Pokaż pełną wersje : Czy powinnismy wstydzic sie za polski rzad??
Vasudanin
09-06-2007, 12:28
tak jak w temacie
Duke Dran
09-06-2007, 12:29
Jestem na tak.
Zupka_Chinska
09-06-2007, 12:42
You talkin' about me?
Spie**** dziadu !11!
To jest pytanie retoryczne?: p
Cenarius
09-06-2007, 13:20
niby każdy rząd ma jakieś wpadki/afery etc. ale to co się u nas dzieje to chroniczne więc za pojedyńcze wpadki nie można tego uznać:kat:
Hellraiser
09-06-2007, 13:40
@Vasudanin
Jeszcze się pytasz?
Nawet nie będę udawał, że znam się na polityce. Powiem tylko tyle, że jeśli starsi i mądrzejsi ode mnie mówią, że politycy to idioci, to coś musi w tym być.
@Down
Nie?
A ja uwazam, ze do rzadu nie ma sie co czepiac, na calym swiecie sa afery i aferki, a wam sie tylko wydaje, ze to u nas co drugi dzien jest afera na skale swiatowa.
@Up
Smiejesz sie ze mnie? (podpis) -.-
@Vasudanin
Jeszcze się pytasz?
Podzielam zdanie. xD
spider-bialystok
09-06-2007, 16:15
Nie wiem jak mozna sie wstydzic za kogokolwiek oprocz nas samych, wiec tym bardziej nie rozumiem jak mozna sie wstydzic za rzad ;]
planuje juz niedlugo nie-wstydzic sie za rzad szwedzki tudziez norweski wiec cala ankieta mi kolo dupy lata.
Kajusz931
09-06-2007, 17:43
to rząd powinien się wstydzić, nie my!
Arrivald
09-06-2007, 20:25
Widze to co widze i w ogole sie nie wstydze, niech sie wstydzi ten kto robi, nie ten kto widzi :p
Wstydzić może się jedynie ekipa rządząca. No i osoby, które na nich głosowały.
Mi szkoda na to czasu. Po co mam się wstydzić za nie swoje czyny? Jest mi jedynie trochę przykro, że pół świata się z nas śmieje. Drugie pół tego nie robi, bo nawet nie wie, gdzie leży Polska.
Widze to co widze i w ogole sie nie wstydze, niech sie wstydzi ten kto robi, nie ten kto widzi :p
Mamy taki kraj jaki potrafimy zrobić.
Jestem oczywiście za tak :p
Rzad, ktory za jeden ze swoich najwiekszych sukcesow podaje to, ze za ich kadencji drastycznie zmalalo bezrobocie, jest smieszny...
Co z tego, ze polowa mlodych ludzi wyjechalz za granice i to wlasnie dlatego mamy zmniejszenie bezrobocia.
Co z tego, ze za pare lat wiekszosc stanowisk w Polsce beda zajmowac same tumany, ktore nie wyjechaly za granice.
Co z tego, ze za pare lat nasz system emerytalny padnie, bo prawie nikt nie zarabia na emerytow.
Super, cieszmy sie z naszego rzadu, bo to wlasnie oni sprawili, ze w Polsce tak zmalalo bezrobocie...
Ja do ankiety zadal bym inne pytanie...
Mamy smiac sie czy plakac z polskiego rzadu...?
Jasne, że tak. Najgorsze jest to, że ludzie głosowali na kaczorów, a potem wyjechali za granicę To dopiero chamstwo. ; P
...taki kraj jaki potrafimy zrobić.
... oddaj czesc wodzowi niech zyje Kononowicz! xD
My powinnismy sie wstydzic calego narodu...
Gdyby przecietny polak zamiast narzekac na rzad i smiac sie chisterycznie z slow naszych politykow ruszyl swoje dupsko napewno Polska nie bylaby taka jaka jest.
Wszyscy powinnismy sie wstydzic za nasz kraj poniewaz to my go tworzymy. (nie jestem jakims sympatykiem politykow) -.-
Na przyklad Estonia. To kraj, w ktorym ludzie naprawde pracuja dla dobra narodu. Niszcza symbole komunizmu i naprawde ida w dobra strone.
A tu? Lenie, lenie i jeszcze raz lenie, a potwierdza to niezwykly procent polakow glosujacych. omg
P.S.
Wstyd i hanba z naszego zdziecinialego narodu... (zal histori =/)
Chesterkaa
10-06-2007, 14:26
doczekalismy sie IV RP : P nie wiem tylko czy mam sie smiac czy plakac jak ogladam wiadomosci, albo czytam o2 ...
Oczywiscie, ze nie powinnismy.
Gdyby przecietny polak zamiast narzekac na rzad i smiac sie chisterycznie z slow naszych politykow ruszyl swoje dupsko napewno Polska nie bylaby taka jaka jest.
Gowno prawda. Panstwo jest na tyle skomplikowanym tworem, ze jesli 35 mln bedzie chcialo a 500 poslow nie pozwoli to nic z tego nie wyniknie. Problem z politykami jest taki, ze zeby bylo lepiej musieliby sie sami poodwolywac i powsadzac do wiezien, najlepiej na dlugoletnie wyroki za dzialanie na szkode panstwa.
Na przyklad Estonia. To kraj, w ktorym ludzie naprawde pracuja dla dobra narodu. Niszcza symbole komunizmu i naprawde ida w dobra strone.
Znowu gowno prawda. Niszczenie radzieckich pomnikow jest elementem walki ideologicznej, a nie ekonomicznej/ spolecznej ( i smiem twierdzic ze przyniesie wiecej strat niz korzysci ).
To ja skoczę spalić jakiś kościół, bo jestem ateistą. Montre? Nie montre.
Dark Sven
10-06-2007, 20:48
Mysle, ze tak. Teletubisie żondzom!!!111
Tak swoją drogą, Parzyste rzeczypospolite zawsze były dla Polski do dupy ; >
O to, to. ;)
Brawo_Yeti
10-06-2007, 21:24
Wstydzić, nie wstydzić, ale niestety to po trosze wszystkich nas (obywateli) wina. Ktoś w końcu ich wybrał, wybory sfingowane nie były...Sam byłem w wielkim szoku, gdy ogłaszali pierwsze wyniki. Przecież sondaże mówiły zupełnie co innego...zresztą PO to taki mniej groźny PiS, wszyscy to banda nacjonalistów i prawicowców. Jedynie lewica jest w stanie wprowadzić ład i porządek. Nie tyle SLD, bo to centro-lewica, ale prawdziwe, lewicowe partie, nawiązujące do najlepszych tradycji socjalizmu. Pozdrawiam
Gowno prawda. Panstwo jest na tyle skomplikowanym tworem, ze jesli 35 mln bedzie chcialo a 500 poslow nie pozwoli to nic z tego nie wyniknie.
To my mamy 500 poslow? =o
Tak swoją drogą, Parzyste rzeczypospolite zawsze były dla Polski do dupy ; >
A od kiedy trojka to parzysta liczba?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.