Pokaż pełną wersje : Wydarzenia z Azury
zeus1985
02-06-2007, 16:11
Link do filmiku ;o
http://www.youtube.com/watch?v=tSDX1L8jLw4
Gammbler
03-06-2007, 14:47
Link do filmiku ;o
http://www.youtube.com/watch?v=tSDX1L8jLw4
sredni :))))))))))
Tosik Tepek
03-06-2007, 16:59
Fajny, ale trza było nazwać Azura War + Yavi story albo coś takiego, bo 3 min są chyba o Tobie xD
@Azura
Gratz PoI quest ;)
Caroline
05-06-2007, 23:25
Podoba mi się wstęp i zakończenie :) btw skąd wziąłeś zdjęcie takiego paskudnego psa (pojawia się chyba w 2 refrenie) ?? :P
zeus1985
06-06-2007, 03:11
Podoba mi się wstęp i zakończenie :) btw skąd wziąłeś zdjęcie takiego paskudnego psa (pojawia się chyba w 2 refrenie) ?? :P
www.google.pl
Musze przyznać że Yavi jest bardziej zapatrzony w siebie niż ja (w siebie, nie w niego xD) a to już coś znaczy... W każdym razie lał bym jakby ktoś z tych osób na filmiku pozwał Cię do sądu za udostępnianie ich zdjęć w internecie bez ich zgody/wiedzy i za oczernianie ich :)
A jak już mowa o udostępnianiu zdjęć, są może foty ze zlotu gdzieś? :D
zeus1985
06-06-2007, 15:04
Musze przyznać że Yavi jest bardziej zapatrzony w siebie niż ja (w siebie, nie w niego xD) a to już coś znaczy... W każdym razie lał bym jakby ktoś z tych osób na filmiku pozwał Cię do sądu za udostępnianie ich zdjęć w internecie bez ich zgody/wiedzy i za oczernianie ich :)
A jak już mowa o udostępnianiu zdjęć, są może foty ze zlotu gdzieś? :D
Sami udostępnili na Photobuckecie ^^
RL_Tegax
07-06-2007, 01:45
Sami udostępnili na Photobuckecie ^^
ale Ty je nielegalnie rozpowszechniasz.... bez zgody ludzi ktorzy są na fotach ;)
I po co dałes epizod o sobie ksoro nazwałeś film o hisotri wanted? Ale to wkoncu yavi musial sie pochwalic ^^ hrrhrh
Taa, różnicą jest wrzucić swoje fotki na photobucka i pokazać paru znajomym, a umieścić je na youtube pod hasłem Tibia ^^ btw, na photobucku też były podpisane "dogs"?
Pavvulonik
07-06-2007, 19:42
ale Ty je nielegalnie rozpowszechniasz.... bez zgody ludzi ktorzy są na fotach ;)
I po co dałes epizod o sobie ksoro nazwałeś film o hisotri wanted? Ale to wkoncu yavi musial sie pochwalic ^^ hrrhrh
Lol jak dali foty na photobucket to przeciez udostepnili je dla calego swiata.:D
@yavi
Kiedy drugi filmik ? :P
RL_Tegax
08-06-2007, 14:12
Lol jak dali foty na photobucket to przeciez udostepnili je dla calego swiata.:D
@yavi
Kiedy drugi filmik ? :P
diotyczne stwierdzenie! nie mozna rozsylac fot z obrazliwymi tekstami pajacyku ! po drugie oni udostepnili foty tak, ale nie gdazie napisano ze mozna je rozsylac ?
To mają być wydarzenia z Azury ?
Azura jest zamulona i tyle. :baby:
RL_Tegax
09-06-2007, 10:02
To mają być wydarzenia z Azury ?
Azura jest zamulona i tyle. :baby:
Azurą rządza teraz dzieci ! Patanou i ekipa jego przecpancow z Inflant ; - )
Azurą rządza teraz dzieci ! Patanou i ekipa jego przecpancow z Inflant ; - )
Dokładnie.
Nie tylko rządzą ale i grają w większości dzieci. Przez 3 dni mój nowiutki sorc został zabity 6 razy. 2x przez blokowanie drogi podczas huntów, 4x przez PK... Nie no ja rozumiem że 12 sorc to potęga... Ale żeby zabijał go: 22 knight, 30 knight, 15 pall i 34 MS, 25 knight i 23 knight? Ludzie... Takie PK nie śniło się chyba nawet na Antice. Stanowczo odradzam grę na tym świecie...
