PDA

Pokaż pełną wersje : Loot w potworach :P

Krzysiekkrzysiek
10-06-2007, 19:44
Ja mam dziś takie nietypowe pytanie
Bo ktoś w gildii puścił plote że niektore itemy mogą zwiększać prawdopodobieństwo wypadnięcia dobrego itemy , ale jakos to nas nie rpzekonało, gdyz wg nas loot jest w potworach od początku . Kiedys na tym forum widzialem zdjecie traga , który lekko sie swiecil na niebiesko ,a lootem z niego był life crystal. Sam zacząłem od tamtej pory to obserwowac i zeczywiscie gdy w potworze jest jakiś "świecący item" to mozna to zauwazyc jeszcze przed zabiciem danego potwora gdy jest on w jaskini lub w tibii panuje noc- moje pytanie. Czy to prawda? Bo temat ten wywolal spory , ktorych bez potwierdzenia lub zaprzeczenia nie rozwiążemy :P

melanica
10-06-2007, 20:40
z mojego doswiadczenia zauwazylam , ze lot jaky sie respi w potworze, tzn, np jak wchodze na guardy , full resp, to prawie z co drugiego wpada jakis przedmiot , pozatym jest w nich duzo kasy, a jak 2 h expie na respie to 30% guardow jest pusta..
slyszalam tez <mit pewnie> ze szansa na dobry przedmiot jest wieksza w niektorych godzinach np 15-17. ( ale to wg mnie bzdura)
co do twojego pytania ze potwory np swieca to chyba nie zalezy od tego czy cos ma w sobie, zdarza sie ze jesli potwor mocno wali i ma dobrego defa to wypada cos niezlego...
to sa wszysko hipotezy, prawdopodobnie sie myle, ale wreszcie ktos wpuscil temat gdzie mozemy o tym podyskutowac......
prosze aby jakis doswiadczony gracz sie wypowiedzial
pozdro

Ujo
10-06-2007, 21:21
ponoc jak sie ma ten amulet co wypada z witcha i cyklopa wolf teeh czy jak to to częscie wypadają wolf paw

Lul@s
10-06-2007, 22:01
Ja osobiście zgodził bym się z tym, że jak potwór zadaje większy dmg to ma coś "w sobie". Może to zbieg okoliczności ale często chodzę na dragi i jeżeli jest on łagodny jak owieczka to zazwyczaj jest pusty...

GothicMaster
10-06-2007, 22:19
gdyz wg nas loot jest w potworach od początku
Z tym sie z Toba zgodze, gdyz slyszalem o botach, dzieki ktorym widac loot jaki zzuci potwor. (prosze o powstrzymanie sie od uwag typu: pewnie sam uzywasz, gdyz tylko o tym czytalem).
@Ujo
Mozliwe, ze takie ma wlasnie zastosowanie, ale probowalem i nic mi nie wylecialo:p.
z mojego doswiadczenia zauwazylam , ze lot jaky sie respi w potworze, tzn, np jak wchodze na guardy , full resp, to prawie z co drugiego wpada jakis przedmiot , pozatym jest w nich duzo kasy, a jak 2 h expie na respie to 30% guardow jest pusta..
Ja mam zupelnie na odwrot, wiec sadze, ze to kwestia wspolczynnika losowego.

don~
10-06-2007, 23:11
Jak jest naprawde, tego nie wiem, ale wydaje mi sie, ze loot jest zamieszczony w potworze od razu, kiedy potwor zostal zrespiony (jak kolega up napisal). A to czy dany potwor akurat uderza mocniej czy slabiej, nie ma zadnego wplywu na zamieszczony w nim loot - taka jest moja hipoteza.

P.S.
Slyszalem takze pogloski, ze na poczatku kazdego servera czesciej wypadaja rare itemy ; >

Cenarius
10-06-2007, 23:20
P.S.
Slyszalem takze pogloski, ze na poczatku kazdego servera czesciej wypadaja rare itemy ; >
hehehe to troche nie dobrze bo jak serv jest nowy i najlepszy koleś ma 70 lvl a orch wyskoczy to szanse na jego zabicie są pratycznie równe zeru... :p
@topic
jeśli chodzi o looty to nie raz się zastanawaiłem jak to jest że przez 20 minut z chmary ghouli wyciągne 50gp a 10 natepnych zrzuca po 25gp... jak dla mnie jest to wybierane losowo

Patysiak
11-06-2007, 08:26
A co do hitów się nie zgodzę. Nie raz obrywałem od draga czy bk bardzo mocno, a z takich "owieczek" nie raz już coś wyciągnąłem, więc wszystko zależy od farta.

