PDA

Pokaż pełną wersje : Jakie miasto najbardziej lubisz dla Facc?

Bulwark_Kovski
27-05-2007, 12:09
Nazwa sondy mówi sama za siebie :) Proszę o komentarz (dlaczego wybrałeś/aś to miasto a nie inne)

Pawex99
27-05-2007, 12:13
Mam residence w Carlin ale zamierzam zrobić już w Ab i dla mnie Ab jest bardzo dobre dla knightów:

* Skillowanie na trollach

* Blizko dobrych eXpowisk

*AB jest zajebiste bo jak na zamku zbierasz loot to duzo kasy masz od NPC :cup:

Bulwark_Kovski
27-05-2007, 12:13
Lubie ab'dendriel bo tam nie jest SYF i nie trzeba "grabiami odsuwać śmieci".
No i oczywiście dlatego, że te miasto to żywa natura w porównaniu do innych miast.

Bulwark_Kovski
27-05-2007, 12:15
Zagłosuj :P

Shinodin Barthez
27-05-2007, 13:12
głos na Abdendriel najspokojniejsze miasto :)

Kogucik302
27-05-2007, 13:12
@up
Skasuj jeden Post.

@Topic
Kazordoon. Miasto moim zdaniem najbardziej towarzyskie poznaję tam mnóstwo ludzi. Czasem poprostu stoję przed dp i gadam z ludźmi i poznaję kumpli (kumpele też :P). Pozatym dobrze się expi na Dwarfach!!

Kazo wymiata! B)

Liper
27-05-2007, 14:41
Ja lubie Carlin bo tam wiecznie pełno trupów :D

wrogonastawiony
27-05-2007, 16:20
Thais! Stolica tibii :P

dartra111
27-05-2007, 16:49
Sam nie wiem jakie lubie, moze ktos mi powiedziec jakie najlepsze miasto dla knighta na non-pvp? z gory dzieki :D

Taranka
27-05-2007, 16:55
Thais! Stolica tibii :P

Również Thais :D

Goldscorpion
27-05-2007, 16:58
moze ktos mi powiedziec jakie najlepsze miasto dla knighta na non-pvp? z gory dzieki :D
Początkowo polecam Carlin. Wbijesz trochę skila na trollach. Potem roty i slime koło veno. I tam juz pozostań. D-lair EF OF no i cool.

Fajne jest thais bo nie daleko cyce i fibula ale na non pvp wiecznie zajęte. ANKRAHMUN ROX :)

Zetuss
27-05-2007, 18:48
Kazo rox
Carlin sux (za duzo noobow)

Cous
28-05-2007, 09:12
Ab'dedndriel jest cool blisko do expowisk,blisko do carlin po czary dla knighta :miecz:

Grimer
30-05-2007, 18:40
Carlin:
-blisko do kopalni
-niedaleko ghoustland
-fajny skill na rotach nad demoną
-no i...lubie to miasto "pelne nubkow" xD

Sharius
30-05-2007, 18:55
Ab rox ;) blisko na zamek (kasa) blisko na exp ... Bajka dla knighta ;] Duzo miejsc do skillowania itp...:evul:

Zbujca
30-05-2007, 18:59
Rookguard
PLUSY:
-super expowiska
-durzo ludzi
-morzna zebrac oraz sie noobic bez konsekfencji
-morzna krasc looooooooooooooooootbagi
MINUSY:
-kiedy jakis 20 lvl (pewnie noob nie wie co to main, A JA WIEM!!!!!!) byl w pokoju minotauruw pokazal taka fajna zbroje niebieska nie znam nazwy ale chyba china armor czy czus, gdy probowalem go wziasc on mnie bloknal i zaatakowaly mnie 3 minosy ;(;(;(;(
-normalny czlowiek mósi wyjsc z rookguardu na usmym llvl
-nie morzna rzebrac o super itemy ;(
PS. mam jurz 19 lvl!!:cup::cup::cup:;););)B)B)B):]:(

LoluU$
30-05-2007, 19:27
@up
prowokacja ?
ironia ?

