Pokaż pełną wersje : Jakie miasto najbardziej lubisz dla Facc?
Bulwark_Kovski
27-05-2007, 12:09
Nazwa sondy mówi sama za siebie :) Proszę o komentarz (dlaczego wybrałeś/aś to miasto a nie inne)
Mam residence w Carlin ale zamierzam zrobić już w Ab i dla mnie Ab jest bardzo dobre dla knightów:
* Skillowanie na trollach
* Blizko dobrych eXpowisk
*AB jest zajebiste bo jak na zamku zbierasz loot to duzo kasy masz od NPC :cup:
Bulwark_Kovski
27-05-2007, 12:13
Lubie ab'dendriel bo tam nie jest SYF i nie trzeba "grabiami odsuwać śmieci".
No i oczywiście dlatego, że te miasto to żywa natura w porównaniu do innych miast.
Bulwark_Kovski
27-05-2007, 12:15
Zagłosuj :P
Shinodin Barthez
27-05-2007, 13:12
głos na Abdendriel najspokojniejsze miasto :)
Kogucik302
27-05-2007, 13:12
@up
Skasuj jeden Post.
@Topic
Kazordoon. Miasto moim zdaniem najbardziej towarzyskie poznaję tam mnóstwo ludzi. Czasem poprostu stoję przed dp i gadam z ludźmi i poznaję kumpli (kumpele też :P). Pozatym dobrze się expi na Dwarfach!!
Kazo wymiata! B)
Ja lubie Carlin bo tam wiecznie pełno trupów :D
wrogonastawiony
27-05-2007, 16:20
Thais! Stolica tibii :P
dartra111
27-05-2007, 16:49
Sam nie wiem jakie lubie, moze ktos mi powiedziec jakie najlepsze miasto dla knighta na non-pvp? z gory dzieki :D
Thais! Stolica tibii :P
Również Thais :D
Goldscorpion
27-05-2007, 16:58
moze ktos mi powiedziec jakie najlepsze miasto dla knighta na non-pvp? z gory dzieki :D
Początkowo polecam Carlin. Wbijesz trochę skila na trollach. Potem roty i slime koło veno. I tam juz pozostań. D-lair EF OF no i cool.
Fajne jest thais bo nie daleko cyce i fibula ale na non pvp wiecznie zajęte. ANKRAHMUN ROX :)
Kazo rox
Carlin sux (za duzo noobow)
Ab'dedndriel jest cool blisko do expowisk,blisko do carlin po czary dla knighta :miecz:
Carlin:
-blisko do kopalni
-niedaleko ghoustland
-fajny skill na rotach nad demoną
-no i...lubie to miasto "pelne nubkow" xD
Ab rox ;) blisko na zamek (kasa) blisko na exp ... Bajka dla knighta ;] Duzo miejsc do skillowania itp...:evul:
Rookguard
PLUSY:
-super expowiska
-durzo ludzi
-morzna zebrac oraz sie noobic bez konsekfencji
-morzna krasc looooooooooooooooootbagi
MINUSY:
-kiedy jakis 20 lvl (pewnie noob nie wie co to main, A JA WIEM!!!!!!) byl w pokoju minotauruw pokazal taka fajna zbroje niebieska nie znam nazwy ale chyba china armor czy czus, gdy probowalem go wziasc on mnie bloknal i zaatakowaly mnie 3 minosy ;(;(;(;(
-normalny czlowiek mósi wyjsc z rookguardu na usmym llvl
-nie morzna rzebrac o super itemy ;(
PS. mam jurz 19 lvl!!:cup::cup::cup:;););)B)B)B):]:(
@up
prowokacja ?
ironia ?
@do niektórych :
[quote]* Blizko dobrych eXpowisk
*AB jest zajebiste bo jak na zamku zbierasz loot to duzo kasy masz od NPC "[quote\]
hmmm... czy tam nie powinno być "blisko"
inni npc (inne miasta) też kupują różne rzeczy
pozatym... nie musisz mieszkac w ab zeby tam expic -.-"
[quote]Lubie ab'dendriel bo tam nie jest SYF i nie trzeba "grabiami odsuwać śmieci".
[quote/]
yy... zamiast "bo tam nie jest syf" nie powinno być "tam nie ma syfu"?
[quote]Ab'dedndriel jest cool blisko do expowisk,blisko do carlin po czary dla knighta [quote/]
taa.... a w innych miastach jest daaaaaaaaleeeeko od różnych spawnów ... i też nie ma npc, którzy selluja czary dla knighta ?
