PDA

Pokaż pełną wersje : Nowe wyzwania

Dwimenor
01-06-2007, 19:33
Tegoroczny update przyniesie do świata Tibii zupełnie nowe wyzwania. Svargrod, nowe miasto przeznaczone dla posiadaczy premium account, będzie posiadać nie tylko tradycyjne domki i sklepy, znajdziecie tam również zupełnie nowy obiekt - arenę! Tutaj odważni bohaterowie będą mogli wyzwać na pojedynek przeróżne potwory, by walczyć o honor i jeden z kilku wyjątkowych przedmiotów.

http://foteka.pl/full/507f565746742c17e979156293d6e75a.jpg (http://foteka.pl/507f565746742c17e979156293d6e75a)

Jeśli zdecydujesz się podjąć wyzwanie, będziesz miał do wyboru jeden z trzech poziomów trudności. Młodzi poszukiwacze przygód mogą spróbować swoich sił na najłatwiejszym poziomie. Dla wielkich wojowników arena również nie będzie łatwa, jeśli tylko wybiorą trzeci stopień trudności. Twoi przyjaciele i gapie będą mogli obserwować twój pojedynek by dodać ci otuchy w walce.
Każdy śmiałek będzie musiał stoczyć dziesięć bitew z coraz to trudniejszymi potworami, które tylko czekają, by zmiażdżyć swoją kolejną ofiarę. Jeśli uda ci się pokonać jedną z tych strasznych kreatur, będziesz mógł stanąć w szranki ze znacznie potężniejszymi przeciwnikami. Pamiętaj, że jeśli któryś z oponentów okaże się zbyt potężny, zawsze będziesz mógł ratować się ucieczką, jednak tchórze z całą pewnością nie będą mogli dostąpić honorów i glorii zwycięzcy.
Ci, którzy podołają wyzwaniu i pokonają dziesięć stworzeń z jednego poziomu, będą mogli dostąpić sławy i honorów. Dodatkowo otrzymają puchar, który będzie dowodem na to, że wykonali to karkołomne zadanie. Co więcej zwycięzcy będą mogli wybrać sobie jeden, spośród wielu rzadkich przedmiotów, których próżno szukać gdzie indziej.

Jeśli jesteś graczem, który poszukuje przygód i nowych wyzwań, to z pewnością nie jesteś osobą, która chce przegapić możliwość walki na wspaniałej arenie.

Duch Guardi
01-06-2007, 19:36
hehe super już sie nie umie doczekać aż pacc przyjdzie :P

Tyson
01-06-2007, 19:39
Wkońcu. Super pomysł z tą areną. Większe lvle będą miały zajęcie :)Tylko na tibia.com jest tego więcej :>

Ev_
01-06-2007, 19:39
Cos jak arena na otsie z noob gmem :p

Spoko pomysl, ale Tibia powoli traci swoj kilmat, kiedys niektore przedmioty byly legenda, i tak powinno zostac.

PaPut
01-06-2007, 19:40
Hmmm, ciekawe. Oby poziom trudności był wyśrubowany na tyle, żeby te rary były rarami nie tylko przez kilka pierwszych miesięcy.

adrianeczeqq
01-06-2007, 19:40
W końcu coś dla knighta i palka bo sorkowie i drudzi jeżeli będą mieli się spotakć oko w oko np z demonem w ciasnym pomieszczeniu to marnie widze ich szanse, a palek i knight spokojnie się wyuhają lecz napewno będą mieli dość długą bitke, a ciekawe jakie rary dadzą

EDIT: na tibia com pisze "boss monsters"

Pitch_Black
01-06-2007, 19:41
Fajnie się zapowiada, taka mała sugestia: jest podane że będzie 10 potworów do ubicia na jednym poziomie trudności i w update też wejdzie 10 nowych potworów. Ciekawe czy jedno z drugim będzie powiązane?

Gatho Gokhinin
01-06-2007, 19:41
Super. Dostajesz to, co uda ci się wywalczyć- a nie czytasz spoila lub dajesz kase komuś i po minimalnym wysiłku masz nowego itema.

..::QRAS::..
01-06-2007, 19:47
WYJEBISTE !! Narescie cos by zabic nude :D SWEET

rezydent
01-06-2007, 19:51
o.O
rare itemki ;] ciekawe jakie
oby nie było załatwo bo co 2 gracz będzie mieć w chatce wystawiony taki rare -,-
już bije levla, kupuje pacc i spróbuję chociaż 1 poziom rozwalić ;]
tibia nabiera klimatu

Tore
01-06-2007, 19:52
Ja tam nie mam pacc i mnie to wisi.Kiedy napiszą coś o zbalansowaniu postaci??:P

Wiadomość forum.

Cancel Changes
Użytkowników czytających ten temat: 90 (zarejestrowanych: 28, gości: 62)
:):):) i w ciąż rośnie

Lookazz
01-06-2007, 19:53
hmmm zapowiada sie fajnie :D ciekawe czy bedzie mozna na tej arenie wystapic kilka razy czy to bedzie cos takiego jak quest.. raz i juz nie dostaniesz nagrody. nie mniej bardzo ciekawy pomysl wg mnie :]

--Cienius--
01-06-2007, 19:54
poco ta arena jak knightem bedzie mozna to wykonac TYLKO na zasadzie
Exori + explo? -.-

Zaphi
01-06-2007, 19:55
DUPA DUPA I JESZCZE RAZ DUPA
caly update dla czterdziestych lvli.....

powinni dac jakies kurde lochy trudne do przejscia cos jak np podziemia ape city
+ miejsca w ktorych trzeba sie wykazac sprytem i mysleniem a nie bezsilne
potworki i spam bezsensownych miejsc pewnie jak to z tiguanda bylo

w tibie ludzie graja juz tak dlugo itp ze czegos zaczynaja wymagac a cip wydaje
mi sie ze ciagle na latwizne idzie co widzimy po port hope i obecnych zapowiedziach
dajcie nowe pvp skasujcie jakies stare upadle to jest potrzebne ludzia a update sobie wsadzcie.

Tore
01-06-2007, 19:58
Użytkowników czytających ten temat: 96 (zarejestrowanych: 33, gości: 63)
HEHEH coraz więcej

Użytkowników czytających ten temat: 99 (zarejestrowanych: 32, gości: 67)
czey bedzie 100??:):)

Użytkowników czytających ten temat: 104 (zarejestrowanych: 37, gości: 67)
jest 104 wow wiecej was mama nie miała

Użytkowników czytających ten temat: 110 (zarejestrowanych: 39, gości: 71)
Jednak miała :):)

Luki_Asen, szymon287, Vaxasus, Jeru, Bloodwin, Qmarox, Lord Duszlik, czuk85, Zanchio, Lookazz, Kriel, Marine19lin, DexteroO, SperowKnight, Lord Dreathan, Sir Tibiak, Bogu$ $orc, qq2, Striperq, Kicper, Sir Luk Lagger, eloeloMurarz89, wtsfan, Xongiver, okrzesik, Works__1985, seta29, krzint, Tyson, ColdFire, Ramirez, Zaphi, Htarlov, Momus, tomaskabat, Niedozwolony, GeLoU
Oto nubki czytający ten niby przeciek update

okrzesik
01-06-2007, 19:59
Up rox :) w koncu przetestuje moc 129 ek :) Adamcz :)
@up
pojebalo o.O xD bauuaha noob plx -.-

sliver
01-06-2007, 20:01
Użytkowników czytających ten temat: 96 (zarejestrowanych: 33, gości: 63)
HEHEH coraz więcej

Użytkowników czytających ten temat: 99 (zarejestrowanych: 32, gości: 67)
czey bedzie 100??:):)

posty nabijasz czy co?:p

@topi

moim zdaniem bardzo fajny pomysl. jednak jak znam zycie cipsoft cos zjebie i bedzie do bani ;p

Kaiba_Valoria
01-06-2007, 20:03
Trochę bez sensu. Myślałem że więcej powiedzą o Update.

