zaloguj się

Pokaż pełną wersje : ~~Podczas Podróży~~

Nyksus
10-06-2007, 22:04
Witam

Tak się składa, że w środę wyjeżdżam do środkowych Włoch, niestety samochodem, bo wychodzi o wiele taniej. Jest to około 2000 kilometrów drogi, po 1300km, czyli około 10h~ jazdy, mamy postój. Nigdy nie jechałem tak długiej trasy, i kompletnie nie wiem co mam robić podczas podróży. Jeśli to w czymś pomoże, wszystkie tylne miejsca są moje ;] Doradźcie, bo się zanudze na śmierć :D

Mad-Sin
10-06-2007, 22:06
Dla mnie odpowiedź jest jedna...

Słuchawki na uszy i spaaaaać

Chesterkaa
10-06-2007, 22:13
kup sobie jakas ksiazke i poucz sie juz na przyszly rok szkolny albo przeczytaj jakas lekture ; oo no i sluchawki na uszy ;x ew. mozesz jescze grac na komorce, rysowac, spac... czytac BRAVO : D itp itd :)

sesaj
10-06-2007, 22:15
10h to jest nic.

Rok temu jechalem 30h autokarem do Wloch. Wtedy czlowiek pierdolca dostaje.

W tym roku jade na pol Francji i bede jechal ok 50h. To dopiero bedzie ciekawie :D

Wiec nie narzekaj na 10h jazdy...Poza tym Wlochy to piekny kraj wiec podziwiaj widoki :)

Luthi
10-06-2007, 22:37
Co roku jeżdze z rodzicami autem do krajów śródziemnomorskich po kilkanaście godzin. Wszystko jest w porządku jeżeli masz bardzo wygodną bieliznę i dużo wody- weź sobie koszulke na zmiane jakbys sie pocił, kolejna rada nie siadaj pod oknem xD.

@Topic: ja np. słucham sobie muzyki i przesypiam. [Weź sobie 3,4 aviomariny i stary śpisz jak sznita]. Książka raczej nie, bo widzisz: w autokarze/aucie są mikro drgania które zepsują Ci wzrok, po pierwsze primo, a po drugie primo może być Ci nie dobrze ;). Czasami tez laptopa biore na kolana i oglądam z kilka filmów, hmm... weź sobie jakieś tabsy w stylu Acodin, Tussipect i pobaniuj xD, siądz koło jakiejs dupeczki i weź sprawy w swoje ręce, przeleć jakąs gazete z obrazkami, [lepsze to niz literki strona po stronie], obserwuj droge, a najlepsze ubierz okulary przeciwsłoneczne, dzień przed strzel nocke w Tibie czy w cos, i spij zmeczony poprzednią nocą, zacznij robić jakieś żarty[podsune kilka: zacznij się golić w autobusie, z pianką i tak dalej ;D, zacznij udawać padaczkę, ściągnij ubranie i połóż się w bieliźnie -hardcore ekshibicjonizm].
Najlepszą chyba alternatywą jest muza :).

@edit: a do jakiego to miasta jedziesz, jezeli wolno spytac?:)), jezeli z 1300km z Wrocka to może tak nad Rzymem lekko?.
A i inne rady: i chodzenie nocne [passeggiate -tak sie chyba pisze], w środkowych Włoszech rozpoczyna się po 23, wczesniej fajnej dupy nie uraczysz tylko same młode siksy. NIE NOś SKARPETEK DO SANDAłóW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! [bo to pierdolca idzie dostać. taka dygresja: wiecie Państwo po czym poznać Polaka? po tym, że do sandałów/klapków itd ubiera skarpetki xDDD], Najlepsze dupeczki na plaże przychodzą od 10 do 13 i od 16 do 19 xDDD [sprawdzone milion razy ;p],
i mały słowniczek ;d
łechtaczka la clitoride
pochwa la vagina
na nogach / stojąco in piedi
biust obfity il seno prosperoso [ bez prosperoso to znaczy "biust"].
dupa il culo [ to znaczy dosłownie "dupsko" "żyć" itd]
ładna pupa bel sedere
chcieć volere
robić kupę fare la pupù
stringi il perizoma
strój kąpielowy il costume da bagno
MIłEJ PODRóżY!! :::::::::)

Korektor
10-06-2007, 22:45
A co powiesz na cotygodniową podróż 500km w tą i z powrotem w nocy?

BTW Udowodnij, że będzie taniej samochodem niż samolotem.

Zupka_Chinska
10-06-2007, 22:47
Jeżeli jesteś kierowcą, to faktycznie najlepsza wersja to spać.

NervGal
10-06-2007, 23:53
A co powiesz na cotygodniową podróż 500km w tą i z powrotem w nocy?

BTW Udowodnij, że będzie taniej samochodem niż samolotem.

A czy on Was pyta, ile razy w tygodniu ile km przejeżdzacie?

BTW Co Cię to obchodzi? Jego sprawa. I nie próbuj zaczynać offtopu ;]

@Topic:

Zróżnicowana muzyka, patrzenie przez okno, książka, sen.

Ciufcia
10-06-2007, 23:54
@2up

Pewnie, że jest kierowcą... Prawojazdy ma już od 2 lat, bo teraz można zdawać od 12 roku życia.

Walekifa
10-06-2007, 23:58
A co możesz robić w samochodzie? Czytać,kiedy wszystko się trzęsie? Jeżeli masz coś czego można słuchać,to bierz ; ) Ogólnie możesz podziwiać widoki,bo będziesz pewnie przez fajne miejsca przejeżdżał.

Ps.

To chyba nie jest temat od chwalenia się kto ma fajniej,bo jeździ w lepsze miejsca od innych,więc wyluzować...

