zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Moja tworczosc w paincie

Captaino
10-06-2007, 11:45
Wlasnie robie dodga viperke foto wkrotce =] komentujcie :]

http://img169.imageshack.us/img169/9443/samochod3ck4.jpg

Pan i Wladca
10-06-2007, 12:05
Proste, duże krztałty, mało szczegółow, mało cieni ogolnie łatwe do zrobienia, ale i ładnie wyglada nawet ;p

Y@hu^^
10-06-2007, 12:07
na baaaaank

Descartes
10-06-2007, 12:10
Krzywe felgi

Kolidos
10-06-2007, 12:18
Fajne, ale i tak nie wierze, że to Ty robisz ;)
Ale jeśli to ty to tak z ciekawości zapytam się jakim tabletem to rysujesz ? :confused:

Korektor
10-06-2007, 12:20
Ogólnie ładnie wygląda, ze względu na technikę wykonania. Zdradza Cię jednak ewidentny brak doświadczenia - masa błędów w budowie samochodu. Wiem, że ma to być coś "kreskówkowego" ale jednak np. przednie koła wiszą w powietrzu, a pomiędzy kołami i błotnikami nie ma przerwy. Możesz to tłumaczyć tym, że błotniki wystają z zewnątrz i zakrywają opony, jednak szerokość opony na górze i na dole jest taka sama, więc stwierdzam, że samochód nie ujechałby. Koła ogólnie krzywo, a szyba zrobiona ciekawą techniką, jednak wygląda raczej jak żagiel, nie ten kształt.

Oczywiście jak w każdej pracy, jest też kilka rzeczy dobrze wykonanych:

-Dobry efekt "wstęgi" prezentuje ta czerwona "flaga" nad samochodem,
-Przedni zderzak raczej nie ma błędów,
-prawe lusterko jest pod podobnym kontem nachylone, co lewe,
-Ciekawa kolorystyka,

Edit,
Jeszcze małe podsumowanie:

Praca pod względem wizualnym zasługuje na 4+,
Pod względem stałości bryły, kształtów i budowy samochodu dostajesz mocną 3.

Średnia to 3+

Captaino
10-06-2007, 12:27
Fajne, ale i tak nie wierze, że to Ty robisz ;)

Ale jeśli to ty to tak z ciekawości zapytam się jakim tabletem to rysujesz ? :confused
robie to wlasnorecznie
mimo wizualnego nieciekawego wygladu nie jest to praca na 5 minut...

Krzywe felgi

lepiej krzywe wlasnoreczne niz plagiat nie?

Arnisan
10-06-2007, 12:51
no i ten jpg ;P psujesz jakosc, zapisz plik w png. Mam podobne odczucia co Korektor.

matiiii
10-06-2007, 14:28
Odblask szyb jest zły, opony za chude, lampy dziwne, brak klamki. A co najważniejsze: jakość pliku. Podoba mi się. ;)
http://pixelgod.net/

Descartes
10-06-2007, 14:49
robie to wlasnorecznie
mimo wizualnego nieciekawego wygladu nie jest to praca na 5 minut...

Jasne, ale to nie zwalnia cię od krytyki. :P

Rethfing on Aldora
10-06-2007, 17:04

To mi nie pasuje, zawsze odnosze wrażenie, że tak nieuczciwi ludzie chcą się odganiać od krytyki.
To może masz jakieś pliki jak tworzyłeś ten samochód? Szkice itd. Pewnie tak jak inni jestem nieufny w stosunku do ludzi, ktorzy rejestrują się i tego samego dnia dają dość porządną pracę na tibijskie forum.

Khazid
10-06-2007, 17:34
dają dość porządną pracę na tibijskie forum.
To nie jest porządna praca.

Meryba
10-06-2007, 18:21
up
Bo co? Bo Ty tak mówisz?

Te koła są takie wielkie i blisko tych błotników że samochód by nie jechał normalnie
Kształt bardzo prosty do zrobienia.
I te światła, te co tak mniej widać jest za bardzo wysunięte w prawo ( można zobaczyć po tym gdzie leży lewe i prawe):o

Virusmaxi
10-06-2007, 19:00
To mi nie pasuje, zawsze odnosze wrażenie, że tak nieuczciwi ludzie chcą się odganiać od krytyki.
To może masz jakieś pliki jak tworzyłeś ten samochód? Szkice itd. Pewnie tak jak inni jestem nieufny w stosunku do ludzi, ktorzy rejestrują się i tego samego dnia dają dość porządną pracę na tibijskie forum.

LOL!!!!!!!111111111111111
OMG CO ZA DEBIL
Czyli KAŻDY nowy na tym forum to totalne beztalencie, debil i nub? Mój kumpel robi całkiem fajne prace w 3D, jakby się zarejestrował i dał jakąś swoją mega wypasior pracę, to znaczy że jest plagiatorem? Poniosło mnie.

Btw. Jak ktoś plagiatuje, to plagiatuje coś naprawdę dobrego.

@topic
Fajne! Ale format JPG i trochę złe kształty troszku to psują. Ale i tak nie jest tragicznie.

Rethfing on Aldora
10-06-2007, 20:24
To nie jest porządna praca.

To wskaż mi jakiekolwiek linka do pracy wykonanej w Paincie na taką skalę.

LOL!!!!!!!111111111111111
OMG CO ZA DEBIL
Czyli KAŻDY nowy na tym forum to totalne beztalencie, debil i nub? Mój kumpel robi całkiem fajne prace w 3D, jakby się zarejestrował i dał jakąś swoją mega wypasior pracę, to znaczy że jest plagiatorem? Poniosło mnie.

Btw. Jak ktoś plagiatuje, to plagiatuje coś naprawdę dobrego.

Opanuj się. Mowię, że jest plagiatorem? Chyba napisałem wyraźnie, że chętnie bym zobaczył jakieś szkice czy coś. Twój 12-letni mózg Ci nie pozwala czytać ze zrozumieniem? A chyba mam prawo choć troche podchodzić sceptycznie do innych ludzi?

matiiii
10-06-2007, 20:32
http://pixelgod.net/video/video2_4.jpg

Descartes
10-06-2007, 20:56
owned

Nie przesadzajmy, takich speców na naszym forum nie ma. :D (co nie zmienia faktu, że praca w temacie trochę pokraczna).

OnlyShadow
10-06-2007, 22:52

Mona Lisa w paincie pobija wszystko.

@top
Przestańcie po nim jeździć!

Słyszałeś kiedyś o pixelarcie? Btw, jakiś czas temu był tu filmik jak gość rysuję monę, przedtem dwa zarąbiste autka.

Arnisan
10-06-2007, 23:17
http://www.deviantart.com/deviation/29758230/
Nawet wieksze od tego, a o niebo lepsze. Mona Lisa mi sie az tak oh ah nie podobala ;P sila tabletu, nie oszukujmy sie ;)

Rethfing on Aldora
10-06-2007, 23:17
Słyszałeś kiedyś o pixelarcie? Btw, jakiś czas temu był tu filmik jak gość rysuję monę, przedtem dwa zarąbiste autka.

Widziałem te filmiki, Mona Lisa, jakieś tam samochody. Ale mi chodzi o prace na tym forum...

@top
Przestańcie po nim jeździć!

Przestańcie offtoppować.

Pan i Wladca
11-06-2007, 01:03

chocby moja....

matiiii
11-06-2007, 14:44
chocby moja....

Skromny jesteś. xD

Kajulec
11-06-2007, 15:07
Prawde rzecze. xD