zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Shadowbane - Chronicle of Strife

.Matrik.
05-06-2007, 22:10
Zakładam nowy temat, by dokładniej opisać grę.

Czym jest Shadowbane? To MMORPG, w którym to gracze kształtują świat, budując miasta, tworząc gildie i sojusze. Podstawą gry jest tworzenie gildii i walki PvP, ale miłośnicy PvE też znajdą tu coś dla siebie (trzeba w końcu jakoś rozwijać postać), choć całkowicie walk gracz vs. gracz olać nie można. W grze nie ma restrykcji za zabijanie, co z jednej strony jest zaletą, a z drugiej wadą.

Rasy:

Aelfborn - Połączenie człowieka i elfa, rasa biegła zarówno w walce wręcz, jak i dystansowej. Aelfbornowie są także niezłymi magami, choć nie dorównują pod tym względem wampirom lub cieniom.

Aracoix - Mieszanka człowieka i ptaka, rasa skrzydlatych humanoidów, którzy zasłynęli już na wielu polach bitwy. Ich umiejętność latania już nieraz okazała się wybawieniem, zarówno dla nich jak i w czasie wojen.

Centaur - Jedna z najstarszych i najbardziej dumnych ras na świecie. Są to ludzie - konie, niedoścignieni biegacze i nieustraszeni obrońcy lasów i ich mieszkańców.

Krasnolud - Niezwykle stara rasa niskich wojowników już nieraz dowiodła swej przydatności na polach bitew. Ich odziani w ciężkie zbroje młotnicy i klerycy wiele razy okazali się nieocenionymi sprzymierzeńcami dla młodszych ras.

Elf - Ci długousi kuzyni ludzi są zarówno świetnymi wojownikami, jak i łucznikami oraz magami. Niejednokrotnie patrole orków wdzierające się do ojczystych elfich lasów ginęli od strzał nim spostrzegli zagrożenie.

Pół Gigant - Dużo więksi od ludzi, silniejsi lecz mniej zgrabni pół giganci, choć mogliby się wydawać nieokrzesanym ludem barbarzyńców okazują się wspaniałymi kompanami godnymi największych bohaterów.

Człowiek - Jedna z najczęściej spotykanych ras na świecie. Biegli we wszystkich rzemiosłach ludzie nigdy nie okazali się lepszymi wojownikami niż zaprawione w boju krasnoludy lub elfi magowie, choć nie można odmówić im talentu i wszechstronności.

Irekei - rasa ludzi - diabłów, często kojarzona z plugawymi mocami i okultyzmem wychowała już wielu wybitnych skrytobójców i łuczników, choć wiele innych ras wciąż darzy je nieufnością.

Minotaur - Ci rogaci giganci są niezwykle biegłymi wojownikami, którzy jednym wymachem topora potrafią położyć nawet pozornie silniejszego przeciwnika. Jeszcze nigdy żaden zbrojny nie pogardził w boju minotaurem.

Nephilim - Ta rasa skrzydlatych diabłów według wierzeń jest, podobnie jak minotaury wytworem magicznych eksperymentów. Nieważne skąd pochodzi, ważne, że wykształciła już wielu wybitnych magów.

Cień - Wszystkie wyglądają właściwie tak samo - biało - szara skóra, czarne oczy i łysa głowa to wyznacznik tych przebiegłych istot, zarówno świetnych skrytobójców jak i magów.

Wampir - Rasa krwiopijców, władców Odchłani i znanych nekromantów. Wiele z nich wykorzystuje w walce swą magię, lecz mało który pogardza też dobrym ostrzem.

Klasy podstawowe:

Wojownik (Fighter)
Kleryk (Healer)
Mag (Mage)
Łotrzyk (Rogue)

Nie każda rasa może zostać członkiem każdej klasy. Na 10 poziomie, należy wybrać podklasę, a potem specjalizację.

Drogi rozwoju:

Fighter -> Barbarian, Crusader, Huntress, Ranger, Sentinel, Templar, Warrior, Warlock
Healer -> Channeler, Confessor, Crusader, Doomsayer, Druid, Prelate, Priest
Mage -> Assassin, Bard, Channeler, Doomsayer, Fury, Necromancer, Warlock, Wizard
Rogue -> Assassin, Barbarian, Bard, Huntress, Nightstalker, Ranger, Scout, Thief

Specjalizacje opiszę jeśli tematem ktoś będzie się interesował, bo inaczej nie ma sensu. Dane wzięte z oficjalnej strony.

Co do gildii, gracz może należeć do takiej, do jakiej klasy należy, np. magowie mogą stworzyć/należeć do Wizard Conclawe a wojownikowie do Barbarian's Clan.

Wymagania systemowe:

Win 98/ME/2000/XP (XP rekomendowane)
Proc: PIII 1.2GHz albo AMD Athlon 1.3 GHz (Pentium IV 2GHz rekomendowane)
RAM: 256MB (1GB rekomendowane)
Grafika: 64MB (128 rekomendowane)

Strona oficjalna: KLIK
(http://chronicle.ubi.com)
Polskie forum (tam uczę się grać!): KLIK (http://gamecenter.pl/forum/index.php?showforum=451)

Grę polecam, i zauważam, by nie zniechęcać się - z początku może wydawać się nudna a po opuszczeniu newbie island tworzyć atmosferę zagubienia, ale przy pomocy innych graczy pozwala odkryć swoje nawiększe zalety.

Polecam, bo w Shadowbane gra BARDZO mało polaków...

Kozunek
05-06-2007, 22:44
Był już temat o Shadowbane (ja go założyłem). http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=126072

Polecam, bo w Shadowbane gra BARDZO mało polaków...

W tą grę ogólnie gra mało ludzi.

@edit
Ładnie opisałeś grę. Dołączę się może do gry jak zbierzesz więcej osób.

Apticer's
06-06-2007, 12:29
Ja bym prosił o opisanie (tak mniej więcej) podklas maga, która jest najbardziej ofensywną etc.

