatniego Up'a? ;)
Wtedy miał takie małe jak słoń, a teraz ma dużo dłuższe.

BUhaha Magic Water elemental dobry jest koleś xDDD

Lord Gumio
27-05-2007, 20:47
up stary chyba cos ci sie pojeb*** koles dobrze pisze tego potwora jeszcze nigdzie nie ma a massive water elemental wyglada inaczej

Candi
27-05-2007, 21:35
Albertus proszę Cię żebyś pisał posty ze słownikiem, albo pisał w wordzie, bo czytanie Twoich wypowiedzi jest bardzo uciążliwe. Rozumiem, gdy ktoś robi jeden, czy dwa błędy w poście, ale żeby robić 10+ błędów ortograficznych nie mówiąc już o składni i interpunkcji, które powiedzmy, że jeśli nie chodzisz do szkoły to ich nie znasz.
Zgadzam się z osobą, która pisała, że cipsoft powinien zmienić monotonność gry i chciałbym też, żeby zrobili coś z tym, że każdy dzieciak, który gra 5+ godzin dziennie w tibie, bo np. jak "kolega" Albertus nie chodzi do szkoły jest w stanie zdobyć dosyć wysoki level...
Co do tego potworka, o którym teraz dyskutujecie to niestety nie widziałem go :( Mógłby go ktoś pokazać?

Michoss
27-05-2007, 21:38
@up
http://tibia.erig.net/Unused_Sprites
Na dole, pomiędzy tym dużym ogniem a motylkiem

Tore
27-05-2007, 23:15
Przeczytałem wszystkie komentarze i stwierdziłem jedno , że od nowych stworów
będzie wypadał Ice Rapier :) ponieważ jest to lodowa wyspa pewnie będzie tam tani Ice Rapier i będzie gdzie kupować Ice Rapier'y to tyle.:)

Duch Guardi
27-05-2007, 23:55
down@

ROTFL ! <w tym momencie zakrztusiłem się herbatą, wylewając część na siebie >

Nacpany_Wlodek
28-05-2007, 00:10
Przyznam, że ładnie spieprzyli wygląd tych stworków :o

PLague
28-05-2007, 07:26
Che, che, szykuje się niezła zabawa. Tylko jeśli te potworki nie są za mocne ;)

Narazie, to ja mam ten uptade głęboko w dup*e. Dlaczego? Bo dla PACC. tylko. Nooo traaageedia, jak mogli?!

Wux
28-05-2007, 10:47
Jak myślicie ile expa za te nowe potworki będzie? Moim zdaniem to tak około:

Chakoya:
exp: 50-120
hp:60-200

Barbarian:
exp: 100-300
hp: 200-500

Braindeath:
exp: 900
hp: 1500
Summonuje: wampiry

Crystal spider:
exp: 140
hp: 250

Frost Dragon:
exp: 1500
hp: 2100

Frost Giants:
exp: 550
hp: 850

Ice Golem:
exp: 260
hp: 420

penguin:
exp:10
hp:25

Silver Rabbit:
exp: 10
hp: 20

malakay
28-05-2007, 14:31
Oj chyba troche mało podałeś tego życia :p Smok na moje oko będzie lepszy od DL-a, strowki z POI maja niemal że każdy powyzej 2k hp wiec tu może byc podobnie :p

Gharm
28-05-2007, 15:30
Za pingwina myślę, że więcej dostaniemy doświadczenia. Około 20-30 ;)
Co do królików, czy one będą walczyć ? A nie na zasadzie jak normalne czy jelenie ? Uciekające i dające świeże mięso ?

LookamZzaRogu
28-05-2007, 18:19

poprostu podsumowujac

a co do tej ortografi

Zapewniam Ciebie, że kwota, którą CipSoft dostaje za kupowanie PACC'a jest parę razy większa, niż ta, którą potrzebuje firma do wynagradzania pracowników.