Siggurdius
10-06-2007, 15:14
no niestety, na azurze zawsze bylo sporo pkerow, co sam odczulem, gdy zaczynalem tu grac :) wspominaja o tym nawet na tibiawiki...
pozdrawiam
Gammbler
11-06-2007, 00:32
;(( ja tam pkerow zawsze lubilem
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):) :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):) :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
Bo sam nim byłeś B)
RL_Tegax
11-06-2007, 14:25
nie byl nim , tylko dzieki nim sie nie nudzil i mogl non stop odrabiac lvle ;)
Jak można przeczytać na forum tibia.com Ecrusher(Wanted) wypowiedział wojnę przeciwko gildi Kkthxbye. Prepare to Fight. GL.
Pavvulonik
12-06-2007, 20:17
Ciekawe czy dof dojdze do tej gildi patanou bylo by ciekawie B)
Marihuans
12-06-2007, 20:40
bedzie to samo co z ekipa falzera ;]
Tylko że ekipa Falzera nie walczyła :p
I wanted nie wypowiedziało im oficjalnej wojny na forum :p
A tutaj Patanou zbiera ekipe i kto wie kto wie 8o
Patanub jest głupią pi**** i to wszyscy wiedzą, niech walczy sam. Tak to zawsze podlizywał się obu stronom a jak przyszło co do czego to wstąpił do wanted ... teraz niech radzi sobie sam :)
Marihuans
13-06-2007, 17:31
Patanub jest głupią pi**** i to wszyscy wiedzą, niech walczy sam. Tak to zawsze podlizywał się obu stronom a jak przyszło co do czego to wstąpił do wanted ... teraz niech radzi sobie sam :)
zgadzam sie z toba i do tego pata to kurwa PA roku na azurze ;D
zeus1985
14-06-2007, 00:08
zgadzam sie z toba i do tego pata to kurwa PA roku na azurze ;D
Wróg mojego wroga jest moim przyjacielem ;d
RL_Tegax
14-06-2007, 10:38
Ja bym ich tam wszystkich pookradał i po rookował gdybym miał czas bawić sie na kompie ; )
A tak do tematu to.......Mówione było to juz dawno temu ,że Pata dochodzac do Wanted juz wymierzyl na siebie wyrok ;) I do ificjalnej rozprawy doszlo na dniach jak czytam te fora ^^ Czy ja wiem czy Pata to taka Ku** jak to mowicie, lepsza kur*** jest Xaviour ktory expil wmawiajac nam ze expi dla DOFu a tu lipka cipka i Wanted.Pata chociarz wszedl jako czysty gosc do wanted.
Pavvulonik
14-06-2007, 13:54
Ja bym ich tam wszystkich pookradał i po rookował gdybym miał czas bawić sie na kompie ; )
A tak do tematu to.......Mówione było to juz dawno temu ,że Pata dochodzac do Wanted juz wymierzyl na siebie wyrok ;) I do ificjalnej rozprawy doszlo na dniach jak czytam te fora ^^ Czy ja wiem czy Pata to taka Ku** jak to mowicie, lepsza kur*** jest Xaviour ktory expil wmawiajac nam ze expi dla DOFu a tu lipka cipka i Wanted.Pata chociarz wszedl jako czysty gosc do wanted.
Ty to bys tylko okradal zalll.:confused:
Ostatnio się ucieszyłem, że w końcu docenili Marjola i dali go do Slayerów^^. Z tego co jeszcze słyszałem, filmik z PoI będzie niedługo dostępnym, ogólnie cały quest trwał około 7 godzin. Powracając do ostatnich wypowiedzi, nie ma żadnej gildi która by zagroziła Wanted. Dlatego, póki co nie ma się co o nich martwić.
Pavvulonik
14-06-2007, 21:10
Ostatnio się ucieszyłem, że w końcu docenili Marjola i dali go do Slayerów^^. Z tego co jeszcze słyszałem, filmik z PoI będzie niedługo dostępnym, ogólnie cały quest trwał około 7 godzin. Powracając do ostatnich wypowiedzi, nie ma żadnej gildi która by zagroziła Wanted. Dlatego, póki co nie ma się co o nich martwić.