@toppic
ank ;p
KrEmAs KAc
30-05-2007, 19:35
Carlin bo ghostland
bo senja ;)
bo noobki:D
bo jest gdzie pekować:evul:
bo jest najlepsze :p
@Zbujca
nie wyszlo ci troche ;) "mósi" <<-- z tym to juz przesadziles xD
seksowna_druidka
30-05-2007, 21:52
Carlin-masa noobkow, zawsze zapchane dp, aby poexpic trzeba plynac na ice islands.
Ab-poza Elvenbane nie ma w okolicy zadnych ciekawych expowisk, ale jakos daze to miasto sentymentem. Mam tam zameldowane wszystkie chary i trzymam swoje nipotrzebne graty.
Kazz-Nie sprzedaja czarow dla druta ;( . Bardzo dlugo idzie sie do miasta, jak i z niego wychodzi. W okolicy tylko krasnoludy.
Thais-zanoobiona stolica, z zawsze wybitym spawnem cycow.
Venore-roty, Shadowthore, Bh... Idealny exp, tylko ten fetor dochodzacy z bagien. Moze nie moje ulubione miasto, ale na pewno najlepsze.
Co zostalo nie obrzucone blotem? Rookgaard! :)
Ja mam kilka ulubionych:
Thais: jak to ktoś już powiedział- stolica Tibii, dużo expowisk w okolicy, fajnych ludzi można tam poznać, ale też zwykle jest tam duużo n00bów.. Mam tam prawie wszystkie chary dlatego głosuje właśnie na to miasto :)
Carlin: blisko ghostland i lodowe wyspy, ale za dużo pk :\
Kazoo: fajny loot z dwarfów i dużo kasy, ale pełno pk i n00bów które tylko blokują resp :\
Za to nie cierpie Venore :p mam uraz, bo gdy 1 raz tam sie zameldowałam nie wiedziałam że jest potrzebna macheta i mnie snake zabił jak trawa zablokowała xD a w AB byłam tylko 2 razy, wiec nawet nie wiem, co tam jest w okolicy :baby:
lemureks
31-05-2007, 08:28
A ja głosuje na Venore :P
dużo rotów, swamp troli elfy dragi snejki < :P nawet są!
WowWowOWoWOowOW amazonki też!
venpfore pox! :D
Andrealfus
31-05-2007, 08:36
Ab'dendriel jest fajnie :) i kolorowe haha :D
Najbardziej lubie Kazordoon mroczne i tajemnicze :> :D a tak na serio to lubie w kazo to ze guardy sa ;].
@offtopic
W Carlin i Thais nigdy nie lubialem mieszkac, na moim serwerze zawsze jakies zadymy tam były, pełno pk itd :P teraz nie wiem, dawno nie gralem , czesto sie loguje i wylogowywuje wiec nie wiem jaka tam jest sytuacja :P
Thais, Thais. Duże miasto i do wszystkiego blisko. :P
Ryba_Firefox
31-05-2007, 19:09
na ogół to tak:
1) Carlin - Dużo PK i NOOBków + wiecznie zatłoczone depo = minus
2) Thais - Często są PK i NOOBki + ciągle zajęty resp z trollami; Dużo ciał ludzi zabitych przez: Orc Warrior, Scorpion, Wild Warrior = pk, noobki i wiecznie zajęte respy trollów - minus, dużo ciał - plus
3) Kazordoon - Pod wieczór dużo PK, noobki, ciągle zajęte respy z dwarfami + dwarf soliderami, dużo ciał ludzi pozabijanych przez dwarf guard = pk, zajęte respy i noobki - minus, a dużo ciał na mino guardach - plus.
4) Venore - Resp z rotami często zajęty, dużo osób pada na czymś mocniejszym, rankiem(w godz 6 - 8) nie ma prawie nikogo kto by expił = zajęte respy - minus; dużo ciał, nie ma prawie nikogo we wczesnych godzinach = plus
5) Ab'Dendriel - Często zajęty resp z elfami(tymi zwykłymi), często są ciała na elfach scoutach, miasto natura = zajęte respy elfów = minus, dużo ciał i miasto natury = plus
6) Rookgaard - Dużo noobków, wiecznie zajęte respy orców + trolli i wolfów, czasem lepsze items za małą kasę = nooby, zajęte respy - minus, dobre items za małą kasę - plus
7) Folda, Vega, Senja - Mało ludzi, dużo frost trolli i innych lodowych zwierzaków, wyverny i yeti = mało ludzi i pełno słabych monsterów - plus, yeti i inne mocne monstery - minus.