Luki_Asen
01-06-2007, 20:04
Zajefajnie8o8o8o8o
Juz sie niemoge doczekac:P
tylko ciekawe jakie rarki^^

qq2
01-06-2007, 20:06
@Tore
Użytkowników czytających ten temat: 101 (zarejestrowanych: 37, gości: 64) xD 101 ;)
Co do update to żal jak dla mnie jakaś arena, chyba niedługo przestane grać w tibię... Przyłącze się do wypowiedzi niektórych użytkowników >TIBIA SCHODZI NA PSY< bo kolejne update'y są coraz gorsze...
Tibia 7.5 to było coś (ewentualnie 7.6) to była gra, a nie masa noobów krzyczących pod depo fri inatz plax1 ;/

Zanchio
Twoi przyjaciele i gapie będą mogli obserwować twój pojedynek by dodać ci otuchy w walce. Jak druid bedzie mogl siochac to nie bedzie za ciekawie, chyba ze juz o tym pomysleli i "zabronia" siochac.

Vaxasus
Niech napiszą coś o zbalansowaniu profesji ,bo to mnie najbardziej ciekawi.

sliver
01-06-2007, 20:07
Niech napiszą coś o zbalansowaniu profesji ,bo to mnie najbardziej ciekawi.

to napewno zostawia na sam koniec ;pp

Axx
01-06-2007, 20:09
Do dupy z takim updatem

Shor'tugal
01-06-2007, 20:11
Twoi przyjaciele i gapie będą mogli obserwować twój pojedynek by dodać ci otuchy w walce. Jak druid bedzie mogl siochac to nie bedzie za ciekawie, chyba ze juz o tym pomysleli i "zabronia" siochac.

Bardzo możliwe ze wokolo areny było by PZ. Bo jakby to było gdyby sorc przywalil z UE? Dosięgnął by widzów. Chyba ze bedzie tak jak na otsach czyli na osobych poziomach :)

Michoss
01-06-2007, 20:13
@Zanchio
Widać że miejce z którego patrzą koledzy jest pietro wyżej

Fajnie. Mnie się podoba, nareszcie nie quest podejdź i weź ze skrzynki.

@Edit.
Ech, 2 minuty ;<

Zanchio
01-06-2007, 20:17
Bardzo możliwe ze wokolo areny było by PZ. Bo jakby to było gdyby sorc przywalil z UE? Dosięgnął by widzów. Chyba ze bedzie tak jak na otsach czyli na osobych poziomach :)

W sumie masz racje bo to by bylo za proste jak druid by siochal. Przeciez to ma byc "solo"

szymcio
01-06-2007, 20:24
A czy item można wziąć raz czy z każdego poziomu po jednej. Ktoś wie?:baby:

mazgier
01-06-2007, 20:25
Do dupy z takim updatemNie ma to jak typowy, żałosny polaczek, który nawet gdyby mu CIPsoft zafundował za free "panienkę do wszystkiego" i tak by narzekał, że dostał brunetkę a woli blondynki... Zrobiłeś w życiu kiedykolwiek coś konstruktywnego czy poprostu spędzasz je na siedzeniu i stękaniu, ze nic Ci się nie podoba?

horyniec2
01-06-2007, 20:30
od miesiaca probuje sie zalogowac i nie moge i mi wyskakuje napis timeout a ja k sie loguje na tibia com to sie normalnie loguje a w grze sie nie moge pomocy prosze pomuzcie;(
jak cos prosze pisac na moje gg 4684040

Pacek
01-06-2007, 20:30
o ciekawy pomysł chyba pierwszy naprawde ciekawy pomysł cipów od kąd gram, był by jeszcze ciekawszy gdyby nie to ze jest mało orginalny ale pomińmy tą kwestie ciekawe co bedzie nagrodą w tym turnieju. Obawiam sie że jakiś nowo powstały rar który po 6 miesiącach rarem być przestanie, no zobaczymy jak to bedzie

KrEmAs KAc
01-06-2007, 20:33
Kiedy będzie coś ciekawego dla FACC :D

Sie mapes
01-06-2007, 20:35
A ja mimo wszystko mam niejasne wrazenie ze arena na penwo nie bedzie za wygodna dla palkow. Nie bedzie jak uciekac itp. Chyba ze dadza jakas nowa bron jednoreczna do miotania, np. topor do miotania ;)

Muzzores
napewno bedzie dalo sie wejsc tylko raz bo , tak to 100 ek czy ms , wchodzil by sobie caly czas i nabijal exp >.<
a nagrody to pewnie bedzie mozna brac 1 nagrode za kazdy poziom , oczywiscie za kazdy poziom inne nagrody do wyboru ...

fajnie sie zapowiada , ale zeby nie spieprzyli smierdzi mi to :d

Gareen
Może być ciekawie ale pewnie i tak coś zjebią jak zawsze :D

horyniec2
01-06-2007, 20:38
od miesiaca probuje sie zalogowac i nie moge i mi wyskakuje napis timeout a ja k sie loguje na tibia com to sie normalnie loguje a w grze sie nie moge pomocy prosze pomuzcie
jak cos prosze pisac na moje gg 4684040

Żyłka
01-06-2007, 20:38
zapomnieliscie o reklamie firmy drom ;d

Mozo
01-06-2007, 20:41
Hmmmm.... Przecież POI czy Ferumbras też miał być questem dla wybranych, a jak widac do "graniczenia z cudem" to jest jeszce troche daleko... Za 3 miechy jakeis 25 osob bedzie pewnie mialo ten rar ( obstawiam jakis Gem lub inne "nic niedajace gowienko, bezuzyteczne)...Ale obym nie krakał...

Aaa: Przetlumaczycie reszte posta z tibia.com?

Ghol
01-06-2007, 20:43
Mi tam sie podoba pomysl z arena, i mysle ze ten update bedzie udany. Na szczescie ma PACCa to moze sprobuej swych sil na arenie ;)

Axx
01-06-2007, 20:45
Nie ma to jak typowy, żałosny polaczek, który nawet gdyby mu CIPsoft zafundował za free "panienkę do wszystkiego" i tak by narzekał, że dostał brunetkę a woli blondynki... Zrobiłeś w życiu kiedykolwiek coś konstruktywnego czy poprostu spędzasz je na siedzeniu i stękaniu, ze nic Ci się nie podoba?

