Pokaż pełną wersje : Sorc a zerki
Kill_Bill
03-06-2007, 21:50
Yoo,mam taki problem: mam 15(prawie 16)sorcka i nie wiem czy moge iść nim na zamek koło ab,stać mnie na kilka bp manasów,mam bp ih,qmple mówią że dam rade, i mówią że zerki są na poziomie +1,ale jak zeszłem pod ziemie było rojno od orków,i mało co tam nie padłem,ale zerkowi up&down samą różdżką zjechałem pół hp a on mi 230 many ;) więc nie wiem co robić : kupić manasy i iść tam na utamce czy iść z bp ih na te niższe poziomy i lootować śmieci?
char:15 sorc,12mlvl,18 shielding
eq:medusa shield,wand of drag,plate set,dark helmet,buty
Prosze o szybką odpowiedź
Huncenie na zerku jest zupełnie NIEOPŁACALNE. Marny loot, za mocno wali, jeden mały lagg i leżysz. Dam radę, odpuść sobie.
A zerk jest na północno-zachodniej wierzy i chodzi przed Zamkiem na piętrze 0.
Kill_Bill
03-06-2007, 22:05
nie zrozumiałeś mnie : nie chce huncić na zerku tylko na zamku xD tylko że tam na tym jak ja to nazywam podwórku są nawet 3 zerki(mi wyszły dwa a qmplowi raz 4)a zaraz jak sie wyjdzie na poziom 0 to jeden wita swoim toporkiem :] ale na zamku jest super loot i super exp, ale nie wiem jak sie przed zerkiem zabepieczyc(nie stac mnie nawet na hmm) ale mysle że na 18 lvl dam jush rade(exevo flam hur :cup:)
edit
moge zrobić sobie lmm al hity bedą i tak malutkie...
Ahaaa :D Powiem ci, że jeśli masz dobre eq (Orci Warriory mi na Sorc 19 lev zadawały czasem hity po 20 8o), i nikt nie zluruje Zerka/Guarda to exp dobry. Doradzam też zachodzić czasem na Mino Archera (uwaga na crity) i z dozą ryzyka na Huntera, a nuż dropniesz Brass Arm, Power (?) Arrow lub Sniper Glowes :P Możesz też zejść na najniższe piętro, wybić cały resp mino i warr i bić Guarda z różdżki i uciekać. To tyle chyba :P
Edit: Zapomnij o LMM :P
Salarigoth
03-06-2007, 22:22
nie zrozumiałeś mnie : nie chce huncić na zerku tylko na zamku xD tylko że tam na tym jak ja to nazywam podwórku są nawet 3 zerki(mi wyszły dwa a qmplowi raz 4)a zaraz jak sie wyjdzie na poziom 0 to jeden wita swoim toporkiem :] ale na zamku jest super loot i super exp, ale nie wiem jak sie przed zerkiem zabepieczyc(nie stac mnie nawet na hmm) ale mysle że na 18 lvl dam jush rade(exevo flam hur :cup:)
edit
Flam hur guwno da duzo many spala malo bije nie oplaca sie.
Kill_Bill
03-06-2007, 22:43
Flam hur guwno da duzo many spala malo bije nie oplaca sie.
masz racje.. 80 many to zajebiście du żo jak mam kilka bp manasów...
to tam są huntery?8o
bedzie OstrO xXx xXx xXx xXx
Duch Niespokojny
03-06-2007, 22:50
Huncenie na zerku jest zupełnie NIEOPŁACALNE. Marny loot, [...]
Pan raczy żartować.
Power (?) Arrow
To chyba już nie te czasy...
Kill_Bill
03-06-2007, 22:59
OFC nieopłacalne:
sword ring -100-500 gp
halberd - 400 gp w sklepie
battle axe - coś koło 80 :P
ogólnie to zerk ma słaby def i knightem go łątwo ujebać ale ja sorc i boje sie wywalać na solo =]
1. Odpusc se masz za maly lvl
2.Zerki sa oplacalne ale nie jak expisz na zamku gdzie sie respia 2 tylko na OF gdzie ich pelno, bo co masz Halberd (za 400gp w sklepie)
3.Zerki to raczej dla knighta a nie dla sorca :baby:
OFC nieopłacalne:
sword ring -100-500 gp
halberd - 400 gp w sklepie
battle axe - coś koło 80 :P
ogólnie to zerk ma słaby def i knightem go łątwo ujebać ale ja sorc i boje sie wywalać na solo =]
Od kiedy to sword ring leci z zerka. Sword ring leci z lidera.
