Pokaż pełną wersje : Szybka Kasa na rook
Pietro90
02-10-2004, 23:04
Prosze pisać jak wy szybko kase zbieracie na ekwipunek. Bo ja na 1 levelu
zchodze do akademi w podziemia i tam są szczury biore po 4-5 i sprzedaje(wiecie gdzie) jak juz 2 L mam to ide sobie po questy moje stare sprzedaje, i blisko mino hell tam gdzie orcy i wilki sa tarcze( studded shield) ladnie stoi za 16 gp jeden. A najlepiej kase się zarabia z Szkeletorów (mace 40 gp, hatchet 25gp) szybko można sobie na łuka pozbierać jak ktoś chce na rooku zostać dłużej. Mój kolega na rooku zaczął dziś grać i ja mamy po 6 level on ma łuka i 100 strzał zwykłych i 20 trujących. Mi na rooku zostały z 3 questy i mam all z: kataną, cooper, salmon i mam chyba all na rook ( nie mam mleka ale nie wiem czy jest na rook) ale to inny temat narx
Na początku chyba każdy zaczyna od noszenia szczurzych skór do tim'a . Jak też tak zaczynałem :P Tak jedzie się do 100 gp. Kupujemy od graczy carlin sworda ( Lub mace ) Rope, i Kilka pochodni. Lecimy za graczami do bear room po chaina. Mamy full ekwip. i następnie idziemy na trolle. Na można spokojnie uzbierac mały rookowy majątek. po 1 h. grania uzbierałem ponad 250 gp.
Ja zarabiam na n00b'ach !! banał !! wystarczy pozbierac buteleczki ponapelniac krwia i sprzedawac jako live fluid ! albo wziasc scrolle i pisac na nich jezyk orc'ow i tez opylac ... :)
pozdro All
@Sakumil
Nie zarabiasz na n00b'ach, tylko zarabiasz na newbie, a to inna bajka;p
Warrior knight
03-10-2004, 08:28
Po pierwsze to jednak najczęściej sa nooby.Na newby to mozesz dac im trucizne w butelke.A na trolach po jednej godzinie to można o wiele więcej zarobić niz 250 gp.A muwiąc o zarabianiu każdy wie co to są nooby najczęsciej idą z tobą na cięższe potworki żeby zabierac z nich zecy i kase.
To wezcie ze sobą takiego na szkielety i i wezcie zablokujcie droge zeby szkielety go zabiły.
mario114
03-10-2004, 09:02
wy to macie problemy ja biore chodzne na owce rabbity i derry biore miecho (czasami tez skilla dostaje)i sprzedaje u willego,potem kupuje ekwipunek i chodze na szczury :p
Sorcers of titania
03-10-2004, 09:08
Ja najszybciej to na trollach zarboilem 800gp w 2h . A tak apropo to miałem razem gdzies z 3.500 k na rooku tylko idac do oracle z treningu zabil mnie niedobry :P rotworm :P bo wszedlem na chwilke zobaczyc :P:P no i 3.500k poszlo a z rooka wrocilem z 200gp :(
Iris on Eternia
03-10-2004, 10:44
@up
Pokaż mi gdzie jest tyle respów troli i na jakim serverze jest tak mało ludzi.
Mi jakoś zbieranie kasy na rooku. Na 7 lvl mam ok 400gp. Żeby wyjść na mainia z troche większym zapasem. Na 8 lvlu (lub wczesniej) ide na raty pod all dee i zbieram kase i ser. W ok. 1-2h zbieram 400gp.
na pacc arena jest miejsce gdzie jest pelno trolli jak jestes sam to w pewnych momentach leje cie naraz 10+ trolli
bartoszex
23-10-2004, 12:12
mam wlasnie 7lvl i mam 900gp. Kase biore caly czas ze szkieletow i bugow bo tylko tam expie ! Ale proponuje tez chodzic na orci i zabierac studded helmety. U obiego za jeden taki helm masz 20gp !!
Dj Nekro
23-10-2004, 12:23
na pacc arena jest miejsce gdzie jest pelno trolli jak jestes sam to w pewnych momentach leje cie naraz 10+ trolli
Ej powiedz mi jak może cie atakować 10+ trolli jak obkrazyc cie moze tylko 8 ? :P
Poskramiacz noobow
23-10-2004, 15:50
ja tylko raz na rooku mialem ponad 1,5k jak sprzedalem legion helmeta za 700gp a tak to wycodze na 1k morze mniej wiekszosc idzie z minosow straszna charowka ale jak sie team zbierze to jest oki
Wojownik Hybrydy
26-10-2004, 15:38
obecnie mam 1200 gp i juz nie mam cap'a zeby udzwignac kase. Widzialem jak jeden gostek mial platinum coinsy. Jesli ktos moze to bardzo prosze niech mi powie jak zamieniac kase, bo ten gostek muwił ze ona sie respawnuje.Jesli ktod wie to niech powie.Proszę!!!! ;(
Dr.Unknown
26-10-2004, 15:43
Nieda się zamienić kasy, musisz sprzedać towary warte 100, np 4 hatchety na raz i masz pt;)
Ja nie zbieram kasy, po prostu na początku idę na szczurki, po zdobyciu 2lvl kupuję spodnie, idę po carlina i resztę stuffu w godzinach szczytu gdy minohell czyste. Po drodze wpadam na trolle i biorę buciki z ziemi. Aha, przed dojściem do minohell krzyczę, że sprzedam strzały i wtedy biorę strzały wracam e sprzedać, a potem z pwrotem do minohell po resztę rzeczy. Następnie bear room i już sobie zaczynam expić. Jak zdobędę trochę więcej kasy to idę po ~5lifefluidów i pozostaje exp!!! Warto też kupić antidote i pod koniec dnia można mieć szczęście o ile nikt nie był na szkieletach i pozbierać rzeczy z kilku ciał za poison fieldami. That's all.
Bikstopa Reaktywacja
27-10-2004, 22:44
Na początku chyba każdy zaczyna od noszenia szczurzych skór do tim'a .
to co ja jestem wyjatek ? ;(
nieznalem tej metody i jakos zyje :baby:
NUp@ Napisałem że chyba.... :P
Off Topic: Ten gość co pisał że zarabia na noobach to chyba sam jest noobem... On zarabia na biednych newbie'ch którzy piją te potiony slajmów, myśląc że to lf... N/c...
On Topic: Zazwyczaj chodzę na początek na owce i króliki i sprzedaje meat u will'a za 2 gp's lub chodzę do podziemi akademi zbierać ciała szczurów i sprzedawać je u Seymour'a także za 2 gp's... Jakoś kasa przychodzi i można juz kupić sobie w miare lepszy eq.
Ja zawsze stosuje taką metode: na początku staram sie zebrac z ratów 20 gp. Kupuje Wooden shield i silver key od bibliotekarza i ide na arene. Tam expie do 2 poziomu, zdobywając z trolli podstawowe wyposażenie i przynosząc martwe wilki do Toma (5gp - sztuka) kiedy już zbiore expa na 2 lvl to poluje przed miastem na wilki, węże, trolle, bugi, aż po uzyskaniu wysokiego poziomu (jakiś 4-5 starczy) ide na szkielety. No i oczywiście zbieram hatchety, mace i tarcze. Polując tak przez dzien - dwa zdobendziesz tyle złota, ile ciężko będzie unieść :) (moze nie mial to być poradnik jak przejść rooka, ale jakoś sie zbyt rozpisalem ;))
Ahh jeszcze jedno. Sądze że zarabianie na szczurach, królikach i sprzedawaniu mięsa nie jest wyjątkowo opłacalna. Nigdy nie próbowalem tego na wyższych levelach, ale nie wydaje mi się to mądre
Ja również zaczynałem od szczurów. Lecz zanim do tego doszedłem dużo wody w wiśle upłynęło :). Chodzę w różne miejsca, często na niedźwiedzie, i do Trolli. Kilka razy byłem na szkieletach, i na orkach. Mają czasem fajne akcesoria, mięso dopiero ostatnio zauwazyłem, że można sprzedać. Teraz żyje na 2 sposobach:
1. Wrabianie kolesi (nie jakieś okradanie czy coś). Najlepiej wyszło na
wędkach. Koleś sprzedał mi 3 wędki, każda po 30 GP. Kupiłem bez wachania, chociaż już miałem jedną. Poszedłem na plac i sprzedałem każdą w cenach powyżej 100 GP.
2. Naturalny, lecz kłopotliwy. Kupiłem kosę, skosiłem siano, i zrobiłem chleb. Potem tylko go sprzedać (najlepiej z jedzeniem zaczaić się głęboko w podziemiach, tam ludzie czasem za marny chlebek dają 3 razy więcej :evul: )
Również łowienie ryb, i robienie z nimi to co z chlebkiem.
Off Topic:
PS: Moim zdaniem do nabicia exp najlepsze jest miejsce, w podziemiach (w bibliotece), tam gdzie mususz mieć silver key, tam są (chyba, może więcej) 4 potwory:
Spider
Troll
Wolf
Bug
Ale to całkowicie Off Topic :P
FUZJANIJ-ELVANS
02-11-2004, 17:03
Ja z rooka wyszłem z 20gp i sabre a na mainie zaczołem prosić i dostałem ile chciałem razem z 300gp dvarwen shield uh3 sd1 pare hmm pancerz i calu ubiur :tongue: :)
Krzysiak
04-11-2004, 15:30
Wg mnie wasze sposoby są całkiem niezłe, ale ja mam troche inny: Gdy zaczynam grę od 1 lvl shodze na szczury i robie tam 4 lvl co jakiś czas wychodząc na rynek, aby się uleczyć i sprzedać zabite szczury. Potem gdy mam około 200gp kupuje se Carlin sworda lub Katane oraz lepszą zbroje i tarcze (najlepiej wykonać quest z bananem żeby dostać studded shielda na początek). Gdy mam już dobre uzbrojenie i gdzieś 4 lvl ide na bugi i trolle. Tam expuje i zbieram kase. I tym sposobem osiągam na rooku 8 lvl expując najpierw na szczurach a potem na trollach :):):):):):):P
to co ja jestem wyjatek ? ;(
nieznalem tej metody i jakos zyje :baby:
ale tu jest mowa o rook'u zkod masz redskulla???
Ghost Nieudany
05-11-2004, 10:18
Ma red skulla bo musiał zostać zrookowany, a na mainie miał właśnie czaszkę...
Ja stosuję prostą metodę, od 6 lvlu, kiedy mogę bezpiecznie chodzić na szkielety... Kupuję szpadel, rozkopuję kamyczki (tam, gdzie siedzą skeletony, w pobliżu orca spearmana), i tam rozwalam szkielety. Zostawiają mace'y, hatchety i brass shieldy, które potem sprzedaję u Obiego. Jak wychodziłem z rooka paladynem, miałem 1,2k... Fajna metoda, jak dla mnie, expisz i masz kasę, na dodatek dość sporą, a i od 6lvlu masz przy niewielkim wysiłku dobrą tarczę i broń po deadzie.
A ja to robie tak:
Zbieram z deerow i rabittów i shepów meat i ham i sprzedaj u willjego.
Kupuje chain armor legsy i butsy i na szczury do 2 lvl.
Rook:
Jak mam 1lvl to ide na szczury nad Tomem i kolo Training Room.
Nabijam dopoki nie bede mial 2lvl i 100gp.
Pozniej kupuje sobie tarcze (Oczywiscie zbroja to doublet z qesta :D) i mace.
Ide na chain armor quest z jakimiś 5lvlami i zabieram zbroje i 40gp.
Za 40gp kupuje legion i leather legsy.
Ide na questa z carlin swordem. Sworda i wedke sprzedaje.
Już mam 4/5lvl. Ide na katane i sprzedaje ja za 300gp.
Za ta kase kupuje sobie Life Fluidy, ide na jakieś mięsiste stworki i ide na Cooper Shield Questa.
Później chodze na Rotwormy/Spearmany/Skeletony...
I tak nabijam do 8lvlu.
Sprzedaje wszystko co mam (Cooper shield, chain armor, mace, legion helmet, studded legs (bo z spearmana :P). I mam z 1,5/2K
Thais:
Za to kupuje Dark/Steel Helmet, Scale armor, Brass legsy, Dwarven shielda i C-mace (Albo jesli mam nadmiar kasy to zamiast scale kupuje plate armor :D).
Chodze na Trolle, Orci, Rotwormy i inne badziewia. zdobywam lepsze rzeczy i ide na warriory/valkirie (mozna w nich znalezc P-armor) i wild warriory. Dalej chodze na Cyce.
Trochę się rozpisałem, co? :D
Ja robie tak:
Skilluje do 2 lvl na ratach
Kupuje stuffza kase z ratów
Ide na questy lepszystuffik
Ide expic na szkileety i posion spidery
Ide na maina
Junuvoh z lunary
08-12-2004, 20:00
Ja zarobilem na cobalt knife z około 1K a jak to rzecz prosta
potchodzisz do kolesia muwisz mu że sprzedarz katane za 200gp
i wtety gdy sie zgodzi to robisz trade potem gdy sie nie skapnie to dostajemy 200gp za cobalt knife :p
serwer:Lunara
nick:Junuvoh
lvl:7
skills:
shield:18
sword:17
fish:27
bede magikiem
Njlepiej chodzic na wolfy i ogolnie na wschodnia czesc rooka tam od cholery wolfow bearow z nich zarcie idziesz do willego i masz kase a po za tym czesto tam jakiego uprzejmego goscia mozna spodkac ktory mowi You see death human. :)
Mistyczny
12-12-2004, 11:59
Kase do 5 lv. na ratach póżniej na szkieletach i trolach :)
robie 3-4 postacie:
1.zbieracz sprzentu
2.Depo
3.normalna postac
(4).KAMIKADZE
biore pierwszom postac i ide na wszystki equesty na 2 levelu. jezeli mino hell jest zabloczoneto se odpuszczam (ale tam zablondam jako ostatnie bo tam najmmiej przydatny eq jest)i ide dalej eq szukac tak zwykle na 4-5 levelu mam full eq zanczy sie legion helm, czain arm, studded legi, adidaski mace lub hathet lub katana i kuper shilda(tu sie przydaje postac kamikadze... robimy 2 level uzupelniamy rzycie kupujemy lopate i idziemy na questa bez zarcia i life fluidów oczywiscie pod koniec deadniemy ale duze szanse że tarcza zostanie w ciele jezeli nie mozemu depem jom wyciongnonc tylko treba byc blisko pierwszego ognia albo juz go przejsc wtedy logulemy sie depem i bierzemuy tarcze) gdy jzu mamy caly eq mamy takze okolo 400 gp.kasiore do depo przezucamya ajtemki do głónego hara.Teraz mamy do wyboru..
1.Platynowy interes
2.działalnosc ale hiper market
3.Fabryke
4.zarabianie na nupkkach
a wienc
1. Zbieramy ajtensy i sprzedajemy zeby uzbierala sie platynka: :D najlepsze konbinacje:
a) 5 plate shieldów !!!! czemu 5? bo jak 3 sprzedajemy kolesiówa wydaje nam jescze 20 gp ato jest nie potrzebny cap a tak za 5 mamy równe 2 platynki. tarcze skaldujemy w starym zbieraczu eq ew. w kamikadze...bo w depo lezy kasa. wypadajom niestety z mino tylko :/ dla kogos to moze byc problem
b) 5 studded helmetów :D dobry interes dosc czensto lezom w cialach orków
najczensciej mozna znależćje kolo orc hell > tam gdzie small axe sie respi :/
c)4 mace lub swordy lub hathety> pozyskac dośc łatow swordy i mace wypadajom ze szkieletów ,mino i rotów!!! haczety tylko ze szkieletów
d) 20 pustych butelek :D wersja nieco softcorowa ale jak komus sie chce moze zbierac butelki mozna wymienic u hiacyntha : hi, 20 flask, yes, bye
narazie wiencej nie pamientam :D
2) Jeżeli ktoś co chwile na minotaurach siedzi to zarobi kupe kasy otóz:
to wymaga umiejętności czyli lootowanie ciał :D idziemy na mino lub na spirmena i czekamy na zespół klepiący potfory szykujemy sie tak zeby szybko przusunonc cialo i wybieramy loot :D minimum 100 capa potrzebne idziemy do miasta i sprzedajemy po niskich nawet cenachale jak muwimy sell cośtam nie muwimy ceny bo moze ktos bendzie chcial kupic za astronomicznom kwote a tak kupi (dla niego)bardzo tanio. nie musze muwic ze sposub dosyc ryzykowny bo dos latwo deada zaliczyc ja tak non stop robie wszystkimi sposobami :D przynajmniej kasa jest bezpieczna bo siedzi w depo :)
legion helmet = 15-30 gp
plate shiled = minimum 65-90 gp
chain arm = 40-70 gp
swordy mace i hatczety spylamy w sklepie.. rzadko to ktos to kupuje :D
cooper shiled -absolutne minimum 100 gp do 300gp ale czasami da sie wiecej
studded legi - 100-200 gp
wiencej grzechów nie pamientam
3)Fabryka hmmm... najchorszy pomysl i dosc jednorazowy bo potem wrencz nie oplacalny :D ale okolo 3K tom metodom zarobilem D: otóż.
robimy nowe konto i robimy kolo 10 postaci !!!! robimy drugi level i wszystkimi metodom kamikadze idziemy po kuuper shileda i sprzedajmemy na rynku potem cena tych tarcz spada krytycznie nisko i nie da sie juz zarobic :D
4) no to wszyscy znajom spoby na frajerowanie n00bów
gdy juz mamy 8 levelnajlepiej po sejvie w jakim odludnym miejscu!!! ladujemy kase uzbieraną do bp potem do bagów\bagów i robimy podmiane.. eq za kase i idziemy na meina skrupulatni powinni 3Kzarobić(starczy na calego p-seta i kilka czarów i moze cos jeszcze)) muj rekord to narazie 3,5K :D screen jest na mojej stronce:
http://www.taliboy.zwm.punkt.pl/UO0001.jpg
SORY ZA ORTY :D
Ja najszybciej to na trollach zarboilem 800gp w 2h . A tak apropo to miałem razem gdzies z 3.500 k na rooku tylko idac do oracle z treningu zabil mnie niedobry :P rotworm :P bo wszedlem na chwilke zobaczyc :P:P no i 3.500k poszlo a z rooka wrocilem z 200gp :(
buahahahahaahahahhahahaahahahahahah, ***lem na cyce
3,500k = 3500000gp a tyle wątpie zebys uzbieral noobie ;/
Peter The Blacksmith
18-02-2005, 15:46
Kase najlepiej się bije pod sklepem Al Dee czy jak mu tam :), a dokładnie na ratach. Exp jest dość nędzny, ale kaska leci jak woda w Niagarze. Po dojściu na koniec "ratowych" podziemi do bugów opłaca się iść tylko wtedy, gdy nikogo tam nie ma (najlepsza kombinacja to 7/8 lvl + full resp). Ogółem każda trasa al dee - raty - bugi - raty - al dee to ok. 90 gp + 14-28 gp po spyleniu cheesów u Williego.
