zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Koniec z koncertami satanistycznych zespołów?

Celoz
14-06-2007, 17:03
Dzisiaj w gazecie przeczytałem, że Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami tworzy "czarną listę" na której będą się znajdować wszystkie zespoły, które przekazują satanistyczną treść. Po ukończeniu tej listy zostanie ona przekazana urzędnikom, i zespoły te zostaną powstrzymane od koncertowania. Wymienione zostały m. in. zespoły: Behemoth, KAT, Marylin Manson. Moim zdaniem to kompletny absurd, bo w innych państwach na całym świecie nigdy nikt nawet nie pomyślał o czymś podobnym. A co Wy myślicie o takim pomyśle?

Descartes
14-06-2007, 17:08
A gdzie jest wolność słowa i wyznania? Najpierw Teletubisie, teraz to... niech dają k*rwa spokój... Nikt nikogo nie zmusza, aby chodził na koncerty Behemotha, tak samo nikt nikogo nie zmusza, aby brał sobie ich przekaz do serca. Niech wreszcie zrozumieją, że nie każdy chce i musi dla przykładu wierzyć w wiarę chrześcijańską dlatego, że "wszyscy". Może za niedługo będą organizować krucjaty, jak za średniowiecza?

@Down: przeczytaj mój post jeszcze raz, uważnie - może da ci to do myślenia?

Arfyd
14-06-2007, 17:09
@Up
Nie potrzebuje czytać Twojego posta jeszcze raz. Wyraźiłem swoją opinię i tyle!

@Topic
Bardzo dobry pomyśł jak dla mnie ...

@Down
Ja nie słucham Hip-hopu. Hahaha.:)

EDIT: [Co Wy się tak na mnie uwzięliście ? Napisałem czy mi się to podoba czy nie i tyle. Mam prawo.:] ]

Lasooch
14-06-2007, 17:13

Hehe, niech zabronią koncertów wulgarnych wykonawców i się tWOJE hiphopy pochowają =))))

@top: absurd, ale nie na całym świecie jest wolność pod tym względem. W jakimśtam kraju nie pozwolono na występ Ich Troje, bo byli zbyt kontrowersyjni.

Zamor1
14-06-2007, 17:14
Juz nie maja co robic. Bedzie to dobre dla tych, ktorzy nie sluchaja tego typu muzyki. Trzeba jeszcze zabronic wystepow hip-hopowcow bo przeklinaja i w ten sposob demoralizuja mlodziez !!111

Descartes
14-06-2007, 17:15
Hehe, niech zabronią koncertów wulgarnych wykonawców i się tWOJE hiphopy pochowają =))))

Bardzo dobry pomysł - co nam będą dziatwę deprawować. O!

Zresztą, co do cenzurowania... nasz rodzimy Behemoth do np. Barbecued Jew się nie umywa. (kiedyś na sickipedii było o nich wspomniane, ale usuneli głupki)

Celoz
14-06-2007, 17:18
Nie no, twoja wypowiedź mnie poruszyła. Myśl przyszłościowo. Sporo ludzi, aby móc słuchać swojej ulubionej muzyki, pewnie wyemigrują gdzieś, wszyscy się zmówią gdzie i tuż przed wyjazdem zagłosują na PiS, aby jeszcze bardziej udupić życie tym, którzy odebrali im kulturę.

Ashlon : haha, przypomnial mi sie taki zart...
"Jaki jest szczyt chamstwa?"
"Zaglosowac na PiS i wyjechac z kraju"
:D

Bambuko
14-06-2007, 17:31
Nie no, twoja wypowiedź mnie poruszyła. Myśl przyszłościowo. Sporo ludzi, aby móc słuchać swojej ulubionej muzyki, pewnie wyemigrują gdzieś, wszyscy się zmówią gdzie i tuż przed wyjazdem zagłosują na PiS, aby jeszcze bardziej udupić życie tym, którzy odebrali im kulturę.
Co żeż w mordeż?

Karl0ss
14-06-2007, 17:34
Chociaż rzadko słucham Metalu to IMO. "Pomysł" Zjebany...

Pozdrawiam

Hieyan
14-06-2007, 17:45
http://ateista.org/img/posts/08.2006/Jerzy-Owsiak.jpg

Ten człowiek nie jest po prostu do końca zdrowy psychicznie.
IMO to nie przejdzie. Nawet jezeli, Unia będzie interweniować, bo to jest chore i nie zgodne z niczym, wyłączając poglądy Giertycha oraz Rydzyka.

Powinni również zamknąć dyskoteki, bo tam rozprowadza się najwięcej narkotyków oraz odwołać wszystkie mecze piłkarskie, gdyż zawsze przychodzą na nie pseudokibice.

Tovob Lard
14-06-2007, 17:58
Marylin Manson [The Golden Age of Grotesque] <3
Zajebisty album słucham go i jeszcze wbrew pozorom nie wpierdoliłem swojego żółwia ku czci szatana, w ogóle nie darze go sympatią. xd
Jeśli wprowadzą taki zakaz to oby nie zapomnieli o zakazie sprzedawania białych dresów, rękawiczek chirurgicznych, wabików fluorescencyjnych na ryby, maseczek ochronnych no i białych gwizdków, bo przecież to najszybsza droga do grochów i kwasu.
Słucham rapu _/
Słucham metalu _/
Słucham mojej mamy _/

Czarna_Mamba
14-06-2007, 18:17
Sporo ludzi, aby móc słuchać swojej ulubionej muzyki, pewnie wyemigrują gdzieś, wszyscy się zmówią gdzie i tuż przed wyjazdem zagłosują na PiS, aby jeszcze bardziej udupić życie tym, którzy odebrali im kulturę.

o kurna : o Strach się bać.

Co do tematu, bezpodstawne. Ja sama nie biorę do siebie satanistycznych tekstów - kto chce, niech słucha, koło uszu mi to powiewa. Ale przecież nawet nasze prawo stoi na straży wolności słowa - o co w tym wszystkim w końcu chodzi?

Matek
14-06-2007, 18:52
Zespoly nazistowskie tez nie maja prawa grania.

Jak dlamnie - pomysl swietny, o ile zostanie potraktowany z rozsadkiem - o przez ludzi ktorzy maja pojecie co robia. Dosc mam idiotow robiacych sobie jaja z religii tylko dlatego, ze sa tru-satan-prawdziwy. I nie - nie jestem katobeton em - ale pewne zachowania maja swoje granice, nawet u idiotow.

Pozatym satanizm to nie wyznanie (odnosnie wolnosci wyznania)

Nie - Behemoth to nie satanistyczny zespol:)

janek@
14-06-2007, 19:45
Czego sie tu dziwic w tym kraju??? To normalka. B)

Nie wiem co myslec o tym pomysle... Z jednej strony ochrania mniej rozgarnietych przed oglupieniem z drugiej natomiast ogranicza i lamie konstytucje. ;/

Jezeli juz mieliby szatanowcow wieszac to niech rowniez powiesza przesadzajacych hip hopowcow.
Wtedy byloby rowno.