Koleś jestes zenujacy :D i tyle

dwafmen
01-06-2007, 20:46
Sam sobie przetłumacz translator i po kłopocie... fajnie nareszcie wymyślili coś co zaciekawi wielu graczy na różnych poziomach ;) nagroda nie taka ważna jak sam puchar :cup: bedzie co do domku wstawić :baby:

Hieyan
01-06-2007, 20:51
W mordę - dawno nie było newsa z tekstem w stylu "odbycie podróży w to odległe miejsce jest możliwe tylko z PACCem, który możesz kupić przez firmę Drom!"

Harrina
01-06-2007, 20:58
Kolejny krok w strone zrobienia z tibii zręcznościówki..

HAIL

Dragor
01-06-2007, 21:01
Hmm.... to ciekawe czy aktywują arenę w Ankhrahmun??
Co do itemów, to czuje, że po pierwsze trudno będzie pokonać potwory z areny, a po drugie nie będą to rary już.

Misiuuu
tibia i tak z updatem robi sie coraz gorsza wienc ja radze przestać grać :P

Works__1985
A mnie zdaje się, że to dobry pomysł ponieważ będzie dużo chętnych do wykonania takowego questu. Możliwoś jego wykonania będą mieli wszyscy z podziałem dla graczy rózno poziomowych: Graczy z mniejszym levelem, graczy z średnim levelem i wysokim levelem. Dzięki temu iż quest będzie trzeba wykonywać samotnie wzrośnie też podczas wykonywania adrenialina, stres przed wykonaniem a nie jak do tych czas wykonujący gracz z poziomem 60 banshee questa będzie trzymał się z tył a h lvle mu wybiją wszystko, lub przykład Pits of Inferno tam ktoś wszystko wykona a 20 graczy zabiera nagrody i zadowoleni odchodzą. Dla mnie to wspaniała myśl z tą areną. Nie powinniśmy zwracać uwagi na to, że rar będzie tylko przez 3 miesiące... Liczy się jego wartość! o tym pamiętajcie!

Nacpany_Wlodek
01-06-2007, 21:03
Pomysł z Areną wzięty ze świetnego RPG-a Fable

Djkwaku
01-06-2007, 21:05
Cipsoft trafił w 10 - to będzie boskie

Użytkowników czytających ten temat: 93 (zarejestrowanych: 39, gości: 54)

Pitch_Black
01-06-2007, 21:05
Kolejny krok w strone zrobienia z tibii zręcznościówki..

HAIL

Sam jesteś zręcznościówka. Nareszcie jakieś zadanie gdzie nie da rady wziąć ze sobą jakiegoś h lv który wyczyści resp za odpowiednią opłatą np. OF albo deep fibula quest
Może będzie tak jak było w Diablo 2 z starożytnymi. Mogłeś uciec ale odradzali się z pełnym hp :D

Radziomistrzu
01-06-2007, 21:07
@Ludzie z tibia.pl

Jeszcze się powstrzymałem jak w pierwszym poście o Svargrond nazwa miasta była wymieniona w 5 różnych odmianach (dobrze tylko w tytule newsa), ale jak zobaczyłem te "Svargrod" w kolejnym newsie to nie wiedziałem czy płakać, czy się śmiać;(;( Nauczcie się wreszcie tej nazwy!!! (chyba, że piszecie o innej grze albo coś ;))

Vegoego
01-06-2007, 21:08
Hoho ciekaw jestem jakiez to beda nagrody na tej arenie ;]

Harrina
01-06-2007, 21:09
@Pitch_Black

Sam jesteś zręcznościówka.
Jak juz coś to 'sama' plz

Może będzie tak jak było w Diablo 2 z starożytnymi.
Chciałabym od razu zwrócić uwagę, że Diablo, w moim przekonaniu mało ma wspólnego z prawdziwą grą RPG.

Offtop~
Zauważcie, że to pierwszy pomysł twórców gry, który trafił w oczekiwania graczy...

Tensz-in
01-06-2007, 21:14
+1 dla RPG.

Ja juz PGuje msa na ten update, bedzie jazddaaaa. Puchar juz jest moj :]

Duch Niespokojny
01-06-2007, 21:19
Cipsoft najwidoczniej dostrzegł zagrożenie, jakie dla Tibii niosą OTS-y i próbuje je niwelować... zamieniając Tibię w OTS.

W końcu coś dla knighta i palka bo sorkowie i drudzi jeżeli będą mieli się spotakć oko w oko np z demonem w ciasnym pomieszczeniu to marnie widze ich szanse, a palek i knight spokojnie się wyuhają lecz napewno będą mieli dość długą bitke, a ciekawe jakie rary dadzą
No nie bardzo, bo przecież będzie określony czas na zabicie potwora, a więc rycerz będzie tutaj w najgorszej pozycji. A zabicie takiego demona to dla sorca/druida na levelu 100+ niewielki problem...
Nie, Dwimenor zapomniał dodać, że obserwować będzie można z wyższego piętra.

..::QRAS::..
01-06-2007, 21:27
Pomysł z Areną wzięty ze świetnego RPG-a Fable

Patrz , racja ! :D

Niedozwolony
01-06-2007, 21:28
Na dzień dziecka szykowałem sie na lepszego newsa. Mi to wisi ten cały Svarground kurwa jak to sie pisze w ogóle?takie miasto wymyslić;/;/
X(

Dajcie coś o profesjach albo coś ciekawszego... cały news o głopiej arenie...nagrody fajne:cup: ale news nie warty czekania tygodnia...

Niedozwolony jest niezadowolony:D8o:cup:

Iron'knight
01-06-2007, 21:50
Swietny pomysl. A co do profesji, fajnie jakby to dodali, ale mogliby tez pomyslec nad nowy sposobem szyffrowania danych etc. bo tyle ile jest dzisiaj hackow to jest obłęd...

killer-94
01-06-2007, 21:54
dla mnie de best:D

Ragnar666
01-06-2007, 22:00
Na dzień dziecka szykowałem sie na lepszego newsa. Mi to wisi ten cały Svarground kurwa jak to sie pisze w ogóle?takie miasto wymyslić;/;/
[...]
Niedozwolony jest niezadowolony:D8o:cup:

ciesz się że mama ci nie zaaplikowała na dzień dziecka końskiej dawki Pavulonu ;]

@news
ogólnie trochę to WOW-owe,tzn arena i punkty honoru
Jednak nasuwa się pytanie:
"Czy te rare będą super-hiper w kosmos wypakowane, czy może po prostu rare nieużyteczny, do domku jedynie jako dekoracja?"

Lookazz
01-06-2007, 22:03
tyle ile jest dzisiaj hackow to jest obłęd...

wiesz wieksza wiekszosc ;) hackow to przez glupote ludzi... te wszystkie boty, naiwnosc ze pacca dostaniesz jak poslesz passy itp to wlasnie jest sposob "chytrych hackerow"

pogromca_nubuw
01-06-2007, 22:08
Jak dla mnie to jest dobry pomysł, wreście wprowadzili coś co by ucieszyło niektórych graczy. Oby te przedmioty które można wygrać w pojedynkach były siebie warte, bo na co komu kolejna rzecz typu frozen starlight albo stuffed dragon? Mam nadzieję że do wygrania będzie jakaś broń albo część ekwipunku.