Gierka się ściąga, ale bardzo mozolnie więc będzie dopiero jutro lub w czwartek ;(

Kulikos
06-06-2007, 14:53
"wykrztałciła już wielu wybitnych magów."
Hrhrhrhr ;p
Gra wydaje się interesująca... Chyba się skuszę ;p

.Matrik.
06-06-2007, 15:40
Podklasy maga:

Assassin - Assassyni dzielą się zasadniczo na dwa rodzaje. Na tych używających magii, którzy wykorzystując potężne zaklęcia ofensywne szybko niszczą swych wrogów, oraz tych atakujących z zaskoczenia za pomocą różnego rodzaju broni.

Bard - Pozornie ci wędrowni grajkowie i śpiewacy są bezbronni, ale mało który nie potrafi zadbać o swoją skórę. Część wykorzystuje w tym celu broń a inni korzystają z magii, czyniąc z siebie wymagających przeciwników.

Channeler - Nazywający siebie Channelerami magowie wykorzystują magię żywiołów tak do obrony jak i skutecznego ataku. Są potężnymi osobnikami, którzy łatwo mogą unieruchomić swego wroga, a potem dobić go za pomocą innych zaklęć.

Doomsayer - Ci zepsuci magowie posługują się swymi mocami, by rozsiewać na świecie chaos, szaleństwo i zepsucie. Długo działali potajemnie, lecz teraz zdjęli swe maski i jawnie próbują osiągnąć swe cele.

Fury - To obrończynie lasów i ich mieszkańców, amazonki posługujące się magią przyrody w najbardziej wymyślne sposoby, okazując się niezwykle wymagającymi w bitwie przeciwnikami i pożądanymi sojusznikami.

Necromancer - Posługując się magią, ożywiają zmarłych i osłabiają swych wrogów. Pierwszymi nekromantami były elfy, które poznały sekrety Voida, lecz teraz wiele innych ras zajmuje się animacją trupów.

Warlock - Jest to nowy gatunek magów, który wywodzi się od ludzi, którzy przez medytację i intensywny trening przekształcają swą siłę w potężne moce ofensywne. Wielu Warlocków szkoli się też w walce bronią fizyczną.

Wizard - Jeden z najczęściej spotykanych na świecie rodzajów magów, którzy posługując się wszechstronną magią starają się zgłębiać jej kolejne sekrety i uczynić z siebie jeszcze potężniejszych.

Ja gram na serwerze Wrath, nick mojego maga (nowa postać) to Azani Blackstone.

Ojczul1
08-06-2007, 12:09
Ja chyba sciągne bede gral skrytobójcą tylko niewiem jaka rasa:P doradzcie mi.

.Matrik.
08-06-2007, 12:12
Trudno powiedzieć, IMO dobry będzie Shade (tym bardziej na maga assassina), ale podobno wampir też jest niezły. Radzę spytać na tym forum, do którego dałem link w temacie, tam powinni Ci pomóc dokładnie.

Ojczul1
08-06-2007, 12:57
Będe jednak grał dwarfem wojownikiem:D krasnoludy wymiataja^^(Używaja tutaj toporów czy innych broni?)

.Matrik.
08-06-2007, 13:07
Używają tego czego chcesz żeby używali. W moim przypadku dwuręcznych młotów.

Ojczul1
08-06-2007, 13:13
W moim przypadku będa to 2 reczne topory wieksze od jego ciała(Terry Pratchett)

Xantro
08-06-2007, 13:26
Już znalazłem inny link. Co do gry zapowiada sie nieźle, chyba zrobie elfiego skrytobójce - maga ;p

Ojczul1
09-06-2007, 11:29
Może jak się więcej ludzi zbierze to zrobimy gildie wspólna? Mi się WKOŃCU sciągneło teraz patchuje zaraz wbijam.
Strasznie zjebali początek;/ trudne sterowanie zero pomocy narazie poszedłem na jakies harpie na hita padaja;/ nudy mam dwarfa fightera na wrath pomoże mi ktoś z początkami bo nie łapie zabardzo pozatym okienka zajmuja 3/4 ekranu-.-

.Matrik.
09-06-2007, 15:06
Okna zamykaj te które przeszkadzają (da się otworzyć w menu) a przesuwa się myszka + shift. Gra jest najtrudniejsza na mainie, gdzie zabija cię każdy - trzeba zdobyć gildię, i jakiś lvl a potem jest z górki i zajebiste pvp. Dobrze że za dedy mało się traci.

Xantro
09-06-2007, 15:16
A od którego lvla sie wychodzi na maina? Bo ja narazie na tym 1 servie lodowym(chyba wrath, nie jestem pewny) wbiłem 8 lvl magiem i wszystko rezam co napotkam na swojej drodze ;) ). IMHO na tym 1 serwerze najszybszy exp na ice spiderach, na 2 i 3 jakoś wolniej idzie. I jakby ktoś był taki miły napisał jeszcze jak sie wychodzi na maina(no i jak wyżej pisałem na którym lvlu).
Z góry dzięki.
@down: Jakieś wskazówki gdzie to jest ?? ;) A chowańców jeszcze i tak nie mam więc raczej z nimi nie pójde ;)
@2down:
Robisz konto, ściągasz klienta, instalujesz a później włączasz grę,wchodzisz na swoje konto, robisz postać;p

.Matrik.
09-06-2007, 15:30
Nie wiem czy nie można na każdym ale max (a może min) lv to 20. Mówi się do runemastera "redeplege to another city". A, mówisz że bijesz wszystko? Idź bez chowańca do orc outpost albo city bez drużyny to pogadamy :).

Pedziej
09-06-2007, 17:31
Jak zrobić postać

.Matrik.
09-06-2007, 21:15
@Xantro

Na mapie masz takie śmieszne znaczki, to są największe expowiska. Co do orc city na Wrath to jest ta najbardziej na północ, po drodze miniesz outpost (raczej nie przeoczysz). Uwaga w mieście jest rzeźnia! Druga ikonka to miasto snoboldów, banał.