@do niektórych :

[quote]* Blizko dobrych eXpowisk

*AB jest zajebiste bo jak na zamku zbierasz loot to duzo kasy masz od NPC "[quote\]

hmmm... czy tam nie powinno być "blisko"
inni npc (inne miasta) też kupują różne rzeczy
pozatym... nie musisz mieszkac w ab zeby tam expic -.-"

[quote]Lubie ab'dendriel bo tam nie jest SYF i nie trzeba "grabiami odsuwać śmieci".
[quote/]

yy... zamiast "bo tam nie jest syf" nie powinno być "tam nie ma syfu"?

[quote]Ab'dedndriel jest cool blisko do expowisk,blisko do carlin po czary dla knighta [quote/]

taa.... a w innych miastach jest daaaaaaaaleeeeko od różnych spawnów ... i też nie ma npc, którzy selluja czary dla knighta ?

@toppic
ank ;p

KrEmAs KAc
30-05-2007, 19:35
Carlin bo ghostland
bo senja ;)
bo noobki:D
bo jest gdzie pekować:evul:
bo jest najlepsze :p

Grimer
30-05-2007, 19:36
@Zbujca

nie wyszlo ci troche ;) "mósi" <<-- z tym to juz przesadziles xD

seksowna_druidka
30-05-2007, 21:52
Carlin-masa noobkow, zawsze zapchane dp, aby poexpic trzeba plynac na ice islands.
Ab-poza Elvenbane nie ma w okolicy zadnych ciekawych expowisk, ale jakos daze to miasto sentymentem. Mam tam zameldowane wszystkie chary i trzymam swoje nipotrzebne graty.
Kazz-Nie sprzedaja czarow dla druta ;( . Bardzo dlugo idzie sie do miasta, jak i z niego wychodzi. W okolicy tylko krasnoludy.
Thais-zanoobiona stolica, z zawsze wybitym spawnem cycow.
Venore-roty, Shadowthore, Bh... Idealny exp, tylko ten fetor dochodzacy z bagien. Moze nie moje ulubione miasto, ale na pewno najlepsze.

Co zostalo nie obrzucone blotem? Rookgaard! :)

Valisha
30-05-2007, 23:29
Ja mam kilka ulubionych:
Thais: jak to ktoś już powiedział- stolica Tibii, dużo expowisk w okolicy, fajnych ludzi można tam poznać, ale też zwykle jest tam duużo n00bów.. Mam tam prawie wszystkie chary dlatego głosuje właśnie na to miasto :)
Carlin: blisko ghostland i lodowe wyspy, ale za dużo pk :\
Kazoo: fajny loot z dwarfów i dużo kasy, ale pełno pk i n00bów które tylko blokują resp :\
Za to nie cierpie Venore :p mam uraz, bo gdy 1 raz tam sie zameldowałam nie wiedziałam że jest potrzebna macheta i mnie snake zabił jak trawa zablokowała xD a w AB byłam tylko 2 razy, wiec nawet nie wiem, co tam jest w okolicy :baby:

Tvkg
31-05-2007, 07:32
Oczywiście że Thais ;)

lemureks
31-05-2007, 08:28
A ja głosuje na Venore :P
dużo rotów, swamp troli elfy dragi snejki < :P nawet są!
WowWowOWoWOowOW amazonki też!

venpfore pox! :D

Andrealfus
31-05-2007, 08:36
Ab'dendriel jest fajnie :) i kolorowe haha :D

Najbardziej lubie Kazordoon mroczne i tajemnicze :> :D a tak na serio to lubie w kazo to ze guardy sa ;].