W Tibię można grać tworząc FREE account, więc nie gadaj mi tu, że jesteśmy darmozjadami, gdyż to CipSoft tak ustalił, nie my. Po twoim poście można wysnuć, że użytkownicy darmowych mini-gier internetowych, to też "darmozjady"... Ty już się nie martw o szefów Tibii, gdyż oni poradzą sobie doskonale w życiu (w przeciwieństwie do Ciebie).

To, że urywasz się z lekcji świadczy o Tobie, i nie ma się czym chwalić. Poza tym, dysleksję można leczyć, i lepiej jakbyś wydał swoje ciężko zarobione pieniądze (każda praca uszlachetnia ;)) właśnie na to, a nie na jakieś "głupie gry". Już nie będę wnikał w to wszystko, bo to Twój problem i powinieneś się nad nim dobrze zastanowić.

@Topic

Nie narzekamy, ale Tibia powinna dbać o wszystkich fanów tej gry :) W końcu to wszyscy zaczynali od FACC. Mam nadzieję, że niedługo pojawią się informacje odnośnie wyrównania profesji.

Pozdrowienia,
LookamZzaRogu =)

PS:
@Gharm

Spójrz na opisy i oczy królików czy pingwinów... Nie sądzę, żeby te zwierzaki działały na zasadzie jeleni. Myślę, że będzie to coś podobnego do niedźwiedzia.

Erhion
28-05-2007, 18:26
@Topic

Nie narzekamy, ale Tibia powinna dbać o wszystkich fanów tej gry W końcu to wszyscy zaczynali od FACC. Mam nadzieję, że niedługo pojawią się informacje odnośnie wyrównania profesji.

Ale nie będzie dbać, bo jej się to nie opłaca. Też bym nie dbał. Stworzę grę i chcę na niej zarobić. Czasy gdy z dobrego serca się coś dawało dawno minęły.

Candi
28-05-2007, 19:21
Trudno jest mi zrozumieć to, że wy nie rozumiecie dlaczego cipsoft nie daje nic facc. Wyobraźcie sobie, że doda teraz nowy teren dla facc - duża, lodową wyspę i teraz co zrobią ludzie? Napewno nie kupią pacca i przez najbliższy miesiąc będa expili wszyscy tam. Sprzedaż pacc na ten czas spadnie o ~25% I to jest główny powód dlaczego dostają pacc a nie facc...

LookamZzaRogu
28-05-2007, 20:30
@Up,2xUp

Niestety :/ Gdyby ludzie z FACC dostali nowe tereny, to nikt by nie kupował PACC'a - bo po co. Cipy dają wszystko na strefie dla PACC, żeby zachęcić do ich kupna. Na szczęście 'balansacja' profesji będzie dotyczyła każdego :)

Tore
28-05-2007, 20:46
@Up,2xUp

Niestety :/ Gdyby ludzie z FACC dostali nowe tereny, to nikt by nie kupował PACC'a - bo po co. Cipy dają wszystko na strefie dla PACC, żeby zachęcić do ich kupna. Na szczęście 'balansacja' profesji będzie dotyczyła każdego :)

Mam nadzieje , że bedzie dotyczyla każdego a nie tylko "PACC" Cipy Nie raz nas zaskoczyły więc czemu nie mają nas teraz źle zaskoczyć :):)

Snejk
28-05-2007, 21:17
Eee... nie wiem czy ktos juz wczesniej zauwazyl to, ze nowe dragi (Undeady z zimowego update i teraz te z letniego) wzorowane sa na HydrzeB)... tulow, ustawienie lap i ogon ;s
Po 2. ktos juz zapodal propozycje opisu nowych potworkow i napisal, ze braindeathy beda summonowac Vampiry...
Moja teaoria jest taka: Sa to prastare stworzenia i zapewne beda wykorzystywac potezna magie oraz strach podczas ataku, wiec pewna teaoria, ktora mi sie nasowna jest to, ze sumonowaly by Nightmare (koszmary) co by bylo bardziej prawdopodobne... "prastare"- wiec musza byc potezne;(.
Co do reszty potworkow nie jestem pewnien czy beda mocne... zauwazcie ze biegaja sobie na powierzchni, a CipSoft nie wystawilby czegos pokroju Hero narazajac niedoswiadczonych graczy na takie wyzwania ;s
Frost dragi nie beda lepsze (prawdopodobnie) od GS a najwiekszym + tego wszystego jest to, ze bedzie mozna je zabijac masowo przy pomocy run GFB (prawdopodobnie poza Braindeathami bo to bylaby przesada ;s)