@Pedziej

Kolega już wytłumaczył, ale muszę dodać, że żeby nie wiedzieć jak się robi postać to trzeba mieć zerowe pojęcie o MMO/grać tylko w Tibię.

Pedziej
09-06-2007, 22:09
@up
Nie spoko jak pisałem tego posta to już miałem konto, ale jeszcze nie byłem tego świadom.
Byłem przyzwyczajony, że trzeba podać numer ID pasy itd. a tu na konto się zakłada na ubi soft cos tam i to mnie zmyliło.

@edit
A i żeby nie było
To grałem już w:
Knights Online
Kal Online
Guild Wars
Maple Story
i kilka mniej lub bardziej znanych gier online:p

Stasioman
09-06-2007, 22:55
Już od jakiegoś... Roku? Przyglądałem się tej grze, i zdecydowałem się, że jednak ją zainstaluję w wakacje gdzieś - są w niej wilkołaki chyba...
Czy server loreplay jest roleplay?

Ojczul1
09-06-2007, 23:57
Mógłby mi ktoś na gg 4324302 dokładnie opisać początki gry i strategie do gry Dwarfem Fighterem i kim po nim zostać a także opisać inne profesje(głownie skrytobójców) I jak zmienić to beznadziejne sterowanie na zwykle czyli lpm ruch ppm ruch kamery

Xantro
09-06-2007, 23:59
Wbiłem 16 lvl i wyszedłem na maina (byłem już na 13 ale sie cofnąłem) i tu pojawia się moje kilka pytań:
-wbić na nooblandzie 20 czy zostać na mainie?
-Gdzie są expowiska obok miast dla magów?
-Narazie spotkałem tylko smoka w lesie i jakieś orki które mnie rozwalają, są tam jakieś słabsze stworki?
Jeśli to sie przyda to jestem chanellerem \ nephilimem(nie wiem jak to sie pisze, tym diabełkiem ze skrzydłami). Z góry dzięki.
@down:
Jak sie przyzywa chowańca? Bo jestem 19 chanelerem na nooblandzie exp mi nie idzie a na mainie nie wiem gdzie expic. Ja gram na tym 1 serverze nie pamiętam jak sie nazywa, jak ktoś tam gra niech sie odezwie może mu poomoge/on mi :P

.Matrik.
10-06-2007, 14:26
@Stasioman

Teoretycznie tak, w praktyce nie wiem. Radzę przeczytać tłumaczenie ze strony głównej, masz w jednym z tematów na forum, do którego link dałem na początku.

@Ojczul1

Za dużo pisania, do gry fighterem strategia raczej nie potrzebna. Sterowanie jest takie jak w wielu MMO, nie wiem do czego masz wąty :/

@Xantro

Expowiska są dla wszystkich... Jak grasz magiem, polecam przyzywać chowańca, który za ciebie wybije większość potworków :D A i radzę zostać na rooku do 20.

Do wszystkich grających na Wrath!

Shadowbane na mainie jest trudną grą, zwłaszcza jak zabija cię każdy. Proponuję, kiedy już skończy się wystawianie ocen (ja mogę już jutro, bo poprawiam ostatnie) sformować drużynę na 20lvlach (możecie troszkę poczekać, 20lv to 4h gry max) i iść razem na jakieś większe expowisko. Jak ktoś przyjdzie/będzie to go uwalimy, tak jak inni to robią, bo z grupką graczy szans nie będzie miał, jak przyjdzie Hlv to i tak nas ubije a w grupie expi się szybko. Po tak 30-40lv można by już założyć jakąś gildię, a w wakacje ją ulepszać, bo będzie czas. Chętni na to expienie, pisać do mnie na gg z profilu lub słać PW z nrami gg. Odpiszę jak będę mógł.
Jedyne wymaganie - 20lv, żeby był równy start.

Dirty Sanchez
10-06-2007, 16:33
ja mam parę pytań:
1. gdzie jest trener Nekromanta
2. czym sie różni sorcerery od wizardy

i ogolnie ma ktos jakies wskazówki dla necro ??

Kozunek
10-06-2007, 17:04
Widzę że się kilka osób zebrało więc do was dołączę :) Mam już 12 lev rogue/assasin na serwie Warth. Jutro może dobije do 20 :)

.Matrik.
10-06-2007, 17:13
@Dirty

Nekromanta stoi pod murami zamku od strony Starkholm, a skille się różnią rodzajem czarów jaki dają. Tyle że wizardy się pojawia jak się zostaje Wizardem, to nie wiem po co ci Necro.

To kto expi w teamie? Ja mogę od jutra, jak ktoś się zgłasza to niech poczeka.

Xantro
10-06-2007, 18:10
Ja moge expić ale dopiero jutro i po tym jak wbije 20lvl. Zrobiłem nekromante i on też nie ma chowańców :p Z tego co sie na tamtym forum doczytałem to tylko wizard ma chowańce.

Dirty Sanchez
10-06-2007, 18:20
jak dobije 20 lvl to dołączę
mam 10

Ojczul1
10-06-2007, 20:24
Ja mogę ale niemam 20 jeszcze mam 5 narazie ale do jutra wbije jak bedzie mi się chciało Dwarf fighter narazie ale chyba zmienie na assasina lub jakiegos maga moze necro

Ojczul1
10-06-2007, 20:24
Ja mogę ale niemam 20 jeszcze mam 5 narazie ale do jutra wbije jak bedzie mi się chciało Dwarf fighter narazie ale chyba zmienie na assasina lub jakiegos maga moze necro

Pedziej
10-06-2007, 21:25
Mam problem zawsze, gdy włączam grę pokazuje mi się
The serwer is busy czy jakoś tak znaczy, że serwer jest zajęty
Nieważne czy włączam w dzień czy w noc rano czy wieczorem
Co zrobić żebym mógł sobie pograć?