@offtopic

W Carlin i Thais nigdy nie lubialem mieszkac, na moim serwerze zawsze jakies zadymy tam były, pełno pk itd :P teraz nie wiem, dawno nie gralem , czesto sie loguje i wylogowywuje wiec nie wiem jaka tam jest sytuacja :P

Fintern
31-05-2007, 08:51
Thais, Thais. Duże miasto i do wszystkiego blisko. :P

Ryba_Firefox
31-05-2007, 19:09
na ogół to tak:
1) Carlin - Dużo PK i NOOBków + wiecznie zatłoczone depo = minus
2) Thais - Często są PK i NOOBki + ciągle zajęty resp z trollami; Dużo ciał ludzi zabitych przez: Orc Warrior, Scorpion, Wild Warrior = pk, noobki i wiecznie zajęte respy trollów - minus, dużo ciał - plus
3) Kazordoon - Pod wieczór dużo PK, noobki, ciągle zajęte respy z dwarfami + dwarf soliderami, dużo ciał ludzi pozabijanych przez dwarf guard = pk, zajęte respy i noobki - minus, a dużo ciał na mino guardach - plus.
4) Venore - Resp z rotami często zajęty, dużo osób pada na czymś mocniejszym, rankiem(w godz 6 - 8) nie ma prawie nikogo kto by expił = zajęte respy - minus; dużo ciał, nie ma prawie nikogo we wczesnych godzinach = plus
5) Ab'Dendriel - Często zajęty resp z elfami(tymi zwykłymi), często są ciała na elfach scoutach, miasto natura = zajęte respy elfów = minus, dużo ciał i miasto natury = plus
6) Rookgaard - Dużo noobków, wiecznie zajęte respy orców + trolli i wolfów, czasem lepsze items za małą kasę = nooby, zajęte respy - minus, dobre items za małą kasę - plus
7) Folda, Vega, Senja - Mało ludzi, dużo frost trolli i innych lodowych zwierzaków, wyverny i yeti = mało ludzi i pełno słabych monsterów - plus, yeti i inne mocne monstery - minus.

Moje chary są zarejestrowane tam, gdzie są odpowiednie dla nich potwory.

Duch Guardi
02-06-2007, 17:36
Ja wolę kazordoon mało ludzi i noobów jak w carlin i thais blisko do guardów dobre miejsca do afk itd.

(...) Kazordoon-(...) dużo ciał ludzi pozabijanych przez dwarf guard (...)

nie wiem co ci przeszkadza że ludzie padają jak muchy na guardach :P ja to raczej wolę jak ludzie leżą ,można czasami coś fajnego znaleźć w takim trupie :>

Erhion
02-06-2007, 20:06
Thais. Co tam, że sporo noobów i na pvp pełno pk było ale od kiedy gram na serio w tibie mieszkam tylko tam.

grave
02-06-2007, 23:27
THAIS I TYLKO THAIS
DUZO STWOROW DUZO PK I WSZYSTKIEGO DUZO DLA MNIE THAIS 1 , 2 AB, 3 CARLIN,4 KOZORDOON,5Rookgaard

I TYLE ;]

Withord
03-06-2007, 00:21
Venore <10 znaków>.

Patrykusss
03-06-2007, 08:49
Ja lubie Carlin poniewaz:
a) Jest gdzie expic: Ghusland, Amazonki, Valkirie, Gobliny, Trolle, Roty
b) Jest gdzie skillować: Roty, Gobliny, Trolle
c) Jest fajne jeziorko do lowienia kolo sklepu magicznego,

Kto ci tak nagadał? Może do PK sie zgodze ale zatłoczone depo? Chyba niebyłes nigdy w tym depo na dole masz takie depo że h**j Jak nigdy nie byłes w Carlin to weź sie nie udzielaj

Withord
03-06-2007, 10:48
Kto ci tak nagadał? Może do PK sie zgodze ale zatłoczone depo? Chyba niebyłes nigdy w tym depo na dole masz takie depo że h**j Jak nigdy nie byłes w Carlin to weź sie nie udzielaj

Zawsze jak przychodze do Carlin i wchodze do depo to mam trudności z poruszaniem się na kazdym poziomie depo.

lord orzech
03-06-2007, 13:23
Zaglosowalem na Carlin. Mieszkalem we wszystkich w/w miastach i tylko w Carlin potrafilem sie znalezc :p

Vaxasus
03-06-2007, 14:08
Ja wybrałem Thais bo jest blisko do Mintwalin a ja tam będę robił lootbagi i zarabiał swoim knightem jak go wyskilluje i postman questa zrobię.

