Pokaż pełną wersje : Sposoby na przetrwanie na Mainlandzie
Grajek_fryzjer
09-06-2007, 19:34
Witam.
Mam 8 level i dopiero weszłem na Mainland.Jestem Sorecerem i posiadam już swoją własną różdżkę ale mam problem.Mianowicie na Mainlandzie dozwolone jest zabijanie graczy.Trochę boję się tego bo wielu jest tych co mają powyżej 10 levelu.Jestem na Thais.Czy moglibyście podać sposoby na to jak nie zostać zabitym na Mainlandzie albo jak się bronić.Gram na serwerze "'Thoria".
Pomożcie.........
Pozdrawiam.
Dark Horseman
09-06-2007, 19:44
Expij spokojnie, kup sobie ze 3 life fluidy. Jakby ktos Cie atakowal to uciekaj do Temple lub Depo, tam PK nie maja wstepu. Nie prowokuj ludzi, nie wyzywaj ich, nie zabijaj ich potworkow to nie powinni Cie bic. Pozdro.
Jeśli boisz się dedów od PK graj na non-pvp. Ale jak już na pvp grasz to nawet stosując się do rad jakie napisał Dark i tak zdaży ci się zginąć. Trzeba być wytrwałym na pvp. Od pewnego lvlu bedzie już lepiej, bo trudniej bedzie cie zabić. Początek jest najgorszy.
Powodzenia.
kondom69
09-06-2007, 22:25
Witam.
Mam 8 level i dopiero weszłem na Mainland.Jestem Sorecerem i posiadam już swoją własną różdżkę ale mam problem.Mianowicie na Mainlandzie dozwolone jest zabijanie graczy.Trochę boję się tego bo wielu jest tych co mają powyżej 10 levelu.Jestem na Thais.Czy moglibyście podać sposoby na to jak nie zostać zabitym na Mainlandzie albo jak się bronić.Gram na serwerze "'Thoria".
Pomożcie.........
Pozdrawiam.
Czuje tutaj prowokację...... a jesli jednak to nie jest prowokacja to:
i tak padniesz przez pk
Musisz grać i expic nie przejmując się śmiercią która i tak nastąpi. Zresztą każdy napewno przynajmniej raz padł, albo padnie ;]
Musisz grać i expic nie przejmując się śmiercią która i tak nastąpi. Zresztą każdy napewno przynajmniej raz padł, albo padnie ;]
Nawet MDW ostatnio padl xD
kondom69
12-06-2007, 16:03
@up
MDW padł napewno kilka razy.
@autor
Zauważ, ze cachero co chwile pada i nie przejmuje się tym bo wie, że mozna to odrobic i gra dalej. Tibia to tylko gra, i nie możesz przejmować się śmiercią przez potwora albo pk. Najwyżej mozna się przejąć hackiem ;D
Patrykusss
12-06-2007, 16:18
Ja jak sobie padne to zalogowuje sie na 2 har i delikfent (jesli ma ~mój lvl 2 hara ) pada 2 razy :D
Mysl czlowieku mysl! To jedyne, ktoremu mozesz zaufac. ;]
Ale jezeli chodzi o kenkrety to:
po 1 primo: Nie rob blizniemu swemu co tobie nie mile.
po 2 primo: Od czasu do czasu pomoz komus jezeli nadejdzie taka okazja. (zalapiesz znajomych)
po 3 primo: Zawsze nos przy sobie cos do leczenia np uhy, life fluidy itp
i po 4 secundo: cwicz mlvl. ;p
Mozesz tez poczytac pare artykulow dotyczacych gry.
Nie rzucaj się w oczy, expij na mało zaludnionych miejscach. Powoli wbijesz lvl i zyskasz jakiś tam respect ;)
Noś zawsze coś do leczenia. Jak spotkasz PK to zwiewaj w stronę DP/Temple i krzycz PK!! :P Jak zagrozi czymś to nie słuchaj i biegnij dalej. Nie rzucaj mu nigdy nic ;)
paść i tak w końcu padniesz bo widze ze chyba nowicjuszem jesteś to pewnie cie ubiją pare razy na dobry początek :p
nie idź z jakimis nieznajomymi w odlegle miejsca albo ciemne korytarzyki no i ogolnie znajdz sobie kumpla jakiegos bo we 2 zawsze lepiej łazić na początku a jak coś zawsze ci pomoże :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.