Byla by gildia ale jak dof by sie przylaczyl do kktnxbye.Zobacz na tibi.com ile ludzi jest w wanted bardzo malo no ale jeszcze trzeba doliczyc z ~ lizodupow.
zeus1985
14-06-2007, 22:26
Docenili? hahahah xD
RL_Tegax
15-06-2007, 08:55
Draz nie jest glupi. to nie byl zaden akt docenienia działan Marjoli, tylko przekabacenia go bo powoli sie im gildia sypie. Najgorsza wrozka by to nam przewidziala ;D
RL_Tegax
15-06-2007, 08:57
Ty to bys tylko okradal zalll.:confused:
No stary a czemu nie? :D Pizdeczki z Wanted fajnie sie opitalało od acca Dragoholikusa po domek Urba ;D = 10kk ?
Poexpilem sobie za ich kase i wogole a ci mi jeszcze wciskali wiecej ^^
No, a co?
Musza jakąś zdobywać poparcie ^^ ale i tak tych 10 ktorzy mają ponad ten 110 lvl potrafi nieźle dogrzać niektórym. W sumie to będzie co raz ciekawej, a Marek (mój friend "x) napewno wie o tym, że jest jednym z najlepszych graczy z gildi. Fajnie by nawet tak było, jakby gilda się rozpadła i wszyscy się rozdzielili w końcu parę innych osób niezbyt lubianych przez 'Wanted' miałoby szanse "przeżyć"...
Minavand
Jun 20 2007, 17:55:46 CEST Killed at Level 142 by Ecrusher
wtf?
Wygląda na to, że koniec wojny. Szwedzi postanowili się wypłacić :baby:
Yes im a free man , Crimmish to... thanks to our loyal leader Patanou who paid for our freedom.. See ya in game Post napisany dziś na forum tibia.com przez Hawk'a :baby: :baby: :baby:
Pavvulonik
24-06-2007, 16:13
Sir Scud Kaka tez zaplacil
Aramidus
02-07-2007, 20:28
19:17 The seals on Ferumbras' old citadel are glowing. Prepare for HIS return, mortals.
19:27 Ferumbras return is at hand. The Edron Academy calls for heroes to fight that evil.
Do pracy rodacy!
Pavvulonik
04-07-2007, 12:23
I tak pewnie niezabija maiuahha :P
zeus1985
05-07-2007, 21:46
I tak pewnie niezabija maiuahha :P
Falzer ma już ładny level, ale zawsze Cipa z niego była ;d
Pamiętam jak szliśmy na Serpenty. Miałem plate seta, steel helmet, szalik i zwykłe kapcie... Do tego FS i Dragon shield ^^ Falzer 130lv+ full set, ja 120. Zgadnij kto blokował ; )
Dirk Pitt
09-07-2007, 09:33
Pamiętam jak szliśmy na Serpenty. Miałem plate seta, steel helmet, szalik i zwykłe kapcie... Do tego FS i Dragon shield ^^ Falzer 130lv+ full set, ja 120. Zgadnij kto blokował ; )
Byłeś frajerem ?
niemogewymyslecnicka
15-07-2007, 22:18
chciałbym żeby wróciły czasy wojny ze swe, albo żeby DOF zaczął grać bo to są normalni ludzie a wanted? to smietniki i tyle przy nich sie nie da pograc :<
zeus1985
16-07-2007, 00:22
Byłeś frajerem ?
Tak jak Ty? Nie, nie byłem i nie będę ;)
Pavvulonik
17-07-2007, 17:47
ALE TUTAJ NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDNOOOOOOOOOOOO
YAVI DAWAJ NA XERENE :p
Dirk Pitt
19-07-2007, 09:37
Tak jak Ty? Nie, nie byłem i nie będę ;)
up pisze co innego, zdecyduj sie wkońcu
Cors Ent
19-07-2007, 23:02
Cytuj:
-Oryginalnie napisane przez zeus1985 Pokaż post
-Byłeś frajerem ?
ni po prostu caly sprzet mial na Zeus Rook'u :p
Gammbler
26-07-2007, 21:59
aleeeeeeeeeee tu nudnoooooooooooooooo omgggg 8o
Pavvulonik
30-07-2007, 22:11
aleeeeeeeeeee tu nudnoooooooooooooooo omgggg 8o
CZEMU NIEGRASZ ?
