PDA

Pokaż pełną wersje : Ocena tematu/reputacja

Helixaw
03-10-2004, 23:05
1.Przycisk "oceń temat" jest moim zdaniem bezsensownym posunięciem. I tak nikt nie zwraca uwagi na ocenę tematu, a używają tego pięknego guziczka tylko noobki, które chcą wyróżnic swój temat. Jedna osoba wystawi 5 tematowi(czyt. założyciel tematu) i już topic ma ocenę równą 5. Jeśli już to myślę, że tylko modki/admini powinni mieć prawo do oceny tematu.

2.Reputacja-mam pomysł na nowy rodzaj reputacji, mianowicie możnaby wybrać spośród wszystkich userów około 100, którzy jako jedyni mogliby wystawiać reputację zwykłym userom i oceniać tematy (coś na wzór modków niższego rzędu :D )

I to by było na tyle z moich przemyśleń. POZDRO 4 ALL

@edit:
Dzieki za 5 i 1 :) dla mojego tematu
Czemu nikt nie pisze? Chyba to nie jest aż tak głupi pomysł? jest?

Sadamq
03-10-2004, 23:18
lol to jest jakaś ocena tematu ? :P Czytałemw czyiś postach " Błagam ocencie mój temat " " Jeśli podoba ci się mój post dodaj mi + " i przeważnie ktoś pisał 2 posta pod swoim 1 dodając tę notkę. Jakby ktoś na to zwracał uwagę ... Dla mnie dodatek zbędny możliwy do usunięcia :)

$corcerer
04-10-2004, 17:00
Ocena tematu to takie cos co jest prawie na każdym forum- standardowo. I tak nikt nie zwraca na to uwagi, imo niech zostanie :P

Bofiro(Chimera)
04-10-2004, 17:24
ocena tematu musi byc jako ladna ozdoba i tyl wg. mnie :P

Omega~
04-10-2004, 20:30
Mianowicie możnaby wybrać spośród wszystkich userów około 100, którzy jako jedyni mogliby wystawiać reputację zwykłym userom i oceniać tematy

--Z kąd to wzięłeś z sejmu? -.-

--ale tak na poważnie to ten pomysł mi się podoba ;) Ale tu też będzie takie 'cuś':
~~"Plx plix ja chce dawac reputejsziony plx"

--Ocena niech zostanie bo co komu on szkodzi i tak nikt prawie nie patrzy na to...

Hegemmon
09-10-2004, 13:58
stówka wybrańców? a kto ich wbierze? choćby nie wiem jak by to było uczciwie zrobione to zawsze będzie jakaś rażąca niesprawiedliwość ponieważ znajomości pomiędzy userami na forum sąbardzo zróżnicoane i taki system nie byłby obiektywny :P
Spójrz na nasz sejm. Co jakiś czas sami go wybieramy i co? jest sprawiedliwie? raczej nie (ja tego nie powiedziałem panowie posłowie:P)

Jeśli chodzi zaś o te oceny tematu.... róznie z nimi bywa ja na nie nie zwracam za bardzo uwagi ale niech sobie zostaną. Czasami ocenie temat jak nie zapomne o tej opcji ;)

Helixaw
09-10-2004, 21:04
Hmm, w sumie to Heg masz rację, a może by tak tylko tych userów, którzy używają forum od dajmy na to pół roku. Ale właściwie to i tak pewnie byłoby pełno noobków. Szkoda. :(

Khan
09-10-2004, 22:01
Chu.jnia jest! - Ale dość o polityce.

Guzik oceń temat może być. Ludzie dają znać, czy topic jest dobry, czy nie. A sama ocena jest średnią arytmetyczną, więc n00by nie mają zbytniej kontroli.

Parys
09-10-2004, 23:05
A ja tam sadze, ze jest OK. Teraz nikt nie prosi o repte, nikt nie daje minusowej reputy za avatar, albo nick (-.-), nikt nie nabija postów. Powinno tak zostać...