Luo
01-06-2007, 22:11
Arena zapowiada się ciekawie :):)
Tylko żeby sorca nie zepsuli:(

Funfel
01-06-2007, 22:21
Arena zapowiada się ciekawie :):)
Tylko żeby sorca nie zepsuli:(

Dokladnie sorc ma zostac jaki jest i niech go nie zmieniaja. Jak juz niech dadza knightowi wieksze srednie hity palowi to samo i wiecej blood hitow celnych. Oraz mogli by zrobic knightowi i palkowi tak jak sorcowi ze gdy dostanie level 1 pkt wiecej bije :) tak jak sorcowi z visem 1 lvl i bije o 1 pkt mocniej z visa :O

Always hunted
01-06-2007, 22:31
Interesujące.... ale PACCa i tak nie kupię :)

Angel of Death
01-06-2007, 22:39
Pierwsza myśl jaka mi naszła po przeczytaniu że to będzie arena to była arena taka jak na ots'ach, czyli że walczysz na arenie z innym playerem, jak stracisz całe hp to nie giniesz tylko poprostu tp za arene :P

A ciekawe czy będzie XP za te potwory w arenie no i ile razy będzie można tam wchodzić ^^ Oj jakie kolejki pod tym będą po UP'ie ;d raczej spokojnie też nie będzie :P

boorex
01-06-2007, 22:51
Oby tylko nagrody z tej areny byly jakies konkretne, fajny armor 16 arm. albo shield 36 defa chociaz, lub jakas fajna kusza/wand ^^'. Bo puchar pucharem ale to jest zwykly shit....

Ribery
01-06-2007, 22:52
Mogliby dla każdej profesji inne potworki dać :confused:

Nacpany_Wlodek
01-06-2007, 23:04
Mam nadzieję, że ci bossowie na 3 poziomie będą naprawdę mocni, bo będzie bez sensu jak jakiś 200+ lev mag, będzie łatwił te itemki z areny za opłatą....

Borucao
01-06-2007, 23:16
tibia i tak z updatem robi sie coraz gorsza wienc ja radze przestać grać :P

A ja radzę iść do szkoły ;)

@topic
Fajnie sie zapowiadax]

rudzian1231
01-06-2007, 23:18
Troche sie wkuzylem ze dla pacc :d ale to tam zlotkowka dziennie :D i mam!! yeah :D dobra fajnie ze arene zrobilem al jak przeczytałem to myslalem ze arena pvp bedzie nawt na np-pvp :D ale ja chce wyrownanie profesji no ludzie..najt 40 lvl nie umie zzsolowa szybko glupiego gs..
a ms 40 lvl popierd*** i zaczyna nawalac z sd -.- jaki to ma sens!

Gore.spell
01-06-2007, 23:22
oO
To będzie coś! Widzę trzeba podexpić ;]

Lukib
01-06-2007, 23:41
ciekawe za którym razem to MDW przejdzie?? :D:D

a tak w ogule to nawet dobry pomyls ostatni poziom ostatnia runda morg orsh i ferd :D:D

Zummer
01-06-2007, 23:43
PACC, PACC, PACC. To się już nudne robi, aczkolwiek miło będzie sobie pooglądać filmiki jak gracze przechodzą tą arene :D

Eno
01-06-2007, 23:52
Kompletna bzdura.

Moze zaczna juz wymyslac czolgi i samochody itp.

Michoss
01-06-2007, 23:55
A jaki to ma związek...?

Crok
01-06-2007, 23:56
Chciałabym od razu zwrócić uwagę, że Diablo, w moim przekonaniu mało ma wspólnego z prawdziwą grą RPG.
Ograczy...

Nie no kurr świetny jesteś diablo ma mało wspólnego z rpg ehh ... To było jedno z najlepszych rpg na pceta urosłem przy tej gierce ....

Eno
01-06-2007, 23:57
A jaki to ma związek...?

Taki ze wedlug mnie przesadzaja juz z tymi dodatkami ale rozumiem jak innym

sie ten pomysl podoba.

Ja wyrazilem tylko swoja opinie.

Ragnar666
02-06-2007, 00:07
Nie no kurr świetny jesteś diablo ma mało wspólnego z rpg ehh ... To było jedno z najlepszych rpg na pceta urosłem przy tej gierce ....

diablo rpg? lol to hack n' slash błaźnie ... to zwykła zręcznościówka z elementami rpg ;]

Long live Diablo 2 ! :evul:

Sir Nunel
02-06-2007, 00:25
No panowie i panie, koniec klutni. Fajny pomysl moim zdaniem z ta arena :D szkoda ze to nie walki player vs player bylo by bardziej ekscytujace :D i to jak by bylo na non pvp xDD ok tyle a pozatym mogli by napisac cosik o wyrownaniu profesji bo to sadze jest najbardziej interesujace w tym upade. Cya i pozdro all

Ksztan WWO
02-06-2007, 00:53
Cipsoft jak zawsze do tyłu .... grałem na OTS w którym było cos takiego , była także opcja jazdy na war wolfach gdzie aniamacja byla zmieniona co wiazalo sie z pobraniem własnego klienta ale , widac bylo postac na wolfie ...

W sumie :D za długo gram w ta gre zeby sie odzwyczajic od tepego pvp enfo ale tibia siegneła dna te nowe update sa coraz bardziej zmyslniejsze i idiotyczne taki PoI dajmy na to bramka od 80 lvla xD no ldzuei śmiech na sali :D

Cipsoft od zmiany na 7.8 nic nowego nie wniesie , mówiac nic mam namysli nic zwoekszajacego grywalnosc , Sadze ze tibia 7.6 byla punktem kulminacyjnym ich staran , poprzednim czegos brakuje , a kolejne sa załatwe ...

Po wprowadzeni battle list atack i run na hot keyach gra zrobila sie Denna , bez dennnie denna przez duze 'D'.Caly urok gry polegal na trudonosci trafienia i wolnym expie a nie jak to jest teraz 50ek za skilami 75/75 nie za dobre sie robi bagatela 2,5 miecha bez jakiegos tam sharingu ofc i botowania , a jakiegos 50 ms robi sie w miesiac do 1,5 ....