[QUOTE=sealorr]buahahahahaahahahhahahaahahahahahah, ***lem na cyce
3,500k = 3500000gp a tyle wątpie zebys uzbieral noobie ;/[/
Chłopcze moze naucz sie troche lepiej matematyki co?? jemy chodzilo o 3.5 k 3.500 to jest 3.5 matolku X(
Swietlik galana
18-02-2005, 21:34
Jest quest z mlekiem na rooku !! Niestety jest w miejscu dla pacc !! Rowniez jest quest z bananem !! Ale chyba nie dla pacc !! :D
Anaconde
21-02-2005, 21:59
Do 3 lvlu raty
Pozniej trolle, spidery, ork czasami, weze i wolfy. Miecho sprzedaje, a liny z trolli opylam graczom. Loot z orka zabieram czasami na siebie, a studded helmety jako lootbag (20gp ^^ ) . To jest sposób wg. AnAkOnDy ^.^
Drangturiel
22-02-2005, 11:31
Ja zarabiam kase na rooku zabijajac szkielety. Wyciagam tylko hatchety a pozniej sprzedaje u Obiego za 1 platynki :D nie oplaca sie nosic gp , poniewaz jest ciezsza od platyny
Anaconde
22-02-2005, 13:08
Ja zarabiam kase na rooku zabijajac szkielety. Wyciagam tylko hatchety a pozniej sprzedaje u Obiego za 1 platynki :D nie oplaca sie nosic gp , poniewaz jest ciezsza od platyny
Ja nie kupuje dobrego eq na rook, bo chce miec kase na mainie na czary itp. Kiedyś owszem, lootbagi to było moje hobby =] Tylko, że niekiedy jest 3 skeletow, a wiec jest goraco ;/
Swietlik galana
07-03-2005, 21:26
Moim zdaniem trzeba na szczurach pozarabiac i wykupic jak najlepszy eq . Nastepnie mozemy zrobic quest i miec np lepsza tarcze czy tam bron . Gdy juz mamy dobry eq mozemy zaczac skillowac ((chociaz na rooku nie oplacalne )) zabijajac sarny kroliczki itp . Gdy juz jestesmy naprawde dobrzy mozemy isc w podziemia ubic rota jest pojedynczy reswamp a najlepiej jest zabic ORCA SPEARMANA wypadaja studded legsy i idzie nawet je sprzedac za 150 gp tak najszybciej idzie zarobic kase ktora sie b przyda na mainie . Kilka spearmanow (lub rotow) i jestesmy bardzoooo bogaci .
Simestro
09-03-2005, 19:31
Nie miejcie takiego problemu typu - kto zarabia wiecej... Ja zaczalem grac w sobote (niewazne ktora) i w 3 godziny zrobilem 7 lvl + 2 k w kieszeni. Mialem studded armor | sword | brass shield i ani jednego deada. Potem - wypad na trole - Silver Amulet (:P). Nie chce szpanowac tylko udowodnic wam ze tu nie chodzi o to kto ile zarabia - ale jak zarabia. JA osobiscie: lootuje, chodze na hunta i zbieram smieci z mapy. Taki newbie ktory nie zna ceny u NPC wyrzuci Studded Helmet/Brass Shield a ja to zbieram i prosze: 20/25 gp. Jezeli zalezy Wam tylko na kasie - to mowie od razu - LOOTUJCIE. Na 1h grania co najmniej 30 minut lootujcie. W 3h zarobilem 2k (lootowanie + expienie).
owsik killer
10-03-2005, 17:25
niech strace powiem muj sposub ja mam taki sposub jak posiadam 6 level to robie 6-7 postaci na 1 levelu na tym samym swiecie wyprowadzam je za miasto na 1 levelu i ide do qestuw zminosami niebede sie rozpisywal i spszedaje to wszystko 500 gp pszy dobrym ukladzie
Dark Mike
11-03-2005, 09:27
ja najwiecej zbieram na szkieletach czyli - mace (30gp), hatchet(25gp), brass shield(25gp) - oczywiscie to ceny w sklepach no i jeszcze mozna line za 20-30gp sprzedac ale to juz rzadkosc :)
Ja jak zdobęde drógi level ide odrazu do troli, miniosów i orków. Inni je zabijają a ja to kradne :D
Gravestone Fighter
29-12-2005, 23:18
Bardzo ciekawe. Zauważ, że 3,5k to 350 oz. Biorąc pod uwage to, że chciałeś iść na rota, musiałes mieć na sobie ekwipunek, a jeżeli się myle i szedłeś bez eq to jesteś (nie będe używał niecenzuralnych określeń) poprostu niemądry.
Ja osobiście preferowałem, bo teraz kasy mam przesyp.
1. Szkielety- bo często kasę rzucają i itemy, dające się sprzedać w sklepie.
2. Minotaury, ze względu na itemki, które nierzadko można było sprzedać za niezłe pieniądze.
3. Roty- Nie wiem czy wszystkim, być może ja taki fartowny jestem, ale mi nieźle kasę rzucały.
Pan Piwoszek
25-01-2006, 11:52
Na początku chyba każdy zaczyna od noszenia szczurzych skór do tim'a . Jak też tak zaczynałem :P Tak jedzie się do 100 gp. Kupujemy od graczy carlin sworda ( Lub mace ) Rope, i Kilka pochodni. Lecimy za graczami do bear room po chaina. Mamy full ekwip. i następnie idziemy na trolle. Na można spokojnie uzbierac mały rookowy majątek. po 1 h. grania uzbierałem ponad 250 gp.Trzeba nosic je do Tom'a a nie tima.B)
Yo,mans!
Pan Piwoszek
25-01-2006, 11:56
Ja zarabiam na n00b'ach !! banał !! wystarczy pozbierac buteleczki ponapelniac krwia i sprzedawac jako live fluid ! albo wziasc scrolle i pisac na nich jezyk orc'ow i tez opylac ... :)
pozdro All
mozna tez dac do kubeczka slime i sprzedac komus pod nazwa Drink of Haste za 10 gp albo sprzedac wino w kubku.Ja dalem komus wino we vialu i dostalem za to 10 arrowow!!!!LOL Hehe
Legolas De'Shadow
25-01-2006, 12:15
Ja ogolnie robie wszystko chaotycznie :P:P:P:P bez skladu poprostu exipe nabijam lvl i niechce mi sie mysliec jak przejsc z duza ilosci kasy bo na Majnie mam sporo kasy wiec poprostu CHAOTYCZNIE :D!!!
Zbireram ciała szczyrow do 3 lvl kiedy kupuje se chain armora i s butami spodniami sabrą i chain armorem ide na trole zbierac male topiorki potem na 6 levelu ide na szkielety
KonioMaster
25-01-2006, 20:18
Zbieraj raty najpierw potem kup shielda i tak zbieraj to dużej sumy. Wg. mnie lepiej jest uzbierać więcej kasy i kupic cos na raz a nie pojedynczo bo nam sie cap zmniejsza i mozemy mniej szczórów nosić. A takie nabieranie newbie wg mnie to strata czasu
:confused:
Mój sposób na kase:
1. Szkielety sprzedaje mace i hatchety (shieldy zostawiam)
2. Mino hel i bear room w 1 osobe o 6 rano (możne nieźle wyciągnąć plate shieldów i chain armów
@Gravestone Fighter
1 . Mógł mieć postać depo na kase(ja mam 10)
2 . Mógł mieć kase w platynkach
3 . A w złocie serio by mu bylo tródno . Postać z 8 levelem uniesie w zlocie troche ponad 4k (+backpacki) Wiem bo wysyłam kase na main i się rookuje (mlodszy brat nabija level hehe)
Moj sposób jest taki:
Bije na ratach do 3 i zbieram ciala i je pózniej sprzedaje u Toma.Pozniej kupuje se studded shield, studded armor, legion helmet, spodnie , buty i broń.Ide do minohell jak ktos jest (3-5osob) zbieram loot z mino i ze skrzynek mam 4lvl.Wracam do miasta i kupuje strzaly za małą cene zbieramy tak ze 100 i szukam jakiegoś rookslayerowi któremu sprzedam czasem da dużo.Ide do wieży troli i bije 6-7lvl i ide na szkielety i sprzedaje mace i hatchety z których robimy platyny i je sprzedaje za np 200gp dobijemy na szkieletach i na maina Koniec;)
Przepraszam 2 razy kliknolem na odpowiedz
Lukasz-Ziom
12-04-2006, 21:17
ziomek od kiedy mace sie sprzedaje za 40 gp ?!
skryhull
13-04-2006, 15:09
dla newbiech to najlepiej sie zarabia na szkieletach
dla rookstayterów polecam orc spearmany (studded legi) minosy (p shield c arm b amulec sword mace i ponoć p dagger) szkielety (jeśli chcesz uzbierać po 4 swordy\mace\brass shieldy zeby miec platynke) ewentualnie trole (silver amulet i spiry dla rook palków)
mam rook chara 21 lev skile 20\25 i 17 dista
z mino juz mam 2 bronze amulce i wypadają naprawde rzadko
dlatego myśle że jeśli p dagger wypada rzadziej to osoby które go maja można policzyć na palcach
<<<Kiemi>>>
13-04-2006, 15:28
Ja znam inna taktyke na zarabianie kasy.. A wiec, ide na 1 lvlu na sheepy, deery, rabbity, zabijam je, biore wylootowane jedzenie, ide do Billa (kolo mlynu) sellnac jedzonko i to wszystko :) ostatnio zarobilem na tym 230gp :)
A za tyle sprzedasz jedzonko :)
Meat- 2gp :P
Ham- 4gp :)
ja to kupowalam klucz od seymour'a (czy jakos on tam) za 5gp i gadalam im ze to klucz do tajnej skrytki ktora znaja tylko nieliczni;) , jeden dal mi nawet 70gp :D
Jarassimus
17-06-2006, 02:58
Witam.
Może nie napiszę niczego odkrywczego, ale jako początkujący gracz mogę się pewnie podzielić swoimi doświadczeniami. ;-)
OK, zaczynamy od levelu 1. Na tym poziomie jestem jakby "nikim", więc nie ma co jeszcze startować na wielkie akcje ;-). Co więc robię? Zabijam króliki przy użyciu najpierw pały, a potem pięści. Choć nie dostaję przy tym żadnego doświadczenia, to zbierając mięso warte 2gp za kawałek wyrabiam sobie już podstawowe skille do walki. O ile dobrze pamiętam, na jeden raz jestem w stanie unieść 24 do 25 kawałków mięsa, więc mam za to około 50gp. Przez godzinę jestem tak w stanie zarobić sporo kasy: nawet na całkiem dobry stuff (miecz, tarczę, zbroję itp.). Ale pomalutku, jeszcze niczego nie kupuję, tylko chomikuję kasę.
Pora na doświadczenie. Mając już o wiele większe skille niż normalnie, przy zerowym expie, wchodzę do kanałów i jaskiń zabijać szczury, z których także zbieram kasę, a także sery do odżywiania się i robaki na później. Choć mam exp równy 0 i poziom dopiero pierwszy, jednak, przy dobrze wytrenowanych na królikach skillach, zabijanie szczurów to bułka z masełkiem. ;-)
Dobrze, jest level 2. Ale aaale... spokojnie! Wiem, że już mogę sobie wyjść z miasta, ale ja jeszcze trochę idę na króliczki i dziczyznę: nawalam je już tym razem przy użyciu jakiegoś prostego "machacza" (czyli mieczyka: sworda, sabre czy tym podobnego ;-), ale i także pięści. Zarabiam, oczywiście, znowu przy tym kasę, a jednocześnie podnoszą mi się skille. :-)
No to teraz można iść w teren ;-). Znowu, jak ze szczurami, zabijanie wilczków i wężyków z wyrobionymi skillami to pestka ;-). Przyglądałem się ludziom, którzy na 2 levelu spieszyli się, żeby wyjść z miasta i zaraz po tym zaliczyli śmierć :-). Ja nie padłem na 2 ani na 3 levelu żadną z obydwu swoich postaci, łażąc po lesie wśród wilków, węży a nawet waspów (no, w razie konieczności salwowałem się też ucieczką ;-).
Heh, przez już ten czas właściwie to już nawet nie pamiętam kiedy sam się nabił level... 4! (o 3 nawet nie wspomnę ;-). Teraz troszeczkę zaczyna się monotonia. Długie łażenie i expienie na wilkach i wężach, ale także długie wystawanie w mieście w oczekiwaniu na atrakcyjną ofertę sprzedaży dobrego stuffu (np. broni, czy zbroi). No cóż - trzeba było to przeczekać i jakoś pokombinować ;-). Ale warto było - bo dość szybko zdobyłem większość, może jeszcze nie najlepszego, ale, rzekłbym: dobrego stuffu. Nie chciałem wydać jednak całych pieniędzy na stuff - wiadomo, że musi pozostać pewna suma rezerwowa, na wszelki wypadek. Zadowoliłem się więc takim na razie średnim stuffem.
I znowu długotrwałe expienie, a pod koniec już początki treningów. Najlepiej późno w nocy, nawet nad rankiem, kiedy "be-ery" (Brazylijczycy ;-) już także pójdą spać, iść na trolle i misie. Oczywiście brałem jakiegoś słabego "machacza", ale dobrą tarczę i... jazda przez kilka godzin. No i, oczywiście, nie należy też zapominac o Fishing skill ;-) - po tanim zdobyciu wędki, kiedy potrzebowałem żarełka, miałem już je za (prawie) darmo :-), zwiększając jednocześnie sobie skill do wędkowania.
I tak jakoś, nie wiadomo kiedy, każda moja postać doszła w końcu do 8 levelu, gdzie pierwsza z nich (Jarassimus) poszła jako rycerz do Venore, a druga (wytrenowana znacznie szybciej, bazując na doświadczeniach, nauczkach i błędach poprzedniej postaci: Jarissimus) ostała się na Rookgaardzie. :-)
Obecnie wychodzi już taka sytuacja, że na Rookgaardzie mam 14 level i w Venore też mam 14 level, tyle, że na Rooku moja postać ma "trochę" więcej exp ;-). Nie ma już dla mnie problemu w tym, aby samodzielnie i bez użycia choćby jednego life fluida zabić w walce w zwarciu minotaura (choć jednak z rotwormem mam pewne problemy - udaje mi się go zabić, ale tracę mnóstwo HP :-/) czy orca spearmana, co, jak zauważyłem, dla wielu ludzi jest wciąż sprawą bardzo ciężką (pomijając na razie stosowane przez ludzi strzelanie do minotaura z łuku czyli Distace fighting, który będę trenował później). :-)
Pamiętacie mój wątek, w którym, jako początkujący zadawałem pytania odnośnie gry? OK, dziękuję wszystkim za cenne rady, wziąłem je sobie do serca, a dziś sytuacja Jarissimusa (Rookstayera) wygląda tak: uzbrojenie: Carlin Sword (Atk: 15, Def: 13) i Plate Shield (Def: 17), zbroja: Chain Armor (Arm: 6), hełm: Legion Helmet (Arm: 4), nogawice: Studded Legs (Arm: 2), buty: Leather Boots (Arm: 1), zabezpieczenie zapasowe: Silver Amulet (nie noszę go jednak stale, tylko na jakieś trudniejsze akcje).
Jak widać, nie jest to jeszcze najlepsze wyposażenie, jakie można mieć na Rookgaardzie, a ja już w nim czuję się dość pewnie. Nie chcę nawet myśleć o tym, co będę na Rooku wyprawiał mając już takowe wyposażenie ;-). Ale nie zamierzam go kupować od "ulicznych handlarzy" - zamierzam sobie je samodzielnie zdobyć chodząc solo na questy. Mam już wiele potrzebnych do tego rzeczy (kilof, odpowiednie klucze itp.). I przy tym całym już wyposażeniu, w swoim depo-charze ;-) mam już ponad 2k złociszy, które będę wydawał na łuk i strzały do niego. ;-)
Wiecie co? Kiedy tak się przyglądam niektórym ludziom, którzy grają w Tibię, a widzę, jak tyle czasu spędzają snując się po centrum miasteczka na Rookgaardzie i żebrząc: "free items plx", to się zastanawiam nad tym: czy nie byłoby lepiej spożytkować ten czas na staranne trenowanie, expowanie i zdobywanie nowych doświadczeń? I czy nawet, jeśli tacy ludzie zdobędą już pożądane (najczęściej od razu najlepsze) broń i stuff, czy będą umieli z niej korzystać w pełni funkcjonalności? Czy po prostu, zaraz gdzieś w ciemnym lesie zginą, bo nie mają dobrych skilli i będą się głupio zastanawiać: "czemu zginąłem? przecież miałem najlepszy stuff!", nie rozumiejąc, że nie samym stuffem gra się w gry RPG takie jak Tibia?
Echhh... to właśnie jest dla mnie noobstwo. ;-)
A wszystkim nie-noobom życzę ogromnych skilli, no i, oczywiście, leveli. :-)
Przesyłam pozdrowienia.