Kozunek
10-06-2007, 21:29
A może podajcie swoje nicki w grze mój to Kozun Polak - głupi nick :/

Xantro
10-06-2007, 21:42
@2up:Wyłącz Firewalla albo ustaw tak żeby nie blokował gry, powinno pomóc. Też tak mam czasem ale włączam 2 raz i działa.
@topic: No już 12 lvl, ale zjeb*** bo zamiast w necromancy zacząłem w dagery dawać i teraz mam 50 dagera, a miałbym coś ok. 45 necromancery. Ale co tam 2-3 lvle i znów będzie dobrze. A nick podam kiedy indziej bo tera nie pamiętam wiem że na końcu mam Rairon / Rainor.

Dirty Sanchez
10-06-2007, 23:45
A może podajcie swoje nicki w grze mój to Kozun Polak - głupi nick :/

no to ja cie widziałem juz raz :D

a co do twojej poropozycji to: MacekDoJajek

@2up:Wyłącz Firewalla albo ustaw tak żeby nie blokował gry, powinno pomóc. Też tak mam czasem ale włączam 2 raz i działa.
@topic: No już 12 lvl, ale zjeb*** bo zamiast w necromancy zacząłem w dagery dawać i teraz mam 50 dagera, a miałbym coś ok. 45 necromancery. Ale co tam 2-3 lvle i znów będzie dobrze. A nick podam kiedy indziej bo tera nie pamiętam wiem że na końcu mam Rairon / Rainor.

jest taki koles na serverze Wrath w Guild city - Cheapest trains on Wrath w prawym górnym rogu on jest i za kasę hmm jak to ująć ... no no masz z powrotem swoje skill pionty :D

Ojczul1
10-06-2007, 23:45
Ojczul 4lvl narazie expie niedługo 5 dwarf fighter

Kozunek
11-06-2007, 00:14
Mam już 19 lev. brakuje 190 expa do 20 :D. Mam jeszcze kilka pytań:
1. Gdzie mogę identyfikować rzeczy?
2. Czy jak osiągnę 20 lev do mnie wywali na maina automatem czy po prostu lev mi nie będzie wzrastał?
3. Co to są te zwoje co sprzedaje Runemaster?

Z góry thx za pomoc.

Ojczul1
11-06-2007, 00:29
ja już mam 5 Haha! I już mi się odechiało expic;/ jutro podexpie

Dirty Sanchez
11-06-2007, 01:00
Mam już 19 lev. brakuje 190 expa do 20 :D. Mam jeszcze kilka pytań:
1. Gdzie mogę identyfikować rzeczy?
2. Czy jak osiągnę 20 lev do mnie wywali na maina automatem czy po prostu lev mi nie będzie wzrastał?
3. Co to są te zwoje co sprzedaje Runemaster?

Z góry thx za pomoc.

1. jak jestem mag to masz czar taki a ja nie jestem mag to nie wiem :P
2. nie ja osiagłem 22 to mi pisało ze za duzy mam lvl na ta gildie i jak zginołem to mnie teleportowało ;]
3. nie wiem

.Matrik.
11-06-2007, 16:04
@Kozunek

1. U Sage'a (w zamku) możesz kupić zwoje, ale to nieopłacalne... Każdy mag (każdy?) ma czar Lore Of The Ancients = indentify.
2. Nie będzie rósł exp.
3. Do robienia gildii, budowania miast... Tym na razie nie warto się interesować :D

Mój nick Azani Blackstone, na razie 10lv ale już włączam grę i dobijam (w godzinę powinienem dojść do 20ki).

Co do expienia, proponuję żeby wszyscy chętni zebrali się pod Tree Of Life w tym leśnym mieście... Nie pamiętam nazwy, dodam może w edicie. O 19. sformułujemy kilka zasad dla bezpieczeństwa i w drogę... Lv szybko śmignie.

Dirty Sanchez
11-06-2007, 16:40
ja mam 22 lvl
i mam juz full necromancery(59%) sorcery (69%) i weanding (69%)
no i nie ma rzadnych ciekawych czarów ;/
wogole nie wiem gdzie teraz na mainie expic sam

mam tez rune ktorej nie wiem czemu nie moge użyć posiadam wymagane 89 cons

.Matrik.
11-06-2007, 16:47
Ok, mam już 20... Miasto w którym się spotkamy (jak ktoś zainteresowany) to Aeldreth, w Aelmarze (środek dolnego kontynentu). Kupię skille i itemki i mogę ruszać. Zdobyłem 22k w pół godziny, więc jak będzie dobrze to założymy dziś gildię.

Dirty Sanchez
11-06-2007, 16:53
gdzie sie kupuje skille ??

.Matrik.
11-06-2007, 16:59
@Sanchez

Kupuje?! Skilli się nie kupuje, je się tylko trenuje... Niektóre się dostaje na określonym lvlu i z określoną klasą a inne dostajesz jak wytrenujesz X% innego skilla, na sorcerery daje nowe czary.

@Down

Przed chwilą zadałeś to pytanie, odpowiedziałem. Co do trenowania skilli dla necro odpowiadałem już w tym temacie.

Dirty Sanchez
11-06-2007, 17:00
wiem pomylilo mi sie

usuńcie to :D

Kozunek
11-06-2007, 17:41
...Kupię skille i itemki i mogę ruszać.

.Matrik. sam tak napisałeś więc po co poprawisz Dirty Sancheza?? :P

To ja tez "kupię" skille i teleportuje sie do tego miasta. Przy okazji pozwiedzam okoliczne expowiska.

A mamy jakiegoś buffera bo by się przydał. Wczoraj jakiś gość mnie zbuffował na 11k sekund na +40 st,con,dex :) zostało mi jeszcze ok. 5K sekund. Nieźle narazie wymiatam.

Jeszcze jedno pytanie:
1. Na mainlandzie w mieście mogą mnie zabić??

@Edit
Żal przez duże Ż - padł Warth :/

.Matrik.
11-06-2007, 19:41
@Kozunek

Ja miałem na myśli trening, ale rozumiem pomyłkę :P Sor.