Moje chary są zarejestrowane tam, gdzie są odpowiednie dla nich potwory.
Duch Guardi
02-06-2007, 17:36
Ja wolę kazordoon mało ludzi i noobów jak w carlin i thais blisko do guardów dobre miejsca do afk itd.
(...) Kazordoon-(...) dużo ciał ludzi pozabijanych przez dwarf guard (...)
nie wiem co ci przeszkadza że ludzie padają jak muchy na guardach :P ja to raczej wolę jak ludzie leżą ,można czasami coś fajnego znaleźć w takim trupie :>
Thais. Co tam, że sporo noobów i na pvp pełno pk było ale od kiedy gram na serio w tibie mieszkam tylko tam.
THAIS I TYLKO THAIS
DUZO STWOROW DUZO PK I WSZYSTKIEGO DUZO DLA MNIE THAIS 1 , 2 AB, 3 CARLIN,4 KOZORDOON,5Rookgaard
I TYLE ;]
Patrykusss
03-06-2007, 08:49
Ja lubie Carlin poniewaz:
a) Jest gdzie expic: Ghusland, Amazonki, Valkirie, Gobliny, Trolle, Roty
b) Jest gdzie skillować: Roty, Gobliny, Trolle
c) Jest fajne jeziorko do lowienia kolo sklepu magicznego,
Kto ci tak nagadał? Może do PK sie zgodze ale zatłoczone depo? Chyba niebyłes nigdy w tym depo na dole masz takie depo że h**j Jak nigdy nie byłes w Carlin to weź sie nie udzielaj
Kto ci tak nagadał? Może do PK sie zgodze ale zatłoczone depo? Chyba niebyłes nigdy w tym depo na dole masz takie depo że h**j Jak nigdy nie byłes w Carlin to weź sie nie udzielaj
Zawsze jak przychodze do Carlin i wchodze do depo to mam trudności z poruszaniem się na kazdym poziomie depo.
lord orzech
03-06-2007, 13:23
Zaglosowalem na Carlin. Mieszkalem we wszystkich w/w miastach i tylko w Carlin potrafilem sie znalezc :p
Ja wybrałem Thais bo jest blisko do Mintwalin a ja tam będę robił lootbagi i zarabiał swoim knightem jak go wyskilluje i postman questa zrobię.
Wybralam ab.
Czemu?
Jest to najladniejsze i najspokojniejsze miasto. Nie ma wielu pk, duzo exp w okolicy, niedaleko do carlin, venore, thais kaz... Nie jest takim labiryntem jak kaz, ma swoj urok..
Ale juz nie mieszkam w miastach, wole wioski w okolicach.
Elite-Faru
04-06-2007, 17:54
Ja zagłosowałem Venore bo mam blicko "dark catedral " ,wyverny,
I zamieszkałem tam Na drugim miejscu Stawiam na Thais na małe lvl spoko miasto! pozdr:)
Michnik of Celesta
04-06-2007, 18:15
na ogół to tak:
Zatłoczone depo ; chyba że ktoś free itemy rozdaje. Zatłoczone dp jest w thais , gdzie zawsze masa noobów blokuje wąskie wejście.
7) Folda, Vega, Senja - Mało ludzi, dużo frost trolli i innych lodowych zwierzaków, wyverny i yeti = mało ludzi i pełno słabych monsterów - plus, yeti i inne mocne monstery - minus.
Moje chary są zarejestrowane tam, gdzie są odpowiednie dla nich potwory.
Ooo , a od kiedy są to miasta , w dodatku takie , których można stać się obywatelem ? xD
Topic : głos na veno
Venore bo tam zaczynałem.
Dla facca to Thais :)
Jest ono dobre dla wszystkich lvl facc, ponieważ jest polożone w samym sercu faccowej tibii i wszędzie jest z tamtąd blisko B)
komp 2k
internet 40 gp/miech
pacc 90 gp/3 miechy
widok zaslanego cialami car bezcenny :p
PiotrekSTWA
09-06-2007, 16:24
Moim zdaniem Venore , dlaczego?? wszedzie blisko......( takie jakby centrum całej mapy;D)
Cenarius
09-06-2007, 18:17
mimo że w więszkości gry grałem na PACC to z FACC'owiskich najbardziej lubie Ab
1) Główny powód Hellgate :]
2) poprostu ładnie wygląda :D
THAIS
Blisko wiele expowisk. W tample bardzo ciekawe potwory. Czasem resp Grorlama.