Prosze pisać jak wy szybko kase zbieracie na ekwipunek.
W ogóle nie zbieramy kasy na ekwipunek, bo to jest marnowanie kasy. Questy na rooku są bardzo proste, więc ekwipunek dużo lepiej zdobywać. (Nawet zrobienie questa na katanę jest dużo tańsze niż jej kupno, podobnie wygląda sytuacja z Cooper Shieldem i Legion Helmetem.) Kasę opłaca się na Rooku wydawać jedynie na Life Fluidy, Antidote Rune'y oraz strzały do łuku.
Bo ja na 1 levelu
zchodze do akademi w podziemia i tam są szczury
Tam jest jeden szczur.
blisko mino hell tam gdzie orcy i wilki sa tarcze( studded shield) ladnie stoi za 16 gp jeden.
Stoi za 16 gp, ale waży trzy razy tyle. Jest to bardzo nieopłacalny loot. Zaśmiecasz sobie nim tylko backpack. Z orków opłaca się zbierać jedynie studded helmety, bo można je sprzedawać za 20 gp, a ważą tylko 24.5 oz.
A najlepiej kase się zarabia z Szkeletorów
Nieprawda. Więcej kasy wypada z Trolli. W ogóle Trolle są zdecydowanie najbardziej opłacalnymi potworami na Rooku. Rookstayer na 30 levelu ze skillami 22/27 bierze trolla na 3-5 hitów, więc jego zabijanie zajmuje graczowi 6-10 sekund. Zakładając, że expimy na Trollach dla PACC'a (Trolle dla FACC'a są koszmarnie nieopłacalne, więc nawet ich nie biorę pod uwagę), to tam są na tyle dobre respy, że jak jesteśmy sami w jaskini, to bijemy Trolle często non-stop, co daje ~5k expa na godzinę. Zarabiamy przy tym 750gp-1k w złocie plus od czasu do czasu silver amulety. A na Rooku opłaca się zarabiać jedynie z gp, ponieważ looty są tutaj koszmarnie ciężkie, jak na cenę, za jaką możemy je sprzedać.
mace 40 gp
Stanie na rynku i sprzedawanie przedmiotów to strata czasu. Przez ten czas możemy zarobić przynajmniej 2 razy tyle z potworów. Graczom opłaca się sprzedawać przedmioty jedynie wtedy, kiedy wcześniej już się z nimi umówiliśmy lub od razu na rynku znaleźliśmy kupca, w przeciwnym wypadku jest to strata czasu.
szybko można sobie na łuka pozbierać jak ktoś chce na rooku zostać dłużej.
Dłużej, to znaczy ile? Dla kogoś, kto kiedyś wyjdzie na maina, nie opłaca się kupowanie łuku. Łuk jest jedynie opłacalny dla rookstayerów. (czyli osób, które na zawsze zostaną na rooku)
Mój kolega na rooku zaczął dziś grać i ja mamy po 6 level on ma łuka i 100 strzał zwykłych i 20 trujących.
I co z tego, skoro ma słaby skill dystansu i zdecydowaną większość strzałów nie trafia, dzięki czemu traci ogrom kasy?
Mi na rooku zostały z 3 questy i mam all z: kataną, cooper, salmon i mam chyba all na rook
A PACC'a masz i zrobiłeś już questy dla PACC'a?
nie mam mleka ale nie wiem czy jest na rook
Jest dostępne mleko z questu dla PACC'a.
uzbrojenie: Carlin Sword (Atk: 15, Def: 13) i Plate Shield (Def: 17),
Człowieku, nie załamuj mnie. Jesteś Rookstayerem i nosisz tak słaby ekwipunek? Brak mi słów. Ja jak tworzę sobie nowego Rookstayera, to po Katanę i Cooper Shield'a idę już na 2 levelu. Zdobycie tych przedmiotów na twoim levelu nie sprawi ci praktycznie żadnej trudności, a różnica jednego punktu ataku i dwóch punktów defa jest na prawdę kolosalna, jak na warunki Rookgaardu. Jeżeli zamierasz iść na Maina, to oczywiście nie opłaca się zdobywać Katany i Cooper Shield'a, ale ty jesteś Rookstayerem, więc powinieneś mieć te przedmioty jak najwcześniej.
Jarassimus
17-06-2006, 12:27
uzbrojenie: Carlin Sword (Atk: 15, Def: 13) i Plate Shield (Def: 17),Człowieku, nie załamuj mnie. Jesteś Rookstayerem i nosisz tak słaby ekwipunek? Brak mi słów. Ja jak tworzę sobie nowego Rookstayera, to po Katanę i Cooper Shield'a idę już na 2 levelu. Zdobycie tych przedmiotów na twoim levelu nie sprawi ci praktycznie żadnej trudności, a różnica jednego punktu ataku i dwóch punktów defa jest na prawdę kolosalna, jak na warunki Rookgaardu. Jeżeli zamierasz iść na Maina, to oczywiście nie opłaca się zdobywać Katany i Cooper Shield'a, ale ty jesteś Rookstayerem, więc powinieneś mieć te przedmioty jak najwcześniej.No wiesz, jeśli moja wypowiedź doprowadza Cię do załamania, to rozważ możliwość zaprzestania czytania moich wypowiedzi, bo może Ci to wyjść niezbyt dobrze na zdrowie :-P. Po za tym, zauważyłem (także w innych postach) Twój sposób cytowania: wyrwane z kontekstu słowa, wykazujące, że albo nie czytasz dokładnie wypowiedzi osób cytowanych, albo tak dla zabawy lub satysfakcji, na siłę przyczepiasz się do choćby najdrobniejszych nieścisłości w tych wypowiedziach. Najlepiej cytuj pojedyncze wyrazy z każdego z dania i każdy także osobno komentuj :-P.
OK, teraz do rzeczy.
Wy wszyscy, jak widzę (heh, większość z Was, bo może nie wszyscy) śpieszycie się, żeby wszystko mieć łatwo, tanio i przyjemnie, pozbawiając się tym samym najlepszego klimatu gry. To co piszesz, żeby na drugim poziomie iść na katana quest, jest poza tym tak bezsensowne, że lepiej, żeby tego nie czytali inni początkujący, bo jeszcze naprawdę uwierzą, że tak można zrobić. Coś Ci powiem: tak, żeby pójść na questa za jakąś grupą, która go wykonuje i tylko zebrać śmietankę, to i ja potrafię :-P. Przypomina mi to sytuację, w której piszesz komuś, żeby na 8 levelu, po wyjściu na main, "wykonał" questa wymagającego pójścia do pomieszczenia np. ze smokiem. Można i tak: pójść za innymi, którzy w końcu tego smoka ubiją i tylko zabrać co swoje. :-P
Wyobraź sobie, że właśnie w ten sposób (czyli idąc zaraz za grupką ludzi i łatwo wchodząc do pomieszczeń, w których powybijali oni już wszystkie potwory) byłem prawie we wszystkich miejscach, włącznie z Carlinem i Copper Shieldem. Jednak questów tych celowo nie wykonałem. Dlaczego? Bo to nie miałoby dla mnie żadnej przyjemności, żadnej satysfakcji. Już i tak zrobiłem coś, czego robić nie powinienem: Carlin Sworda kupiłem na rynku (ale Plate Shield zdobyłem samodzielnie zabijając monosa w zwarciu :-P). Dlatego postanowiłem sobie, że zarówno katanę, jak i Copper Shield zdobędę samodzielnie, bez niczyjej pomocy i to w czasie, kiedy na miejscu questa będą zrespowane wszystkie potwory. Zginę? Trudno, ale będę mógł sobie powiedzieć: próbowałem i dzięki temu już coś niecoś wiem więcej. A jeśli zdobędę ten stuff? Świetnie - w końcu o to właśnie mi chodzi!
Wydaje się, że nie rozumiesz pewnej "drobnej" istoty gier RPG, w których jak w życiu realnym, są miejsca, do których, owszem, możesz sobie pójść będąc "niedoświadczonym chłystkiem" (czyli np. na poziomie 2), ale w ogóle nie warto tego robić, bo Twoje umiejętności na to nie pozwalają. Jak napisałem wcześniej: większość z Was chce tutaj mieć wszystko szybko, tanio i przyjemnie, a tak ani w życiu realnym, ani w grach RPG nie ma. Dlatego ja, przy użyciu tak "słabego ekwipunku" mam zamiar solo (chyba nie zauważyłeś tego słowa, cytując wyrwany z kontekstu fragment) te questy wykonać. Chciałbym bardzo, żebyś mi pokazał jak Ty solo, na 2 levelu (jak piszesz :-) robisz katana quest.
Chcesz, to ja Ci zrobię questa do wykonania: zasponsoruję wszystkie tam pochodnie, Carlin Sworda, jakąś dobrą tarczę (ale niekoniecznie LF-y, bo w końcu na 2 levelu jeszcze graczy nie bardzo stać na kupowanie tak drogich rzeczy :-P) dam to wszystko Tobie na 2 levelu i poproszę, żebyś w niedzielę w nocy, kiedy już nawet Brazylijczycy pójdą spać, wykonał katana quest :-D, abyś mi pokazał, jak to robisz solo na 2 levelu :-D. Ale warunek jest taki, że ja tylko będę szedł za Tobą i tylko się przyglądał, nawet cały loot z potworków po drodze będzie Twój. Chcesz? Heh, no jasne, że nie chcesz, bo za chińskiego Boga nie zrobiłbyś samodzielnie tego questu przy takich warunkach. Nie wystarczyłoby Ci capa na noszenie swojego "wypasu" ekwipunku, nie wystarczyłoby Ci HP na pokonanie potworków, ani też nie wystarczyłoby Ci skilli na pokonanie tych potworków najtrudniejszych. Przy takich warunkach nie zabiłbyś nawet wszystkich trolli w wieżyczce na północnym Rookgaardzie :-). Ale spoko, z Twojej wypowiedzi wynika, że np. minotaur dla Ciebie na 2 levelu nie stanowiłby żadnego problemu. Hehe, no pewnie! :-D
I tak to właśnie Ty oraz wiele ludzi tego po prostu nie rozumieją: tylko expią, expią i jeszcze raz expią, żeby zaszpanować przed kolegami wysokim levelem, "zarąbistym" ekwipunkiem i w ogóle wysokimi parametrami postaci. Pozbawiając się tym samym jakże pięknego uroku gry, polegającego nawet na tym, że są miejsca, w które nie warto nawet wchodzić nie mając odpowiednich do tego warunków, o czym już napisałem wcześniej. A wiele z takich ludzi, kiedy bym spytał o jakieś ciekawe miejsce na połażenie sobie po terenie, nie umiałoby nawet zapewne odpowiedzieć mi na pytanie, bo w tym czasie, kiedy ja po prostu zwiedzałem sobie Tibię, oni byli zajęci nabijaniem.
Wiedz jednak, że ja (i, mam nadzieję, także paru innych ludzi) mam całkowicie gdzieś takie "załamania nad słabym stuffem" i dalej sobie będę "pocinał" takim "gównianym machaczem" :-P jak carlinek, a osłaniał się platem. A katanę i coppera zdobędę wtedy, kiedy sam uznam, że jest już na to odpowiedni czas. Jak napisałem, ja na swoje wyprawy chodzę solo, ewentualnie z wypróbowanymi przyjaciółmi i to tak, żeby mieć z tego pełną satysfakcję, a nie tylko exp, skills i eq. :-P
Pozdrawiam.
No wiesz, jeśli moja wypowiedź doprowadza Cię do załamania, to rozważ możliwość zaprzestania czytania moich wypowiedzi, bo może Ci to wyjść niezbyt dobrze na zdrowie :-P.
Nie twoja wypowiedź doprowadza mnie do załamania, tylko załamuje mnie twój ekwipunek.
Po za tym, zauważyłem (także w innych postach) Twój sposób cytowania: wyrwane z kontekstu słowa, wykazujące, że albo nie czytasz dokładnie wypowiedzi osób cytowanych, albo tak dla zabawy lub satysfakcji, na siłę przyczepiasz się do choćby najdrobniejszych nieścisłości w tych wypowiedziach.
A po jakiego groma miałbym cytować czyjąś całą wypowiedź, skoro zastrzeżenia mam tylko do pewnego małego fragmentu? To, że cytuję tylko fragment świadczy o tym, że tylko do fragmentu mam zastrzeżenia, a nie o tym, że nie czytam reszty wypowiedzi. A nieścisłości są po to, żeby je prostować, bo forum ma pomagać początkującym graczom i dostarczać im właściwą wiedzę o Tibii bez nieścisłości.
z dania
Ortografia się kłania.
Najlepiej cytuj pojedyncze wyrazy z każdego z dania i każdy także osobno komentuj :-P.
Przynajmniej nie będę zaśmiecał tym forum, tak jak inni zaśmiecają forum cytując całe wypowiedzi innych użytkowników, a komentując tylko ich fragmenty.
Wy wszyscy, jak widzę (heh, większość z Was, bo może nie wszyscy) śpieszycie się, żeby wszystko mieć łatwo, tanio i przyjemnie, pozbawiając się tym samym najlepszego klimatu gry.
Nie widzę powodów do tego, żebym miał latać Rookstayerem z Carlin Swordem, podczas, gdy mogę bezproblemowo zdobyć Katanę i czerpać większą przyjemność z gry.
To co piszesz, żeby na drugim poziomie iść na katana quest, jest poza tym tak bezsensowne, że lepiej, żeby tego nie czytali inni początkujący, bo jeszcze naprawdę uwierzą, że tak można zrobić.
Mogę ci zapodać filmik jak wykonuję questa na katanę na 1 levelu. Chcesz?
Coś Ci powiem: tak, żeby pójść na questa za jakąś grupą, która go wykonuje i tylko zebrać śmietankę, to i ja potrafię :-P.
Ja oprócz tego potrafię jeszcze wykonać solo questa na katanę na 1 levelu. Chcesz obejrzeć filmik niedowiarku?
Przypomina mi to sytuację, w której piszesz komuś, żeby na 8 levelu, po wyjściu na main, "wykonał" questa wymagającego pójścia do pomieszczenia np. ze smokiem.
Przestań już zmyślaj. Nigdzie tak nie napisałem. Żałosny jesteś. Podaj link do mojego posta, w którym kazałem chodzić na smoki na 8 levelu. -.-
Można i tak: pójść za innymi, którzy w końcu tego smoka ubiją i tylko zabrać co swoje. :-P
No ja wiem, że ty tylko tak potrafisz, nie musisz już się chwalić po raz trzeci tym, że tak umiesz, już zapamiętałem za pierwszym razem. -.-
Wyobraź sobie, że właśnie w ten sposób (czyli idąc zaraz za grupką ludzi i łatwo wchodząc do pomieszczeń, w których powybijali oni już wszystkie potwory) byłem prawie we wszystkich miejscach, włącznie z Carlinem i Copper Shieldem. Jednak questów tych celowo nie wykonałem.
Byłeś na queście z Cooper Shield'em, ale go celowo nie wykonałeś, tak? Czyli mam rozumieć, że przeszedłeś fire fieldy, tracąc na tym sporo czasu (leczenie foodem) lub sporo kasy (leczenie Life Fluidami), ale po dojściu do smoka się zawróciłeś i nie wziąłeś nagród? Tak było? Jeśli tak było, to gratuluję głupoty. Jeśli było inaczej, to nie byłeś na queście z Cooper Shield'em.
Dlatego postanowiłem sobie, że zarówno katanę, jak i Copper Shield zdobędę samodzielnie, bez niczyjej pomocy i to w czasie, kiedy na miejscu questa będą zrespowane wszystkie potwory.
Aha, ty w taki sposób rozumujesz. No dobrze, z tym też jestem w stanie powalczyć. Mogę ci dać filmik, w którym na 1 levelu zabijam wszystkie minoski na queście z Carlin Sword'em.
Zginę?
Nie, nie zginiesz. Na twoim levelu nie ma szans na zginięcie. Chyba, że ktoś jest ślepy.
"niedoświadczonym chłystkiem" (czyli np. na poziomie 2),
Nie level świadczy o umiejętnościach gracza. Mogę sobie stworzyc nowego chara. Będzie miał 1 level. I co, będzie to świadczyć o tym, że jestem newbie, bo gram postacią na 1 levelu?
ale w ogóle nie warto tego robić
Warto, bo się szybciej expi z Kataną.
bo Twoje umiejętności na to nie pozwalają.
OK, mogę ci dać ten filmik, tylko napisz, że chcesz.
Jak napisałem wcześniej: większość z Was chce tutaj mieć wszystko szybko, tanio i przyjemnie
Tak, bo gry komputerowe polegają na czerpaniu przyjemności z nich i każdy powinien grać tak, jak mu się to podoba.
a tak ani w życiu realnym, ani w grach RPG nie ma.
Patrząc na ludzi, którzy robią 100 level w 40 dni (czyli w tyle czasu, w ile tyle zrobiłeś 9 czy tam 11 level), widać, że jednak można.
Dlatego ja, przy użyciu tak "słabego ekwipunku" mam zamiar solo (chyba nie zauważyłeś tego słowa, cytując wyrwany z kontekstu fragment)
Dobrze, jak ci się nie podoba moje cytowanie, to w następnym poście będę cytował całe wypowiedzi innych użytkowników. To dopiero będzie zaśmiecanie forum. I znowu będziesz na mnie narzekał. A słowo "solo" jak najbardziej zauważyłem i ci próbuję udowodnić, że na Rooku można od 1 levela wykonać wszystkie questy. No, ale ja się będę tutaj produkował, a ty i tak mnie jednym zdaniem podsumujesz, że gadam bez sensu.
Chciałbym bardzo, żebyś mi pokazał jak Ty solo, na 2 levelu (jak piszesz :-) robisz katana quest.