Co do expienia, to czekam o 19 w tym mieście pod tree of life... Buffy jakieś tam mam ale nie przyglądałem się czy są tylko na mnie czy wszystkich. Zabić mogą Cię tylko w niektórych miastach.

BTW: Mam nadzieję, że Xantro też przyjdzie xP

A, i jeszcze coś: ja nie mogę za długo siedzieć, więc dobijemy ~35lv albo do 20 posiedzimy (albo aż będzie kaski na gildię jeśli chcecie założyć), ok?

edit: serwery niestety czasem padają, ale nie na długo więc mam nadzieję, że już działa...

edit2: nikogo nie ma? trudno, idę sam, jak coś piszcie /tell Azani

Dirty Sanchez
12-06-2007, 01:46
no kurcze servery nie działały to sie wkurzyłem i poszłem sobie ;]

moze jakos jutro albo cos ??
ty wybierz termin ;]

Ojczul1
12-06-2007, 09:01
Już mam 22lvl znalazłem grupke na snow orcach i szybko poleciało. Dwarf Warrior wymiata po 160 nawet moze pierdolnąć z topora:) .Tylko troche powoli bije no ale to nie assasin to nie wymagam od niego cudów.Mam 40k kasy moge cos na gildie dać jak braknie.

.Matrik.
12-06-2007, 16:02
Może jutro, dziś wracam późno ze szkoły... A 40k to mało, przy tym co zarabiam na potworach (1-2k) i tym, co tracę na trening skilli :(

Wczoraj nie poexpiłem, bo padłem 3 razy z powodu własnej głupoty (atakowanie własnego chowańca rox).

Dirty Sanchez
12-06-2007, 19:05
co to sa te chowańce ??

.Matrik.
12-06-2007, 19:24
Potworki, wizard może sobie przyzwać do pomocy, szkoda, że na wyższych lvlach się mało opłacają (zaraz zrobisz wizza, co? :)). A, i po 15 min. expienia mam 50k. Wow.

Pedziej
12-06-2007, 19:28
Temat nazywa się Shadowbane - Chronicle of Strife
A ja mam sciągniętą gre Shadowbane - Throne of Oblivion <czy jakos tak>
Czy to jest to samo a jak nie to prosze o podanie linka z downloadem do prawidłowej wersji

.Matrik.
12-06-2007, 19:31
To samo, chronicle of strife, throne of oblivion itp to dodatki, domyślnie są wgrane all w klienta którego pewnie masz... A COS albo już jest a client niezaktualizowany albo dopiero wejdzie... Ale jak działa to dobrze, nie?

Pedziej
12-06-2007, 19:34
@up
Niestety nie zawsze jak włączam to pojawia się The server is busy
nieważne o której się loguje czy rano czy w dzień czy w nocy
fire wall nie blokuje programu. Więc co mam zrobić bardzo chce zagrać

.Matrik.
12-06-2007, 20:02
Nie mam pojęcia. Niestety. :/

Pozdro dla Borysa, właśnie czytającego ten temat, a proponuję, żeby każdy napisał tutaj swój nick, klasę, lvl i serwer. Ja dzisiaj albo założę gildię (sam zapłacę, najwyżej potem wezmę kilka K wpisowego) albo dopiszę trochę opka, sam nie wiem :/

Xantro
12-06-2007, 21:02
Co ty Matrik tak uciekłeś tylko zagadałem? Narazie mam tylko 2 czary (unholy cośtam i cośtam, ten 2 obszarowy [wali w kilku naraz]). Wogle kasy niemam na skille i niemoge znaleźć necromancer trainera.
@down: Właśnie nigdy swojego nicku nie moge zapamiętać, jak coś to do ciebie zagadam kiedyś.

.Matrik.
12-06-2007, 21:07
Ojciec chciał, żebym mu coś na necie sprawdził. Napisz jeszcze raz albo daj nick, i sor :)

Dirty Sanchez
13-06-2007, 01:34
Ja gram od nowa mam nephilima channelera narazie mam chyba 7 lvl

Nick: MacekAIC (ciekawe czy ktos zgadnie co znaczy skrót :P )

Pedziej
13-06-2007, 07:07
Mam pytanie, które byćmoże rowiąże moje problemy.
Kiedy wybieramy serwer na którym chcemy grać przy robieniu postacii
czy konta.

Xantro
13-06-2007, 08:05
Przy robieniu postaci... A próbowałeś przeinstalować? Może coś ci źle spatchowało...

Dirty Sanchez
13-06-2007, 10:28
ejj no nie kapuje

mam 66% Channeling
i nie mam tego czaru

Hoarfrost - "Single Target Cold Damage and Snare"

* Granted: Level 10
* Power Rank: 1 ( Novice)
* Teachers: Master Channeler (40)
* Focus Skill: Channeling
* Flagged As: Spell (Cancels effects which are cancelled by Spellcasting).
* Mana Cost: 25.85 to 59 (at power ranks 1 to 40)
* Casting Time: 4 seconds
* Recycle Time: 0.0 seconds
* Generates Hate: Moderate
* Power User Requirements: Player must not be moving when he activates this power.
* Mode Required: Either Combat or Non-Combat Mode
* Requires Hit Roll: Yes
* Target and Range: Monsters or Players (120 Units)
* Can affect caster and group members.
* Removes Effect
o Removes effect with "Flight" dispel tag.
* Direct Damage
o Health Damage: 5- 26 to 12- 59 points (from power rank 1 to 40) points of Health
o Flagged as 'Cold' damage
o Dispel Tags: Cold
* Applies Effect(s): (From Power Ranks 1 to 40)
o Duration: :21 to 1:00 seconds (at power ranks 1 to 40)
o Stackability:
+ Stack Category: Snare
+ Stack Rank: 0
+ Stack Rule: Standard (When stack categories and ranks are equal, then the most recently cast spell will only succeed if its spell power is greater than or equal to the existing spell's power).
o Movement Rate: -21% to -60% (from power rank 1 to 40)
o Dispel Tags: DeBuff, Effect, Snare

ok juz jest good ;]

Ojczul1
13-06-2007, 13:05
już jestem w gildi:) mam 35lvl podajże tylko nie moge do 100 skilla w axe dobic-.- mam 99 i wiecej nie moge u żadnego trainera.