Goldscorpion
11-06-2007, 08:33
Jest cos takiego. Miałem rookslayera i minosa ubijałem bez większego problemu szło mi na niego +-150hp. Ale pewnym razem w ogóle go nie potrafiłem ubić razem poszło mi na niego 800hp i..? Loot: chain armor

Wipigi
11-06-2007, 08:36
A z tego co mi sie wydaje, nie mozna przewidziec loota z potwora ;] To ze "mocno wali czy sie mocno broni" to tylko nasze odczucia....

lukaszlukasz
11-06-2007, 08:51
Niecałkiem.
Zrobiłem kiedyś test na rooku (bo tutaj walka jest długa i można porównać poszczególne hity i walki)
Zabiłem ok. 20 orków i 20 trolli
Wyniki testu:
najlepiej bronią się orki z studded armorem, często dobrego defa miały także orki z studded helmetem/shieldem i trolle z liną ;o

I moje obserwacje z dragonów:
- kilka razy zdarzyło mi się obrywać sporo z łapki od draga z hammerem
- zdarzało się że drag z woi jest bardziej "dziki", ale z levelem maleje ta zdolność odróżnienia siły potwora, np. na 40 lvl zdarzało mi się wyjść od draga i manasować, czy staracić sporo many na drag z woi/innym rare.
Teraz leje drag na hp i dość szybko mogę położyćje z vis, także nie ma aż tak ogromnej różnicy...
- i taka ciekawostka: parę razy (na tyle dużo że o tym pamiętam) z draga, który wydawał się "dziki" bo np. co turę musiałem EGran się leczyć był pusty lub miał w sobie 2-3gp. Także chyba takie smoki z pustym brzuchem też szaleją... w końcu głodny smok to zły smok :D

Duch Guardi
12-06-2007, 22:04
Ja mam dziś takie nietypowe pytanie
Bo ktoś w gildii puścił plote że niektore itemy mogą zwiększać prawdopodobieństwo wypadnięcia dobrego itemy , ale jakos to nas nie rpzekonało, gdyz wg nas loot jest w potworach od początku . Kiedys na tym forum widzialem zdjecie traga , który lekko sie swiecil na niebiesko ,a lootem z niego był life crystal. Sam zacząłem od tamtej pory to obserwowac i zeczywiscie gdy w potworze jest jakiś "świecący item" to mozna to zauwazyc jeszcze przed zabiciem danego potwora gdy jest on w jaskini lub w tibii panuje noc- moje pytanie. Czy to prawda? Bo temat ten wywolal spory , ktorych bez potwierdzenia lub zaprzeczenia nie rozwiążemy :P

Masło ,maślane
Następnym razem jak będziesz chciał dać coś to przeczytaj to ;p

Na 100% drag nie może świecić ,gdy wypada z niego l crystal. Może ktoś kto bił tego draga miał Frozen Starlight lub bright sword albo inny item :>

semiliren
12-06-2007, 22:46
Zaden przedmiot(magiczny, nie magiczny) nie wplywa na czestotliwosc wypadania dobrych, cennych rzeczy z potworow...
Sila potworow nie zalezy od tego co maja w loocie;)...ich zadawane obrazenie sa losowe...raz cie taki dragon walnie za 190( combo ), a raz za 5...

RemielArlano
16-06-2007, 17:26
slyszalam tez <mit pewnie> ze szansa na dobry przedmiot jest wieksza w niektorych godzinach np 15-17. ( ale to wg mnie bzdura)
co do twojego pytania ze potwory np swieca to chyba nie zalezy od tego czy cos ma w sobie, zdarza sie ze jesli potwor mocno wali i ma dobrego defa to wypada cos niezlego...
to sa wszysko hipotezy, prawdopodobnie sie myle, ale wreszcie ktos wpuscil temat gdzie mozemy o tym podyskutowac......
prosze aby jakis doswiadczony gracz sie wypowiedzial
pozdro

Ja wiem z wlasnego doswiadczenia ze po 17 RESP(nie loot) w ankh na 1 dragu jest szybszy ale nie wiem jak jest z lootem:cup:

Pozdro Remiel