Boże, zlituj się nad tym użytkownikiem. Dobrze, zrobie ten filmik, w którym pokażę, jak się wykonuje questa na katanę na 2 levelu i ci prześlę na priva. Nawet nie wiesz, jak mi się nie chce tego filmika robić, ale zrobię, żeby udowodnić takiemu sztywniakowi, jak ty, że jednak można. :-/
Chcesz, to ja Ci zrobię questa do wykonania: zasponsoruję wszystkie tam pochodnie, Carlin Sworda, jakąś dobrą tarczę (ale niekoniecznie LF-y, bo w końcu na 2 levelu jeszcze graczy nie bardzo stać na kupowanie tak drogich rzeczy :-P) dam to wszystko Tobie na 2 levelu i poproszę, żebyś w niedzielę w nocy, kiedy już nawet Brazylijczycy pójdą spać, wykonał katana quest :-D, abyś mi pokazał, jak to robisz solo na 2 levelu :-D
Kurde, załamujesz mnie. Dobra, jeszcze raz ci powtórzę: "Zrobię ten filmik, zrobię, zrobię, zrobię, zro-bię!". Specjalnie zdejmę z siebie cały ekwipunek i zostawię przy sobie tylko łopatę w lewej ręce, a linę w prawej ręce i pojdę po tą yeah bunną katanę, żebyś przestał mnie krytykować do jasnej cholery.
Ale warunek jest taki, że ja tylko będę szedł za Tobą i tylko się przyglądał, nawet cały loot z potworków po drodze będzie Twój. Chcesz? Heh, no jasne, że nie chcesz, bo za chińskiego Boga nie zrobiłbyś samodzielnie tego questu przy takich warunkach.
A po jaką cholerę masz za mną iść, skoro ja ci to na filmiku mogę pokazać i nawet się zalogować do Tibii nie będziesz musiał. No, ale ty pewnie nawet nie masz takiego magicznego programu jak TibiCam, bo jest on trochę trudny w obsłudze, jak na twój iloraz inteligencji, to fakt.
Nie wystarczyłoby Ci capa na noszenie swojego "wypasu" ekwipunku
400 capa spokojnie wystarcza na mainie do noszenia ekwipunku.
nie wystarczyłoby Ci HP na pokonanie potworków
Żebym miał nawet 5 razy mniej HP, to i tak bym questa zrobił. Wiesz o tym, że jest coś takiego jak box'y?
ani też nie wystarczyłoby Ci skilli na pokonanie tych potworków najtrudniejszych
A po co je pokonywać? No, ale dobrze. Zakładam, że muszę pokonać. W takim razie i tak pokonam. Dam ci filmik.
Przy takich warunkach nie zabiłbyś nawet wszystkich trolli w wieżyczce na północnym Rookgaardzie :-).
A szczura bym zabił, panie profesorze?
Ale spoko, z Twojej wypowiedzi wynika, że np. minotaur dla Ciebie na 2 levelu nie stanowiłby żadnego problemu. Hehe, no pewnie! :-D
Chcesz filmik z solowaniem Minotaura na 1 levelu?
I tak to właśnie Ty oraz wiele ludzi tego po prostu nie rozumieją: tylko expią, expią i jeszcze raz expią, żeby zaszpanować przed kolegami wysokim levelem, "zarąbistym" ekwipunkiem i w ogóle wysokimi parametrami postaci.
Na przykład ja nie gram po to, żeby "szpanować" postacią, tylko po to, żeby się dobrze bawić w Tibii.
A wiele z takich ludzi, kiedy bym spytał o jakieś ciekawe miejsce na połażenie sobie po terenie, nie umiałoby nawet zapewne odpowiedzieć mi na pytanie, bo w tym czasie, kiedy ja po prostu zwiedzałem sobie Tibię, oni byli zajęci nabijaniem.
Na 15 levelu to ty sobie możesz pozwiedzać co najwyżej miasta, bo odejdziesz trochę w bok i sraczka.
Wiedz jednak, że ja (i, mam nadzieję, także paru innych ludzi) mam całkowicie gdzieś takie "załamania nad słabym stuffem" i dalej sobie będę "pocinał" takim "gównianym machaczem" :-P jak carlinek, a osłaniał się platem.
Twój wybór. Będzie ci się nudniej grało, ale jak to lubisz, to nie będę krytykować.
Bosheee, ale się rozpisałem. Może za dużo krytyki. Ale ja nienawidzę jak ktoś ma destrukcyjny i demobilizacyjny pogląd na Tibię. Człowiek ogląda sobie filmiki z solowania Giant Spidera na 10 levelu, a tu nagle przychodzi koleś, który się mądrzy, że nie można zdobyć Katany na 2 levelu i jeszcze, żeby bardziej zanudzić graczy, to delikatnie sugeruje, że najlepiej grać powoli i klepać zwykłe dwarfy do 50 levela, a my mamy się tego słuchać. Człowieku, ty jesteś jakimś archaicznym działaczem z czasów PRL-u chyba. Tutaj zabronić, tutaj rozkazać, tutaj się wtrącić. Zrozum, że ludzie grają inaczej nie dlatego, że są cymbałami, ale dlatego, że jest to ciekawsze, a skoro tobie się co innego podoba, to ja i zapewne inni ludzie także akceptują to, ale ty zaakceptuj innych.
Nie wiesz jeszcze wiele o Tibii, to się nie wymądrzaj. Uczysz innych graczy źle, tłumaczysz im, że Tibia to trudna gra i trzeba na jak najdalszym levelu iść, bo można zginąć, podczas, gdy to nie jest prawda. Po przeczytaniu twojej wypowiedzi taki początkujący gracz się załamie, bo piszesz, że trzeba mieć bóg wie jakie skille, level i ekwipunek, żeby wykonać proste questy na rooku. Celem nas, użytkowników forum, ma być odkrywanie tajemnic Tibii i łamanie barier, a nie ich pogłębianie.
Jakbym grał tak jak ty w Tibie to bym nie osiągnął nic więcej niż bicie tych samych dwarfów zwykłych w tej samej kopalni przez rok. Nuda tysiąclecia.
PS. I sorry, że mój post to prostowanie "profesora" i wnosi niewiele do tematu, ale nie mogę czytać, jak wprowadza się w błąd nowych graczy. :-/
PharadoX
17-06-2006, 19:50
Najszybszy sposób na kase to robienie trapa przed Carlin Sword Quest , kilka razy to nagrałem i znajduje się aktualnie w dziale filmy 3 albo 4 strona , zobaczcie ile można w 1h zarobić kasy. Jeśli niechce wam się oglądać to napisze że na godzine można wyciągnąć 2k w samej kasie ( ponad 500 gp w itemach ) jak się ma farta i ludzie chodzą na tego questa.
@up
Święta prawda.
@Jarassimus
No to jak, zmądrzałeś już i dotarło do ciebie, że można na 1 levelu zrobić questa na katanę, czy mam ci ten filmik przesłać? Bo nie chcę robić filmika na darmo. Odpisuj szybciej. No bo wiesz, wydaje mi sie że 2,5 godziny to wystarczająco dużo czasu, żeby przemyśleć swoje brednie i wyciągnąć wnioski, chociaż może nie doceniam twojego intelektu. Jak tak, to sorry.
Jarassimus zgadzam się z tobą, że questy są najlepsze gdy wykonuje się je samemu dla zabawy, ale zrozum, że po którymś razie wykonywania tego samego questa po prostu się on nudzi. Po co się męczyć, skoro można albo szybko przebiec i wziąć itemy, albo tak jak piszesz, iść za jakimś teamem.
Tak, wykonanie wszytskich questów na 1lvl jest możliwe. :) Widocznie jesteś nowy i nie masz na tyle "skilla" aby to zrobić, bądź nawet zrozumieć, ale z czasem zobaczysz, że wszystko jest możliwe, nawet blokowanie demona na 23lvlu :D
Ja bym w ogóle najchętniej zrobił filmik, na którym bym wykonał wszystkie questy rookowe zarówno dla facc jak i pacc na 1 lvlu. To by zamknelo wreszcie japy tym medrcom wszystkim co mowia ze na 1 lvlu nie da rady zabic minosa, rota itd itp. Ale niestety obowiazuje quest spoiling (a i tak wszyscy wiedza jak te questy zrobic, no ale coz glupi przepis -.-) i nie moge nic zrobic, wiec takie noobki beda caly czas mnie uczyly ze na 1 lvlu to sie nie da. X( Ale coz - moge przeciez wyslac filmik z wszystkimi questami na priv do takiego mistrza i chyba bede tak robil, bo mnie juz te denerwuje.
PS. Swoja droga dalem kiedys kilka filmikow (zabijanie mino i rota na 1 lvl, questy na 1 lvl) na tibia.org ale tam nie ma osobnego dzialu o rooku i zginely w tlumie uznane za nieciekawe, bo kazdy woli patrzec na demon i hydra hunty. :p Ale moge zrobic od nowa i pokazac niedowiarkom jesli ktos tego pragnie. :p Jak ktos chce to sie zglosic, a ja zrobie i mu dam.
Sorry za taki "radykalizm" w moich wypowiedziach. Moze jest nie na miejscu. Ale dobilo mnie zdanie szanownego mistrza oro profesoro Jarajssimusa, ktory ******** brednie ze "on chce zobaczyc jak ja robie solo na 1, ale ja nie chce bo nie umiem i sie boje". Po takiej wypowiedzi mozna sie zapasc pod ziemie, jak Artur Boruc po puszczonej bramce z Niemcami. :-/
A teraz pytanie do moderatorów:
Czy ja moglbym zrobic filmik i pokazac tylko samo zabijanie rotow oraz skeli 1 lvl charem na katanie quescie, czy tez to bedzie uznane za quest spoiling? (po przejsciu poisonow, drzwi bym wczesniej otworzyl i nie pokazywal klucza w backpacku tylko gdzies ukryl, drugie drzwi tez bym wczesniej otworzyl i nie wchodzil do pokoju) Czy tak moglbym zrobic czy to juz QS?
@czucie klimatu rpg w tibi
Szanowny panie Jarassimus, te 2 twoje postacie to sa twoje pierwsze postacie i dopiero od niedawna grasz w tibie dlatego czujesz klimat rpg. Tylko dlatego. Bo jeszcze ci sie tibia nei znudzila i nawet glupie zabicie trolla cie cieszy. Pozniej sie to zmieni. Pograj z pol roku i zobaczysz. Bedziesz taki sam "Speedy Gonzalez" jak my wszyscy. ;) Stworz sobie 3 chary 50+ lvl i zacznij robic czwartego. Zobaczymy jak wtedy bedziesz czul klimat rpg (wiem z wlasnych i kumpli doswiadczen ze klimatu nie bedziesz czul w ogole ;))
Jarassimus
18-06-2006, 03:35
@ Mahrdis:
Nie, nie chce mi się już pisać na żadne tematy z Tobą, bo szkoda na to mojego czasu; wolę go poświęcić na jakieś przyjemności, tudzież swoim Przyjaciołom. Nie chce mi się nawet pisać o tym, że jesteś dla mnie śmiesznym woreczkiem mosznowym, bo po co mam Cię obrażać, choć Ty to zrobiłeś w kilkunastu miejscach swojej wypowiedzi, a ja do tej pory ani razu. I nie chcę Cię już więcej załamywać ani swoimi wypowiedziami, ani swoim "słabym stuffem", bo rzeczywiście będziesz chyba po tym potrzebował pomocy medycznej.
Wiesz... to może niech już tak pozostanie: ja sobie jestem żałosnym człowiekiem z małym IQ i czym tam sobie dodatkowo nie wymyślisz, w ogóle nie umiejącym grać w gry RPG, a choćby nawet obsłużyć programu TibiCam, zaś Ty sobie jesteś Mistrzuniem, który na 1 levelu zabija roty i minotaury. I, który chyba jedynie to umie robić z kulturą i bez chamstwa (choć obawiam się, że po obejrzeniu wymienionych filmików i w to mógłbym też zwątpić), no może jeszcze przyczepiać się do niewiele istotnych szczegółów w wypowiedziach innych. Bo na pewno nie dyskutować na forum.
Wiesz o tym, że jest coś takiego jak box'y?A wiesz Ty o tym, że jest coś takiego jak kultura?
z daniaOrtografia się kłania.A teraz, skoro tak lubisz, to specjalnie dla Ciebie - jest to ostatnia rzecz, jaką dla Ciebie chciało mi się zrobić:Nie twoja wypowiedź [...]Ortografia się kłania.Przestań już zmyślaj.Gramatyka się kłania. Albo może i też ortografia, bo cholera wie, co też autor miał na myśli. :->[...] ty tylko tak potrafisz [...]Ortografia się kłania.Aha, ty w taki [...]Ortografia się kłania.Mogę ci dać [...]Ortografia się kłania.Na twoim levelu [...]Ortografia się kłania.[...] mogę ci dać [...]Ortografia się kłania.[...] jak ci się nie podoba [...]Ortografia się kłania.[...] i ci próbuję udowodnić[...]Ortografia się kłania.[...] a ty i tak mnie [...]Ortografia się kłania.[...] i ci prześlę [...]Ortografia się kłania.[...] jak ty [...]Ortografia się kłania.[...] jeszcze raz ci powtórzę [...]Ortografia się kłania.[...] skoro ja ci to [...]Ortografia się kłania.[...] ale ty pewnie nawet [...]Ortografia się kłania.[...] jak na twój iloraz [...]Ortografia się kłania.Dam ci filmik.Ortografia się kłania.[...] to ty sobie możesz [...]Ortografia się kłania.Bosheee [...]Heh, tutaj zupełnie nie mam pojęcia, co się "kłania". :-D[...] ty jesteś [...]Ortografia się kłania.[...] a skoro tobie się co innego [...]Ortografia się kłania.[...] ale ty zaakceptuj [...]Ortografia się kłania.Po przeczytaniu twojej wypowiedzi [...]Ortografia się kłania.[...] bóg wie jakie [...]Ortografia się kłania.[...] na rooku.Ortografia się kłania.[...] tak jak ty [...]Ortografia się kłania.
Ale to tylko z jednego posta, bo z innych także mi się już nie chce. Za dużo wówczas by tego było, choć wtedy znalazłoby się więcej różnorodności.
Na koniec chciałem Cię najmocniej przeprosić za to, że aż trzy razy się przeze mnie załamałeś. Naprawdę, nie chciałem, Stary ;->. No już dobrze, nie martw się. Weź sobie jakąś kurację, wtedy na pewno to jakoś przeżyjesz i będziesz dalej "łoił" w Tibię. :->
No, to papatki, Mistrzuniu. :->
A teraz, skoro tak lubisz, to specjalnie dla Ciebie - jest to ostatnia rzecz, jaką dla Ciebie chciało mi się zrobić:
OMG Wypowiedz na forum to nie jest list i nie trzeba pisac zaimkow osobowych z duzych liter. Ale zes sie osmieszyl tym poprawianiem mojej ortografii.
Wiesz... to może niech już tak pozostanie: ja sobie jestem żałosnym człowiekiem z małym IQ i czym tam sobie dodatkowo nie wymyślisz, w ogóle nie umiejącym grać w gry RPG, a choćby nawet obsłużyć programu TibiCam, zaś Ty sobie jesteś Mistrzuniem, który na 1 levelu zabija roty i minotaury. I, który chyba jedynie to umie robić z kulturą i bez chamstwa (choć obawiam się, że po obejrzeniu wymienionych filmików i w to mógłbym też zwątpić), no może jeszcze przyczepiać się do niewiele istotnych szczegółów w wypowiedziach innych. Bo na pewno nie dyskutować na forum.
No dobrze, zalozmy ze jestem chamem i nie znam sie na grach rpg. Jednak nie bedziesz mi ***** wmawial ze nie mozna zabic mino lub rota na 1 lvlu. X(
Ale to tylko z jednego posta, bo z innych także mi się już nie chce. Za dużo wówczas by tego było, choć wtedy znalazłoby się więcej różnorodności.
Jeszcze nie zrobilem ani jednego bledu ortograficznego. Te twoje pisanie zaimkow z duzej litery jest zalosne. To ***** nie jest list!
bóg wie jakie
Nie, nie powinno byc z duzej litery. Dlaczego? Bo jest wielu bogów z różnych religii, a nie tylko jeden katolicki jak do tej pory zapewne myslales. :p
Na koniec chciałem Cię najmocniej przeprosić za to, że aż trzy razy się przeze mnie załamałeś. Naprawdę, nie chciałem, Stary ;->. No już dobrze, nie martw się. Weź sobie jakąś kurację, wtedy na pewno to jakoś przeżyjesz i będziesz dalej "łoił" w Tibię. :->
OMG. A ty wiesz ze jest cos takiego jak "ironia" oraz "przenośnia"? Slowo "zalamac sie" ja uzylem w przenosni, ale ze ty jestes intelekt nie z tej ziemi, to oczywiscie zrozumiales doslownie.
Chodzilo mi o to, ze po prostu rookstayer najpozniej na 8 lvlu powinien miec full eq zeby szybko awansowac, no ale co ja sie bede z toba sprzeczal, skoro ty sie lepiej znasz na tibii.
Dobra nie bede sie dalej klocil. Czuj se to twoje rpg jak chcesz. Ja tez se czulem jak gralem pierwszy miesiac w tibie to sie nie dziwie. Ale nie bedziesz mi ***** wmawial ze nie mozna zabic minosa albo rota na 1 lvlu!!! X(
Pavel Ches
18-06-2006, 11:23
OMG Wypowiedz na forum to nie jest list i nie trzeba pisac zaimkow osobowych z duzych liter. Ale zes sie osmieszyl tym poprawianiem mojej ortografii.
Jeszcze nie zrobilem ani jednego bledu ortograficznego. Te twoje pisanie zaimkow z duzej litery jest zalosne. To ***** nie jest list!
A gdzie masz napisane, że wielkie litery obowiązują tylko w liście? Dla mnie Twoja powyższa wypowiedź jest równoznaczna z tym, że ludzi z którymi piszesz na forum nie szanujesz. A żałosne to są te "********" moim skromnym zdaniem, bo do bluzgów (tak wnioskuję po tych gwiazdakach) zazwyczaj zniżają się mało "yntelygentne" osoby.