Rozpisałem sie nie na temat ale czastek zawarłem .. wiec powtorze ze nie dla kazdego jest to nowosc , tylko dla global maniaków :D

Hubus Puchatek
02-06-2007, 02:54
W każdym mieście nowa arena. I dopiero po wykonaniu "questu" we wszystkich miastach dostajesz jakąś super extra nagrodę (coś na zasadzie HotA, że po pokonaniu potworków dostajesz jakąś część, która sama nic nie daje ale w połączeniu daje coś extra:)
Moja propozycja najsilniejszego i najsłabszego potworka w miastach(tylko kilka miast):
Ab'Dendriel:
I poziom(szacunkowy lvl by walczyć 8-30) najsłabszy: Elf /Najsilniejszy: Dragon
II(50-100)Elf Arcanist/ 2xDragon Lord
III (100-???)Dharlion/ 3x Warlock + DL

Edron:
I poziom: Rotworm/ 3 Hunter
II poziom: DS+Hunter/ 3x Hero + 5xPriestess
III poziom: 2x Hero + 1 Priestess/ Orshabaal

Venore:
I poziom: Rotworm/ Elf Arcanist + 2 Elf Scout
II poziom: Dragon/ DL + 2 GS
III poziom: 2x BK/ Demodras + DL

Ankrahmun:
I poziom: Ghoul/ Vampire
II poziom: Banshee/ Ancien Scarab + GS+ 2x Lich
III poziom: faraony jeden po drugim:) (+ takie same potworki jakie są z nimi w pomieszczeniach na tombach)

I co sądzicie o moich pomysłach? Wiem, że nie są najlepesze, ale chyba taki 100 lvl ek czy ms będzie miał problemy z zabiciem 2 DLi? Mam nadzieje ze tak:)

<<<Kiemi>>>
02-06-2007, 08:33
Miejmy nadzieje ze to nie beda rare items bo wtedy Tibia juz calkiem straci swoj urok :confused:. Fajna ta arena :D Oczywiscie po kupnie pacca polece tam i sobie sprobuje 1 poziom trudnosci przejsc (chyba ze i na 1 sa mocne stworki :D) i se nagrode wezme jakas :D Fajnie, fajnie, ale zeby jeszcze wiecej tych newsow o UPie bylo ;(

-Arhenio-
02-06-2007, 08:40
Świetnie, świetnie. Będzie przynajmniej jakieś urozmaicenie gry :) Jeszcze przydałaby się jakaś arena do walki PvP.
Pozdro

Voldusd
02-06-2007, 09:14
W każdym mieście nowa arena. I dopiero po wykonaniu "questu" we wszystkich miastach dostajesz jakąś super extra nagrodę (coś na zasadzie HotA, że po pokonaniu potworków dostajesz jakąś część, która sama nic nie daje ale w połączeniu daje coś extra:)
Moja propozycja najsilniejszego i najsłabszego potworka w miastach(tylko kilka miast):
Ab'Dendriel:
I poziom(szacunkowy lvl by walczyć 8-30) najsłabszy: Elf /Najsilniejszy: Dragon
II(50-100)Elf Arcanist/ 2xDragon Lord
III (100-???)Dharlion/ 3x Warlock + DL

Edron:
I poziom: Rotworm/ 3 Hunter
II poziom: DS+Hunter/ 3x Hero + 5xPriestess
III poziom: 2x Hero + 1 Priestess/ Orshabaal

Venore:
I poziom: Rotworm/ Elf Arcanist + 2 Elf Scout
II poziom: Dragon/ DL + 2 GS
III poziom: 2x BK/ Demodras + DL

Ankrahmun:
I poziom: Ghoul/ Vampire
II poziom: Banshee/ Ancien Scarab + GS+ 2x Lich
III poziom: faraony jeden po drugim:) (+ takie same potworki jakie są z nimi w pomieszczeniach na tombach)

I co sądzicie o moich pomysłach? Wiem, że nie są najlepesze, ale chyba taki 100 lvl ek czy ms będzie miał problemy z zabiciem 2 DLi? Mam nadzieje ze tak:)

LOL problem z zabiciem dwóch dl. Człowieku ek bierze nawet po 4+ dle a co do sorca sd, sd i pozamiatane.

A co do reszty to PRZESADZIŁEŚ

Evil Maul
02-06-2007, 09:33
dla mnie bomba :) taka arena to niezły pomysł , kiedyś grałem w GS i też było takie coś w stylu Colosseum . Już sie doczekać niemoge test servera dla vipów :D

Atenis
02-06-2007, 09:34
Noo wreszcie jakaś rozrywka 8o
Na pewno urozmaici to ciągłe expienie i zabijanie tych samych potworków :)

Brandle
02-06-2007, 09:42
Jest to najlepsza rzecz jaka CipSoft dodal od czasów addonów. W koncu tibia nabiera klimatu, a nie jak w wiekszosci co update, go tracila.:)

Duch Niespokojny
02-06-2007, 09:51
Diablo to, podobnie jak Tibia, hack'n'slash, a nie RPG.

kołbaś
02-06-2007, 10:00
Czuć wiatry magii. Klimat powraca a wraz z nim ja. Czas na walkę.....

Duch Niespokojny
02-06-2007, 10:05
Cipsoft najwidoczniej dostrzegł zagrożenie, jakie dla Tibii niosą OTS-y i próbuje je niwelować... zamieniając Tibię w OTS.
Ja to widzę inaczej.
CIP zauważył ze ludziom sie coś podoba i kradną to konkurencji... może zachowanie nieładne, ale skuteczne i powszechnie stosowane.
Na jedno wychodzi...

A zabicie takiego demona to dla sorca/druida na levelu 100+ niewielki problem...
W ograniczonej przestrzeni bez mozliwosci ucieczki na inny poziom?
Chyba sobie zartujesz.
Z założonym stone skin amuletem i might ringiem można sobie po prostu stać na ukos od demona i walić w niego z sd, lecząc od czasu obrażenia z jego fireballa (przynajmniej w teorii, sam nigdy nie próbowałem).
Czuć wiatry magii. Klimat powraca a wraz z nim ja.
Nie rozumiem co może być klimatycznego w takiej arenie...

Xanroar
02-06-2007, 10:18
Zapowiada się ciekawie. Może i będzie to tylko dla Pacc, no ale nie ma nic za darmo. Ktoś tu dawał propozycję potworów jakie miałby być na tych arenach.
Orshabaal jednym z przeciwników? On jest chyba potworem-bossem, który atakuje tylko Edron i nie respawnuje się regularnie. I jakby to miało wyglądać? Jak wiadomo z Orshabaala wylatuje Thunder Hammer. Podejrzewam, że na tych arenach będą potwory, które będą normalnymi potworami np.: Brain Death. Lub będą to bossowie, którzy będą tam tylko i wyłącznie i nie będzie można spotkać ich w innych miejscach.

T3H_VirUs
02-06-2007, 10:49
Nie mogę sie doczekac ;D

Vanhelsen
02-06-2007, 11:19
Koleś jestes zenujacy :D i tyleWybacz, ale ma rację...
Update nawet się nie pojawił, a już 1/2 forum narzeka, że będzie do dupy, że rozwalą grę, że update kierowany jest tylko do lowlew/veryhig lev*, że tylko dla pacców, że będę miał większe lagi, że zupa była zbyt słona, że spodziewałem się czegoś lepszego, że... skończyły mi się pomysły ;(

LUDZIE! Przestańcie narzekać, cieszcie się, że ktoś w ogóle tą grę rozwija bo tak to byście nadal mieli 64kratki do zwiedzania i Pajączka, Trolla oraz dla higlev Cyklopa do zabicia.... -.-"

Pacz_mag
02-06-2007, 11:26
Omg... Dobrze!!! Update coraz bardziej zaczyna mi sie podobac. No musze przyznac ze Cipy staraja sie jak moga. Ciekawe jakie zatkie itemki beda jako nagroda za wygrana na arenie ;)

Krzysiekkrzysiek
02-06-2007, 11:46
Mi tam sie każdy update podoba bo zawsze coś nowego :P
-------------
wątpię żeby na tych arenach byli starzy bossowie bo oni mają już swoje miejsca . Albo będa tam nowe stworki albo po prosty zrobią nowych bossow.
( bo kto solo zabije orschabaala albo co by faraoni robili w mroźnej krainie )