Wux
28-05-2007, 21:46
Po 2. ktos juz zapodal propozycje opisu nowych potworkow i napisal, ze braindeathy beda summonowac Vampiry...
Moja teaoria jest taka: Sa to prastare stworzenia i zapewne beda wykorzystywac potezna magie oraz strach podczas ataku, wiec pewna teaoria, ktora mi sie nasowna jest to, ze sumonowaly by Nightmare (koszmary) co by bylo bardziej prawdopodobne... "prastare"- wiec musza byc potezne;(.

zważ na to że Nightmare jest jednym z najsilniejszych potworów w świecie tibi, nawet demony i warlocki nie summonują tak potężnych bestii, gdyby rzeczywiście braindeath miał zdolność przywoływania Nightmar to musiał on by być pokroju Orshabaala w co prawdę mówiąc nie wieże, więc pozostaje przy swojej teorii że braindeath summonuje wampiry.

Snejk
28-05-2007, 22:03
Sa to BH wiec beda sumonowaly undeady, to jest prawie pewne ale...
Jest to ale... wiem ze Nightmary sa "dobre" lecz jezeli Braindeathy beda pokroju demca i ich sila bedzie lezala glownie w tym, czy przyzwa cos do pomocy, cos co zatrzyma przeciwnika i pozwoli mu zachowac dystans od wroga by moc uzywac czarow... wiec dlatego napisalem ze Nightmary bylyby mozliwe do sumonowania (max 1 i jakies inne smieci like your Vamp ;s), a wez pod uwage to, ze jesli walnie zz 2-3 vampy rozwlaisz je z GFB, przycisniesz go w kat i praktycznie nie ma szans zebys go nie zabil z teamem bez duzych strat ;s
Jest jeszcze jedna opcja, ze respia sie w towarzystwie Nightmarow, ktore maja im sluzyc, jak juz to napisalem wczesniej, za blokerów... napisz co o tym sadzis ;)

Wux
28-05-2007, 22:18
Jest jeszcze jedna opcja, ze respia sie w towarzystwie Nightmarow, ktore maja im sluzyc, jak juz to napisalem wczesniej, za blokerów... napisz co o tym sadzis ;)

jestem bardziej za tą hipotezą, ponieważ te braindeathy na zdjęciu występują w grupie, więc wyobraź sobie jakby to było dostać po tyłu od grupki tak potężnych stworów. Oczywiście to zdjęcie może się nie przekładać na to co zobaczymy w tibi, ale i tak najbardziej prawdo podobne jest to co napisałeś że Nightmary będą występować w towarzystwie braindeath, ale nie jako ich summony.

Goldscorpion
28-05-2007, 22:49
hahaha a te rabbity. LOL jak z Czarnobyla :)
Barbian i te Chakoye będą dosyć słabe (by knightci mieli gdzie expić) chociaż występujące masowo pingwiny mogą też być niezłym źródłem expa. Chociaż gdyby respawnu potworków up były rozmieszczone w rozległych jaskiniach albo na nieprzebytych lodowych pustyniach byłyby swietnym miejscem do expienie z summonami dla sorcków i drutów :p Nie mogę się już doczekać. Co do update myślę, że zostaną dodane newsy dotyczace: 1. wyrównania profesji 2. zmian w kliencie 3. czegoś jeszcze wiec:
1. czerwca news nr.1
8 czerwca news nr. 2
15 czerwca news nr. 3
22 czerwca update ?? :)

Offtopic: nowe serwerki: ankieta pt.: "Do You like pvp?" konczy sie pierwszego czerwca. Myślę, że chyba serwery są gotowe do oddania tylko to od od graczy (od wyników tej ankiety) będą zależały czy będą to non czy pvp.

