zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ban na IP (Forum)

Aleks94
10-06-2007, 16:45
Witam serdecznie,

Wchodz dzisiaj na forum a tu prosz: Ban na IP z niewiadomych powodw o0?
Jestem podpity do jednej sieci z innymi uytkownikami, popytaem ich czy nie wiedz co si stao, wypieraj si wszystkiego. Podobno jeden z uytkownikw mojej sieci, do ktrej jestem podpity wrzuca na forum keyloggery.
To nie byej ja!
Jestem na tym forum uytkownikiem od 2ch lat...

// Teraz wchodz na forum za pomoc Serwerw Proxy

Prosz o rozpatrzenie mojej proby o odbanowanie, bo dlaczego ja mam by karany za kogo innego? W wolnej chwili jeszcze raz porozmawiam z uytkownikami mojej sieci.

spx
10-06-2007, 16:50
Witam serdecznie,

Wchodzę dzisiaj na forum a tu proszę: Ban na IP z niewiadomych powodów o0?
Jestem podpięty do jednej sieci z innymi użytkownikami, popytałem ich czy nie wiedzą co się stało, wypierają się wszystkiego. Podobno jeden z użytkowników mojej sieci, do której jestem podpięty wrzucał na forum keyloggery.
To nie byłej ja!

// Teraz wchodzę na forum za pomocą Serwerów Proxy

Proszę o rozpatrzenie mojej prośby o odbanowanie, bo dlaczego ja mam być karany za kogoś innego? W wolnej chwili jeszcze raz porozmawiam z użytkownikami mojej sieci.

wnoszę o nie odbanowywanie tego użytkownika. Jezeli ktos z twojej sieci rowniez siedzial nieraz na forum musial liczyc sie z tym ze BAN na IP obejmie nie tylko jego, ale rowniez uzytkownikow sieciowych.

Jestem na tym forum uytkownikiem od 2ch lat...
Trzeba było wejść swoim starym kontem po co nowe zakładasz.

Ostrzezenie dla wszystkich:
Co sie stao ? owntibia uderzyla do glowki a teraz bedzie placz ? to przestroga dla innych gowniarzy. Masz neo ? tym gorzej dla Ciebie tpsa moze podac namiary na Ciebie pod odpowiednio twardym pretekstem.

Aleks94
10-06-2007, 16:53
Nie rozumiem, nie ja tu zamieszczaem keyloggery tylko inny uytkownik mojej sieci i mam przez niego by karany ?

Wchodze tym kontem, poniewaz moje stare konto jest zbanowane do nigdy za napisanie tematu z serii 'szukam gildii'

Ponownie prosz o odbanowanie, zajm si tym hackerem. Dowiem si kto to jest.

Karl0ss
10-06-2007, 16:56
Do póki się "nim nie zajmiesz", raczej nie masz szans...

Pozdrawiam
P.S. Dlaczego nie piszesz, ze "starego konta"?

spx
Nie rozumiem, nie ja tu zamieszczaem keyloggery tylko inny uytkownik mojej sieci i mam przez niego by karany ?

Wchodze tym kontem, poniewaz moje stare konto jest zbanowane do nigdy za napisanie tematu z serii 'szukam gildii'

Ponownie prosz o odbanowanie, zajm si tym hackerem. Dowiem si kto to jest.

podaj nazwe konta

a co do bana tak jak mowilem PRETENSJE MOZESZ MIEC DO KOLESIA Z SIECI.

owntibia.exe
Prosz o rozpatrzenie mojej proby o odbanowanie, bo dlaczego ja mam by karany za kogo innego?
Na Twoim miejscu bym się starał dowiedzieć, kto sobie takie żarty robi i delikatnie mu uświadomił, żeby sobie dał spokój z wrzucaniem owntibii na porządne forum.

spx, wrzuć na luz, nie zgrywaj tutaj jakiegoś strażnika teksasu.

P.R.O.S.T.O.
Ostrzezenie dla wszystkich:
Co sie stao ? owntibia uderzyla do glowki a teraz bedzie placz ? to przestroga dla innych gowniarzy. Masz neo ? tym gorzej dla Ciebie tpsa moze podac namiary na Ciebie pod odpowiednio twardym pretekstem.

Jak może mieć neo skoro ma bana?:D

Uther92
10-06-2007, 16:57
Wejdź starym kontem przez proxy i udowodnij :)

spx
10-06-2007, 16:58
Jak może mieć neo skoro ma bana?:D

Może źle sformułowałem ale z tym to zwracałem się do innych osób czytających ten temat

a tak btw. może jeżeli ma liveboxa moj kolega nie moze zmienic w nim IP

Aleks94
10-06-2007, 16:59
moje stare konto : Al3ks
nie moge sie na nie zalogowac, bo mam bana do nigdy -.- za napisanie tematu z serii 'szukam gildii'

spx
10-06-2007, 17:04
PROFIL AL3KS
Data dołączenia: 28-12-2006

Mówisz że już ostro 2 lata jesteś na forum ?

Kogo ty chcesz zrobić ?...

Aleks94
10-06-2007, 17:08
A czy to, e nie byem zarejestrowany od pocztku bycia na forum a data rejestracji pierwszego usera jest inna, to ma to dla ciebie jakies znaczenie? ....

Dwimenor
10-06-2007, 17:16
A teraz zasadnicze pytanie: jakie jest ip twojej sieci? Bo nawet powodu bana(pewnie owntibia), ile było kont założonych itp nie mogę sprawdzić aby coś wyjaśnić.

Ban na ip nie jest dawany po pierwszym, drugim ani nawet trzecim koncie chakiera. Dopiero kiedy ktoś zaczyna nam działać na nerwy to dostaje banana.

