Pokaż pełną wersje : Czy zwykly czlowiek moze ustalac rl adres dzieki IP?
Ciupaga91
31-05-2007, 15:46
Te pytanie bardzo mnie nurtuje poniewaz ktos z mojego osiedla(bo poczatek IP ma taki jak ja i kumple rl) dobijal sie do mnie przez gg i dawal linki z koncowka exe i scr. GG dawalem tylko "zaufanym" kumplom ale chyba kturys z nich nie jest jednak do konca taki bo w katalogu publicznym nie nic nie uzupelnialem, a chcial bym sie dowiedziec ktory nie jest godny zaufania.
ps. W jakims temacie z kg ktos podal adres tego kto go wrzucil wiec chyba jest to mozliwe.
Lol, że ma taki sam początek... kotku, 2^24 (chyba :>) (16 777 216) komputerów może mieć tą samą pierwszą liczbę w IP.
Te pytanie bardzo mnie nurtuje poniewaz ktos z mojego osiedla(bo poczatek IP ma taki jak ja i kumple rl) dobijal sie do mnie przez gg i dawal linki z koncowka exe i scr. GG dawalem tylko "zaufanym" kumplom ale chyba kturys z nich nie jest jednak do konca taki bo w katalogu publicznym nie nic nie uzupelnialem, a chcial bym sie dowiedziec ktory nie jest godny zaufania.
ps. W jakims temacie z kg ktos podal adres tego kto go wrzucil wiec chyba jest to mozliwe.
Można...
Ortografia plx nuubs plx plx
Diego'Odin
31-05-2007, 17:01
dokladnego moze nie ustalisz, ale miasto czy okolice jak najbardziej:
www.whois.sc - przykład strony do wyszukiwania lokalizacji po ip lub nazwie hosta
Ciupaga91
31-05-2007, 20:29
Znalazlem program "Whosip" ktory podobno ustala adres dzieki ip, lecz podczas uruchamiania glowne okno zamyka sie odrazu ;/////
owntibia.exe
31-05-2007, 20:47
www.ripe.net
RL adres (nr domu, ulica) tejże osoby możesz uzyskać tylko od providera (są one tajne).
Najbardziej sprecyzowane dane, jakie uzyskasz bez żadnego nakazu prokuratora itd. to nazwa sieci, w której jest dana osoba (co za tym idzie, w przypadku osiedlówki znasz miasto i dzielnicę). Reszta, tak jak powiedział owntibia*****, tajne.
Wald_Kerius
02-06-2007, 17:48
Ciupaga, po IP domyślam sie ze mieszkasz w Białymstoku? Mam racje?
Malkowicz
02-06-2007, 17:55
Ciupaga, po IP domyślam sie ze mieszkasz w Białymstoku? Mam racje?
Jak takiś mądry to gdzie ja mieszkam chociaż w jakim województwie?
dokladnego moze nie ustalisz, ale miasto czy okolice jak najbardziej:
www.whois.sc - przykład strony do wyszukiwania lokalizacji po ip lub nazwie hosta
O tej stronie zapomnij... Wyszlo mi, ze w usa mieszkam.
Dwimenor
02-06-2007, 18:11
Jak takiś mądry to gdzie ja mieszkam chociaż w jakim województwie?
Dane osoby do której należy ip (admin sieci, szef kablówki, czy kto tam)
netname: LASKA-TELEWIZJA-KABLOWA
descr: Laska Telewizja Kablowa
descr: ul.BATOREGO STEFANA 42
descr: 98-100 LASK
country: PL
ewentualnie:
address: Laska Spoldzielnia Mieszkaniowa
address: ul. 9 Maja 6
address: 98-100 Lask
O ile nie korzystasz z tego jako proxy. Żeby zidentyfikować z jakiego adresu ip korzystasz do łączenia się z proxy, musiałbym mieć dostęp do servera na którym stoi forum. Większość tego typu hostów przesyła prawdziwe ip. Można je odczytać wywołując zmienną HTTP_X_FORWARDED.
Tu podziękowania dla użytkownika Elvena, który to mi kiedyś zwrócił na to uwagę
@Dwim~
Od dzis jesteś moim IDOLEM :D
hihi
@topic
jesli ktoś ci podsyła pliki src, e.x.e, bat czy cokolwiek innego co może być podejrzane to przecież w GG istnieje opcja aby zablokować dany numer gg.
Po stworzeniu 10-15 nowych numerów kolesiowi powinno się znudzić :p
Malkowicz
02-06-2007, 18:23
ewentualnie:
O ile nie korzystasz z tego jako proxy. Żeby zidentyfikować z jakiego adresu ip korzystasz do łączenia się z proxy, musiałbym mieć dostęp do servera na którym stoi forum. Większość tego typu hostów przesyła prawdziwe ip. Można je odczytać wywołując zmienną HTTP_X_FORWARDED.
Ostatnia uwaga jest dobra to proxy ha aha i nie ty miałeś to zrobić
Wald_Kerius
02-06-2007, 19:56
Ostatnia uwaga jest dobra to proxy ha aha i nie ty miałeś to zrobić
Widocznie ktoś miał to w... http://i172.photobucket.com/albums/w9/wald_kerius/dupa_1.gif
Co do tematu, czasami można ustalić przybliżony obszar z którego dany user sie logował. Sa to jednak dane bardzo często mało wiarygodne.
ewentualnie:
Zaraz polacze sie przez elite proxy ;d
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.