Gatho Gokhinin
02-06-2007, 11:47
Teraz prosiłbym o dobre ( w porownaniu z moim własnym) tłumaczenie nowego artykułu z tibia.com. Z góry dziękuje ;]

Tyson
02-06-2007, 12:16
ja tam sie tylko ciesze ze to miasto ma taka glupia nazwe ;] ludzie nie beda umieli parceli adresowac i znowu se dorobie xD

Nie wiem jak to sobie wyobrażasz, że sobie dorobisz skoro i tak źle wyślą...

cooleq
02-06-2007, 12:25
OMFG ludzie programowanie na prawde nie jest trudne jak wam sie nie podoba co robi cipsoft to sami bierzcie się za książki i napiszczie gierke ktora będzie lepsza

i00n
02-06-2007, 12:41
Dadzą Helmet of the Stars, Great Axe, Blessed Shield, Magic Longsword, Dragon Scale Legs, Golden Boots i dorobią nowe lepsze itemy :O

Lord Gumio
02-06-2007, 12:42
Arena calkiem spoko mysle ze bedzie ona tylko na lodowych wyspach a potwory bossy beda zupelnie nowe takie ktorych jeszcze nieznamy i niebyly opisane, wtedy bylo by ciekawiej

Michoss
02-06-2007, 12:49
@Tyson
No właśnie NIE wyślą a on sobie zabierze ze skrzynki.
@Cooleq
Popieram. Albo niech se każdy zrobi OT*'a superhipermastah klimatycznego, to też nie jest wcale trudne.
@Up
Arena może być też a Ankh, tam była od powstania miasta, tylko nieaktywna.

Sabulus
02-06-2007, 14:01
ooo Jaka mila informacja w koncu ja juz bylem zalamany ze mi sorka zniszcza a tu moze na 10 poziomie trudnosci spotkam jakiegos Orsha.. xD joke pewnie demoniec bedzie tylko ;/

Robert Lublin
02-06-2007, 16:08
Heh narazie jak na dotychczasowe info o update to ta arena wydaje mi sie najciekawszym pomysłem ale mam nadzieje ze nie będzie łatwa zeby te rary nie stały sie pospolitymi śmiecami... :p
Pomyśł wydaje mi sie lepszy od zajączków i pingwinów :P

Works__1985
02-06-2007, 16:34
Ok, mówicie, że gówno łe jedy weź mi to, znow ots. Teraz tak mówicie ale ci co mają PACC i mówią, że to syf na 100% pierwsi będą się pchali, aby to wykonać... Te potwory (BOSS) to napewno będą jakieś nowe stworki, tak sądze :)

Apaventen
02-06-2007, 16:47
No nie! Oni robią z tej gry ots'a ;/ I co ta ma być? Helmet of the stars albo Mls będzie się dostawało za ubicie jakiegoś tam potwora i już wogóle nie będzie fajnych trudnych questów ;/

Eatil
02-06-2007, 16:58
Myślę, że to fajny pomysł. B)

elfo.del.bien
02-06-2007, 17:13
Super ta arene, mam nadzieje ze wszyscy pojda ja wyprobowac i bede miec tomby tylko dla siebie.

Works__1985
02-06-2007, 17:20
No nie! Oni robią z tej gry ots'a ;/ I co ta ma być? Helmet of the stars albo Mls będzie się dostawało za ubicie jakiegoś tam potwora i już wogóle nie będzie fajnych trudnych questów ;/

A GDZIE JEST NAPISANE, ŻE AKURAT TO DOSTANIESZ? MOŻE TO BĘDZIE ZUPEŁNIE NOWA RZECZ...

Johanes19
02-06-2007, 17:56
Nie no dla mnie to jest fajoskie ,ale zeby ta arene zrobili we wszystkich miastach zeby chociaz popatrzec mozna bylo
A qrde czemu mialo by byc na innym poziomie ,jezeli drut jest w miescie a jakis jego qmpel siedzi na expie to przeciez moze go sio'hac -.-
Ale fajno by bylo jakby na hardzie ostatnim poziomie hard'u byl taki team potworow: Morgaroth(czy jakos tak),Orsh,Demon
albo wszystkie bossy z PoI znaczy te 4

Morrusek
02-06-2007, 18:43
Nie wiem jak to sobie wyobrażasz, że sobie dorobisz skoro i tak źle wyślą...

Hahahahah rozwaliles mnie ;D, skoro ktos wpisze:

Nick blabla
Swargoront

To chyba parcel nie poleci do tego miasta tylko nie wpadnie do mal boxa...

OWN3D!!!

:D

A co do tego newsa... mogli by dac cos o balansowaniu postaci, niz o takich sprawach pisac, co to 30 lvl planuje, ze bedzie mial rara i jest happy, a jak sie okaze, ze padnie tam 1x, 2x, bo potwory beda sprawialy problemy 100+ to bedzie pisal, ze sux update... zal!

Vrith
02-06-2007, 19:22
@up rotfl kretyn
o to mu chodzi ze nie wysle parcela i go zabierze

<taza sie ze smiechu> <HAHAHA>

Michoss
02-06-2007, 19:26
@up
A co on napisał?

Rater
02-06-2007, 19:42
A qrde czemu mialo by byc na innym poziomie ,jezeli drut jest w miescie a jakis jego qmpel siedzi na expie to przeciez moze go sio'hac -.-

Niestety muszę cię zmartwić ;< Siochać może elder druid, a nawet jeśli elder jest w mieście, a jego kumpel na expie, to go nie można siochnąć.

Axx
02-06-2007, 20:14
Wybacz, ale ma rację...
Update nawet się nie pojawił, a już 1/2 forum narzeka, że będzie do dupy, że rozwalą grę, że update kierowany jest tylko do lowlew/veryhig lev*, że tylko dla pacców, że będę miał większe lagi, że zupa była zbyt słona, że spodziewałem się czegoś lepszego, że... skończyły mi się pomysły ;(

LUDZIE! Przestańcie narzekać, cieszcie się, że ktoś w ogóle tą grę rozwija bo tak to byście nadal mieli 64kratki do zwiedzania i Pajączka, Trolla oraz dla higlev Cyklopa do zabicia.... -.-"

Może będzie w koncu to wyrownanie profesji , nie wiem, ale to co narazie zostalo zaprezentowane jakos do mnie specjalnie nie przemawia....kilka nowych potworkow, nowy plecaczek z nowego wesolego miasteczka i jakas smieszna zapasnicza arena, gdzie bedziemy toczyc walki o zlote gacie

A rycerze nadal pojda meczyc smoki ,w czasie gdy sorce expia samodzielnie na warlockach i hydrach

Tyson
02-06-2007, 20:23
Hahahahah rozwaliles mnie ;D, skoro ktos wpisze:

Nick blabla
Swargoront

To chyba parcel nie poleci do tego miasta tylko nie wpadnie do mal boxa...