Przenoszę do odpowiedniego działu.

Aleks94
10-06-2007, 17:18
Nie rozumiem z tym adresem sieci, moglbys mi wyjasnic o co chodzi ?

Uther92
10-06-2007, 17:26
Nie rozumiem z tym adresem sieci, moglbys mi wyjasnic o co chodzi ?

Z atką widzą to ty pewnie rodzajów banów nie odróżniasz -.-
Zresztą 94 to zapewne twój rocznik więc wszystko rozumiem.

Dwimenor
10-06-2007, 17:55
Dobra, poświęciłem pół godzinny swojego cennego czasu aby poszukać.

Ban dla:
89.228.29.175 : host-89-228-29-175.zamosc.mm.pl
wystawiony dnia dzisiejszego. Konta:
Al3ks, Al3ksG, AleksG, Baltazar89, blantowiec, Jaqub1982, k@r0l, kasiczkakasia, kazimiera, Klusio.XD, mateusz16111, odkurzacz113, si3rgi3j

zielone: jego stare konto

niebieskiedwa konta które sobie założył aby pisać. Przypominam: ban jest po to, abyś zbanowana osoba nie korzystała z forum a nie, jak niektórzy myślą: aby sobie założyć nowe konto. Jeżeli zostałeś zbanowany, to znaczy iż nie chcemy ciebie tutaj.
Reszta: zbanowane konta, za keylogi
Maile rejestracyjne:(w kolejności listy zbanowanych wyżej:
[email protected]
[email protected] - o proszę, twoje 4 konto aleks, to zbanowane za...<fanfary>zamieszczanie keyloggerów</fanfary>.
[email protected] - jak wyżej
[email protected] - też keylogi
[email protected] - jak wyżej
[email protected] - ^.^
[email protected] - hehehe
[email protected] - -----||-------
[email protected]

Jak widać, to praktycznie 2 osoby się zabawiały, a teraz jedna próbuje w bezczelny sposób oszukać moderatorów.

CAły wykaz należy traktować jako mini wykład pod tytułem: NIe istneje coś takiego jak anonimowość w sieci.

Hellraiser
10-06-2007, 18:42
@"Aleks, i reszta twoich haxxiorowych akkountóf."

Masz pozdrowienia stadionową przyśpiewką od tego forum,..

Wy-pier-da-laj!, Wy-pier-da-laj!, Wy-pier-da-laj!.

@Dwimenor

Świetna robota, to jest modek który interesuje się tym forum. Więcej takich?! :P

owntibia.exe
10-06-2007, 19:01
Wy-pier-da-laj!, Wy-pier-da-laj!, Wy-pier-da-laj!.
A może trochę kultury, co?

Dwim, dziwię się, że Ci się chciało.

Hellraiser
10-06-2007, 19:12

Nie bój żaby, ale gościu chciał okrutnie polecieć w wała. Więc każdy by sie trochę wkurzył.

Uther92
10-06-2007, 19:16

Spie-przaj dzia-du ! Spie-przaj dzia-du ! Spie-przaj dzia-du !
Lepiej ? ^^

Kwadratowe Koło
10-06-2007, 23:11
Głaszcz py-ton-ga! Głaszcz py-ton-ga!

A teraz $ V\/ 3 3 '][' ?

Raynold
11-06-2007, 00:40
Się chociaż pochwalę, że to ja złożyłem wniosek o bana na IP ;) Liczba zbanowanych kont z jednego IP + konta mailowe nie pozostawiają żadnych wątpliwości co do intencji osoby siedzącej po drugiej stronie. Oczywiście, ciężko stwierdzić, czy to była jedna osoba, czy więcej, ale nie zdziwiłbym się, gdyby to jednak była jedna.

Przykład pokazuje - jak już powiedział Dwim - że nikt do końca nie pozostanie anonimowy w sieci. Co prawda na razie od strony forum nie ma łatwego sposobu, żeby dobrać się do dzieci ze zmiennym IP (ukłony w stronę TP), ale jest dyskutowany pomysł współpracy z dostawcami internetowymi, zbierania logów po stronie forum i na poważnie dobrania się do skóry tym wszystkim, którzy myślą, że Neostrada pozwoli im łamać prawo, ile tylko chcą.

Uther92
15-06-2007, 13:37
A może byście poprostu wysyłali maile z ip gościa i godziną i informacjią o naduzyciu sieciowym do tP, a oni samo się nim zajmą ? Wiem, że pewnie to trochę potrwa ale zawsze będzie to jakieś działanie, bo z samymi banami w dobie owntibii, to nic nie zdiałacie. Niedługo haxorzy nauczą sie używać proxy (wooow) ^^ i będą myśleli, że są bezkarni.

Polinik
15-06-2007, 16:52
A może byście poprostu wysyłali maile z ip gościa i godziną i informacjią o naduzyciu sieciowym do tP, a oni samo się nim zajmą?

Skąd wiesz, że tego nie robimy?

Wiem, że pewnie to trochę potrwa ale zawsze będzie to jakieś działanie, bo z samymi banami w dobie owntibii, to nic nie zdiałacie.
Owszem, i właśnie dlatego do obrzydzenia trąbimy, żeby nie klikać obcych linków, używać porządnego firewalla i antyvirusa. A także, żeby na bieżąco instalować łatki do Windowsa.
Najsłabszym ogniwem zabezpieczeń bardzo często okazuje się człowiek.
Jak użytkownicy forum nie będą myśleć, to ani antyvirus, ani firewall, ani zaktualizowany Windows ich nie ochronią.