Kill_Bill
03-06-2007, 23:26
a to sorki :P
dobra widze że mnie nie rozumiecie
więc ja chcę znaleźć taką taktykę żeby tego zerka ominąć albo ubić bez waste bo na zamku sie extra xpi =] i nie pleść żebym se odpuścił
PS bloker na 60% niemożliwy
Duch Niespokojny
03-06-2007, 23:41
a to sorki :P
dobra widze że mnie nie rozumiecie
więc ja chcę znaleźć taką taktykę żeby tego zerka ominąć albo ubić bez waste bo na zamku sie extra xpi =] i nie pleść żebym se odpuścił
PS bloker na 60% niemożliwy
Ja rozumiem, ale po prostu lubię offtopic'i :p
Możesz spróbować zerka wyciągnąć liną na wyższe piętro i niech on tam sobie biega, podczas gdy ty po powierzchni będziesz chodził, ale przy twoim levelu, to nawet taka operacja wiąże się z ryzykiem śmierci.
PS. Nie rozumiem co gracze widzą w tym zamku. Przecież tam zwykle jest więcej ludzi niż potworów...
Kill_Bill
03-06-2007, 23:50
omg ja słyszałem że na zamku można zarabiać więcej niż 60+ lvl na pohu,a jeśli ropne zerka na wyższy poziom i go NIE ubije to niżej zrespi sie nowy?
Duch Niespokojny
04-06-2007, 00:03
omg ja słyszałem że na zamku można zarabiać więcej niż 60+ lvl na pohu,a jeśli ropne zerka na wyższy poziom i go NIE ubije to niżej zrespi sie nowy?
No właśnie o to chodzi, że się nie zrespi. Inaczej nie miało by to sensu.
omg ja słyszałem że na zamku można zarabiać więcej niż 60+ lvl na pohu
Nawet w Erze tak dobrze nie ma.
tjaa i będziesz musiał je wszystkie wykorzystać bo hity z flam hur'a wyłażą po +25 hp :baby:
Salarigoth
04-06-2007, 10:10
omg ja słyszałem że na zamku można zarabiać więcej niż 60+ lvl na pohu
Tak, a chickeny lataja .
no wlasnie jak juz ktos wyzej napisal tam jest wiecej ludzi niz potworow i nawet jak se ropniesz tego zerka do gory to ktos go tam zabije i na dole sie zrespi nowy wiec mimo wszystko proponuje zebys sobie odpuscil ten zamek narazie
Ufocznik
04-06-2007, 22:06
edit
przezabawny post :)
tak btw skoro piszesz ze juz tam byles, to po co pytasz czy mozesz tam "huncic"?
seksowna_druidka
04-06-2007, 22:25
Dlaczego robicie z zamku Elvenbane jakas rzeznie dla lowlewelowych sorcow?
1) Jesli na zamku jest pusto, to spokojnie expisz w podziemiach i na murach, nie wchodzac na wieze zerka i nie wychodzac na dziedziniec z zerkiem i minoguardem.
2) Jesli jest tloczno, to najlepiej wyjdz, bo zbyt wydajnie i tak nie poexpisz, a ktos moze zlurowac zerka pod schody i cie ztrapowac...
Elvenbane nie jest dobrym expowiskiem. Mozna tam najwyzej pozbierac loota, zsolowac huntera lub zerka. Wydajnosc expa jest slaba, ze wzgledu na bliskosc ab i ilosc expiacych tam 15 sorcow, takich jak ty.
Nos zawsze baga uhow, a spokojnie wyjdziesz z trapa z zerkiem.
Zdecyduj się: prosisz grzecznie o pomoc, czy bawisz się w chama?
@Topic
Ja też odradzam.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.