No to zajebiste będzie miał zajęcie, stać przy skrzynce na bramce i gotowy do skoku by zaj... komuś parcel. Boże kiedy ta Polska się zmieni. Tylko aby komuś naj... albo coś zaj... na co ktoś ciężko pracował. Później pójdzie jeden z drugim na miasto zarysują komuś samochód na który ten ktoś pracował ciężko kilka lat i będa mieli radoche. Żal...

Duch Niespokojny
02-06-2007, 20:35
Niestety muszę cię zmartwić ;< Siochać może elder druid
Zwykły druid też może.

hide
02-06-2007, 20:37
@ up
No tak, przecież sorce powinni się różnić od innych profesji tylko tym że mają mniej hp i capa...
Knight który będzie miał swój odpowiednik SD [ale darmowy, bo to cios fizyczny] i visa [też bez płacenia maną] + jego hp i cap na milion run to już jakieś wyrównanie co?
Oczywiście sorc którego hydra może zabić na kombo może sobie tam dalej polować ale płaci za każdy cios i ma capa na ~20 bp MF max...

/\ niestety tak to sobie wyobraża większość knightów ~.~

Jeśli knighci mają expić tak szybko jak sorce muszą zadawać więcej obrażeń -> ale nadal maja parę razy więcej hp i capa -> nirvana

Niestety wyrównanie tempa expienia sorca i knighta nie jest wyrównaniem profesji, ale knightom by to raczej nie przeszkadzało więc się drą...

@ temat
Arena to nie wynalazek OTSów ani nawet innych gier RPG, takie rozrywki [nie dla walczących może] istniały już w starożytnym Rzymie... [gladiatorzy kontra inni gladiatorzy albo gladiatorzy kontra zwierzęta]

@ ktokolwiek
- Tibia się nie zmienia w ręcznościówkę - Tibia już jest jedną z najbardziej zręcznościowych MMORPG [a dawniej była jeszcze bardziej zręcznościowa - teraz mamy hotkeye do run]
- klimat/RPG nie zależy od tego co wprowadzi CipSoft - to czy będziesz PG czy odgrywał wybraną przez siebię rolę zależy tylko od Ciebie. To że pojawił się aimbot nie miało wpływu na RPG, Tiquand nie zepsuła klimatu - to gracze którzy chcą tylko expić i nic innego ich nie obchodzi usuwają klimat [nie mówię że sam jestem roleplayerem, lubię expić i polować ale bezmyślne PG bez celu też mnie nie bawi]

Saviour
02-06-2007, 20:48
Druid też może, racja, ale pacc wymagany ;) Mi tam ta arena się podoba, spróbować na najniższym lvlu nie zaszkodzi, to tylko gra jak jeden raz padnę to nie wezme krzesła i nie zaczne bić nim mamy :P

Black Warior
02-06-2007, 20:57

człowieku na pewno to nie będzie HOTS ! mogę się założyć że będą to drobne przedmioty typu Silver Necklace czy yellow rose

Duch Niespokojny
02-06-2007, 21:04
- klimat/RPG nie zależy od tego co wprowadzi CipSoft - to czy będziesz PG czy odgrywał wybraną przez siebię rolę zależy tylko od Ciebie. To że pojawił się aimbot nie miało wpływu na RPG, Tiquand nie zepsuła klimatu - to gracze którzy chcą tylko expić i nic innego ich nie obchodzi usuwają klimat [nie mówię że sam jestem roleplayerem, lubię expić i polować ale bezmyślne PG bez celu też mnie nie bawi]
Masz rację, ale to Cipsoft decyduje, czy Tibia ma przyciągać roleplayerów czy też dzieciarnię, dla której liczą się tylko "nowe qool podfory i sóper itemqi", a pomysły takie jak ww. arena chyba wyraźnie wskazują w którą stronę Tibia zmierza...

Mayestro
02-06-2007, 21:06
buuuuuu expic nie idzie ale z tom arenom dobry pomysl hociarz w venore som areny do roznych rodzajow walk :x:

Wendaren
02-06-2007, 21:35
Nawet fajne to może być, to coś w stylu questu.

Saviour
02-06-2007, 22:04
2 up@ słownik się kłania...
Ktośtam up@ oby to nie było yellow rose, bo to by była już przesada - zbeszcześciliby taki wspaniały rare :(

19Ballack05
02-06-2007, 23:23
Moim zdaniem super pomysl z ta arena ;]
bedze mozna zmiezyc sie z roznymi potworami itp.
Pozdro

Duke Dran
02-06-2007, 23:29
Fajny pomysl. Ciekawe jakie to beda potwory : P 1lvl rat,rot...gs,demon? : P

Jacku_Berylia
02-06-2007, 23:42
Wie ktoś może czy można występować na arenie nie tylko solo ale też z przyjacielem?:p

Axx
03-06-2007, 00:04
@ up
No tak, przecież sorce powinni się różnić od innych profesji tylko tym że mają mniej hp i capa...
Knight który będzie miał swój odpowiednik SD [ale darmowy, bo to cios fizyczny] i visa [też bez płacenia maną] + jego hp i cap na milion run to już jakieś wyrównanie co?
Oczywiście sorc którego hydra może zabić na kombo może sobie tam dalej polować ale płaci za każdy cios i ma capa na ~20 bp MF max...

/\ niestety tak to sobie wyobraża większość knightów ~.~

Jeśli knighci mają expić tak szybko jak sorce muszą zadawać więcej obrażeń -> ale nadal maja parę razy więcej hp i capa -> nirvana

Niestety wyrównanie tempa expienia sorca i knighta nie jest wyrównaniem profesji, ale knightom by to raczej nie przeszkadzało więc się drą...

@ temat
Arena to nie wynalazek OTSów ani nawet innych gier RPG, takie rozrywki [nie dla walczących może] istniały już w starożytnym Rzymie... [gladiatorzy kontra inni gladiatorzy albo gladiatorzy kontra zwierzęta]

@ ktokolwiek
- Tibia się nie zmienia w ręcznościówkę - Tibia już jest jedną z najbardziej zręcznościowych MMORPG [a dawniej była jeszcze bardziej zręcznościowa - teraz mamy hotkeye do run]

Zapomniales jeszcze dodac, ze rycerz an wojnie to tylko kukla na ktorej testuje sie boty, i ktora sama nie moze zadac zadnych znaczacych obrazen

Works__1985
03-06-2007, 00:09
Wie ktoś może czy można występować na arenie nie tylko solo ale też z przyjacielem?:p

Jak byś ,,czytał ze zrozumieniem'' to byś wiedział... Polecam przeczytać jeszcze raz.

Silvara
03-06-2007, 00:10
Mam nadzieje że te rary będą potrzebne do ukończenia pełnego Addonu chodzi mi tutaj o 3 część którą narazie nie wiadomo jak aktywować. Nie wiadomo nawet jakie rzeczy na nie zbierać. Wtedy to by było naprawde ciekawie nareszcie High lvle będą sie wyróżniały (OMG) szybkością biegania ale także i ostatnią częścią addonu którą zdobyć będą mogli tylko nieliczni :)
To by było na tyle...

Ragnar666
03-06-2007, 05:49
Mam nadzieje że te rary będą potrzebne do ukończenia pełnego Addonu chodzi mi tutaj o 3 część którą narazie nie wiadomo jak aktywować. Nie wiadomo nawet jakie rzeczy na nie zbierać. ...