Gammbler
31-07-2007, 17:01
CZEMU NIEGRASZ ?
odzwyczailem sie i nie tesknie za ta gra najchetniej pozbyl bym sie tej postaci
odzwyczailem sie i nie tesknie za ta gra najchetniej pozbyl bym sie tej postaci
tak tak gammblerku wkrecaj sobie dalej kazdy wie ze nie mozesz grac bo masz zjebana twarz i nie pozwalaja ci grac. Juz nie ma dupolizow z ktorymi bys abusowal ;] wiec krotko i na temat nie wypowiadaj sie tu bo nie ma sensu
jestes zbyt glupi zeby cos tu pisac wiec zrozum idz stad krotka pilka z mojej strony pierdol sie dziwolagu bo jestes zjebany i kurwa nigdy nie potrafiles grac w tibie tylko dawales dupy aby inni grali toba wiec nara
Dziś Kreebs utworzył gildie Punishers, do której dołączyli między innymi Minavand, Falzer, Patanou. Falzer powiedział, że będą bić wszystkich tych co nie są w Wanted, a brali udzial we wczorajszej prubie ubicia jego. Farmazon był jednym z nich i dziś prubowali go zabić. Z pomocą członków Wanted udało mu sie uciec z 3 trapów i dać loga.
Marchosias
Aug 01 2007, 12:03:20 CEST Killed at Level 106 by Patanou
Padł za to, że Farmazon miał go w Comment.
Gammbler
01-08-2007, 21:37
tak tak gammblerku wkrecaj sobie dalej kazdy wie ze nie mozesz grac bo masz zjebana twarz i nie pozwalaja ci grac. Juz nie ma dupolizow z ktorymi bys abusowal ;] wiec krotko i na temat nie wypowiadaj sie tu bo nie ma sensu
jestes zbyt glupi zeby cos tu pisac wiec zrozum idz stad krotka pilka z mojej strony pierdol sie dziwolagu bo jestes zjebany i kurwa nigdy nie potrafiles grac w tibie tylko dawales dupy aby inni grali toba wiec nara
hahahahhahahahahahah smiechowy gosc z ciebie
Bloodera
02-08-2007, 07:58
Aug 02 2007, 06:32:43 CEST Killed at Level 53 by Leon Luin
NO ja właśnie odczułem na sobie działanie gildii punisher, mimo tego ze nie brałem udziału w żadnym z trapów. Sam zostałem strapowany przez leona i patanou w port hope ;)
zeus1985
12-08-2007, 23:57
Wróciłem... A Azura jak śmierdziała tak nadal śmierdzi ;o
Chce ktoś Demon Armorka?
90Nowy09
13-08-2007, 22:22
Wróciłem... A Azura jak śmierdziała tak nadal śmierdzi ;o
Chce ktoś Demon Armorka?
Ja moge chciec :D
a jak nie to z 50k by sie przydało :D:D
Manegroth/Ankrahmun
:P
@zeus1985
Jak znowu robisz free itemsy z rare items to dobrze widziane beda w moim dp Shanoz/Venore
Bloodera
15-08-2007, 12:48
Jkaby co to i Bloodera sie pisze :p
MaxiKnightAurea
16-08-2007, 14:34
CZeść , mam do calego forum wielką prośbe . Tydzien temu zmienilem serwer i nie bardzo orientuje sie co dzieje sie na azurze a z tego co piszecie niewiele moge zrozumiec , wiec jesli ktos moze podsumowac ta cala wojne iti, jak powstala etc. etc. to bylbym niezwykle wdzieczny . ;DD
niemogewymyslecnicka
16-08-2007, 19:28
CZeść , mam do calego forum wielką prośbe . Tydzien temu zmienilem serwer i nie bardzo orientuje sie co dzieje sie na azurze a z tego co piszecie niewiele moge zrozumiec , wiec jesli ktos moze podsumowac ta cala wojne iti, jak powstala etc. etc. to bylbym niezwykle wdzieczny . ;DD
Nie graj na azurze.
Tyle można tylko powiedzieć :p
@niemogewymyslecnicka
Dokladnie!