Pedziej
13-06-2007, 15:42
@Xantro
To dziwne bo komunikat The server is busy wyskakuje mi odrazu po włączenu gry a ja nawet postaci nie mam <ale konto mam>

I jeszcze jedno ma ktoś linka z downloadem do Shadowbane - Chronicle of Strife bo na stronce jest tylko throne of oblivion morze to nic nie da ale wole próbować wszystkiego <bardzo chce zagrać>

.Matrik.
13-06-2007, 21:54
Wszyscy ściągali to samo (link na stronie http://chronicle.ubi.com ) i działa. To jest plik z fileplanet? Jak tak to nie znam powodu :/

Pedziej
13-06-2007, 22:14
@up
Morze to wina tego że mam internet osiedlowy i nie mam zmiennego IP

Stasioman
14-06-2007, 18:33
No, w końcu ściągnąłem tego "Shadowbane" z linka w temacie na tym forum (http://gamecenter.pl/forum/index.php?showtopic=135650), i ściągnął mi się cały ten Throne. I jak na razie keine problem, wszystkie rasy dostępne, i chyba nic w tym dziwnego, bo to ostatni dodatek jest (w Rise of cośtam doszły Nephilimy, a we Thronie wampiry).

.Matrik.
14-06-2007, 18:40
One chyba nie doszły, ale można było nimi grać jak się miało dodatki za czasów płatnego SB.

Pedziej
14-06-2007, 19:22
Już chyba jestem blisko rozwiązania mojego problemu:D.
Bardzo chce zatopić topór w czyimś ciele grając minotaurem!!!
Mam jeszcze jedną prośbę, morze źle założyłem konto i dlatego nie działa
Niech ktoś mi założy i prześle pasy na pirv <wątpię, że to zadziała, ale próbuje wszystkiego!>

<8>Borys<8>
14-06-2007, 20:10
Elo
Niedawno ściągnąłem tą gierke, nawet spoko, i dobilem do 10 lev i widze jakies "promocyjne kalsy" ale olalem to i tak expie expie expie... patrze 110k expa na minusie -.-'' mam tera awansować na promocje i nie bedzie minusu? A jak tak to moze ktos opisac klasy "łotrzyka" :P był bym bardzoooo wdzięczny.
Pozdro.

Stasioman
14-06-2007, 20:19
No, to wejdź na http://www.shadowbane.com/us/RiseOfChaos.php i http://www.shadowbane.com/us/ThroneOfOblivion.php , tam są opisane nowości w obu dodatkach.
Czy można mieć na raz tylko jedną profesję i dyscyplinę?

Pedziej
14-06-2007, 21:24
Mam pytanie pomiędzy napisamu login i exit jest taki znaczek i jak sie kliknie coś trzeba wpisać co to jest ??

.Matrik.
14-06-2007, 21:39
@Borys

Jedna klasa, idziesz do nauczyciela i masz awans na co tam chcesz.

@Pedziej

Delete? Wpisujesz YES i kasuje się postać.

Edit:

Może do kręcenia filmików? Do screenów jest...

Pedziej
14-06-2007, 21:58
Niestety nie. Chodzi mi o napis Recorder playback.

<8>Borys<8>
15-06-2007, 16:24
Elo
Mam pytanko, gdzie moge zdobyc profesje dodadkową, szukałem jakiegos npc ale nic nie znalazlem. Plx fast odp.

.Matrik.
15-06-2007, 16:26
Tego też nie wiem - niektórych nauczycieli widziałem tylko na mainie.

Chyba, że chodzi ci o Scouty itp.

Dirty Sanchez
15-06-2007, 16:55
kiedy robimy jakas wyprawe ??

proponuje dzisiaj, juto sobota nie macie szkoły ::P

MacekAIC - 30 lvl

nie wiecie może gdzie bym mógł poexpic ?? narazie expie na centaurach koło Aeldreth

<8>Borys<8>
15-06-2007, 17:06
Tego też nie wiem - niektórych nauczycieli widziałem tylko na mainie.

Chyba, że chodzi ci o Scouty itp.

Ta abym "wytrenował się" na scouta, i nie moge znalesc nikgo kto trenuje.

Lend
15-06-2007, 17:10
Ja chyba sciągne bede gral skrytobójcą tylko niewiem jaka rasa:P doradzcie mi.

Ten latający wymiata jeżeli lubisz się bawić a tak to wampir

Dirty Sanchez
15-06-2007, 17:19
albo shade, ten taki łysy :P

.Matrik.
15-06-2007, 21:10
@Lend

"Latających" jest dwu. I IMO za dobrymi assassinami nie są. IMO wampir.

@Borys

W zamku w którymś domu.

@All

Zastanawiam się nad resetem postaci... teraz mam ultra wolne paczowanie.

<8>Borys<8>
15-06-2007, 21:52
Up Już znalazłem.
A i zastanawiam sie na czym WY expicie skoro w 4h 20 lev, a ja sie tak kwa menczyłem aby zdobyc 10 (teraz 14), i czy jako scout mam pakowac w łuk+zr+stamina&życie (niepamietam nazwy tego skila) a umiejętnosci z czasem przyjdą?
Ps kiedy ta :flaga_pl: gildia powstanie bo bym sie chciał przyłaczyc (ofk po 20 lev) bo ide w myśl przysłowia "W kupie siła":P

A jeszcze jedno pytanie skąd mam wiedzieć jakie pancerze nie zmniejszaja zrecznosci, i jaki mam kupic na 17 lev.