P.S.
Upal komus jednak zaszkodzil. ;]

spider-bialystok
14-06-2007, 19:56
Zespoly nazistowskie tez nie maja prawa grania.

Jak dlamnie - pomysl swietny, o ile zostanie potraktowany z rozsadkiem - o przez ludzi ktorzy maja pojecie co robia. Dosc mam idiotow robiacych sobie jaja z religii tylko dlatego, ze sa tru-satan-prawdziwy. I nie - nie jestem katobeton em - ale pewne zachowania maja swoje granice, nawet u idiotow.

Pozatym satanizm to nie wyznanie (odnosnie wolnosci wyznania)

Nie - Behemoth to nie satanistyczny zespol
To, ze ty masz dosc nie znaczy, ze powinno sie tego zabronic innym. Przeciez nikt cie nie zmusza do chodzenia na te koncerty, wiec zostaw tez wybor innym. No chyba, ze koncertuja w twoim domu ;]

Glamri
14-06-2007, 20:23
Ta. Jak tak dalej pójdzie to żebym mógł posłuchać swojej ulubionej muzyki będę musiał przy świeczce skulić się w rogu piwnicy i po cichutku na słuchaweczkach ją puszczać. Co z moją wolnością słowa? Co z moim prawem do wyboru? Jak już wiele osób przede mną to powtarzało - nikogo wołami nie ciągną na te koncerty. -.- Jak to uda im się wcielić w życie to na Wiejskiej namaluję odwrócony krzyż! O! ; P

Meryba
14-06-2007, 20:34
O co wam chodzi z tymi satanami że ktoś słucha metalu to odrazu jest szatanista i nie wiezy w Boga? Bo sie nie orietuje w tych tematach.

No i poco ?? nie mają co robić debile !

Ashlon
14-06-2007, 20:50
To, ze ty masz dosc nie znaczy, ze powinno sie tego zabronic innym. Przeciez nikt cie nie zmusza do chodzenia na te koncerty, wiec zostaw tez wybor innym. No chyba, ze koncertuja w twoim domu ;]

Ok, wiec niech ludzie tez sie pieprza w tramwajach czy autobusach, bo maja wolna wole.

Wg mnie niech sobie propaguja ten satanizm - ich sprawa. Tylko dlaczego musza obrazac czyjas wiare poprzez wysmiewanie sie z symboliki chrzescijanskiej (ciernie na glowach itd, zreszta wiekszosc elo-satanistycznych zespolow to idioci, myslac, ze odwrocony krzyz jest znakiem Szatana).

Exodus
14-06-2007, 21:00
Świetny pomysł! Już dawno powinni to zrobić :)

Korektor
14-06-2007, 21:01
@Ash,
Najlepsze jest to, że oni nie są satanistami i nie próbują nimi być. Satanizm to religia podobna do kodeksu Hammurabiego. W cale nie chodzi o czczenie szatana , czy o darcie się do kumpla "Ave Satan!" przez jezdnię. Poza tym na odwróconym krzyżu powieszono św. Piotra, więc nie widzę tu nic szatańskiego. Jest jakaś specjalistyczna nazwa na tych, którzy czczą szatana, ale nie pamiętam jaka.

@topic,
Wolność jest, tylko, że wolność jednego człowieka nie może godzić w wolność innego, bo wtedy też będzie źle. Serio nie bawi mnie krzyżowanie się Madonny na koncertach. Niby wolność mówi o tym, że można prawie wszystko, że ona może się krzyżować a fani to oglądać. Ale chwila, moment. Ja jako chrześcijanin, albo chociaż osoba posiadająca cząstkę moralności uważam, że naruszeniem mojej wolności jest np. sikanie na portret Jezusa. Jeśli mam to jaśniej przedstawić, to luknijcie w dół:

-h*j ci w d*pę, mogę tak mówić, bo mam prawo do wolności!

Tylko, że taki zwrot godzi w wolność adresata tych słów.

Heidar
14-06-2007, 21:04
Dziwne, że nic nie mówią o Slayer'rze ;> Swoją drogą wisi mi to, najwyżej na koncerty będzie się jeździło za granicę, a muzyki słuchało z MP3/4. Ale i tak pomysł zwalony...

spider-bialystok
14-06-2007, 21:04
Ok, wiec niech ludzie tez sie pieprza w tramwajach czy autobusach, bo maja wolna wole.
Nic takiego nie napisalem. Chodzi o zakaznie koncertow. Nikt nikogo nie zmusza do uczestniczenia w takich koncertach. Takie koncerty nie odbywaja sie przed blokami, tylko w klubach muzycznych. Chcesz to kupujesz bilet i idziesz, nie chcesz to idziesz gdzies indziej.
Rownie dobrze moglym powiedziec, ze w kinach powinien byc zakaz pokazywania filmow gore, np "Wzgorza maja oczy", bo takie filmy sa dla mnie obrzydliwe i glupie, a w dodatku obrazaja moje poczucie dobrego smaku. Ale nie mowie nic takiego, bo nikt mnie nie zmusza do ogladania tego.

Vil
14-06-2007, 21:06
GOTUJ MAKARON DLA SZATANAAA !!!!!!!!!!!1111 AAAAAAAARRRRRGGGGGHHHHHH !!!!!!!

Utworzmy ogolnopolski komitet obrony przed oszolomami.

Michoss
14-06-2007, 21:09
@Ashlon
A czemu hiphopy mają wołać ChaWuDeePeee! I obrażać policję? I całą reszte również, znając niektóre teksty.

@Topic
Stereotypy. Każdy metal to satanista i składa kotki w ofierze demonom, a każdy rapowy kawałek zawiera słowa "ch*j" "ci*a" "dziwka" i "chwdp", a jeśli ich niema to są przeczytane szyfrem.

Jednakże nasi politycy mają swoich Wszechpolaków, nie mogą im zabrać muzyczki bo by rozp******li sejm w drebiezgi.

Krzesław
14-06-2007, 21:30
Apropos zespołów satanistycznych, to nasuwa mi się takie głupawe pytanie. Czy członkowie zespołów znanych jako satanistyczne, a przynajmniej antychrześcijańskie (np. Behemoth) naprawdę składają kozły w ofierze i tym podobne rzeczy, krótko mówiąc są satanistami, czy też robią to wyłącznie dla kasy?

