Pokaż pełną wersje : Niebezpieczna Tibia.
Wielu z tibijczyków zapewne uważa, że Tibia nie ma prawa być niebezpieczna dla komputera, a mianowicie nie może być zawirusowana itp. Oto fragment, który przykół moją uwagę (cały tekst można przeczytać na oficjelnej strone przed ściągnięciem instalki): We do not ensure continuous, error-free, secure or virus-free operation of the software, the game, or your account. Znaczy to mniej więcej "nie zapewniamy ciągłego, wolnego od błędów, bezpiecznego lub wolnego od wirusów działania oprogramowania, gry lub twojego konta.
I jak tu teraz grać? :)
Duch Niespokojny
07-06-2007, 18:28
To po prostu taka formułka prawna, zabezpieczająca Cipsoft przed pozwem sądowym, w razie jakichś problemów. To wcale nie znaczy, że będą umieszczać wirusy w kliencie, bo niby po co mieliby to robić?
rutek322
07-06-2007, 18:36
to jest coś w rodzaju ''jeśli nie masz 18 lat to nie wchodź ''
Nie mówie, że CipSoft miałby dodawać wirusy, tylko o tym, że istnieje możliwość zakażenie kompa przez Tibię. Niedawano napisałem temat, w którym opisałem problem z kopiującą się instalką (ściągnięta z oryginalnej strony), więc możliwe jest, aby Tibia była niebezpieczeństwem dla komputera.
W każdej licencji od dowolnego programu znajdziesz formułki, że twórca nie odpowiada za szkody
W licencji windy etc też coś podobnego jest ;)
Duch Niespokojny
07-06-2007, 20:47
W licencji windy etc też coś podobnego jest ;)
W tym przypadku Microsoft miał nawet uzasadnione powody to dania takiego ostrzeżenia :p
Na papierosach też napisali, że zabijają. Takie czasy, trzeba się zabezpieczać na przyszłość. Kiedyś pewien klient McDonalda biorąc gorący napój, wylał go sobie niechcący na krocze (czy gdzieś w te okolice). Zaskarżył ich i wygrał kupę kasy. Od tej pory mają obowiązek informowania klientów, że "uwaga gorący napój". Ten przykład pokazuje w jakich czasach żyjemy. Chociaż kupując kawę czy herbatę musisz mieć świadomość, że napój ten jest gorący, gdy coś się stanie a firma nie zabezpieczyła się odpowiednio na taką okoliczność, możesz ich pozwać.
Piotrek Marycha
08-06-2007, 12:15
@autor - czytanie ze zrozumieniem -.-
to jest coś w rodzaju ''jeśli nie masz 18 lat to nie wchodź ''
Raczej "Jak sciagniesz jakies smiecie i cie hackna to nie do nas pretensje"
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.