Tore
29-05-2007, 08:24
Eee... nie wiem czy ktos juz wczesniej zauwazyl to, ze nowe dragi (Undeady z zimowego update i teraz te z letniego) wzorowane sa na HydrzeB)... tulow, ustawienie lap i ogon ;s
Co do reszty potworkow nie jestem pewnien czy beda mocne... zauwazcie ze biegaja sobie na powierzchni, a CipSoft nie wystawilby czegos pokroju Hero narazajac niedoswiadczonych graczy na takie wyzwania ;s
Frost dragi nie beda lepsze (prawdopodobnie) od GS a najwiekszym + tego wszystego jest to, ze bedzie mozna je zabijac masowo przy pomocy run GFB (prawdopodobnie poza Braindeathami bo to bylaby przesada ;s)

I tu się mylisz ponieważ ice golemy i ice spidery a nawet ice dragony są pod ziemią a ty myślisz że skoro w podziemi jest śnieg to to jest powierzchnia <lol>

Dabeko
29-05-2007, 09:31
Mnie ciekawia crystal spidery, zwazajac na ich nazwe domyslcie sie co moze z nich wypadac, moze nawet crystal coins, life crystal itp;] zeby nie byly zbyt silne, cos jak vamp by styknelo ;p

Snejk
29-05-2007, 11:22
Tore to zes dowalil... na ss np Frost dragi sa na powierzni na poziomie morza... <.< po 2 CipSoft robiac SS podz ziemia uzywa swiatla wielkosci Utevo gran albo zwyklego Luxa... >.> pomysl troche zanim cos powiesz ;s

Babka_Corporation
29-05-2007, 13:26
@Up
Masz racje to jest na powierzchni :P

Ad. Stworków to dobrze by bylo gdyby zrobili cos w stylu wysp z zółwiami tylko zastapic je pingwinami etc.
Co do tego BH to nie popieram teorii ze bedzie silny jak Demon...:confused:

Wux
29-05-2007, 14:03
@Up
Co do tego BH to nie popieram teorii ze bedzie silny jak Demon...:confused:

ja też nie jak pisałem wcześniej uważam że będzie potworem miary Licha:)

Michoss
29-05-2007, 15:46
zauważcie że Hydry, djiny, pirate corsairy też są na powierzchni ;). Tylko dpowiednie oddzielone od wszystkiego. Myślę że tak tutaj będzie.

Knill Sorcerer
29-05-2007, 17:52
Pingwiny raczej nie będą miały siły żółwi... króliki to będzie może coś jak wilk...
ale to się okaże :). Fajnie wyglądają kryształowe pająki. Ciekawe czego dowiemy się w ten piątek? Może coś o balansacji profesji? ;)

@2xdown:
Pewnie tak, najlepsze zawsze na koniec.

Misza
30-05-2007, 00:04
Podoba mi się lodowy smok. A szczególnie jego 'Chill out'. ;)

To mini-yeti ssie.

Candi
30-05-2007, 15:40
Hmm... O balansacji postaci pewnie będzie w dwóch ostatnich tygodniach, a w ten piątek pewnie pokażą nowe przedmioty albo coś nie aż tak podniecającego większości jak wyrównanie postaci :)

Zbujca
30-05-2007, 19:04
kurwa znowu nic dla facc ;( te cipy nie obhodzom sie dobze z faccami!;(ej czy balansacja profesji bendzie dla facc?????????????????
Ps. pzepraszam za blendy ale mam dysklecje

(nie)normalna
30-05-2007, 19:14
@Zbujca
Dysleksja dysleksją... ech... ;/
@topic
Braindeath wygląda po prostu... obrzydliwie... Gdybym takiego zobaczyła (co jest niemożliwe z dwóch powodów), od razu w tył zwrot i gazu gdzieś, gdzie ich nie ma ;x
A Chakoya wyglądają baardzo fajnie ;D Takie "słodkie" ;D