Slythia
03-06-2007, 14:18
Wybralam ab.
Czemu?
Jest to najladniejsze i najspokojniejsze miasto. Nie ma wielu pk, duzo exp w okolicy, niedaleko do carlin, venore, thais kaz... Nie jest takim labiryntem jak kaz, ma swoj urok..

Ale juz nie mieszkam w miastach, wole wioski w okolicach.

Elite-Faru
04-06-2007, 17:54
Ja zagłosowałem Venore bo mam blicko "dark catedral " ,wyverny,
I zamieszkałem tam Na drugim miejscu Stawiam na Thais na małe lvl spoko miasto! pozdr:)

Michnik of Celesta
04-06-2007, 18:15
na ogół to tak:

Zatłoczone depo ; chyba że ktoś free itemy rozdaje. Zatłoczone dp jest w thais , gdzie zawsze masa noobów blokuje wąskie wejście.

7) Folda, Vega, Senja - Mało ludzi, dużo frost trolli i innych lodowych zwierzaków, wyverny i yeti = mało ludzi i pełno słabych monsterów - plus, yeti i inne mocne monstery - minus.
Moje chary są zarejestrowane tam, gdzie są odpowiednie dla nich potwory.
Ooo , a od kiedy są to miasta , w dodatku takie , których można stać się obywatelem ? xD

Topic : głos na veno

Str4t0s
04-06-2007, 18:29
Venore bo tam zaczynałem.

Fazol
04-06-2007, 19:21
Dla facca to Thais :)
Jest ono dobre dla wszystkich lvl facc, ponieważ jest polożone w samym sercu faccowej tibii i wszędzie jest z tamtąd blisko B)

enderty
04-06-2007, 20:21
komp 2k
internet 40 gp/miech
pacc 90 gp/3 miechy

widok zaslanego cialami car bezcenny :p

PiotrekSTWA
09-06-2007, 16:24
Moim zdaniem Venore , dlaczego?? wszedzie blisko......( takie jakby centrum całej mapy;D)

Cenarius
09-06-2007, 18:17
mimo że w więszkości gry grałem na PACC to z FACC'owiskich najbardziej lubie Ab
1) Główny powód Hellgate :]
2) poprostu ładnie wygląda :D

Zriz
10-06-2007, 18:40
THAIS
Blisko wiele expowisk. W tample bardzo ciekawe potwory. Czasem resp Grorlama.

Patrix
10-06-2007, 18:57
Thais
- Dobre Expowiska
- Dużo PK B)
- Mało noobów

Goku_Sayian
11-06-2007, 18:43
VENORE ONLY! ;) dlaczego? bo Venore bylo moim first miastem i tak juz zostalo, fajne expowiska dla malych lvli, pozniej dragon lair, blisko poh, dark katedra, malo ludzi ^^ no i jeziorko pod depo :D to robi klimat

Ghard Lage
13-06-2007, 00:23
Zagłosowałem na venore ale nie mam ulubionego miasta to zależy kim gram, a więc:

Venore pallek 8-xx lvl (najlepsze miasto dla facc pallka), druid 8-33, sorc 8-33, knight 8-20, 30+
Kazordoon pallek 20+, druid 33+, sorc 33+ knight 20-30

Grelix
13-06-2007, 13:43
-normalny czlowiek mósi wyjsc z rookguardu na usmym llvl

Chłopie ty wiesz co to ortografia? 5 LAT PLX? OMG Słownik czeka chłopie!! BIEGIEM BIEGIEM!!

@TOPIC

Oczywiście zagłosowałem na Venore bo to miasto poprostu wymiata w Tibii

Matiziu
17-06-2007, 12:13
:cup:THAIS:cup: głównie Ancient Temple i Fibula zawsze dużo fooda, na każdym levelu exp itp.