Jednak nie bedziesz mi ***** wmawial ze nie mozna zabic mino lub rota na 1 lvlu.
Ale nie bedziesz mi ***** wmawial ze nie mozna zabic minosa albo rota na 1 lvlu!!!
Ja bym w ogóle najchętniej zrobił filmik, na którym bym wykonał wszystkie questy rookowe zarówno dla facc jak i pacc na 1 lvlu.
Swoja droga dalem kiedys kilka filmikow (zabijanie mino i rota na 1 lvl, questy na 1 lvl) na tibia.org ale tam nie ma osobnego dzialu o rooku i zginely w tlumie uznane za nieciekawe, bo kazdy woli patrzec na demon i hydra hunty.
Czy ja moglbym zrobic filmik i pokazac tylko samo zabijanie rotow oraz skeli 1 lvl charem na katanie quescie
Chcesz filmik z solowaniem Minotaura na 1 levelu?
eh... to bodajże z trzech Twoich postów. Aż strach pomyśleć ile to jeszcze razy się w Twoich postach pojawi. Proszę Cię w imieniu swoim i innym forumowiczów, przestań się wreszcie chwalić jaki to z Ciebie "masta", że Ty to zabijesz na 1lvl-u to i to... (ble ble) Mnie to zwisa i powiewa co Ty sobie zabijesz na jakim lvl-u, każdy sobie zabija co, kiedy, gdzie, czym chce i tyle... Sam już zauważyłeś kręcąc filmik i umieszczając go na innym forum, że "zginely w tlumie uznane za nieciekawe", więc jak widać nie tylko mnie to zwisa i powiewa, a takie pisanie o tym w co trzecim zdaniu wręcz irytuje. Nie kwestionuje, że nie można, ale po co siedzieć nabijać te skille na owcach itp., rzucać tymi spearami w niego na 1lvl-u. Skończ z tym.
Mam tylko nadzieję, że mnie nie "wygwazdkujesz" w kolejnym swoim poście, bo takie ubniżanie innym mi nie imponuje... i zresztą innym chyba też nie.
Żegnam i pozdrawiam.
LOOOOL
A kto ci kazal skillowac na owcach?
Wiesz co to sa life fluidy?
Jarassimus
18-06-2006, 11:56
OMG Wypowiedz na forum to nie jest list i nie trzeba pisac zaimkow osobowych z duzych liter. Ale zes sie osmieszyl tym poprawianiem mojej ortografii.Nareszcie choć w jednym miejscu Ci przyznam rację: zaimków osobowych rzeczywiście nie trzeba pisać z dużej litery - wystarczy pisać je z litery o takim samym wymiarze, jak pozostałe (bo duże, to Ty najwyżej możesz mieć co innego). Natomiast zaimki osobowe stosowane w celu zwrócenia się do kogoś, nie tylko w liście, piszemy z wielkiej litery. To się nazywa: forma grzecznościowa. I nie chodzi tu bynajmniej o Twoją grzeczność, której próżno by szukać u chama bez kultury. Chodzi po prostu o reguły ortografii języka polskiego (tak samo, jak nazwy ulic, nazwiska, czy inne wyrazy pisane z wielkiej litery). Może za dużo czasu spędzałeś na 1 levelu przy minotaurach lub rotwormach, zamiast przy książkach?
A wypowiedź na forum jest taką samą formą pisaną jak list, podanie, czy nawet artykuł w gazecie. Na polskim forum jest zwykle pisana w języku polskim, który ma swoje zasady, jakimi się rządzi.
Jeszcze nie zrobilem ani jednego bledu ortograficznego.To w takim razie wyłumacz mi, o co Tobie chodziło w tym zdaniu:Przestań już zmyślaj.Bo przecież, jak mnie zapewniasz, nie było tam ani jednego błędu ortograficznego. Jednak nijak nie mogę tego zdania zrozumieć, wszak mam tak niskie IQ, że mi ono na to nie pozwala. Bądź tak uprzejmy, Drogi Mistrzuniu, i wytłumacz koledze o mniejszym rozumku. A może chodziło o to, że nie postawiłeś przecinka, a zdanie miało brzmieć:Przestań już, zmyślaj.No więc dobrze już, przestanę i będę zmyślał - tylko powiedz, czy o to Ci chodziło, Szacowny Mistrzuniu?
Nie, nie powinno byc z duzej litery. Dlaczego? Bo jest wielu bogów z różnych religii, a nie tylko jeden katolicki jak do tej pory zapewne myslales. :pWskaż mi choć jedno miejsce, w którym napisałem, że chodzi o Boga katolickiego albo też wykaż, na jakiej podstawie napisałeś, że o nim myślałem. :-P
OMG. A ty wiesz ze jest cos takiego jak "ironia" oraz "przenośnia"? Slowo "zalamac sie" ja uzylem w przenosni, ale ze ty jestes intelekt nie z tej ziemi, to oczywiscie zrozumiales doslownie.Tak, tak - rzeczywiście, tak dosłownie to zrozumiałem :->. No, ale coś Ty, Mistrzuniu, jak się zaczniesz tłumaczyć przed takim debilem z małym IQ jak ja, to Ci w końcu przestaną wierzyć pozostałe, być może czytające Cię tu osoby, żeś jest takim Mistrzuniem. :->
Serio, nie załamałeś się? Ufff... kamień z serca... :->
A wiesz Ty, z kolei, że jest coś takiego jak pomyłka zwana też literówką, powstałą wskutek, np. szybkiego pisania? I, że słowa "z danie", które tak mi skrupulatnie zacytowałeś jako błąd ortograficzny (a co także robisz, w odniesieniu do postów pisanych przez innych ludzi), były jedynie taką właśnie literówką? No, ale przecież taki Mistrzuniu jak Ty NIGDY nie popełnia błędów, więc skąd on może o takim czymś wiedzieć.
Mistrzuniu zaś najlepiej wie, jak mistrzowsko zabić minosa lub rota na 1 levelu w Tibii. Wie też, jak mistrzowsko obrażać na forum dyskusyjnym osoby, które mają inne poglądy niż on i po prostu zupełnie inaczej (a już na pewno nie po mistrzowsku) grają w gry takie jak Tibia, zaś nikomu ich nie narzucają. I wreszcie, po mistrzowsku potrafi on selektywnie cytować wyrwane z kontekstu słowa lub części wypowiedzi, tylko te, do których ma zamiar się on przyczepić lub skrytykować. Umie przy tym po mistrzowsku czytać w myślach, wiedząc o jakiego Boga, chodziło interlokutorowi albo też jak dosłownie zrozumiał przenośnię. No i, na koniec, potrafi on widzieć rzeczy, których nie ma: na przykład błędy ortograficzne w miejscach, w których została popełniona zwykła literówka. Wszak on jest Mistrzuniem. Respect, Mastah. :->
Lepiej nie wpieprzaj się w coraz większą pułapkę, woreczku mosznowy, bo i sam stajesz się pomalutku żałosny (wystarczy, że już ja jestem :->). Na dodatek odchodzisz od głównego tematu wątku i możesz narazić się, na usunięcie postów, czego chyba byś nie chciał, Nieomylny Wszechwiedzący Mistrzuniu. Pamiętaj bowiem, że to nie ja pierwszy zaatakowałem Twoje wypowiedzi, tylko Ty moją.
Ja, w każdym razie skończyłem z Tobą gadać, woreczku mosznowy. Wolę sobie w tym czasie, na 14 levelu, z załamująco "kiepskim" wyposażeniem i skillami zabijać króliki. Bo minotaury, to tylko domena Mistrzuniów, a ja przecież nawet do pięt Mistrzuniom nie dorastam, choćby nawet swoim ilorazem inteligencji.
poisoner
18-06-2006, 12:51
Jarassimus wyjdz. Tobie juz dziekujemy. Czytalem wszystkie twoje posty w tym temacie i rece mi opadly. Jestes newbie i niewiele jeszcze wiesz o tibii to sie nie wymadrzaj. Absolutnei zgadzam sie z Mahrdisem ze mozna na 1 lvlu zabijac mino i roty, wystarczy leczyc sie life fluidami i miec bron ktora mozemy zadawac tym potworow obrazenia.
Orshabaall
18-06-2006, 13:11
lol mahrdis po co sie az tak rozpisywales? Twoj post zajmuje prawie cala strone, a powtarzasz sie przy kazdym cytowaniu. Mogles to wszystko strescic w 5-6 zdaniach i nie spamowac.
Ale poza ta bezsensowna dlugoscia posta, to zgadzam sie Mahrdis ze wszystkim co napisales. Jarassimus daj se spokoj ze szkoleniem newbie podczas gdy sam jestes tym newbie albo nawet gorzej - noobem. Zapewne nawet nie wiesz co to jest life fluid, bo gdybys wiedzial ze cos takiego istnieje to bys uwierzyl ze mozna na 1 lvlu pokonac kazdego potwora. Jedyne co jest potrzebne to (jak slusznie zauwazyl poisoner) bron ktora zadaje jakiekolwiek obrazenia temu potworowi, a sami mozemy byc bez eq, bo potwory z rooka sie nie leczą. W tym wypadku koszty bylyby ogromne. Ale jak na 1 lvlu nalozymy najlepszy eq jakie jest dostepny na rooku to juz wtedy nawet ze skillami 10/10 spokojnie uzywajac life fluidow zabijemy rota, mino, spearmana i wykonamy wszystkie questy.
Tak wiec jeszcze dlugo sie musisz uczyc tibii Jarassimus, zanim bedziesz mogl pouczac innych (ktorzy wiedza wiecej niz ty).
A Mahrdisa nie krytykuj, bo nie masz racji. Moze Mahrdis niepotrzebnie cie atakuje, ale ma ku temu powody, bo sie nie znasz na tibii, a mimo wszystko narzucasz swoj poglad.
Seromontis.
18-06-2006, 13:59
Heheheheh ale ten jarassimus broni zaciekle swojego zdania. Jest twardy jak polski polityk. XD Nie zna sie na temacie, ale co z tego? ;)
Do tej pory myslalem ze jest jedna tibia (nie liczac ots) ale sie mylilem. Jarassimus gra w inna tibie bo w tej normalnej mozna zabijac minotaura i rota na 1 levelu i nie powiem ze to ots bo na otsie tym bardziej mozna. ;)
Ja ci dobrze radze Jarassimus, wypij troche zimnej wody bo szare komory ci sie przegrzaly i troche zle pracuja. ;) I nie upieraj sie ze masz racje bo juz chyba z 6 osob ci udowodnilo ze nie masz, a te osoby na pewno graja w tibie przynajmniej 10 razy tyle co ty. :p
Galorman
18-06-2006, 14:21
spoko ludzie wysyłam raporta, o jednego nooba mniej na forum nie zaszkodzi
Jarassimus
18-06-2006, 14:23
Jarassimus wyjdz.Nie Tobie o tym decydować.
Tak wiec jeszcze dlugo sie musisz uczyc tibii Jarassimus, zanim bedziesz mogl pouczac innych (ktorzy wiedza wiecej niz ty).I OK, masz rację, wiem o tym, że jestem początkujący i że dużo muszę się jeszcze uczyć. Tylko dlaczego, do jasnego gwinta, nie mogę sobie spokojnie napisać na forum, że na 14 levelu zabijam słabe potwory i pomału się właśnie (jak wspomniałeś) wszystkiego uczę, tak, żeby nie przylazł jakiś woreczek mosznowy i nie zaczął mojej wypowiedzi krytykować mówiąc mi co mam robić (np. zabijać minotaury na 1 levelu), wytykać mi literówki jako błędy ortograficzne, a także wmawiać mi coś, czego nie napisałem, tudzież o czym pomyślałem - dlaczego? I tylko o to mi chodzi w całym tym wywodzie. Z całą resztą się z Tobą zgadzam.
A Mahrdisa nie krytykuj, bo nie masz racji. Moze Mahrdis niepotrzebnie cie atakuje, ale ma ku temu powody, bo sie nie znasz na tibii, a mimo wszystko narzucasz swoj poglad.Wskaż, proszę, te powody. Jeszcze raz powtórzę: zrobiłem tak, bo jakiś woreczek mosznowy zaatakował moją pierwszą tutaj wypowiedź. Temat wątku brzmi: "Szybka kasa na Rook", a nie np. "Zabijanie Minosa na 1 levelu", a ja opowiedziałem o tym, jaki jest mój sposób na to (temat wątku). Komu się nie podobają moje wypowiedzi, mój stuff, moje skille, czy cokolwiek innego mojego - niech nie zwraca na mnie swej uwagi. Nie próbujcie więc teraz odkręcać kota ogonem, bo inną sprawą jest to, czy macie rację, jeśli chodzi o minotaury, a inną sprawą jest atakowanie moich wypowiedzi i, po prostu, pisanie nie na temat. Czy tematem tego wątku jest "stuff Jarassimusa załamujący woreczki mosznowe"?
To tyle w temacie. Ja już swoją wypowiedź napisałem - Wy swoje także. Toczka.
Orshabaall
18-06-2006, 14:44
@Jarassimus
No rzeczywiscie musze przyznac ci racje co do wypowiedzi Mahrdis. Nie powinien on atakowac twojej osoby, bo kazdy ma prawo grac tak jak chce i jemu nic do tego jakie ty posiadasz itemy i co robisz w Tibii. Tutaj sie z toba zgadzam w 101% i za swoje wypowiedzi powinien warna dostac Mahrdis bo cie obraza.
Jednak ty tez nie jestes bez winy. Dlaczego? Bo oprocz slusznej krytyki Mahrdisa zaczales takze nam udowadniac ze zabijanie minotaura lub rota na 2 lvlu niezmoliwe. Wszysyc ktorzy choc troche grali w tibie wiedza ze mozna wyjsc z miasta na 1 lvlu i mozna takze sobie przelozyc ekwipunek z innego chara do innego, dzieki czemu na 1 lvlu mamy najlepsze rzeczy jakie sa na rooku i nawet przy skilach 10/10 i 1 lvlu spokojnie wtedy z katana zabijamy rota lub minotaura. Wiedza to chyba wszyscy na tym forum. Oprocz ciebie. Ty uparcie dowodzisz ze nie mozna zabic mino lub rota na 1 lvlu ani wykonac katana questa. Dlatego tez naraziles sie na sluszna krytyke, bo niewiele wiesz o tibii jeszcze, byc moze nie wiedziales ze mozna tak zrobic, ale skoro nie wiedziales to nie powinienes sie odzywac i na sile tego udowadniac. Kazdy wie co to sa life fluidy. Ja na swoim rookstayerze mam 15+ bp life fluidow we wszystkich depo charach wiec co za problem zuzyc kilka z nich i zrobic wszystkie questy rooka na 1 lvl z full eq zabijajac potwory a nie przechodzac obok nich.
Tak wiec z jednej strony sie zgadzam z tym ze nikt nie powinien nikomu rozkazywac co ma robic w tibii. tibia to gra rpg i kazdy gra jak chce a innym nic do tego, tu zgoda. Ale jak juz sie bierzesz za porady dotyczace gry w tibie to rob to z glowa i rozumem. I nie upieraj sie ze nie mozna na 1 lvlu zabijac wszystkich potworow i robic wszystkich questow, bo nie masz racji. Moze ci to udowodnic te kilka osob co
cie skrytykowalo i wielu innych.
Juz sam nie wiem co mam ci jeszcze wiecej powiedziec zebys uwierzyl ze mozna zabic wszystkie potwory z rooka (oprocz mm i ghoula) na 1 lvlu i ze mozna zrobic wszystkie questy z rooka na 1 lvlu. Wierzysz, czy mam (mamy?) ci dalej to tlumaczyc?...
Seromontis.
18-06-2006, 14:50
Juz sam nie wiem co mam ci jeszcze wiecej powiedziec zebys uwierzyl ze mozna zabic wszystkie potwory z rooka (oprocz mm i ghoula) na 1 lvlu i ze mozna zrobic wszystkie questy z rooka na 1 lvlu. Wierzysz, czy mam (mamy?) ci dalej to tlumaczyc?...
Wiara to jest w kosciele. :p Ja mu to filmikiem moge udowodnic, jesli on tego chce bo nadal nie zdaje sobie sprawy ze mozna tego dokonac. :p
Orshabaall
18-06-2006, 14:55
Wiara to jest w kosciele. :p Ja mu to filmikiem moge udowodnic, jesli on tego chce bo nadal nie zdaje sobie sprawy ze mozna tego dokonac. :p
No to wlasnie piszac o tlumaczeniu mialem na mysli rowniez pokazanie odpowiednich filmikow.
poisoner
18-06-2006, 14:59
Dziwni wy ludzie jestescie. Ze tez wam sie chce te filmy robic :P. Chyba naprawde nie macie nic innego do roboty. Przeciez to jest O-CZY-WI-STE ze mozna zabic minosa i rota na 1 lvlu! Po co w ogole filmem to pokazywac?! Mistrzostwa leca w telewizji a wy sie bawicie w filmiki dla noobow :S
Jarassimus
18-06-2006, 15:09
[...] oprocz slusznej krytyki Mahrdisa zaczales takze nam udowadniac ze zabijanie minotaura lub rota na 2 lvlu niezmoliwe.W porządku - jest możliwe. Pasuje Ci taka moja wypowiedź?