Pacz_mag
30-05-2007, 19:59
Hehe te chakoya przypominaja mi troche wookie (czy jak one tam maja) z Star Wars i gremliny xD. Pingwiny wporzo, a lodowy smok poprostu wymiata! Wygladem przypomina mi Saphire z Eragona. Ciekawy tylko jaki bedzie loot z nowych potworkow. ;)

Wux
30-05-2007, 20:59
kurwa znowu nic dla facc ;( te cipy nie obhodzom sie dobze z faccami!;(ej czy balansacja profesji bendzie dla facc?????????????????

przecież facc też coś dostaną, w zimowym update płakali że nic nie dostali, ale to przecież nonsens! Choć by takie Wyverny, przecież to urozmaiciło grę faac. Poza tym facc nie mogą dostać większego skrawka terenu bo nowe wyspy to to, co najbardziej przyciąga graczy do kupna pacc. Wydaje mi się że i tym razem facc dostaną jakiegoś pojedynczego stworka.

Ksen
30-05-2007, 23:52
A co z "lodowym demonem" czy juz wszyscy o nim zapomieli ??
przeciez byl rok temu screen i kazdy o nim zapomial ... mam nadzieje ze cos bedzie takiego silniejszego zeby przydal sie wkoncu do czegos bloker na wyzszym lvlu bo to nie ma sensu ciagnac gry dalej ....

Cos o balance... Zdaje mi sie nastapi wyrownanie postaci ale nie az tak mocne jak kazdy sobie mysli ;)
Polepsza pewnie pallka i najta lecz nie nastapi.. chyba era Knightow i Palladynow tak jak to mialo miejsce z sorcami 2 lata temu (no miejmy nadzieje ze tak bedzie xD )
Pozatym jesli balance by nie mialo nastapic to juz nie bylo by sensu grac knightem dalej ... nie oplaca sie na niczym expic oprocz blachych potworkow typu: dragi czy zolwie ...bo reszta to waste... poniewaz robi sie na nich zaledwie 50-80k\h z lekkim zarobkiem. Na hunty nie oplaca sie chodzic poniewaz "golden armor" schodzi do cen krytycznych -20k , "dsm" -60k , mms -90-120k , g legi - 100-130k ... czy jest w tym sens zeby knight chodzil i bloczyl tego typu potworki ...
Plusem w nastepnym upie bylo by tez to jak by w sklepach wprowadzili skup roznych itemkow typu g armor za jakies 50k wtedy nie bylo by az tak zle... a z reszta sami zobaczymy jak to sie ulozy i na co stac CipSoft

Your Ksen ;)

Erolik
31-05-2007, 14:57

Barbarzyncy ( 30-50 )
te beholdery (100 + )

co do tych profesji

dla palka i knighta

o wiele wiecej eq !!

i jesce duzo duzo inych

Ale... ZAL.NEOSTRADA.BR.COM.NOOB.PL!

Kumulus
31-05-2007, 16:57

idiota jesteś -.-
kup se "musk" i słownik, albo przynajmniej zainstaluj mozille 2.0 która poprawia byki.

Duch Guardi
01-06-2007, 09:41
Ludzie skończcie narzekać że wszystko pokazują dla pacc a nic dla facc
PRZECIEŻ TO JEST REKLAMA PO TO ABYŚ KUPIŁ PACC ! Jak widzisz reklamę np chipsów lays to wież z góry że za darmo ich nie dostaniesz. Podobnie jest z tymi newsami o update są po to abyś kupił pacc ;p

LookamZzaRogu
01-06-2007, 14:26
Na szczęście balansacja profesji będzie dotyczyć każdego :P Tylko kiedy CipSotf da nam jakieś informacje odnośnie wyrównania postaci!?

Tyson
01-06-2007, 15:37
No właśnie ja czekam na Piątkowego Newsa odnośnie update ale jak narazie cisza :>

Lookazz
01-06-2007, 15:43
ja tez czekam i sie doczekac nie moge :D 8o

Michoss
01-06-2007, 15:44
Jest już artykuł o tworzeniu tego update, jeśli chcecie możecie poczytać ;)
Możliwe że on jest właśnie zamiast teasera.