Tracerknight
17-06-2007, 13:11
Ja uwielbiam Venore :D Mam zawsze dużo kumpli znam juz to miasto ;D Duzo expowisk ;D Roty , amazonki i rożne potwory ;D I Love Venore ;D

Chicki331
20-06-2007, 00:46
thais to krol wsrod miast

Tawer Redeye
20-06-2007, 10:59
Kazo:
-blisko do każdego miasta
-dobrze można się chować przed pk
-guardy, guardy i jeszcze raz guardy
-nawet fajny klimat
-rycerze mają tu dużo miejsca do skillenia

Salarigoth
20-06-2007, 11:18
Na facc nie siedze ale powiem kazo dlatego ,ze pomysl z parowcem byl orginalny, dosc malo noobow, fajny klimat i nie ma ciaglego spamu noobow knight outficie "dasz cos?"

Kowaliq
20-06-2007, 12:31
Zagłosuje na Venore,ponieważ jest to wg mnie najlepsze miasto dla faccow:D

Gilu90
20-06-2007, 13:12
Carlin. Czemu? Bo kręci się tam dużo fajnych lasek, które pilnują tego pięknego miasta. A tak na serio to zawsze wybieram Carlin bo już jestem przyzwyczajony do tego miasta i znam te miasto na pamięć, tak samo jak Liberty Bay.

Szybki Lampard
20-06-2007, 13:32
Moim faworytem jest Ab'Dendriel, bo podoba mi się w nim ten klimat i zawsze jest tam z kim pogadać. Dla małych lvli jest tam fajny exp na trollach i zamku, no i jest też hellgate , ale to dla bardziej zaawansowanych.

Carlin - za dużo PK i n00bków, często zapchane depo, lecz jest blisko na ghostland i lodowe wyspy.

Venore - Szczerze to niezabardzo znam to miasto, ale jest blisko na slimy roty itp. można tam w spokoju potrenić i jest też niedaleko na Amazon Camp.

Thais - Nienawidzę tego miasta, dużo PK na cyklopach i zawsze zapchane depo, a także respy monsterów.

Kazordoon - Lubię to miasto, fajny klimat i dużo Dwarfów, ładny exp dla low lvli.

WSIE:
Greenshore - Miejscówka obok Thais same domki itp. można tam potrenić, ale też PK'ować.
Northport - To samo co wyżej, tylko że obok Carlin i można tam połowić ryby oraz je kupić, :)

Jestem Obcy i nic co Obce nie jest mi Obce.

PLague
20-06-2007, 21:08
Venore i Kazzo. Zanim miałem pacca, to tam sobie rezydowałem. Przy Venore jest Amazon Camp, a dzięki niemu wbiłem od 9lvl do 16lvl w około dwie godziny. Kazzo lubię tylko dlatego, że bardzo mało osób w nim mieszka = zero PK i ludzi ganiającymi za "frii itemz". Może i kopalnie są tuż obok, ale na Celeście są zawsze zapchane.

Co do Thais i Carlin...

"Thais & Carlin Song"
Tyle nubów w całym mieście,
Nie widziałeś tego jeszcze,
Popatrz!
O, popatrz!
Tam ktoś goni za "fri itansami",
Tam PK goni za nubami,
O, popatrz!

Slovik
21-06-2007, 20:18
Zagłosowałem na Venore. Dlaczego ???

Zawsze miałem sentyment do tego miasta... bardzo lubilem siedzieć na rotach kiedy po raz pierwszy stworzylem postac ( Malvera 12 sorc tibia 7.4, tęsknie ) to wtedy to miesce bylo dla mnie cudowne.