.Matrik.
16-06-2007, 15:29
Polska gildia już dawno powstała i biorą każdego polaka. A expić najlepiej na orkach.

A jak napisał Vaseroth na forum z 1szej strony tematu, w SB coraz więcej polaków i można powoli zacząć myśleć o odrodzeniu naszej potęgi w Shadowbane :D Więc - nie zniechęcać się i grać!

PS. Oceniajcie temat ;P

edit: Gra ktoś jeszcze? Fear and Loathing zmieniła nację, "mamy" miasto (to znaczy ta nacja) i Guild Leader każe bindować się pod to drzewo. Ja teraz mam 37lv human wizz... Nick ten co był, mam nadzieję, że nie zostałem sam :P

<8>Borys<8>
17-06-2007, 15:52
Gra ktoś jeszcze? Ja teraz mam 37lv human wizz... Nick ten co był, mam nadzieję, że nie zostałem sam :P

JA gram mam juz prawie 20 lev (1473 exp d0 20) slabe zapewnie skile (ale duzo "punktow nauki" ktore nie wiem na co wydac), i zastanawiam sie kiedy bedze okazja do poexpienia jak ktos juz pisal wczesniej razem. Szczerze boje sie sam bo podobno ludzie zabijaja wiecej niz w tibi -.-" :baby:

Fear and Loathing zmieniła nację, "mamy" miasto (to znaczy ta nacja) i Guild Leader każe bindować się pod to drzewo. <--- a tego nie rozumiem :P
Down"A zabijają 5x częściej niż w Tibii (ale ty też )" ja w tibi nie zabijalem wiec sie chyba nie przystosuje. ;/

.Matrik.
17-06-2007, 17:40
Bądź potem na gg to wytłumaczę... A do miasta wbił dzisiaj jakiś guildless thief i mnie zajebał od razu bo kumple testowali ciosy... Zniknął, 100k poszło się jeb** a potem jak wróciłem to widziałem go znowu jak przelatywał nad murem... Poleciał za nim Nephilim i tyle ich widziałem, bo czas się skończył :P

A zabijają 5x częściej niż w Tibii (ale ty też :D) bo nie ma skulli ani nic, ale przy dedzie nie traci się nic, oprócz eq z plecaka, trochę expa i czasu na zniknięcie ds i ponownego dojścia na miejsce śmierci :)

Ojczul1
19-06-2007, 22:28
Nieaktualne za mało pl gra żeby stworzyć silna pl gildie

MiXer
20-06-2007, 13:58
Jak odpalam grę wyskakuje:: Software openGL context a potem coś "Fatalne zakończenie aplikacji"
Trzeba jakieś patche czy jak?

.Matrik.
20-06-2007, 14:35
Błędu nie czaję, ale może chodzi o OpenGL? Co do patchy to gra sama się paczuje... W razie czego, spróbuj ustawić zgodność z Windows 2000, albo zrobić tak jak TU (http://ubbforums.ubi.com/showflat.php?Cat=8&Board=sb_support_pc&Number=3022559&page=0&view=collapsed&sb=5&o=&fpart=1)

Radzę od razu ściągnąć te drugie sterowniki.

Cuful
09-07-2007, 08:21
A mam takie pytanie. Teraz sciaga mi sie ta gra. waham sie bo nie wiem czy wybrac dwarfa czy mino. bardziej chcialbym ktoregos kolesia walczacego wrecz a nie magia/luk. Prosze o pomoc :)

aripck
09-07-2007, 10:07
ja grę ściągam i kompletnie nie wiem jak zrobić postać wiem tylko że chce być magiem ale nie wiem co mam wybrać(rasę) ;) a i proszę o dane kim muszę zostać i na jakim serwie żeby być z wami w guild ;)

Cuful
09-07-2007, 11:27
Oni graja na servie wrath. :) tez bede tam gral :)

.Matrik.
09-07-2007, 15:11
Ja w SB gram małoooo ostatnio, bo mam problemy z patchowaniem. Wszelkie pytania zadawajcie na forum z 1szej strony, powinni pomóc.

Cuful
09-07-2007, 15:39
nie no nie moge wejsc. Wchodze normalnie a przy logowaniu cos pisze ze nie mam shadowbane subscription. A rejestrowalem sie na ubi.com i na shadowbane. Co jest??!!

Cuful
09-07-2007, 15:40
nie no nie moge wejsc. Wchodze normalnie a przy logowaniu cos pisze ze nie mam shadowbane subscription. A rejestrowalem sie na ubi.com i na shadowbane. Co jest??!!

Cuful
09-07-2007, 15:42
Nie no nie moge. wchodzi normalnie ale przy logowaniu pisze ze nie mam shadowbane subscription. rejestrowalem sie na ubi.com i na shadowbane. CO JEST??!! Sory niee moge skasowac

aripck
09-07-2007, 18:14
gra ściągnięta konto na ubi założone tylko jeszcze muszę aktywnić subskrypcję.
czy ktoś może mi powiedzieć jak to zrobić?

p.s. szukałem w googlach i nic

Cuful
09-07-2007, 19:02
up Musisz wejsc na ubi com tam gdzie zakladales konto i sie zalogowac. jak sie zalogujesz to tam jest przycisk w prawym gornym rogu (gdzies tam) Add Subscription Wciskasz aktywujesz i gotowe :):):p

Cuful
09-07-2007, 20:25
down@ sory ale nowy jestem a na fora nie uczeszczam zbyt czesto. A tak poza tym to gram minosem zaraz 9 lvl nick Cuful Cufek :).