Korektor
14-06-2007, 21:37
@up,
Prywatnie pewnie są jak Osbourn (kij wie jak to się pisze). Nie potrafią zawiązać butów bez pomocy żony i jak mówią to prawie zasypiają. Antychrześcijanami zostali na pokaz. Wszak nie zebrali się jako pseudo "sataniści" i założyli zespół tylko pewnie na odwrót. Weźcie za przykład taki B27. Dzieciaki udające EMO i ELO Ziomali. Nie chcę wiedzieć jakie są w realu, bo zapewne to chore TH Loversy. Udają fajne, ale nie są i to je boli :<

Kemper
14-06-2007, 22:02
A niech sobie zakazują co chcą, tyle że jeszcze wiecej ludzi wyjedzie z tego kraju. Dla tych oszołomów pewnie każdy metalowy zespół to odrazu sataniści ale stereotypów nie mozna ot tak zmienic, po za tym stereotypy sa potrzebne zeby czlowiek nie mial chaosu w glowie ;)

spider-bialystok
14-06-2007, 22:04
@up,
Prywatnie pewnie są jak Osbourn (kij wie jak to się pisze). Nie potrafią zawiązać butów bez pomocy żony i jak mówią to prawie zasypiają. Antychrześcijanami zostali na pokaz. Wszak nie zebrali się jako pseudo "sataniści" i założyli zespół tylko pewnie na odwrót.
Poczytaj sobie o scenie black metalowej w Norwegii na poczatku lat 90 to zobaczysz, ze bylo bardzo krwawo i nieprzyjemnie.

Heidar
14-06-2007, 22:37
@up
Wystarczy sobie przypomnieć Varg'a z Burzum'a ;>

Caer
14-06-2007, 22:41
Pomysł z jednej strony dobry, z drugiej straszna kupa. Nie wiadomo jakie zespoły zostaną umieszczone na tej liście, a znając tych wszystkich fanatyków, mogą tam umieścić zespoły nie mające nic wspólnego z satanizmem. Ot, dlatego, że nie rozumieją o czym śpiewają ; )

Zapisuję się na to ;>

Lasooch
14-06-2007, 22:59

Zauważ, że Spider napisał 'No chyba, ze koncertuja w twoim domu ;]'. Dopóki nie ograniczają czyjejś wolności, niech robią co chcą (sami też są wolni, a zakazanie im czegoś, co nie narusza niczyjej wolności jest pogwałceniem ich wolności, czyż nie?). Na zasadzie - nie chcesz myć zębów, nie myj, ale nie chuchaj mi w twarz =P

Tutaj (http://forum.mp3store.pl/lofiversion/index.php?t4180.html) jest (w 3 poście bodajże) lista mhrotschnych zespołów.

Eivrel
14-06-2007, 23:02
Ech.. ja już gdzieś tam pisałem, jeżeli takim zespołom mają zakazać grania, to powinni zakazać też takim jak arka noego (czy jak to było) albo Rubikowi.

Dosc mam idiotow robiacych sobie jaja z religii tylko dlatego, ze satru-satan-prawdziwy. I nie - nie jestem katobeton em - ale pewnezachowania maja swoje granice, nawet u idiotow.
Sorry Cię bardzo, ale to, że ty masz tego dość niewiele akurat znaczy. Jak ktoś sobie chce pokpić z religii to niech sobie pokpi, co to religia jakaś wyjątkowa.
Tylko dlaczego musza obrazac czyjas wiare poprzez wysmiewanie sie z symboliki chrzescijanskiej (ciernie na glowach itd,
Może ich to bawi?
Wolność jest, tylko, że wolność jednego człowieka nie może godzić wwolność innego, bo wtedy też będzie źle. Serio nie bawi mniekrzyżowanie się Madonny na koncertach. Niby wolność mówi o tym, żemożna prawie wszystko, że ona może się krzyżować a fani to oglądać. Alechwila, moment. Ja jako chrześcijanin, albo chociaż osoba posiadającacząstkę moralności uważam, że naruszeniem mojej wolności jest np.sikanie na portret Jezusa.
Sikanie na Jezusa to nie wiem, jakieś czuby i chuligani, ale nie stawiajmy tego na równi z jakimś ukrzyżowaniem madonny. To akurat nie godzi wcale w wolność drugiego człowieka, więc nie wiem w czym jest problem.

Ogólnie niech zakazują koncertów z chuliganami, jak np. coś z kotami niedobrego robią, albo co, ale za satanizm to nie wiem czemu.

Edit:

Ale żeby to oceniać potrzebny byłby także ktoś kto zna się na muzyce metalowej.
A co tu do znania? Patrzysz na scenę, jak kolesie przesadzają i robią coś niedobrego, to już pyk z nimi, a jak sobie tylko grają to zostawić w spokoju.

PiXik
14-06-2007, 23:06
z jednej strony to bardzo dobrze ale niech taki zakaz mają zespoły rzeczywiście "satanistyczne"bądź naśladujące tego typu zjawiska. Ale żeby to oceniać potrzebny byłby także ktoś kto zna się na muzyce metalowej. Niestety mam wrażenie że jest to znowu na pokaz a nie po to by rozwiązać problem.
ps.niech to dotyczy każdego rodzaju gatunku muzyki który propaguje satanizm
ps2. stereotyp jest taki że metale to sataniści bla bla, ale jak widać po tym temacie bronią takich zespołów więc już sam nie wiem co o tym myśleć

spider-bialystok
14-06-2007, 23:53
ps2. stereotyp jest taki że metale to sataniści bla bla, ale jak widać po tym temacie bronią takich zespołów więc już sam nie wiem co o tym myśleć
Nie tylko metale sluchaja metalu ;]. Ja slucham naprawde duzo, glownie black i death metalu, czasem cos z pogranicza symphonic i gothic metalu, a metalowcem nie jestem.

Ryłek
15-06-2007, 00:00
Tak, przejmujcie się wszyscy.
Ja tam nie zamierzam rezygnować ze słuchania death metalu, thrashu ani śladowej ilości blacka jaka znajduje się w mojej kolekcji. W sumie i tak się nikt tym nie przejmie, to po co w ogóle robić aferę?

Eivrel
15-06-2007, 00:09
Tak, przejmujcie się wszyscy.
Ja tam nie zamierzam rezygnować ze słuchania death metalu, thrashu ani śladowej ilości blacka jaka znajduje się w mojej kolekcji. W sumie i tak się nikt tym nie przejmie, to po co w ogóle robić aferę?
Ja się osobiście (nie wiem jak inni) ani tym nie przejmuję, bo tego nie słucham, ani afery nie robię, tylko po prosty komentuje to. Chyba wolno jeszcze skomentować.

Dolor
15-06-2007, 08:29

@top: absurd, ale nie na całym świecie jest wolność pod tym względem. W jakimśtam kraju nie pozwolono na występ Ich Troje, bo byli zbyt kontrowersyjni.

Co do Ich Troje
Raczej nie dla tego że byli wulgarni :D Jak by to ode mnie zależało to w ogóle by nie grali :D

Może jeszcze oprócz chodzenia na koncerty tych zespołów zakażą słuchania ich muzyki?