MaxiKnightAurea
18-08-2007, 04:46
Dzieki...........
Dzieńdobry.
Sapphire Deoxys
Jan 10 2008, 15:23:00 CET Killed at Level 139 by Drazharm and by Marshall Don Doggy
Ragooguoe Shiverotor - sorc Misko-kaczor
Jan 02 2008, 00:43:48 CET Killed at Level 94 by Hammpion
Z Wanted zostali wyrzuceni: Sapphire Deoxys, Misko-kaczor, Rajstin Mejere. Farmazon wyszedł sam.
Pozdrawiam.
@up
Nie wiesz jak było, to nie wprowadzaj innych w błąd.
Wywalili Sapphire~ po czym go ubili. Misko~ i Ja wyszliśmy sami, nikt nas nie wyrzucał. Więc nie mów głupot, że nas wszytskich wywalili.
sami wyszlismy we 2 bo nie spodobala nam sie zaistniala sytuacja bez wzgledu na dawne zatargi z innymi "kolegami"
nie wprowadzaj innych w blad skoro nie wiesz jak bylo ;]
Hassanoo
12-01-2008, 16:00
o co poszło ??
zeus1985
13-01-2008, 01:10
Po co odświeżacie stary temat?
@Down
Jebnij się w ten pusty łeb.
Ty nie masz pojecia co sie w ogole dzieje.. wiec daj spokoj i przestan grac goscia ktory jst na czasie i wszystko wie najlepiej, bo Ci nie wychodzi, zreszta jak zwykle.
Yours Waszka
@Down
Jebnij się w ten pusty łeb.
yavi pajacu tematy sa po to by je odswierzac, na chuj zakladac 101010101 nowyc htematow ? wiem ze ty bys zakladal co chwile nowe ale nikt nie czyta z wieksza uwaga twych złudnych i marnych postow ,czlowieka zatraconego miedzy zawirowaniami meteorologicznymi a wichrem swego pierdu.
yavi pajacu tematy sa po to by je odswierzac, na chuj zakladac 101010101 nowyc htematow ? wiem ze ty bys zakladal co chwile nowe ale nikt nie czyta z wieksza uwaga twych złudnych i marnych postow ,czlowieka zatraconego miedzy zawirowaniami meteorologicznymi a wichrem swego pierdu.
idz czlowieku niegrajacy w tibie poexp lepiej.To nie bylo smieszne.
AdiZgOlek
11-02-2008, 16:10
Siggurdius :
Feb 11 2008, 14:58:14 CET Killed at Level 195 by Sir Averty
and by Marshall Don Doggy
Eksadzjato
24-02-2008, 04:14
Siggurdius za co padl? :o
Dorbo_zla
24-02-2008, 10:43
z tego co wiem za to ze odszedł z Wanted. a odszedl z Wanted bo zajerbali jego rl kumpla Sherniona (nie jestem pewien wiec jesli cos nie tak to mnie poprawcie)
On najpierw odszedł a później padł Sherion. Anyway, nie wasza sprawa. ; >
Pozdrawiam ...
Cron_Raven
26-02-2008, 15:25
Padl to padl, poco sieo tym rozpisywac. Kiedys przyjdzie na kazdego pora, ze go zabija, predzej niz wam sie to zdaje :D
Nie wiem czy dalej jest sens grania na azurze przez te wojny i ,, pa " wanted .
Miałem zamiar wbić 100 lvl (kiedyś) ale teraz nie jestem przekonany czy dalej jest sens grania. Tak sie zastanawiałem czy by nie zacząć grać na non pvp ale tam za dużo ludzi gra albo jakiś nowy świat może coś doradzicie ?:confused:
zeus1985
28-02-2008, 15:34
Nie wiem czy dalej jest sens grania na azurze przez te wojny i ,, pa " wanted .
