Pokaż pełną wersje : Warning!
Segalczuk
13-06-2007, 15:21
Chciałbym zainformowac że hakerzy znalezli nowy sposob zeby was nabrac nawed na tibicams.~ a mianowicie spycjalnie daja dlugie nazwy filmu np "cozadluganazwategojebanegofilmu*****" zmieniają to na "cozadluganazwategojebanegofilmu.rec" i tibicam mowi nam ze ma zadługą nazwę a nie że niemoże tego otworzyc i my zmieniamy tą nazwę na krótszą przy tym klikajac na ten plik i otwierajac keyloggera ;/ . Prosze poinformowac o tym swoich all kolegow zebyscie potem nie mieli nikogo na sumieniu.
Dwimenor
13-06-2007, 15:30
Chciałbym zainformowac że hakerzy znalezli nowy sposob zeby was nabrac nawed na tibicams.~ a mianowicie spycjalnie daja dlugie nazwy filmu np "cozadluganazwategojebanegofilmu*****" zmieniają to na "cozadluganazwategojebanegofilmu.rec" i tibicam mowi nam ze ma zadługą nazwę a nie że niemoże tego otworzyc i my zmieniamy tą nazwę na krótszą przy tym klikajac na ten plik i otwierajac keyloggera ;/ . Prosze poinformowac o tym swoich all kolegow zebyscie potem nie mieli nikogo na sumieniu.
Nie-klikając na taki plik nie powodujesz wykonania złośliwego kodu. Rozszerzenie pliku jest po to, aby informować system co ma z plikiem robić. Jeżeli plik ***** będzie miał rozszerzenie .doc, to przy otwieraniu zostanie przekazany do procesora tekstu a nie wykonany. Co innego, jeżeli w tym drugim są błędy pozwalające na wykonanie kodu, ale to zupełnie inna bajka i nie dotyczy tibicam.
Segalczuk
13-06-2007, 15:34
To jak wytlumaczysz ze sciagnełem taki film na tibicams i zmienilem nazwe potem alt ctr del i w procesach pojawil mi sie keylogger ;] a przedtem go nie bylo bo wylanczalem przez alt ctr del winampa bo sie zawiesil... .
Dobra ja mam czyste sumienie poinformowalem was , tera musze leciec , papa .
Dwimenor
13-06-2007, 15:37
Wyślij mi na pw linka do tego filmu, wraz z tym co ci się w zadaniach pokazało
HAHA @noobittos!! Jescze nie widziałem aby przy klikaniu jednorazowym na plik zainstalował się k-log, to jest 1! po 2 nie mozna w rec zamieścić k-logga :)
Wyślij mi na pw linka do tego filmu, wraz z tym co ci się w zadaniach pokazało
Wątpię żeby ci go wysłał bo pewnie nie wie juz który to był film itp.
Swietlik galana
13-06-2007, 16:10
HAHA @noobittos!! Jescze nie widziałem aby przy klikaniu jednorazowym na plik zainstalował się k-log, to jest 1! po 2 nie mozna w rec zamieścić k-logga :)
Jak to nie moźna? -.^
ofc, że moźna ale nie bedzie dzialal:p
Ja słyszałem o tym, że znaleziono lukę w tibicam ;)
Ale autor exploita chce duuuuużo kasy za niego, ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.