Teraz czuje respekt dla Ab, za te domy i "kolory" oraz Elvenbane i inne podziemia godne uwagi dla postaci nisko bądź średnio poziomowych

Leefoo
21-06-2007, 23:18
Zagłosowałem na Thais. Pierwsze miasto w Tibii ^^

Gdyby nie fakt, że z Ab wszędzie jest tak daleko to zagłosowałbym na nie, fajne miasto ^^

Smoku_SDZ
22-06-2007, 11:12
Wg.Mnie najlepsze jest Carlin.
Panuje w nim dosc fajny klimat, Jest milo i przytulnieB), oraz znajduje blosko Ghostlandu

Krum
23-06-2007, 18:11
Oczywiście Ab'Dendriel B) Dlaczego ?
Praktycznie nie ma naabów , zawsze jest ładnie i fajny klimacik oraz duzo trolli dla low lvli.
Z kazz 3 godziny sie z miasta wchodzi ;x , ale pod kazz ladnie mozna potrenować czy cuś,
Thais - omg , miasto nubow i wcale nie jest tak blisko wszedzie.
Venore nie znam kompletnie tego miasta : P
I jeszcze Carlin. Duzo PK tak jak w thais, ale blisko na folde i do ghostlandu.
Ab rlZzz .:cup:

Re006
24-06-2007, 20:38
Thais - uwielbiam oglądać z depo parady biało czerwonych (white skule leją red skule i na odwrót).

Tharoo
26-06-2007, 09:05
Ja lubie Venore poniewaz:

-jest poh (dobry exp od 30 lvl knighta palki mogo sporbowac kolo 15 z dobrymi skilami, a magowie od 8 na cyclopah)
-blisko do efl fortec
-duzo miesjc do skilowania (slimy roty)
-do dc nie zadaleko :p
-pare miejsc do spokojnego afk'owania
-na non-pvp nieda sie lurnoc nic do miasta
-najblizej do amazon camp :)

Ari_Hand
26-06-2007, 11:56
Moimi ulubionymi miastami są: Kazordoon, Ab'Dendriel. Zagłosowałem na Ab.

W Kazo jest jakoś tak ciemno i to według mnie jest - tego miasta
Ab-Jest blisko do zamq, skilowanie na trollach/slimach, blisko do femur hills(kamyczki), i elfy blisko miasta.

Pusiu
26-06-2007, 14:31
Ja najbardziej lubie AB. Najspokojniejsze miasto i blisko do dobrych expowisk:)

Yogono
06-07-2007, 08:38
Ja najbardziej lubie Ab'Dendriel.
Mozna na poczatku spokojnie poskillowac na troll.
Dobry exp w HellGate niespotyka sie tam noobkow (niestac na key 5k xD)

aquanno
07-07-2007, 21:35
ja jestem palkiem i podoba mi się Carlin :D moje ulubione miasto.. po prostu:p

Depeszowiec92
10-07-2007, 18:18
Ab bo jest tu dużo expowisk dla knightów i można niezły loot wynosić is przedawać.

Pardzioch3000
11-07-2007, 14:51
3 rzeczy za Carlin:
-różnorodność produktów w shopach jest większa
-co chwila są jakieś free itemy albo ktoś rozdaje kasę
-niezły exp (amazonki, valkyrie, ghostland). no a w podziemiach Carlin bugi (18 EXP, a w Thais dla przykładu cienkie raty (5 EXP). nie ma porównania

CARLIN WINNER!!:cup:

Arias
11-07-2007, 17:51
kazordoon :]
wszędzie niedaleko ponieważ znajduje się na środku kontynentu, dobre doświadczenie i loot z guardów, kilka fajnych miejscówek ze slimami blisko depo, mało ludzi, czego więcej chcieć:p

Oridrix
11-07-2007, 20:30
Zagłosowałem na thais:
-zawsze w nim przebywam

Thais- stolica tibii!

Wilczek-Dolaro
11-07-2007, 22:40
Lubie to miasto bo duzo chcol za smiecie ;p:cup:

Anusiek995
13-07-2007, 17:26
Wybrałam Ab, bo jest to fajnie miasto, wszystkie expowiska blisko( dla początkujących, zwykłych graczy i dla zaawansowanych;P)

TraceurX
14-07-2007, 12:55
Veno RoX !"!"!

Czemu? Jestem knightem i bez problemu znajduje dobre expowiska... na każdy lvl ;)