.Matrik.
09-07-2007, 20:37
Może nie będę miły, ale mam to gdzieś:

Cuful - czytałeś regulamin? Istnieje opcja EDIT, nie dajemy tutaj double postów, chyba, że po to, by odświeżyć temat. A i to niewskazane. A pytanie o expowiska w MMO takim jak SB jest bez sensu, bo na mapie zaznaczone są stosownie i tam powinno się expić... To nie jest gra, w której chodzi o expienie, ale co będę tłumaczył...

aripck
09-07-2007, 22:04
up Musisz wejsc na ubi com tam gdzie zakladales konto i sie zalogowac. jak sie zalogujesz to tam jest przycisk w prawym gornym rogu (gdzies tam) Add Subscription Wciskasz aktywujesz i gotowe :):):p

najwyraźniej u mnie przycisk użył peleryny niewidki ;)
url=http://www.mFoto.pl/]http://www.mFoto.pl/uploads/1394/bez tytułu_14539.jpg[/url]

.Matrik.
09-07-2007, 22:08
Musisz wejść na billing z ubi (link - https://secure.ubi.com/billing/ [tylko pod IE]), zalogować się i TUTAJ nacisnąć ten przycisk. Proste?

aripck
09-07-2007, 22:38
Musisz wejść na billing z ubi (link - https://secure.ubi.com/billing/ [tylko pod IE]), zalogować się i TUTAJ nacisnąć ten przycisk. Proste?

dzięki. ale chyba musisz przyznać że aby zagrać w tą grę trza się nieźle natrudzić :). i dobrze bo dzięki temu w grę zagra mniej noobów

.Matrik.
09-07-2007, 22:54
Racja, więc jak będziesz miał jakiś problem z radeonem / etc, pisz.

aripck
10-07-2007, 03:19
Gierka fajna pograłem 30 minut mam Nick Pediator Aripck i gram na serwie wrath.
Co do samej rozgrywki gra przypomina nieco icewind dale. Musze jeszcze trochę się douczyć ale idzie mi nieźle: wiem jak okienka przesuwać, otwierać drzwi , atakować, zbierać loot z potworów. Dziwi mnie tylko jedno wybrałem elfa maga i na początku chodziłem z mieczem . czy to normalne? teraz wale z jakiejś laski. czy nie powinienem walić z czarów?
A i jeszcze jedno : nie jest to jakiś hackn'flash zaznacza się potwora i dusi na atak.
życzę miłej zabawy .

Cuful
10-07-2007, 09:29
up
Jak chcesz to mozemy razem poexpic. Tez gram na tym servie. A jak nie bedziesz czegos wiedzial to ci chetnie pomoge. nick to Cuful Cufek. Chodze minosem czyli zauwazysz :) a i jeszcze jedno pytanie. Ja widze wwciaz harpie te malutkie stworki frost walkery i spidery Ja na nich expie wciaz i exp wolno lei a padaja za hita . Czy sa jesszcze jakies?? Wiem tez ze sa gobliny (czy tam orki) ale nie moge ichc znalesc. Raz bylem ale zabily mnie bo nie wiedzialem jak atakowac.

aripck
10-07-2007, 13:30
up
Jak chcesz to mozemy razem poexpic. Tez gram na tym servie. A jak nie bedziesz czegos wiedzial to ci chetnie pomoge. nick to Cuful Cufek. Chodze minosem czyli zauwazysz :) a i jeszcze jedno pytanie. Ja widze wwciaz harpie te malutkie stworki frost walkery i spidery Ja na nich expie wciaz i exp wolno lei a padaja za hita . Czy sa jesszcze jakies?? Wiem tez ze sa gobliny (czy tam orki) ale nie moge ichc znalesc. Raz bylem ale zabily mnie bo nie wiedzialem jak atakowac.

zanim razem poexpimy muszę najpierw się nauczyć jak sprawnie rzucać czary i skąd je brać widziałem jakieś "powers" i było tam tylko "czary" przyspieszenie, magiczna tarcza itp. Nie wiem też jak ustawić w hotkey'ach cokolwiek oraz jak sprzedawać o npc.

.Matrik.
10-07-2007, 13:59
@Aripck

Jak chcesz, mogę Ci pomóc i co nieco wytłumaczyć - napisz na gg, nawet jak będę niewidzialny. Za dużo gadania na forum. Nr w profilu.

Cuful
11-07-2007, 13:33
Kurcze jakos mi sie odechciewa grac. Troche zamotana jest ta ga. Nie wiem gdzie sa snow wolfy choc juz 1 tam bylem. Ciagle szukam i trafiam na jakies silne story ktore prawie mnie zabijaja. Wie ktos gdfzie jest miejsce zeby dodawac skille do umiejetnosci (czarow)?

@down

Teraz tez gram nephilimem i chce profesje wybrac ktora by miala naprawde mocne czary zadajace obrazenia(tak zeby duzo obrazen zadawaly) wiec kto moze nim byc?

.Matrik.
11-07-2007, 14:39
Nie żadne miejsce tylko trainerzy... W mieście stoją.

Cuful
11-07-2007, 20:26
Dobra mam juz 15 nephilima jest channelerem. Ma naprawde moce ciosy wszystkich wciaz rozwalam (wulfiny, snoboldy wolfy) moj best hit to 87 . Nick Nephik.

Arvena
31-07-2007, 17:59
lepsze forum o Shadowbane: http://mmorpg.pl/viewforum.php?f=27
zapraszam:)

.Matrik.
11-01-2008, 00:05
Gra ktoś w SB? Ja wróciłem, mam dwie nowe postacie - Azani Blackstone, 41 Human Warlock i Dobler, na razie <20 Shade Assassin, ale go rozwijam. Już dużo więcej wiem o tej grze, więc może być lepiej... I polaków jest już masa ; )

Lend
14-01-2008, 17:01
Słaba gra tak szczerze

.Matrik.
14-01-2008, 18:11
Tak szczerze, ile grałeś i jaki lv wbiłeś? Sprawdziłeś PvP?

swora
22-01-2009, 00:43
Witam mam taki problem....

Gdy chodzę swoja postacią problemu nie ma, ale gdy tylko próbuje uderzyć jakiegoś potworka wychodzi mi taki błąd X(

http://img522.imageshack.us/img522/5518/beztytuu123123td6.th.png (http://img522.imageshack.us/my.php?image=beztytuu123123td6.png)

Proszę o pomoc :(