Celoz
15-06-2007, 08:54
O co wam chodzi z tymi satanami że ktoś słucha metalu to odrazu jest szatanista i nie wiezy w Boga?
Treści zawarte w metalu najczęściej związane są z satanizmem.
Jest jakaś specjalistyczna nazwa na tych, którzy czczą szatana, ale nie pamiętam jaka.
Heretycy?
Dziwne, że nic nie mówią o Slayer'rze ;>
Dokładnie to samo wpadło mi na myśl, gdy przeczytałem ten artykuł... Ale chyba wiem dlaczego. Z warszawy do trójmiasta jest bliżej, niż do kaliforni :>
Co do Ich Troje
Raczej nie dla tego że byli wulgarni :D
Od kiedy słowo kontrowersja oznacza wulgarność?

spider-bialystok
15-06-2007, 09:54
Celoz, tacy mroczniacy jak ty pierwsi pojda do odstrzalu ;>

litt
15-06-2007, 10:19

ROOOOOOFL

Czlowieku przeczytales kilka TRU tekstow Behemotha i myslisz ze jestes boski?
Naprawde teksty satanistyczne sa w mniejszosci, cala masa heavy metalowych utworow ma inna tematyke, nawet IM zarzucano propagowanie satanizmu, wiec w jednej piosence, wypowiedziano kwestie w pewnym slangu, ktora w wolnym przekladzie znaczyla 'nie mieszaj sie w rzeczy, ktorych nie rozumiesz'. Celoz, do tej pory nie uwazalem Cie za takiego ignoranta, ale po tym co napisales to nawet PiXik sie chowa.

Heidar
15-06-2007, 10:20
Celoz, tacy mroczniacy jak ty pierwsi pojda do odstrzalu ;>

Celoz i ja jesteśmy przygotowani. Mamy MG-42 i cztery łyżeczki do herbaty z amunicją. Ew. możemy wykorzystać swoje afgańskie bojówki, które trzymamy w piwnicach i karmimy kotami ;>

Exodus
15-06-2007, 12:06
Nie tylko metale sluchaja metalu ;]. Ja slucham naprawde duzo, glownie black i death metalu, czasem cos z pogranicza symphonic i gothic metalu, a metalowcem nie jestem.

Metalem jestes jak sluchasz muzyki(w glebi duszy xD) a jak tylko sie ubera nba czarno etc dla szpanu (rofl) to jest sie brudasem.

Slay
15-06-2007, 13:18
IMO to swietny pomysl.

Ryłek
15-06-2007, 13:40
Celoz, to że usłyszałeś 'Jihad' Slayera i 'Slaves Shall Serve' Behemotha i naszyłeś sobie ich naszywki na plecaczek to nie znaczy, że jesteś trv.

No, k*rwa LOL. Widać, że siedzisz z lyricsami i słuchasz Behemotha, a że Twoja zdolność pojmowania equals zero to wpada Ci w główkę, tylko 'Hail Satan'.
Zresztą nie rozumiem jak nagle polubiłeś tak ten zespół jak jeszcze 4 miechy temu napieprzałeś, że za mocne. ;s

Chcesz pokazać jakiś to metalowy i buntujesz się przeciw pustym słowom jakichś pseudo-profesorków to proszę, ale na bravo.pl albo insomnia forum. Ok?

st1L
15-06-2007, 13:42
Jakby to madrze napisac... hmmm
Koncerty tych zespolow wprost nie moga byc zakazane, bo jest to ograniczenie wolnosci.
Iiiiii... skonczcie teksty typu, ze ktos kto slucha metalu ewentualnie mocniejszych odmian rocka jest brudasem. To jak sie ubiera i co robi to jego wybor (oczywiscie sa pewne granice). To samo tyczy sie Was sluchacze metalu abyscie nie smiali sie, wyzywali itp ludzi ktorzy sluchaja innej muzyki niz Wy (np. hip-hopu).
Takie podejscie jest strasznie zenujace.

eerion
15-06-2007, 13:45
GOTUJ MAKARON DLA SZATANAAA !!!!!!!!!!!1111 AAAAAAAARRRRRGGGGGHHHHHH !!!!!!!

owned xD

Jak ktoś to naprawdę wprowadzi to do TK z tym i już ;P

I tak swoją drogą
A chrześcijaństwo wcale nie ma wyłączności na znak krzyża więc mogą wiele ludzi w rzyć cmoknąc co najwyżej.
To co zrobiłą madonna wyglądało dla nich jak ukrzyżowanie się?
dla mnie to co robi motorniczy tramwaju jak jade na miasto przypomina popychanie kota w odbyt.
I co z tego?
To moje skojarzenie i mój problem co najwyżej.

No, ale przecież ludzie są dziś "otwarci i tolerancyjni"

Shanhaevel
15-06-2007, 13:58
Mój kolega (który swoją drogą jest metalem) twierdzi, że jeśli to przejdzie, to możliwe, że sataniści będą palić kościoły. W sumie całkiem prawdopodobne, to zgodne z ich "prawem zemsty".

Mnie to szczerze mówiąc niewiele obchodzi, sam nie słucham metalu.

Korektor
15-06-2007, 14:02
@up,
To dostaną parę lat i z głowy. Tak się zastanawiam, czy strzelanie do satanisty podpalającego coś, można wyjaśnić wyższym celem...

Ryłek
15-06-2007, 14:16
Mój kolega (który swoją drogą jest metalem) twierdzi, że jeśli to przejdzie, to możliwe, że sataniści będą palić kościoły. W sumie całkiem prawdopodobne, to zgodne z ich "prawem zemsty".

Przekaż mu żeby przestał słuchać Burzuma i czytać te wypociny Varga, bo mu odbija.

Gadziu
15-06-2007, 14:43
juz abstrahujac od samego zakazu, to w*****a mnie w tym temacie wysyp postow tru mrocznych 13latkow z celozem na czele. jestescie rownie zalosni jak sama propozycja zakazu, przekonani o wlasnej 'prawdziwosci', zamknieci na inne rodzaje muzyki. nazywajace wszystko inne pogradliwie technem i hip hopem, mimo ze w zyciu nawet nie probowaliscie znalezc dobrych elektornicznych czy hiphopowych kawalkow.
Ignoranci.

Ryłek
15-06-2007, 15:15
Otóż to! Już nie mówiąc, że post-metal (czy tam post-rock, jak zwał tak zwał), czy ambient bez elektroniki by nie istniały. Ale co obchodzi to mrocznych zafajdańców co to trzy płyty w życiu słyszeli.

Celoz
15-06-2007, 16:00
Czlowieku przeczytales kilka TRU tekstow Behemotha i myslisz ze jestes boski?
Nie. Nie chodzi mi tyle o teksty, a o loga albumów, zespołów, zachowania na koncertach, itp. Co do reszty o której mówiłeś - mi chodziło o bardziej "teraźniejszy" metal.
Celoz, to że usłyszałeś 'Jihad' Slayera i 'Slaves Shall Serve' Behemotha i naszyłeś sobie ich naszywki na plecaczek to nie znaczy, że jesteś trv.
Czy ja mówiłem, że uważam się za trv 666 metala?
Zresztą nie rozumiem jak nagle polubiłeś tak ten zespół jak jeszcze 4 miechy temu napieprzałeś, że za mocne. ;s
Bo od dupy strony do nich podchodziłem ;p nowsze albumy typu Demigod albo Zos kia cultus nie podchodzą do mnie za bardzo (The apostasy ujdzie, bo jest ciekawiej wykonany), za to najbardziej mi chyba podeszła Demonica - ciężko mi powiedzieć, dlaczego, ale chyba dlatego, że grają bardziej harmonijnie i ciekawiej, growling jest skrzekliwy (co bardzo lubię) i ogólnie wszystko się ładnie komponowało, przez co milej się słucha. Demigod i Zos~ to bardziej coś w stylu siekanki.
juz abstrahujac od samego zakazu, to w*****a mnie w tym temacie wysyp postow tru mrocznych 13latkow z celozem na czele. jestescie rownie zalosni jak sama propozycja zakazu, przekonani o wlasnej 'prawdziwosci', zamknieci na inne rodzaje muzyki.
A ty?
@down:
Właśnie, że pedały mają krótkie włosy. Dowód (http://images.google.pl/images?client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hl=pl&q=homoseksualista&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w&gbv=2).