Thais
- Dobre Expowiska
- Dużo PK B)
- Mało noobów
Goku_Sayian
11-06-2007, 18:43
VENORE ONLY! ;) dlaczego? bo Venore bylo moim first miastem i tak juz zostalo, fajne expowiska dla malych lvli, pozniej dragon lair, blisko poh, dark katedra, malo ludzi ^^ no i jeziorko pod depo :D to robi klimat
Ghard Lage
13-06-2007, 00:23
Zagłosowałem na venore ale nie mam ulubionego miasta to zależy kim gram, a więc:
Venore pallek 8-xx lvl (najlepsze miasto dla facc pallka), druid 8-33, sorc 8-33, knight 8-20, 30+
Kazordoon pallek 20+, druid 33+, sorc 33+ knight 20-30
-normalny czlowiek mósi wyjsc z rookguardu na usmym llvl
Chłopie ty wiesz co to ortografia? 5 LAT PLX? OMG Słownik czeka chłopie!! BIEGIEM BIEGIEM!!
@TOPIC
Oczywiście zagłosowałem na Venore bo to miasto poprostu wymiata w Tibii
:cup:THAIS:cup: głównie Ancient Temple i Fibula zawsze dużo fooda, na każdym levelu exp itp.
Tracerknight
17-06-2007, 13:11
Ja uwielbiam Venore :D Mam zawsze dużo kumpli znam juz to miasto ;D Duzo expowisk ;D Roty , amazonki i rożne potwory ;D I Love Venore ;D
Chicki331
20-06-2007, 00:46
thais to krol wsrod miast
Tawer Redeye
20-06-2007, 10:59
Kazo:
-blisko do każdego miasta
-dobrze można się chować przed pk
-guardy, guardy i jeszcze raz guardy
-nawet fajny klimat
-rycerze mają tu dużo miejsca do skillenia
Salarigoth
20-06-2007, 11:18
Na facc nie siedze ale powiem kazo dlatego ,ze pomysl z parowcem byl orginalny, dosc malo noobow, fajny klimat i nie ma ciaglego spamu noobow knight outficie "dasz cos?"
Zagłosuje na Venore,ponieważ jest to wg mnie najlepsze miasto dla faccow:D
Carlin. Czemu? Bo kręci się tam dużo fajnych lasek, które pilnują tego pięknego miasta. A tak na serio to zawsze wybieram Carlin bo już jestem przyzwyczajony do tego miasta i znam te miasto na pamięć, tak samo jak Liberty Bay.
Szybki Lampard
20-06-2007, 13:32
Moim faworytem jest Ab'Dendriel, bo podoba mi się w nim ten klimat i zawsze jest tam z kim pogadać. Dla małych lvli jest tam fajny exp na trollach i zamku, no i jest też hellgate , ale to dla bardziej zaawansowanych.
Carlin - za dużo PK i n00bków, często zapchane depo, lecz jest blisko na ghostland i lodowe wyspy.
Venore - Szczerze to niezabardzo znam to miasto, ale jest blisko na slimy roty itp. można tam w spokoju potrenić i jest też niedaleko na Amazon Camp.
Thais - Nienawidzę tego miasta, dużo PK na cyklopach i zawsze zapchane depo, a także respy monsterów.
Kazordoon - Lubię to miasto, fajny klimat i dużo Dwarfów, ładny exp dla low lvli.
WSIE:
Greenshore - Miejscówka obok Thais same domki itp. można tam potrenić, ale też PK'ować.
Northport - To samo co wyżej, tylko że obok Carlin i można tam połowić ryby oraz je kupić, :)
Venore i Kazzo. Zanim miałem pacca, to tam sobie rezydowałem. Przy Venore jest Amazon Camp, a dzięki niemu wbiłem od 9lvl do 16lvl w około dwie godziny. Kazzo lubię tylko dlatego, że bardzo mało osób w nim mieszka = zero PK i ludzi ganiającymi za "frii itemz". Może i kopalnie są tuż obok, ale na Celeście są zawsze zapchane.
Co do Thais i Carlin...
"Thais & Carlin Song"
Tyle nubów w całym mieście,
Nie widziałeś tego jeszcze,
Popatrz!
O, popatrz!