Wszysyc ktorzy choc troche grali w tibie wiedza ze mozna wyjsc z miasta na 1 lvlu i mozna takze sobie przelozyc ekwipunek z innego chara do innego, dzieki czemu na 1 lvlu mamy najlepsze rzeczy jakie sa na rooku i nawet przy skilach 10/10 i 1 lvlu spokojnie wtedy z katana zabijamy rota lub minotaura. Wiedza to chyba wszyscy na tym forum. Oprocz ciebie.No, a teraz sam zaczynasz przesadzać, podobnie, jak to zrobił pewien woreczek mosznowy tutaj. :-P
Ooo, nie, nie wiedziałem o tym :-O. Serio? ;->
Ty uparcie dowodzisz ze nie mozna zabic mino lub rota na 1 lvlu ani wykonac katana questa. Dlatego tez naraziles sie na sluszna krytyke, bo niewiele wiesz o tibii jeszcze, byc moze nie wiedziales ze mozna tak zrobic, ale skoro nie wiedziales to nie powinienes sie odzywac i na sile tego udowadniac. Kazdy wie co to sa life fluidy. Ja na swoim rookstayerze mam 15+ bp life fluidow we wszystkich depo charach wiec co za problem zuzyc kilka z nich i zrobic wszystkie questy rooka na 1 lvl z full eq zabijajac potwory a nie przechodzac obok nich.No dobrze, ale jednak, bez pouczania kogokolwiek, chciałbym na ten temat podyskutować. To właśnie zrozum to, że sam chciałbym dowiedzieć się, jak to zrobić.
Ty mi teraz nie mów o postaci-depo na Rookgaardzie. Tak to i ja potrafię kombinować. I dobrze wiem, że i Ty, i tamten woreczek mosznowy, próbujecie mnie wpieprzyć na manowce (choć Ty może jesteś bardziej kulturalny). Ale postaram się jednak nie dać.
OK, do rzeczy.
Załóżmy, że dopiero co zarejestrowałeś sobie konto w Tibii, utworzyłeś pierwszą postać i zalogowałeś się do gry. Tak samo, jak wiele innych tutaj początkujących, którzy przecież także czytają ten wątek i od Ciebie, i innych chcą się uczyć. OK, zatem: Twoja postać jest na 1 levelu. Nawet, jeśli zrobisz sobie drugą taką postać na depo-char, to nie masz kasy, żeby cokolwiek do niej schować. Aby zdobyć tę kasę, swoją postacią (ale nie tym depo-charem, tylko tą pierwszą) chodzisz, trenujesz i tak dalej. A w tym czasie awansujesz na kolejne poziomy i nie jesteś już na levelu 1.Dobrze gadam, czy nie?
To teraz mi powiedz, jak w tej sytuacji można tą pierwszą postacią, na 1 levelu zabić rota lub minotaura? Bo ja tu czegoś nie rozumiem. Ale, mam nadzieję, że mi to dobrze wytłumaczysz, bez wpuszczania mnie w maliny.
Juz sam nie wiem co mam ci jeszcze wiecej powiedziec zebys uwierzyl ze mozna zabic wszystkie potwory z rooka (oprocz mm i ghoula) na 1 lvlu i ze mozna zrobic wszystkie questy z rooka na 1 lvlu. Wierzysz, czy mam (mamy?) ci dalej to tlumaczyc?...OK, nie wątpię w to, że postacią pierwszopoziomową można zabić coś tam. Zapewne wiele filmików potrafi to wykazać. Wszak można mieć sobie, jak piszesz, tego depo-chara i tam trzymać najlepszy stuff. Tu jest wszystko w porządku. Tylko Ty najpierw dokładnie przeczytaj moje powyższe zdania i do nich się ustosunkuj. Wtedy dopiero w to do końca uwierzę.
I znowu to powiem jeszcze raz: w Tibię nie grają same "wypasy", które na Rookgaardzie zęby zjadły, lecz i ludzie, którzy grają w RPG-i choćby pierwszy raz w życiu, a Tibia im się bardzo spodobała (nie mam tu akurat siebie na myśli, bo grałem już w inne gry). Oni czytając Wasze wypowiedzi i chcąc się od Was uczyć siedzą teraz załamani, że oni tylko klepią węże i wilczki. I teraz chcesz im powiedzieć, żeby sobie w celu zarobienia szybkiej kasy na Rook poszli na minotaury i roty??? :-O
Proszę, wytłumacz mi to, a wówczas dam już spokój i Tobie, i temu całemu tematowi.
Pozdrawiam.
Orshabaall
18-06-2006, 15:30
W porządku - jest możliwe. Pasuje Ci taka moja wypowiedź?
Oczywiscie ze tak. Pasuje mi wszystko co jest zgodne z prawdą.
No, a teraz sam zaczynasz przesadzać, podobnie, jak to zrobił pewien woreczek mosznowy tutaj. :-P
Ooo, nie, nie wiedziałem o tym :-O. Serio? ;->
Nie rozumiem w czym ja przesadzam. W tym ze na 1 lvlu z full eq i skillami 10/10 zabijam minosa, rota, spermana i robie wszystkie questy? Moge ci dac filmik, tylko napisz czy chcesz. Ze wszyscy ludzie to wiedza ze tak mozna? Nie, nie wszyscy. Dokladnie 98,7% osob. Ale ja zaokraglilem. Przesadzilem z tym ze ty nie wiesz? No tak mi sie wydalo bo jakbys wiedzial ze tak mozna to bys i wiedzial ze da sie zabic tego mino/rota.
Nawet, jeśli zrobisz sobie drugą taką postać na depo-char, to nie masz kasy, żeby cokolwiek do niej schować.
Nieeee. Chyba sie nie zrozumielismy. Ja mam na mysli to, ze mamy na tym samym serwie na rooku inna postac rookstayera ktory ma xx bp life fluidow, xx tysiecy gp oraz pelny ekwipunek.
Aby zdobyć tę kasę, swoją postacią (ale nie tym depo-charem), tylko tą pierwszą chodzisz, trenujesz i tak dalej. A w tym czasie awansujesz na kolejne poziomy i nie jesteś już na levelu 1.
Nieeee. Nie mialem czegos takiego na mysli. Chodzilo mi o innego chara ktory juz ma kase i life fluidy i da temu 1 lvlowi,a ten se na follow pojdzie za rookstayerem powiedzmy do bear rooma i spokojnie wprowadzi i zabije tam mino samemu biorac ataki minosa na siebie.
Dobrze gadam, czy nie?
Nope. ;-)
To teraz mi powiedz, jak w tej sytuacji można tą pierwszą postacią, na 1 levelu zabić rota lub minotaura?
No nie w takiej to nie mozna. ;-)
Mam nadzieje ze wyltumaczylem. Jeszcze raz jednak streszcze swoja wypowiedz zeby nie bylo watpliwosci. Mam powiedzmy rookstayera 30 level ktory ma 0 mlvl (xD), skille 22/27, ~30k w depo charach i ~~15 bp life fluidow w depo charach oraz pelny eq zapasowy (oprocz tego na sobie). No to teraz sobie tworze chara nowego ktory ma 1 lvl i skile 10/10, daje mu pelny ekwipunek i powiedzmy backpack life fluidow (albo mniej, albo wiecej - zalezy co chcemy zrobic, jakiego potwora zabic lub jakie questy wykonac).
No i teraz tym nowym charem co ma najlpeszy dostepny na rooku ekwipunek, skille 10/10 (w ogole nie skillujemy, z katany i tak przy 10 sworda leca ladne hity) i ileś tam life fluidow zaleznie od akcji - idziemy tym charem razem z rookstayerem tunelem przez miasto (rookstayer blokuje i zabija potwory, dla 1 lvla nie ma expa), dochodzimy sobie dwoma charami do bear rooma (tam gdzie chaina sie zdobywa) i rookstayer luruje minosa z dolu do pokoju, 1 lvl juz stoi w bear roomie, rookstayer nastepnie wychodzi z pokoju i zamyka drzwi i rozpoczyna sie walka solo 1 lvl char vs minotaur wygrana oczywiscie przez chara na 1 lvlu ;-)
Uffff, chyba juz rozwiałem wszystkie watpliwosci. ;-)
Jak nie to prosze pisac
Pavel Ches
18-06-2006, 15:35
LOOOOL
A kto ci kazal skillowac na owcach?
Wiesz co to sa life fluidy?
Wiesz bo ja myślałem o bardziej "yntelygentnym" sposobie, bo jakoś nie widzę, żeby klepanie minosów czy rotów na 1lvl-u używając przy tym lf było szybkim sposobem na zarabianie kasy, baaa, nawet mam wątpliwość czy aby nawet opłacalnym, bo chyba o tym jest temat? (przypominając tytuł tematu: "Szybka Kasa na rook")
@EDIT
Mam nadzieje ze wyltumaczylem. Jeszcze raz jednak streszcze swoja wypowiedz zeby nie bylo watpliwosci. Mam powiedzmy rookstayera 30 level ktory ma 0 mlvl (xD), skille 22/27, ~30k w depo charach i ~~15 bp life fluidow w depo charach oraz pelny eq zapasowy (oprocz tego na sobie). No to teraz sobie tworze chara nowego ktory ma 1 lvl i skile 10/10, daje mu pelny ekwipunek i powiedzmy backpack life fluidow (albo mniej, albo wiecej - zalezy co chcemy zrobic, jakiego potwora zabic lub jakie questy wykonac).
No i teraz tym nowym charem co ma najlpeszy dostepny na rooku ekwipunek, skille 10/10 (w ogole nie skillujemy, z katany i tak przy 10 sworda leca ladne hity) i ileś tam life fluidow zaleznie od akcji - idziemy tym charem razem z rookstayerem tunelem przez miasto (rookstayer blokuje i zabija potwory, dla 1 lvla nie ma expa), dochodzimy sobie dwoma charami do bear rooma (tam gdzie chaina sie zdobywa) i rookstayer luruje minosa z dolu do pokoju, 1 lvl juz stoi w bear roomie, rookstayer nastepnie wychodzi z pokoju i zamyka drzwi i rozpoczyna sie walka solo 1 lvl char vs minotaur wygrana oczywiscie przez chara na 1 lvlu ;-)
A teraz powiedz mi czy nie lepiej tym rookstayerem dać tej nowej postaci kase jak będziemy wychodzić na maina niż dawać mu bp/pare bp lf, które straci w walce z tym minosem (koszt 1bp lf = 1,2k... za viale zwróci się 0,1k)?
@EDIT2
Mi sie wydaje ze jemu chodzilo o to ze w ogole mozna zabic na 1 lvlu minosa, a nie o tym czy bedzie to oplacalne.
No jeśli tak, to w takim razie nie o tym temat...
Orshabaall
18-06-2006, 15:41
Wiesz bo ja myślałem o bardziej "yntelygentnym" sposobie, bo jakoś nie widzę, żeby klepanie minosów czy rotów na 1lvl-u używając przy tym lf było szybkim sposobem na zarabianie kasy, baaa, nawet mam wątpliwość czy aby nawet opłacalnym, bo chyba o tym jest temat? (przypominając tytuł tematu: "Szybka Kasa na rook")
Mi sie wydaje ze jemu chodzilo o to ze w ogole mozna zabic na 1 lvlu minosa, a nie o tym czy bedzie to oplacalne.
Jarassimus
18-06-2006, 15:54
No nie w takiej to nie mozna. ;-)I to mi już wystarczy.
Skąd bowiem Ty, a także woreczek mosznowy oraz inni, tak szybko szastający słowem "noob" wiecie co miałem na myśli pisząc pierwszą tutaj swoją wypowiedź, a nawet drugą?
Mi sie wydaje ze jemu chodzilo o to ze w ogole mozna zabic na 1 lvlu minosa, a nie o tym czy bedzie to oplacalne.No, to odkryjmy karty. Ja od samego początku, zgodnie z tym, jak brzmi temat tego wątku, miałem tę właśnie, opisaną w poprzednim poście sytuację na myśli. Wygląda na to, że ktoś mnie próbował wpuścić w maliny, a sam wdepnął w gówno.
Wiesz bo ja myślałem o bardziej "yntelygentnym" sposobie, bo jakoś nie widzę, żeby klepanie minosów czy rotów na 1lvl-u używając przy tym lf było szybkim sposobem na zarabianie kasy, baaa, nawet mam wątpliwość czy aby nawet opłacalnym, bo chyba o tym jest temat? (przypominając tytuł tematu: "Szybka Kasa na rook")Dokładnie! O to właśnie mi chodzi.
Dlatego Wy mi nie tłumaczcie, że można sobie zrobić depo-chara na Rooku, bo ja, choć jestem początkujący i może nie takim wytrawnym graczem, już dawno na to wpadłem (a jeśli jeszcze nie wpadliście na to, że tak zrobiłem, to zapraszam na stronę Tibia Community (http://www.tibia.com/community/), na której są podane dokładne daty założenia charów) i mam zarówno postać-depo na pieniądze, które już prawie całe capa postaci zajmują (co byłoby nawet zgodne tematem tego wątku: szybka kasa), jak i drugą postać-depo na stuff zdobyty podczas różnych wycieczek po Rookgaardzie (włącznie z boxami, abym mógł wchodzić na górkę do minosa). Mało tego, jedną ze swoich postaci-depo musiałem ratować Jarissimusa z poważnych kłopotów, w jakich się znalazł. I domyślam się, że mając najlepszy stuff w postaci-depo, a także mnóstwo kasy na LF-y, można zabić choćby nawet i dwa minotaury czy roty na pierwszym poziomie. Ot, proste, mając już tak dużo zasobów, zakładasz sobie postać, ubierasz ją w ten najlepszy stuff i idziesz na minotaura - żadna filozofia.
Człowieku, ja czytam Wasze forum i naprawdę zastosowałem wiele Waszych rad już do serca - nie myśl sobie, że jestem takim debilem, jakiego robi ze mnie woreczek mosznowy. Obecnie zbieram platynki (mam już 9), zaczynam pomału gromadzić strzały itp., a nawet powoli (na ile umiem) także pomagam takim właśnie "zieloniakom", jakim sam jeszcze przed chwilą byłem (choć nie mówię wcale, że już wszystko wiem, ale to co wiem - tym się dzielę z innymi). I z pewnością nie powiem im czegoś takiego, żeby sobie, w celu zarobienia szybkiej kasy na Rook, poszli klepac minosa. Musiałbym się z durniem na mózgi pozamieniać.
I dlatego nie piszcie w takim wątku, że nie ma problemu z zabiciem minosa na 1 levelu: to jest dział o nazwie "Dla początkujących" - nie zapomnijcie o tym. Wy tylko wytłumaczcie ludziom całkowicie zielonym, jak sobie mają taką pierwszą w ogóle postacią w Tibii zarobić szybką kasę na Rook.
To by było na tyle. Serdeczne pozdrowienia.
Orshabaall
18-06-2006, 16:44
A teraz powiedz mi czy nie lepiej tym rookstayerem dać tej nowej postaci kase jak będziemy wychodzić na maina niż dawać mu bp/pare bp lf, które straci w walce z tym minosem (koszt 1bp lf = 1,2k... za viale zwróci się 0,1k)?
Nie, nie lepiej. Dlaczego? Ano dlatego:
1. Jak zabijam minosa na pierwszym lvlu to dla satysfakcji wlasnej a nie zarobku
2. Nikt nie powiedzial ze ide na main nowa postacia. Moge sobie stworzyc postac tylko do solowania potworow i robienia questow.
3. Nawet jak ide na main to nie oplaca sie dawac kasy z rookstayera bo na mainie zarobek jest od samego poczatku ~10 razy szybszy niz na rooku i ta kasa ktora na rooku ma spora wartosc, na mainie praktycznie nic nie znaczy. (no bo co to jest 30k na mainie? Starczy ledwie na jedna dwureczna bron pokroju dragon lance)
4. Ja nie chcialem udowadniac oplacalnosci zabijania minosa, rota, spermana i robienia questow na 1 lvl (bo to oczywiste ze sie nie oplaca). Chodzilo mi jedynie o udowodnienie ze mozna tak zrobic.
No jeśli tak, to w takim razie nie o tym temat...
No nie, ale Jarassimus sie upieral ze sie nie da na 1 czy 2 lvlu zabic minosa. Sam pierwszy o tym napisal.
Skąd bowiem Ty, a także woreczek mosznowy oraz inni, tak szybko szastający słowem "noob" wiecie co miałem na myśli pisząc pierwszą tutaj swoją wypowiedź, a nawet drugą?
Ja nie wiedzialem. Sorry za pomylke, moj blad. Ale nie przypuszczalem ze moze ci nie wpasc do glowy pomysl ze sobie z innego chara mozna wziac kase. :p
No, to odkryjmy karty. Ja od samego początku, zgodnie z tym, jak brzmi temat tego wątku, miałem tę właśnie, opisaną w poprzednim poście sytuację na myśli. Wygląda na to, że ktoś mnie próbował wpuścić w maliny, a sam wdepnął w gówno.
A ja od poczatku mialem na mysli branie kasy z rookstayera. Nie zrozumielismy sie po prostu.
Dokładnie! O to właśnie mi chodzi.
A mi chodzilo o to, czy w ogole mozna bo napisales wczesniej ze na 1 czy tam 2 lvl jest to nie mozliwe. Napisales wyraźnie "niemozliwe" a nie "nieoplacalne" wiec dlatego ci tlumaczylem ze jest to mozliwe bo jest. Nie mialem na mysli oplacalnosci tego.
I z pewnością nie powiem im czegoś takiego, żeby sobie, w celu zarobienia szybkiej kasy na Rook, poszli klepac minosa. Musiałbym się z durniem na mózgi pozamieniać.
Zgadzam sie z toba w 100%. Nawet sunrise 96 lvl rookstayer nie expi na mino bo to jest nieoplacalne. Ale nie mozna zaprzeczyc ze zabicie minosa na KAŻDYM levelu poczawszy od 1 lvl jest mozliwe.
I dlatego nie piszcie w takim wątku, że nie ma problemu z zabiciem minosa na 1 levelu: to jest dział o nazwie "Dla początkujących" - nie zapomnijcie o tym. Wy tylko wytłumaczcie ludziom całkowicie zielonym, jak sobie mają taką pierwszą w ogóle postacią w Tibii zarobić szybką kasę na Rook.
To by było na tyle. Serdeczne pozdrowienia.
Napisales wyraźnie ze sie nie da zabic minosa na 1 czy 2 lvlu a nie ze sie nie oplaca. Dlatego tlumaczylem ze to nie prawda.