Dark Sven
11-06-2007, 01:13
A ja się też pochwale... A co.

Wczoraj 18 godzin spędziłem w "Turistshytklasie" na promie (najniższa klasa, pod samochodami, pod silnikiem ; P) Spałem, potem, pare godzin autem. Najpierw przesluchałem muzyki (5 razy Big cyc- moherowe berety, 5 razy the offspring [muzyke mi skasowali na mp3]) Potem spałem. Bez tablet ; D

Jak jechałem do anglii (22 godziny) to albo spałem, albo była przerwa...

Przykro mi, dużego wyboru nie masz. Muzyka/spanie/film czy cos/itp.

@Luthi
On tam truskawki jedzie zbierac ; >

Luthi
11-06-2007, 14:11
@Up: oj to chyba na forum juz go nie zobaczymy .

Z tego co mi się wydaje lepsze stawki są w Niemczech przy szparagach- powaznie.

matiiii
11-06-2007, 15:08
@Luthi
On tam truskawki jedzie zbierac ; >

@Up: oj to chyba na forum juz go nie zobaczymy .
Buahahaha

Z tego co mi się wydaje lepsze stawki są w Niemczech przy szparagach- powaznie.

Kolega był na truskawkach w Niemczech w ten weekend i nie zarobił zbyt dużo. joke

MP3, MP4, sen, książka, TibiaME. xD

.Matrik.
11-06-2007, 16:16
Wypierdź cały repertuar Arki Noego stojąc nago na dachu samochodu, ewentualnie zabawiaj się w pokazywanie faka nadjeżdżającym z przeciwka. Nie polecam, możesz spowodować wypadek, ale ciii...

Możesz jeszcze grać na PSP. Szkoda, że najpierw trzeba je mieć, zasponsoruje ktoś?

Caer
11-06-2007, 16:39
Jechałem 28h na Chorwację autokarem i nawet przez minutę się nie nudziłem, cały czas było co robić ;] Jeśli jedziesz na kolonie, też pewnie będziesz miał co robić... jeśli jednak jest inaczej - słuchawki w uszy, książka i można jechać ; P

!Edit:
Cholera, muszę zacząć uważniej czytać posty, bo umykają mi ważniejsze części ; P
W przypadku jazdy samochodem, tak jak pisałem - słuchawki w uszy, książka i można jechać... Do tego możesz przecież gadać z starymi, podziwiać widoki... spać... ;]

(...) niestety samochodem(...)

No ani troche nie rozumiem userow piszacych o autobusach =|

a ludzie w gazetach sie dziwia gdzie dzieci nie umieja czytac ze zrozumieniem.

@topic
w samochodzie oprocz sluchania muzy i czytania (dla twardzieli nie majacych problemu z nudnosciami) to nic innego cie nie czeka. Ogladac widoki? przeciez to nudne jak flaki z olejem wole probowac zasnac.

A tak w ogole to milej podrozy =]

Nadrill
11-06-2007, 17:12
Ta, już nie raz popierniczałem do Chorwacji i Włoch autem. Siedzieć z tyłu to najgorsza rzecz pod słońcem. Tak gorąco i nieźle trzęsło Jak tylko była okazja, to siup do przodu. Tam przynajmniej była klimatyzacja. Wtedy zwykle przeglądałem mapę, spałem, gadałem z kierowcą(czyt. dada) lub po prostu siedziałem sobie i patrzyłem(to najczęściej). Poczytaj książki, posłuchaj muzyki, oglądnij film... Rób to co lubisz.

Czarna_Mamba
11-06-2007, 17:48
Kiedy ostatnio jechałam w góry, krótko, bo tylko 10h, ale jechałam całą, pięcioosobową rodziną, gdzie jedna z osób zajmuje, powiem delikatnie, ponad ćwiartkę powierzchni Fiata Pandy własności mojej siostry. W bagażniku nie było już miejsca, więc spakowany namiot, dwie karimaty i plecak trzymaliśmy z tyłu, a osoba z przodu musiała na kolanach dźwigać całą torbę prowiantu zapasowego na tydzień. Wyczerpała się bateria na empetrójce, nie mogłam dokopać się do nowej, w owych warunkach niemożliwym było czytać, ale i tak się nie nudziłam. Sposób? Dobre towarzystwo.

Jednak mam nadzieję, że ty nie będziesz musiał podróżować w tak ekstremalnych warunkach, więc jeżeli zabraknie bratnich dusz, to empetrójka, książeczka. Ewentualnie notes i układanie wierszy, bazgrolenie. Mi bardziej odpowiada to drugie. Możesz także zaopatrzyć się w album ze zdjęciami - ja sama bardzo lubię oglądać stare, dawno nie odkurzane zdjęcia. Podczas jazdy samochodem weź jeszcze aparat, może to być także komórka i pstrykaj zdjęcia, jeżeli nie żal Ci akumulatorów/baterii. Rób dosłownie wszystko, aby tylko nie popaść w monotonię.

Radzę Ci także odrobinę gimnastyki w samochodzie, bo długie jazdy, szczególnie bez postojów, są strasznie wyczerpujące. Rozciągaj nogi, ręce, odginaj się do tyłu i prostuj kręgosłup. Gdy tylko zatrzymasz sie, wysiądź i zrób parę skłonów, wyciągnij się jak kocur. Może i będą patrzyli na Ciebie jak na idiotę, ale to pomaga. No, to życzę miłej podróży.

Rybzor
11-06-2007, 18:04
Zabierz aparat i rób fotkę każdej napotkanej dziwce na poboczu, jak wrócisz, chętnie obejrzę Twoją galerię.