Ojczul1
15-06-2007, 16:07
Jeżeli nie obejmie to LP nie powinno ale wkońcu to Polska gdzieś czytałem że queen dali na liste to jestem ZA będzie mniej spedalonych heavy metali z długimi włosami

Vil
15-06-2007, 16:19
Dla LP bedzie oddzielny zakaz.

Gadziu
15-06-2007, 16:22
A ty?

moze i bywam hipokryta, ale nie do az takiego stopnia

zreszta na to pytanie odpowiedz sobie sam, chyba nie takie trudne

Lasooch
15-06-2007, 16:30
Jeżeli nie obejmie to LP nie powinno ale wkońcu to Polska gdzieś czytałem że queen dali na liste to jestem ZA będzie mniej spedalonych heavy metali z długimi włosami

Hahahaha.

MSPANC.

Thero
15-06-2007, 16:43
@Ash,
Najlepsze jest to, że oni nie są satanistami i nie próbują nimi być. Satanizm to religia podobna do kodeksu Hammurabiego. W cale nie chodzi o czczenie szatana , czy o darcie się do kumpla "Ave Satan!" przez jezdnię. Poza tym na odwróconym krzyżu powieszono św. Piotra, więc nie widzę tu nic szatańskiego. Jest jakaś specjalistyczna nazwa na tych, którzy czczą szatana, ale nie pamiętam jaka.
Satanizm nie jest religią.

EDIT:
Metalem jestes jak sluchasz muzyki(w glebi duszy xD) a jak tylko sie ubera nba czarno etc dla szpanu (rofl) to jest sie brudasem.
Że słówkiem wtrące w twoją wypowiedź:
jesteś debilem.

Także jesteś debilem.

Acha, Celoz też jest.

God...

Ryłek
15-06-2007, 16:59
Bo od dupy strony do nich podchodziłem ;p nowsze albumy typu Demigod albo Zos kia cultus nie podchodzą do mnie za bardzo (The apostasy ujdzie, bo jest ciekawiej wykonany), za to najbardziej mi chyba podeszła Demonica - ciężko mi powiedzieć, dlaczego, ale chyba dlatego, że grają bardziej harmonijnie i ciekawiej, growling jest skrzekliwy (co bardzo lubię) i ogólnie wszystko się ładnie komponowało, przez co milej się słucha. Demigod i Zos~ to bardziej coś w stylu siekanki.

Rotfl, człowieku, Demonica to składanka, na której Behe nagrali swoje stare, blekowe kawałki w nowych wersjach.

Korektor
15-06-2007, 17:26
@2up,
Jest satanizm jako religia i jako sposób życia. Wcześniej zaznaczyłem to w jednym poście. Wersja z religią jest o wiele rzadsza.

@wszyscy ex MM i im podobni,
Ludzie, ja rozumiem, że znacie się na rodzajach muzyki i na zespołach. Problem w tym, że nie każdy szary właściciel magnetofonu, tudzież wieży będzie kontemplował każdą nutę / literę w celu odnalezienia ukrytej wartości utworu. Osoby niewtajemniczone też mają swój głos, ba! Posiadają nawet większość. Jeśli ktoś powie, że nie lubi metalu bo z jakiegoś powodu nie przypadł owej osobie do gustu, to podsuńcie mu jakiś kawałek / zespół pozbawiony tej względnie "złej" cechy. Pogadajcie, wyjaśnijcie itp. Nie wymagajcie tego, żeby każdy był na Waszym poziomie wiedzy muzycznej, tutaj na temat metalu. Jeśli ktoś rzuci jakiś (znowu względnie) głupi tekst z Waszego grona, to dopiero zaczynajcie dyskutować na poważnie, ale bez przesady. Lekarz nie będzie opracowywał przebiegu skomplikowanej operacji z prawnikiem... Żaden specjalista nie burzy się, że ktoś nie jest równym z nim specjalistą, bo wie, że spędził nad tym sporo czasu , przeciwnie do osoby nie znającej się i jest wyrozumiały. Nie bądźcie wyjątkiem, bo to wygląda tak, jakbyście nie czuli różnicy wiedzy (swoista ujma), albo próbowali się popisać. Oto takie moje małe orędzie do Was.

BTW Dodam jeszcze mały przykład,

Jest sobie Celoz. Gadaliśmy o jakiejś grafice i co 20 sekund rzucał tekstami i zwrotami, które potem, przez 15 sekund mi tłumaczył, bo nawet nie wiedziałem o co chodziło. On się zna na grafice i nie wyśmiewa reszty forum, że nie jest na jego poziomie. Każdy z nas jest w czymś dobry, lub nawet specjalizuje się w jakiejś dziedzinie. Ale żal dupę ściska jak niedojrzale ktoś kogoś obrzuca błotem, bo czegoś nie wie. Wy też nie urodziliście się znawcami Behemotha, tylko zajęło to Wam parę lat, zanim poukładaliście sobie to w pamięci długotrwałej.

Dark Sven
15-06-2007, 18:00
Mi to szczerze mówiąc wisi. Mogą sobie grać, póki nie będą mnie chcieli spalić ; <.

Zakaz wstempu dla zuyh szatanistuf na forum.tibja.peel1!!1111666^61

Ryłek
15-06-2007, 18:40
Jest sobie Celoz. Gadaliśmy o jakiejś grafice i co 20 sekund rzucał tekstami i zwrotami, które potem, przez 15 sekund mi tłumaczył, bo nawet nie wiedziałem o co chodziło. On się zna na grafice i nie wyśmiewa reszty forum, że nie jest na jego poziomie. Każdy z nas jest w czymś dobry, lub nawet specjalizuje się w jakiejś dziedzinie. Ale żal dupę ściska jak niedojrzale ktoś kogoś obrzuca błotem, bo czegoś nie wie. Wy też nie urodziliście się znawcami Behemotha, tylko zajęło to Wam parę lat, zanim poukładaliście sobie to w pamięci długotrwałej.