Pavel Ches
18-06-2006, 17:29
Nie, nie lepiej. Dlaczego? Ano dlatego:
1. Jak zabijam minosa na pierwszym lvlu to dla satysfakcji wlasnej a nie zarobku
2. Nikt nie powiedzial ze ide na main nowa postacia. Moge sobie stworzyc postac tylko do solowania potworow i robienia questow.
3. Nawet jak ide na main to nie oplaca sie dawac kasy z rookstayera bo na mainie zarobek jest od samego poczatku ~10 razy szybszy niz na rooku i ta kasa ktora na rooku ma spora wartosc, na mainie praktycznie nic nie znaczy. (no bo co to jest 30k na mainie? Starczy ledwie na jedna dwureczna bron pokroju dragon lance)
4. Ja nie chcialem udowadniac oplacalnosci zabijania minosa, rota, spermana i robienia questow na 1 lvl (bo to oczywiste ze sie nie oplaca). Chodzilo mi jedynie o udowodnienie ze mozna tak zrobic.
No i wszystko jasne. Podsumowując kilka ostatnich stron, minosa lub rota da się zabić solo na 1lvl-u, ale wogóle to nie jest opłacalne. Można probować jak komuś daje to satysfakcję, bo mi np. nie.
Racja nikt nie powiedział, że idziesz na main nową postacią, ale podałem tutaj tylko taki przykład, że zamiast wydawać pieniądze rookstayera na lf i dawać je 1lvl-owej potaci żeby solować minosa, można o wiele wiecęj zyskać dając same pieniądze i nie solować tego minosa 1lvl-owcem. Z tą wartością na rooku, a na mainie również się całkowicie zgadzam, ale tak jak wspomiałem, podałem przykład, który po prostu pasuje co do tematu, bo ktoś jeszcze pomyśli sobie inaczej zaglądając do tematu "Szybka Kasa na rook", że najlepza kasa z minosów. (ludzie mają różne pomysły) ;)
Pozdrawiam serdecznie.
Orshabaall
18-06-2006, 17:37
Można probować jak komuś daje to satysfakcję, bo mi np. nie.
Albo jak ktos chce udowodnic niedowiarkom ze jest to mozliwe do wykonania.
Racja nikt nie powiedział, że idziesz na main nową postacią, ale podałem tutaj tylko taki przykład, że zamiast wydawać pieniądze rookstayera na lf i dawać je 1lvl-owej potaci żeby solować minosa, można o wiele wiecęj zyskać dając same pieniądze i nie solować tego minosa 1lvl-owcem.
Pewnie ze tak. Ale mi nie chodzilo tutaj o zysk.
Jarassimus
18-06-2006, 18:28
Myślałem, że tutaj już wszystko zostało powiedziane, a Ty dalej swoje. :-/
OK, to i ja dalej swoje...
Powtarzam więc po raz n-ty: to jest dział dla początkujących, którzy zwykle nie mają "drugiego chara", lecz zaczynają grę w Tibię po raz pierwszy. W przypadku takich osób, zabijanie na 1 lub 2 levelu rotwormów lub minotaurów jest takim bezsensem, że napisałem o tym już w pierwszej swojej tu wypowiedzi, z czym w końcu, dopiero po "wypocinach" woreczka mosznowego i moim "udowadnianiu, że nie jestem wielbłądem", się zgodziłeś. Tytuł wątku jednak brzmi: "Szybka kasa na Rook", a nie "Czy można zabić Minotaura na 1 levelu?", więc piszmy na temat.
A jednak, mimo, że jest to dział dla początkujących, wypowiadają się w nim same "orły", zabijające na 1 levelu minotaury i namawiające do tego nowicjuszy. Weźcie przestańcie, zamiast tracić czas na te bezsensowne dyskusje, zaczęlibyście przynajmniej pomagać tym naprawdę potrzebującym pomocy. A o zabijaniu minotaurów na 1 levelu wszak możecie sobie popisać w innych wątkach.
Tyle, że... mnie już nawet samemu ręce opadają na Was, a nawet na moderatorów tego forum. Znowu został skasowany wątek, w którym dziewczyna pytała o rady - wątek nie naruszający w żadnym punkcie regulaminu (choć w uzasadnieniu jest tak napisane). I to jeszcze, żeby było śmiesznie, został on skasowany wówczas, kiedy już pisałem odpowiedź z przydatnymi dla niej (i dla wielu innych ludzi) radami. Nie nie, nie o zabijaniu minosów. O tym, jak prawidłowo kliknąć na drabinkę, żeby na nią wejść - nie dla wszystkich jest to takie oczywiste, jak dla Was zabicie minosa na 1 levelu, a także nie we wszystkich poradnikach jest o tym napisane. :-P
Chciałem pomóc człowiekowi najbardziej potrzebującemu pomocy...
Ale spoko, widzę, że moderatorzy wolą, żeby na tym forum były same tylko poradniki i artykuły, dupowłażące GM-om/modom posty, no czy też wreszcie wypowiedzi, w których woreczki mosznowe obrażają innych userów.
Nie chce mi się już pisać na tym forum :-/. Od tej pory będę tylko czytał Wasze "wypociny". Zaś jeśli moderator zdecyduje się usunąć choć jednego mojego posta z tego wątku - proszę wówczas usunąć WSZYSTKIE pozostałe, bo nie zamierzam kiedyś "świecić oczami", gdy ktoś będzie czytał moje wypowiedzi niekompletne.
Dziękuję wszystkim za pomocne rady i wypowiedzi. Zaś mam nadzieję, że choć niektóre moje wypowiedzi były czytane przez kogoś z przyjemnością (kilka osób spotkałem później w Tibii i mi o tym mówiły). Dziękuję też @ SmallMacioo za to, że jest takim w porządku człowiekiem i kumplem.
Pozdrawiam wszystkich, moderatorów także - żegnajcie. Po prostu się już zniechęciłem po tym wszystkim.
Pavel Ches
18-06-2006, 19:09
Tyle, że... mnie już nawet samemu ręce opadają na Was, a nawet na moderatorów tego forum. Znowu został skasowany wątek, w którym dziewczyna pytała o rady - wątek nie naruszający w żadnym punkcie regulaminu (choć w uzasadnieniu jest tak napisane). I to jeszcze, żeby było śmiesznie, został on skasowany wówczas, kiedy już pisałem odpowiedź z przydatnymi dla niej (i dla wielu innych ludzi) radami. Nie nie, nie o zabijaniu minosów. O tym, jak prawidłowo kliknąć na drabinkę, żeby na nią wejść - nie dla wszystkich jest to takie oczywiste, jak dla Was zabicie minosa na 1 levelu, a także nie we wszystkich poradnikach jest o tym napisane. :-P
Ze skasowaniem tego tematu zgodzę się z Tobą, nie potrzebnie skasowany, najwyżej mógłby być zamknięty po udzieleniu odp. na trapiące problemy załażyciela. W końcu moim zdaniem dział "Dla początkujących" jest po to aby pomagać początkującym. Paradoksalnie zotawiane są posty typu "lol, mam pd na rooku", które wnoszą jedynie zamęt, chaos i często też tzw.przeze mnie "gwiazdki". Natomiast kasowane są tematy z zapytaniami o podstawy, później są takie osoby wyśmiewane przez "masta" gracza, że nie potrafi tego i tego. A faktycznie gdy ta osoba prosi w jej mniemaniu w dobry dziale, odp. zostaje kasowana. Ludzie skasować każdy potrafi (no jeszcze są ograniczenia bo trzeba zostać jakimś modkiem w przypadku forum), ale nie każdy potrafi pomóc. Ta sytuacja wydaję mi się troche nie w porządku. Przepraszam za takiego off topa, ale zirytowało mnie to trochę, tak samo jak mojego przedmówcę. Jak tak dalej będzie to będziemy czytać o tym tylko, że ktoś ma PD albo ktoś wszedł do MM i póżniej 20 stron (jak nie więcej) besztania tej osoby. Czy naprawdę na tym forum potrzebni są tylko krytycy czyjejś pracy, czy może znajdzie się coś dla osób, które chciałyby, bazując na własnych doświadczeniach, pomóc osobą potrzebującym rad, gdyż nie wiedzą tego i czygoś innego? Odpowiedź pozostawiam moderatom tego forum. :/
ulwi aladim
19-07-2006, 17:19
pozdro All
nie to nie wypali robilem takie cos jeszcze mi wciskali zebym im za free dalX( nobki...................
Ja wynosze z roka 8 platynek 4 carliny i 4 viking helmety to wystarcza na plate secik
najlepiej przed wyjsciem z rooka skupywac od ludzi carlin swordy(40gp) i viking helmety(25gP), co da nam duzy zysk cs-118gp w carlin, a vh za 66gp u hardka,carlin, ab,.
ale jak juz kase zbierac to tylko na szkieletach :)
http://liloj2423.w.interia.pl/locik.jpg
według mnie to na pierwszym levelu zdobywam wszystko cxzyli chain armor , plate shield,itp. wiecie ze uzbieranie na rooku 3,5k to jest niemozliwe bo w koncu gdzie sie to zmiesci i nie ma tyle capa .Ja na 11 levelu z prawie najlepszym eq lina i łopatą mogłem uniesc cos kolo 1,2k B) B) B)
@up
a wiesz ze jest cos takiego jak depo char ??
MAZurecki
04-08-2006, 20:07
Uzbiera się butelek po life fluidach, i do jednego npc sprzedac za małą fortunkę. :)
Moja wersja - PACC Area, Trolle, Lootbag przez 1h = 700gp.
Skieletony tylko do szybkiego zarabiania, mace(30gp), hatchet(25gp), sword(25gp) no i oczywiscie opchnac u ludzi na rynku :p drozej slabe lvl bardzo chetni kupowac mace
Ludzie ale macie problem ja z kumplem na blokoniu noobów wylotowaliśmy 17 calrin swordów;) .
Macie tu 2 filmy, niestety są na kięta 7.72.
Teraz po nowym up date nie da się blokować za bardzo bo można chodzić po skrzynkach, beczkach itp.
Warto obejrzeć;) . Świat manera.
Copper shield loot.
http://www.tibicams.tibianetwork.com/en/movies/show/10487
Tu z blokowania koleś stracił dobre eQ (chłopak miał glebe:) )
http://www.tibicams.tibianetwork.com/en/movies/show/10488
Slayer Shaphiree
09-08-2006, 11:15
Na początku chyba każdy zaczyna od noszenia szczurzych skór do tim'a . Jak też tak zaczynałem :P Tak jedzie się do 100 gp. Kupujemy od graczy carlin sworda ( Lub mace ) Rope, i Kilka pochodni. Lecimy za graczami do bear room po chaina. Mamy full ekwip. i następnie idziemy na trolle. Na można spokojnie uzbierac mały rookowy majątek. po 1 h. grania uzbierałem ponad 250 gp.
Wielki LoL !!! Nie kazdy chodzi po ratyi tomowi sprzedaje . Ja wole bic sheepy , deery i rabbity i sprzedaje mieso . zdochodze do min.200gp i wbijam 2 lvl . Robie questy pod miastem . Potem robie banana i short sword quest . POzniej robie Minoo Hell i Bear room . Zbieram z 2 osoby i ide na katane . Jeszcze z copper shieldem robie + kasa z hunta = okolo 1500gp
z poruwnaniem trapowania noobów nei ma znaczenia ty 1,5k robisz około 2 dni
a ty kasy można zdobyć w 3 godziny trapowania noobów B)
Tom The Tanner
09-08-2006, 23:19
@up
Hehe, zauważ że musi to czytać osoba która jest często trapowana. Co ona ma powiedzieć xD
Polecam Salmon qest, lootbag przez 3h jakieś 1k :P
EDIT:
100 post :P
przed trapem trzeba umiec sie bronić, trapnięty mozesz być prawie wszędzie...
ja naprzykład łapie swoje ofiary na qestach np w minohell lub bearroom,
na rotach też jest dobry trap...
jeżeli zaczniesz trapować to zrozumiesz jaka to frajda ...
jeśli znajdziesz jakeigoś kumpla z którym bedziesz trapować to jest już jesteście the best...
ja takiego znalazłęm i wszedzie trapowaliśmy. Ostatnio trapneliśmy jakiegoś br na copper shield qest i chłopak się zglebił jak wypadło mu copper shield
oczywiście zaczą od słynne HUNTED, ale jak go znów trapneliśmy w minohell to już przestał grać na tym servie (może nawed retired) ...
jaki z tego morał:
TRAPUJ, ALE NIE BĄDZI TRAPOWANY!!
Michalinka
11-08-2006, 20:08
Ta JA zarabiam kase na 1lvl na ratach gdzies tak do 100gp potem robie lvl i ide kolo mino hell po items jak wspominał to pietro 90 dalej rozglądam sie za qestami <chain armor> i takze carlin sword jezeli wykonam te qesty spokojnie podchodze do expienia na orach trollach atakze wolfach najleppiej jest isc na skielety bo dają duzo exp i kasy atakze items:)
Madrid'ista
11-08-2006, 22:27
hmm ja wcale nie nosze szczurów.. po prostu expie a kasa sama wpada.. ewentualnie idę np sprzedać meat :).. no a później lece na szkielety expić i sprzedaje mace (40gp) i hatchet(25gp).. i tak średnio zawsze jak wychodze z rooka to 1200gp(1k 200gp) przy sobie mam
pozdrawiam
a ja szprzedaje food:cup: :cup: :cup: idzie szybko a potem jak mam dużo kasy albo mace kupuje albo katane
:D :D :D :D
Kurt Rookslayer
21-08-2006, 21:50
Nie przeczytalem wszystkich odpowiedzi wiec sorki z goryXD. Nie mam casu a chcialem wtracic swoje 5gr.
Z 1lvl? na raty.. biore je do bpka i cheese. Raty do Tom'a a chees do ym..XD kolesia od zarcia.. Co do zakladajacego temat.. jest mlego na roku (quest dla pacc na goblin hell).
pozdrawiam ;)
Milan ognia
21-08-2006, 21:57
@up:
Nie, nie ma mlega. Jest mleko.
Aha. Gdy odpowiadasz rób to konretnie - koleś od żarcia. Jasne. Taki 1lvl musi być Rook-Powah-Mastah. Albo Supa-Dupa-Own3r (dupa - mam tak na zeszycie i pisze: Supa Dupa Dog 3$)A... i jeszcze jedno: Rookstayer nie Rookslayer.
Gruszqas
18-11-2006, 02:00
Ja tam najwiecej zarabiam na ekwipunku(eq) kupuje na przyklad katane za 100gp i sprzedaje za 200gp
Najwiecej kasy z rooka to 2k:P:P i jeszce mialem 1100 wormsow doszlo 1,3k :) :) :) :) ;) ;) ;)
Njszybsza kasa... Jedziesz cały czas na Skelach... To wystarczy...
http://download.tibia.org.pl/index.php?action=license&id=2&file=177
A tu link z tym miejscem.
@Topic
Ja na poczatku (tak jak ktos up) chodze na kroliki i owce ( i oczywiscie sprzedaje miecho).
Res Khmer
21-11-2006, 19:34
przecież to normalne, że na początku przy tworzeniu nowej postaci wybieramy się do kanałów ze szczurami. Jedni ponadto sprzedają szczury lub żarcie, według własnego uznania. Pacc ma o tyle dobrze, ze oprócz rzadko odwiedzanych szczurzych jaskiń, może zajrzeć do jaskiń z trolami. A ponadto panowie na pacc jest taki resp, że naprawde nie trzeba wiele czau aby wyjść na main.
Pacc ma o tyle dobrze, ze oprócz rzadko odwiedzanych szczurzych jaskiń, może zajrzeć do jaskiń z trolami. A ponadto panowie na pacc jest taki resp, że naprawde nie trzeba wiele czau aby wyjść na main.
Oczywiście, na nowych serverach wogóle nie ma tłoku.
@Topic.
To może skely??
Wicky_PL
21-11-2006, 20:58
Witam!
Ja tam tak zbieram kase... Zbieram wszystko co popadnie (co da sie sprzedac) i wkladam ok 5 bagow i dopiero w 5 wkladam itemy (no chyba ze wiecej to w 6) i nie targam go do sklepu (tam przy bibliotece) tylko zostawiam go 1 pietro wyzej w sklepiku dla pacc i chodze po loot i sprzedaje (znalaazlem na skelach chyba 10hatchet i 5 mace i mialem ok 400gp+)
Polecam! (no chyba ze ludzie wam ukradna to macie pecha...)_
Dla mnie najlepszym sposobem na kase jest zabijanie rabbit'ów bądź sheep'ów zbieranie z nich mięsa i nastepnie sprzedawanie ich Williemu:)
Hrabia_Citizen
15-12-2006, 14:08
@ up,
Dużo na tym nie zarobisz...
@topic,
Wg. mnie najlepiej jest sprzedawać loot, dosłownie wszystko co ma wartość 10gp+, mój kolega tak robił i miał z tego niezłe zyski. Mi się nie chciało targać wszystkiego za sobą.
Ja zarabiam na tym ze hackuje typów i napelniam buteleczki trucizna hackuje sie typów i z tej strony co jest ta gildia to bierzemy ta strone i na interi tam robimy konto ktos wchodzi na ta strone i loguje sie i berze tam invite i przychodzi na adres emial jesgo passy takich noobów sie tak i msie robi.
To jest pomysl na zarabianie kasy!:]
Melissana
15-12-2006, 15:36
@up
Żałosne, nie potrafisz sam zdobyć kasy, tylko żerujesz na newbie? To jest nielegalne i mam nadzieję, że któryś cię zreportuje i dostaniesz bana. A po update podobno nie można zginąć od trucizny.