Oby !
no to teraz jeno przyszło ostrzyć oręż i ćwiczyć do wielkiego turnieju na Arenie
Chwała walczącym! :wiking::wiking::wiking:

PS. Co do wymarcia klimatu rpg w Tibii to Hide~ ma całkowita rację :o

Niedziel
03-06-2007, 11:19
hehe ale cispoft to kolesie, w WoWie tez sa areny i tez jest honor tylko ze tam walczy się nie z potworami ale z ludzmi. No ale jak tak juz ma byc to ciekawe jaki potwór na1 poziomie będzie? ;)

Hubus Puchatek
03-06-2007, 13:08
LOL problem z zabiciem dwóch dl. Człowieku ek bierze nawet po 4+ dle a co do sorca sd, sd i pozamiatane.

A co do reszty to PRZESADZIŁEŚ

Zależy - jak czytałeś II poziom miał być dla lvli 50-100. Czy ty myślisz, że jak czeka Cię 10 walk jedna po drugiej, to będzie tak łatwo wybić Ci na tym lvlu 2 dle? Sam na 73lvl walczyłem z dwoma DLami - waste straszny. A Ty myslisz, że ile sorcek wezmie tych sd? Zauwaz ze on tez ma cap ograniczony!
A kto mówił, że ma być łatwo, rozumiem, że nagrodą ma być rare, którego nie będzie łatwo zdobyć, a miały na tej arenie pojawiać się boss monsters, więc czemu by nie? MDW może pokona solo orsha:)

Duch Niespokojny
03-06-2007, 13:20
przydal by sie 300lvl paladin plx? -.^
On z kolei nie dałby rady się jednocześnie leczyć i zadawać obrażenia :p

Hubus Puchatek
03-06-2007, 13:24
MDW nie nadazy sie leczyc, a EO albo Seromontis nie beda w stanie zadac mu obrazen ^^ [orshowi]

przydal by sie 300lvl paladin plx? -.^

Tylko ciekawe ile SDków zużyje MDW na orsha:) Mówiłem, że nie będzie łatwo. Wielu ludzi wyobraża sobie, że na poziomie III(największy hardcore i najlepsza nagroda) będzie luz i do pokonania 1 demonek, co dla takiego 200lvl ms jest pryszczem przy hicie 1,6k z UE + 1k z SD.
A tak to może ich lvl nie będą szły tak mocno do góry, a zaczną spadać w dół(ach ta determinacja:))

Blos Tius
03-06-2007, 14:06
Na jakim otsie grasz? MDW nawet nie wali 1,6k z sd 8o

Hubus Puchatek
03-06-2007, 14:20
Na jakim otsie grasz? MDW nawet nie wali 1,6k z sd 8o

Ups, miało być 1,6k z UE + 1k z SD:) A na OTSie kiedyś grałem, a nawet pomagałem tworzyć, jednak to nie to samo co Tibia:)

Bartss
03-06-2007, 14:26
Musze powiedziec, ze w ten piatek Tibia.pl postarala sie najmniej jak tylko mozna :P zatrzymali sie na poziomie tibiahumor~ xd

wiecej mozna sie dowiedziec z tibia.com to po co to wszystko? (nie liczac tych co nie znaja podstaw angielskiego, ale to raczej nie wielki odlamek)

Jacku_Berylia
04-06-2007, 00:00
Jak byś ,,czytał ze zrozumieniem'' to byś wiedział... Polecam przeczytać jeszcze raz.

Czyli tak jak myslalem solo. Pozdrawiam i mimo wszystko dzienki za odpowiedz

Ulverin
04-06-2007, 00:08
moim skromnym zdaniem za kazdy z 10 poziomow dostaniemy czesc rara jak w quescie na HOTA, ogolnie pomysl bardzo fajny, wedlug mnie mogli by zrobic tez taka arene zeby ludzie mogli sie zmierzyc miedzy soba, na swiatach non-pvp bylo by to idealnym wyjsciem, ciekawsze zycie by bylo a nie tylko exp :P co do balansowania postaci.. niech zwroca produkowanie boltow po 10 ;p paranoja ich sie teraz wogole nie oplaca robic -.-

Meryba
04-06-2007, 11:06
pewnie na 1 poziomie najsilniejszy bedze vampir na 2 black knight a na 3 demon
cos okolo tego

Ragnar666
04-06-2007, 14:29
@wszyscy up co piszą że na arenie będzie Orshaball i 10 Ferumbrasów.
Ludzie to jest ARENA a nie jekieś 'solowanie mega bosów w kontrolowanym środowisku' -.- powiedzcie mi do cholery skąd ten Orshaball ma się znaleźć w tej klatce/arenie?? co, dał się zaknąć w dole i odgrodzić patykami? weźcie się puknijcie w te swoje puste czerepy i zerknijcie sobie jeszcze raz na screen.
Są tam 2 postaci wyglądające jak zwykli gracze...
<sarkazm>
co daje nam obraz tego jak będą wyglądać ci 'super bossowie z piekła i otsów! :confused:'
</sarkazm>
to będą potwory typu ludzkiego, zapewne sami barbarzyńcy jako że lubują się w konkurowaniu ze sobą i walce na śmierć i życie. po prostu z każdym levelem będą mieli więcej hp, lepsze obrażenia, więcej czarów - ogólnie trudniejsi.
a nie jak wy to sobie wyobrażacie - 10 poziom 3 stopnia trudności - 20 demonów + 5 Black Knightów i jeszcze pewnie Apocalypse ;] myślenie nie boli.
Arena - gladiatorzy - ludzie.

Lukib
04-06-2007, 19:46
up@ masz dużo racji

Ale ja myśle inaczej to bedzię kilka potworów na 1 runde (tak jak w fable)
a na końcu jakiś boss (nie żaden orsh/morg/ferd) tylko jakiś nowy :cup:

Tyson
05-06-2007, 09:31
Dużo by dało jakby np. Exori było tak za 20 many...

~>Salmon<~
05-06-2007, 16:11
=* ...................

Ragnar666
05-06-2007, 19:15

no to by trochę było za fajnie 8o

Boczq
11-06-2007, 21:27
No fajnie...

Znikacz
20-06-2007, 22:36
:sword:juz niedługo ss będzie mój ;)i mojej koleżanki

DaxyeRookstayer
20-06-2007, 23:25
Extra ;] A ma moze ktoś liste poszczególnych potworów na poszczególnych poziomach..? Czy też jest to losowe? :o

Xerionis_Family
22-06-2007, 00:19
Dużo już o tym nowym wyzwaniu wiadomo między innymi z filmików od tutorów. Osobiście widziałem już kilka filmów w których osoba przechodziła całego questa.

Tak mi się zdaje, że czasami potwór się zmienia w danym roomie (nie koniecznie jego siła/życie). Chociaż jeśli paladyn na niecałym 110 lvlu był w stanie wykonać wszystkie 3 poziomy trudności to raczej nie jest jakiś tragicznie trudny quest :P

Osobiście myślę, że przydało by się jeszcze kilka poziomów trudności (z 2-3) tak, żeby osoby na lvlach 150-200 miały zabawę :) No ale nie ma co rozmyślać nad tym updatem, może na zime? :D