Nie widziałem, żeby ktoś z jak Tyś to nazwał 'ex mm' (jakiej ex? ona nadal istnieje!) wypowiadał się na temat na który nie ma pojęcia. W przeciwieństwie do Celoza

spider-bialystok
15-06-2007, 18:59
juz abstrahujac od samego zakazu, to w*****a mnie w tym temacie wysyp postow tru mrocznych 13latkow z celozem na czele. jestescie rownie zalosni jak sama propozycja zakazu, przekonani o wlasnej 'prawdziwosci', zamknieci na inne rodzaje muzyki. nazywajace wszystko inne pogradliwie technem i hip hopem, mimo ze w zyciu nawet nie probowaliscie znalezc dobrych elektornicznych czy hiphopowych kawalkow.
Ignoranci.
Popieram ;]
Lubie death i black metal, ale tak samo lubie goa trance, psytrance, stary polski rap i wiele pojedynczych kawalkow z roznych gatunkow.
A gdy widze takich malych mroczniakow jak Celoz, to lac mi sie chce ze smiechu :D

Scream
15-06-2007, 19:09
czytam wasze posty i zaczynam sie bac, popierajac tego typu akcje sami prosicie o skucie sie kajdanami.

jesli politycy zabronia koncertowania zespolom ktorych w ktorych utworach zawarte sa tresci satanistyczne - bo to niewygodne dla takiego katolickiego panstwa jak nasze, dosc oczywiste jest - ze gdy rzad spotka sie z poparciem, to pojdzie dalej.

ciekawe jak zareagujecie, kiedy napietnowane zostana stacje telewizyjne puszczajace programy propagujace przemoc - no chyba, ze zycie w wymiarze telewizji trwam jest wlasnie tym, czego oczekujecie.

Emily Firehair
15-06-2007, 19:13
Popieram ;]
lubie goa trance, psytrance

Infected Mushroom!

Co do koncertow 'satanistycznych', hmm... Cos czuje, ze nawet jak zabronia to i tak beda sie one odbywaly. Watpie zeby artysci, a przede wszystkim ich wydawcy pozwolili na cos takiego. Osobiscie wole zeby nie zabraniali, bo byc moze bede chciala pojsc na jakis koncert a tu zonk.

Pramus
15-06-2007, 19:17
Ja osobiscie w takich koncertach nie widze nic zlego. Nie slucham takich, ani zadnych innych metalowych zespolow, ale nie uwazam tez, zeby bylo to w jakis sposob zle i faktycznie - jesli nie chcesz, nie sluchaj/nie idz na koncert. Spojrzmy w jakim kierunku podarza nasz kraj -,-

Eivrel
15-06-2007, 20:42
jesli politycy zabronia koncertowania zespolom ktorych w ktorychutworach zawarte sa tresci satanistyczne - bo to niewygodne dla takiegokatolickiego panstwa jak nasze, dosc oczywiste jest - ze gdy rzadspotka sie z poparciem, to pojdzie dalej.
A dlaczego politycy mieliby zabraniać?

Heidar
15-06-2007, 21:20
A dlaczego politycy mieliby zabraniać?

Bo się boją, że to zdeprawuje młodzież i społeczeństwo. Ale i tak to gówno da. Społeczeństwo będzie robiło co uważa i nie będzie się trzymało tak idiotycznych zakazów.

Btw. Wyobrażam sobie jak za kilka lat po ulicach chodzi zomo i pałuje wszystkich w koszulkach ulubionych zespołów, albo na przykład słuchanie metalu w mp3 :P Znając "inteligencję" naszych polityków jest to całkiem możliwe...

@down
Znając ich inteligencję, to raczej tak...

Eivrel
15-06-2007, 21:30
Bo się boją, że to zdeprawuje młodzież i społeczeństwo. Ale i tak togówno da. Społeczeństwo będzie robiło co uważa i nie będzie siętrzymało tak idiotycznych zakazów.
No ale to myślisz że oni też się od razu w to będą babrać?

Hieyan
15-06-2007, 23:45
Bo się boją, że to zdeprawuje młodzież i społeczeństwo. Ale i tak to gówno da. Społeczeństwo będzie robiło co uważa i nie będzie się trzymało tak idiotycznych zakazów.

Btw. Wyobrażam sobie jak za kilka lat po ulicach chodzi zomo i pałuje wszystkich w koszulkach ulubionych zespołów, albo na przykład słuchanie metalu w mp3 :P Znając "inteligencję" naszych polityków jest to całkiem możliwe...

@down
Znając ich inteligencję, to raczej tak...

Kiedyś podobno coś takiego było, że chcieli wprowadzić taką ustawę. Peter z Vadera u Wojewódzkiego o tym mówił.

Dan the Automator
16-06-2007, 00:36
@Temat
A propagowac katolicyzm to juz mozna? Super.

@Korektor
Lokacja: Liberty City :P
O, kolejny "liberal" z SLD? Czy moze to jeden z twoich niewykrywalnych sarkazmow?

@Celoz
http://forum.tibia.pl/login.php?do=logout

Vil
16-06-2007, 02:03
Bo się boją, że to zdeprawuje młodzież i społeczeństwo.

Politykow ktorzy sie boja, wyrzneli Tatarzy. Teraz wszystko jest elementem gry politycznej i lizania dupy elektoratowi, daje glowe ze polowa LPR nie wierzy w to co mowi/ pieprzy, ale cynizm, poczucie wykorzystywania stada baranow ( zwanych potocznie Polakami ) i zimna kalkulacja korzysci doskonale to maskuja.

Tomciu
16-06-2007, 09:24
signed ...
Każdy niech se słucha czego chce ... Może zabronimy słuchać radiomaryja ?
Albo Rubików itd ...
Behemoth też muzyka... A może Satanistów razi to że moherówy słuchają Radiomaryja ?

DeGlord
16-06-2007, 10:00
A co z hip hopem, w ktorym co 2 slowo to jakis wulgarzym....
Behemoth rox :<

Korektor
16-06-2007, 10:22
@Dobo,
Nie, to nie jest jeden z moich niewykrywalnych sarkazmów. Wzięło się to z zamiłowania do serii gier GTA, których akcja jak wiesz, od GTA3 toczy się w tym właśnie mieście - Liberty City.

Thero
16-06-2007, 10:46
Nie widziałem, żeby ktoś z jak Tyś to nazwał 'ex mm' (jakiej ex? ona nadal istnieje!) wypowiadał się na temat na który nie ma pojęcia. W przeciwieństwie do Celoza
Dokładnie Koruś. Chodzi o to żeby ludzie, którzy nie mają nic do powiedzenia nie ubierali tego w słowa.

@2up,
Jest satanizm jako religia i jako sposób życia. Wcześniej zaznaczyłem to w jednym poście. Wersja z religią jest o wiele rzadsza.
Faktycznie, mój błąd. Nie wiedziałem, że jakieś pseudo-tru małe dzieci bawią się w plątanie filizofi satanizmu z wymyślonymi bóstwami.

Rethfing on Aldora
16-06-2007, 10:50
Będą musieli też zabronić w ogóle emitowania muzyki pop i techno, bo przecież w każdym teledysku tańczą na pół nagie kobiety.

Heidar
16-06-2007, 10:53
Będą musieli też zabronić w ogóle emitowania muzyki pop i techno, bo przecież w każdym teledysku tańczą na pół nagie kobiety.