Miałem zamiar wbić 100 lvl (kiedyś) ale teraz nie jestem przekonany czy dalej jest sens grania. Tak sie zastanawiałem czy by nie zacząć grać na non pvp ale tam za dużo ludzi gra albo jakiś nowy świat może coś doradzicie ?:confused:
Sprzedaj postać i zacznij grać w coś innego ;D
Master Obitalal, lizus Mina i Falzera odtworzył gildię Mort Kell, I myśli że coś zdziała z kilkoma osobami ;O
Wojny się zachciało lizusowi bo wbił 100 lvl i myśli że jest elo nyga -,-
Siggurdius
29-02-2008, 15:27
to stracony serwer, bo ludzie naprawde ogarnieci pokroju urba czy draza brataja sie z psami, ktore tylko pod ich egida moga szczekac, bez nich nie - proste.
interpretujcie to na swoj sposob
to stracony serwer, bo ludzie naprawde ogarnieci pokroju urba czy draza brataja sie z psami, ktore tylko pod ich egida moga szczekac, bez nich nie - proste.
interpretujcie to na swoj sposob Rowniez zauwazylem, ze od kiedy nie jestes w Wanted, szczekasz duzo mniej.
Swoja droga, Draz jako przyklad osoby ogarnietej - HAHAHAHAH
Ja też się wypowiem na ten temat
Jak by to było jak by wojny nie było ?
Każdy miałby szanse na wbicie jakiegoś lvl bez ,,pa" i huntów azura stała by się lepsza ale jak narazie to jest nie realne ale mogło by tak być
jak by wanted nie robiło takich ,,scenek"
Fajnie by tak było jak by np. jeden gracz albo team mógł by zajmować np. resp hydr na max 4h bo przecież każdy chce grać i mieć z tego zabawę albo pieniądze :D
żalisz sie nam kolego, ze nie spełniasz swoich marzeń ?
Ludzie pokazcie mi serwer pvp na którym nie ma PA ze strony gildi która trzyma wladze na serwie ??. Na kazdym serwie tak jest i bedzie ze gildia trzymajaca wladze prowadzi swoja polityke bo tu ona dyktuje warunki bo nikt im nie podskoczy. A jezeli nie podoba sie gra na serwach pvp to wypad na nób pvp:baby::baby::baby::baby::baby:
Cron_Raven
02-03-2008, 12:36
Kazuru na non pvp poszedles?:D
źle mnie zrozumieliście X( chodzi mi oto że na azurze już przesadzają
Kazuru na non pvp poszedles?:D
Nie gram teraz na Obsidi :)
Nigdy nie bede gral na nób pvp bo to tylko strata czasu.
źle mnie zrozumieliście X( chodzi mi oto że na azurze już przesadzają
Przesadzaja powiadasz?? To Ty chyba jeszcze nie Widziales prawdziwego "PA". Na Azurze (aktualnie) zdarza to sie szacunkowo zadko w porownaniu do innych serverow.
A co do wojny. Moim zdaniem same wbijanie lvli nie jest "fajne". Prawdziwa zabawą jest wlasnie wojna. (ale to juz jest moja opinia)
Cron_Raven
03-03-2008, 16:30
Przesadzaja powiadasz?? To Ty chyba jeszcze nie Widziales prawdziwego "PA". Na Azurze (aktualnie) zdarza to sie szacunkowo zadko w porownaniu do innych serverow.
A co do wojny. Moim zdaniem same wbijanie lvli nie jest "fajne". Prawdziwa zabawą jest wlasnie wojna. (ale to juz jest moja opinia)
nie tylko Twoja, swojego czasu ja tez gralem tylko dla wojny :P
Wiem Kazur noobQ, ze tam grasz bo pisales do mnie;p
Cron_Raven
14-03-2008, 08:08
Chyba nadszedl czas aby odejsc z Azury :D
Dziekuje wszystkim za mila gre oraz za te mniej mile momenty.
c U all :)
Cron_Raven
14-03-2008, 20:02
Czemu tak to ?
o co kaman?:P
Mort Kell rośnie w sile.. ;]
Faktycznie.. wracają stare legendy (ciekawe tylko, jacy ownerzy :D).. może znów niedługo zrobi się ciekawie na Azurze ;P
zeus1985
16-03-2008, 01:37
Szkoda że dawny Dalipi podpiera teraz jakiś pomnik w Warszawie :( Nie ma to jak wojsko :)
yavi odkup chara i wracaj:D
Gogo Mort Kell możecie to zrobić server z wamI!!
zeus1985
17-03-2008, 08:35
yavi odkup chara i wracaj:D
Gogo Mort Kell możecie to zrobić server z wamI!!
Ja już nie gram, a na chara szkoda kasy :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.