~>Salmon<~
01-06-2007, 16:08
Jest już artykuł o tworzeniu tego update,
Ale nie mam w nim niestety nic o wyrównaniu profesji :(.

Tore
01-06-2007, 16:23
Proszę niech tibia.pl przetłumaczy ten news na tibia.com Proszę :(

Lookazz
01-06-2007, 17:37
nom widzialem artykul.. ale myslalem ze bedzie kolejny przeciek nt update.. :(

p.s. tibia.pl przetlumaczcie -.- bedzie bardziej zrozumiale :P

Tore
01-06-2007, 19:10
przetłumaczcie przeciek bo już jest :)

Tyson
01-06-2007, 19:26
No jest ale Tibia.pl ma dziś chyba wolne :]

-Arhenio-
02-06-2007, 18:32
Fajne te nowe potwory. Przynajmniej będzie więcej expowisk :)
Pozdro

Mayestro
04-06-2007, 16:16
:cup::mag::spam: chcemy nowych amazon campow gdzoe malo wiary jest!!!!!!!!!!

Laped
09-06-2007, 13:30
Bede musial zbadac tereny i potwory... moze jakies nowe itemy z lotu...

Postaram sie nakrecic film.

Knight Patryk
09-06-2007, 20:09
Chakoya-sila miedzy cultami a dworcami.
Barbarian-troszke silniejsi od piratow
Mamuty?-silniejszy elefant
braindeath-cos w stylu mobow z poi
smoki-jak ktos mowil miedzy drag a dl:)(troche za male skrzydla ma)
@Rook rooka cipy nie zrobily dla rookstayerow tylko by przygotowac nowego do gry na maine(podstawy typu jak uzyc tego tamtego) wiec poco ulepszac go?
edit:nowe moby:
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=203468
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=203470
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=203471
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=203572
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=203469
nie chce by sie ladowala dlugo str
zuwazcie ze na zdjeciu z golemami jest taki balwan ferumbras;D

Boczq
11-06-2007, 17:33
Ja mysle, ze chociaz kilka nowych potworow bedzie na FACCU. Juz dawno powinni dac jakies nowe potworki dla FACC

Bigzone
13-06-2007, 21:31
Ja mysle, ze chociaz kilka nowych potworow bedzie na FACCU. Juz dawno powinni dac jakies nowe potworki dla FACC

Czy tylko w twojej wiosce rodzą się takie ciecie ?? czego facc może chcieć więcej skoro nie buli za tibie??

jak nie masz pacca to idz kurde sobie zarób popracujesz 2-3 dni na rozdawaniu ulotek i pacc gotowy lolq

Kermitozol
22-06-2007, 20:32
Mnie tam najbardziej ciesza crystal spidery i ice witch bo z nich leca crystal mace ;p Wreszcie bede mogl miec taka bo od dawna mi sie podoba, a do tej pory byl to rare i kosztowal fortune.

@ up
Nie wszyscy moga zapracowac, widziales kiedys zeby np 9latek rozdawal ulotki? ;p Poza tym gdyby dodali potwory dla facc to faccowie nie mieliby "wiecej" niz pacc, w koncu kto paccom broni expic na facc area ;p

kborczuch
28-06-2007, 20:32
jak nawet silne są te potwory to i tak ich nigdy nie zalatwie jak mam postać na 11 lvlu a zawsze mnie coś zabije.
Naprzykład: ide na amazonki , rzuca sie witch
ide na swamp trole zabija mnie jakiś inny potwór.
i tak dalej. ;(
wątpie czy wogóle dobije 20 lvla.
;( ;( ;( ;( ;( ;(

Kochan666
29-06-2007, 23:43
kborczuch zrokuj się i bądz RookSlayerem to njlepsze dla ciebie wyjście. Bedziesz bił trolle i raty i nikt Cię nie zabije