Nagie też się zdarzają ;D

Osore
16-06-2007, 11:08
Jeśli się uprzeć to na wszystko znajdzie się jakiś (obojętenie, głupi czy nie) pretekst. Jeśli opierać się na samych stereotypach to:
W hip-hopie rzucają mięsem gorzej niż w rzeźniach. W techno teledyskach nagie kobiety co pół minuty. Na metalowych koncertach zjada się małe, niewinne kotki. W chińskich restauracjach zjada się małe, niewinne szczeniaczki. Punk rock nawołuje do buntu. W grunge'u towarem eksportowym są samobójstwa. Kukiz śpiewa, że żydzi u władzy i nawołuje do powrotu komuny... Teletubisie co i rusz się przytulają. A jakby tego było mało to w kościele wielki krzyż, a na nim krwawiący mężczyzna w samej przepasce biodrowej (toż to perwersja).
Nie ma chyba sensu komentowania wszystkich pomysłów naszych polityków...

Ashlon
16-06-2007, 11:28
Ustroj demokratyczny to taki, w ktorym wiekszosc decyduje o losach panstwa, czyli tez mniejszosci. Jezeli wiekszosc niemetali bedzie popieralo akcje usuniecia "satanistycznych" zespolow, to ta akcja sie odbedzie, niezaleznie od tego, czy garstka bedzie tego chciala, czy nie ;)

Osore
16-06-2007, 11:54
Chciałoby się to skomentować jakoś inaczej, ale na obecną chwilę przychodzi mi na myśl tylko tekst Dezertera
"Demokracja to rządy większości. A większość to idioci..."
Cóż, nie ukrywajmy, że zakazywanie koncertów jakichkolwiek zespołów godzi w wolność innych ludzi. Równie dobrze można wprowadzić cenzurę na wszystkie filmy/książki/gry zawierające anty-chrześcijańskie treści. Nie żyjemy w XVIw. i nie palimy już na stosie za sprzeciwianie się Jedynej Słusznej Religii.

Ghost Nieudany
16-06-2007, 12:31
Chciałoby się to skomentować jakoś inaczej, ale na obecną chwilę przychodzi mi na myśl tylko tekst Dezertera
"Demokracja to rządy większości. A większość to idioci..."

Zróbmy mentalną rewolucję, aby dać szansę mniejszości!

Jestem katolikiem od dawien dawna i czym więcej ten durny kraj organizuje takich akcji, tym mocniej jestem zażenowany.

Gtyk
16-06-2007, 12:35
a mnie zastanawia jakie zespoly mialbyby sie znalezc na tej zakazanej liscie ;P znajac zycie lista ta wywolalaby u mnie wielki wybuch smiechu ;P

Exodus
16-06-2007, 12:50
W sumie moze ten kto to wymyslil wchodzil na fora podobne temu , i zauwazyl roznice miedzy tymi co sluchaja takich zespolow ( w wiekszosci) i tymi co nie..(glownie chodzi o tych ponizej 16 lat , bo po starszych tego tak nie widac)

Hieyan
16-06-2007, 16:06
a mnie zastanawia jakie zespoly mialbyby sie znalezc na tej zakazanej liscie ;P znajac zycie lista ta wywolalaby u mnie wielki wybuch smiechu ;P

Które zespoły mają szanse znaleźć się na czarnej liście? Z polskich: Kat, Behemoth, Besatt, Hate, Non Opus Dei, Thunderbolt, Wolftribe, Hell Born. Z zagranicznych : Burzum, Dark Funeral, Dimmu Borgir i Moonspell.

o zomg
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/V/VS/oswiadczenie_osr_29082006.html

Tovob Lard
16-06-2007, 16:41
Taka ciekawostka, którą znalazłem w mojej książce od WOSu:
"...Często ruch czcicieli szatana wiąże się w Polsce z muzyką heavymetalową, zwłaszcza od koncertu grupy KAT w 1988 roku, kiedy to na scenie sprofanowali krzyż..."
No i mamy jedno ze źródeł stereotypu, że heavymetal = sataniści.

Pechmaster
16-06-2007, 16:52
Jestem przeciwnikiem profanowania czegokolwiek związanego z czyimś wyznaniem, ale nie mam nic przeciwko koncertów zespołów heavymetalowych...
Wolność słowa czy znaczy to samo co kiedyś?- nie sądzę....
"....po prostu strach się bać...."

Uther92
16-06-2007, 19:08
http://img78.imageshack.us/img78/1425/200pxdwuglowakaczkaex7.png
Witamy w Polsce.
Jesteś satanistą, pedałem, ateistą, żydem, arabem czy kimkolwiek innym , to trafiłeś do złego kraju.
Tutaj albo cię żywcem rozerwą albo zdelegalizują :/
A to, że rządzący uznają wszystkich HM za satanistów to n/c.

Piastol93
16-06-2007, 19:34
AVE SZATAN!!

Misza
16-06-2007, 20:31
A ja mieszkam w Szwecji, więc niczym mi to nie grozi. ;) (już nie wspominając o tym, że i tak nie słucham metalu)

Już wolę szwedzkich polityków, którzy nie robią nic, od polskich, którzy robią dużo, ale afer.

Podpisuję się pod Vilem, chętnie pogotuję trochę makaronu.

Ghost Nieudany
16-06-2007, 23:00
Które zespoły mają szanse znaleźć się na czarnej liście? Z polskich: Kat, Behemoth, Besatt, Hate, Non Opus Dei, Thunderbolt, Wolftribe, Hell Born. Z zagranicznych : Burzum, Dark Funeral, Dimmu Borgir i Moonspell.

Ciekawe, jak zabronią grać w Polsce kolesiowi, który został wsadzony do pudła na ćwierć wieku.

Dark Sven
17-06-2007, 00:29
Nie traktujcie ludzi stereotypowo.

Np. ja slucham glownie death metalu ale dlugich wlosow nie nosze bo po co? Mam sie upodabniać do mhrochnych gimnazjalistow sluchajacych korna? Mam komuś w szkole udowadniac jaki to ja wielki trómadafaka666metalowiec? Muzyki slucha sie dla siebie a nie dla innych. Inni nie musza wiedziec czego ja slucham...

Nie? Ja nosze, bo mi się podobają.

Descartes
17-06-2007, 01:02
Ja noszę długie włosy, aby wyrazić moją niechęć do stereotypów. Będę się ubierać tak jak MI się podoba, a nie jak reszta. Uważasz, że wyglądam debilnie, I don't give a single fuck.

Hieyan
17-06-2007, 10:12
Ciekawe, jak zabronią grać w Polsce kolesiowi, który został wsadzony do pudła na ćwierć wieku.

Albo o tym nie wiedzą, albo to taka przyszłościowa ustawa. Gdyby nie zrobil prison breaka, to by za 7 lat wyszedl. A za rok moze o warunkowe sie starac.
Swoją drogą, gdyby nie to, że net ciął się wczoraj jak zawodowy emo, to miałem zamiar to samo napisać.

@Misza
Żałuj, Szwecja to jedna ze światowych potęg w metalu.