Osobiście z Rooka wychodzę z małą ilościa pieniędzy, ok. 500 gp, bo zwykle od 3 lvla expię na tym, co daje duzo expa, a niekoniecznie kasy. Najlepiej sprzedawac food, robić lootbagi, albo poprostu chodzić na raty i zbierać wszystko co wypadnie ;)
to i tak jestes dobry ja wychodzac z rooka nie mam wiecej niz 100 gp ;d :baby: na mainie itemy ktore mozna zdobyc na rooku walaja sie po katach nie ma sensu siedziec na rookgardzie nie wiadomo ile
matkow21
15-12-2006, 23:02
to ja nie wiem jak wy zbieracie co niektórzy ja z rooka wychodzę z minimalną kwotą 700 gp ostatnio nawet 1,5 k miałem...stań przy wyjściu z miasta co 20 minut leci jakiś noob zatruty pada przy bramie i już kasy nazbierałeś...
od tego update to się utrudnia ale i tak spora grupa osób nie potrafi obsługiwać ów niby banku :D
Super_Stefan_PvP
08-03-2007, 19:36
Ja Tam Zawsze Zbieram food Jak Mam 40 gp Na Mace To Ja Kupuje :)
Potem Ide Na Raty Szybko Kasy Leci Kupuje Chain Arm,P-Shield,Legion Helmet,Buty,Leather Legs I Lece Na Szkiele
na nich robie lootbagi (Trzeba Umiec xD) Ja Robie Tak Ide Na Szkiele Obok Salmon Quest Jak Zrobie Lootbaga Ukrywam Do Spidera Potem Przechodze Obok Ratow Ubijam Wkladam do Niego Lootbaga(Na Dead Raty Nikt Nie Zwraca Uwagi) I Niose W Strone Miasta Ide Do Muru Obok Swiatyni Wrzucam Lootrata :D pod drzewo Relogam Na Dp Chara I Seluje U Obiego W Ten Sposob Wychodzac z rooka mialem nawet po 5k 8o
wam tez tak radze robic dorobicie sie fortuny B)
Super_Stefan_PvP
08-03-2007, 19:41
Ja jak zdobęde drógi level ide odrazu do troli, miniosów i orków. Inni je zabijają a ja to kradne :D
lol Niech Cie Kolesie Trapna To Dopiero Bedziesz Kradl:)
Ja Tam Zawsze Zbieram food Jak Mam 40 gp Na Mace To Ja Kupuje :)
Potem Ide Na Raty Szybko Kasy Leci Kupuje Chain Arm,P-Shield,Legion Helmet,Buty,Leather Legs I Lece Na Szkiele
na nich robie lootbagi (Trzeba Umiec xD) Ja Robie Tak Ide Na Szkiele Obok Salmon Quest Jak Zrobie Lootbaga Ukrywam Do Spidera Potem Przechodze Obok Ratow Ubijam Wkladam do Niego Lootbaga(Na Dead Raty Nikt Nie Zwraca Uwagi) I Niose W Strone Miasta Ide Do Muru Obok Swiatyni Wrzucam Lootrata :D pod drzewo Relogam Na Dp Chara I Seluje U Obiego W Ten Sposob Wychodzac z rooka mialem nawet po 5k 8o
wam tez tak radze robic dorobicie sie fortuny B)
dokladnie tak samo robie jak brakuje kasy na lf czy inne shit addons item xd
Szybka kasa na rooku?
zalezy dla kogo :) dla gracza ktory ma w planach wyjscie z niego... proponuje zdecydowanie od 1 do 5lev zarabianie na ratach, niemowie tu juz o zbieraniu cial, lub sprzedawaniu miesa, etc :)
po 5 lvlu z dobrym eq najlepszym rozwiazaniem zdecydowanie sa skele :)
natomiast rookstayer najwiecej zarabia na... trapach :)
wystarczy troche rozumq w glowce :D troche boxow, honeyflowerow, ewentualnie pomocnik :D z ktorym na koncu wypada sie podzielic lootem, najlepsze miejsce jak to powszechnie wiadomo... mino hell.
loot zalezy od liczby osob... ale liczac na jednego łepka idzie sie wzbogacic... przewaznie od 100 do nawet 500 gp :) zalezy od szczescia ;) w godzinach przesilenia moze byc naprawde goraco i w ciagu godz. mozna duzo zarobic...
bardziej legalnym sposobem, jest i w tym wypadku skele hunt :) ktorych na rooku niema duzo, ale jednak polecam resp na polnocno-zachodnim krancu wyspy :) co najwyzej mozna sie pokusic o lootbaga, i np. schowac go po drodze za drzewem :)
pozdrawiam
Albertus
13-03-2007, 21:25
ja ide na szkieletyw miejscu na pacc tam jestamlo ludzi tose spokojnie zbieram wszystko co opyle w sklepie do worka i jak mam 5 bagow zapelnionych tose spokojnie niose do miasta i 300 gp wpada i jesce lv podleci
Ja ide na trolle na pacc, a tam jest malo ludzi i zbieram kolo 1k/h.
PandeSin
26-10-2007, 14:15
skeletony na pacc arena
zbierasz loota w godzinach nocnych tak aby nikt go nie zajumał
świetny zarobek
1k zbierzesz i niepoczujesz ze expiles
Komputermaniak
26-10-2007, 20:14
ja zawsze zbieram kase na wiezy troli tam wooden shield leci po 4-6 gp nie pamiętam i studded club po 2gp a duzo tam tego lezy to zbieram.
serio nie wiem.
Ja mam 10 level, a kasy 1263gold
imie:Danielo of Rybnik
level:10
świat:silvera
kaxiorek
27-10-2007, 11:02
@up x3
Wiesz ze szybko dostaniesz bana na forum?
miesiac i 10 lvl na rooku czy ty grasz w kafejce?
@topic
szybko kasa leci na skeletach :P zbierajac loot a pozniej go sprzedajac
Albertus
27-10-2007, 15:14
nie bawcie sie w noszenie dedow ratow , najlepiej wziasc doublet i nabić 2 level , na drugim levelu można iść po rzeczy na trole i na chain armor quest , pozniej kupujesz mace i jedziesz do 8 levelu
Ja kase zbieram w ten sposób oczywiście na 1 lvlu :
Bije króliki, owce i inne meatodajne zwierzęta i wszystko co mam sprzedaje Willie'mu :D:D:D:p (nie przestaje póki nie uzbieram na maina ok. 1000 gp)
plusy:
+ szybki zysk
+ nikt cie nie zabije i niczego nie stracisz
+ z podstawowym eq (club, jacket, torch) możesz udźwignąć maks 25 meatow czyli juz 50 gp w kieszeni
minusy:
- nie leci doświadczenie
- shielding idzie w tył
- ktoś ci może zabrać loota (jak to zwykle bywa....)
Szyka kasa na Main
Kup Backpack daj do niego 20 pustych vialów idz tam gdzie jest wino napelnij wszystkie i sprzedaj ja tak sie dorobilem 6k za 6 bp mf warto naprawde waarto ALL 8o
PzDr ALL Z Leżajska
Roros-kubikon
13-11-2007, 19:39
Ja zawsze chodzę do trolli w tej kamiennej wieży czasami sie orc trafi
i jak mi braknie już capa to sprzedaje wszystko i z powrotem idę w to samo miejsce.... Dobry sposób bo bezpieczny, fakt że średnio kasy, ale co tam... A tak w ogóle: gdie są skeletony???????????:baby::baby:
Wojtek.93
13-11-2007, 19:58
skeletony sa w 3 miejscach
1.3 groby na zachodniej czesci wypsy
2.dziura niedaleko orc tower i wasp tower(na wybrzeu jak idziesz kolo dziwnego kregu na ktorym lezy wolf)
3.podziemia w pacc zone(nigdy tam nie bylem :(
btw.
moj sposob na szybka kase:
huncenie na rabitach sheepach do uzbierania 70/100 gp
kupienie mace (minus od 40-55 gp)
kupienie/znalezienie wooden shielda
kupno leather legsow( minus 10 gp)
isc huncic na trolach od 2/3lvla do 5/6
potem podziemia z orckami i solo minotaur ewentualnie skeletony
nabic 8 lvl i wyjsc na main z minimum 1.750 gp (podstawowy set bedzie kosztowal ok 400-600 gp nie liczac broni)
oto moja tajemnica na szybka kase
@Komputeromaniak
nie baw sie w noszenie clubow i shieldow (studded club wazy 40 oz!)
z troli idzie duzo kasy (10 minut huntu i przy szczesciu idzie od 20-70 gp lub wiecej)
@Up
Od kiedy z królików i owiec leci kasa?
@Topic
Poczekać na zrespienie się Shenga, pomodlenie sie o Mlw i Knife. Jak nasza modlitwa zostanie wysłychana sprzedać zdobycz ;)
on pewnie ma kase z królików w sensie odsprzedawania mięsa npc'owi :]
Wojtek.93
14-11-2007, 23:51
no dziekuje Helmen!to chyba oczywiste ze sprzedaje mieso u npc ktory mowi jak mis przekliniak :P
@Up
Podejrzewałem, że o to Ci chodziło ale wolałem się upewnić. =) Według mnie sprzedawanie jedzenia to nie jest dobry biznes plan ;P
@Topic
Najlepiej wbić 2 lvl, poprosić jakiegoś rookstayera o pomoc w questach (niewielu odmówi), a potem śmigać jak to już pisali wyżej na szkieletach.
Ja tam na raty cały czas i mam teraz około 2,6k a mam 7 level:cup::cup::cup::cup::cup:
Ja na raty caly czas a jak wychodze z rooka to zawsze 3K albo wiecej :cup:
Wojtek.93
18-11-2007, 12:53
@up i @2x up
na ratach to bardzo pasjonujace hunty sa!:D.juz lepiej pojsc na skeletony (10 minut huntu) i masz loot minimum 30 gp,3 mace/swordy/hathety
@up i @2x up
na ratach to bardzo pasjonujace hunty sa!:D.juz lepiej pojsc na skeletony (10 minut huntu) i masz loot minimum 30 gp,3 mace/swordy/hathety
+300 capa na to wszystko ...
Kamil0401
29-12-2007, 12:12
ja tam najpierw ide na deery sheepy i rabity zbieram food i do williego potem jak tak uzbieram 100gp kupuje carlin sworda legsy i jakis helmet
potem smigam na raty do 4 lvl mam jakies 200 gp kupuje chain arma brass albo plate shielda a potem na trole orci i bugi i skielety ;)
Dobrym rozwiazaniem jest do 2lvla posiedziec sobie na tych ratach zdobyc kase na jakies Mace i kupic od gracza badz zakupic w sklepie sabre za 25gp do tego nazbierac odrazu na sheilda po czym mozna isc powoli na trolle badz inne mniejszkodliwe potworki ja osobiscie gdybym nie mial pacca to siedział bym w labiryncie level idzie & kasa tez ale jesli mowimy o samej tylko "szybkiej kasie" tym bardziej jesli ktos ma jakis 4 lvlel to w jego wypadku raty/cave raty sa najlepszym rozwiazaniem na zdobycie troche grosza.
mi sie na trollach najlepiej zarabia.już mam 1410 gp około :cup:
Philozof_
30-12-2007, 12:03
Ja także zarabiałem na noobach :)
Wymyślam konkurs w trade-roomie polegający na odgadnięciu mojego imienia posiadając 1 literę. W nagrodę zwycięzca otrzymuje katanę. Za każdą próbę płaci się 5 gp, gdy poziom rośnie i jest mniej imion do wymyślenia, za próbę 10 gp.
Tak można ciągnąć w nieskończoność aż się znudzi, bo oczywiście oszukujemy ;3
Zarabia się ok. 500 gp. na pół godziny.
Gdy nam się znudzi możemy powiedzieć jakiemuś noobowi, że wygrał i iść z nim na drugie piętro trade roomu dać nagrodę. Rzucamy mu pod nogi robaka mówiąc "To twoja wijąca się katana :D" ^^
Khorinisanczyk
30-12-2007, 12:46
Ważne jest żeby na rooku zgromadzić fortunkę, aby się nam łatwiej grało na mainie. Ja jak wyszedłem to miałem 1,5k (mogło być znacznie więcej). Wiadomo zbieranie zwłok i takie tam, albo sprzedawanie present z naczyniami :D. Pamiętajcie noob to nie newbie. Zupełnie coś innego....:(
Ja także zarabiałem na noobach :)
Wymyślam konkurs w trade-roomie polegający na odgadnięciu mojego imienia posiadając 1 literę. W nagrodę zwycięzca otrzymuje katanę. Za każdą próbę płaci się 5 gp, gdy poziom rośnie i jest mniej imion do wymyślenia, za próbę 10 gp.
Tak można ciągnąć w nieskończoność aż się znudzi, bo oczywiście oszukujemy ;3
Zarabia się ok. 500 gp. na pół godziny.
Gdy nam się znudzi możemy powiedzieć jakiemuś noobowi, że wygrał i iść z nim na drugie piętro trade roomu dać nagrodę. Rzucamy mu pod nogi robaka mówiąc "To twoja wijąca się katana :D" ^^
taką gnidę jak ty to sam bym chętnie rozdeptał... widać że twoje dzieciństwo przebiega pod hasłem : szczekaj synku to może śniadanko dostaniesz
Cremacer
23-05-2008, 13:38
@Jarassimus (sry ze taki stary temat xd)
Zupełnie się z Tobą zgadzam. Po 1. Na 1. lvlu będzie Ci bardzo ciężko zabić minotaura/rota, (mówię tu do Mahrdisa) ponieważ wychodząc podziemną drogą z miasta będziesz ZMUSZONY zabić potwory (dla Twojej wiadomości: spidery, bugi, rat, poison spidery oraz trolle chyba niczego nie przeoczyłem?), a na nich wbijesz przynajmniej 2-4 lvl (chyba, że ktoś czysci, ale sam mowiłes "solo").
@Mahrdis
Ja moim nowym rookstayerem (10lvl) byłem na all facc quests miałem juz katane ale cały czas waliłem z macy (mów co chcesz). Powód? Maca na małym levelu jest łatwo dostępna, ponieważ można ją kupic za 40-50 gp, a podczas walenia z macy do 4-5 lvla wbiją się te skille 14-15 i później nie chce mi sie od nowa skillować od 10.
I to właściwie tyle :)). Nie mam nic więcej do powiedzenia.
thelolmaker
23-05-2008, 15:05
@Jarassimus (sry ze taki stary temat xd)
Zupełnie się z Tobą zgadzam. Po 1. Na 1. lvlu będzie Ci bardzo ciężko zabić minotaura/rota, (mówię tu do Mahrdisa) ponieważ wychodząc podziemną drogą z miasta będziesz ZMUSZONY zabić potwory (dla Twojej wiadomości: spidery, bugi, rat, poison spidery oraz trolle chyba niczego nie przeoczyłem?), a na nich wbijesz przynajmniej 2-4 lvl (chyba, że ktoś czysci, ale sam mowiłes "solo").
Niestety ale Jarissimus już tego nie przeczyta...
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=122451
Azestowy
25-05-2008, 19:41
:baby:Ja zdobywam 100gp(nieważne jak) i kupuje mace 30-40gp:berserk:.Potem sprzedaje ją do 50-60gp kupuje plate shielda:berserk:60gp i sprzedaje za 70gp potem jest chain armor:topornik2100gp sell 150gp, studded legs 100gp sell 150gp-200gp:cup:itd. itp. Można też kupić scythe i robić chleb(dla cierpliwych)
TaTaskers
02-06-2008, 13:14
@Up
Twoj pomysł nie ma sensu, ponieważ musimy sprzedawać z 3 dni by uzyskać małą kwotę pieniędzorów!
@Topic
Hmmm... Dziwni jesteście :P. Ja zawsze ide na raty (na 1 lvl i uwijam się za kolesiami, by mnie potwory nie zabiły) przy czym zabieram puste ciała ratów i tak je selam aż nie dojde do 30-50 gp. 5 min roboty. Teraz kupuje mace i ide sam zabijać raty i aż do 3 lvl. Potem ide na wyszystkie dostępne questy (zawsze jakiś rookstyaer jest na mino hellu lub bear roomie. I tak mam juz mace, chain arma, carlin sworda, 60gp kasy, present przeszukuje na trolach ciała, aż nie znajde ropy i wooden shielda i leather bootsow, pożniej wracam do miasta i kupuje sobie legi i wymieniam present na legion helma. I tak w 20 min - 40 min mam pełne uzbrojenie, z niczego. :] Jeśli chodzi o najlepszą kase to skelby na pacc, mino hell i gobliny (tak gobliny, może nie dają nic wartościowego, ale dają kamyczki, które można za bardzo dużo sprzedać u jakiegoś rookstayera.
Perfect*Doll
02-06-2008, 21:46
Moim zdaniem najlepiej jest chodzić na trolle.
Minotaury nieraz mają też dobry loot.
Ale minotaurów mało na Rookgaardzie. o!
Na orki można chodzić, jeśli chce się zdobyć eQ [legi, armor...]
Trolle to przeważnie kasa.
Też na Rotwormach może polecieć niezły loot.
Ale to czasami.
A jeżeli chodzi o expienie.
Expię na spiderach.
Ja osobiście pierwsze Gold Coins zarabiam na dwa sposoby:
a) Sheep, rabbit ---> food ---> Willi --- >Gp
b) Raty (zbieranie ich) ---> Tom --- > Gp
I tak do 60 gp. Następie kupuje Mace i Wooden Shield (obi =p). I teraz :
a) Snake (jeżeli chcesz szybko uzyskać level)
b) Raty ( lvl wolniej troche + gp :P )
Gdy już mam 5 level to :
a) Skeletony (lootbagi) lub Rooty (Potrzeba 2 osób, ''shooter + bloker")
b) Mino Hell (ale nie solo), posion cave (mała kase dobry exp =P), trolle (kasa + exp)
Pozdrawiam =]
Najlepiej to ić na raty i tak do 100 levela muwie ci kasy tyle leci rze morzna sobie kópidź łuuden schielda no i jak jórz wbijeż ten pionty level to ić na bógi he he he kasy terz dórzo pozdro mam nadzieje rze siem ten mini poradni pżyda.
Mydelniczek
03-06-2008, 23:19
Odpalam skrypta i ide spać _/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.