Pokaż pełną wersje : Aol + DSM, czy Crown armor + platinum amulet
Neqromantha
08-06-2007, 10:53
Jestem 41 lv knightem, skille 73/73 w swordzie. Siedziałem dlugo na minosach i kupilem sobie takie eq:
platinum amulet (6 k)
royal helmet (30k)
DSM(80k)
bright sword+vampire shield/giant sword
knight legi (20 k)
boots of haste(40 k).
W nawiasach ceny z Nerany. Zastanawiam się, czy nie powinnem kupic AoL, zeby nie stracic DSM. Jednak nie moglbym wtedy nosisz platinum amuletu i stracilbym 2 armora. DSM jest mocniejszy od crowna wlasnie o te 2 arma, wiec taki sam armor mialbym, gdybym nosil zamiast DSM+AoL, platinum amuleta i crown armora, jednak w drugim przypadku nie tracilbym 50k na deda. Mam dobre lacze i rzadko dedam (ten char padl, tylko na skillowaniu na slimach, kiedy afkowalem, a jakis EK rzucil exete na slima, przesunal mnie i uciekl). Na drugim charze 44 sorc nie mialem zadnego deda. A moze lepiej nosic DSM i platinum. Prosze o odpowiedz.
Noś DSM + AoL, bo te 2 arma które tracisz na p amulet zyskujesz na dsmie ...
Shor'tugal
08-06-2007, 11:05
Ale z drugiej strony jak padnie, mają crown armor + platinum amulet i reszta eq, to przy szczęsciu nic nie straci kasy, a przy pechu... No ty bywa różnie B) . Jak masz duzo kasy to Aola bym wzial...
IPchanger
08-06-2007, 11:29
sam odpowiadasz sobiena pytanie. masz dobre lacze, rzadko padasz, wiec najlepszym rozwiazniem bedzie dsm+pamu.
Majac dsm + aol nic nie zyskujesz wzgledem c-arma, ryzykujesz natomiast pewna strate 50k przy smierci ( czyli rownowartosc prawie polowy pozostalego sprzetu ). Chyba logiczne ze w takiej sytuacji nalezy wybrac wariant zarowno tanszy jak i bezpieczniejszy.
edit:
ewentualnie kompromisowo dsm + platyna.
Jeśli wartosc twego plecaka przekracza 50k to wybrałbym AoL. Poza tym zawsze jest szansa, że padniesz i spadnie Ci ten DSM na którego ciężko pracowałeś więc uważam, że powinieneś nosić AoL.
Azatarion
08-06-2007, 15:26
Nerana to dość nowy serwer, jednakże ceny szybko idą w dół. Proponuję nie inwestować w AOL, tylko nosić Platinum Amulet + DSM, ponieważ na świecie Non-PvP jest zdecydowanie mniejsze prawdopodobieństwo śmierci. Jeśli jednak zdaży się jakiś wypadek, to jest bardzo mała szansa stracenia DSM, a AOL traci się zawsze.
Oczywiście, jeśli wartość Twojego plecaka przekracza 50 k, to co innego. Wtedy kup AOL.
.Ghandar
08-06-2007, 16:17
eee... lol! kto mówił takie głupoty, że 2 arma w amulecie to te same 2 arma w armorze! jesteście w błędzie, jeśli myślicie, że to jest to samo. dla przykładu: spróbujcie założyć dsm i p-ammy oraz mpa np. z aolem (lub bez, wszystko jedno). porównajcie sobie...
GothicMaster
08-06-2007, 22:20
Hmmm. To dosc niski lv jak na aol. Prawdopodobienstwo zginiecia u knighta z racji duzej ilosci hp jest mniejsze w przypadku laga (malego nie takiego, ze nic nie mozesz zrobic). Twoja decyzja powinna tez zalezec od miejsca w ktorym expisz/potworow ktore bloczysz. Zakladam jednak, ze pozostale czesci twojego eq sa warte mniej niz dsm, a jest male prawdopodobienstwo, ze akurat on ci wypadnie. Ja na twoim miejscu zastanowilbym sie jeszcze nad innym wariantem, a mianowicie golden arm + p ammy.
Pozdrawiam
@down
Nie wiem po co Ci bylo takie eq na takim lv. Bardzo latwo zginac i stracic te 50k.
Ale coz, Twoj wybor.
Oskar111
08-06-2007, 22:41
hehe @up co nie zmienia faktu ze aola nosilem na 20 lvlu xD tyle ze kazda czesc eq warta byla troche wiecej
;D
Kornio249
09-06-2007, 15:52
Hi,
#GothicMaster, a co ma poziom do AoL'a? Mój brat ma 40 lvl i nosi SoV'a więc chyba powinien nosić amulec straty? Jeśli mało padasz kup sobie AoL'a, a będzie Ci dłuuugo służyc.
Pozdro
dzbanoln
11-06-2007, 19:18
Jesli zawartosc twojego plecaka + pojedynczy item jest warta ponad 50k to aolo mozna smialo kupowac.
Np plecak ktory nosisz jest wart +-25k a w eq masz rh,bohy,dsm,demonke,golden armor,itd wtedy sznasa ze przy dedzie polecisz na 50k+ jest calkiem spora...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.