Tam ktoś goni za "fri itansami",
Tam PK goni za nubami,
O, popatrz!
Zagłosowałem na Venore. Dlaczego ???
Zawsze miałem sentyment do tego miasta... bardzo lubilem siedzieć na rotach kiedy po raz pierwszy stworzylem postac ( Malvera 12 sorc tibia 7.4, tęsknie ) to wtedy to miesce bylo dla mnie cudowne.
Teraz czuje respekt dla Ab, za te domy i "kolory" oraz Elvenbane i inne podziemia godne uwagi dla postaci nisko bądź średnio poziomowych
Zagłosowałem na Thais. Pierwsze miasto w Tibii ^^
Gdyby nie fakt, że z Ab wszędzie jest tak daleko to zagłosowałbym na nie, fajne miasto ^^
Smoku_SDZ
22-06-2007, 11:12
Wg.Mnie najlepsze jest Carlin.
Panuje w nim dosc fajny klimat, Jest milo i przytulnieB), oraz znajduje blosko Ghostlandu
Oczywiście Ab'Dendriel B) Dlaczego ?
Praktycznie nie ma naabów , zawsze jest ładnie i fajny klimacik oraz duzo trolli dla low lvli.
Z kazz 3 godziny sie z miasta wchodzi ;x , ale pod kazz ladnie mozna potrenować czy cuś,
Thais - omg , miasto nubow i wcale nie jest tak blisko wszedzie.
Venore nie znam kompletnie tego miasta : P
I jeszcze Carlin. Duzo PK tak jak w thais, ale blisko na folde i do ghostlandu.
Ab rlZzz .:cup:
Thais - uwielbiam oglądać z depo parady biało czerwonych (white skule leją red skule i na odwrót).
Ja lubie Venore poniewaz:
-jest poh (dobry exp od 30 lvl knighta palki mogo sporbowac kolo 15 z dobrymi skilami, a magowie od 8 na cyclopah)
-blisko do efl fortec
-duzo miesjc do skilowania (slimy roty)
-do dc nie zadaleko :p
-pare miejsc do spokojnego afk'owania
-na non-pvp nieda sie lurnoc nic do miasta
-najblizej do amazon camp :)
Ari_Hand
26-06-2007, 11:56
Moimi ulubionymi miastami są: Kazordoon, Ab'Dendriel. Zagłosowałem na Ab.
W Kazo jest jakoś tak ciemno i to według mnie jest - tego miasta
Ab-Jest blisko do zamq, skilowanie na trollach/slimach, blisko do femur hills(kamyczki), i elfy blisko miasta.
Ja najbardziej lubie AB. Najspokojniejsze miasto i blisko do dobrych expowisk:)
Ja najbardziej lubie Ab'Dendriel.
Mozna na poczatku spokojnie poskillowac na troll.
Dobry exp w HellGate niespotyka sie tam noobkow (niestac na key 5k xD)
ja jestem palkiem i podoba mi się Carlin :D moje ulubione miasto.. po prostu:p
Depeszowiec92
10-07-2007, 18:18
Ab bo jest tu dużo expowisk dla knightów i można niezły loot wynosić is przedawać.
Pardzioch3000
11-07-2007, 14:51
3 rzeczy za Carlin:
-różnorodność produktów w shopach jest większa
-co chwila są jakieś free itemy albo ktoś rozdaje kasę
-niezły exp (amazonki, valkyrie, ghostland). no a w podziemiach Carlin bugi (18 EXP, a w Thais dla przykładu cienkie raty (5 EXP). nie ma porównania
CARLIN WINNER!!:cup:
kazordoon :]
wszędzie niedaleko ponieważ znajduje się na środku kontynentu, dobre doświadczenie i loot z guardów, kilka fajnych miejscówek ze slimami blisko depo, mało ludzi, czego więcej chcieć:p
Zagłosowałem na thais:
-zawsze w nim przebywam
Thais- stolica tibii!
Wilczek-Dolaro
11-07-2007, 22:40
Lubie to miasto bo duzo chcol za smiecie ;p:cup:
Anusiek995
13-07-2007, 17:26
Wybrałam Ab, bo jest to fajnie miasto, wszystkie expowiska blisko( dla początkujących, zwykłych graczy i dla zaawansowanych;P)
TraceurX
14-07-2007, 12:55
Veno RoX !"!"!
Czemu? Jestem knightem i bez problemu znajduje dobre expowiska... na każdy lvl ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.