Osore
17-06-2007, 10:24
@up
<3 ya
@offtop
Ja mam długie włosy dlatego, że ponieważ. I wystarczy. Niech no jeszcze tylko Roman zabroni długich włosów...
Btw. słyszeliście wypowiedź premiera - "Oczywiście, że trzeba walczyć z narkomanią. A marihuanę robi się z konopii?"
n/f/c
@topic
Zgodnie ze stereotypem to jestem śmierdzącym brudasem i powinno się mnie zamknąć za sam wygląd. Nieważne jest to jak ja postępuję, ważne jak wyglądam i jak się ubieram.
Zgodnie ze stereotypem moja babcia jest moherem, a ostatnio widząc mnie w koszulce Behemotha powiedziała, że ładnie i kolorowo wyglądam. Siedziało u niej jakieś inne babsko i stwierdziła, że ja to "szatanowiec" jestem. Babsko zostało opieprzone i już tamtej "chrześcijanki" u babci nie spotkałem.

Wszystko zależy od człowieka. Dzieciak będzie z siebie na siłę robił trv metalowca i starał się na siłę przekonać innych o swoim "stylu". To zazwyczaj bardzo żałośnie wygląda. A po odrobieniu lekcji wieczorkiem powie 'fuck the system' i wróci do domu po 21.

Jeśli ktoś chce pojechać na koncert to zakaz mu tego nie uniemożliwia. Tylko przyspieszy decyzję o porzuceniu tego, jakże otwartego, tolerancyjnego i katolickiego kraju.

Korektor
17-06-2007, 10:38
Giertych i reszta panów reformatorów jest policzkiem w polską oświatę, dlatego nie ważne co będzie kazał / zabraniał - będę postępował tak jak do tej pory, próbując nie odczuwać jego wpływu na mój gust / zachowanie. A wiem co mówię; zabiłem już wielu ludzi. W GTA ale zabiłem.

Lasooch
17-06-2007, 11:21
(...)widząc mnie w koszulce Behemotha(...)

W jakiej konkretniej, jeśli można wiedzieć? ; d

Thero
17-06-2007, 11:24
Wszystko zależy od człowieka. Dzieciak będzie z siebie na siłę robił trv metalowca i starał się na siłę przekonać innych o swoim "stylu". To zazwyczaj bardzo żałośnie wygląda. A po odrobieniu lekcji wieczorkiem powie 'fuck the system' i wróci do domu po 21.
Nie na*******aj stereotypami wymyślonymi przez idiotów-trv, ok?

Osore
17-06-2007, 15:52
W jakiej konkretniej, jeśli można wiedzieć? ; d

Zos Kia Cultus - jest najbardziej tru

Nie na*******aj stereotypami wymyślonymi przez idiotów-trv, ok?
K, ale nonsensopedia i tak rządzi.

Ghost Nieudany
17-06-2007, 17:42
Gdyby nie zrobil prison breaka, to by za 7 lat wyszedl. A za rok moze o warunkowe sie starac.

Starał się rok temu, nie przyznali. I nie przyznają do samego końca - ten proces to, z tego co czytałem i słyszałem, niezły szwindel był.

Np. ja slucham glownie death metalu ale dlugich wlosow nie nosze bo po co? Mam sie upodabniać do mhrochnych gimnazjalistow sluchajacych korna? Mam komuś w szkole udowadniac jaki to ja wielki trómadafaka666metalowiec? Muzyki slucha sie dla siebie a nie dla innych. Inni nie musza wiedziec czego ja slucham...

Masz rację, posiadanie długich włosów przez facetów to już pozerstwo i upodabnianie się do trómadafaka666metalowców. Tylko łysina ma rację bytu - nikt cię nie oskarży o bycie metalem/skatem/technofanem/rastamanem/miłośnikiem opery. Najwyżej ktoś powie, że wyglądasz jak idiota, albo dostaniesz w mordę od miejscowego oddziału Anti-fy.

spider-bialystok
17-06-2007, 20:26
asz rację, posiadanie długich włosów przez facetów to już pozerstwo i upodabnianie się do trómadafaka666metalowców. Tylko łysina ma rację bytu - nikt cię nie oskarży o bycie metalem/skatem/technofanem/rastamanem/miłośnikiem opery. Najwyżej ktoś powie, że wyglądasz jak idiota, albo dostaniesz w mordę od miejscowego oddziału Anti-fy.
Antifa zajmuje sie raczej biciem 15-16 letnich dreso-nazioli, oczywiscie pod warunkiem, ze maja co najmniej dwukrotna przewage liczebna ;]

Pacek
17-06-2007, 20:38
Teraz taka mała ankieta. Jak myślicie co następne zostanie zakazane przez rząd naszej współnej Rzeczypospolitej? Dobranocki były, Metal był, to może teraz pora na kilka telewizji...może polsat albo TVN [;

Gadziu
17-06-2007, 20:38
dresonaziole zajmuja sie tym samym w takich samych proporcjach :P

Uther92
17-06-2007, 20:42
Jak myślicie co następne zostanie zakazane przez rząd naszej współnej Rzeczypospolitej?
Wszystkie telewizje i radia oprócz tvp1/2, Trwam i radia Maryja.

Misza
17-06-2007, 23:34
Ja stawiam na gry komputerowe z krwią. Nieważne, czy krwi są hektolitry, czy zaledwie kilka kropli, ma to być zakazane. I już.

Osore
17-06-2007, 23:42
LPR już wnosi o zakazanie noszenia liścia konopi pod karą 1 roku pozbawienia wolności.
A mi się wydaje, że zabronią produkcji tych mhrocznych krówek-ciągutek. Można się od nich uzależnić i psują ząbki...

Vil
17-06-2007, 23:43
Jak myślicie co następne zostanie zakazane przez rząd naszej współnej Rzeczypospolitej?

potrawy z kaczki.

Celoz
18-06-2007, 14:29
Logiczne myślenie.

Ghost Nieudany
18-06-2007, 15:45
Antifa zajmuje sie raczej biciem 15-16 letnich dreso-nazioli, oczywiscie pod warunkiem, ze maja co najmniej dwukrotna przewage liczebna ;]

Raczej biciem piętnasto, szesnastoletnich dreso-nazioli albo ludzi, którzy wyglądają jak dreso-naziole. To się nazywa grupa prewencyjna.

spider-bialystok
18-06-2007, 17:11
Raczej biciem piętnasto, szesnastoletnich dreso-nazioli albo ludzi, którzy wyglądają jak dreso-naziole. To się nazywa grupa prewencyjna.
Bicie ludzi tylko za to, ze wygladaja jak dreso-naziole to debilizm, a nie prewencja
W dodatku ich bohaterstwo szybko znika, jesli nie maja co najmniej dwukrotnej przewagi ;]

Ghost Nieudany
18-06-2007, 21:24
Widzę, że nie wyczułeś grubej jak świnia ironii w moich postach. ;-)

spider-bialystok
18-06-2007, 22:37
Na to wyglada.

Tolek
19-06-2007, 02:57
*Tolek tarzając się ze śmiechu ledwo wydusza trzy słowa
No fucking comments!